När Är Pride 2021 Göteborg?

När Är Pride 2021 Göteborg
Gator stängs – Gator i anslutning till paradvägen kommer att stängas, vilket påverkar bil- och kollektivtrafiken. Gibraltargatan stängs mellan Eklandagatan och Läraregatan klockan 10.00-14.00 och övriga gator klockan 11.50-14.00. Se karta nedan för alternativa vägar.
Visa hela svaret

När år Prideparaden i Göteborg 2022?

Corporate Event Varje år hålls West Pride i Göteborg, en konst- och kulturfestival som skapar trygga rum för HBTQI-personer och lyfter upp normkritik och HBTQI-personers livssituation. Volvokoncernern är stolt partner och deltar i paraden den 18 juni. Volvokoncernen arbetar för att skapa en inkluderande kultur där alla medarbetare har möjlighet att bidra till företaget med sin fulla potential och bli accepterad för den de är. Ett sätt att manifestera detta är vårt deltagande i pridefestivaler runt om i Sverige och i världen.
Visa hela svaret

När år det Pride i Göteborg?

West Pride, Göteborg 5-11 Juni 2023* Göteborgs Pridefestival heter West Pride. Deras vision är en jämlik och inkluderande värld som är fri från fördomar och diskriminering. En vecka med föreläsningar, uppträdanden och en stor prideparad!
Visa hela svaret

Hur går Prideparaden 2022?

Pride City, lör 6 aug 13:00–17:00 När Är Pride 2021 Göteborg Stockholm Prides parad är Nordens största prideparad och ett evenemang som inte får missas! Paraden tågar genom Stockholm och är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek och frihet, samt en demonstration för allas rätt att älska den man vill! Paraden drar närmare 45 000 deltagare, 200 ekipage, gågrupper och fordon samt beskådas av närmare en halv miljon människor på Stockholms gator och torg.
Visa hela svaret

Vilken tid börjar Prideparaden?

När Är Pride 2021 Göteborg Stockholm Pride är äntligen tillbaka fysiskt och är fulladdat med programpunkter och uppträdanden. Här hittar du highlights från programmet från alla olika områden och praktisk information om öppettider och biljetter. Årets tema : “Dags att bekänna färg” Årets låt : “Dancing on a Rainbow” med Johan Huumo Årets dogtag : Årets dogtag är ett multianvändbart smycke designat av Tone Sekelius Biljetter : tickster.se Program: program.stockholmpride.org Pride Park, onsdag – lördag, 14.00-00.00 Som tidigare år så är Pride Park på Östermalms IP och alla programpunkter är öppna för den som har biljett till festivalen.

 1. Nytt för i år är området Pride Family för våra yngsta besökare med familjer.
 2. Om och spela kubb, lyssna på sagor, pyssla, hoppa hoppborg, spela basket, pingis, sagostund och mycket mer! Onsdag 3/8 Invigning med tal av handbollsspelaren Loui Sand.
 3. Under kvällen uppträder artister som Cornelia Jakobs, Icona Pop, Moa Lignell, Tami T, Elwin Heikkinen, Bishat, Tomas Kaya, Rönninge Show Chorus och Johan Huumo med årets pridelåt “Dancing on a Rainbow”.

Torsdag 4/8 Torsdagskvällen inleds med årets regnbågssångare Rickard Söderberg som sedan leder en toppad opera-singalong där 25 av Sveriges största operasångare från tunga operahus över hela världen ansluter för att leda publiken i allsång. Därefter drar den traditionsenliga schlagerkvällen igång med artister som Tone Sekelius, Afrodite, Linda Bengtzing och många fler.

 • Fredag 5/8 Kl.15.00 håller RFSL en partiledardebatt på Stora scenen, i år på ny arena, i Pride Park.
 • På kvällen blir det drag- och burleskgala med namn som Cherry Wilder, Imaa Queen och Miss Tobi,
 • Lördag 6/8 Efter paraden blir det en fullspäckad avslutningskväll med uppträdanden från bland andra Kool & the Gang, Mandy Rich, Melanie Wehbe och Eurovisionvinnarna från Ukraina, Kalush Ochestra,

Pride House, måndag – fredag, 12.00-18.00 Pride House hittar du på Clarion Stockholm i Skanstull. Det är som vanligt ett späckat program av seminarier och samtal men också konstutställningar. Under hela veckan har även RFSL ministerutfrågningar. Nedan är några exempel på punkter som sker under veckan.

Måndag 1/8 Pride House invigs kl.12.00 med tal av bland andra RFSU:s förbundsordförande Hans Linde och framträdande av Stockholms gaykör, Stolta föräldrar har ett seminarium vid 16.45 för att berätta om sin verksamhet och hur föräldrar kan stötta sina hbtq+-barn. Kl.16.00 håller Transammans “Grundkurs i trans för närstående” med socionomen och författaren Edward Summanen,

Tisdag 2/8 RFSL Ungdom håller kl.12.00 ett samtal om unga transpersoner och hur deras röster kan inkluderas i frågor som rör dem och deras rättigheter. Kl.12.00 arrangerar RFSL ett samtal mellan Lovise Brade från RFSL Stockholm och Sara Chamsine från Rainbow Muslims,

 • L.14.00 håller Stockholm Pride själva ett seminarium med och om hbtq+-diplomater.
 • I denna panel deltar tre framträdande ambassadörer från USA, Storbritannien och Israel för att diskutera hur deras hemländer och ministerier arbetar kring inkludering av hbtq+.
 • Onsdag 3/8 Kl.13.00 presenterar Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Diskrimineringsombudsmannen gemensamt sina nyutkomna rapporter om hbtq+-personers arbetsmiljö och levnadsvillkor.
You might be interested:  Vilka Är Gängen I Stockholm?

Kl.15.00 håller RFSL ett samtal om omvändelseförsök och deras kuratorers erfarenhet av att möta klienter utsatta för det. Också kl.15.00 håller RFSL Stockholm en punkt om att föreningen firar 50 år. Fem ordföranden från fem årtionden diskuterar och berättar om utvecklingen från då till nu.

Torsdag 4/8 Kl.12.00 arrangerar Kyrkorna på Pride ” Kristen hederskultur – en giftig cocktail för HBTQI-personer”. Teologen och sociologen Erik Lundström berättar om sin studie. Kl.15.00 håller RFSL Stockholm ett seminarium om de särskilda utmaningar som queera ukrainska flyktingar upplevde i sitt hemland, samt det bemötande de får i Sverige när det gäller stöd.

Kl.16.00 arrangerar Transammans föreläsningen “Transmamman”, om en mammas kamp som förälder till ett transsexuellt barn. Fredag 5/8 För första gången delas Proud Colours -stipendiet ut till en ung eldsjäl som jobbar för att skapa förändring för hbtq+-personer i Sverige.

Det sker kl.13.00. Kl.13.00 ges en möjlighet att gå bakom kulisserna på Stockholm Pride när delar av styrelse och volontäransvariga berättar om hur det egentligen går till att helt volontärt genomföra nordens största Pridefestival. Kl.14.00 håller Civil Rights Defenders ett seminarium om årets EuroPride som kommer gå av stapeln i Belgrad i Serbien senare i år.

Representanter från teamet i Belgrad är på plats och berättar om deras erfarenheter och utmaningar. Pride Parade, lördag 13.00-17.00 Stockholm Prides parad är Nordens största prideparad och ett evenemang som inte får missas! Paraden tågar genom Stockholm och är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek och frihet, samt en demonstration för allas rätt att vara den du är.

Paraden drar runt 45 000-50 000 deltagare, 200 ekipage, gågrupper och fordon samt beskådas av närmare en halv miljon människor på Stockholms gator och torg. Paraddeltagarna möts av feststämning med DJ vid paradens slut utanför Pride Park. Paradrutten går att se här: https://www.stockholmpride.org/evenemang/pride-parade/ Pride Ung och Pride City Pride Ung håller till på Lava i Kulturhuset vid Sergels torg.

Här kan besökare trycka på textil, göra pins, måla naglarna i regnbågsfärger, fotografera sig i selfiestudion eller skapa en banderoll till paraden. Pride Ung har även programpunkter i Pride House, Clarion Stockholm i Skanstull. På måndagen kl.14.00 hålls också ett bok-/seriesamtal om populära Heartstopper.

 • I programmet för Pride City finns många event runt om i Stockholm, men även i år arrangeras även digitala programpunkter.
 • Några exempel på programpunkter nedan.
 • På biograf Zita är det pridetema hela veckan, programmet finns här: https://zita.se/pride-pa-zita Rinkeby-Tensta firar Pride hela veckan på bland annat Rinkeby torg och Kista bibliotek,

Programmet för veckan finns här: https://map.qx.se/?event=24490&city=74 Hallwylska museet anordnar en stadsvandring på fredag kl.15.00 om de anonyma kontaktytor som fanns och hur de användes i en tid då samkönade relationer var olagliga. Läs mer om pressackreditering för årets festival här: https://www.stockholmpride.org/pressackreditering-for-stockholm-pride-ar-nu-oppen/ Stockholm Pride [email protected] Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival.

Sedan 1998 arbetar vi för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen. Föreningen Stockholm Pride är en ideell organisation. Allt arbete med festivalen sker på volontär basis. Föreningens syfte är att årligen arrangera festivalen Stockholm Pride.

Under 2022 arrangeras Stockholm Pride mellan den 1 augusti till 7 augusti.
Visa hela svaret

Är West Pride gratis?

Vanliga frågor – West Pride Nästa festival hålls 7–11 juni 2023. Pride Parade går lördag den 10 juni 2023. Preliminär starttid är kl.13.00 Pride Parade avgår från Gibraltarvallen, samma startplats som Chalmerskortegen. Den fortsätter sedan längs Gibraltargatan, Viktor Rydbergsgatan, förbi Götaplatsen, in på Kungsportsavenyn och avslutar på Gustav Adolfs Torg.

 • Det är ännu inte beslutat vart Pride Park 2023 kommer att ligga.
 • Entrén till Pride Park är gratis.
 • Pride House består av ett antal institutioner, främst kring Götaplatsen.
 • Mer detaljerad information om Pride House lokaler för 2023 kommer inom kort.
 • Allt på Pride House är gratis.
 • Läs mer om varje lokal ! West Pride är gratis och öppen för alla besökare.

Pride House lokaler är tillgängliga för rullstol, permobil, har stortoalett och hörslinga. Flera av våra programpunkter syntolkas och teckenspråktolkas, de är märkta med motsvarande symbol i programmet och går att filtrera därefter på webben. Delar av West Pride 2022 livestreamades och vi har ambitioner att göra det även 2023.

 • För att bli volontär på West Pride krävs att en är över 15 år och att en ställer sig bakom West Prides värderingar.
 • Du behöver även gå utbildning innan, se nedan.
 • Anmälningsformuläret för att bli volontär hittar du,

Du ska begära ut Registerutdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg. PM44214. Utdraget får vara max ett år gammalt och ska ha lämnats in till oss före ditt första arbetspass. OBS! det är två veckors handläggningstid hos polisen på utdragen, så beställ det i god tid.

Många vill jobba så mycket som möjligt och det går jättebra! Du behöver jobba minst 15 timmar eller under hela paraden (heldag) för att få en goodiebag på vår volontäravtackning. Datum för volontärutbildningarnaskiljer sig beroende på om du är ny volontär eller har varit volontär för West Pride tidigare.

You might be interested:  Vad Finns Att Göra I Kalmar?

Exakta tider är inte bestämt ännu. Om du i god tid hör av dig till går det oftast att lösa. Du kan också skriva att du önskar jobba med en vän i volontärsanmälan och ange vännens namn. Utställaranmälan för 2023 öppnar i höst. Håll utkik på våra sociala medier eller nyhetsbrev för mer information om när den öppnar!

 1. Priserna för 2023 är inte satta ännu.
 2. Priserna för 2022 var:
 3. Liten enskild förening 3×3 meter – 9 000 kr3×5 meter – 12 000 kr
 4. 5×5 meter – 20 000 kr

: Vanliga frågor – West Pride
Visa hela svaret

När är det Pride månad 2022?

ÄNTLIGEN FESTIVAL Varje år hålls West Pride i Göteborg, en konst- och kulturfestival som skapar trygga rum för HBTQI-personer och lyfter upp normkritik och HBTQI-personers livssituation. Nästa festival, som innefattar, och, äger rum 7-11 juni 2023. : ÄNTLIGEN FESTIVAL
Visa hela svaret

Var år Pride Park 2022?

Om du besöker Folkets park under de närmsta dagarna kommer du kanske märka att parken genomgår en transformering. För just nu gör vi parken redo för Malmö Pride 2022 och Folkets park byter skepnad till Pride Park! Pride Park är en del av festivalen Malmö Pride 2022 som kommer kunna upplevas på olika platser över hela Malmö.

I Pride Park kommer besökare kunna njuta av ett fullspäckat program med samtal, workshops, träningspass, picknicks och inte minst konserter av rang med artister som Tusse, Tove Styrke och Mykki Blanco. Dessutom är Pride Park målet för årets prideparad. Paraden startar kl.13 från Mölleplatsen i Kungsparken, rundar Malmö museer, upp Fersens väg, förbi Magistratsparken och Triangeln, upp Södra förstadsgatan, in på Smedjegatan, svänger in på Bergsgatan vid Möllevångstorget, viker av in på Spångatan, för att sen ha målgång med stor paradgala i Folkets park.

Mer information om paradens finns hos Malmö Pride.
Visa hela svaret

Vart går Prideparaden Göteborg?

VART KOMMER PRIDE PARADE GÅ? – Pride Parade 2023 avgår från, samma startplats som Chalmerskortegen och förra årets Pride Parade. Vi fortsätter sedan gå längs Gibraltargatan, Viktor Rydbergsgatan, förbi Götaplatsen, in på Kungsportsavenyn, förbi Bältespännarparken och Brunnsparken, och avslutar på Gustav Adolfs torg.
Visa hela svaret

Vart börjar Prideparaden Göteborg?

Var går Pride Parade i Göteborg? – Prideparaden startar på Gibraltarvallen och går sedan längs Gibraltargatan, Viktor Rydbergsgatan, förbi Götaplatsen, in på Kungsportsavenyn, förbi Bältespännarparken och Brunnsparken, och avslutas på Gustav Adolfs torg.
Visa hela svaret

Vad ska man ha på sig på Pride?

Ska du möjligtvis gå i någon eller några av landets alla prideparader som infinner sig till sommaren? Istället för att vara som alla andra och bara gå runt med exempelvis en stor flagga, lite färg i ansiktet eller någon liten accessoar bara så tycker vi på Partykungen att du ska slå på riktigt hårt till Pride 2022! Varför inte införskaffa sig en riktigt snygg dräkt eller ytterplagg som kommer göra dig till kungen eller drottningen på pridefestivalen!? Givetvis kan du också bära flaggor och andra accessoaren, men med exempelvis en snygg och färgglad kostym går du in riktigt ordentligt i firandet! Med tanke på att man “firar” Pride för att stå upp för alla människors lika värde oavsett kön och ursprung så betyder det kort och gott att det inte spelar någon roll hur man ser ut, vem man är, hur lång/kort man är och så vidare.

Så varför inte se lite annorlunda ut för en dag och kom iklädd den där supersnygga dräkten i regnbågsfärger du så länge gärna velat ha? Ett ypperligt tillfälle att vara den där karismatiska och “vågade” personen som inte döljer sina känslor för någon! Som både du och vi förstått så har du precis hittat till en av våra bästa pridekategorier på hemsidan – Pride-kläder! Välkommen måste vi börja med och säga, välkommen in till en värd av färg! I denna kategori spelar det ingen roll om du är mörk eller ljus, tjej eller kille – här finner du alltid någonting som både passar och faller dig i smaken.

Vad sägs om en riktigt snygg och högkvalitativ kostym i typiska pride-färger? Eller är du kanske mer sugen på de där färgglada tightsen som ser så härliga ut? Inga problem, många av våra tights är väldigt elastiska vilket gör att de passar de flesta människor! Du kanske hellre är lite mer “gammalmodig” och vill gå på kjol? Hos oss hittar du ett stort urval av kjolar som kommer få såväl tjejer som killar att tuppa av! Dessa kjolar är både diskreta, snygga, utmanande och rent av fab! Det råkar möjligtvis inte vara så att du är den där jättevågade typen som inte alls skäms för din kropp? Har du sett filmen Borat? Varför inte komma “utklädd” med endast en mankini? Snyggare plagg vågar vi inte tro att det finns i denna värld! Vi vet inte ens om man vågar kalla det plagg, det är ju liksom bara en tygbit som går från bröstpartiet, ned under “heligheten” och vidare upp till ryggpartiet.

 1. Ett snyggt plagg som finns i flertalet olika utföranden, storlekar och färger.
 2. Man kan säga såhär: Det spelar helt enkelt ingen roll vem du är eller vad du är sugen på att klä ut/upp dig till, här hittar du verkligen allt du kan tänka dig! Här finns såväl t-shirts som färgglada och väldigt prideiga kappor, heldräkter, kavajer, strumpbyxor, 20-talsklänningar, och paljettfrackar! Kombinera gärna ett plagg med ett annat för att få den där unika och härliga outfiten som ingen annan i tåget har! Det spelar liksom ingen roll om det är prideparad, pridetåg, pridefest eller bara till vardags – ett eller annat plagg ur denna kategori kommer helt klart att gå hem! För att säga det långa kort; Här hittar du allt du kan tänka dig, oavsett vilken typ av pridefest du skall delta i! Här finns klänningar, kostymer, strumpbyxor, strumpor, frackar, klänningar och så mycket mer för både honom och henne! Välkommen in och gör ditt pride 2022-deltagande till någonting väldigt oförglömligt och mäktigt! Fynda riktigt snygga produkter online till låga priser.
You might be interested:  När Öppnar Skolorna I Göteborg?

Bara hos Partykungen!
Visa hela svaret

När börjar Prideparaden 2022?

Prideparaden – Den 6 augusti klockan 13.00 går Stockholm Pride Parade 2022 av stapeln. Paraden startar vid Norr Mälarstrand på Kungsholmen och går igenom city och slutar vid Östermalms IP.
Visa hela svaret

När är det Pride månad i Sverige?

Stockholm Pride
Dykes on Bikes leder prideparaden nedanför Stockholms slott under Pride 2010.
Plats Stockholm, Sverige
Tidpunkt Augusti
År 1998 –
Typ Festival för HBTQ+ -personer

Prideparaden genom Stockholm 2009. Stockholm Pride, Pridefestivalen, är en årligen återkommande festival i Stockholm som främst riktar sig till HBTQ+ -personer (homo- och bisexuella, transpersoner och queera m.m.). Den har hållits sedan 1998 och äger normalt rum vecka 31, vilken brukar infalla i månadsskiftet juli / augusti,
Visa hela svaret

Hur många gick i Pridetåget 2022?

Så många deltog i Stockholm Pride – och dagen med flest besökare i parken Stockholm Pride 2022 är förbi och siffrorna är inne för Prideparaden, Pride House och de olika kvällarna i Pride Park. När Är Pride 2021 Göteborg I lördags gick äntligen Stockholms Prideparad genom huvudstadens gator igen efter pandemin. Paraden lockade cirka 500 000 åskådare och 45 000 deltagare.

Pride House besöktes av 4 500 personer under veckan.Flest besökare i Pride Park var det på lördagen med otroliga 13 000 personer.Här kommer besökarantalet för samtliga dagar i parken – som alla bjöd på solsken förutom fredagen som regnade bort.

Onsdag (Invigningskvällen): 8 000 Torsdag (Schlagerkvällen): 12 500 Fredag (Drag och burlesk): 5 000 Lördag (Paraddagen): 13 000 När du ändå är här och läser artikeln på QX.se vill vi be dig hjälpa oss att fortsätta vårt redaktionella arbete! Vi ber dig bli prenumerant på QX nu, så vi kan fortsätta vår verksamhet att berätta om och ge röst åt regnbågssamhället. : Så många deltog i Stockholm Pride – och dagen med flest besökare i parken
Visa hela svaret

Vilken tid är Prideparaden Göteborg?

Prideparad påverkar trafiken Publicerad: 24 september 2021 10:28 Evenemang · Lördagen den 2 oktober genomförs Prideparaden i centrala Göteborg, vilket påverkar bil- och kollektivtrafiken. Årets West Pride-festival pågår mellan den 27 september och 3 oktober och trafiken i centrala Göteborg påverkas när Prideparaden anordnas lördagen den 2 oktober.
Visa hela svaret

Hur länge pågår Pride?

Stockholm Pride pågår 1-7 augusti.
Visa hela svaret

Är Pride bra?

Vad tycker du är viktigt med Pride? – Sanna : Det bästa och kanske det viktigaste, är att det växer så mycket. Att Pride numera finns på oerhört många orter runt om i Sverige (och världen) och att fler och fler aktörer engagerar sig. Det gör att Pride och allt som hör till inte bara koncentreras till en vecka som en “skojig happening”, utan att frågor kring jämlikhet och diskriminering får ett större utrymme hela tiden.

Robin : Pride och hela festivalen handlar om mycket viktiga och stora saker. En demonstration för allas lika värde och rätten att älska vem man vill. Det är ett tillfälle där människor får möjlighet att samlas i grupp och stötta och arbeta tillsammans för en bättre morgondag. Samtidigt som Pride, festivalen och folksamlingen är en hyllning och en hågkomst till Stonewallupproret 1969.

Mió : Det är galet viktigt. Med tanke på hur det politiska klimatet förändrats – SD-skiten står mig upp i halsen och alla dessa medelålders män som inte har nåt annat för sig än att hata Greta. Så därför är det viktigt att hålla regnbågs-fanan högt. Se HBO-serien “Years and Years” och lägg den utvecklingen på minnet. När Är Pride 2021 Göteborg Paraderna är en utav höjdpunkterna på Pridefestivalerna i Norden.
Visa hela svaret