Vad Gör Man I Uddevalla?

Vad Gör Man I Uddevalla
Göra i Uddevalla – 17 tips till hjärtat i Bohuslän

 • 1. Spana in centrala Uddevalla När man kommer till en ny stad är det ju alltid roligt att spana in de centrala delarna.
 • 2. Promenera vid Hasselbacken och Bäveån
 • 3. Besök Bohusläns museum
 • 4. Ta en tur med skärgårdsbåtarna
 • 5. Se världens största skalbankar
 • 6. Kolla in Tureborgen
 • 7. Cykla eller gå längs strandpromenaden
 • 8. Beundra ‘Syrian Horse’

Meer items
Visa hela svaret

Vad kan man göra i Uddevalla med barn?

Aktiviteter för alla väder – Bohusläns museum ligger i centrala Uddevalla med närhet till både shopping och mysiga caféer. Här tittar ni på barnvänliga utställningar om Bohusläns historia, djur och natur. Det finns också ett populärt lekrum med bland annat “ångaren” som tutar för avgång. Vad Gör Man I Uddevalla
Visa hela svaret

Vad finns det att göra i Trollhättan?

Sevärdheter och aktiviteter i Trollhättan Här hittar du populära utflyktsmål som Trollhättefallen, Trollhättans slussområde och naturområdet Älvrummet men också spännande besöksmål som Saab Car Museum och Innovatums science center. Söker du efter detta? Lek och lär på någon av stadens alla temalekplatser!
Visa hela svaret

Vilka kändisar bor i Bohuslän?

Några viktiga personer – En Sveriges mest kända författare, Camilla Läckberg, kommer från Bohuslän och är född och uppvuxen i Fjällbacka. Det gör också komikern Björn Gustafsson, som växte upp en bit utanför Kungälv.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Kostar Taxi Från Stockholm Till Arlanda?

Hur är det att bo i Uddevalla?

Hitta bostad – Uddevalla kommun I Uddevalla kan du arbeta och bo där du har semester.27 mil slingrande kust, skärgård, fjäll och djup havsfjord. Uddevallas läge mitt i Bohuslän, med utmärkta kommunikationer till Göteborg, lockar allt fler att flytta hit.

Uddevalla kommun har inte någon egen bostadsförmedling med gemensam bostadskö. Men för dig som söker bostad har vi en lista med hyresvärdar. Kontakta dem så berättar de mer om vad de erbjuder för standard, kvalitet och lägen på sina olika lägenheter och studentboenden. Flera av dem hyr också ut garage och förråd.

: Hitta bostad – Uddevalla kommun
Visa hela svaret

Var tar Uddevalla sitt vatten?

Bakgrund – Uddevalla kommun tar sitt dricksvatten från Köperödssjöarna. Därför är det viktigt att det vattnet håller en hög kvalitet. För att Uddevalla ska kunna ta tillräckligt med vatten från sjöarna tillförs vatten från Bäveån via pumpning. Bäveåns tillrinningsområde omfattar bland annat Öresjö och Risån.

 • Dessa vattendrag måste också ha en hög vattenkvalitet för att garantera att dricksvattnet håller hög kvalitet.
 • Därför är Bäveån, Risån och Öresjö sedan år 2010 en del av vattenskyddsområdet.
 • Att inrätta ett vattenskyddsområde är ett sätt för Uddevalla kommun att nå målet om ett säkert, rent och hälsosamt dricksvatten.

Det är Uddevalla kommun och vattenvårdsenheten på Länsstyrelsen som är ansvariga för området. Uddevalla kommuns hemsida om vattenskyddsområdet Länsstyrelsens hemsida om vattenskyddsområde
Visa hela svaret

Hur många bor det i Uddevalla 2022?

Invånare i kommunen, Uddevalla Uddevalla kommun ligger i Västra Götalands län och har 57 122 invånare.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vilket Vaccin Används I Örebro Län?

Vilka affärer finns i Uddevalla centrum?

Uddevalla är fullt av mysiga caféer och har flera trendiga restauranger, men här finns också ett unikt utbud av butiker som du inte hittar någon annanstans. Låt oss guida dig fram till våra guldkorn. LIVSSTILSBUTIKER| R.Å Design är den perfekta butiken att besöka när du behöver en present till en vän eller dig själv.

Butiken har fokus på återbruk och unika inredningsdetaljer, prylar får nytt liv. En trasig gammal hink blir en lampa, en grep förvandlas till ett vinställ och elproppar blir ljusstakar. Bli inspererad hos Pimpa hemma en tyg och inredningsbutik, alldeles vid torget med fina Hasselbacken och Bäveån som granne.

Ta en titt bland tavlor, ljusstakar, lyktor, tyger, hemtextiler, garn och dukar. KLÄDBUTIKER| Är det dags att uppdatera garderoben rekommenderar vi varmt Soul, Sole4men och Harmonix, Personliga butiker med roliga kläder som inte bärs av alla och till en bra mellanprisklass.

 1. Förutom de ovan nämnda butikerna erbjuder Uddevalla centrum även Lindex, Dressman och Look & Like här får du personlig och kunnig hjälp att hitta nya favoriter till garderoben.
 2. Standard en herr butik fyld med trendiga och tidlösa plagg.
 3. Är det kläder till de små du letar efter stoltserar Uddevalla centrum med en härlig barnbutik Store4kidz,

På andra sidan Bäveån hittar du Gittans under som säljer dam och herr underkläder och Cotton Blue som säljer dam kläder. Vad Gör Man I Uddevalla Fotograf: Pexels SECOND-HAND| Pingstkyrkans Second Hand är kanske Uddevallas populäraste second hand butik. På tisdagar, torsdagar och lördagar, när butiken håller öppet, ringlar sig kön lång innan dörrarna slås upp. En annan butik väl värd ett besök är Antik-Harrys, här glittrar kristallkronorna och klockorna står i otakt.

You might be interested:  När Öppnar Netonnet I Sundsvall?

Hit kommer samlare från hela världen för att hitta prylen med stort P! Högre upp på samma gata slår Da Capo Second Hand & Hantverk upp sina dörrar och erbjuder, utöver andrahandssortiment, egentillverkad keramik och textilprodukter. För dig som har tillgång till bil hittar ni Loppis Uddevalla lite utanför centrum, här hittar du mängder av prylar, möbler, glas, kläder.

ja, nästan allt! ÖVRIGA BUTIKER| Hallmans bokhandel, Kicks, Sko Karlsson, Clas Ohlson, J.A. Bokströms, Viola med flera. Alla butiker i Uddevalla centrum och öppettider ! Vad Gör Man I Uddevalla Fotograf: Werner Weisser PRESENTKORT| Ska du köpa ett presentkort att ge bort till din mamma eller pappa eller vill du köpa två kort att ge till dina bästa kompisar? Då köper du ditt presentkort på Pressbyrån på Kampenhof eller via Uddevalla Centrums hemsida,

RESTAURANGER| Ladda batterierna efter en inspirerande shopping tur. Uddevalla bjuder på matupplevelser av alla de slag – från de regionstypiska, pinfärska fisk- och skaldjursrätterna till mer globalt orienterade matäventyr, En sak som du verkligen måste ta dig tid till när du besöker vår stad är en regelrätt fika på ett av våra caféer, – traditionellt, med kaffe och kanelbulle, eller kanske trendigt och hälsoinspirerat med grönt te och raw-bakelse.

Välkommen till matstaden Uddevalla – låt dig väl smaka!
Visa hela svaret