När Är Trafiken Värst I Stockholm?

När Är Trafiken Värst I Stockholm
Bara 15 dagar i bilkö för stockholmarna Varje år sammanställer TomTom trafikläget i 390 städer fördelade över 48 olika länder och presenterar resultatet i rapporten TomTom Traffic Index. Årets rapport som återger trafiksituationen under 2016 har nyss släppts och i den kan vi läsa att trafiken i Stockholm har blivit något mindre stillastående än vad den var under 2015.

 • Enligt rapporten har stockholmarna i genomsnitt 30 minuters enkel resväg till arbetet och sitter fast i bilköer i genomsnitt 33 minuter per dag.
 • Jämfört med året innan är det en minskning med två minuter.
 • Sett över hela fjolåret satt stockholmarna fast i köer i 126 timmar under 2016 vilket motsvarar 15 arbetsdagar.

Det kan låta mycket, och är också mycket, men jämfört med 2015 är det ändå en ljusning då stockholmarna året innan befann sig i bilköer motsvarande 17 arbetsdagar. Värst är trafiksituationen i Stockholm mellan klockan 08.00 och 09.00 på morgnarna samt mellan klockan 16.00 och 17.00 på eftermiddagarna.

 • Trafiken är enligt statistiken värre på eftermiddagarna än på morgnarna och just onsdagseftermiddagar mellan klockan 16.00 och 17.00 är det som allra värst.
 • Av fjolårets alla dagar var onsdagen den 9 november den värsta trafikdagen i Stockholm,,
 • Stockholm vs övriga Europa Sett ur ett europeiskt perspektiv ligger Stockholm enligt TomToms statistik ganska bra till.

Den svenska huvudstaden ligger på placering 28 bland de 42 europeiska städer med värst trafiksituation. Det kan jämföras med året dessförinnan, 2015, då Stockholm låg på plats 18. Stockholm vs övriga Norden Stockholm var under 2014 och 2015 den stad i Norden som hade sämst trafiksituation med längst kötider.

 • I och med att situationen förbättrades under 2016 tappade Stockholm topplaceringen till Oslo som under samma år har fått se flytet i trafiken försämras.
 • Stockholm vs övriga Sverige Stockholm är fortfarande “trafikvärstingen” bland svenska städer men det finns städer som närmar sig.
 • Både Göteborg och Uppsala har under 2016 fått se försämrade trafiksituationer med 28 respektive 24 minuters genomsnittskö per dag.

Översatt till arbetsdagar satt göteborgarna i genomsnitt 13 arbetsdagar i kö under fjolåret medan bilister från Uppsala spenderade 11 arbetsdagar mer bakom ratten än vad de hade gjort om trafiken hade flutit på. I Malmö var trafiksituationen oförändrad under 2016 jämfört med 2015.

Malmöborna spenderar i genomsnitt 16 minuter i bilköer per dag. Sett över helåret blev det drygt sju arbetsdagar som spenderades “i onödan” bakom ratten. – Vi vill med hjälp av vårt trafikindex visa myndigheter och resenärer att det går att bryta negativa trender. Genom att få tillgång till och analysera trafikdata får vi rätt beslutsunderlag och kan på olika sätt påverka trafiken.

Antingen genom att privatpersoner som kan välja att resa några minuter tidigare eller senare för att undvika de värsta trafikstockningarna eller om beslutsfattarna i staden väljer att investera i nya kollektivtrafiksatsningar. Rapporten visar bland annat att den genomsnittliga bilpendlaren i Stockholm kan spara 33 minuter om de undviker att resa under den värsta rusningstrafiken, säger Andreas Bolonassos som TomToms Sverigechef.

 • 1. Oslo 30 % (25 %)
 • 2. Stockholm 28 % (29 %)
 • 3. Helsingfors 26 % (23 %)
 • 4. Uppsala 26 % (23 %)
 • 5. Åbo 25 % (23 %)
 • 6. Stavanger 24 % (24 %)
 • 7. Göteborg 23 % (20 %)
 • 8. Köpenhamn 23 % (21 %)
 • 9. Århus 16 % (19 %)
 • 10. Trondheim 19 % (16 %)
 • 11. Malmö 18 (16 %)
 • 12. Bergen 18 % (20 %)
 • 13. Odense 17 % (0 %)
 • 14. Tammerfors 16 % (13 %)
 • Topplista Europa

Rangordnat utifrån genomsnittlig trafikstockningsnivå. Procentsiffran motsvarar den extra tid en genomsnittlig förare spenderade på restid under 2016 i jämförelse med om resan hade skett en tid på dagen när trafiken flyter fritt.

 1. 1. Lodz, Polen 51 %
 2. 2. Bukarest, Rumänien 50 %
 3. 3. Moskva, Ryssland 44 %
 4. 4. Belfast, Nordirland 43 %
 5. 5. Dublin, Irland 43 %
 6. 6. Palermo, Italien 43 %
 7. 7. Sankt Petersburg, Ryssland 41 %
 8. 8. Edinburgh, Skottland 40 %
 9. 9. London, England 40 % (6)
 10. 10. Marseille, Frankrike 40 %
 11. Topplista världen
You might be interested:  Hur Många Åker Kollektivt I Stockholm?

Rangordnat utifrån genomsnittlig trafikstockningsnivå. Procentsiffran motsvarar den extra tid en genomsnittlig förare spenderade på restid under 2016 i jämförelse med om resan hade skett en tid på dagen när trafiken flyter fritt.

 • 1. Mexiko City, Mexiko 66 %
 • 2. Bangkok, Thailand 61 %
 • 3. Jakarta, Indonesien 58 %
 • 4. Chongqing, Kina 52 %
 • 5. Lodz, Polen 51 %
 • 6. Bukarest, Rumänien 50 %
 • 7. Istanbul, Turkiet 49 %
 • 8. Chengdu, Kina 47 %
 • 9. Rio de Janeiro, Brasilien 47 %
 • 10. Tainan, Taiwan 46 %
 • För fullständig statistik för hela världen (390 olika städer) besök,

: Bara 15 dagar i bilkö för stockholmarna
Visa hela svaret

Är det halt i Stockholm idag?

Normalt väglag. Väglaget är mycket besvärligt.
Visa hela svaret

Vilken tid på dagen är det minst trafik?

Jag ska köra upp på tisdag klockan 8.45. det är min sjätte körning alla andra gånger har jag kört upp på eftermiddagarna. men många säger att det tiden kan påverka hur man kör vad tror ni? alltså det är väl mindre trafik och man är mer klar i huvet? Skulle säga att tisdag klockan 8.45 är en bra tid.

 • Min körskolelärare säger att man ska köra upp på morgonen då det är minst bilar ute.
 • Bästa tid enligt mej är imellan 09.00-11.00.
 • Tider enligt mej som man bör undvika: 07.30 – 08.00, Folk ska till jobbet mycket bilar 12.00 – 13.00, Lunchtider mycket bilar 15.30-16.00, Alla som slutar för dagen och alla bussar ute i trafiken Sedan fördrar jag att köra upp på vintern då parkeringsuppgifter inte är så vanliga vid uppkörning.

Klarade uppkörningen igår Galant helt otroligt. dom första 5 gångerna körde jag upp som privatist och kugga då tänkte jag nee nu går jag till en körskola och tog några lektioner och igår körde jag upp via körskolan och klarade det trots att jag gjorde några misstag så grejen är att ska man köra upp som privatist ska man köra utan ett enda fel då fixar man det. “Meekaaaniker”, hur många lektioner tog du???? Som ni säger kanske det är bra att köra upp när det är lite folk, men samtidigt borde det finnas fördelar med att köra upp i rusningstrafik också, eftersom allting i trafiken generellt sett går mycket långsammare.

 1. Samma på vintern när det är snö eller halt, då är det vettigt att hålla en ganska låg hastighet.
 2. Och hastigheten tycker jag gör allt, bara jag hinner tänka så klarar jag mig nog bra.
 3. Jag tycker det passa bättre på eftermiddagen.
 4. Då hinna man med att övningsköra en sista gång på morgonen, helst i det området provet ska ske.
You might be interested:  Vilket Landskap Ligger Göteborg I?

Sedan kan man tar det lugnt en timme eller så innan provet, och gå igenom allt i huvudet. Klarade uppkörningen igår Galant helt otroligt. dom första 5 gångerna körde jag upp som privatist och kugga då tänkte jag nee nu går jag till en körskola och tog några lektioner och igår körde jag upp via körskolan och klarade det trots att jag gjorde några misstag så grejen är att ska man köra upp som privatist ska man köra utan ett enda fel då fixar man det. Hmm. min bilskola vill inte låta mig boka uppkörning via dom för att jag kört upp som privatist en gång. De menar att jag redan är inne i systemet och då kan jag inte längre gå via en bilskola. Jag trodde det gällde alla bilskolor men då kanske jag skulle gå någon annanstans.

Är det så alltså? Illa. Kanske skulle ringa några andra bilskolor och kolla med dom då. Det känns lite tråkigt eftersom jag har kört en 40 lektioner på den här bilskolan. Är det så alltså? Illa. Kanske skulle ringa några andra bilskolor och kolla med dom då. Det känns lite tråkigt eftersom jag har kört en 40 lektioner på den här bilskolan.

Fyyy vad hemskt gjort av körskolan i så fall! Försöker lura elever som inte vet bättre, tycker verkligen att du ska titta efter andra skolor! 25 inlägg
Visa hela svaret

Vilken veckodag är det mest trafik?

På vilka dagar sker flest dödsolyckor i trafiken? På vilka dagar sker flest dödsolyckor i trafiken? Flest dödsolyckor i trafiken sker på lördagar och söndagar, Andelen trafikolyckor är relativt jämnt fördelad mellan veckans alla dagar, men eftersom trafikmängden är betydligt lägre under helgen så innebär det att olycksrisken är större då. : På vilka dagar sker flest dödsolyckor i trafiken?
Visa hela svaret

Vilken tid sker flest olyckor?

Faktabank / Frågor inom körkortsteori På vilka veckodagar sker flest dödsolyckor i trafiken? På fredagar och lördagar sker flest dödsolyckor, därefter följt av söndagar. Den veckodag med minst dödsolyckor är måndagar.
Visa hela svaret

Är det risk för halka idag?

Vid vilken temperatur börjar det bli risk för halka? Det finns risk för halka (orsakad av frost, snö, is eller kyla) redan vid +4 °C, Även fast termometern visar flera plusgrader kan vägbanans temperatur nämligen vara under 0 °C.
Visa hela svaret

När slutar pendeln gå 2022?

När tågen står still arbetar vi på spåren – Under perioden 2 juli klockan 02:00 till 1 augusti klockan 04:30 stänger vi av tågtrafiken på delar av Mälarbanan. Då har vi möjlighet att utföra arbeten längs spårområdet inför utbyggnaden av järnvägen från två till fyra spår.

Det innebär att pendeltågstrafiken ställs in på sträckan Stockholm City–Jakobsberg under fyra veckor: Tågen som kommer söderifrån vänder vid Stockholm City och tågen som kommer norrifrån vänder vid Jakobsberg. Besök SL:s webb (se länk nedan) för information om din pendeltågsresa under tågstoppet. Besök också SJ:s webb (se länk nedan) för information om hur regionaltågstrafiken går under denna period: SL.se SJ.se De pendeltågsstationer som påverkas helt av avstängningen är Sundbyberg, Spånga och Barkarby,

Till/från dessa stationer går det inte att ta pendeltåget under tågstoppet.
Visa hela svaret

Vad kuggar flest på uppkörningen?

Vanligaste misstagen som kan göra så att du kuggar din uppkörning – När Är Trafiken Värst I Stockholm Det finns givetvis en mängd misstag du kan göra som kan resultera i ett kuggat förarprov. Men en av de enskilt största orsakerna handlar om brister i avsökning. Med avsökning menas “hur du tittar när du kör bil”. Det finns inte många protokoll för underkända körprov där kolumnen Avsökningsrutiner inte är ifylld.

 1. Avsökning är en vital del av bilkörning.
 2. För att lyckas på körprovet krävs att du har ögonen med dig hela tiden.
 3. Under varje del av körningen ska dina ögon vara upptagna med att söka information: Framför bilen, bakom, bredvid, ja, i varje tänkbar riktning! Men det handlar inte om att endast låta blicken fladdra än hit och än dit, du ska även veta var, när och hur du ska titta.
You might be interested:  När Börjar Gymnasiet 2021 Helsingborg?

Genom att öva upp bra avsökningsrutiner kommer du inte missa på många av nedan nämnda kuggningsorsaker. Kört i för hög hastighet fram mot korsningar Om du tittar för nära bilen upptäcker du korsningarna sent och saktar därför ner för sent. Dålig framförhållning/planering Om du tittar för nära bilen blir planeringen lidande och du tenderar att ta sena och dåliga beslut.

 1. Missat förbudsskyltar eller trafikljus Åter igen, titta längre fram och mer aktivt så upptäcker du förbudsskyltarna eller trafikljusen i god tid.
 2. Dåligt samspel med andra trafikanter Håll koll runt bilen och i speglarna så blir det lättare att samarbeta med övriga trafikanter.
 3. Bristande hastighetsanpassning, kört över hastighetsbegränsningen Titta efter hastighetsbegränsningsskyltarna så missar du dom inte.

Missat att släppa över gående på övergångsställen Åter igen. Titta längre fram så upptäcker du övergångställena i god tid. Om du tidigt sett ett övergångsställe får du tid att titta åt sidorna för att upptäcka eventuella gångare i god tid. Vet inte vem som har förkörsrätt en korsning.

Om du tittar långt fram så upptäcker du också korsningarna i god tid. Om du upptäcker korsningarna i god tid får du också längre tid på dig att fundera över vilka regler som gäller och vem du skall vänta på. Kört för fort vid avfart från större landsväg Titta längre fram så att du upptäcker avfarten tidigare och kan anpassa farten (detta kan även bero på fartblindhet).

Kört för fort på en mindre landsväg Ett vanligt nybörjarmisstag på mindre landsväg är att man kör för fort in i kurvor. För hög fart in i kurvor beror ofta på att man inte tittat genom kurvan, utan bara tittat på själva kurvan. Genom att titta långt genom kurvan får du en känsla av hur snäv den är och det blir då lättare att anpassa farten inför kurvan.
Visa hela svaret

När är man mest tröttast i trafiken?

Faktabank / Frågor inom körkortsteori När är man som tröttast under en bilresa? När man kör längre sträckor på natten är man oftast tröttast i slutet av resan. Läs mer om trötthet i trafiken,
Visa hela svaret

Vilken dag sker mest bilolyckor?

Var extra uppmärksam –

 • Vänstersväng från landsväg,
 • Korsningar där högerregeln ska tillämpas.
 • Omkörningar,
 • Täta köer.
 • Helger (fredag, lördag och söndag).
 • Semestermånaderna (juni, juli och augusti).
 • Sent på natten (klockan 02:00–05:00).

Visa hela svaret

När räknas det som rusningstrafik?

Undvik trängsel och rusningstrafik – Till rusningstrafik räknas timmarna på morgonen klockan 06:00-08:30 och eftermiddagen klockan 15:00-18:00. När många reser samtidigt ökar trängseln ombord. Har du möjlighet – res på andra tider. Planera din resa så att du har tid att vänta på nästa avgång om det är fullt ombord.
Visa hela svaret