Var Brinner Det I Jönköping?

Var Brinner Det I Jönköping
Lägenhetsbrand i centrala Jönköping – flera till sjukhus Det uppgavs från SOS att det var en fullt utvecklad brand i flera lägenheter i ett flerfamiljshus i centrala Jönköping. Räddningstjänst var snabbt på plats och bekämpade branden och rökdykare var inne och sökte av lägenheterna.
Visa hela svaret

Var brand det i Jönköping?

28 oktober 20:08, Brand, Jönköping 19.34 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett flerfamiljshus på Kanalgatan. Enligt larmet från SOS var det rök i trapphuset. När polis kom till platsen hade räddningstjänst lokaliserat den lägenhet där det brunnit.

Det var kraftig rökutveckling från bostaden men det ska inte ha funnits behov av utrymning från andra lägenheter.21.55 En person, en kvinna i 80-årsåldern, påträffades inne i den branddrabbade lägenheten. Kvinnan fördes till sjukhus i ambulans men hennes liv gick inte att rädda. Kvinnans anhöriga har underrättats.

Polisen kommer att utreda orsaken till branden och lägenheten har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. : 28 oktober 20:08, Brand, Jönköping
Visa hela svaret

Vad har hänt i Jönköping idag?

07:45 Polisen larmades till länsväg 756 i höjd med Rörvik med anledning av en trafikolycka. Enligt larmet har en bil kört in i sidan på en annan bil som sedan åkt ner i diket. Enligt uppgift har föraren i det vållande fordonet väjt för ett rådjur och då kommit över på fel körbana.
Visa hela svaret

Vilken Industri brinner i Jönköping?

En kraftig brand utbröt i ett gasolföretag på Barnhemsgatan i centrala Jönköping på torsdagskvällen. Ett 40-tal brandmän från flera håll i Jönköpings län jobbade på platsen, och en person har förts till sjukhus. – Flera gasoltuber exploderade, säger Göran Melin, vakthavande räddningschef.
Visa hela svaret

Var är E4 avstängd?

Väg 261 från Tappströmsbron till Nockebybron båda riktningarna i Stockholms län (AB) Arbete med E4 förbifart Stockholm. Flera arbeten pågår på Ekerövägen som påverkar framkomligheten och kan orsaka kö främst under rusningstid.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Många Är Vaccinerade I Örebro Län?

Vart ska man inte bo i Jönköping?

Här är områdena i Jönköping där det blir svårare för asylsökande att bosätta sig Kommunpolitikerna har idag fattat beslut om att asylsökande som väljer att bosätta sig i de fyra utpekade stadsdelarna från och med januari 2021 blir utan ersättning. – Det finns vissa delar av vår kommun som historiskt varit med och tagit ett stort antal asylsökande, säger Ilan De Basso som är socialdemokratiskt kommunalråd i Jönköping och syftar på Öxnehaga, Österängen, Huskvarna Söder och Råslätt.
Visa hela svaret

Är Jönköping en bra stad att bo i?

Nyhetsmagasinet Fokus har presenterat listan över var i landet det är bäst att bo. Jönköping placerar sig högt i kategorin “Topp tio städer att bo i” – Jönköping placerar sig högt i kategorin “Topp tio städer att bo i” Fokus presenterar i samarbete med Charlotta Mellander och hennes forskargrupp vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping listan “här är det bäst att bo 2018”. Rankingen innehåller en lista som visar hur mycket livskvalitet du får för pengarna i förhållande till kommunernas bostadspriser.

Bäst att bo-indexet bygger på närmare 50 mätbara variabler. Annons Annons Listan presenteras årligen och innehåller fyra olika kategorier: Glesbygd, Landsbygd, Stad och Storstad. I kategorin “Topp tio städer att bo i”, återfinns Jönköping på en fjärdeplats. Endast stadskommunerna Örebro, Linköping och Uppsala ligger före.

En stadskommun definieras som en kommun med en befolkning på minst 30000 invånare och/eller där den största tätorten har minst 25000 invånare. Jönköping är även med på den totala listan bland kommunerna. Där ligger staden på en niondeplats. Stockholm ligger först i totallistan, följt av Mölndal och Lund.
Visa hela svaret

Var är risken störst för brand?

Här är de två största brandfarorna i hemmet De flesta brandskadorna inträffar i hemmet, och ofta uppstår bränder efter slarv eller glömska. Här kommer tips och råd på hur du kan minska brandrisken i ditt hem. Varje år inträffar tiotusentals bostadsbränder i Sverige och tre av fyra brandskador inträffar i hemmet.

  • Av dessa uppstår ungefär var tredje brand i köket, och den största faran är spisen.
  • De flesta tror kanske att levande ljus är den vanligaste orsaken till bränder, men det är faktiskt glömda spisar som ligger bakom de flesta bränder i hemmet, och tyvärr har detta ökat, säger Håkan Franzén, Hemmets försäkringsexpert hos Trygg-Hansa.
You might be interested:  När Öppnar Kvarnbadet I Vallentuna?

Oftast är det vanligt slarv som orsakar branden, men det kan också bero på tekniska fel. – En allt vanligare brandrisk att vara uppmärksam på är uppladdningsbar elektronik. Såväl batterierna i en mobiltelefon som själva laddaren kan börja brinna, även bland nyare modeller, säger Håkan.
Visa hela svaret

Var startade branden i Knalleland?

Våldsam brand i Knalleland – giftig rök spreds över Borås En omfattande brand uppstod sent på fredagskvällen vid Willys i Knalleland i Borås. Den tjocka röken drog norrut under lördagen, över Borås Arena och Sjöbo. Allmänheten uppmanades att vara inomhus samt stänga dörrar, fönster och ventilation.

Borås • Publicerad 21 maj 2021 • Uppdaterad 24 maj 2021 Det var i fredags kväll som en brand bröt ut i en stor butikslokal i Knalleland, där Willys, ÖoB och Björkåfrihet (tidigare Emmaus) finns. Larmet om branden kom klockan 22.52. Räddningstjänst åkte då till platsen med ett flertal enheter. Även ambulans och flera polisbilar skickades dit.

Till en början sågs rökutveckling från byggnaden. Den blev allt kraftigare, och senare under natten slog lågorna genom taket. På lördagsmorgonen meddelade räddningstjänsten att de i någon mån lyckats begränsa branden, men att det fortfarande brann från taket och att ungefär en fjärdedel av byggnaden var skadad. Finns det risk för att släckvatten kommer ut i Viskan, som vid storbranden på andra sidan ån för drygt två år sedan? – Risken finns, men vi har dragit lärdom av det. Vi ska jobba med att ta hand om släckvattnet mycket tidigare, svarar Viktor Fritzon. Den svarta, farliga röken vällde ut genom lokalen och spreds norrut. Räddningsledare under lördagsförmiddagen var Viktor Fritzon. Foto: Lars-Åke Green Under lördagskvällen pågick fortfarande ett intensivt släckningsarbete, och rökdykare kunde gå in i lokalen för att släcka ned inne i byggnaden i där ett höglager brann.

You might be interested:  När Öppnar Willys I Borås?

Branden uppges ha startat i lagerutrymmet, som beskrivs som totalförstört. Fastigheten ägs av Serena Properties och förvaltas av Herde förvaltning, vars ägare Gustav Pokorny har varit i kontakt med de drabbade hyresgästerna. – Självklart. Men vi vet inte så mycket. Jag har förstått att skadorna är omfattande och att taket är avbränt, säger han och tillägger: – Skönt att det inte var några människor i fastigheten när det började brinna.

Ingen person ska ha skadats i branden, det uppger både räddningstjänst och polis. Inte heller Säs har fått in någon skadad. Förutom räddningstjänsten var även polisen på plats under lördagen. Avspärrningarna runt om byggnaden sträckte sig långt, och vägar runt omkring stängdes på grund av branden.

  1. Händelsen utreds som misstänkt mordbrand för att polisen ska kunna ta reda på om det rör sig om en olycka eller en anlagd brand.
  2. Polisen kommer därför att undersöka brandorsaken genom en teknisk undersökning när det är möjligt.
  3. Per-Anders Aronsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen, sa klockan 20 på lördagskvällen att en sådan undersökning kan dröja eftersom byggnaden måste svalna rejält.

– Tidigast på måndag, men med tanke på omfattningen tror jag att det dröjer längre än så, säger Per-Anders Aronsson. Utöver om det skulle komma in tips från allmänheten står utredningsarbetet fram tills dess ganska stilla. Men polisen har hört ett stort antal personer under lördagen.

Vi har hållit ett stort antal förhör med både vittnen och folk som vanligtvis jobbar på platsen under dagen, säger Per-Anders Aronsson. Natten till söndagen, klockan 04, meddelade räddningstjänsten att de kunde trappa ner släckningsarbetet, och arbeta med eftersläckning med två enheter kvar på plats.

– Vi gör små punktinsatser här och var, men det är lugnt på plats just nu, säger Bo Sandström, inre befäl vid räddningstjänsten. Är det i stort sett släckt nu? – Det pyr lite här och var och det är så omfattande att det flammar upp lite emellanåt i brandrester.
Visa hela svaret