Var Byter Man Däck I Skövde?

Välkommen till Däckskiftarna Skövde! Vi har DROP-IN för däckbyte alla dagar i veckan, ingen tidsbokning behövs. Ni hittar oss på Norra Metallvägen 7.
Visa hela svaret

Vart kan man byta däck på bilen?

Gör ditt däckbyte hos Däckteam – Vi har 150 däckverkstäder runt om i landet. Så oavsett om du bor i en storstad likt Stockholm, Göteborg, Malmö eller en mindre stad har vi en däckverkstad nära dig som kan hjälpa till. Flera av våra verkstäder erbjuder även en rad andra tjänster som underlättar för dig som bilägare.

Sommardäck 31 mars – 15 aprilVinterdäck 1 dec – 31 marsDubbdäck 1 oktober – 15 april

Var Byter Man Däck I Skövde
Visa hela svaret

Vem byter däck?

I 60 procent av fallen är det mannen i familjen som byter däck, medan ynka 2 procent av däckbytena utförs av kvinnor, visar en studie.34 procent av de tillfrågade lämnar in bilen till en däckverkstad som får göra jobbet och 4 procent byter inte däck över huvud taget.

Men bland de däckbyten som sker hemmavid är detta fortfarande en syssla som få kvinnor ägnar sig åt, enligt en undersökning som Michelin låtit genomföra bland 1 000 svenskar i mars. Kunskapsbrister finns dock till stor del hos båda könen. Endast 35 procent av de tillfrågade vet till exempel att minsta tillåtna mönsterdjup på sommardäck är 1,6 millimeter.

Diskutera: Vem byter däck på din bil? #1 • 2012-04-12 15:27 Hackenbush Jag bytte inte däck, det gjorde bilfirman. Om det var en manlig eller kvinnlig mekaniker vet jag inte. #2 • 2012-04-12 16:29 hultarn Visst i tusan! Jag lovade sambon nya handskar så hon kan byta hjul på våra bilar! Skämt åsido: Självklart är det mannen som oftast gör detta, för män är oftast starkare än kvinnor.

 • Man behöver inte vara raketforskare för att räkna ut det.
 • Jag får ta tag i detta i helgen.
 • Jag har som rutin att samtidigt ta loss bromsbeläggen och göra rent, vägsaltet förstör så mycket.
 • 3 • 2012-04-12 18:43 b-o-a Det är väldigt få privatpersoner det gäller både män och kvinnor som byter däck själva, Detta är ett proffsjobb som kräver verktyg och kunskap.

Att försöka göra det själv med en kofot eller liknande kan resultera i att man skadar sig själv, fälgen eller däcket. Hur har ni tänkt att man ska balansera hjulet? Försöka själv eller? Det är beklagligt att en facktidning inte kan skilja på däck och hjul.

Ibland kan man se någon liten verkstad eller bensinstation som drivs av någon invandrare med dåliga kunskaper i svenska som gör reklam typ “däckbyte 150:-” #4 • 2012-04-12 19:03 c63 Men att byta ett däck kan väl inte vara så svårt.lossa 4-5 muttrar och montera dito.Vadå balansera? Byter däck själv med mutterdragare under 4 minuter.

#5 • 2012-04-12 19:09 c63 Jes Jo jo men artikeln menade nog inte att byta däcken på fälgen.utan normalt byte av vinterdäck till sommardäck.men jag kan ha fel. #6 • 2012-04-12 19:11 S.Sörensen byta däck eller hjul. vissa ska bara märka ord tydligen alla som begriper har fattat reportaget.

kära redaktionen nästa gång kan ni väl skriva skifte av fälg inklusive däck(på fälgen) så blir det kanske mindre gnäll. #7 • 2012-04-13 08:50 Fredrik Diits Vikström Ungefär här spårade diskussionen ur. Jag har tagit bort efterföljande inlägg och låst tråden. /Fredrik Diits Vikström, Vi Bilägare #8 • 2012-04-12 15:02 milkylainen Och så påpekar vi uppenbara saker igen.

Gör undersökningar som har konstruktivt värde för läsare. Att vidare-rapportera saker som Michelin gör borde inte betala er lön.T.ex mäta missvisningen på bensinstationer. En undersökning som NI gör. För att späda på sexismen med självklarheter så visste alla läsare redan detta.
Visa hela svaret

När byter man till sommardäck 2022?

Lagar och regler för sommardäck – Efter den 31 mars får du enligt lagen byta till sommardäck och ha på dessa fram till 30 nov såvida vinterväglag inte råder. Om du byter däck tidigare är det risk att du kör med sommardäck på vinterväglag, vilket är farligt och olagligt.

Polisen kan då ge dig böter på upp till 1000 kronor. Om du vill veta mer kan du läsa vår guide där vi besvarar frågan, får man ha vinterdäck på sommaren? Det är även olagligt att köra med dubbdäck efter den 15 april om det inte råder vinterväglag. Du riskerar även här att få böter på upp till 1000 kronor, förutsatt att du kör med dubbdäck på sommarväglag efter den 15 april.

You might be interested:  Vad Kostar En Båtplats I Örebro?

Det är polisen som har tolkningsföreträde vilket innebär att de avgör om det råder vinterväglag eller inte. OBS! Det är olagligt att köra med dubbdäck på sommaren, men det är däremot tillåtet att köra med odubbade vinterdäck, så kallade friktionsdäck, med ett mönsterdjup på minst 1,6 millimeter. Var Byter Man Däck I Skövde
Visa hela svaret

När får man ha sommardäck 2022?

När du får använda vinterdäck –

Du måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december – 31 mars. Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober – 15 april. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april – 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Visa hela svaret

Vad kostar däckbyte hos Däckskiftarna?

Vad kostar det att byta däck? – Priset för omläggning och balansering som alltid ska göras vid däckbyte varierar beroende på vart i landet du bor och vilken av våra 74-stationer du besöker. Räkna med ca 1500-2500 för montering, balansering och däckskifte.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att byta däck på firma?

Ett däckproffs byter dina däck på 30-60 minuter. Vikings servicemekaniker sätter av 1 timme för detta, men det går ofta snabbare än så. Om du väljer att byta däcken själv, beror det på hur erfaren du är hur lång däckbytet tar.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att byta däck själv?

Hur lång tid tar det när man byter däck på bilen själv? – Det kan ta olika lång tid att byta däck och det beror på en mängd faktorer. Bokar man tid hos en verkstad kan det ta cirka 30 minuter. Gör man jobbet själv tar det oftast längre tid än så, beroende på hur erfaren man är.
Visa hela svaret

Måste man byta alla däck samtidigt?

Tips inför köpet av bytesdäck –

Byt alla fyra på samma gång: Det är en god idé att byta alla fyra däcken samtidigt. För optimal väghållning och kontroll rekommenderar vi samma typ och storlek på alla, om inte fordonstillverkaren har gett andra anvisningar. Kontrollera att de matchar: Om du endast köper två, ska du säkerställa att de nya matchar dem som du behåller och att detta är tillåtet enligt lokala lagar och fordonstillverkaren. Sätt nya däck på bakaxeln: Om du endast köper två nya däck ska de placeras på bakhjulen för att uppnå bättre väggrepp och stabilitet under körning.

Radialdäck och diagonaldäck: Om båda måste monteras på samma fordon, ska radialdäcken sättas på bakaxeln. Kombinera aldrig radialdäck och diagonaldäck på samma axel. Olika hastighetsklasser: Du avråds från att använda däck med olika hastighetsklasser. Om de utrustas med olika hastighetsklasser, ska dessa monteras med identiska par på samma axel. Lastkapacitet: Kontrollera att lastkapaciteten hos bytesdäck uppgår till eller överstiger tillverkarens specifikationer för originalutrustningen.

I USA, Europa och Japan återanvänds 90 % av gamla eller utslitna däck genom energiåtervinning. Fordonets väghållning kan påverkas kraftigt av en ändring i däckets storlek eller typ. Innan du byter dina däck ska du alltid läsa i ägarhandboken och följa fordonstillverkarens rekommendationer för däckbyte. : När det är dags att byta däck
Visa hela svaret

Vad är det för böter om man kör med sommardäck?

Vad betyder vinterväglag? – Vad som menas med vinterväglag är ganska tydligt definerat, som väl är. Om delar av vägen du färdas längs är täckt av snö, is, snömodd eller frost anses det vara vinterväglag och du är då skyldig att ha vinterdäck oavsett vad det är för datum.

Blir du stoppad av polisen så är det inte du utan polisen som har tolkningsföreträde och du kan bli bötfäld för att du valt ett för tidigt datum för byte till sommardäck även om du personligen anser att det inte är vinterväglag. Vad händer om man kör med sommardäck på vinterväglag eller dubbdäck när det är förbjudet? Om polisen ertappar dig med sommardäck fast det är snö eller is på vägen eller om du har dubbdäck när det inte är tillåtet riskerar du böter på upp till 1 000 kronor.

Polisen kan också välja att utfärda en varning om det inte är uppenbart att du begått ett fel.
Visa hela svaret

Vad kostar det att byta däck och balansera?

Skifte kompletta hjul på lyft Pris per/4st 395 kr Skifte kompletta hjul stor bil Pris per/4st 495 kr Skifte kompletta hjul stor bil (domkraft) Pris per/4st 595 kr (Köpta hos oss eller på nätet) Prisex: nedan gäller personbil, för suv eller större tillkommer 100:- om skifte inte görs avgår 395:- på nedan pris.12″-16″ Av-montering/på-montering/balans/skifte på bilen 1 595 kr 17″-19″ Av-montering/på-montering/balans/skifte på bilen 1 795 kr 20″-21″ Av-montering/på-montering/balans/skifte på bilen 2 000 kr 22″-24″ Av-montering/på-montering/balans/skifte på bilen 2 695 kr Balansering plåtfälg/aluminiumfälg som sitter på bil Pris per/4st fr.795 kr Balansering plåtfälg/aluminiumfälg löst hjul 100:-/st Punktering lagning kappa insida (inkl skifte på bil) Pris per/st 550 kr Punktering lagning kappa insida (löst hjul) Pris per/st 400 kr Borttagning av låsbultar (pris beroende på materialåtgång) Ca/pris fr.250 kr/st
Visa hela svaret

You might be interested:  Varför Luktar Det I Trelleborg?

Hur ofta ska man byta däck?

Efter fem års användning av däcken ska de noggrant kontrolleras, minst en gång om året, av en däckexpert. Av säkerhetsskäl rekommenderar Michelin att däck som är äldre än tio år, från och med tillverkningsdatum, byts ut mot nya däck. Även om de verkar vara i gott skick och inte har slitits ner till mönsterdjupvarnaren.
Visa hela svaret

Var köper man billiga däck?

Köp billiga Däck och Fälgar online Hos oss på DÄCK365 hittar du alltid billiga däck och fälgar som passar din bil. Vi har ett stort sortiment av prisvärda sommardäck och vinterdäck från de största däcktillverkarna. Om du söker dubbade vinterdäck eller dubbfria vinterdäck har vi ett stort utbud av däck anpassade för vårt nordiska klimat.
Visa hela svaret

Hur vet jag vilka däck som passar min bil?

Välj rätt däckdimension – Med däckdimensioner menas diametern på själva däcket. Blanda inte ihop detta med däckets bredd som är något helt annat. Att ta reda på vilken däckdimension din bil behöver är ett av de första stegen när du ska köpa nya däck. Däck för vanliga personbilar och släp finns i storlekar från 12 tum upp till 22 tum.

Om du är osäker på vilken däckdimension som passar din bil kan du ta hjälp av informationen på din bils registreringsbevis. I registreringsbeviset hittar du det mesta du behöver veta när du ska serva din bil eller köpa reservdelar, inklusive vilken däckdimension du behöver. Du kan även hitta information om däckdimension på sidan av dina nuvarande sommar- eller vinterdäck för att se vilken däckdimension som passar din bil.

Märkningen på däcken brukar se ut ungefär såhär: 205/55 R16, där R16 betyder 16 tum i däck dimension. Vi har även en smart funktion på vår hemsida som du kan använda för att snabbt och enkelt ta reda på vilka däck du behöver genom att ange bilens registreringsnummer i rutan här,
Visa hela svaret

Kan man bara byta ett däck?

Kan man byta ett dck bara? – Dags att plocka ut sommarbilen snart och kikade p dcken. Frre ret bytte jag det ena dcket fram och detta ret mste jag byta det andra fram. Problemet r att Goodyear EXCELLENCE 225/45 R17 91Y kostade 1000 kr p Dckonline frra ret och detta ret hittar jag Goodyear EXCELLENCE ROF 225/45 R17 91Y M0, runflat, MO Extended fr 1500 kr. Registered User Ja det kan du. Det rekommenderas att man har likadana dck p samma axel, men det r inget tvng. Granada rules Ursprungligen postat av hauge Ja det kan du. Det rekommenderas att man har likadana dck p samma axel, men det r inget tvng. plus det r snyggare Franskbilsfanatiker. typ. Risken r ju stor att bilen brjar dra t endera hllet om du har olika mnster p axeln. Jag skulle byta bda men mitt i allt kanske det funkar utan problem. Ursprungligen postat av irc.zatzy.com Emperor2000 har du en rosa kitty trjja jag kan lna ikvll?? mja en rd Registered User Ursprungligen postat av Nille83 Dags att plocka ut sommarbilen snart och kikade p dcken. Frre ret bytte jag det ena dcket fram och detta ret mste jag byta det andra fram. Problemet r att Goodyear EXCELLENCE 225/45 R17 91Y kostade 1000 kr p Dckonline frra ret och detta ret hittar jag Goodyear EXCELLENCE ROF 225/45 R17 91Y M0, runflat, MO Extended fr 1500 kr.

Dckmnstret ser inte ut som mina dck jag har idag. Inte likadana dck allts. S frgan r, kan jag byta 1 dck bara eller mste jag byta 2? Hej, Det dcket du titar p i r (EXCELLENCE ROF 225/45 R17 91Y M0) r ett R un O n F lat dck och det du har p bilen nu r inte det. Vi avrder starkt frn att blanda dessa typer av dck.

Detta ROF dck r ett OE Replcacement dck fr Mercedes ( M ercedes O rginal) ven om det sklart gr att stta p andra bilar med ROF i den hr dckdimensionen. Sen br man sklart i hgsta mn alltid ha samma dck iaf p samma axel, fr att f symmetriska vgegenskaper. Air cooled rules! Hej, Som Platinum sger, ett RunFlat dck skulle jag inte kombinera med ett “vanligt” dck. Nu vet jag inte hur mnstret ser ut p just EXCELLENCE, men om det r ett rimligt vanligt rakt mnster s har du ju (lngre ned p sidan, dckonline) ett Goodyear Efficient grip, 225/45 R17 91W, fr ca 1200:-. Registered User Ursprungligen postat av ClioSport172 Hej, Som Platinum sger, ett RunFlat dck skulle jag inte kombinera med ett “vanligt” dck. Nu vet jag inte hur mnstret ser ut p just EXCELLENCE, men om det r ett rimligt vanligt rakt mnster s har du ju (lngre ned p sidan, dckonline) ett Goodyear Efficient grip, 225/45 R17 91W, fr ca 1200:-. Registered User Sg att Dckonline hade “EXCELLENCE 225/45 R17 94W XL” Fr 1200:-. Dock har jag inte en aning om vad XL i slutet betyder. Ser ut som det r samma mnster som p mina dck. Men mitt frra dck r “91Y” om det har ngon betydelse? DuJa. Registered User Ursprungligen postat av Nille83 Sg att Dckonline hade “EXCELLENCE 225/45 R17 94W XL” Fr 1200:-. Dock har jag inte en aning om vad XL i slutet betyder. Ser ut som det r samma mnster som p mina dck. Men mitt frra dck r “91Y” om det har ngon betydelse? Hej, XL betyder att det r ett frstrkt dck, och har hgre Load index (94 Vs.91) vilket motsvarar 670kg Vs.615kg maxbelastning per dck. Dessutom har det ena dcket hgre speed index Y (godknt fr 300km/h) mot det andra dcket som har speed index W som betyder att det r godknt fr 270km/h). Inte heller dessa tv varianter hade jag blandat d de har olika egenskaper. En id kan ju vara att du frsker slja det Excellence dck du har idag och kanske fr ngra spnn fr det, och sen byter du bde dcken p axeln istllet. Mvh Magnus Lord Arenander Goodyear Dunlop Tires Nordic

You might be interested:  Hur Är Det Att Bo I Skövde?

Visa hela svaret

Måste man köpa 4 nya däck?

Måste alla däcken ha samma mönsterdjup? – Det är tillåtet att att ha sommar- eller vinterdäck med olika mönsterdjup, men det är rekommenderat att alla däcken har samma mönsterdjup. Enligt lag kan du köra med däck med olika mönsterdjup så länge samtliga däck uppfyller minimikraven.

Ett sommardäck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm och vinterdäck måste ha minst 3 mm. Det är naturligtvis bättre att ha samma mönsterdjup på alla fyra däck eftersom det ger säkrare och stabilare körning. Det är också enklare att hålla koll på mönsterdjupet på däcken om alla fyra däck har samma grad av slitage.

Det är däremot tillåtet att exempelvis byta ut två av dina däck och behålla de andra två. Nya däck har större mönsterdjup än använda däck och därför kommer dina två nya däck ha ett djupare däckmönster och bättre grepp än de äldre däcken på bilen. Många däcktillverkare rekommenderar därför att de två nya däcken monteras på den bakre axeln eftersom ett bättre grepp på bakaxeln gör bilen stabilare på hala underlag och minskar risken för överstyrning.
Visa hela svaret

Måste alla 4 däck vara samma?

Alla däck ska vara av samma typ – Alla däck på ett fordon ska vara av samma typ. Ett fordon ska alltså bara ha diagonaldäck, radialdäck, sommardäck, vinterdäck eller dubbdäck.
Visa hela svaret

Har däck blivit dyrare?

Ny kostnadsboom för bilister – däck

4 april, 2022

Var Byter Man Däck I Skövde Däck kommer att bli dyrare till följd av kriget. (Foto: Pixabay) En stor del av bildäcken på den svenska marknaden tillverkas i Ryssland. I och med kriget och sanktionerna kommer tillgången nu att bli sämre. Nya däck kan bli 15 procent dyrare. “Efterfrågan på däck börjar överskrida tillgången”, säger Christoffer Johansson, inköps- och marknadsansvarig på företaget Däckskiftarna till,

 1. Många bilägare behöver köpa nya däck inför sommarsäsongen.
 2. Men kriget i Ryssland gör även däcken dyrare, och enligt Däckskiftarna kan det bli brist på sommardäck.
 3. Redan nu har priserna börjat gå upp med mellan 4 och 16 procent hos e-handlare och grossister.
 4. Det finns också asiatiska tillverkare, men där har priset också gått upp, på grund av pandemin.

Fortsätter kriget kan det till och med vara klokt att investera i nya vinterdäck redan nu, eftersom de finns i lager.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att kränga på däck?

Dock finns det däckfirmor som accepterat näthandeln, och gör det till vettigt pris, ca 150 kr/st, vilket är helt ok.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att byta 4 däck?

Faktorer som påverkar – Även om det går ganska snabbt att byta däck kommer omständigheterna att alltid variera för varje situation. En faktor som påverkar tiden är till exempel däckens storlek och typ. Alla däck är inte lika lätta att byta ut och vissa kräver extra noggrannhet när du byter ut dem.

 • Stora däck har vanligtvis fler hjulbultar och hjulmuttrar som gör att de tar lite längre tid att lossa än små däck, cirka en minut extra per hjulbult.
 • En annan uppenbar faktor som påverkar hur lång tid processen tar är antalet däck som ska bytas.
 • När det bara är ett enda däck som ska bytas tar det cirka 20 minuter att genomföra bytet och börja köra igen.

I vissa fall måste alla fyra däck bytas ut samtidigt och då kommer det att ta längre tid. Eftersom du inte byter däck varje dag kommer alltid det första däcket ta längst tid och sedan går det snabbare och snabbare för varje däck. Cirka 30 minuter tar det att byta ut två av däcken och det tar cirka 50 minuter att byta ut alla fyra däcken.
Visa hela svaret

När ska man byta till vinterdäck 2022?

När du får använda vinterdäck –

Du måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december – 31 mars. Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober – 15 april. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april – 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Visa hela svaret