Vad Händer I Kalmar 2022?

Vad Händer I Kalmar 2022
Populära evenemang i Kalmar!

 • Hitta evenemang.
 • Byt stad. Kalmar.
 • Johnossi På Sandra Kalmar. sandra, Kalmar.
 • Nyårsfirande På Söderport 2022! söderport, Kalmar.
 • Juldagen Med 2 Blyga Läppar.
 • Idyll // Juldagen // Söderport.
 • Gyllene Tider – Hux Flux Sommarturné 2023.
 • Alla Känner Ankan – En Humorshow Av Och Med Anders Johansson.

Meer items
Visa hela svaret

Hur många personer ryms i Kalmarsalen?

Välkommen till Kalmarsalen – populära möteslokaler i centrala Kalmar ← På Kalmarsalen har vi lokaler för alla tillfällen. Vår anläggning ligger centralt i Kalmar och är inrymd i en vacker byggnad från 1800-talet med slående utsikt över Kalmarsund. Ta gärna en virtuell rundtur i huset och se vilken lokal som passar er bäst: Då varje möte är unikt erbjuder vi utöver våra lokaler en rad tjänster och tips för att ge ditt event eller möte en wow-känsla.

Läs mer om dessa, Önskar du läsa om praktiska detaljer bra för dig som arrangör att känna till gör du det, För prisuppgift och bokning gällande konferens, kongress och bröllop vänligen maila Pernilla på, För prisuppgift och bokning för dig som önskar arrangera publikt evenemang vänligen maila Nishra på,

Ja, du läser rätt. Det går absolut att hyra hela vår anläggning Kalmarsalen. Då ingår fyra våningar med lokaler, loger och barer vid behov. Vi anpassar huset efter ditt event eller möte. Perfekt för storslagna företagsfester med exempelvis privatkonsert, kongresser eller bröllop med många gäster.

Total yta: 3000kvm Maxantal: 1500 personer Teknik som ingår: två scener, ljudsystem i två lokaler, projektorer och TV-skärmar i fem lokaler, scenljus, några mickar o myggor m.m. För full teknisk översikt för Kvarnen och Glasannexet besök Virtuell rundtur: Kvarnen är Kalmarsalens största lokal med ett förstklassigt ljudsystem, stor scen och sittplatser för upp till 911 personer, alt.1285 kombinerat sittande och stående.

Läktaren är så kallad teleskop vilket gör att den kan dras in och ge 400kvm fri golvyta för tex. mässor eller middagar. Total yta: 700kvm med 300 kvm scen Maxantal: 1285 personer Teknik: PA-system, Laserprojektor, scenljus m.m. För full teknisk översikt besök,

 • Virtuell rundtur Kvarnen där du även kan gå upp på balkong:
 • Virtuell rundtur backstage inkl loger:
 • Bilder på lokalen:
You might be interested:  Hur Många Sm Guld Har Malmö?

Med glasväggar och en fantastisk utsikt är Glasannexet en unik lokal i Kalmar. Lämpar sig väl för sällskap upp till 300 personer och med flexibel inredning är den populär för såväl möten, företagsevenemang och bröllop. Total yta: 300kvm Maxantal: 300 personer Teknik: PA-system, Laserprojektor, scenljus m.m.

 1. Yta per del: 100kvm
 2. Maxantal per del: 100 personer
 3. Virtuell rundtur:
 4. Teknik Havet: ljudsystem, en mick, projektor
 5. Teknik Hamnen: ljudsystem, hörselslinga, en mick
 6. Teknik Pulsen: ljudsystem, hörselslinga, en mick, scen 6*3 m, två projektorer

Våra mötesrum, Bowie, Janis och Freddie, på plan tre är perfekta för allt från 2 till 40 personer. Med skjutväggar emellan kan vi lätt anpassa ytan för ditt möte eller evenemang. Lokalerna ligger avskilt på eget våningsplan och det går strålande att få lunch eller fika levererat till rummen. Varför är de döpta efter artister? Svaret finns,

 • Yta per del: 20kvm
 • Maxantal per del: 20 personer
 • Virtuell rundtur plan tre:
 • Virtuell rundtur Janis:
 • Virtuell rundtur Bowie:
 • Virtuell rundtur Freddie:
 • Teknik Freddie: TV-skärm, havsutsikt
 • Teknik Bowie: projektor
 • Teknik Janis: TV-skärm

Med plats för upp till 1000 personer bjuder Pelarsalen in till många möjligheter. Förhöj till exempel din konferens med mingel innan middagen. Kanske en pianist som spelar i bakgrunden? Lokalen lämpar sig också väl för stålunch, inregistrering, mässplatser, sekretariat, utställning eller roliga pausaktiviteter.

 1. Yta: 700kvm
 2. Maxantal: 1000 personer
 3. Virtuell rundtur:
 4. Pelarsalen ingår i hyran av Kvarnen, Glasannexet eller Kalmarsalen vid tillgänglig.

Utsikten från Kalmarsalens plan fyra är otrolig. Vi valde därför att döpa detta öppna våningsplan till just Utsikten. Här finns mötesplats för upp till 8 personer eller mingel upp till 20 personer. Perfekt för mindre företagsevent innan konsert eller sammanträden innan stormöte.
Visa hela svaret

När är Kalmar Stadsfest 2022?

10-12 aug 2022.
Visa hela svaret

Vad händer på Larmtorget Kalmar?

Pressfoto: Destination Kalmar Vid en rad tillfällen i sommar kan Kalmarbor och turister traditionsenligt besöka Larmtorget för att se gratiskonserter med några av Sveriges mest populära artister. Musik på Larmtorget arrangeras av Destination Kalmar och hålls under perioden 4 juni till 2 augusti, vilket innebär att det drar igång något tidigare än det brukar.

 • Musik på Larmtorget är ett av våra populäraste Kalmarevenemang och intresset för konserterna är stort.
 • Genom att lägga konserterna på olika veckodagar och vid olika klockslag vill vi att fler aktörer inom näringslivet ska kunna dra nytta av evenemanget, till exempel butiker, kaféer, restauranger, pubar och boendeanläggningar.
You might be interested:  När Är Sportlovet 2021 Uppsala?

Det känns extra viktigt efter pandemin, säger Pär Israelsson, chef möten och evenemang vid Destination Kalmar, i ett pressmeddelande. En annan nyhet är att veckodagarna för konserter kommer att växla. Under försommaren blir det musik på lördagar och under högsommaren på tisdagar.

Vi gjorde ett försök med lördagskonserter förra hösten och det slog väldigt väl ut. Vi såg att vi lockade nya målgrupper och fick också positiva signaler från handeln, säger Pär Israelsson i pressmeddelandet. Evenemanget genomförs i samverkan med Talentcoach, som kommer att utse band och artister som får spela före huvudakten.

– Det är ett bra sätt att lyfta fram ny musik och framtidens artister, tillägger Pär Israelsson.
Visa hela svaret

När byggdes kalmarsalen?

Från kvarn till. På 1800-talet kom Johan Jeansson över Kalmar Ångkvarn AB och lyckades driva en framgångsrik kvarn hela vägen till 1957 – då han fick erkänna sig besegrad av en strukturrationalisering av svensk kvarnindustri (finns säkert föreläsningar om just ordet strukturrationalisering).

 1. Tur var det för oss, för 1987 köpte fastighetsbolaget CA upp Kalmar Ångkvarn AB och bestämde sig för att Kalmar och Kalmarsundsregionen behövde ett konserthus i fastigheten som skulle gynna kulturlivet och göra Kalmar till en attraktivare stad.
 2. Almarsalen Kommanditbolag invigdes därmed den 8 mars 1990 under mycket pompa och ståt (antar vi).

Verksamhetsområdena då var uthyrning för konferens och evenemang och biljettombud.2010 övergick Kalmarsalen till aktiebolag under det officiella namnet Kalmarsalen Konferens & Evenemang AB med privatägda CA Fastigheter som fortsatt ägare. För att göra det möjligt för fler och kanske danssugna gäster att besöka våra konserter, öppna upp för mässor och stora sittningar byggdes vår största lokal Kvarnen om 2016.

You might be interested:  Vilken Batalj Avslutas I Stockholm 12 Maj 1971?

Resultatet blev en teleskopläktare som kan fällas in och frigöra 400kvm yta. Flera spelningar med ståpublik har arrangerats sedan dess med bla In Flames, Thåström och Avantgardet på scen – och en rad galamiddagar med glittrande klänningar och glammig stämning. Sedan 2018 har vi jobbat för att stärka det klassiska och nyansera med det moderna.

Både inom våra lokaler och vårt tjänsteutbud. Vi har moderniserat vår profil, ändrat logotyp, målat om med sköna färger och bytt ut teknik för att möta framtiden. Allt detta har lett fram till där vi är idag – stolta, kundvänliga och roliga att ha att göra med helt enkelt.
Visa hela svaret

Vilka kommer till Kalmar Stadsfest?

Den 11–13 augusti kommer Kalmar Stadsfest äntligen tillbaka igen! Idag kan vi släppa de första artisterna: Nybrobördiga Myra Granberg och melodifestivalaktuella Klara Hammarström. Myra Granberg står på Stortorgets scen lördagen den 13 augusti. Hon slog igenom som soloartist 2019 med låten Tills mitt hjärta går under.

Sedan dess har hon haft flera stora hits, legat etta på Svensktoppen och fått flera Grammis- och P3 Guld-nomineringar. Klara Hammarström står på Larmtorgets scen torsdagen den 11 augusti. Hon är just nu aktuell med låten Run To The Hills, som hon tävlade med i årets melodifestival. – Det känns fantastiskt att vi äntligen kan presentera en stadsfest igen! Kalmar Stadsfest betyder mycket både för invånarna och näringslivet och vi vet att det är många som har längtat.

VAD HÄNDER!?!? Kalmar FF Vs Degerfors IF | Match Vlogg Away!!!

Evenemanget lockar också många besökare från andra delar av landet. Det var en trend vi kunde se före pandemin, att antalet externa gäster ökar. Nu ser vi fram emot att steg för steg presentera ett riktigt bra program för årets stadsfest, säger Pelle Aldestam, som är ny projektledare för Kalmar Stadsfest.
Visa hela svaret