När Öppnar Max I Motala?

När Öppnar Max I Motala
Frågan om Max etablering har pågått ett tag och i första skedet trodde man på en öppning till våren 2022, men det lär inte kunna hållas nu. Erik Filén är presskontakt vid Max Burgers och uttalar sig kort i frågan: – Vår plan är att öppna i Motala och vi har sett efterfrågan för en MAX-restaurang i staden.
Visa hela svaret

När börjar MAX servera mat?

10-14 måndag till fredag. Som vanligt kan du välja valfritt tillbehör och dryck. Dagens lunch gäller ej på MAX i Åre och på Arlanda. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Dagens lunch serveras inte på röda kalenderdagar.
Visa hela svaret

När öppna MAX?

Kungsgatan 4 – 21 september 2022 – MAX har tagit över den historiska adressen på Kungsgatan 4 och öppnade idag dörrarna för våra gäster. Restaurangen har plats för 111 sittande gäster och finns vid Stureplan i Stockholm. Öppettiderna för restaurangen är: söndag till tisdag klockan 10:00 – 01:00, onsdag till torsdag klockan 10:00 – 05:00 och fredag till lördag klockan 10:00 – 06:00.
Visa hela svaret

När öppnar MAX tunbytorp?

MAX öppnar på Tunbytorp i Västerås | MAX MAX tillväxtresa i Sverige fortsätter och i ett av Tunbytorps bästa lägen har Castellum byggt nya lokaler i området som idag är utvecklat till Västerås tätaste butiks- och handelsområde. Den 147:e MAX-restaurangen i Sverige har generöst med sittplatser, 137 platser inomhus och 124 utomhus, ligger strategiskt intill Norrleden och för bilburna gäster finns goda parkeringsmöjligheter och drive in.

– Restaurangen på Tunbytorp är ett perfekt exempel där alla våra serveringsalternativ kommer till sin fulla rätt. Gäster som beställer via appen kan till exempel välja att få maten utburen till bordet, bilen eller direkt till entrén, på så vis behöver man inte gå in i restaurangen om man inte vill. Samtidigt finns de välkända expresskassorna och drive-in för gäster som vill äta på restaurangen eller enkelt önskar ta med sig maten, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.

Alexis Espinoza blir restaurangchef på MAX på Tunbytorp. Han har jobbat hos den norrländska burgarkedjan i sex år och snabbt klättrat uppåt från extrajobb till hans nu tredje år som restaurangchef. Han menar att det bästa med jobbet är gemenskapen och det ständiga lärandet samt att se sina anställda utvecklas.

– Gemenskapen och det ständiga lärandet är något jag älskar med mitt arbete på MAX! Att få växa tillsammans med MAX, det är en magisk känsla att se sina anställda utvecklas och göra sina egna resor precis som jag en gång gjorde. I mitt arbete är jag väldigt mån om att engagera och inspirera alla i mitt team att sträva efter samma mål och ambitioner och jag är så glad över att så många drivna och duktiga personer valde att söka sig till oss, säger Alexis Espinoza.

Öppningsceremonin sker den 26 oktober klockan 10:00 och leds av Richard Bergfors, koncernchef, tillsammans med Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers. På plats för att klippa bandet tillsammans med Richard och Christoffer finns också restaurangchefen Alexis Espinoza och representanter från Västerås SK Bandyklubb.

I samband med öppningen av Tunbytorp inleds nämligen ett samarbete med VSK Bandy och klubbchef Michael Campese och marknads- och försäljningsansvarige Nicklas Ekstedt kommer få äran att klippa bandet. – MAX har en lång historia av att stötta föreningar och idrottsinitiativ och vi är oerhört stolta över att nu vara en del av VSK Bandy fortsatta satsning som Sveriges mest framgångsrika bandyförening, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.

Restaurangen ligger på Strömledningsgatan 1A i Västerås och är öppen klockan 10:00 – 24:00 alla dagar. : MAX öppnar på Tunbytorp i Västerås | MAX
Visa hela svaret

När öppnade MAX i Skövde?

Max slår upp dörrarna i Skövde | MAX Luleå 2007-03-29 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) Norrländska hamburgerkedjan Max har de senaste åren expanderat snabbt. Idag finns det 51 restauranger runt om i Sverige från det nordligaste Boden till det sydligaste Ystad.

Skövde står näst på tur och kontrakt för att börja bygga i det nya området Stallsiken har nyligen skrivits under. Restaurangen beräknas öppna under 2008 och kommer att innebära ca 40 nya arbetstillfällen. – Stallsiken är ett spännande område, inom kort kommer flera av landets ledande butikskedjor att etablera sig där.

Därför känns det extra roligt för Max att som första snabbmatskedja ge sig an området, säger Richard Bergfors, VD för Max Hamburgerrestauranger. Restaurangen i Stallsiken kommer att innefatta ca 130 platser inomhus och ca 100 platser utomhus samt en Drive-In.

 • Max satsning på råvaror av hög kvalitet, garanterat svenskt nötkött och svensk kyckling i kombination med nyckelhålsmärkta alternativ tror Richard Bergfors har varit viktiga ingredienser för Max framgångar.
 • Och detta koncept kommer självklart att följa med till den nya restaurangen i Skövde.
 • Det känns inspirerande att bevisa för Skövdeborna att det går att äta nyttig snabbmat.

Då befolkningen i Skövde ökar samt att allt fler företag etablerar sig runt staden växer efterfrågan på nyttigare lunchalternativ som Max kan erbjuda, säger Richard Bergfors.2006 var ett rekordår för Max med 20 % försäljningsökning, historiens näst bästa resultat samt flest nyöppningar med nio nya restauranger två av dessa var gamla McDonalds som togs över.
Visa hela svaret

Hur får man gratis mat på MAX?

Har ni studentrabatt på MAX? Ja, vi har studentrabatt på MAX. Som student så får du gratis plusmeny och dip på alla våra restauranger i Sverige förutom på Arlanda, Landvetter och Liseberg. Rabatten kan endast nyttjas på plats i restaurangerna och gäller mot uppvisande av giltig studentlegitimation så som Mecenatkort eller Studentkort.
Visa hela svaret

Vem äger MAX restaurangerna?

MAX drivs av familjen Bergfors med Richard och Christoffer Bergfors som koncernchef och vice koncernchef. Deras far, Curt Bergfors var arbetande styrelseordförande fram tills hans bortgång 2022. Idag finns 146 MAX restauranger i Sverige. Vi har 9 restauranger i Norge, 19 i Polen och i Danmark har vi 5 restauranger.
Visa hela svaret

Vad står MAX för?

MAX fyller 50 år | MAX När Öppnar Max I Motala Luleå 2018-06-11 08:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:31) Det svenska familjeföretaget MAX Burgers fyller år. Den 14 juni är det 50 år sedan Curt Bergfors med sambo Britta Fredriksson (född Andersson) slog upp luckan i sin första grill i hörnet av Uno-X-macken i Gällivare, som blev den första MAX-restaurangen.

Många år senare finns MAX restauranger på över 130 platser i Sverige, Norge, Danmark, Polen och Egypten. –Jag är otroligt stolt över det som våra engagerade medarbetare, tillsammans med oss i familjen Bergfors, har byggt under företagets första femtio år. Mitt mål är att MAX ska förbli ett familjeföretag i minst sex generationer till.

För att det ska vara möjligt måste vi fortsätta arbeta med hållbar utveckling och vara ett socialt ansvarstagande företag samtidigt som vi fortsätter att utveckla de godaste burgarna och gröna alternativen, säger arbetande styrelseordförande och grundare Curt Bergfors.

För att fira de 50 första åren kommer MAX tillbaka till Gällivare med start den 11 juni till och med födelsedagen den 14 juni. På samma plats där allt började för 50 år sedan öppnar MAX en restaurang. Alla Gällivarebor och förbipasserande bjuds på gratis burgare under fyra dagar. Den 14 juni till den 17 juni firas födelsedagen på alla MAX-restauranger med olika kalaserbjudanden.

Under de första åren expanderade MAX försiktigt.1970 öppnades en grill i Skellefteå som i folkmun kallas för “Krysset”.1971 öppnades en i Luleå. Då fick Sveriges första hamburgerkedja namnet MAX – efter Curt Bergfors smeknamn.1982 tog MAX steget utanför Norrbotten och öppnade på Drottninggatan i Stockholm.

You might be interested:  Vad Kostar Ambulans I Stockholm?

När McDonalds 1991, efter hård konkurrens från den lokala konkurrenten, valde att stänga i Luleå och Umeå, tog MAX över lokalerna. Till och med den amerikanska TV-kanalen CNN rapporterade om det. På 2000-talet tog expansionen fart.2001 öppnades åtta nya MAX-restauranger och kedjan blev rikstäckande. Expansionen har fortsatt, idag finns 118 restauranger i Sverige.

På onsdag den 13 juni öppnar ännu en restaurang i Lockarp, Malmö och på fredag den 15 juni får Strömstad sin andra MAX-restaurang. Sedan 2011 finns MAX i Norge och sedan 2012 i Danmark. Förra året etablerades MAX i Polen och Egypten. Idag har MAX cirka 5 000 hel- och deltidsanställda.

 1. Från start har MAX aktivt arbetat med att anställa medarbetare som stått långt från arbetsmarknaden.
 2. Sedan början av 2000-talet arbetar man systematiskt med att rekrytera personer med funktionsvariationer.
 3. Cirka 150 medarbetare har hittills övergått från arbete genom Samhall till anställning på MAX.
 4. Sedan 2006 har 7-10 procent av MAX nettovinst fördelats till projekt i utvecklingsländer.

Summan uppgår hittills till en kvarts miljard kronor.2009 bildades Stiftelsen Rättvis Fördelning. Stiftelsen äger preferensaktier i bolaget för att säkerställa att 7-10 procent av den årliga vinsten går till just en rättvis fördelning till behövande människor runtom i världen.

 1. MAX är världsledande inom hållbarhet och arbetet har långa anor.
 2. Redan vintern 1969 gjordes MAX första miljöinvestering när Curt Bergfors valde att investera i en returbehållare för att återvinna wellpapp istället för att köpa vinterdäck till bilen.
 3. MAX var första restaurangkedjan i världen att klimatmärka menyn och började 2008 klimatkompensera hela verksamheten genom trädplantering.

Hittills har 1,5 miljoner träd planterats i Afrika. I januari 2016 lanserades Green-familjen och klimatomställningen av menyn med vegetariska och veganska alternativ blev företagets mest framgångsrika lansering någonsin. Den 14 juni tar MAX nästa steg i sitt hållbarhetsarbete, då alla burgare är klimatpositiva och varje burgare hjälper till att minska klimathotet.

MAX har kartlagt utsläpp i minsta detalj, från bondens jord till gästens bord, inklusive personalens och gästernas resor till och från restaurangerna. För dessa utsläpp planteras träd som binder 110 procent utsläpp. – Vi vet att vi är en del av problemet och tillsammans med våra gäster kan vi nu vara en del av lösningen.

Genom att klimatkompensera för mer än vi släpper ut minskar koldioxidhalten i atmosfären. Varje tugga av en MAX burgare bidrar därmed till ett bättre klimat, säger Richard Bergfors VD. – Samtidigt är det otroligt viktigt att vi fortsätter minska våra utsläpp.

 • Då är det bästa vi kan göra för klimatet att se till att våra gröna burgare smakar minst lika bra som våra köttburgare.
 • Vårt mål är att under 2022 ska varannan såld måltid vara något annat än rött kött, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef.
 • MAX Burgers leds av familjen Bergfors; Curt Bergfors, arbetande styrelseordförande, Richard Bergfors, VD och Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef.

Även medgrundaren Britta Fredriksson (född Andersson) är verksam i bolaget. MAX restauranger omsatte 2017 3,2 miljarder kronor, varav 3 miljarder i Sverige. Mer om MAX historia och framväxt: Curt Bergfors växte upp i en gruvarbetarfamilj, men varken farfar eller pappa ville att sonen skulle gå i deras fotspår på grund olycksrisken.

 • Det blev Posten i stället och Curt var i perioder utlånad till Stockholm där det rådde brist på brevbärare.
 • Under första tågresan till Stockholm tog Curt smeknamnet Max, som lät tuffare än variationerna på Curt.
 • Redan som 15-åring hade Curt visionen att starta ett eget företag och slet hårt med olika extrajobb för att kunna spara pengar.

Ett jobb var på den då berömda Presto-grillen på Lidingö där han fick kunskaper om restaurangbranschen. Mammas vällagade mat och tiden på Presto-grillen lärde Curt att kvalitet in i minsta detalj är skillnaden mellan god och utsökt smak. Den 14 juni 1968 öppnade en 19-årig Curt Bergfors och hans sambo Britta Andersson sin första grill, 17 kvadratmeter i hörnet av Uno-X-macken i Gällivare.

I Gällivare/Malmberget var kundunderlaget begränsat och för att få bra lönsamhet på grillkiosken var menyn varierad som på en restaurang. Kunderna skulle vilja komma tillbaka, helst flera gånger om dagen. Utöver sex sorters korvar och hamburgare av olika slag fanns rätter som lövbiff, grillad kyckling, wienerschnitzel, pannbiff, entrecôte och till och med tournedos med smörslungad potatis på menyn.

Curt och Britta var före sin tid på flera sätt, bland annat genom att annonsera om menyn varje vecka i tidningen.1970 kom chansen att ta över ytterligare en Uno-X-grill, nu i Skellefteå: “Krysset” i folkmun.1971 var det dags för Luleå. I samband med öppningen i Luleå ändrades namnet på alla enheterna till MAX efter Curts smeknamn.

Sveriges första hamburgerkedja var född. När restaurangen i Piteå nyöppnade med Drive Thru 1980 var MAX först i Europa med att låta gästerna beställa från bilen.1982 expanderade kedjan utanför Norrbotten och öppnade på Drottninggatan i Stockholm, den här gången med hemlagad glass och Stig “Slas” Claesson-litografier på väggarna.

Under 1970-, 80- och 90-talen växte MAX och gav sig även in i en rad sidoprojekt som Drugstore&Deli, solarium, butikskedja för videouthyrning, gourmetkrogen Le Bistro Petit Maxim och stor hotell-, restaurang- och nöjesverksamhet i Luleå i form av MAX Hotell, Luleå Stads Hotell och SAS Luleå Hotell med tillhörande restauranger, brasseri, barer och nattklubbarna Cleo och Roxy.

Och Stadspuben med livemusik och “frusen törst i kön”, berömd från Ted Ströms låt “Vintersaga”.1999 togs ett viktigt beslut; att fokusera på huvudnäringen. År 2000 avyttrades hotell- och restaurangverksamheterna, vilket ledde till ökad expansionstakt och 2001 öppnades åtta nya MAX-restauranger på ett år.

Kedjan var nu rikstäckande. Sönerna Richard och Christoffer Bergfors har sedan tidiga tonåren arbetat i företaget och prövat en mängd olika positioner.2002 tillträdde Richard som företagets nionde VD och Christoffer som vice VD. Curt fortsatte sitt arbete som arbetande styrelseordförande.

 1. Denna organisation lever än och planen är att MAX ska förbli ett familjeföretag i minst sex generationer till.
 2. MAX har en lång tradition av hälso-, miljö- och samhällsengagemang.
 3. Hållbarhetsaspekten vägs in i alla beslut och företaget är ofta i framkant av utvecklingen: – Sedan 1968 har MAX bara svensk köttråvara i sina produkter, vilket jämfört med EU-råvara innebär en ökad kostnad på cirka 25-53 miljoner kronor per år sett till de senaste åren.
You might be interested:  Vilken Mataffär Är Billigast I Stockholm?

– 2003 kom största menyförändringen i företagets historia genom lanseringen av Delifresh, med nyckelhålsmärkta måltider. – Alla transfetter togs bort 2005 och 2007 byttes frityroljan ut så andelen palmolja reducerades från 88 till 6 procent. Sedan juni 2017 finns ingen palmolja.

 1. 2008 klimatmärkte MAX hela menyn och har sedan dess klimatkompenserat hela sin verksamhet genom trädplantering i Afrika.
 2. Till dags dato har 1,5 miljoner träd planterats, framförallt i projektet Trees for Global Benefits i Uganda.
 3. Det motsvarar en yta på 4 700 fotbollsplaner eller som om vi tagit bort 180 000 bensinbilar från gatorna under ett år.

I januari 2016 började omställningen till en meny med ständigt ökande antal gröna – vegetariska och veganska – alternativ, alla med samma höga kvalitetskrav. Den här omställningen är en av företagets största succéer genom tiderna. Som en markering ändrades företagsnamnet den 1 juni 2017 från MAX Hamburgerrestauranger AB till MAX Burgers AB.
Visa hela svaret

Finns MAX bara i Sverige?

Max på topp-10-lista i USA Today | MAX Det är glädjande och smickrande att finnas med på listan, säger Richard Bergfors, vd för Max Hamburgerrestauranger. Att hamburgarnas hemland har fått upp ögonen för oss är en bekräftelse på att vi tar ytterligare ett steg mot vårt mål – att bli världens bästa hamburgerkedja.

 • Om igen amerikaner, varför begränsar vi oss till bara gammal hederlig ketchup på pommes fritesen?” skriver USA Today och fortsätter: “Max Burgers (.) erbjuder åtta olika dippsåser.
 • Ombinera till exempel sältan med söt senapsdip, en het kreolsk dip eller varför inte en riktigt dekadent varm ostdip – valet är ditt.

Den svenska kedjan gör hamburgarna på beställning och har till och med alternativ för den som vill hålla igen på kolhydrater eller kalorier, eller äter vegetarisk kost, om man nu är lagd åt det hälsosamma hållet.” Världen gillar Maxkonceptet. Företag och entreprenörer från jordens alla hörn förhör sig om möjligheterna att få starta restauranger tillsammans med Max.2011 öppnade första restaurangen utanför Sverige i Norge och idag finns det tre restauranger där.2012 etablerade Max sig i Dubai och den första restaurangen i Danmark slog upp portarna i mars 2013.
Visa hela svaret

Vad kostar det att öppna MAX?

Vad kostar det att bli partner? – Ett partnerskap kostar ingenting. Vi står för alla investeringar, utbildning, lön, koncept, produktutveckling, ekonomisupport, marknadsföring etc.
Visa hela svaret

Kan man betala med Swish på Burger King?

Går inte att använda.
Visa hela svaret

Hur fungerar drive in MAX?

Beställ på ditt sätt! | MAX När Öppnar Max I Motala Ladda ner vår app och bestäm tid för avhämtning och få maten utburen till din bil med bilservering, eller hämta upp din mat och ät var du vill med take away. Är du på resande fot? Sväng förbi vår drive in. Vill du hellre äta hemma så kan du beställa hemkörning via Foodora, UberEats, Wolt eller Bolt i någon av orterna här nedan. : Beställ på ditt sätt! | MAX
Visa hela svaret

När öppnade MAX sin första restaurang i Stockholm?

Max Hamburgerrestauranger

Historia
Grundat 1968
Grundare Curt Bergfors Britta Fredriksson
Ekonomi
Omsättning ▼ 3,391 miljarder SEK

Visa hela svaret

Är MAX Sveriges bästa hamburgare?

1994-09-21: Dagens Nyheters matpatrull –

“Störst, snygg. Bäst bröd.”

1. MAX 44%2. Burger King 12% 3. McDonald’s 11% MAX har Sveriges godaste burgare bland de rikstäckande hamburgerrestaurangerna enligt Capacent 2021. Undersökningen genomförs vartannat år och du kan läsa mer om undersökningen,

 • 1. MAX 29%
 • 2. Bastard Burgers 3%
 • 3. Burger King 2%

: Smaktester | MAX
Visa hela svaret

Vilken hamburgerkedja var först i Sverige?

Burger-Grill – Wikipedia En hamburgare serveras på Burger-Grill i Helsingborg i juni 1957. Burger-Grill 1958 med i bakgrunden. Burger-Grill, senare Mando och Wimpy, var en och sedermera hamburgerkedja i som var Sveriges första hamburgerbar när den öppnade 1956.
Visa hela svaret

Vad hände med Clock?

Avvecklingen – Clock fick ekonomiska problem under 1990-talet och började sälja ut sina restauranger. År 1996 gick man 35 miljoner kronor i förlust. I början av 1998 ägde Provobis tretton Clock-restauranger, men vid årsskiftet 1998/1999 var sju av dem avyttrade och avtal om avyttrande av ytterligare fyra hade tecknats.

För de två återstående hade ett letter of intent om överlåtelse tecknats för den ena och beslut om stängning av den sista hade fattats. De avyttrade enheterna frånträddes fram till den 31 mars 1999. Avvecklingen av Clock kostade Provobis 34 miljoner kronor under åren 1997–1998. I flera fall övertogs Clocks lokaler av de konkurrerande kedjorna Max Hamburgerrestauranger, Burger King och McDonalds,

Den sista Clock-restaurangen, som låg vid Stavsjö längs E4 mellan Norrköping och Nyköping, lades ned 1999.
Visa hela svaret

Får man ta in hund på MAX?

Vad säger lagen? – Denna fråga har i många år stått högt prioriterad hos våra hund- och kattägare. I samband med den nya lagstiftningen inom Livsmedelshygien har nu förbudet för att inte få ta med sig husdjur på restauranger och caféer slopats. Anledningen till att förbudet slopas är att man inte ser några hygienskäl som skulle tala för ett förbud.

Tillåtelsen att ta med sitt husdjur ut på en kopp kaffe har i många europeiska länder varit möjligt sedan lång tid tillbaka och bevisen på att det funkat bra har lett till att man även släppt på tyglarna här i Sverige. Att tänka på, är att det alltid är företagarna själva som bestämmer om de välkomnar husdjur eller inte in på sina restauranger, caféer eller på andra områden där det serveras mat eller dryck.

Det lagstiftningen fortfarande säger nej till och där fortfarande finns ett förbud är i köksutrymmen. Alltså där det tillreds mat och hit räknas då bla. matbutiker. Så hurra, det är alltså fritt fram att ta med både hund och katt eller vilket djur som helst i övrig på både en bit mat och en kopp kaffe.
Visa hela svaret

Får man ta med hund på MAX?

Regler och lagar för restauranger | Hundtipset.se – Tips på hundvänliga restauranger, caféer, hotell och butiker! Det korta svaret: JA! I Sverige är det helt upp till restaurangen, kafeét eller butiken att själv välja huruvida man tillåter att gäster tar med sig hunden in.Vissa tror fortfarande att det är förbjudet, vilket troligtvis beror på tidigare lagstiftning där man inte fick ta med sig hunden in på restauranger och kafeér.

Förbudet slopades dock i senaste lagstiftningen då man inte såg några hygieniska skäl som talade för ett förbud. Utomlands har det sedan länge varit okej för hunden att följa med, och när vi reser söderut i Europa idag och ställer frågan ifall man får lov att ta med vovven in, så möts man oftast snarare med frågan “Vad menar du, varför skulle du inte få göra det?” än ett nej.

Det är dock helt upp till krögaren själv att bestämma om man välkomnar hundar in på restaurangen – så bara för att lagen i Sverige tillåter det så är det i slutändan också upp till krögaren om man vill vara hundvänlig restaurang eller inte. Lagstiftningen i Sverige säger dock att man inte får lov att ha husdjur där man bereder maten eller i köksutrymmen. När Öppnar Max I Motala : Regler och lagar för restauranger | Hundtipset.se – Tips på hundvänliga restauranger, caféer, hotell och butiker!
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Händer I Kalmar 2022?

Kan man äta nyttigt på MAX?

Max nya hamburgare – lika mager som keso | MAX Luleå 2005-03-23 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:33) Hamburgare pekas ofta ut som dålig mat. För att visa kritikerna och konkurrenterna att hamburgare kan vara bra mat har norrländska hamburgerkedjan Max de senaste åren genomfört en rad förändringar i sina ordinarie menyer.

Nu gör man ytterligare en förändring och lanserar Sveriges nyttigaste hamburgare, Max Slimburgare, en ny nyckelhålsmärkt hamburgare med mindre än 5 procent fett. Nu har norrländska Max beslutat sig för att ta kål på myten att hamburgare är onyttigt. Den sjunde mars lanserar man en hamburgare med mindre än 5 procent fett, lika mager som än keso.

Max Slimburgare med sallad och lightläsk innehåller 433 kcal varav mindre än 25 procent kommer från fett. – Jag tror inte att man kan äta en nyttigare lunch på någon restaurang än en Slim-måltid hos Max. Måltiden uppfyller de riktlinjer från livsmedelsverket om vad en bra måltid skall innehålla.

 • Vi vill tvätta bort fördomen att hamburgare är dålig mat och vi ser gärna att våra konkurrenter hjälper till genom att städa upp i sina ordinarie menyer, säger Richard Bergfors, VD för Max Hamburgerrestauranger.
 • Företagets ambition är att man skall kunna äta nyttigare på Max än på någon annan restaurangkedja.

De senaste två åren har man genomfört flera stora förändringar i menyn. Bland annat har man sänkt fetthalten i allt ordinarie nötkött, sänkt fetthalten i ordinarie dressing med över 60 procent och erbjuder mörkt fiberrikt bröd som alternativ till alla hamburgare.

 1. I januari i år lanserade man dessutom den första hamburgaren anpassad för GI och Atkins-anhängare, Low Carb-burgare.Livsmedelsverkets nya regler för symbolen Nyckelhålet kommer att beslutas tidigast i slutet av maj.
 2. Men det är redan uttalat från myndigheten att de nya reglerna innebär att max 30 procent av energin (kcal) får komma från fett.

Slimburgaren är anpassad för att uppfylla de nya reglerna. Max är idag ensamma bland kedjorna om att ha en nyckelhålsmärkt hamburgare för vuxna på sin meny.
Visa hela svaret

Vilken MAX restaurang säljer mest?

I toppen hittar vi Max Hamburgerrestauranger.
Visa hela svaret

Hur många äter på MAX varje dag?

Hamburgerkriget – I början av 50-talet startar en hamburgerkedja i Kalifornien, USA. Snart växer kedjan med en explosionsartad fart. Den erövrar världen och är idag utan jämförelse störst med över 30000 restauranger i mer än 119 länder. Varje dag äter närmare 50 miljoner människor hos dem.

 1. Deras framgångsresa har tagit dem till de mest avlägsna platser på vår planet, så även Umeå och Luleå.1986 slog de upp portarna i närheten av vår restaurang och det stora hamburgerkriget var snart igång.
 2. Vi uppfattades nog inte som något större hot, med våra svenska restauranger där folk kunde köpa korv i kön medan de väntade på sina hamburgare.

Det såg rätt mörkt ut. Vi är trots allt i snabbmatsbranschen och det multinationella företaget körde med varmhållna hamburgare. Därför var de mycket snabbare än vad vi kunde vara som gjorde hamburgare på beställning. Vi kontrade med vår kunskap om Sverige och serverade gratis kaffe på maten, något vi glatt våra svenska kunder med sedan starten -68.

 • Ett erbjudande som fortfarande lever kvar hos oss.
 • Det som tillslut avgjorde, var till viss del norrlänningarnas rätt aviga inställning till “de där amerikanarna”, som hamburgerjätten kallades för i folkmun.
 • Men framför allt smaken på hamburgarna.
 • Vi erbjöd kunderna att göra ett smaktest.
 • Det gick ut på att man först köpte en hamburgare hos de där amerikanarna och sedan tog kvittot till oss, då vi bjöd på en av våra hamburgare.

Konkurrenten kontrade med att skriva ut “tomma” kvitton så att vi skulle tvingas att bjuda på en massa burgare. Smart tyckte de, bra tyckte vi som gärna b e v i s a d e att vi var godare. Det här vetenskapliga testet visade till slut att 8 av 10 valde våra hamburgare framför konkurrentens.

 • Hamburgerkriget rasade i fyra år, men -90 fick amerikanarna se sig besegrade och slog igen i både Umeå och Luleå.
 • Det är inte ovanligt att restaurangkedjor tvingas lägga ned vissa av sina restauranger.
 • Men för denna amerikanska jätte var nedläggningen unik.
 • Det här var första gången i deras monumentala framgångshistoria som de fick lägga ner en resturang.

Och inte bara en utan två. Det väckte intresse runt om i världen och plötsligt handlade artiklar i affärspressen och CNN-inslag om lilla Max från Tomtens land, som fått hamburgerjätten att slå igen. Kul tyckte vi som raskt tog över deras gamla lokaler, rensade ut allt, förutom sopkorgarna med stora M på.
Visa hela svaret

Vad år det godaste på MAX?

Panelen av burgarkonnässörer ger nya Grand Chicken Sandwich en totalfyra i betyg.
Visa hela svaret

Får man mer mat på restaurang om man inte blir mätt?

Rätt att bli mätt på restaurang? Fråga 29/10/2005 Hörde från en bekant att det finns en lag som innebär att om man inte blir mätt av det man serveras på en restaurang, så har man rätt att få in mer mat, påfyllning så att säga, utan extra kostnad? Jag tror själv inte på det, men om det stämmer, hur fungerar det? Får man en extra cheeseburgare om man inte blir mätt på sin McDonald meny? Det finns ingen särskild lag avseede mat på restaurang.

Däremot säger konsumentköplagen att det du köper (Mcdonalds menyn i ditt fall) skall stämma överens med vad som kan förväntas av priset och beskrivningen av menyn. Det finns med andra ord inga direkta bestämda mängder men det skall inte vara orimligt lite. Vad gäller just McDonalds borde chansen att få en extra hamburgare vara tämligen liten eftersom det tydligt framgår vad menyn innehåller.

Ann Rask Samuelsson Rådgivare Hittade du inte det du sökte? : Rätt att bli mätt på restaurang?
Visa hela svaret

När börjar restauranger servera alkohol?

SERVERINGSTIDER Servering av alkoholdrycker får ske mellan de klock slag restaurangen har serveringstillstånd. Normaltiden är kl.11:00-01:00. Efter serveringstidens slut får ingen alkohol serveras (gäller både gäster och personal) och efter 30 minuter ska lokalen vara utrymd på gäster.
Visa hela svaret

Hur länge får man servera mat?

Fram till klockan 23:00 gäller alltid ordinarie meny, det vill säga att det ska finnas ett flertal såväl förrätter, som huvudrätter och efterrätter att välja bland. Efter klockan 23:00 kan det dock räcka med en enklare meny bestående av ett fåtal rätter av enklare slag, såsom till exempel kalla maträtter eller maträtter som värms i mikrovågsugn.
Visa hela svaret