Vem Är Den 18 Årige Eleven I Malmö?

Vem Är Den 18 Årige Eleven I Malmö
Lärarmorden 8 september, 2022 Eleven som mördade två lärare på Malmö Latinskola blir den första 18-åringen i Sverige som döms till livstids fängelse. – Skälet till det är att det rör sig om två mord, och tingsrätten har bedömt att gärningarna varit särskilt hänsynslösa, säger lagman Johan Kvart till TT.

Det var vid årsskiftet som lagändringen trädde i kraft. Innan dess kunde bara personer som fyllt 21 år dömas till livstid. Tingsrätten skriver så här i domen: “Söndagen den 20 mars 2022 bestämde sig XX för att dagen därpå utföra en attack på sin skola och ta livet av en eller flera personer. Han utsåg inte några särskilt utpekade personer till offer.

Hans plan var i stället att omständigheterna slumpmässigt fick bli avgörande för vilka som han skulle döda”, skriver tingsrätten i domen.
Visa hela svaret

Vem var 18 åring i Malmö?

Bestämt sig dagen innan – Enligt domen ska mannen, redan dagen, innan bestämt sig för att utföra dådet. Offren ska ha valts ut slumpmässigt och motivet ska inte helt kunnat ha klarlagts. Han ska dock ha gjort ett flertal sökningar på skolskjutningar och massakrer natten före attacken och uttryckt frustration över att “inte passa in i dagens samhälle”.
Visa hela svaret

Vem är eleven som mördade lärare i Malmö?

Första 18-åringen att dömas till livstid – Tingsrätten har även gjort bedömningen att Fabian Cederholm inte begick morden under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Det här är första gången som en 18-årig person döms till livstids fängelse i Sverige. Enligt en lagändring som trädde i kraft tidigare i år ska han inte särbehandlas på grund av sin ringa ålder, förklarar Johan Kvart.

  • – Det innebär att den så kallade ungdomsrabatten är slopad sedan 2 januari i år för allvarliga brott, säger Johan Kvart.
  • Fabian Cederholm har autism, men det påverkar inte livstidsdomen, fortsätter Johan Kvart.
  • – Det är inte förmildrande omständigheter som påverkar straffet.
You might be interested:  När Blir Det Vår I Stockholm?

Visa hela svaret

När är det mest folk på Emporia?

Tid till shopping – Emporia När trivs du bäst på Emporia – i det stimmiga folklivet när köpcentrumet är fullt av aktiviteter, eller när du i lugn och ro kan strosa mellan butikerna och slippa köer? Måndag, tisdag, onsdag och torsdag På ett köpcentrum i Emporias storlek är det alltid livligt och ett härligt vimmel av folk.

  • Men om du är ute efter ett lite lugnare tempo är ändå första delen av veckan att föredra.
  • Och extra lugnt blir det så klart om du är på plats redan vid öppning.
  • Då har du också störst chans att få butikspersonalen helt för dig själv.
  • Efter lunch ökar tillströmningen av besökare.
  • Många kommer för att kolla in nyheterna i modebutikerna, uträtta ärenden, fika eller hänga på den mysiga takterrassen.

På kvällarna besöker många barnfamiljer Emporias restauranger för att äta middag i samband med sin shopping. Fredag På fredagarna börjar helgstämningen infinna sig. Precis som övriga dagar är det lugnare på förmiddagen direkt när butikerna öppnar. Lördag och söndag Gillar du att vara på plats där det händer och njuta av vimlet är det lördag och söndag som gäller.
Visa hela svaret

Vem är eleven Malmö Latin?

Estetik & Media. Filmen var gjord av eleven Caroline Sjöbeck. muskutbildningar nu på måndag mellan kll 18-20! journalister, läkare, advokater och projektledare.
Visa hela svaret

Vem är Knivmannen i Malmö?

De skulle bara shoppa lite och äta lunch på köpcentret Emporia i Malmö. Men lördagsmyset förbyttes i skräck när kocken gick till attack mot en kollega. – Efter att han huggit och dragit ut kniven, det är då jag bara rusar fram, berättar Martin Olsen som övermannade knivmannen och nu fått medalj av polisen.

You might be interested:  Vilket Vaccin Används I Uppsala?

Läkarstudenten Martin Olsen, 26, var på besök i hemstaden Malmö en lördag i augusti 2019. Han och hans dåvarande flickvän hade shoppat på Emporia och bestämde sig sedan för att äta en sen lunch på en restaurang. De hade beställt mat när Martin ser något som får honom att reagera. – Det är då jag ser den här kvinnan backa ut från köket.

Efter henne kommer en man. Hon pekar på honom. – Han går långsamt med en kniv i vänster hand. Då säger hon “Titta, titta, titta” upprepade gånger. Kvinnan ser sig omkring och försöker få kontakt. – Och så tittar hon på mig för jag är närmast. Och så kollar jag och jag fattar ingenting. Det började med ett bråk i köket och slutade med att kocken sträckte sig efter en kökskniv och attackerade sin kvinnliga kollega som försökte fly från honom ut på restaurangen. Polisens förundersökning innehåller bilder från övervakningskameran som visar förloppet.
Visa hela svaret