När Är Bokmässan I Göteborg?

När Är Bokmässan I Göteborg
Inspelat den 22-25 september 2022 på Svenska mässan i Göteborg. Arrangör: Bok & Bibliotek i Norden AB.
Visa hela svaret

När öppnar Bokmässan 2022?

Öppettider Bokmässan 2022

Torsdag 22 september 09:00 – 18:00
Fredag 23 september 09:00 – 19:00
Lördag 24 september 09:00 – 18:00
Söndag 25 september 09:00 – 17:00

Visa hela svaret

När är Bokmässan 2023?

Boka monter på Bokmässan 28 september–1 oktober 2023 Bokmässan – Nordens största kulturevenemang med 80 000 besök årligen!
Visa hela svaret

Vart är Bokmässan 2022?

Bokmässan 2022, den 38:e i ordningen, blev en storslagen återkomst på Svenska Mässan i Göteborg. Självklart var föreningen på plats. – Årets Bokmässa var återkomstens bokmässa. Det var samma upplägg som tidigare på det mesta, men också samma frågor i flera av branschens möten kring bibliotek.
Visa hela svaret

Vad kostar en biljett till Bokmässan?

Besök mässgolvet med runt 800 utställare och lyssna på intressanta scen- och monterprogram. Ta del av den senaste bokutgivningen och utöka ditt hemmabibliotek! Här får du möjlighet att möta dina favoritförfattare och få dina böcker signerade. ENTRÉBILJETT VUXEN – Torsdag 245 kr – Fredag 245 kr – Lördag 195 kr – Söndag 195 kr (Denna dag ingår även samtliga seminarier i entrébiljetten) Priset inkluderar entré till Bokmässan och tillgång till utställning och samtliga scen- och monterprogram.

Tips! Lägg till 150 kr per biljett och få tillgång till Bokmässan Play t o m 31 december 2022! Prisexempel: Torsdag respektive fredag 395 kr, lördag respektive söndag 345 kr. Köp här Storköp 11+ ENTRÉBILJETT UNGDOM 7–18 år Alla dagar 60 kr/dag Biljetten kan förköpas av myndig person. Barn 0–6 år går in gratis.

Köp här STUDENTER Alla dagar 185 kr/dag Nytt! Studentbiljetten inkluderar även tillgång till Bokmässans seminarieprogram, samt Bokmässan Play t o m 31 december 2022! Vid köpet ska CSN- eller Mecenatkortsnummer anges. Detta kontrolleras sedan på plats vid Svenska Mässan.
Visa hela svaret

You might be interested:  När Kommer Det Snöa I Stockholm?

Vad gör man på en bokmässa?

Betydelse – Bokmässan har sedan starten vuxit till en viktig samlingspunkt för författare, bokläsare, förlag, massmedier och politiker, Den är ett viktigt inslag i Västsveriges kulturliv och räknas som det största nordiska evenemanget för bok- och biblioteksbranschen.

De svenska förlagen planerar ofta sin utgivning kring Bokmässan, och dagarna runt mässan är den enda veckan varje år då Sveriges förlagsnäring inte i första hand är lokaliserad till Stockholm och Skåne, Genom det publika intresset har mässan även dragit till sig både journalistisk uppmärksamhet och politisk närvaro.

Sveriges kulturminister deltar ofta i öppnandet av bokmässan, och andra svenska ministrar och viktigare politiker syns regelbundet på olika seminarier och scener. På grund av evenemangets dominerande ställning i den svenska förlagsbranschen, som den markant största bokmässan i landet, har man valt att marknadsföra sig som Bokmässan,
Visa hela svaret

När börjar Bokmässan?

Bokmässan är Nordens största kulturevenemang och äger rum 22–25 september 2022 på Svenska Mässan i Göteborg och på Bokmässan Play.
Visa hela svaret

Hur många utställare på Bokmässan 2022?

Drygt 82 000 besökare på Bokmässan 2022 Bokmässan 2022 lockade 82 156 besökare, den första normala mässan efter två år av digitala och hybridmässor. Dessutom såldes 7 300 accesser till Bokmässan Play. – Jag är fantastiskt stolt över att vi lyckades åstadkomma en Bokmässa såsom vi känner den med många besökare, härlig stämning, mängder av författare och fyllda seminariesalar.

  • Aldrig förr har vi varit så glada för alla köer – utanför entrén, till signeringar och seminarier.
  • Trots en orolig omvärld har läsarna hittat tillbaka till Bokmässan, säger Frida Edman, ansvarig för Bokmässan i Göteborg, i ett pressmeddelande.
  • Under de fyra dagarna var antalet besökare en återkommande fråga bland utställare och författare.

I år hade man valt att öppna upp torsdagen (som historiskt varit en branschdag för endast fackbesökare) och hela fredagen (som tidigare varit branschdag fram till kl 14) för alla besökare. Exakt vilken effekt detta fick kommer arrangörerna säkerligen att analysera, men bland många utställare var upplevelsen att torsdagen blev något bättre besöksmässigt men att försäljningen inte riktigt följde med.

Fredagen brukar ge en rush av besökare när dörrarna öppnas för allmänheten kl 14 och sedan gott om folk ända fram till stängning kl 19. Nu blev det istället en tidigare topp med rejält med folk i gångarna redan strax efter lunch, däremot blev det glesare i gångarna tidigare på kvällen. Överlag uteblev den rejäla trängseln i gångarna mellan montrarna även under lördagen.

Inte för att någon egentligen längtar efter att gå med myrsteg inne på mässan men det är ett tecken på färre besökare som för utställarna innebär färre bokköpare. Den stora frågeställningen inför årets Bokmässa var om besökarna skulle återvända och svaret på den frågan är väl trots allt ett tydligt ja. När Är Bokmässan I Göteborg Bokmässans besöksstatistik där rasistdemonstrationer skrämde bort besökare och orsakade ett ras 2017, en återhämtning de två följande åren innan pandemin stängde mässan och så återstarten 2022.2007 hade Bokmässan över 108 000 åskådare.2019 var siffran strax över 86 000, vilket comebacken 2022 inte riktigt nådde upp till.

  • Om man nu inte räknar in dem som deltagit på distans genom att följa de seminarier som sändes på Bokmässan Play.
  • I så fall hade Bokmässan totalt runt 89 500 besökare.
  • Men det är mer av ett teoretiskt resonemang som knappast betyder något för merparten av utställarna på mässgolvet.
  • Nu börjar arbetet för att locka fler besökare till nästa års mässa.
You might be interested:  Hur Mycket Tjänar En Förskollärare I Stockholm?

Fotnot: Vi återkommer med en analys av vilka andra frågor som Bokmässan kommer att behöva adressera inför 2023. : Drygt 82 000 besökare på Bokmässan 2022
Visa hela svaret

Var ligger bokmässan i Göteborg?

Mässans gata, Göteborg En global mötesplats i hjärtat av Göteborg.
Visa hela svaret

Hur länge är Bokmässan?

Det är bara några dagar sedan Bokmässan 2022 stängde sina dörrar, men för oss har arbetet med att skapa nästa års upplevelse redan börjat.
Visa hela svaret

Kan man köpa böcker på bokmässan?

Här köper du böckerna från Bokmässans program 2022 Skapa gratis konto och ta del av alla fördelar. Ett inlogg. Alla skärmar.
Visa hela svaret

Vem skrev Svenska mässan?

Svenska Mässan – en svensk mötespionjär Det skulle dröja till i augusti 1917 då doktor Sigurd Hansson skrev en ledande artikel i Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning som planerna på en svensk mässa i Göteborg för första gången diskuterades på allvar.
Visa hela svaret

Vilken biljett ska man köpa?

Vilken biljett som passar dig bäst beror på hur ofta du reser. Enkelbiljetter För dig som reser då och då. Dygnsbiljetter För dig som är turist eller ska resa mycket under kort tid. Periodbiljetter För dig som reser ofta.
Visa hela svaret

Kan man köpa biljett på stationen?

På många stationer så finns det biljettautomat där du kan köpa tågbiljetter. Du kan betala med kontokort och biljetten skrivs ut direkt vid köpet. Här kan du se på vilka stationer det finns biljettautomater.
Visa hela svaret

Vad är Bokmässan play?

Bokmässan Play är Bokmässans play-tjänst. Bokmässan Play gör det möjligt för dig att besöka oss var du än är – från soffan, kontoret eller landet, du kan titta ensam eller tillsammans med hela bokcirkeln, och varför inte ordna ett eget montermingel i vardagsrummet? Idag är Bokmässan Play en etablerad och integrerad del av mässupplevelsen. Bänka dig framför direktsändning under fyra späckade mässdagar, eller titta i efterhand. Här kan du se ett urval av seminarier och scenprogram när, var och hur du vill. I år direktsänds 220 av de 320 seminarierna i årets program på Bokmässan Play. Välj dina favoriter i Play-programmet. Biljetter till Bokmässan Play Play ingår vid köp av seminariekort. Du kan också välja att enbart köpa en Play-biljett. Play-biljetten är personlig och knyts till din användarprofil (konto) på bokmassan.se. Genom användarprofilen har du tillgång till Play-programmet till och med 31 december 2022. I inloggat läge kan du skapa ett personligt schema i förväg. Så funkar Bokmässan Play Gå till listan över alla Play-program och klicka på det program du vill se, så hittar du videospelaren längst upp på sidan. Du måste vara inloggad för att ta del av programmet. Du kan antingen kostnadsfritt skapa ett konto eller logga in på ditt konto från i fjol. Med ditt konto kan du sedan logga in via din dator, mobil eller surfplatta. Här loggar du in till Mina sidor >> Tekniska rekommendationer För PC och Android rekommenderar vi Chrome som webbläsare och för Mac/iOS-användare Chrome, Firefox eller Safari. Windows 10-användare kan också prova Edge Chromium. Är du osäker på om din webbläsare är uppdaterad kan du gå in på www.whatismybrowser.com
Visa hela svaret