Hur Åker Jag Från Stockholm Till Uppsala?

Hur Åker Jag Från Stockholm Till Uppsala
Det snabbaste sättet att ta sig mellan Stockholm och Uppsala är med SJs tåg, det tar knappt 40 minuter. Restid med bil – 55 min Med bil mellan Stockholm C och Uppsala C tar det cirka 55 minuter beroende på tid på dygnet och trafiken. Restid med buss – 1 h 20 min Det är ungefär 70 km mellan Uppsala och Stockholm.
Visa hela svaret

Hur reser man från Stockholm till Uppsala?

Det är lätt och smidigt att ta sig till och från Uppsala. – Uppsala når du enkelt med tåg på bara 38 minuter från Stockholm och 18 minuter från Stockholm Arlanda Airport. Till och från flygplatsen kan du bekvämt åka vidare till Uppsala med både ULs linje 801 från terminal 2-3, 4 och 5 och direkttåg med avgångar från SkyCity, mellan terminal 4 och 5.
Visa hela svaret

Kan man åka pendeltåg till Uppsala?

Vilken biljett gäller på SL-pendeln? – Mellan Uppsala och Arlanda gäller UL:s biljetter. För att resa söder om Arlanda behöver du en SL-biljett. Det finns både kombinerade biljetter och tilläggsbiljetter som du kan köpa till en biljett du redan har. Uppsala – Stockholm För resor med SL-pendeln från Uppsala till Stockholm gäller våra kombinerade UL/SL-biljetter.
Visa hela svaret

Hur går tågen Uppsala Stockholm?

Det snabbaste sättet att ta sig mellan Stockholm och Uppsala är med SJs tåg, det tar knappt 40 minuter. Med bil mellan Stockholm C och Uppsala C tar det cirka 55 minuter beroende på tid på dygnet och trafiken. Det är ungefär 70 km mellan Uppsala och Stockholm. En direktbuss utan stopp tar cirka 1 timme och 20 minuter.
Visa hela svaret

Vad kostar tågbiljett från Stockholm till Uppsala?

Det bästa sättet att få ett billigt pris är att boka din biljett så långt i förväg som möjligt och att undvika att resa i rusningstrafik. En genomsnittlig biljett från Stockholm till Uppsala kostar omkring 130 kr om du köper den samma dag, men de billigaste biljetterna du kan hitta ligger på 94 kr.
Visa hela svaret

Kan man åka till Uppsala med SL kort?

Resor mellan UL och SL – Om din resa korsar länsgränsen till Stockholms län gäller speciella regler. Kombinerade periodbiljetter med SL laddas på ett SL kort som gäller tillsammans med laddningskvitto. SL-pendeln till/från Stockholms län För resor med SL-pendeln från Uppsala till Stockholm gäller våra kombinerade UL/SL-biljetter.

Har du redan en UL 30-dagars periodbiljett behöver du köpa en SL-biljett. Exempelvis i deras app, automat eller på UL Center. För resor med SL-pendeln från Stockholm till Uppsala gäller våra kombinerade UL/SL-biljetter. Har du redan en SL-biljett behöver du köpa en UL-biljett för zon 1+2+5 i UL:s och SL:s app eller i SL:s spärrar.

UL-bussar till/från Stockholms län På UL:s bussar till och från Stockholms län gäller UL:s periodbiljetter (ex.30-dagars UL och 24-timmars UL) och UL/SL enkelbiljetter. Linjer som detta gäller på är 183, 188, 805, 806, 808 och 898. För lokala resor med UL:s bussar inom Stockholms län gäller SL:s periodbiljett med kvitto.

 1. SL-bussar till/från Uppsala län På SL:s bussar från Uppsala län gäller SL:s periodbiljetter (ex.30-dagar SL och 24-timmar SL) och enkelbiljetter.
 2. Linjer som detta gäller på är 579, 593 och 677.
 3. För lokala resor med SL:s bussar inom Uppsala län gäller UL:s enkel, 24h, 72-timmar och periodbiljett på UL-kort med kvitto eller i appen, dock ej UL:s skolkort.
You might be interested:  I Vilket Län Ligger Uppsala?

Linje 677 Norrtälje – Uppsala På linje 677 kan du resa med både UL:s eller SL:s periodbiljetter (ex.30-dagars eller 24-timmars) med kvitto för hela sträckan. Om du ska göra en enstaka resa mellan Norrtälje och Uppsala behöver du en enkelbiljett för SL eller UL/SL.

Anslutning från linje 677 till 806 Norrtälje – Arlanda Om du kommer från Norrtälje med linje 677 och byter till linje 806 vid Långhundra mot Arlanda går det bra att använda en SL-periodbiljett med giltigt kvitto för hela resan. Samma sak gäller åt andra hållet. Ska du åka med en enkelbiljett behöver du däremot köpa en UL/SL-biljett vid ombordstigning i Långhundra.

Linje 801 Arlanda – Uppsala På linje 801 gäller UL:s biljetter och priser och delbetalning med SL:s biljetter är inte möjlig. Behöver du mer information om de olika biljetterna eller var zongränserna går kan du ringa till UL Kundtjänst på telefonnummer 0771-14 14 14 eller SL:s kundtjänst på telefonnummer 08-600 10 00.
Visa hela svaret

Hur betalar man pendeltåg i Stockholm?

Kategorier: Reseinformation Publiceringsdatum: 14 januari 2022 Buss, tunnelbana, pendeltåg, spårvagn och färjetrafik. I Stockholm kommer du långt med kollektivtrafiken. Bolaget Storstockholms Lokaltrafik, SL, ansvarar för stadens kollektivtrafik. I den ingår tunnelbanan, bussar, pendeltåg, spårvagnar i City och i omgivningarna (tvärbanan, Roslagsbanan, Nockebybanan och Saltsjöbanan) samt vissa färjelinjer i Stockholms län.

Biljetterna köps på SL-center, tunnelbanespärrar, Pressbyrån, biljettautomater, via SL:s app eller via SMS. Du kan även betala direkt vid tunnelbanespärren eller när du stiger ombord en buss med ett bankomatkort. En engångsbiljett kostar 51 kronor (38 kronor om du fyller på ett SL istället) och gäller i 75 minuter.

Det går också bra att köpa ett 1-, 3- eller 30-dagarskort. Dessa ger dig fria resor över hela staden under giltighetstiden. Läs mer om biljettpriser och planera din resa på SL:s hemsida, Stockholmarna är måna om sin vackra miljö. Det har lett till att många av innerstadsbussarna går på miljövänliga bränslen som till exempel etanol.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar ett pendeltåg?

Göteborg De nya pendeltågen är både snabbare och snyggare. Det tycker i alla fall Västtrafiks ordförande Leif Blomqvist (S), som var nöjd vid dagens premiärvisning. Uppdaterad för 1 årtionde sedan 15:58 – 14 sep, 2012 Sammanlagt har Västtrafik beställt 22 nya tåg som ska trafikera pendeltågslinjerna från Göteborg till Ale, Kungsbacka och Alingsås.

 1. Nu har elva levererats och resten ska komma nästa år.
 2. De nya tågen ska sättas i trafik under hösten.
 3. Men först krävs att förarna utbildas, säger Leif Blomqvist och berättar att tågförare, liksom piloter, måste gå särskilda kurser när det kommer en ny fordonstyp.
 4. Det är alltså en hel del som skiljer de nya tågen från de gamla, som i vissa fall har rullat ända sedan mitten av 80-talet.

– Förutom att de är snabbare, snyggare och bekvämare, rymmer de betydligt fler passagerare. Varje tåg har 228 sittplatser samtidigt som det finns plats för åtta cyklar. Enligt Leif Blomqvist är de nya pendeltågen inte heller särskilt dyra. Åtminstone inte om man jämför med vad de gamla en gång kostade eller vad det kostar att köpa en ny spårvagn.

 • Varje tåg kostar omkring 65 miljoner kronor, medan priset på en spårvagn ligger runt 25 miljoner, säger Leif Blomqvist.
 • Förutom trafikpolitiker och tjänstemän från Västtrafik, den franska tillverkaren Alstom och SJ, fanns även en del nyfikna resenärer och tågnördar på plats vid visningen.
 • Anders Hedberg fotograferade det nya tåget och diskuterade taxan med Västtrafiks ordförande: – Jag är jätteglad åt de nya tågen, men jag tycker att vi som reser får betala för mycket.

Västtrafik borde lära av Skånetrafiken som säljer mängder av billiga sommarkort till folk som annars kanske inte skulle åka alls. Enligt Leif Blomqvist är det dock andra frågor om taxan som är bekymmersamma just nu. På tisdag nästa vecka bestämmer politikerna i regionfullmäktige hur mycket som framöver ska satsas på kollektivtrafik.
Visa hela svaret

You might be interested:  Var Kan Jag Köpa Skumgummi I Stockholm?

Hur köper man biljett till Uppsala?

Köp biljett direkt i mobilen UL-appen är ett smart reseverktyg som hjälper dig både att hitta rätt och att köpa biljett. I appen kan du köpa enkelbiljetter, 24h- biljetter, ladda reskassa och betala med betalkort.
Visa hela svaret

Vad kostar tillägg till Uppsala?

Uppdaterad 22 februari 2013 Publicerad 22 februari 2013 Om man har SL-kort kostar tilläggsbiljetten 60 kronor om man reser från Stockholm men 90 kronor om man reser från Uppsala. Resan med pendeltåget mellan Uppsala och Stockholm kostar olika mycket om man har ett SL-kort och köper en tilläggsbiljett, allt beroende på om du börjar resan i Stockholm eller Uppsala.

 • Från Stockholm kostar tilläggsbiljetten 60 kronor, från Uppsala är priset 90 kronor.
 • Alltså 30 kronor mer för samma sträcka.
 • Jag tycker det är ganska löjligt på något vis, att det ska vara dyrare att ta sig hem om man kommer härifrån, säger Hilda Andersson.
 • Sture Jonsson, informationschef på UL, förklarar skillnaden såhär: – Vi vill ha samma pris oavsett vilken sträcka man åker genom två zoner, som man gör när man åker från Uppsala och vidare ner mot Stockholms olän.

Skulle vi sänka priset där så skulle vi få lov att sänka priset överhuvudtaget på tvåzonsresor, och det skulle få effekter för vår ekonomi. Men UL hoppas att priserna på sträckan kommer vara samma oavsett var man påbörjar resan från och med i höst. SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet.
Visa hela svaret

Vad kostar en tågbiljett till Uppsala?

Enkelbiljetter för vuxna

Enkelbiljett Förköp Ombord (ej tåg)
en zon (zon 1-4) 33 kr 42 kr
två zoner 66 kr 84 kr
tre zoner 99 kr 126 kr
FYRA ZONER 132 kr 168 kr

Visa hela svaret

Hur mycket kostar en UL biljett?

Förköpsbiljetter

Biljettyp Pris Giltighetstid
VUXEN EN ZON 33 kr/st 75 min
VUXEN TRE ZONER 99 kr/st 120 min
UNGDOM EN ZON 20 kr/st 75 min
UNGDOM FEM ZONER 40 kr/st 120 min

Visa hela svaret

Hur köper man UL SL biljett?

Här kan du köpa UL/SL-biljett – Uppsala län: UL Center, Pressbyrån Resecentrum i Uppsala och i Svava, ICA Kvantum i Knivsta samt Arlanda Sky City. Stockholms län: SL Center, alla pendeltågs- och tunnelbanestationer, i SL Access-automaterna och hos de flesta av SL:s ombud. Se SL:s hemsida för mer information. : Försäljningsombud
Visa hela svaret

Vart kan man åka med SL kort?

När och var kan du använda ditt SL-kort? – I finns det många olika resmedel att dig runt med dels båt men även bussar. Ett nytt samarbete mellan Stockholm stad och Waxholmsbolaget har dessutom gjort det möjligt för resenärer med SL-kort att resa med Waxholmsbolagets trafik. Detta gäller dock endast under lågsäsong, med start 16 september 2019 till 7 maj 2020.
Visa hela svaret

Hur betalar man på bussen i Uppsala?

Du kan alltid använda betalkorten Visa eller MasterCard ombord våra bussar. Undantaget är den trafik som körs av SL – linje 677 och SL-pendeln. Ingen biljettförsäljning ombord på Mälartåg.
Visa hela svaret

Vad kostar det att pendla mellan Uppsala och Stockholm?

Tummen upp för nytt pendlarkort Det nya gemensamma pendlarkortet för SJ- och pendeltåg, tunnelbana och buss införs nästa år, som UNT skrev om på onsdagen. Det är en välkommen nyhet för många tågpendlare på sträckan Uppsala–Stockholm, där de flesta i dag valt att antingen åka med SJ eller SL/UL.

På UNT:s Facebooksida gör de flesta tummen upp för Movingo, som kortet ska kallas. “Toppen, det underlättar”, skriver en läsare. Men bland kommentarerna lyser också en luttrad pendlartillvaro igenom: “Det kostar att få möjligheten att ha fler inställda tåg man inte kan åka med.” “På tiden. Nu väntar vi på ett ännu smidigare biljettsystem för sporadiska resor över zongränserna.” I dag kostar ett UL/SL-kort 1 450 kronor per månad och ett SJ-kort för Uppsala–Stockholm 2 070 kronor.

You might be interested:  Vad Finns Det Att Göra I Karlstad?

För Uppsalapendlarna kommer det nya pendlarkortet att kosta 2 200 kronor per månad. För dyrt, tycker en del: “Vem skulle betala 2200 kr i månaden för ett pendlarkort? UL+SL kostar ju 1450, förstår inte varför det skulle vara värt att lägga till 750 kr bara för att få åka med SJ också.” “Hm.
Visa hela svaret

Vad kostar SL och UL kort?

UL+SL-biljetter från 4 januari 2022

Periodbiljetter Nytt pris
30-dagar UL + SL vuxen 1 820 kr
30-dagar UL + SL ungdom/student 1 190 kr
30-dagar UL + SL pensionär 1 190 kr
24-timmarsbiljett UL + SL vuxen förköp 335 kr

Visa hela svaret

Kan man betala med kort på pendeltåg?

Så fungerar det – Blippa ditt betalkort genom att föra den till den gröna läsaren vid spärren på bussen, betalstolpen eller de olika plattformarna. Tjänsten fungerar för alla kontaktlösa Visa/Mastercard/American Express (och alla enheter/devicer som stödjer NFC), från alla kortutgivare i världen.

 1. Undantag är kort som enskilda banker valt att undanta.
 2. Bankkort Mastercard ung fungerar inte).
 3. Tänk på att blippa med samma betalkort eller digitala kort under hela resan.
 4. Annars blir du debiterad för två biljetter fast du bara gjort en resa.
 5. Ostnaden för biljetten dras från kortkontot tidigast dagen efter din resa.

Mer information om att resa med betalkort hittar du på sl.se,
Visa hela svaret

Kan man köpa biljett på tåget?

Såhär väljer du tågbiljett Hur Åker Jag Från Stockholm Till Uppsala När du reser med Norrtåg kan du välja mellan olika biljetter beroende på hur ofta du reser. Här kan du se vilken tågbiljett som passar dig bäst. Enkelbiljett för dig som inte reser så ofta. Finns både som enkelresa och tur-och-retur. Biljetten skickas med e-post eller till din mobiltelefon inför resan.

 • Välj om du vill ha om- och avokningsbar eller inte.
 • Flexbiljett är ett bra alternativ om du reser samma sträcka ganska ofta.
 • Flexbiljett är en rabatterad produkt där du väljer mellan 10, 20 och 40 enkelresor med Norrtågs avgångar på en förbestämd sträcka.
 • Biljetterna är personliga och gäller i sex månader.

Två barn, ej fyllda 16 år, reser gratis i vuxens sällskap. Flexbiljett finns att köpa på norrtag.se. Pendlarkortet passar för dig som pendlar eller ofta reser samma sträcka. En månads obegränsat resande med Norrtåg för pris motsvarande ca. tio enkelresor.

Ortet är personligt, kan inte återköpas* och säljs till vuxen-, ungdoms- och studentpris. Två barn, ej fyllda 16 år, reser gratis i vuxens sällskap. * Du har rätt att häva köpet om vårt trafikutbud efter köp ändras på ett sätt som avviker från vad du kunde förutsätta vid köpet, och om avvikelsen är av väsentlig betydelse.

Länstrafikkort är ett kort med olika villkor för respektive orter. Det är viktigt att veta att om du reser längre än den sträcka kortet gäller för kan du inte delbetala resan med ett länstrafikkort. Då behöver du en biljett för hela sträckan. Studerande har cirka 25% rabatt vid biljettköp.

 • CSN-, Mecenat- eller Studentkortet och giltig legitimation måste visas upp vid biljettköp och ombord på tåget.
 • Ungdomar under 26 år har alltid cirka 25% rabatt på Norrtåg.
 • Giltig legitimation ska visas vid biljettköp och ombord på tåget.
 • Två barn upp till 16 år reser gratis i sällskap med en vuxen.
 • Två barn under 7 år reser gratis med ungdomar och studerande.

Utöver detta betalar resande barn ungdomspris. Du kan köpa tågbiljetter via mobilen, webben, på servicecenter, hos återförsäljare och ombord på tåget. Att köpa biljett i förväg är billigare men det går självklart alltid bra att köpa av våra tågvärdar under resan.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det mellan Uppsala och Stockholm?

Avstånd från Uppsala till Stockholm Det kortaste avståndet mellan Uppsala och Stockholm är 68,37 km enligt reseplaneraren. Körtiden är ca 0h 58min.
Visa hela svaret