Vad Hände I Stockholm Idag?

Vad Hände I Stockholm Idag
27 december 15:42, Rån, Stockholm Tre gärningsmän har rånat en person på en jacka. Tre gärningspersoner har rånat en ung man på sin jacka genom hot och våld. Rånet skedde i nära anslutning till mannens bostad. Polisen tar upp en anmälan om rån och söker i området efter gärningspersonerna.
Visa hela svaret

Har det hänt något i Stockholm?

Stöld På Norrmalm greps en man misstänkt för stöld. Trafikolycka I Lunda sker en olycka mellan en lastbilschaufför och cyklist. Vapenlagen I Vårby hotade okända gärningspersoner till sig en personbil. Motorfordon, stöld I Vårberg hotade flera okända gärningspersoner till sig en personbil.
Visa hela svaret

Varför flyger en helikopter över Stockholm?

Helikopterturer över Stockholm är en upplevelse. Helikopter till konferensen och mötet är ett uppskattat inslag. Upplev en helikoptertur med fantastiska vyer när vi stiger upp på höjd och den betagande friheten när vi landar i skärgården. En spännande upplevelse som du sent kommer att glömma!
Visa hela svaret

Vad hände i Hägersten i natt?

Mellan klockan 20 i går kväll och 03 i natt larmades polisen om fyra skottlossningar i Stockholm. En man i 20-årsåldern har dött och en man vårdas för livshotande skottskador.
Visa hela svaret

Vad har hänt på Odenplan?

När polisen var på platsen kom det fram att det var tre okända gärningspersonerna som utsatt två brottsoffer för misshandel. En av de skadade männen fördes till sjukhus med ambulans och den andre körde polisen till sjukhuset. Polisen kommer utreda vad som har hänt i en förundersökning angående grov misshandel.
Visa hela svaret

Vad heter det när helikoptern står still i luften?

En svensk polishelikopter. En helikopter är en luftfarkost som flyger med hjälp av en eller flera horisontella motordrivna rotorer, En rotor kan liknas vid två eller flera roterande vingar och det är denna konstruktion som ger helikoptern dess mest unika flygegenskap: hovring, det vill säga förmågan att stå stilla i luften.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Får Man Bostad I Stockholm?

Är Hägersten farligt?

Invånarna i Hägersten -Liljeholmen är i mindre utsträckning utsatta för brott än den genomsnittlige Stockholmaren. Det gäller såväl våldsbrott inom och utomhus som egendomsbrott. Man ser vissa skillnader på stadsdelsnivå. Hot ligger högt i Aspudden, Midsommarkransen samt Västertorp och lägst i Gröndal och Mälarhöjden.
Visa hela svaret

Vilka kändisar bor i Hägersten?

“4 skäl till varför Kransen är så mycket bättre” – BÄTTRE STADSDEL KRÖNIKA. Det finns en Monty Python-sketch jag älskar. Det är när världsmästaren i boxning går en match mot en liten skolflicka, som naturligtvis blir utslagen efter några sekunder. Jag kommer att tänka på den när jag läser Anna Svenssons krönika om varför Aspudden är bättre än Kransen.

Skolflickan har återigen utmanat världsmästaren i boxning. Denna jämförelse gäller alltså inte mig och Anna som personer, tänk nu i termer av Aspudden (skolflicka) och Midsommarkransen (världsmästare). Samtidigt blir jag förbryllad: är detta någon form av rop på hjälp som jag borde förstå och ta på allvar? Anna Svenssons radar upp 19 mer eller mindre desperata skäl till att Aspudden är bättre än Kransen.

Själv behöver jag egentligen bara ge ett skäl till varför man ska ta sitt flyttlass över mördarbacken och byta till den ljusa sidan: Restaurangerna. Alla som har försökt att gå ut och äta god mat i Aspudden vet vad jag talar om. Det finns inget bra ställe att äta på.

Aspudden må ha 37000 pizzerior på 5 kvadratmeter eller vad Anna nu skrev, men så länge du bara får medioker pizza där så är tätheten på de bedrövliga “mat”haken ganska irrelevant. Eller snarare ett fattigdomsbevis. I Midsommarkransen behöver vi inte lämna vår stadsdel för att äta och dricka gott. Vi har prisbelönta Gyllenborgens mat runt knuten (just nu under tvångsrenovering tyvärr), där allt från fika och smårätter till vinlistan är fantastisk.

Men vi behöver inte svälta under Gyllenborgens tvångsstängning, utan bara gå till Kroppkakan, som satt husmanskosten på trendkartan, Tre vänner – hela Kransens vardagsrum, mysiga Ett Skafferi, Svenska hamburgerköket, som får hamburgerfreaks från hela Stockholm att vallfärda hit och inte minst Svenska sushiköket (vars enda nackdel är att den är så poppis att man måste vänta på sin ljuvliga sushi med extra allt).

 • Och det är bara några av alla ställen att älska.
 • Vill du äta indiskt, thailändskt, danska smörrebröd eller veganpizza går det också bra.
 • Orkar man dessutom ta promenaden de 500 metrarna till Telefonplan går det att frossa i moules frites och grymma drinkar på Landet eller ljuvlig brunch på Koloni.
 • När jag ändå är igång kan Aspuddenborna få tre bonusskäl till : Midsommarkransen är, ur stadsplaneringshänseende sett, som en komplett liten småstad.
You might be interested:  Vad Kostar Taxi I Göteborg?

Ett litet torg här, en park där, ett pyttevillaområde på ett annat ställe. Så charmigt! Aspudden är några hus längs med en raksträcka där bilarna kör för fort. Vi har en biograf. Biocafé Tellus grundades redan 1920 och visar den perfekta mixen av kioskvältare (här visades Star Wars innan den gick upp i USA) och smalare kvalitetsfilmer.

 1. Till bion hör ett trivsamt kafé där man kan köpa hembakat och avhandla filmen efteråt.
 2. Vi behöver inte dra fram mumier i form av en psyksjuk Herman Göring och Alfred Nobel för att skryta om kändisar.
 3. Den amerikanska punkikonen Johnny Thunders från New York Dolls fattade tidigt Kransens storhet och lämnade New York för att bosätta sig här i början av 1980-talet.

Härifrån kommer också en av Sveriges största författare Kjell Johansson, vars roman Huset vid flon – som handlar om just Midsommarkransen – Augustnominerades. Många förknippar Midsommarkransen med hipsters, men när man tittar på vilka kända personer som bor här så syns vår stadsdels bredd: Här bor bland andra den hyllade författaren Maja Lundgren, serietecknaren (och förra årets bästa Sommarpratare) Nina Hemmingson, skådespelaren Tomas Bolme, programledaren Lotta Lundgren, bloggaren Emma Sundh, artisten El Perro del mar och fram till för en kort tid sedan musikern Martin Hederos, mest känd som klavaturspelare i legendariska Soundtrack of our lives.

 1. Och ja, nu har också partiledaren Jonas Sjöstedt flyttat hit.
 2. Han kommer att trivas i Kransen – när han kommer över att han halkade på en isfläck vid T-banan.
 3. Avslutningsvis vill jag bara säga några ord om tatueraren Doc Forest som Anna Svensson skryter om.
 4. R 1997 var jag där och tatuerade in silhuetten av en katt på ena skuldran.

Jag kände mig unik. Ända tills jag träffade marknadschefen på Damernas Värld och hon hade en exakt likadan tatuering på vänster skuldra, intatuerad hos Doc Forest under samma period. Lika unik som en Kalle Anka-gnuggis, alltså. Man kanske skulle kunna skriva om Annas text ungefär så här: “Sedan 1972 har Doc Forest massproducerat samma töntiga djurbilder på lättlurade mediemänniskor.” Men då blir det inget att skryta om. Publicerad 12:15, 3 mars 2016 Annons: Annons: Gillar du det du läser? Swisha en peng till: 123 086 79 86 eller donera via PayPal: Få dina lokala nyheter i mejlen! : “4 skäl till varför Kransen är så mycket bättre” – BÄTTRE STADSDEL
Visa hela svaret

You might be interested:  När Är Höstlovet 2015 Stockholm?

Vad har hänt i Aspudden?

Nya lägenheter vid Aspuddens t-bana Vad Hände I Stockholm Idag Hela planförslaget sett snett ovanifrån mot norr. Illustration DinellJohansson och Belatchew Arkitekter. Planförslaget innebär att Aspudden kompletteras med cirka 250 bostäder och att Aspuddens centrumområde utvidgas. Utöver det föreslås en offentlig torgyta.
Visa hela svaret

Vem dog i Eksjö?

Polischefen om dagen 21-åriga Tove hittades död 21-åriga Tove från Vetlanda hittades död i ett skogsområde sydost om staden efter att hon varit försvunnen i 17 dagar.
Visa hela svaret

Vad är avstängt i Stockholm?

För närvarande finns inga planerade störningar.
Visa hela svaret

Vad är det som smäller på Söder?

En kraftig smäll har inträffat på Södermalm i Stockholm under natten. Enligt uppgifter till Aftonbladet utreds ärendet som ett attentat och delar av en termos ska ha hittats på platsen. – En dörrkarm till en entré i ett bostadshus ligger på gatan, säger Christer Wahlström på räddningstjänsten till tidningen.
Visa hela svaret

Vad har hänt på Södermalm?

Polisen fick samtal om flera gärningspersoner misshandlade ett brottsoffret utomhus på Wollmar Yxkullsgatan. När polisen kom till platsen var inga gärningspersoner kvar. Brottsoffret fördes till sjukhus med ambulans. Poliserna som arbetar på plats har fått fram att det var tre gärningspersoner som misshandlade brottsoffret med ett tillhygge.

 • Polisen misstänker även att han kan ha blivit skadad av ett vasst föremål.
 • Polisen har inlett förundersökning angående försök till mord.
 • Uppdatering klockan 11:21 Polisen har spärrat av brottsplatsen så att teknikerna kan undersöka den.
 • Uppdatering klockan 12:31 Polisens arbete fortsätter, en gärningsperson är gripen och kommer förhöras.

Uppdatering klockan 13:33 Undersökningen av brottsplatsen är avslutad och platsen är inte längre avspärrad. Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna.
Visa hela svaret