Vad Händer I Skellefteå Ikväll?

Vad Händer I Skellefteå Ikväll

 • Julbord á la Rustique för företag och större grupper. Idag – 31 dec.
 • DINO DELUXE. Idag – 31 jan.
 • Boka vinterns yogakurser fram till 15/1. Idag – 15 jan.
 • Maskor och makt. Idag – 22 jan.
 • Vinterfys med Linus. Idag – 28 dec.
 • Julstaden. Idag – 15 jan.
 • BUBBEL OCH PANG! Experimentverkstad.
 • Julkonsert i Skråmträsk Kvarn. Idag.

Meer items
Visa hela svaret

Vad händer i Skelleftehamn?

Musikanternas uttåg. Scen 2, Sara kulturhus Världspremiär 17 november 2021 i Sara kulturhus. En storslagen musikteaterfest med spektakulära scenlösningar, västerbottniskt berättande och en 13 personer stark sjungande och musicerande ensemble.
Visa hela svaret

Vad händer i Byske?

Alla kan se vilka som är med i gruppen och vad de publicerar. Alla kan hitta den här gruppen. En intressegrupp för bofasta och ‘mentala’ Byskebor.
Visa hela svaret

När stänger stan i Skellefteå?

Ordinarie Öppettider

Vardagar 10-19
Lördagar 10-16
Söndagar 12-16

Visa hela svaret

Hur är det att bo i Skellefteå?

Flytten blev en fullträff för bågskytten Andreas – För Andreas Häggström har karriärresan gått norrut, från hemstaden Örnsköldsvik, till studier i Umeå innan han landade i Skellefteå på ett ingenjörsjobb. Här har han hittat den perfekta mixen av ett stimulerande arbete och ett familjeliv med närheten till fritidsaktiviteter – utan att behöva skruva upp tempot.
Visa hela svaret

Finns parkster i Skellefteå?

Skellefteå Är du på besök eller bor du här? Välkommen hit eller hem, men allra mest: välkommen till en framtid av för alltid förenklad parkering. App, sms, talsvar eller webb Här kan du parkera med Parkster på flera olika sätt. Det smidigaste sättet, om vi får välja, är vår app.

 • Men du kan precis lika enkelt parkera via sms, talsvar eller webb.
 • För att underlätta för dig själv ska du såklart välja det alternativ som du tycker verkar vara enklast.
 • Stressfri parkering När du parkerar med Parkster kan du avsluta kaffet i lugn och ro, andas lugnt i kön på apoteket och fokusera på ditt viktiga möte – inte bara här, utan i hela Sverige.
You might be interested:  Vem Är Den 18 Årige Eleven I Malmö?

Så om du är här på besök är det egentligen lika bra att du upptäcker Parkster här och nu, för du kan fortsätta använda vår tjänst både hemma och på minst 295 andra svenska orter också. Var kan jag parkera? Om du vill planera din parkering rekommenderar vi appen.
Visa hela svaret

Vad är Skellefteå känd för?

Näringsliv – Skellefteå är traditionellt en industristad med kända namn som Alimak och Boliden, men har sedan 1990-talet sett många småföretag växa upp inom bland annat it- och teknik-sektorn. Även större IT-företag som InfoVista och Tietoevry har närvaro i staden.
Visa hela svaret

Vad händer i Boliden?

Frågor och svar Boliden Aitik planerar att hoppas kunna öppna dagbrottet i slutet av 2023. Tillståndet från mark- och miljödomstolen får användas tidigast den 29 april 2022. De som bor i de berörda byarna Liikavaara, Sakajärvi och Laurajärvi kommer alla att flytta till bostäder på andra orter.

De flesta hus kommer att rivas även om vissa kulturbyggnader kommer bevaras. Här kan du Boliden Aitik gör noggranna undersökningar tillsammans med oberoende experter för att ta reda på om vattendrag i närområdet kommer påverkas av gruvan. Påverkan på Natura 2000-området Torne och Kalix älvsystem utreds och kommer att beskrivas i en separat rapport, den preliminära bedömningen är att verksamheten inte kommer att skada de naturmiljöer eller störa de arter som Natura 2000-området avser skydda, varken direkt eller indirekt.

Eftersom det planerade dagbrottet ligger precis där E10 går kommer vägen att behöva ledas om. Boliden Aitik och Gällivare sameby har en dialog om hur gruvan kan utformas för att minimera påverkan på rennäringen. En viss påverkan är dock oundviklig, eftersom fyndigheten är lokaliserad till ett område där renarna normalt passerar.

 1. En möjlighet är att utforma en flyttkorridor så att renarna kan passera samlat, samtidigt som gruvans normala trafik är nedstängd.
 2. Boliden Aitik och Gällivare sameby har en dialog om lokalisering och layout av verksamhetsområdet, stängselutformning och underhåll, möjliggörande av passage vid transportvägen och utbildning av renskötare i säkert arbete vid väg.
You might be interested:  När Öppnar Jem Och Fix I Falun?

Vi ser även över hur Boliden kan återskapa renbete i påverkansområdet när gruvdriften avslutas. För att kompensera för den skada på rennäringen som kvarstår efter att skadelindrande åtgärder har vidtagits kommer Boliden även att föreslå ett antal kompenserande åtgärder.

 1. Malm och gråberg kommer att brytas.
 2. Förutom koppar kommer malmen som bryts även att innehålla mindre mängder guld och silver, precis som i Aitikgruvan.
 3. Malmen kommer att blandas med malm från Aitikgruvan och anrikas i anrikningsverket där.
 4. Sligen (metallkoncentratet) kommer sedan att transporteras till Rönnskärsverken i Skellefteå via järnväg precis som idag.

Koppar leder elektricitet och värme mycket bra vilket gör metallen till en nödvändig råvara i moderna ekonomier och i uppbyggnaden av samhällen.65 procent av all koppar som produceras i världen används idag till att ta fram och leda elektricitet.

Den är en otroligt viktig metall i omställningen till alternativa energikällor som sol-, vind- och vattenkraft som behöver stora mängder koppar för att dels generera elektricitet, dels överföra denna energi långa sträckor med så låg förlust som möjligt.Tillgången till koppar är därmed en av de viktigaste faktorerna för en effektiv energiomställning.Som exempel kan nämnas att en personbil innehåller ca 20 kg koppar, och en elbil ca 70 kg.

Välkommen att höra av dig till oss på Boliden Aitik om du har frågor eller funderingar kring det planerade dagbrottet i Liikavaara.
Visa hela svaret

Vad finns det att göra i Byske?

Laxfisket i Byskeälven och Byske Havsbads femstjärniga camping är det som framförallt lockar besökare till Byske. Men här finns någonting för alla, från fiskeentusiaster till barnfamiljen. Från naturupplevelser i skärgården och skogen, till actionfyllda aktiviteter som paintball och racingevent.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vilken Buss Går Till Arlanda Från Uppsala?

När öppnar Byske Havsbad?

Byske utebad har stängt för säsongen.
Visa hela svaret

När öppnar Biltema i Skellefteå?

Biltema fortsätter öppna nya varuhus och slår på torsdag den 22:e november upp portarna till ett 4 500 m2 stort varuhus i Skellefteå. Varuhuset ligger längs med E4 på Solbacken Handelsområde. ‘Det är väldigt spännande att äntligen kunna öppna ett varuhus i Skellefteå.
Visa hela svaret

När öppnar Solbacken?

Solbackencamping. Camping och boende: Öppet året runt. Café och reception: 9.00 – 21.00. Pool: Öppnar för säsongen 23 juni.
Visa hela svaret