Smaka På Göteborg Vilka Restauranger?

Smaka På Göteborg Vilka Restauranger
Smaka på Göteborg stärker Göteborgs restaurangscen. Ge bort en smakfull gåva! Smaka På Göteborg Vilka Restauranger Ett samarbete för att stärka Göteborgs restaurangscen. Bland restaurangerna i Smaka på Göteborg hittar du allt från stjärnbeströdda gourmetkök till enklare snabbmat, via trendiga uppstickare, klassiska krogar och familjära serveringar. Göteborg & Co:s VD Peter Grönberg och kommunfullmäktiges ordförande Anneli Rhedin tog emot utmärkelsen som Europas huvudstad för smart turism.

 1. European Capital of Smart Tourism 2020 är kanske den finaste utmärkelsen som Göteborg har fått inom turism.
 2. Nästa år blir ett genombrottsår för flera destinationer när det gäller hållbarhet.
 3. För Göteborgs del kommer huvudstadsåret för smart turism betyda ännu mer internationell uppmärksamhet.
 4. För er som kan franska kan ni läsa artikeln i franska,

Efter utmärkelsen har det kommit fler artiklar i andra medier. “Det är både gott och roligt att gå ut och äta i Göteborg. Det är få städer runt om i världen som har ett så brett och varierat kulinariskt utbud som vi har. Jag jobbar ju själv mycket med att förvalta, förädla och föra vårt svenska matarv vidare. Närheten till hav och ängar ger fantastiska tillgångar till de bästa rå­varorna som i kombination med duktiga kockar och krögare med visioner och smak gör Göteborg till en framstående matstad.” Leif Mannerström, Stjärnkrögare Göteborg : Smaka på Göteborg stärker Göteborgs restaurangscen.
Visa hela svaret

Vem äger restaurang Smaka i Göteborg?

Ägare är Göteborgs Stad.
Visa hela svaret

Vilken Pinchos i Göteborg är bäst?

ludvig692 Göteborg, Sverige Omdömet skrevs 11 december 2016 från mobil enhet Definitivt den bästa pinchos-restaurangen i Göteborg. Grymt läge och maten smakade lika bra som den brukar. Smidigt med beställning och betalning i appen. Datum för besöket: juni 2016 Fråga ludvig692 om Pinchos 5 Tack ludvig692 Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen.97 – 101 av 173 omdömen Trassel68 Göteborg, Sverige Omdömet skrevs 31 oktober 2016 från mobil enhet Fantastiskt praktiskt att beställa via sin app! Härliga tapas, snabb service och gemytlig inredning. Kan verkligen rekommenderas. Datum för besöket: oktober 2016 Fråga Trassel68 om Pinchos Tack Trassel68 Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen. YCMA Göteborg, Sverige Omdömet skrevs 18 oktober 2016 Största Pinchos i Göteborg. Trevlig personal och snabb service när vi kom. Alltid bra och goda tapas att välja på. Ingen lång väntan trots att det var fullsatt. Datum för besöket: oktober 2016 Fråga YCMA om Pinchos Tack YCMA Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen. Eva O Strandbaden, Sverige Omdömet skrevs 17 oktober 2016 Har tidigare varit på pinchos flera ggr o varit mycket positiv. Denna gång, långa väntetider, vissa av rätterna var halvkalla, svårt att få info om innehållet osv Datum för besöket: juni 2016 Fråga Eva O om Pinchos Tack Eva O Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen. jh551 Göteborg, Sverige Omdömet skrevs 16 oktober 2016 från mobil enhet Kul koncept som levererar på en bra nivå. Ingen kulinarisk upplevelse, men helt klar prisvärt och bra rätter. Tapas på svenska. Datum för besöket: september 2016 Fråga jh551 om Pinchos Tack jh551 Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen.
Visa hela svaret

Vilken restaurang äger Leif Mannerström?

Restaurang Kometen Välkommen till Restaurant Kometen – en unik restaurang med en extraordinär historik. Restaurant Kometen startades 1934 av österrikaren Hans Breitneder och 2009 firade restaurangen sitt 75 års jubileum. Hans Breitneder var musiker och spelade på restauranger runt om i Europa tillsammans med hustrun samt en svägerska.

 1. Vid ett längre besök i Göteborg passerade han restaurangens lokaler, och en idé om att ge sig in i restaurangvärlden väcktes.
 2. Ometens lokaler var redan före starten en restauranglokal, då som en del av ett unikt bostadsexperiment.
 3. I huset fanns 20 lägenheter som saknade eget kök, och tanken var att de boende i huset skulle få den mat dom beställt uppburen och serverad på vita dukar och ihop med silverbestick.

Men efterfrågan blev inte så stor som man hade hoppats på, och 1938 öppnade man en ny entré ut mot Vasagatan och dörrarna slogs upp för allmänheten. Samma år anställdes Solvig Magnusson som då började sin karriär i kassan, samt skötte det ekonomiska. Hennes engagemang skulle visa sig bli både långt och kärleksfullt.

 1. Efter Hans Breitneders bortgång 1962 blev det Solvig Magnusson som tog över verksamheten.
 2. I en intervju med GT 2007 berättar Solvig: ” – Restaurangen är mitt hem och personalen min familj.
 3. Då går det ju inte att pensionera sig.” Solvig Magnusson drev verksamheten vidare fram till 2008, då hon gick bort vid 91 års ålder.
You might be interested:  Var Lämnar Man Deklarationen I Stockholm?

Det blev nu systerdotterdottern, Madeleine Bräutigam som under senare år varit aktiv i verksamheten som tog över driften fram tills stjärnkrögarna Leif Mannerström och bröderna Christer & Ulf Johansson tog över hösten 2009. Oktober 2017 tog Göteborgsprofilen Per Ove Lundgren med Ingela och sonen Pierre över Restaurang Kometen.
Visa hela svaret

Vem äger restaurang Grano Göteborg?

Smaka På Göteborg Vilka Restauranger KROGNYTT SMÖGEN: I oförtruten takt öppnar Thomas Sjögren nytt, hans senaste tillskott välkomnar sjöfolk och landkrabbor till Grano Smögen från 13 maj. Här utlovas krispiga pizzor, iskalla cocktails och skaldjur i livlig miljö. Text: Mia Öhrn Thomas Sjögren vann Årets kock 2015, Kockarnas Kamp 2018 och driver tillsammans med kollegorna Oscar Gyllström och Thommy Backner bolaget Goldrest AB som i sin tur äger Stora Hotellet i Fjällbacka, Hällsnäs Hotell & Restaurang i Mölnlycke, Skäret på Smögen och Grano i Göteborg och Fjällbacka.

Deras senaste projekt är Grano Smögen, där även brodern Christoffer Sjögren är delägare och brodern Jesper Sjögren ansvarar för drinkmenyn. – Det ska bli roligt att utöka verksamheten och nå en ny målgrupp. Byggnaden har tidigare huserat Smögens Närlivs, och det är kul att lokalen är lite annorlunda med stora skyltfönster.

Även tidigare somrar har vi bakat bullar och bröd i källaren, men nu tar vi över hela huset och renoverar för att skapa en livlig och lättsam miljö. Vi kommer att ha 30 platser inomhus och en uteservering med ytterligare 50, berättar Thomas Sjögren. Grano Smögen ligger bara några hundra meter från Smögens fiskauktion så att fisk och skaldjur som gratinerade havskräftor och ostron letar sig in på menyn är givet.

 1. Utöver det kommer fokus att ligga på smårätter med inspiration från hela världen.
 2. Bageriet i källaren blir kvar, så här kan man köpa med sig bullar och bröd att ta med ut på sjön eller klipporna.
 3. Menyn för lunch och middag kommer att likna den på Grano Fjällbacka med smårätter och tunn, krispig pizza och somriga cocktails.

Thomas Sjögren är uppvuxen i byn Granö strax utanför Umeå. Grano betyder dessutom vete på italienska och eftersom restaurangernas fokus ligger på pizza och bröd kändes namnet Grano helt rätt. Grano Smögen öppnar den 13 maj på Sillgatan 3A. Läs också: • Thomas Sjögren tar över rodret på Hällsnäs, 25 januari 2021 • Nu våras det för Tjomas Sjögren i Fjällbacka, 2 april 2020
Visa hela svaret

Vilka restauranger äger Mannerström?

Karriär – Leif Mannerström har från 1994 till 2010 drivit restaurang Sjömagasinet i Göteborg, Han har även drivit krogarna Golfrestaurangen i Hovås, Johanna i Göteborg, Aquarella på Kanarieöarna, Belle Avenue i Göteborg, Mannerström & Jansson och Steak.

 • Johanna, som öppnades 1974 och som Mannerström drev tillsammans med Crister Svantesson, var den första svenska restaurangen med inspiration från nouvelle cuisine, det nya franska köket,
 • Från hösten 2009 fram till oktober månad 2017 drev han tillsammans med bröderna Christer och Ulf Johansson Restaurant Kometen vid Vasagatan i Göteborg.

Mannerström deltog i programmet Kockarnas kamp 2012. Han var en av domarna i Sveriges mästerkock, som visas på TV4. Han har fått sitt porträtt förevigat i Statens porträttsamlingar på Gripsholms slott. Sedan december 2020 har han sin egen YouTube -kanal med fler än 86 000 prenumeranter.
Visa hela svaret

Vad är typiskt för göteborgska?

Om du ska besöka Göteborg i sommar kan det vara en bra idé att lära sig ett par göteborgska ord och uttryck. Något som är särskilt göteborgskt är det å-aktiga uttalet av långa a-ljud och en del ord tappar r:et. Göteborgskan är en av Sveriges mest kända dialekter tillsammans med norrländska, värmländska, småländska, skånska och gotländska,
Visa hela svaret

Vad gillar göteborgare?

Göteborgare gillar Göteborg Integration och immigrationsfrågor toppar dagordningen men är av betydligt lägre vikt i Göteborg, jämfört med i Sverige i stort. Däremot är frågor om kriminalitet, infrastruktur och bostäder mer centrala än i övriga riket. Under hösten och vintern 2016 genomförde SOM-institutet för första gången en undersökning bland boende i Göteborgs kommun.

 1. Syftet med undersökningen är bland annat att löpande följa utvecklingen i staden och bland stadens invånare fram till 400-års jubileet 2021.
 2. Göteborgare från alla stadsdelar nöjda med att bo i staden På en övergripande nivå visar undersökningen att de boende i Göteborg är nöjda med sin stad.
 3. Utbudet av restauranger och serveringar samt kultur bedöms som särskilt tilltalande och hela 94 procent anser att Göteborg är en bra stad att bo i.

Däremot håller endast 52 procent med om att Göteborg skulle vara en trygg och säker stad. En stor majoritet av de svarande – 95 procent – är nöjda med sitt nuvarande boende i staden och 75 procent skulle rekommendera andra att flytta till Göteborg. Hälften av de svarande tycker dock att kostnaden för det egna boendet är för hög, och de allra flesta uppfattar att det råder bostadsbrist.

 • Var i staden man bor verkar inte påverka hur nöjd man är med Göteborg.
 • Däremot finns det stora skillnader mellan stadsdelarna i andra frågor, som exempelvis regelbunden nyhetskonsumtion, och tillit till människor i det egna boendeområdet, säger statsvetaren Maria Solevid, ansvarig för undersökningen.

Lägre fokus på immigration men högre fokus på bostäder och brottslighet Göteborgsundersökningen visar att göteborgarna, likt svenskarna i stort, tycker att immigration och integration är den viktigaste samhällsfrågan idag. En tredjedel svarade någonting som har med detta att göra på en fritextfråga, men det är en betydligt lägre andel än i Sverige i stort.

 1. Istället är Lag och ordning, som inrymmer brottslighet, våld och polisverksamhet, särskilt högt på göteborgarnas dagordning och en fjärdedel av de svarande har angett något inom denna kategori.
 2. När vi jämför samhällsproblem i Göteborg med de som angetts i den nationella SOM-undersökningen från samma period ser vi stora skillnader på många områden.
You might be interested:  När Kan Jag Boka Dos 2 Uppsala?

Det är tydligt att kriminalitet, infrastruktur och bostäder är väldigt centrala frågor i Göteborg jämfört med i övriga Sverige. Det är troligt att detta är kopplat till händelser och situationer i staden och det ska bli spännande att se om och hur detta förändras över tid, säger Maria Solevid.

 • Sikter om lokala förslag Undersökningen innehåller även frågor om lokala förslag och satsningar.
 • På en generell nivå är göteborgarna negativa till att bygga bostäder på Heden, men positiva till att omfördela mer resurser från rika till fattiga stadsdelar i Göteborg.
 • De frågor där flest har en åsikt gäller Västlänken och trängselskatter, vilket befäster kategorin infrastrukturs höga ställning på göteborgarnas dagordning.

Västlänken har en tudelad opinion där 36 procent tycker att det var ett bra politiskt förslag och 43 procent tycker att det var dåligt. I frågan om trängselskatter i Göteborg ställer sig 32 procent positiva och 50 procent negativa. – Det är uppenbart att Västlänken och trängselskatter är två väldigt polariserade frågor där många har starka åsikter.

Vi ser även en tydlig korrelation mellan negativ inställning i dessa frågor och förtroende för politiker. Ju sämre du tycker om Västlänken, desto lägre förtroende har du för politiker i Göteborg, säger Maria Solevid. Så gick undersökningen till SOM-undersökningen i Göteborg gick hösten 2016 ut till 7 000 slumpmässigt utvalda personer i åldrarna 16-85 år boende i Göteborgs kommun.

Svaren samlades in mellan 23 september och 16 december 2016. Totalt 3463 personer svarade på undersökningen. Undersökningsresultaten sammanfattas i rapport 2017:31 SOM-undersökningen i Göteborg 2016 samt i fyra mindre tabellrapporter. : Göteborgare gillar Göteborg
Visa hela svaret

Vart ska man gå ut i Göteborg?

Längs Avenyn finns fina möjligheter att gå på klubb med flera våningar av dansgolv och barer. Trivs du bättre i en mer gemytlig miljö kan du bege dig till Vasastan, Magasinsgatan, Linnégatan eller Andra Långgatan. När det gäller livemusik finns gott om alternativ.
Visa hela svaret

Vad kostar en lunch i Göteborg?

Pris per natt i ett lyxhotell i Göteborg handlar om 1,900 SEK. Priserna på restauranger i Göteborg.

Måltid, billig restaurang Cheeseburger (snabbmat)
120 SEK (95-150) 27 SEK (26-30)
12 USD (9.10-14) 2.60 USD (2.50-2.90)
11 EUR (8.70-14) 2.50 EUR (2.30-2.70)

Visa hela svaret

Hur ska man klä sig på restaurang?

Finare restaurang ställer högre krav – Ska du på en lite är kraven högre. Här rekommenderar vi att du lämnar jeansen hemma (svarta jeans brukar dock gå bra) och satsar på lite snyggare och mer skräddade byxor. Även här lämpar sig klänningar till kvinnor, men även en vacker blus och ett par passar utmärkt.

Du behöver naturligtvis inte komma i en prålig klänning eller en kostym, men kom ihåg att en snygg kavaj som sitter snyggt kan få de allra flesta outfits till högre höjder. På en finare restaurang ska du inte bara tänka på kläderna på kroppen, utan även på skor och eventuell huvudbonad. Huvudbonader ska alltid plockas av när du kommer in på restaurangen, så skippa kepsen, baskern eller mössan! Här är det också vanligt att man undviker klassiska sneakers, sandaler och flip-flops.

Välj ett par skor som är lite finare och som du känner dig bekväm med. Du behöver inte ha höga stiletter om du inte vill, ett par låga ballerina eller nättare stövlar är ett bra substitut.2021-12-06 : Klädkod på restaurang – hur ska man tänka?
Visa hela svaret

Får man mer mat på restaurang om man inte är mätt?

Rätt att bli mätt på restaurang? Fråga 29/10/2005 Hörde från en bekant att det finns en lag som innebär att om man inte blir mätt av det man serveras på en restaurang, så har man rätt att få in mer mat, påfyllning så att säga, utan extra kostnad? Jag tror själv inte på det, men om det stämmer, hur fungerar det? Får man en extra cheeseburgare om man inte blir mätt på sin McDonald meny? Det finns ingen särskild lag avseede mat på restaurang.

Däremot säger konsumentköplagen att det du köper (Mcdonalds menyn i ditt fall) skall stämma överens med vad som kan förväntas av priset och beskrivningen av menyn. Det finns med andra ord inga direkta bestämda mängder men det skall inte vara orimligt lite. Vad gäller just McDonalds borde chansen att få en extra hamburgare vara tämligen liten eftersom det tydligt framgår vad menyn innehåller.

Ann Rask Samuelsson Rådgivare Hittade du inte det du sökte? : Rätt att bli mätt på restaurang?
Visa hela svaret

Vad är det för skillnad på tapas och Pinchos?

Tapas och pintxos är exempel på smårätter med ursprung från olika delar av landet. Pintxos serveras ofta i norra Spanien medan tapas härstammar från den södra delen och rätternas respektive innehåll varieras efter det lokala köket, men baseras på traditionella råvaror.
Visa hela svaret

Hur dyrt är det att äta på Pinchos?

Kedjan Pinchos finns över hela Sverige och kallar sig “världens första app-restaurang”. Här beställer du dina smårätter och drinkar med hjälp av tummen och mobilen. Öppettider och meny kan ändras på kort tid. Titta alltid på restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för korrekt information. Typiska maträtter : Sojarostat sidfläsk med syrad vitkål. Getost med rödbetor och honung. Minipizza med gyros och kebabsås. Bra att veta: Allt på menyn är smårätter i prisspannet 31-49 kr. Fyra till sex rekommenderas. Vin och dryck: Ett femtontal viner (indelade efter “bra”, “bättre och “bäst”), söta drinkar, några ölsorter. En sak till: Fyra veganrätter finns på menyn. Något för alla! Ja, franchisekonceptet Pinchos, som finns i inte mindre än 39 svenska städer, satsar på bredd och mångfald för att locka till sig hungriga och törstiga av alla sorter.
Visa hela svaret

You might be interested:  När Stänger Stan I Uppsala?

Är det dyrt på Pinchos?

miaedo Stockholms län, Sverige Omdömet skrevs 3 februari 2016 från mobil enhet Kul ställe att äta på dock måste man beställa minst 5-8 rätter per person för att bli mätt vilket gör att det lätt kan bli dyrt! Kan få mer för pengarna på andra restauranger. Datum för besöket: februari 2016 Fråga miaedo om Pinchos 3 Tack miaedo Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen.145 – 149 av 309 omdömen Kristian S Omdömet skrevs 31 januari 2016 från mobil enhet En riktigt trevlig och en lite annorlunda restaurang där du måste beställa via en app på telefonen. Prisvärd samt väldigt smidigt om du vill beställa mer dryck eller mat så behöver du inte invänta någon servitris för du bara knappar in vad du vill ha i appen. Datum för besöket: maj 2015 Fråga Kristian S om Pinchos 1 Tack Kristian S Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen. Azracandy Mölndal, Sverige Omdömet skrevs 24 januari 2016 från mobil enhet God mat och mycket att välja på. Gillar idén med appen speciellt. Jag som alltid har svårt att bestämma mig vad jag ska äta varje gång så är detta jättebra då man får smaka lite av varje Datum för besöket: juni 2015 Fråga Azracandy om Pinchos Tack Azracandy Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen. UllleB Göteborg, Sverige Omdömet skrevs 12 januari 2016 På Pinchos beställer man sina tapas och dryck via en app som man laddar ner. Tapasrätterna var jättegoda och det gick snabbt från beställning till att maten var färdig. När maten är klar får man ett meddelande om det och hämtar sin mat själv. Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen. 67mattiasf Kinna, Sverige Omdömet skrevs 10 januari 2016 från mobil enhet Pinchos restaurang på Linné gatan är en mycket trevlig plats med 50 talet som inspiration. Väl där inne introduceras man till en app som man beställer sina varor på. Detta kan ses som ett osocialt sätt att ge sina kunder menyerna på.

 1. Men det funkar klockrent.
 2. En aning lång tid kan det ta att få sina tapas.
 3. Men drinkarna och drickan går mycket fort.
 4. Det här är ett ställe där du även hämtar din mat efter du beställt via appen.
 5. Jag och tjejen trivdes mycket bra där inne då det var god mat och kanske Göteborgs bästa drinkar som kunde erbjudas.

Dock skulle jag vilja se mer menyer på maten och snabbare service när det gäller att ta bort både mat och glasen som är tomma. Skyltar är nog bättre än servetter på att säga till om när kunden är redo för att sakerna ska hämtas. Annars är pinchos ett väldigt trevligt ställe och beställ gärna deras mango drink. Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen.
Visa hela svaret

Vart ska man gå ut i Göteborg?

Längs Avenyn finns fina möjligheter att gå på klubb med flera våningar av dansgolv och barer. Trivs du bättre i en mer gemytlig miljö kan du bege dig till Vasastan, Magasinsgatan, Linnégatan eller Andra Långgatan. När det gäller livemusik finns gott om alternativ.
Visa hela svaret

Får man be om mer mat på restauranger?

Rätt att bli mätt på restaurang? Fråga 29/10/2005 Hörde från en bekant att det finns en lag som innebär att om man inte blir mätt av det man serveras på en restaurang, så har man rätt att få in mer mat, påfyllning så att säga, utan extra kostnad? Jag tror själv inte på det, men om det stämmer, hur fungerar det? Får man en extra cheeseburgare om man inte blir mätt på sin McDonald meny? Det finns ingen särskild lag avseede mat på restaurang.

 1. Däremot säger konsumentköplagen att det du köper (Mcdonalds menyn i ditt fall) skall stämma överens med vad som kan förväntas av priset och beskrivningen av menyn.
 2. Det finns med andra ord inga direkta bestämda mängder men det skall inte vara orimligt lite.
 3. Vad gäller just McDonalds borde chansen att få en extra hamburgare vara tämligen liten eftersom det tydligt framgår vad menyn innehåller.

Ann Rask Samuelsson Rådgivare Hittade du inte det du sökte? : Rätt att bli mätt på restaurang?
Visa hela svaret