När Öppnar Willys I Borås?

När Öppnar Willys I Borås
Vragen en antwoorden Een vraag stellen V: (Vertaald door Google) De rit naar huis naar Borås målsryd (Origineel) Hem körningen till Borås målsryd (Geen antwoorden) Alle vragen bekijken (10)

När öppnas Willys i Borås?

I våras eldhärjades fastigheten där Willys i Borås har sin verksamhet och butiken tvingades stänga. Knappt fem månader efter storbranden har Willys nu åter slagit upp portarna. När Öppnar Willys I Borås I våras eldhärjades fastigheten där Willys i Borås har sin verksamhet och butiken tvingades stänga. Knappt fem månader efter storbranden har Willys nu åter slagit upp portarna. Den 22 maj i år gick larmet: en storbrand hade brutit ut på handelsområdet Knalleland i Borås, i fastigheten där Willys har sin butik.

 1. Skadorna på fastigheten blev omfattande och det fanns farhågor om att det skulle dröja länge innan Willys-butiken skulle kunna vara igång igen.
 2. Men efter gedigna insatser från många inblandade parter kunde Willys-butiken starta upp sin verksamhet igen under torsdagen.
 3. V i är väldigt glada över att kunna starta upp igen så här pass snabbt.

Borås har en speciell plats i Willys-hjärtat – butiken i Knalleland var en av kedjans första butiker – och därför känns det extra bra att vara tillbaka igen, säger Willys vd Thomas Evertsson, Vid undersökningar av fastigheten efter branden visade det sig att Willys butikslokal hade klarat sig relativt bra.

Renoverings- och reparationsarbetena i butikslokalen är nu avslutade och butiken kan öppna igen i full skala – me d samma sortiment och erbjudande som innan branden. I andra delar av fastigheten pågår det fortfarande reparationsarbeten, vilket innebär att entrén till butiken fortfarande delvis är provisorisk.

Kategorier: Axfood Willys När Öppnar Willys I Borås Axfood ska vara ledande inom prisvärd, bra och hållbar mat. I vår bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och vårt supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik.

I Axfoodfamiljen ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem. Tillsammans har koncernen drygt 12 000 medarbetare och en omsättning om cirka 66 miljarder kronor. Axfoods aktie är sedan år 1997 noterad på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB.

Läs mer på www.axfood.se.
Visa hela svaret

När öppnat Willys?

Det som är dagens Willys startade i Göteborg redan 1975. Här öppnade Lars Lundin en liten matbutik, LL:s Livs, där varorna stod på pall och priserna nästan var löjligt låga. Ryktet om den annorlunda butiken spred sig som en löpeld, kunderna jublade och snart blev en butik två, tre och flera.
Visa hela svaret

När öppnar Willys i Malmö?

Nu är allt klart för en ny Willys-butik i Västra Hamnen i Malmö, mitt i stadsutvecklingsområdet Varvsstaden, där en helt ny stadsdel håller på att växa fram. Butiken väntas preliminärt att öppna under början av 2025 och cirka 50 nya arbetstillfällen kommer skapas. När Öppnar Willys I Borås Nu är allt klart för en ny Willys-butik i Västra Hamnen i Malmö, mitt i stadsutvecklingsområdet Varvsstaden, där en helt ny stadsdel håller på att växa fram. Butiken väntas preliminärt att öppna under början av 2025 och cirka 50 nya arbetstillfällen kommer skapas.

 1. Butiken kommer att öppna i korsningen vid Stora Varvsgatan/Skeppsgatan i det så kallade området Varvsstaden i Malmö.
 2. Fastigheten är en K-märkt tidigare svets- och pannverkstad, som ingår i det gamla Kockumsområdet, och kommer därför att behålla sitt befintliga utseende till så stor del som möjligt.
 3. Lokalen är på cirka 3 500 kvadratmeter och butiken väntas preliminärt att öppna under början av året 2025.

Området Varvsstaden har varit stängd för allmänheten i nästan ett helt sekel men utvecklas nu till en helt ny stadsdel med plats för boende, besökare och framtida verksamheter. I projektet kommer det vara stort fokus på att bevara och ta tillvara de byggnader som redan finns på platsen och att föra Kockums och Malmös historia vidare.

 1. Det blir verkligen en speciell och spännande butik för oss.
 2. Med en stor Willys i centrala Malmö flyttar vi fram våra positioner rejält.
 3. Extra kul är det med det unika läget i ett område i stor utveckling och med spännande framtidsutsikter, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.
 4. Fokus i butiken kommer att ligga på att erbjuda Sveriges billigaste matkasse – ett brett och varierat sortiment med låga priser,

Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och många ekologiska och miljömärkta varor, Som ett led i Willys e-handelssatsning kommer butiken även att erbjuda en Hämta-station, där kunderna kan hämta upp sina matkassar som man handlat på nätet.

Butiken kommer att märkas med Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet. Kategorier: Axfood Willys Axfood ska vara ledande inom prisvärd, bra och hållbar mat. I vår bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n.

Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och vårt supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfoodfamiljen ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem. Tillsammans har koncernen drygt 12 000 medarbetare och en omsättning om cirka 66 miljarder kronor.
Visa hela svaret

När stänger Willys i Skene?

Öppettider

söndag–lördag 8:00 21:00
söndag 9:00 21:00

Visa hela svaret

Är Willys billigare än Ica?

Är du en av de som spontanhandlar och inte riktigt fastnat för storhandlingen? Du kanske till och med försöker vara lojal mot din gamla närbutik och vill inte byta. Det går ju såklart jättebra – om du inte bryr dig om kostnader. Genom att välja rätt butik kan du spara tusentals kronor om året.

Här listar vi de 5 billigaste matvarukedjorna just nu! – De flesta butiker vill se billigast ut och väljer därför ut några artiklar som de är billigast på för att sedan marknadsföra dem. Då tror man automatiskt att resten av sortimentet också är billigt, men det stämmer inte alltid. Det kan vara svårt att jämföra priserna, då de stora kedjorna har relativt lokal prissättning och varierande sortiment.

I PROs årliga prisundersökning, som kanske är den mest kända i landet, jämförs endast ca 37 artiklar. Vi på Matpriskollen har tagit det ett par steg längre och har undersökt minst 2500 artiklar för att kunna lista de 5 billigaste matvarukedjorna just nu.

 • Den stora prisundersökningen gjordes på uppdrag av Allas och deras artikel kan du hitta här,1.
 • Willys och Lidl.
 • Willys har förvisso Sveriges billigaste matkasse och kedjan har samma prissättning i alla butiker över hela landet.
 • Men på delad etta-plats finns också tyska Lidl.
 • Edjan har ett klart mindre sortiment än övriga butiker och cirka 80 procent av sortimentet är eget märke som bara säljs på Lidl.

Prisnivån på 107 direkt jämförbara artiklar är samma eller strax under Willys.2. ICA Maxi. Noll till sex procent dyrare än Willys. ICA handlare sätter egna priser för att maximera vinsten. Det finns ett fåtal butiker i västra Sverige som matchar Willys priser men annars är de dyrare.3.

 • Stora Coop.
 • Lokal prissättning och är sex till elva procent dyrare än Willys.
 • Stora Coop har ett bra medlemsprogram med bonus på inköpen.4.
 • City Gross.
 • Central prissättning cirka tio procent dyrare än Willys.
 • City Gross lämnar ofta tio procent på hela inköpet till medlemmar.
 • Vi på Matpriskollen har räknat på minst 2570 direkt jämförbara artiklar mellan Willys och respektive kedja vecka 28, 2022.

Lidl 107 direkt jämförbara artiklar. Aktuella kampanjpriser har exkluderats från prisjämförelsen som endast baseras på kedjornas ordinariepriser. Matpriskollen är en gratisapp som hjälper konsumenter att välja billigast mat. Du kan på ett smidigt sätt hitta alla matbutikers veckoerbjudanden på t.ex.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Har Hänt I Halmstad Idag?

Vilken matkedja är billigast?

Fem billigaste matvarukedjorna just nu enligt Matpriskollen – 1. Willys och Lidl. Willys har förvisso Sveriges billigaste matkasse, och det stämmer, och kedjan har samma prissättning i alla butiker över hela landet. Men på delad etta-plats finns också tyska Lidl.

Edjan har ett klart mindre sortiment än övriga butiker och cirka 80 procent av sortimentet är egna märken som bara säljs på Lidl. Prisnivån på 107 direkt jämförbara artiklar är samma eller strax under Willys.2. ICA Maxi. Noll till sex procent dyrare än Willys. ICA handlare sätter sina egna priser för att maximera vinsten.

Det finns några butiker i västra Sverige som matchar Willys priser, men övriga är dyrare.3. Stora Coop. Lokal prissättning sex till elva procent dyrare än Willys. Har ett bra medlemsprogram med bonus på inköpen.4. City Gross. Central prissättning cirka tio procent dyrare än Willys.
Visa hela svaret

Vad heter Willys egna märke?

När det gäller vårt eget varumärke Garant kommer allt kött från Sverige. Genom att erbjuda varor från svenskt lantbruk främjar vi den svenska livsmedelsproduktionen, gynnar svenska bönder, värnar om god djuromsorg och behåller fler arbetstillfällen och öppna landskap.
Visa hela svaret

Vem är ägare till Willys?

Axfood Axfood är ett av Sveriges ledande bolag inom dagligvaruhandeln med ambitionen att leverera bra och hållbar mat. Axfood arbetar med passion för mat och människor. Med engagemang och ansvar för miljö och hållbar utveckling skapar Axfood lönsam tillväxt.

 • Axfood är nummer två på den svenska marknaden med en marknadsandel på ca 20 procent.
 • I koncernen ingår butikskedjorna,, och,
 • Grossistförsäljning sker genom och supportbolaget Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik.
 • I Axfood ingår även och, samt delägda,, och,
 • Axfood samverkar med över 1 000 butiker över hela Sverige, varav närmare 300 är egna butiker.

Inom dagligvaruhandeln är Axfood bäst i Sverige på egna märkesvaror med en försäljningsandel på över 25 procent. Axfood anpassar ständigt sitt sortiment enligt kundernas önskemål. Garant är Axfoods varumärke för mat av hög kvalitet med nära 1 000 varor i sortimentet, däribland både kött, mejerivaror, delikatesser, snacks och grönsaker. När Öppnar Willys I Borås Axfood är en ledande koncern inom dagligvaruhandeln i Sverige. Här ingår butikskedjorna Willys, Hemköp, Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Axfood Snabbgross. Supportbolaget Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår också Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem. Läs mer om Axfood på

Nyckeltal, Mkr 2021
Nettoomsättning: 57 891
ResultatAX: 2 582

table>

Genomsnittligt antal anställda: 12 202 Ägarandel: 50,1 %

Axfood
Visa hela svaret

Hur många anställda har Willys?

Ungefär 8000 medarbetare jobbar på Willys, i våra butiker och på vårt supportkontor i Göteborg. Varje dag bidrar de alla till en bättre upplevelse för våra kunder, och till att fler kan handla bra och hållbar mat. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång.
Visa hela svaret

Finns Willys i USA?

Willys AB
Willys i Norrköping, 2005.
Org.nr 556163-2232
Typ Privat aktiebolag
Huvudkontor Göteborg, Sverige
Nyckelpersoner Klas Balkow Styrelseordförande Thomas Evertsson Vd
Bransch Dagligvaruhandel
Antal anställda 5 093 – 2018
Historia
Grundat 1975, 1986
Grundare Lars Lundin, Willy Schleeh
Ekonomi
Omsättning ▲ 25,768 miljarder SEK
Rörelseresultat ▲ 1,111 miljarder SEK
Vinst efter skatt ▲ 4,481 miljoner SEK
Tillgångar ▼ 2,229 miljarder SEK
Eget kapital ▲ 38,739 miljoner SEK
Struktur
Moderbolag Axfood AB
Dotterbolag Eurocash Food AB
Övrigt
Slogan Vår affärsidé: Sveriges billigaste matkasse
Webbplats www,willys,se
Fotnoter Statistik från 2018 års bokslut.

Willys AB, marknadsfört som WiLLY:S, är en svensk lågprislivsmedelskedja med över fem tusen anställda och 2016 en omsättning på cirka 23,3 miljarder SEK, Kedjan har 203 butiker. Willys ingår i Axfoodkoncernen, tillsammans med bland annat Hemköp, Huvudkontoret ligger i Göteborg,
Visa hela svaret

Vad hette Hemköp förut?

Hemköps historia börjar med en matälskare till en annan – Hur började Hemköp som matkedja och vad har hänt sedan dess? Hemköp har en anrik historia som sträcker sig i över 60 år. Vår resa börjar i Borlänge, med en handlare och en enkel idé – att göra det lätt att få hem god och bra mat. När Öppnar Willys I Borås Bild: “Spik-Olle” Hemköps grundare ca.1950 Hemköps resa börjar med “Spik-Olle”. En handlare som föddes 1909 i Leksand. Han kallades “Spik-Olle” för att han började sin säljkarriär genom att plocka spik på byggen och fick betalt från snickarna som tappat dem.

Senare i livet fortsatte han som grosshandlare och körde ut varor till butikerna i Dalarna som sedan sålde vidare till sina kunder. Han funderade över sin roll i kedjan och kände att hans led inte behövdes. Därmed startade han den första Hemköpsbutiken 1958 som till en början endast hade hemleverans. Namnet Hemköp kommer nämligen från att “Spik-Olle” själv körde hem maten till sina kunder från lokalen i Borlänge.

Kunderna fick listor med sortimentet skickat till sig och beställningarna ringdes in. “Spik-Olle” och senare även hans son, körde maten hem till kunderna. “Spik-Olle” var alltid mån om sina kunder. Dem var högsta prioritet och bemötandet var alltid viktigt. När Öppnar Willys I Borås Till vänster: Första Hemköpbutiken på Grådavägen i Borlänge 1960. Till höger: Invigning av första moderna Hemköp med självbetjäning i Gyllinge Borlänge 1964.1960 tog Torbjörn Lundin och Hans Stelius över verksamheten och startade den första fysiska Hemköpsbutiken på Grådavägen 10 i Borlänge.

 • Ett stenkast från ladan där Spik-Olle hade sitt lager för hemleveranserna.
 • Huset där den första butiken låg är idag bostäder.
 • Butiken gick bra så 1964 byggde Lundin och Stelius en helt ny Hemköpsbutik i Gylle-området i Borlänge, nära där den ursprungliga butiken funnits.
 • Den nya butiken hade bättre läge med stor parkering och närhet till riksvägen.

Butiksytan var 900 kvm med åtta kassor, en temperaturanpassad mejeriavdelning, kafeteria och parkering om totalt 10 000 kvm. Den nya butiken var då helt unik i sitt slag. Fram tills dess hade man handlat sin mat i olika affärer. Kött hos slaktaren, bröd hos bagaren och fisk i fiskbutiken.

 • När nya Hemköp öppnade kunde man handla alla varor i samma butik och dessutom plocka det man ville ha själv från hyllorna.
 • Hemköps butiksverksamhet förvärvades efter några år av Bertil Wåghäll.
 • Sedan den första Hemköpsbutiken öppnats i Borlänge tillkom i snabb takt butiker i Falun, Avesta, Ludvika, Malung, Dala-Järna samt Östersund och Älmhult i Småland.

Bertil Wåghäll öppnade cirka 35 Hemköpsbutiker och köpte upp flera grossistföretag mestadels i Norrland. Hans företag hette Sam Hedenius. Där fanns dotterbolagen Ce-Jis Kolonial och Hemköp. Under 1970-talet fortsatte Hemköp ordentligt. Åhléns gick in som delägare och sedan kom grossist- och importföretaget JS Saba att bli delägare. När Öppnar Willys I Borås Butiksöppning i Sundsvall 1994. Styrelsens ordförande Antonia Ax:son Johnson och VD Nils-Erik på butiksrunda. JS Saba tog 1982 helt över det företag som då kallades Sam-Hedeniusgruppen och där Hemköp var en viktig del. I samma veva delades Sam Hedenius i tre delar: CeJis blir en del av Dagab, Vivo-butikerna blir Vivo Nord och Hemköpsbutikerna blir Hemköpskedjan AB.

Det var också under 1980-talet som vår medvetenhet kring djurhållning, ursprungsland, livsmedelsproduktion och kunskap om näringsinnehåll började bli allt vanligare. Nils-Erik var en styckmästare som arbetat sig upp från Tempo i Malmö 1974, till divisionschef på Hemköp, och slutligen även VD för hela bolaget.

Han och hans kollegor var övertygade om att det enda sättet att arbeta med hållbarhet – var att vårda kundernas omtanke för hållbarhetsfrågor med motsvarande sortiment och behov i butikerna. Från deras insikter utvecklades Hemköps dåvarande hållbarhetsmål som fortsätter prägla bolaget än idag – den moderna kunden kräver hållbara lösningar, och då är inte hållbarhetsfrågor något man kan arbeta med utan något man måste göra.

Sagt och gjort. Under 1980-talet lanserade Hemköp allt från en uppfödargaranti till att man började kvalitétsgarantera köttfärs. Man lanserade egna varor och tog bort klorblekt papper ur sortimentet. För sina insatser prisades Hemköp 1988 till “Sveriges miljövänligaste butikskedja” av Naturskyddsföreningen.

Det var också samma år som Axel Johnson-gruppen gick in som ägare till Hemköp tillsammans med flera. När Öppnar Willys I Borås Det folkkära revyartisten Wiveca Margareta “Meta” Roos med kopplingar till Dalarna var en av flera kända ansikten som medverkade i Hemköps reklamkoncept under 1990-talet. Under 1990-talet fortsatte Hemköp vara drivande inom dagligvaruhandeln med fler modiga beslut.1991 slutar till exempel Hemköp som företag under en period med extrapriser. När Öppnar Willys I Borås Till vänster: Urklipp på ett av Hemköps köttannonser som tvingade fram ny standard för livsmedelsmärkning. ca.1992 Till höger: Ett urval av Hemköps egna varor under tidigt 1990-tal. Hemköp började även att informera om det oschyssta köttet som såldes av konkurrenter och importörer.

 1. Bara svenskt kött säljs och miljöprofilen blir allt skarpare liksom dalaprofilen.
 2. Varje Hemköpsbutik i landet förses med en stor tavla med dalamotiv och byggjobben i butikerna görs av Leksandsfolk.
 3. Hemköp kan du lita på”, sade skidikonen Gunde Svan i flera reklamfilmer och Hemköp var på frammarsch.
 4. Detta fick logiskt flera aktörer att gå i taket.

Men för Hemköp var det viktigt att informera sina kunder om hur polskt kött kunde säljas som svensk, eller hur framställning av dålig köttfärs gick till i praktiken. Hemköps pådrivande arbete ledde fram till ett nytt regelverk som tillämpas idag i hela dagligvaruhandeln. När Öppnar Willys I Borås TV-reklam från Vivo sent 1990-tal där “handlaren” var frontfigur i många reklamfilmer. Devisen “Du får mycket mer hos Vivo. Yeah!” användes flitigt tills delar av Vivo blev en del av Hemköp 2004.2000 blir Hemköp kärnan i nya Axfood som börsnoteras, all dagligvaruhandel med Axel Johnson-anknytning samlas i det nya bolaget.2003 intensifieras även utvecklingen av egna varumärken.

 • Varorna byter namn från “Vårt egna” till “Hemköp”.
 • Under 2004 går Hemköp, Spar (där många Vivo-butiker utanför Stockholm ingick) och Billhälls samman under varumärket Hemköp, som består av egen- och handlarägda butiker.2007 lanseras ett nytt kundkort som erbjöd upp till 2 procent bonus på inköpen.
 • Undkortet blir en succé och året därpå är 200 000 svenskar medlemmar i programet.

Under 2009 blev ett 50-tal Vi-butiker (tidigare Vivo) i Stockholmsområdet även Hemköpshandlare. Det är också efter millennieskiftet de modiga sortimentbesluten avlöste varandra. Hemköp slutade sälja rödlistad fisk och tog fram en receptbroschyr med mat i säsong. När Öppnar Willys I Borås Glad kund tar emot varor från Hemköps e-handel som lanserades 2016. Hemköps resa har gått från “Spik-Olle” till det Hemköp vi ser idag. Arvet kan vi se i Hemköps arbete att variera med vego för miljöns skull, sitt arbete mot matsvinn genom Karma, och i sitt proaktiva arbete med att lyfta fram mat i säsong.

 • Idag kan du handla hos Hemköp i ca 200 butiker i hela landet och på nätet.
 • Och det är just med vår näthandel cirkeln sluts poetiskt.
 • Hemköp började med hemleveranser för över 60 år sedan och fortsätter göra det idag, fast istället för inköpslistor och telefonsamtal till “Spik-Olle” så kan du istället snabbt och enkelt handla på Hemköp.se Tack för att du delat din matglädje med oss i över sex deccenier.

Nu blickar vi mot framtiden! Fortsätt resan som “Spik-Olle” började genom att handla i vår e-handel. Hållbar matglädje direkt till dörren. Börja handla
Visa hela svaret

Är det dyrare att handla online på Willys?

Priser. Willys.se har samma ordinarie prissättning som fysiska Willys -butiker, med reservation för eventuella tryckfel. De priser som anges när du slutför din order är de priser som gäller för din beställning.
Visa hela svaret

Har Willys pensionärsrabatt?

Pensionärsrabatt Willys – Hitta seniorrabatter Det finns flera lågpriskedjor i Sverige och en av dessa är Willys. Pensionärsrabatt gäller förstås hos Willys för dig som är pensionär och det gör Willys redan låga priser ännu lägre. Willys är nämligen en av landets många lågpriskedjor inom dagligvaruhandeln med anor redan så långt som till 1970-talet.

 • Mer information om rabatter på Willys för seniorer och pensionärer Willys är en sammanslagning av flera lågpriskedjor som fanns på västkusten som gjordes år 2000 när Axfood köpte upp flera av dessa kedjor och slog samman dessa till en.
 • Willys huvudbutiker är i form av stormarknader och finns mest vid stora köpcentrum men har också mindre butiker i citykärnor, då kallade för Willys hemma.2016 hade Willys över 200 butiker och över 5000 anställda över hela Sverige.

Det gör Willys till en av landets största butikskedjor. Seniorrabatt på Willys har du som är senior, 55+ tillgång till och det finns erbjudanden här hos från Willys och andra lågpriskedjor av samma art. Sloganen “Sveriges billigaste” vittnar om vilken ambition företaget har gentemot sina kunder.
Visa hela svaret

År Willys plus gratis?

Willys Plus ger dig fler och bättre erbjudanden utan att du behöver ha ett extra kort i plånboken. Det kostar ingenting att bli Willys Plus -kund, det enda vi begär av dig är att du betalar lite mindre.
Visa hela svaret

Vad kostar det att handla på Willys?

Du kan välja mellan att få hemleverans eller ett Hämta-alternativ som innebär att du hämtar dina matkassar, i eller intill någon av våra butiker. Båda alternativen innebär en plockavgift på 49 kr och vid hemleverans tillkommer en leveranskostnad på 99 kr.
Visa hela svaret

Är Coop dyrare än Willys?

Avslöjar: Coop inför prisgaranti: “Kan bli dyrt då Willys är 8 procent billigare” Fri Köpenskap kan i dag, tisdag, avslöja att Coop tagit nästa steg i sin prisresa. Sedan i går har 41 Stora Coop-butiker en så kallad prisgaranti som går ut på att konsumenten får tillbaka pengar om varan är billigare hos Ica, Willys, Lidl, City Gross, Hemköp, Netto eller Matvärlden.

Garantin omfattar de butiker som varit med på Stora Coops största prissänkning någonsin, runt 10 000 varor. Utanför butikerna dinglar skyltarna stort och tydligt. “Alltid prisgaranti för medlemmar. Gäller från och med nu”, är det glasklara budskapet. Garantin gäller jämförbara varor och om Stora Coop skulle vara dyrare än någon konkurrent får kunden tillbaka mellanskillnaden gånger två.

Om en vara kostar 149 kronor hos Stora Coop och 13 9 kronor hos en konkurrent kan kunden med andra ord kvittera ut 20 kronor vid uppvisande av kvitto eller annat bevis. – Coop måste sänka sina priser och det här är ett väldigt intressant initiativ men det finns också en risk att det blir den stora sommarplågan beroende på hur konsumenterna agerar, säger Ulf Mazur, vd och grundare av prisjämförelsetjänsten Matpriskollen.

Det hade varit mer logiskt om det varit Willys som gjort satsningen, menar han. – Stora Coop är nämligen långt dyrare än Willys. I går gjorde vi en koll på nästan 3 800 direkt jämförbara artiklar mellan en av Stockholmsbutikerna på Coops lista med närmaste Willys-butik och kom fram till att Stora Coop i genomsnitt var åtta procent dyrare, säger han till Fri Köpenskap.

Stora Coop var billigare på cirka 160 varor medan Willys var billigare på omkring 3 600. Bland 4 400 varor i Helsingborg var skillnaden mindre men varukorgen var fortfarande i genomsnitt sex procent billigare hos Willys.

– Jag ser det här som ett sätt för Stora Coop att kommunicera sin prissänkning samtidigt som man inte räknar med att konsumenterna ska ta sig tiden att jämföra och begära ut pengar. När Öppnar Willys I Borås Men enligt Ulf Mazur ska man aldrig underskatta prisjägarna.

– Om det är något jag har lärt mig under mina år på Matpriskollen så är det att konsumenterna har tid och ork. Och dessutom kan många göra det här till en sport att först handla på Stora Coop – sedan gå och jämföra priserna hos Willys och kvittera ut mellanskillnaden plus vinsten hos Coop.

 1. Ulf Mazur målar upp ett scenario.
 2. Tänk dig att en barnfamilj går och handlar hos Stora Coop för 1 500 kronor och håller sig till kända varumärken.
 3. De har betalat med Medmera/Coop Mastercard-kortet och får då Coops bonuspoäng.
 4. Därefter går de till Willys, jämför priser och handlar frukt och grönt där eftersom det är betydligt billigare.

Sedan går de tillbaka till Stora Coop och kvitterar ut prisskillnaden gånger två. I Stockholmsfallet sparar de 240 kronor. Ingen dålig lördag, säger Ulf Mazur och tillägger: – Sedan får man tänka på att det här bara är genomsnittspriserna. Om man är prisjägare kan det bli betydligt bättre vinst.

Den riktigt påhittiga kanske också väljer att sälja kvittot, ge bort det eller på annat sätt försöka manipulera systemet, säger Ulf Mazur. Uppdatering: Christian Wijkström, vd för Coop Butiker & Stormarknader, CBS, tycker inte att Matpriskollens statistik stämmer överens med den bild som de själva har.

– Det viktiga är vad våra medlemmar som handlar i butikerna tycker. Vi har sänkt priserna på 10 000 artiklar och vi vet att vi matchar huvudkonkurrenten väl, men det finns säkert något som avviker och därför kompletterar vi med en prisgaranti, säger han.

Hur tycker du att dessa butiker står sig i pris jämfört med Willys? – Man kan säkert hitta varor som är dyrare om man vill det men när det gäller kundens allmänna köp så tror jag att vi kommer kunna matcha den konkurrent som ligger nära väl och så även Willys. Vi har gjort en historisk prissänkning som handlar om att visa våra medlemmar att vi ställer upp för dem och eftersom vi på inget vis vill skapa osäkerhet kring vad vi gör så inför vi denna prisgaranti.

Läs en lång intervju med Christian Wijkström om hur han ser på Coops väg framåt när det gäller priserna Här är butikerna på Coops Lista som omfattas av prisgarantin.

Bollnäs Stora Copp Bollnäs, Norrlandsvägen 90, Bollnäs Borlänge Stora Coop Norra Backa, Norra Backagatan 5C, Borlänge Bromma Stora Coop Bromma. Ulvsundavägen 189, Bromma Danderyd Stora Coop Danderyd, Sunnanängsvägen 2 A, Danderyd Enköping Stora Coop Enköping. Ö Ringgatan 21. Enköping Eskilstuna Stora Coop Eskilstuna, Albertina Nyströms väg 2. Eskilstuna Falun Stora Coop Falun, Stigaregatan 7, Falun Halmstad Stora Coop Halmstad, Prästvägen 1, Halmstad Haninge Coop Forum Haninge, Nynäsvägen 21, Haninge Helsingborg, RååStora Coop Råå, Helsingborg, Landskronavägen 16. Helsingborg Helsingborg, Väla Stora Coop Väla, Björkvägen 97, Ödåkra Huddinge Stora Coop Huddinge, Forelltorget 6, Huddinge Hudiksvall Stora Coop Hudiksvall, Furulundsvägen 2, Hudiksvall Häggvik Stora Coop Häggvik. Norra Malmvägen 82, Sollentuna Kungsängen Stora Coop Brunna Park, Femstenavägen 20, Kungsängen Landskrona Stora Coop Landskrona. Österleden 165, Landskrona LinköpingStora Coop Garnisonen Linköping, Garnisonsvägen 30, Linköping Ludvika Stora Coop Ludvika, Granitvägen 2, Ludvika Lund Stora Coop Lund. Traktorvägen 2, Lund Malmö, Jägersro Coop Forum Jägersro, Jägersrovägen 151, Malmö Malmö Stadion Stora Coop Stadion, Stadiongatan 24. Malmö Märsta Stora Coop Märsta, Västra Bangatan 2, Märsta NorrtäljeStora Coop Norrteljeporten, August Strindbergs gata 9, Norrtälje Nyköping Stora Coop Nyköping. Gustavsbergsstigen 4, Nyköping Orminge Stora Coop Orminge, Ormingeplan 3, Saltsjö Boo Rotebro Stora Coop Rotebro, Konsumentvägen 1, Sollentuna Strängnäs Stora Coop Strängnäs. Solberga Handelsväg 17, Strängnäs Stuvsta Stora Coop Stuvsta, Ågestavägen 1, Huddinge Sundbyberg Stora Coop Sundby Park, Gesällvägen 37 (Ö Madenvägen 8), Sundbyberg Södertälje Stora Coop Södertälje, Genetaleden 7, Södertälje Trelleborg Stora Coop Trelleborg, Västra Ringvägen 17, Trelleborg Tumba Stora Coop Tumba, Bryggarevägen 9, Tumba Täby/Arninge C Coop Forum Täby/Arninge, Saluvägen 5, Täby UppsalaBoländerna, Stora Coop Boländerna Uppsala, Rapsgatan 1, Uppsala Valbo Stora Coop Valbo, Valbo Köpcentrum, Valbo Vällingby Stora Coop Vinsta, Siktgatan 11, Vällingby Värmdö Stora Coop Värmdö, Gustavsbergsvägen 34, Gustavsberg Västberga Stora Coop Västberga, Västbergavägen 4, Hägersten VästeråsStora Coop Stenby Västerås, Stenbygatan 1, Västerås Åkersberga Stora Coop Åkersberga, Pilstugegränd 1-5, Åkersberga ÖrebroCoop Forum Marieberg Örebro, Säljarevägen 3, Örebro

Läs mer om: : Avslöjar: Coop inför prisgaranti: “Kan bli dyrt då Willys är 8 procent billigare”
Visa hela svaret

Vilken affär är dyrast?

Matpriskollens undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast.
Visa hela svaret

Vilken är Sveriges dyraste mataffär?

Här ligger landets billigaste – och dyraste – mataffärer 13 februari 2019 Beroende på var i landet du bor kan du få betala betydligt mer för mat på bordet. PRO:s årliga sammanställning visar var den biligaste matkassen finns. PRO:s årliga sammanställning visar på stora skillnader för matpriser. FOTO: PRO/Anneli Nygårds Sedan 1991 har Pensionärernas riksförbund – PRO – gjort anonyma prisundersökningar av landets mataffärer. Utan förvarning har 900 PRO-medlemmar handlat och rapporterat in priser från 700 matbutiker runt om i landet och på nätet.

Listan innehöll 34 stycken för pensionärer vanliga matvaror, till exempel röd mjölk, fryst kycklinglever, spaghetti och skivade rödbetor på burk.Sammanställningen som presenterades nyligen visar att det skiljer 285 kronor mellan den billigaste butikens kasse, den hos Hypermat i Charlottenberg i Värmland, och den dyraste butikens kasse hos ICA Supermarket City i Uppsala. Läs också: Undersökningen visar även att endast 4 procent av butikerna klarar PRO:s krav för en pensionärsvänlig butik. “Vi har bland annat undersökt möjligheterna att betala kontant, om butiken har pensionärsrabatt någon dag i veckan, samt tillgång till kundtoalett”, säger Christina Tallberg, ordförande för Pensionärernas Riksorganisation, PRO, i ett pressutskick.För första gången undersökte PRO även nätbutikers priser och fann att det är i snitt tolv procent dyrare att handla på nätet än i en vanlig butik.

Hypermat Charlottenberg, 673 krMaxi ICA Stormarknad Falköping, 680 krMaxi ICA Stormarknad Flygstaden, 683 krICA Kvantum Filipstad, 685 krICA Nära Torgboden Falsterbo, 686 krMaxi ICA Stormarknad Kristinehamn, 697 krMaxi ICA Stormarknad Kalmar, 698 krICA Kvantum Hjertbergs, 700 krMaxi ICA Stormarknad Östersund, 702 krNETTO Norrköping Ljura, 703 kr

ICA Supermarket City Uppsala, 957 krMatöppet Frösäng Oxelösund, 943 krCoop Nära Malmön, 917 krHANDLAR’N Nattavaara, 906 krCoop Nära Almunge, 898 krTempo Vattholma, 894 krICA Supermarket Gnesta, 894 krICA Supermarket Funäsdalen, 885 krICA Nära Bjurholm, 883 krTEMPO Stora Skedvi, 882 kr

Källa: Missa inte Lands nyhetsbrev
Visa hela svaret

Är det värt att handla på Mathem?

Mathem : 30 procent dyrare Av de elva butikerna som ingick i undersökningen så låg Mathem högst i pris, totalt sett. En veckohandling med de utvalda varorna kostade 2 043 kronor, vilket är 30 procent högre än vad matkassen kostade i den billigaste butiken.
Visa hela svaret

Var Började Branden på Willys i Borås?

När Öppnar Willys I Borås Foto: Oskar Käll/Elin Ternander/Sveriges Radio BRANDEN I KNALLELAND Publicerat tisdag 8 mars kl 20.35

Nu har räddningstjänsten utrett vad som orsakade storbranden på Knalleland i Borås i maj 2021. Branden orsakade stora skador och butikerna i byggnaden tvingades hålla stängt eller flytta. “Lite klantigt men inget brott”, säger brandingenjören Fredrik Lovén.

Sara Kvist [email protected] Har du frågor eller förslag gällande våra digitala tjänster? Kontakta gärna Sveriges Radios forum för teknisk support där vi besvarar dina frågor vardagar kl.9-17.
Visa hela svaret

När öppnar ÖoB i Borås efter branden?

Ett år efter branden – här öppnar ÖoB igen I maj förra året härjade en brand i Knalleland i Borås. En butik som totalförstördes var ÖoB, Nu öppnar butikskedjan nytt i samma stad. Butiken kommer att vara belägen på Enedalsgatan. Närmaste grannar blir Coop och Dollarstore.

Vi ser fram emot att återigen välkomna våra trogna Borås-kunder och hoppas att de kommer uppskatta vårt nya varuhus. Den nya lokalen på 2 350 kvadratmeter har mycket goda förutsättningar med en utemarknad i markplan där vi kan visa upp vårt breda sortiment av fritids- och trädgårdsprodukter, säger André Fredriksson, etableringschef på ÖoB, i ett pressmeddelande.

Vidare berättar man i pressmeddelandet att butiken kommer innehålla flera konceptuella uppdateringar. : Ett år efter branden – här öppnar ÖoB igen
Visa hela svaret

Vem är ägare till Willys?

Axfood Axfood är ett av Sveriges ledande bolag inom dagligvaruhandeln med ambitionen att leverera bra och hållbar mat. Axfood arbetar med passion för mat och människor. Med engagemang och ansvar för miljö och hållbar utveckling skapar Axfood lönsam tillväxt.

Axfood är nummer två på den svenska marknaden med en marknadsandel på ca 20 procent. I koncernen ingår butikskedjorna,, och, Grossistförsäljning sker genom och supportbolaget Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår även och, samt delägda,, och, Axfood samverkar med över 1 000 butiker över hela Sverige, varav närmare 300 är egna butiker.

Inom dagligvaruhandeln är Axfood bäst i Sverige på egna märkesvaror med en försäljningsandel på över 25 procent. Axfood anpassar ständigt sitt sortiment enligt kundernas önskemål. Garant är Axfoods varumärke för mat av hög kvalitet med nära 1 000 varor i sortimentet, däribland både kött, mejerivaror, delikatesser, snacks och grönsaker. När Öppnar Willys I Borås Axfood är en ledande koncern inom dagligvaruhandeln i Sverige. Här ingår butikskedjorna Willys, Hemköp, Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Axfood Snabbgross. Supportbolaget Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår också Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem. Läs mer om Axfood på

Nyckeltal, Mkr 2021
Nettoomsättning: 57 891
ResultatAX: 2 582

table>

Genomsnittligt antal anställda: 12 202 Ägarandel: 50,1 %

Axfood
Visa hela svaret

Vad hette Willys från början?

LL:s livs och Willys Cash är originalen i modern svensk lågprishandel. År 2000 slogs kedjorna ihop och tog namnet Willys. Den nybildade kedjan bestod då av tolv butiker och den sammanlagda omsättningen låg 1999 på drygt 2 miljarder kronor.
Visa hela svaret