Vad Kostar Åkband Gröna Lund?

Gröna Lund priser – Guldkortet: fri entré och fria åk hela sommarsäsongen.1699 kronor. Åkpaket: Fri entré och fria åk en hel dag.399 kronor. Åkband: Fria åk hela dagen.345 kronor. Åkhäfte: 20 kuponger.1–4 kuponger per attraktion.380 kronor.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar en klassresa till Gröna Lund?

Entrebiljetten heter ‘Ticket to Ride’ och kostar 265 kr per person. Den ger entré, fria åk på alla parkens attraktioner samt 2 stycken Jetpass, vilket låter dig ta expresskön och slippa vänta i den vanliga kön. Om det är 25 medlemmar i klassen eller laget så kommer besöket kosta 6625 kr.
Visa hela svaret

Får man gå före i kön på Gröna Lund om man har diabetes?

“William fick verkligen leva ut” – Under dagen på Gröna Lund var mat inte det roligaste enligt William. Det gör det svårt att balansera hans blodsocker och det var väldigt svårt på Gröna Lund. Men tack vare att vi med ledsagarbandet hade möjlighet att slippa köer kunde vi korrigera med något att äta vid låga värden eller insulin vid höga värden.

 1. Det gick då att tajma karusellerna mycket lättare och vi kunde åka när det passade.
 2. Gröna Lund ska ha en eloge som tillåter ledsagare, att de här barnen kan gå före i kön.
 3. William kämpade in i det sista och åkte massor, spelade spel, fiskade och vann en elefant.
 4. Han är så nöjd.
 5. Han somnade i vagnen direkt när vi gick utanför portarna.

Så stort tack för denna dag, den var så välbehövlig för oss alla, fast mest för William som verkligen fick leva ut! /Sara med familj Vad Kostar Åkband Gröna Lund
Visa hela svaret

Får man gå före i kön på Liseberg om man har ADHD?

Liseberg och intresseorganisationer överens om ny lösning för köföreträde för personer med särskilda behov Under onsdagen den 27 april genomförde Liseberg och ett 15-tal intresseorganisationer ett dialogmöte runt frågan om körföreträde till attraktioner för personer med särskilda behov.

 • En ny lösning presenterades, som planeras att implementeras senare i sommar, och består av att parken inför ett nytt köföreträdesband, som komplement till ledsagarband.
 • Publicerad: 28 april 2022, 16:48 Under onsdagen den 27 april genomförde Liseberg och ett 15-tal intresseorganisationer ett dialogmöte runt frågan om körföreträde till attraktioner för personer med särskilda behov.
You might be interested:  När Har Göteborg Påsklov 2021?

Det förslag på lösning som Liseberg presenterade under mötet mottogs väl. Lösningen, som planeras att implementeras senare i sommar, består av att parken inför ett nytt köföreträdesband, som komplement till ledsagarbandet, för personer har behov av ett Lisebergsbesök med kortast möjliga kö.

Nu återstår några praktiska frågor innan modellen kan sjösättas. Under tiden gäller de gamla rutinerna i nöjesparken. Liseberg har genom många år erbjudit ledsagare till gäster med funktionsnedsättning fri entré och åkpass utan kostnad (ledsagarband). I samband med årets premiär förtydligade Liseberg att ett ledsagarband inte ger förtur till parkens attraktioner, utan att gästerna istället fick använda sig av parkens digitala köer.

Detta väckte starka reaktioner, varför Liseberg bjöd ett 15-tal intresseorganisationer till dialogmötet på Liseberg, där frågan om köföreträde till attraktioner för personer med särskilda behov diskuterades. De organisationer som deltog representerade framför allt de gästgrupper som har osynliga funktionshinder.

Man skiljer på behovet av ledsagare och behovet av köföreträde till attraktioner. Det införs ett nytt “köföreträdesband” för personer som i tillägg till, eller istället för, ledsagare kan intyga att man har ett sådant behov. Bedömningen av behov av ledsagare och/eller köföreträde flyttas från besöksdagen till bokningsprocessen (eller innan första besöket för de gäster som har Guldpass).

– Vi är tacksamma för den konstruktiva dialogen vi har haft med intresseorganisationerna och vi är övertygade om att vi med den nya lösningen dels säkrar att vi verkligen når de gäster som har särskilda behov, och dels löser upp några av de hanteringsmässiga problem vi har haft med de tidigare rutiner, säger Lisebergs vd Andreas Andersen,

 1. Nu återstår några praktiska frågor innan den nya modellen kan sjösättas.
 2. De kommer Liseberg arbeta igenom i fortsatt samråd med intresseorganisationerna.
 3. Fram till dess att ny modell finns på plats och kommuniceras på liseberg.se – troligtvis senare i sommar – så kommer det att fungera som tidigare år vid attraktionerna för den som har behov av ledsagare.

För mer information kontakta: Julia Vasilis, kommunikationschef Liseberg, 0705-32 84 07. : Liseberg och intresseorganisationer överens om ny lösning för köföreträde för personer med särskilda behov
Visa hela svaret

Vad kostar 5 kamp Gröna Lund?

2250 kr/värd Våra 5-kampsvärdar är experter inom femkamp och ser till att ni får vara med om en tävling ni sent kommer att glömma. Värden möter upp ert sällskap för att, på egen hand eller tillsammans med er, presentera upplägget. Under femkampen guidar värden runt er bland de olika spelen och ser till att varje deltagare presterar sitt bästa.

 1. Med värdarnas långa erfarenhet blir varje spel en unik upplevelse.
 2. När kampen är över kan värden dessutom hålla en prisutdelning för att hylla vinnarna.
 3. Har ni egna önskemål är det bara att rådfråga 5-kampsvärden som ser över upplägget utifrån era behov.
 4. Pris Priset är 2499 kr/värd och varje värd kan ta emot upp till 15 gäster.
You might be interested:  Var Kan Man Scanna I Stockholm?

Är ni fler än 15 personer bokas fler värdar. Priset gäller för 1,5 timme. Boka direkt på 010-708 70 00 !
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det för din klass att åka till?

Skolresa på High Adventure med svindlande höjder – Vill barnen på er klassresa i Göteborg utmana sig själva och bli modiga på köpet? Äventyret börjar på marken men ni arbetar er sakta uppåt i trädtopparna genom läskiga prövningar över nät, rep och linbanor.

 • Innan ni ger er ut får ni noggranna säkerhetsinstruktioner av personalen, men ni tar er fram genom banorna på egen hand.
 • High Adventure är en perfekt klassresa i Göteborg för en utmanande skolresa med banor anpassade efter även den lite höjdrädda eleven.
 • Priserna för klasser mellan åldrarna 12-14 år ligger på ca 5900 kronor för hela klassen.

För åldrarna 15+ är priset ca 6900 kronor. I dessa priserna ingår utrustning, genomgång och klättring på de olika banorna. Estimerat pris per klass: Mellan 5900-6900 kronor. Motsvarar ca 130 sålda kaffepaket.
Visa hela svaret

Kan man vara på Gröna Lund hela dagen?

Förbokning online krävs! – Du har väl inte missat att du i år behöver förboka en dag du vill besöka oss genom att köpa din biljett på webben innan du kommer till Gröna Lund? Köp Ticket to Ride – som ger dig både entré och fria åk hela dagen lång. Du kan sedan enkelt glida in i parken din förvalda dag.
Visa hela svaret

Får man åka med Grönan live?

Med Grönan Live-passet har du fri entré till alla danskvällar under hela sommarsäsongen 2023. Välkommen till en oförglömlig konsertsommar på Gröna Lund! Grönan Live-passet ger dig:

Entré från 16.30 varje konsert under hela sommaren Tillgång till alla konserter på Stora och Lilla Scen Tillgång till alla danskvällar

Obs! Grönan Live passet är personligt – genom att fylla i dina uppgifter här nedanför registreras kortet i samband med köpet och är redo att användas. Det går bara att beställa ett Grönan Live-pass åt gången. Om du vill beställa Grönan Live-pass för ytterligare personer behöver du göra flera köp.

Grönan Live-passet gäller för en inpassering per konsert- eller danskväll i mån av plats. Observera att passet inte är giltigt de dagar då det inte är konsert- eller danskväll. Grönan Live-passet gäller för inpassering från kl.16.30 de dagar vi har för- och eftermiddagspass och från öppningsstart de dagar vi har öppet hela dagen. Entré gäller i mån av plats under konsert- eller danskvällar sommarsäsongen 2022. Grönan Live-passet garanterar inte plats till en specifik konsert – först till kvarn gäller. Tidigare köpta Gröna Kortet för 2020 omvandlas till Grönan Live-pass och är giltiga för konserterna 2022. Med Grönan Live-pass ingår inga åk i parken.

You might be interested:  När Är Gothia Cup I Göteborg?

Telefonnummer (Obligatorisk) Födelsedatum (Obligatorisk) Ansiktsbild för identifiering (Obligatorisk) OBS! Krävs en tydlig ansiktsbild så att vi kan identifiera dig vid entrén
Visa hela svaret

Hur gammal måste man vara för Gröna Lund?

Tors, 13 Okt, 2022 at 4:06 E.M. Hur gammal måste jag vara för att gå på konsert? Om du är under 16 år rekommenderar vi att du tar med dig en vuxen under kvällskonserterna på Stora och Lilla Scen.
Visa hela svaret

Vilken ålder passar Gröna Lund?

Åldern 10-15 år – Är man över 140 cm så får man åka alla attraktioner. Och är man 10 år så får man också besöka Spökhuset. Det kostar 35 kronor och kan upplevas irriterande om man nu köpt åkband och tycker att det bör ingå. Men nu blir det dessbättre inget spring in och ut i Spökhuset, det skulle förta spänningen.

För en skrämmande upplevelse är det. Man går in i huset och vandrar längs mörka gångar och i knarriga trappor som kan brista. Och när man minst anar dyker ett livs levande spöke upp. Det är välgjort både vad gäller inredningen och välspelat av välsminkade skådespelare. Och något helt annat än Blå tåget, som är läskigt på ett mer komiskt sätt.

I Spökhuset kommer ni garanterat att hålla ihop som familj. Hand i hand, tätt, tätt, är det bäst att möta fasorna. Efter halva spökhuset kan man gå ut och pusta på balkongen för att sen fortsätta genom resten av huset. För tuffa tonåringar som behöver ännu mer spänning finns Gröna Lunds värsta åk – Extreme, där man kastas fram och tillbaka, upp och ner, höger, vänster och runt, runt.
Visa hela svaret

Kan man vara på Gröna Lund hela dagen?

Förbokning online krävs! – Du har väl inte missat att du i år behöver förboka en dag du vill besöka oss genom att köpa din biljett på webben innan du kommer till Gröna Lund? Köp Ticket to Ride – som ger dig både entré och fria åk hela dagen lång. Du kan sedan enkelt glida in i parken din förvalda dag.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att gå in på Liseberg?

Entrén kostar mellan 125-175 kr beroende på vilken dag du vill komma. Alla barn under 110 cm går in gratis i parken. Se priser för varje enskild dag i vår bokningskalender. Måste alla i familjen förboka sitt besök?
Visa hela svaret