Hur Många Bor I Sundsvall 2021?

Hur Många Bor I Sundsvall 2021
Sundsvalls kommun ligger i Västernorrlands län och har 99 383 invånare.
Visa hela svaret

Hur många människor bor i Sundsvall?

Sundsvalls kommun 2021-12-31

Totalt Män
Befolkning 99 383 49 893
Medelålder 42,8 41,7
Inpendling 9193 5226
Utpendling 5335 3263

Visa hela svaret

Hur många bor i centrala Sundsvall?

För andra betydelser, se Sundsvall (olika betydelser),

Sundsvall
Tätort Centralort
Vy över innerstaden med Stenstaden och Södra Stadsberget, Mittuniversitetet och Selångersån, Hovrätten för Nedre Norrland vid Bünsowska tjärnen, Norrporten Arena och Gustav Adolfskyrkan, Sundsvalls teater, Kulturmagasinet,
Land Sverige
Län Västernorrlands län
Kommun Sundsvalls kommun
Distrikt Sundsvalls Gustav Adolfs distrikt, Selångers distrikt, Sköns distrikt, Skönsmons distrikt
Höjdläge 241 m ö.h.
Koordinater 62°23′44″N 17°17′10″Ö / 62.39556°N 17.28611°Ö
Högsta punkt Södra stadsberget
– höjdläge 241 m ö.h.
Lägsta punkt Sundsvallsfjärden
– höjdläge 0 m ö.h.
Area
– tätort 41,44 km² (2020)
– kommun 4 445,86 km² (2019)
Folkmängd
– tätort 58 813 (2020)
– kommun 99 344 (2022)
Befolkningstäthet
– tätort 1 420 inv./ km²
– kommun 22 inv./ km²
Grundad 1621
Tidszon CET ( UTC+1 )
– sommartid CEST ( UTC+2 )
Postort Sundsvall Sundsbruk
Riktnummer 060
Tätortskod T7688
Beb.områdeskod 2281TC127 (1960–)
Geonames 2670781
Ortens läge i Västernorrlands län
Wikimedia Commons : Sundsvall
SCB:s bebyggelseområdesavgränsning Redigera Wikidata

Sundsvall (uttal ( lyssna ) ; sydsamiska Sjädtavallie ) är en tätort som är centralort i Sundsvalls kommun, Orten är invånarmässigt Sveriges 21:a, Norrlands tredje största tätort (efter Umeå och Gävle ) samt Medelpads och Västernorrlands läns största tätort, med 58 807 invånare (2020). Hela kommunen har en folkmängd på 99 344 invånare (2022-09-30).
Visa hela svaret

Är Sundsvall en bra stad att bo i?

Perfekt placerat, nästan mitt i Sverige och mellan Södra och Norra berget med havet som närmsta granne, ligger Sundsvall. Den vackra stenstaden med sin spektakulära arkitektur som byggdes upp på sex år efter branden 1888 lockar både Sundsvallsbor och besökare.

Sundsvall är redan idag den perfekta mellanstora staden med alla dess fördelar. Vi har ett stort utbud av tjänster, service, universitet och en innovativ arbetsmarknad, plus ett rikt utbud av kulturupplevelser, shopping och nöjesliv. Här finns teatrar och ett överraskande brett restaurangutbud. Den mixen i kombination med ett varierat och lättillgängligt friluftsliv gör Sundsvall unikt med sin närhet till allt, menar nyinflyttade etableringsstrategen på Näringslivsbolaget, Evelina Wahlqvist.

You might be interested:  Hur Många Ikea Finns Det I Stockholm?

Läs mer om vad Sundsvall har att erbjuda Stor satsning på friluftsaktiviteter Sundsvall har under de senaste åren blivit framröstat till Sveriges friluftskommun två gånger, 2010 och 2018. Inte konstigt med det utbud som finns just runt knuten av stadskärnan.

Eller vad sägs om närhet till skog, grönområden, 36 havsbad och insjöbad, vandringsleder, 4 stadsnära slalombackar och 300 km preparerade längdspår. – 98 procent av våra invånare har max 300 meter till ett grönområde. Vi har en väl utvecklad friluftsstrategi, och satsar stort på att utveckla våra friluftsområden.

Nu senast har vi gjort en stor satsning på att möta det stora cykelintresset som finns. På Södra berget bygger vi just nu en toppklassanläggning för stora och små terrängcyklister på alla nivåer, berättar Anders Erlandsson, friluftsstrateg i Sundsvalls kommun. Hur Många Bor I Sundsvall 2021 Den vackra stenstaden som byggdes på 1800-talet och det moderna fritidscyklandet går hand i hand här i Sundsvall, där du inte har mer än 300 meter till närmaste grönområde. Foto: Evelina Ytterbom, Jonas Ritsle Lättare att få ihop livspusslet I Sundsvall får familjen tid att ta plats, närheten till allt gör det enklare att få ihop livspusslet.

Här kan du gå eller cykla när du ska någonstans. Samtidigt skapar ökade möjligheter till distansjobb, goda kommunikationer och närheten till Stockholm nya möjligheter att välja det bästa av två världar. När dubbelspåret är utbyggt kommer det bara ta två timmar med tåg mellan Sundsvall och Stockholm. – Om du är en snittpendlare så får du mellan 3 och 4 veckor mer fritid per år genom att bo här i jämförelse med Stockholm.

I Sundsvall kan du välja att bo urbant inne i den gamla stadskärnan, nere vid norra hamnen där vi bygger ett nytt häftigt bostadsområde eller i en mer lantlig miljö. Oavsett vad du väljer har du faktiskt nära till allt. Och du får tillgång till en bostadsmarknad där fler har råd att äga sin bostad i en stad där vi satsar stort på framtiden, säger Magnus Ydmark, stadsbyggnadsdirektör i Sundsvall.
Visa hela svaret

Är Sundsvall en bra stad?

Bo i Sundsvalls kommun

 • Start
 • Om Sundsvall
 • Näringsliv
 • Sundsvall i siffror
 • Lediga jobb
 • Politik
 • Boende
 • Skola och utbildning
 • Nyheter

Sundsvall växer och det märks. Byggkranar jobbar överallt och Stenstan får fler mötesplatser. Gamla industrilokaler fylls av startups och nya bostäder väntar på flyttlass. På landsbygden växer nya näringar fram. Skogsbruk och jordbruk utvecklas för att möta framtidens förutsättningar och krav.

Tillsammans satsar näringslivet och kommunen på hållbar utveckling för att så många människor som möjligt ska få ett bra boende, en rik fritid och samtidigt hinna med att njuta tillsammans med familjen. Mixen av den stadsnära men samtidigt naturnära och varierande upplevelsen gör Sundsvall till en plats att trivas på.

You might be interested:  Vilken Vårdcentral Tillhör Jag Jönköping?

Snart är vi fler än 100 000 invånare men vi behöver fortsätta att växa och bli ännu fler. Packa flyttkartongerna och känn det norrländska lugnet. Välkommen till Sundsvall. Hur Många Bor I Sundsvall 2021 Hur Många Bor I Sundsvall 2021 Hur Många Bor I Sundsvall 2021 Hur Många Bor I Sundsvall 2021 Hur Många Bor I Sundsvall 2021 Hur Många Bor I Sundsvall 2021 Hur Många Bor I Sundsvall 2021 Hur Många Bor I Sundsvall 2021 Hur Många Bor I Sundsvall 2021 Fotograf: Evelina Ytterbom Antal invånare Ekonomifakta Uppdaterad 2022-06 Sundsvall 99 383 personer Snittet 4 211 personer Befolkningsökning Ekonomifakta Uppdaterad 2022-06 Sundsvall 0,5% per tre år Snittet 4,5% per tre år Medelålder Ekonomifakta Uppdaterad 2022-06 Sundsvall 42,8 år Snittet 50,8 år Total inkomstskatt Ekonomifakta Uppdaterad 2022-06 Sundsvall 33,88% Snittet 33,09% Fler nyckeltal för Sundsvall

 • Hållbar kommun Sundsvall ska vara klimatneutralt till år 2030
 • Sociala medier Följ oss på Facebook, Instagram, LinkedIn och Youtube
 • Aktiv kommun Sundsvall är 15-minutersstaden som blivit utsedd till årets friluftskommun hela två gånger.
 • Sevärd kommun Sundsvall har en unik stenstad med brett utbud av upplevelser och sevärdheter
 • Om Sundsvall
 • IT-staden Sundsvall

Att bo i Sundsvall gör livet enkelt. Jobbet och skolan ligger på bekvämt avstånd med närheten till stadsliv, hav och natur. Här finns ett stort utbud av tjänster, service, universitet och en god arbetsmarknad, plus ett rikt utbud av kulturupplevelser, shopping och nöjesliv. Hur Många Bor I Sundsvall 2021 Sundsvall är den gröna staden med god livskvalité, men också Sveriges tredje största stad inom IT-området, sett till andelen av arbetsmarknaden. Idag arbetar 5000 personer med digitaliseringen. “Det finns en hög IT-kompetens i regionen som är till nytta för både samhälle och individ.

 • Fler än någonsin väljer att studera och vi efterfrågar en skarp och lösningsfokuserad IT-kompetens”, säger Magnus Edlund, IT-chef på CSN.
 • CSN är en av flera statliga myndigheter som har sitt huvudkontor i Sundsvall.
 • På IT-avdelningen jobbar cirka 170 anställda och deras behov av kompetent IT-personal har fullkomligt exploderat den senaste tiden.

Sundsvall har under åren utvecklat en allt starkare tech-scen, där tekniker som bland annat AI och IoT (Internet of Things), ligger till grund för digitala tjänster och produkter. Det går också i linje med den akademiska forskningen och utbildningen som bedrivs på Mittuniversitetets campus i Sundsvall.

 • Harriet Wikström som är senior partner och vd i XLENT-koncernen i Sundsvall, uttrycker ett stort behov av rekryter – framför allt systemutvecklare och testare inom Java och Microsoft.
 • Vi ser ett behov av att fortsätta växa i regionen tillsammans med våra stora kunder som till exempel Biometria, Telia och Kyrkans Pension”.
You might be interested:  Vilka Utförare Av Hemtjänst Finns Stockholm?

Eva Nyh Hederberg är vd på Näringslivsbolaget i Sundsvall och hon välkomnar nya invånare och medarbetare. ” Vi står väl förberedda att ta emot dem som vill vara en del av den växande IT-staden Sundsvall. Förutom goda jobbutsikter har vi även en vacker stadskärna, ett spännande kulturutbud och en internationell restaurangscen.

Det är lätt att hitta den efterlängtade livsbalansen mellan karriär och rekreation i Sundsvall, avslutar Eva. Sundsvall har cirka 100 000 invånare och i Sundsvallsregionen bor drygt 200 000 invånare. Det gör Sundsvall till en av norra Sveriges starkaste arbetsmarknader. Här erbjuds ett diversifierat och vitalt näringsliv med några starka draglok.

I Sundsvall hittar du en bred mix av branscher, myndigheter och forskning som ger goda förutsättningar för utveckling och innovation. Starka draglok bidrar till näringslivets specialisering och förnyelse. De är bland annat skogsindustrin, en stark IT-sektor samt tjänsteproducenter inom bank, försäkring och pensioner.

Sundsvalls position kommer att stärkas ytterligare när Sundsvall Logistikpark står färdig 2024. En djuphamn med industrimark, ny järnvägsanslutning och logistikområden innebär snabba och hållbara transporter av både gods och kompetens. Dessutom erbjuder Sundsvall konkurrenskraftiga priser och stabil tillgång på grön energi från vind- och vattenkraft.

Oavsett bransch, om du är intresserad av att etablera verksamhet, rekrytera personal, starta ett nytt företag, eller utveckla redan befintlig verksamhet så erbjuder vi dig en väg in genom Företagscenter Sundsvall.

 • Sundsvall satsar för fullt för att skapa 5 000 nya jobb

Sundsvall har som mål att skapa 5 000 nya arbetstillfällen/jobb till 2030. Tillsammans kraftsamlar det offentliga och näringslivet för att skapa förutsättningar för befintliga företag att växa och nya etableringar att rota sig. Initiativet kallas för Sundsvalls väg framåt och är ett av det högst satta och prioriterade politiska målen i Sundsvall.
Visa hela svaret

Varför flytta till Sundsvall?

5 anledningar att bo i Sundsvall –

Staden ligger vackert inbjudande intill havet.Sundsvall ligger mitt i Sverige – du når Stockholm på bara 2 timmar med tåget, samtidigt som du har Norrlandskustens pärlor inom räckhåll.Bra och mixat utbud av service, kultur, nöjen och shopping.Friluftsliv runt knuten – skidor, bad, vandring och många andra friluftsaktiviteter är lättillgängliga för dig som bor i Sundsvall.Närhet inne i stan – här kan du ta dig runt genom att gå eller cykla.

(C) Unsplash Kristofer Borgström
Visa hela svaret