Vem Utförde Skolattacken I Malmö?

Vem Utförde Skolattacken I Malmö
Cederholms försvarare efter domen: ‘Han är bedrövad så klart’ Fabian Cederholm döms till livstids fängelse efter lärarmorden i Malmö i mars. Här berättar försvarsadvokat Anders Elison hur 18-åringen reagerat på domen.
Visa hela svaret

Vem Skolattack Malmö?

Ensam och inbunden – Leif GW Persson säger att en sak som är gemensam med andra skoldåd är att den misstänkte gärningsmannen verkar visa vanliga tecken som att vara “ensam och inbunden och hatisk mot vissa”, men att hans bild är att skolattacken i Malmö sticker ut genom att den verkar mer riktad.

I andra fall verkar gärningsmannen ha agerat mer slumpartat, och gått runt en längre tid på skolan, enligt Leif GW Persson. – Han dödar de här båda kvinnorna, ganska avskiljt i två olika rum och sedan så ringer han polisen. Kriminologiprofessorns uppfattning är skolattentat riktas mot en frustration mot personer och miljöer, till skillnad från exempelvis gängbrottslighet där ett motiv kan vara pengar.

– Det verkar vara ganska många unga som mår väldigt dåligt i skolan, det har jag noterat. Under onsdagen hålls en tyst minut för att hedra de två dödade lärarna, skriver Lärarförbundet på Twitter : “Med anledning av dådet på Malmö Latin utlyser vi en tyst minut, i dag den 23 mars klockan 12.00, för att hedra våra två dödade kollegor”.
Visa hela svaret

Vem sköt lärarna i Malmö?

Dubbelmordet på lärarna – “Kunde blivit fler offer”

  • Den häktade 18-åringen har erkänt att han dödade de två lärarna på Malmö Latinskola. Försvarsadvokaten berättar om polisförhören:
  • – Det kunde ha blivit fler offer, säger Anders Elison till TT.
  • På onsdagen häktades 18-åringen på sannolika skäl är misstänkt för två mord och Anders Elison säger att dådet inte var riktat mot just de två kvinnliga lärare som dödades.
  • – Där fanns ingen aggression eller ovilja från min klients sida mot de här lärarna, sa han under en pressträff efter häktningsförhandlingen på Rättscentrum Malmö.
  • Advokaten tror att tidpunkten för dådet valts för att det så dags är färre människor på skolan. På frågan om 18-åringen bestämt sig för att ge sig på just två personer svarar Elison:
You might be interested:  Hur Lång Kötid Bostad Stockholm?

– Det hade kunnat bli fler om fler hade dykt upp just vid det tillfället. Då hade risken varit uppenbar att han hade fortsatt.
Visa hela svaret

Vad heter eleven som mördade lärare i Malmö?

Premium: De två kvinnliga lärarna mördades brutalt inne i gymnasieskolans lokaler i mars i år. Eleven Fabian Cederholm, 18, har erkänt att han dödade dem – och berättat att han valde sina offer slumpmässigt. – Det är inte någon handling som genomförts i affekt, den har noggrant planerats, säger åklagare Johanna Liljeblad, som yrkar på att Cederholm döms till livstids fängelse. Expressen Premium
Visa hela svaret

Kan man klaga på en lärare?

Ta emot, utred, åtgärda och följ upp klagomål – När personalen på förskolan och skolan tar emot ett klagomål förväntas de följa förskolans eller skolans utarbetade rutiner, vilka utgår från huvudmannens övergripande rutin. Ett klagomål som kommer in direkt till lärare och övrig personal på skolan, behöver hanteras i samråd med rektorn.
Visa hela svaret

Vem Malmö Latinskola?

Till minne av Victoria Edström. Vår kära Victoria tog. Malmö latinskola körde en egen upplaga av Musikhj. Mördade lärare hedrades på Latins egen musikhjälp.
Visa hela svaret

Vem är eleven Malmö Latinskola?

“Förlåt mig” – Åklagaren beskriver morden på de två offren som 18 åringen står tilltalad för. Den misstänkte grimaserar med jämna mellanrum. Advokat Anders Elison för 18-åringens talan och säger att han erkänner de två gärningarna, när han säger detta nickar den misstänkte eleven samtidigt.

  1. Han sitter hela tiden med armbågarna på bordet och följer med i åklagarens redovisande.
  2. Ibland kastar den misstänkte blickar mot åhörarna.
  3. När anhörigas namn nämns grimaserar den misstänkte.
  4. Anders Elison vänder sig till de anhöriga: – Det här är ett resultat av den misstänktes desperation.
  5. En del av honom kan fortfarande inte förstå att han gjort detta.18-åringen är medveten om att målsägande aldrig kan komma att förlåta det han gjort men vill ändå rikta ett innerligt “förlåt mig”.
You might be interested:  När Stänger Media Markt Norrköping?

Senare spelas 18-åringens larmsamtal upp i salen. – Jag har mördat två personer, jag befinner mig på Malmö Latinskola. – Jag vill gärna att ni kommer och hämtar mig, jag är på tredje våningen, säger han i samtalet.18-åringen blir märkbart påverkad av att lyssna på larmsamtalet.
Visa hela svaret