Vad Har Hänt I Landskrona?

Vad Har Hänt I Landskrona
Nyheter, händelser och pressmeddelanden

 • 26 december 11:59, Trafikolycka, Landskrona.
 • 26 december 04:28, Skadegörelse, Landskrona.
 • 23 december 18:36, Brand, Landskrona.
 • 19 december 12:43, Trafikolycka, Landskrona.
 • 15 december 09:46, Trafikolycka, Landskrona.
 • 09 december 05:14, Brand, Landskrona.

Meer items
Visa hela svaret

Vad händer på Näsby?

Polis kallades under morgonen till en adress i Näsby i Kristianstad. En person anträffades i en bostad och fördes till sjukhus med ambulans. Personen har avlidit. Polisen har inlett en förundersökning med rubricering mord. I utredningen har en man anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord.

Några mer kommentarer kan f n inte lämnas. Polisen jobbar med en olika utredningsåtgärder f n. Förundersökningen leds av kammaråklagare Malin Paulsson, Kristianstad. Uppdatering kl.18.00: Den avlidna personen är en kvinna född 1993 och den anhållne mannen är född 1987. Mannen och kvinnan har kopplingar till varandra.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Visa hela svaret

Vad händer i Skåne polisen?

16.26 Polis larmades med anledning av att någon eller några personer utlöst ett brandlarm i en tom byggnad på Lasarettsvägen. Räddningstjänst åkte till platsen med anledning av larmet och kunde konstatera att larmet var falskt. När polis kom till platsen visade det sig att någon eller några personer bland annat slagit sönder rutor samt en dörr, tryckt in en larmknapp och olovligt befunnit sig i byggnaden.

Byggnaden söktes igenom, bland annat med hundpatrull, men ingen person påträffades. Vissa beslag gjordes dock. Polisen har upprättat en anmälan gällande skadegörelse, falsklarm och olaga intrång. Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna.

Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Visa hela svaret

Varför flyger det en helikopter?

🚁 Helikopter – polishelikopter eller ambulanshelikopter nära dig? Senaste händelserna som nämner ordet helikopter, Har du hört en helikopter som cirklar ovanför ditt hus eller område eller som åkt förbi? Kanske kan du hitta anledningen till det bland polisens händelser.

 • På den här sidan listar vi de polisnotiser som innehåller helikopter i någon form.
 • Hittar du inte rätt händelse här så testa, eller se om aktuellt helikopter finns med på som t.ex. eller,
 • Den svenska polisen har nio helikoptrar och de finns i,,, och,
 • Helikopter används för räddningsverksamhet eller när grova brott har begåtts, t.ex.

för att följa gärningsmännens flyktväg efter ett väpnat rån. De används också för att exempelvis undsätta nödställda fjällvandrare eller för att övervaka demonstrationer. onsdag 14 december 09:43 På E18 vid Frösvi-tunneln kolliderar en lastbil med tunnelväggen.

 • En ambulanshelikopter är på väg till platsen och trafiken kommer att ledas om under pågående räddningsarbete.
 • Uppdatering, kl 10:18
 • Räddningstjänsten arbetar just nu med att försöka få loss föraren till lastbilen som har klämts fast.
 • Trafiken leds om via gamla E18 (länsväg 515) mellan trafikplats 140 och 141.
 • Uppdatering, kl 10:27

Ytterligare en lastbil är inblandad i olyckan. Den lastbil som har kört in i tunnelväggen har fått sladd i halkan. Därefter har personbilen bromsat och blivit påkörd av ytterligare en lastbil bakifrån.

 1. Två personer i personbilen är förda med ambulans till sjukhus, men ska inte vara allvarligt skadade.
 2. Uppdatering, kl 10:43
 3. Räddningstjänsten bedömer att E18 kommer att vara avstängd i 2-3 timmar.
 4. Uppdatering, kl 11:09

Ambulanshelikopter n har lyft med föraren till lastbilen. Skadorna ska vara allvarliga, men i övrigt oklara. Uppdatering, kl 11:17 E18 beräknas vara avstängd cirka 12 timmar innan trafiken åter kan släppas på. Detta enligt en ny prognos. Uppdatering, kl 11:59 Ytterligare en trafikolycka (singelolycka) har inträffat på E18 mellan Enköping och Frösvi-tunneln.

 • Föraren, en man i 25-årsåldern, är förd med ambulans till sjukhus.
 • Skadeläget är oklart.
 • Onsdag 07 december 02:36 Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utveckad villabrand i Hacksta.
 • En man i 80-årsåldern är ensam skriven på adressen och hittas skadad av räddningstjänsten.
 • Mannen förs till sjukhus med helikopter men avlider på sjukhuset.Branden utreds av polisen som allmänfarlig vårdslöshet och brandorsaken är i nuläget okänd.
You might be interested:  Hur Många Gymnasieskolor Finns Det I Helsingborg?

Anhöriga har underrättats om dödsfallet. måndag 05 december 17:23 En skadad person har hittats utomhus i ett bostadsområde av en förbipasserande. Personen har troliga stickskador och det är i nuläget oklart vad som har hänt.Brottsplatsen spärras av för att eventuella spår ska kunna säkras av polisens kriminaltekniker.

Hundpatrull används också i arbetet. Dörrknackning har påbörjats i närområdet för att samla vittnesuppgifter. En förundersökning om försök till dråp alternativt mord är inledd. Ingen är ännu frihetsberövad i ärendet. söndag 04 december 06:49 Kl 22.43 Göteborg, grov misshandel/tre gripna Polis kallas till en bostad vid Bräcke Östergårds väg.

Boende har hört hur det pågår någon typ av bråk i en lägenhet, möjligen någon som slåss. Flera polispatruller åker till platsen. På väg fram får polisen uppgifter om att en eller flera personer ska ha lämnat bostaden springande, möjligen även med bil. Polis anträffar en man som man konstaterar har skador, möjligen knivskador.

 • Han ligger på marken.
 • Ytterligare en man anträffas, han har en skada på en hand även den möjlig knivskada.
 • Ytterligare en man kan knytas till händelsen.
 • Ambulans tillkallas.
 • Förundersökning inleds med rubricering grov misshandel.
 • Ingen av de skadade har dock livshotande skador.
 • En husrannsakan genomförs i den lägenhet som bråket troligen inträffat.

Polisen gör vissa beslag kopplade till bråket. Bl a misstänkt narkotika. Den person som har möjliga knivskador avförs med hjälp av ambulans till Sahlgrenska sjukhuset för kontroll. Vad själva bråket handlar om är inte fastställt. När det gäller övriga inblandade så var de troligen inte i behov av vård.

Alla tre som polisen anträffat gripas misstänkta för grov misshandel.00.38 Vara, grov misshandel Polisen får larm om en pågående misshandel vid Hotellgatan. En person ska ligga på marken skadad och minst en gärningsman ska ha lämnat platsen. Den skadade uppges ha blivit nerslagen, inga tillhyggen är kända.

Den skadade beskrivs vara allvarligt skadad, HLR pågår på platsen. Polis och ambulans åker mot platsen. När polisen kommer fram så har ambulansen redan omhändertagit den skadade och hans skadeläge beskrivs som allvarligt. Detta gör att man tillkallar ambulanshelikopter för vidare transport till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Under tiden har polisen gripit en misstänkt gärningsman som förs till polisen i Lidköping. Gärningsmannen är född -05. Den skadade är en man i 35-årsåldern. Polisen utesluter inte att det finns fler gärningsmän. Skadeläget för den skadade är allvarligt och han kommer inte att vara tillgänglig för polisen under söndagen.

Kl 00.57 Sotenäs, trafikolycka med misstanke o rattfylleri En personbil och en A-traktor kolliderar vid Hasselösundsvägen. Inga personskador. Polis tillkallas då man misstänker att föraren av personbilen är påverkad. Föräldrarna till föraren av A-traktorn anländer till platsen i avvaktan på att polis kommer fram.

Ambulans tillkallas även för kontroll av de båda förarna. När polisen anländer så blåser föraren av personbilen positivt och han medtogs för provtagning. Denna förare är även misstänkt för hot mot tjänsteman (ambulanspersonal). Hur olyckan gått till och vem som är vållande i övrigt är inte känt. Kl 00.58 Lysekil, grov misshandel Polis larmas till Drottninggatan via SOS.

En man uppges blivit skadad av en kniv via en förbipasserande person på platsen. Även ambulans larmas till platsen. den skadade uppges ha skador i bålen, oklart skadeläge. Det framkommer sedan att den skadade ska sitta utanför sen egen bostad, skadad. Han uppges ha flera skador från kniv.

 1. Han säger själv att stått utanför bostaden och rökte när några personer passerar och utdelar dessa knivstick.
 2. Den skadade anträffas på platsen och polisen söker av närområdet där man finner en kniv.
 3. Den skadade avförs från platsen med ambulans.
 4. Skadeläget oklart men mannen uppges ha förlorat en hel del blod.
You might be interested:  När Åker Pensionärer Gratis I Göteborg?

Den skadade är strax under 60 år. Polisen inleder förundersökning med rubricering grov misshandel. Ingen gripen. lördag 03 december 15:02 Olyckan ska ha inträffat på E20 i höjd med Västergården. Vägen är avstängd i båda riktningar. Flera personer involverade, oklart skadeläge men en person uppges sitta fast i en av bilarna.

Räddningstjänst, ambulans och polis finns på plats. En ambulanshelikopter har tillkallats. Avstängningen av vägen förväntas att pågå under en längre tid. Minst en person har/ska avföras från platsen i ambulans. Polisen misstänker drograttfylleri på en förare, provtagning kommer att ske på sjukhus. Helikopter n har landat vid olycksplatsen.

Läkare finns på plats. En person har avförts till NÄL med hjälp av ambulanshelikopter, skadeläge okänt. Båda fordon kommer att beslagtas av polisen. Bägare beställs. Denna händelse uppdateras inte mer idag. tisdag 29 november 06:57 Polis larmade till platsen.

Inga uppgifter om skadeläget. Uppdatering 07:27 En person förd till sjukhus i ambulanshelikopter, Uppdatering 10:03 En man i 60-årsåldern har avlidit till följd av olyckan. Anhöriga är underrättade. En anmälan gällande vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död är upprättad. Bilen och cykeln är tagna i beslag.

Ingen är delgiven misstanke i nuläget. måndag 28 november 00:00 Polis försöker stoppa ett fordon på E4 i höjd med trafikplats 188, Takpannegatan. Fodonet kör istället i hög hastighet norrut på E4. Ett flertal patruller engageras i händelsen. Fordonet anträffas sedan övergivet vid Lena Kyrka i Vattholma och patruller på marken får biträde av polishelikopter,

Även hundpatrull sätts in i sökandet efter personerna i fordonet. Efter en stunds sökande hittar polis tre personer som kan kopplas till fordonet. De frihetsberövas och transporteras till polisstationen. Misstanke om en rad brott uppkommer. Intitala brottsrubriceringar är grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

måndag 28 november 10:30 Under söndagskvällen anmäldes en äldre kvinna saknad. Polisen har sökt kvinnan och hon är ännu inte påträffad. Polisen söker i Haparanda med omnejd. På plats finns polisiära resuser med bland annat hund och helikopter, Hemvärnet och fjällräddare kommer också att hjälpa till i sökandet.

 1. Vinnan är 79 år, 160 cm lång, har grå-svart hår och bär glasögon.
 2. Hon bär eventuellt en röd/vit stickad mössa, svart jacka och täckbyxor.
 3. Om man ser kvinnan, ring polisen på telefonnummer 112.
 4. Om man gjort några tidigare iakttagelser, ring 11414.
 5. Fredag 25 november 20:39 Kvinnan är i 65-årsåldern, 165 cm lång med mörkt axellångt hår och var vid försvinnandet klädd i mörkblåa jeans, lila munkjacka och troligtvis senapsgul vinterjacka.

Kvinnan kan uppfattas som förvirrad. Polisen söker i Karlshamn med omnejd med bland annat hundpatrull och polishelikopter, Har du sett kvinnan? Ring polisen på telefonnummer 114 14. Ser du kvinnan i detta nu – använd larmnumret 112. Uppdatering klockan 00.50: Kvinnan är anträffad, vid god vigör.

 • lördag 19 november 20:52
 • Ambulans, räddningstjänst och polis är på väg till olycksplatsen.
 • Uppdatering klockan 21:24 En person har anträffats skadad, han är förd med ambulanshelikopter till sjukhus.
 • Tre personbilar kommer att bärgas från olycksplatsen.

lördag 19 november 04:07 De fyra misstänkta inbrottstjuvarna avbryts av en boende som är hemma och de springer från platsen. Den boende som avbrutit inbrottsförsöket har fått lindriga skador men behöver inte sjukhusvård. Polis har sökt i området under natten och bland annat polishelikopter har deltagit i sökandet efter inbrottstjuvarna.

 1. lördag 19 november 06:35
 2. Anmälan om trafikolycka samt vållande till kroppskada kommer att skrivas.

fredag 18 november 22:21 Polis har anträffat en skottskadad person. En ambulanshelikopter har lastat den skadade för att transportera honom till sjukhus.

 • Polis är på plats för att söka efter gärningspersonen och inhämta information från vittnen som kan hjälpa polisen i utredningsarbetet.
 • En förundersökning rubricerad försök till mord samt grovt vapenbrott har inletts.
 • Uppdatering den 19 november kl 07.20
You might be interested:  När Är Prideparaden 2021 Stockholm?

Ingen person är ännu frihetsberövad i ärendet och skadeläget på brottoffret är oförändrat. Polisen har under natten hållt förhör med ett antal personer, genomfört dörrknackning och inventerat kameramaterial i området. Polishund har har också sökt i området och en teknisk undersökning av brottsplatsen har skett.

onsdag 16 november 11:40 Två män kom in i butiken och plockade på sig varor. När personalen konfronterade dem visade en av männen upp en pistol i byxlinningen. Därefter lämnade de butiken och sprang från platsen. Ingen skadad. Polisen har sökt efter männen med bland annat helikopter men ingen har ännu gripits.

En anmälan om rån samt grovt vapenbrott har upprättats.16:20 Uppdatering Polisen har genom inre och yttre spaning identifierat en adress som var intressant för utredningen, vid en husrannsakan där har polis gripit två misstänkta gärningspersoner. De misstänks för grovt vapenbrott samt rån, de misstänks då vara de gärningsmän som begått rånet mot butiken.

Tisdag 15 november 20:32 Innan de bilburna poliserna var på plats sökte polishelikopter n av området från luften. Helikopter personalen och den patrull som var på platsen såg inga personer runt båten och det fanns heller inga tecken på att någon försökt stjäla båten. måndag 14 november 12:05 En skadad person anträffas utomhus i Märsta vid ett flerbostadshus och polis, ambulans och räddningstjänst larmas till platsen.

Den skadade personen är inte talbar och förs till sjukhus med ambulanshelikopter, I nuläget är omständigheterna kring hur personen fått sina skador okända men det går inte att utesluta brott och polisen inleder en förundersökning om försök till mord.

En person grips. Uppdatering klockan 20:00 Den frihetsberövade personen har anhållits av åklagare. torsdag 10 november 10:20 En kvinna har sågat sig i benet i samband med arbete i Östra Eka. Kvinnan är inte allvarligt skadad men får medfölja ambulanshelikopter till sjukhus. En anmälan kommer att skrivas om arbetsplatsolycka.

torsdag 10 november 08:26 Vid byggarbete i södra Gustavsberg kläms en man fast under fallande rör och skadas. Mannen tar sig själv fram från rören, men hans skadeläge är svårbedömt och han förs till sjukhus med helikopter, Han går heller inte att höra av polis om olyckan.

Vilken anmälan som kommer att skrivas är ännu inte bestämt. torsdag 10 november 09:00 Polisen, räddningstjänst och ambulans övar under dagen i området kring Sveaplan tillsammans med Stockholms stad. I övningen ingår ett stort antal andra personer och ett flertal blåljusenheter, bland annat helikopter,

Övningsområdet är avgränsat och uppmärkt. Tillträdet till övningsområdet är reglerat av säkerhetsskäl. onsdag 09 november 10:25 Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till Träleberg där en panna i en bostad exploderat. En kvinna har fått glöd på sig och blivit brännskadad.11.24 Kvinnan, som är i 45-års åldern, är förd med ambulanshelikopter till sjukhus.
Visa hela svaret

Vad har hänt i Södra Sandby?

Det hände innan dramatiska polisingripandet i Södra Sandby

 • Annons
 • Annons

Annons Sällskapet hade hyrt in sig i en stuga i närheten av Måryd. En granne som fattade misstankar ringde polisen – som tog upp förföljandet av en bil som lämnade stugan. Platsen för gripandet vid Revingevägen i centrala Södra Sandby. Annons Igår kunde, som visade hur poliser stoppat och ingriper mot en bil i centrala Södra Sandby. Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Visa vad som ingår i Digital Det här ingår i Digital

 • Alla nyheter på sydsvenskan.se
 • Nyhetsappen med pushnotiser
 • Nyhetsbrev med senaste nytt

Om du redan är prenumerant: logga in!

 1. Annons

Nästa artikel under annonsen : Det hände innan dramatiska polisingripandet i Södra Sandby
Visa hela svaret