När Öppnar Kfc I Västerås?

När Öppnar Kfc I Västerås
Vragen en antwoorden Een vraag stellen V: (Vertaald door Google) Nog een uitverkoop regelen, het is mijn favoriete eten, maar ik moet anderhalf uur rijden om wat te halen (Origineel) Fixa en till uppsal det är min favoritmat men jag måste åka en och en halv timme för att få lite (Geen antwoorden) Alle vragen bekijken (25)

När öppnade KFC Västerås?

Snart öppnar KFC sin första restaurang i Västerås mån, jun 26, 2017 08:00 CET Efter en mycket lyckad öppning av Göteborgs första KFC-restaurang den 13 juni är det nu dags för KFC att inta nästa stad i Sverige. Torsdagen den 13 juli öppnas portarna till den nya restaurangen i Västerås populäraste handelsområde, Erikslund.

Restaurangen blir en drive-thru med cirka 130 sittplatser inomhus och en uteservering. Erikslund är ett av Sveriges största handelsområden och är plats för en rad stora aktörer så som ICA Maxi, IKEA och Bauhaus. Den nya KFC-restaurangen har byggts in i hörnet av ICA Maxis fastighet och kommer även att ha en drive-thru som sträcker sig längs fastighetens kortsida.

“Det ska bli otroligt spännande att äntligen få öppna vår första KFC-restaurang i Västerås. Våra tidigare öppningar har bevisat att varumärket onekligen är starkt och efterlängtat i Sverige, och jag har inga tvivel om att öppningen kommer att bli lyckad! Jag hoppas och tror att Västeråsborna tar emot oss med öppna armar” säger Håkan Magnusson, VD på NSP.

 • Ycklingen som serveras på KFC har marinerats och sedan panerats för hand av utbildade kockar på plats i restaurangen.
 • Beroende på vilken kycklingprodukt som ska tillagas använder kockarna olika paneringsmixar för kycklingen.
 • Till exempel paneras Original Recipe, KFC:s ursprungliga produkt från 1939, i en hemlig mix av 11 olika örter och kryddor.

Direkt efter att kycklingen har panerats klart påbörjas tillagningen. “Jag tror att en av de största anledningarna till att vi är så eftertraktade i Sverige är att det helt enkelt inte finns ett kycklingkoncept som KFC på marknaden idag. Att vi tillagar all kyckling på plats i restaurangen gör även vårt varumärke unikt i branschen för snabbservicerestauranger” säger Jesper Hollstrand, marknadschef på NSP.

 1. Under sommaren 2017 kommer NSP att öppna ytterligare en KFC-restaurang och har som ambition att fortsätta utrullningen med 5-8 enheter per år.
 2. För vidare frågor, kontakta: 
Jesper Hollstrand, Marknadschef, telefon 08-410 189 50, mobil 070-993 45 49 Martin Jallinder, Affärsutvecklingschef, telefon 08-410 189 50, mobil 073-310 06 42 Nordic Service Partners Holding AB (NSP) grundades 2004 och är idag ett av Sveriges största restaurangföretag med inriktning på snabbservicerestauranger.

NSP:s verksamhet omsätter cirka en miljard kronor och omfattar ett 60-tal Burger King-restauranger i Sverige och Danmark, en TGI Fridays-restaurang i Danmark och tre KFC-restauranger i Sverige. KFC är en amerikansk restaurangkedja med inriktning på kyckling.

 • FC har sitt huvudkontor i Louisville, Kentucky, USA och har över 200 000 medarbetare.
 • FC rankas som en av världens största restaurangkedjor (mätt i försäljning), med cirka 20 000 restauranger i cirka 115 länder.
 • FC ingår i koncernen Yum! Brands, som också äger varumärken som Pizza Hut och Taco Bell.

: Snart öppnar KFC sin första restaurang i Västerås
Visa hela svaret

När öppnas KFC?

Här öppnar Sveriges första KFC-restaurang Uthyrning Den 27 november öppnar Sveriges första Kentucky Fried Chicken-restaurang, i Lockarp vid foten av Öresundsbron. Planen är att 4-6 KFC-restauranger per år ska öppnas. Annons Det börsnoterade restaurangföretaget Nordic Service Partners Holding ligger bakom lanseringen.

 1. Restaurangen blir en av NSP:s större med drive-thru, cirka 150 sittplatser och parkering för ett 70-tal bilar.
 2. Etableringen innebär att omkring 60 nya arbetstillfällen har skapats, de flesta av dem för ungdomar.
 3. Det har varit strategiskt viktigt att etablera vår första KFC vid en högtrafikerad trafikplats.

Stora drive-thru-lägen brukar ge en ordentlig omsättning med stabila flöden och vi får goda förutsättningar för att skapa en riktigt bra start för KFC. Det ska bli mycket spännande att se hur KFC tas emot i Sverige, säger Morgan Jallinder, vd på NSP. KFC i Lockarp kommer att följas av en KFC på Stortorget i Malmö som öppnar i mars eller april beroende på bygglovsprocessen.
Visa hela svaret

Vart ska nya KFC öppna?

KFC har vuxit snabbt i Sverige de senaste åren. Under 2022 har bolaget redan hunnit öppna två nya restauranger och i höst öppnar ytterligare en ny KFC i Jönköping. Företaget har varit aktiva på sociala medier med stora framgångar och högt engagemang på bland annat TikTok med hjälp av influencers.

 1. Nu inleder KFC sitt första långsiktiga ambassadörskap i Sverige tillsammans med världsstjärnan i puckelpist, Walter Wallberg.
 2. FC (Sverige) har under en längre tid varit på jakt efter en lämplig profil inom träning och hälsa, som kan vara ambassadör för varumärket i Sverige.
 3. Nu har man äntligen hittat rätt och inlett ett tvåårigt samarbete med Walter Wallberg.

Walter är en av Sveriges starkast lysande FreeSki stjärnor och har bl.a en Junior VM titel i bagaget tillsammans med flertalet pallplatser i Världscupens puckelpist samt nu senast ett OS Guld från Beijing. Inte nog med att KFC och dess följare på sociala medier kommer kunna följa Walters liv med träning och tävlingar runt om i världen, redan nu avslöjar företaget också att de kommer att släppa “Walter-produkter” på utvalda restauranger.

“Genom samarbetet med Walter hoppas vi på KFC nå ut till fler unga aktiva människor. Vi tycker han passar perfekt som ambassadör för KFC, eftersom han både är en träningsprofil och genuint tycker om vår mat,” säger Jesper Hollstrand, marknadschef på KFC Sverige. Walter uttryckte själv i intervjuer efter OS-guldet i Kina, att han inte var så förtjust i den lokala maten och att det var KFC som räddade honom.

“Vi blev väldigt glada av att höra det och på den vägen är det,” fortsätter Jesper Hollstrand. På KFC’s meny kan man hitta många produkter med högt proteininnehåll och samtidigt lågt kaloriinnehåll, något som är fördelaktigt i samband med träning. Tillsammans med Walter vill KFC förmedla detta primärt till den yngre målgrupp kategorin där Walter har många följare.

 • Jag ser mycket fram emot att dra igång mitt samarbete med KFC.
 • Jag gillar verkligen deras mat och det ska bli kul att dela min vardag med träningar och tävlingar runt om i Sverige och världen tillsammans med dem,” säger Walter Wallberg.
 • Samarbetet kommer framförallt att figurera i Walters egna kanaler såsom Instagram och TikTok men givetvis kan Walter även dyka upp här och var i KFC’s egna kanaler.

Om NSP Holding AB och KFC Sverige Nordic Service Partners Holding AB (NSP) grundades 2004 och är idag ett av Sveriges största restaurangföretag med inriktning på snabbservicerestauranger. NSP:s verksamhet omsätter cirka 1,3 miljarder kronor och omfattar 45 Burger King-restauranger i Sverige och 19 i Danmark samt 14 KFC-restauranger i Sverige.

 • FC är en amerikansk restaurangkedja med inriktning på kyckling.
 • FC har sitt huvudkontor i Louisville, Kentucky, USA och har över 800 000 medarbetare.
 • FC rankas som en av världens största restaurangkedjor (mätt i försäljning), med cirka 24 000 restauranger i cirka 145 länder.
 • FC ingår i koncernen Yum! Brands, som också äger varumärken som Pizza Hut och Taco Bell.

För mer information, vänligen kontakta: Maria Kajler Digital Marketing Manager NSP Holding AB +46(0)702 71 40 78 [email protected]
Visa hela svaret

Hur mycket kostar KFC?

Välj mellan Double Crispy Burger, Double Hot and Crispy Burger och Veggie Value Burger. Köp menyn för endast 55 kr eller bara burgaren för 29 kr!
Visa hela svaret

Varför finns inte KFC i Sverige?

Det fanns en KFC-restaurang i Sverige (Sveavägen, Stockholm) under 80-talet. Varför försvann den? – Det stämmer. Den öppnade 1981 och låg på Sveavägen 76. Restaurangen stängdes ner eftersom de dåvarande ägarna inte levde upp till KFC:s högt ställda krav och deras franchiseavtal blev därmed uppsagt.

 • Vi som nu lanserar KFC i Sverige under 2015 heter Nordic Service Partners Holding AB (NSP) och har en långvarig tradition av att driva restaurangverksamhet i stor skala.
 • Våra restauranger kontrolleras genom regelbundna och stränga kontroller, dels av NSP men också av KFC själva samt av svenska myndigheter.
You might be interested:  När Börjar Skolan I Borlänge?

Inspektörer kan göra oanmälda besök och kontrollerar bland annat renlighet, underhåll, produktkvalitet och service. Den här gången är KFC här för att stanna!
Visa hela svaret

Hur många KFC finns det i hela världen?

Rusning till senaste KFC-restaurangen Varken avsaknad av marknadsföring i kombination med utökade corona-restriktioner, kunde hindra örebroarna att den 17 november köa på vägarna fram emot den nyöppnade KFC-restaurangen. – Vårt koncept har verkligen landat i Sverige och vi är helt enkelt efterlängtade, säger Jesper Hollstrand, marknadschef.

 1. Första försöket gjordes i början av 80-talet fast då med en helt annan aktör bakom driften.
 2. Det rann ut i sanden för att 2015 dyka upp igen i Malmö där Nordic Service Partner, NSP, etablerade den första enheten i den kedja som startades i USA 1939 och som finns över i stort sett hela världen.
 3. Jesper Hollstrand har inte bara varit med sedan starten, han har även jobbat inom McDonald’s i många år.

Han menar att det är en lång process, inte minst när det gäller att hitta lägen. – Det är stor konkurrens om bra trafiklägen så det gäller att ha många bollar i luften och sedan snabbt kunna ta dem när det blir aktuellt, säger han och berättar att man nu har 12 KFC-restauranger i Sverige.

Fyra av dem har öppnat i år och fortsättningsvis räknar vi med en ökningstakt på fyra till sex om året. Tittar vi på andra länder har KFC i princip lika många restauranger som McDonald´s och det skulle innebära en potential på cirka 150-200 i Sverige. Vårt fokus är på större städer och vi letar aktivt över i princip hela Sverige.

Det ska främst vara drive thru-restauranger i anslutning till boende, trafik och handel. När Öppnar Kfc I Västerås Jesper Hollstrand, marknadschef. (Foto från KFC) Kanske att mycket av lockelsen med KFC ligger i att kyckling som protein blivit mer och mer eftertraktat och att det inte tidigare funnits i Sverige på detta vis. Nuggets och burgare i all ära men när vi träffar restaurangchefen i Örebro, Moa Öjstrand, får vi med egna ögon och öron se det som sedan 1939 varit det speciella med just KFC.

 • Ycklingdelarna tinas och marineras i minst två timmar och paneras därefter av en certifierad kock i elva olika örter och kryddor enligt grundaren Colonel Sanders hemliga recept.
 • Man skakar därefter av paneringen från kycklingen och doppar den i vatten för att mer panering ska kunna fastna.
 • Ycklingen rullas sedan ytterligare sju gånger i ört- och kryddblandningen, för att avslutningsvis tillagas långsamt under högt tryck så att all smak bevaras.

Det är varken det enklaste eller det snabbaste sättet att tillaga kyckling, men för oss på KFC är det viktigast med bra kvalitet, säger Moa. Hon bör veta vad hon pratar om för trots sin relativt låga ålder (22) har hon jobbat inom kedjan i fyra och ett halvt år. Moa Öjstrand är restaurangchef i Örebro. Här tillsammans med Diar Rashid som är Sverigeansvarig för driften av KFC. Moa visar alla olika delar i det nya hänsynstagandet. Allt från dubbla filer i drive thru-delen via tält utanför och inhyrda vakter på fredags- och lördagskvällar till handspritstationen, utglesade bord, speciella anvisningar vid beställningskioskerna och den särskilda kontantkassan med skärm framför.

 1. Vi vill inte avvisa kunder som har kontanter, därför har vi valt att ha denna kassa tills vidare.
 2. Underna kan välja om de vill bli serverade vid borden vilket många utnyttjar.
 3. Personalen är också aktiv med att se till att det inte skapas köer och att anvisa platser.
 4. På tal om personal så har Moa Öjstrand hela 90 personer i sin stab.

– Det kan låta mycket men vi har långa öppettider och det är mycket arbete som görs manuellt, det ingår ju i konceptet. Ett tiotal av dem kommer att jobba heltid, övriga är deltids- och timanställda. Vid beställningskioskerna kan man också välja om man vill bli serverad vid bordet. Trots att man inte på något vis marknadsförde öppningen så var det långa köer in till handelsområdet Boglundsängen när KFC Örebro öppnade den 17 november. Det kom så anmärkningsvärt mycket folk att det blev en helsida i lokaltidningen.

 1. Varpå intresset blev ännu större – Att vi höll igen beror inte bara på pandemin.
 2. När öppnar i en ny stad vill vi ju se till att allt fungerar smidigt så att gästerna får bästa tänkbara upplevelse samtidigt som personalen får en rimlig chans att sätta sina rutiner, säger Jesper Hollstrand och berättar att man totalt sett inom kedjan har haft en positiv tillväxt på jämförbara restauranger bortsett från ett par månader i våras.
- Vi har ökat vår marknadsföring i år med fokus på det digitala, på vägskyltar och utomhusreklam.

Syns man inte när en potentiell gäst blir hungrig så finns man ju inte. En särskild kassa för kontanter har inrättats som en corona-anpassning. Efter tio dagar i Örebro är det fortfarande mycket folk på den nyöppnade restaurangen där försäljningen hitintills varit fifty-fifty i drive thru och över disk. Moa Öjstrand känner att rutinerna har börjat sätta sig, och hon är trygg med den speciella funktion som pandemin för med sig.

KFC-restaurangerna i Sverige ägs och drivs av Nordic Service Partner med anställd personal på alla enheter. Varumärket KFC ägs av YUM Brands där NSP är en av många franchisetagare runt om i världen. YUM Brands äger även varumärkena Pizza Hut och Taco Bell och tillsammans har de har över 50 000 restauranger i mer än 150 länder. Närmaste “lokalkontor” för KFC finns i Holland och det klustret innefattar Holland, Sverige, Belgien och Island. 
 Det finns idag 12 KFC i Sverige: Malmö (3 st), Karlstad, Lund, Västerås, Göteborg, Mölndal, Nyköping, Bromma, Växjö, Örebro. 
NSP äger och driver även cirka 70 Burger King-restauranger runtom i Sverige och Danmark.

kan du läsa mer om kedjans historia och nedan lite “bonusbilder”. Dubbla filer vid driven är också en corona-anpassning. Så är även tälten utanför entrén. När Öppnar Kfc I Västerås Fem olika kycklingdelar, alla marinerade och panerade förhand enligt originalrecptet. (Foto från KFC) En laddad bricka där man längst upp till vänster ser den speciella majsklubban. : Rusning till senaste KFC-restaurangen
Visa hela svaret

Vad är godast på KFC?

994mariaf Göteborg, Sverige Omdömet skrevs 3 april 2016 från mobil enhet Åt här några gånger under vår 30 dagar långa vistelse. Kycklingen är väldigt god och tillbehören ännu godare. Vi åt potatisklyftorna och coleslaw varje gång men det finns även majs och mos. Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen.2 – 6 av 588 omdömen 994mariaf Göteborg, Sverige Omdömet skrevs 25 juli 2014 Jättegod kyckling, brukar ta crispy, deras coleslaw är väldigt god och även deras potatisklyftor.och brödet man får till är supergott. Köper man en bucket så har man mat i flera dagar.ekonomiskt och mycket gott. Datum för besöket: juli 2014 Fråga 994mariaf om KFC Tack 994mariaf Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen. De här omdömena har maskinöversatts från engelska. Vill du visa maskinöversättningar? Den här tjänsten kan innehålla översättningar som drivs av Google. stevenwU6662DF Fakenham, Storbritannien Omdömet skrevs 23 februari 2020 Datum för besöket: februari 2020 Fråga stevenwU6662DF om KFC Tack för att du skickade in en ändring. Vi granskar nu ditt förslag. Tack för ditt betyg Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen. fyhkgf Waterford, Irland Omdömet skrevs 10 januari 2020 Datum för besöket: december 2019 Fråga fyhkgf om KFC Tack för att du skickade in en ändring. Vi granskar nu ditt förslag. Tack för ditt betyg Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen. Katellyollyj Omdömet skrevs 30 oktober 2019 Datum för besöket: oktober 2019 Fråga Katellyollyj om KFC Tack för att du skickade in en ändring. Vi granskar nu ditt förslag. Tack för ditt betyg Det här är ett subjektivt omdöme av en Tripadvisor-medlem och inte av Tripadvisor LLC. Tripadvisor kontrollerar omdömen.
Visa hela svaret

Vem äger KFC?

KFC KFC (Kentucky Fried Chicken) är en amerikansk snabbmatskedja som framförallt säljer kyckling. KFC har sitt huvudkontor i Louisville, Kentucky, USA. KFC rankas som en av världens största restaurangkedjor (mätt i försäljning), med cirka 22 000 restauranger i cirka 135 länder.

You might be interested:  Vad Finns Att Göra I Trollhättan?

FC ingår i koncernen Yum! Brands, som också äger varumärken som Pizza Hut och Taco Bell. HISTORIK KFC grundades av Harland Sanders. Harland var en passionerad entreprenör som hade en idé om att börja sälja friterad kyckling. Idén blev verklighet 1930 då Harland öppnade sin första vägkrog i Corbin, Kentucky, under den stora depressionen.

I takt med att Harland började utveckla fler rätter tog han fram ett speciellt recept på hur kycklingen skulle tillagas. Receptet innehåller elva kryddor som än idag en företagshemlighet. Sanders såg efter en tid potentialen i restaurangkonceptet och möjligheten att utveckla affärsidén via franchise.

 • Resultatet blev att den första KFC-restaurangen som drevs via franchise öppnades 1952 i Salt Lake City, USA av Pete Harman.
 • FC slog sig snabbt in i snabbmatssegmentet och kunde på allvar utmana den dåvarande dominansen av hamburgerkedjorna.
 • MARKNAD KFC var en av de första snabbmatskedjorna att expandera internationellt.

Den första restaurangen som öppnades utanför USA var i Kanada, som följdes upp av expansion i Europa 1964. Idag är KFC världsledande inom kycklingsegmentet och är samtidigt en av de största aktörerna på QSR-marknaden. KFC har positionerat sig själva som en tydlig snabbmatskedja som ska erbjuda kycklingrätter.

 • Den tydliga positioneringen har bidragit till en hög varumärkeskännedom världen över.
 • FC har även gjort sig känt via slogans och sin grafiska profil där grundaren Harald Sanders fortfarande är en del av företagsprofilen.
 • I november 2015 öppnade NSP den första KFC-restaurangen i Sverige.
 • Innan fanns det inga etablerade QSR-kedjor som fokuserade på segmentet kyckling.

Därför ser NSP en lucka på marknaden som man tror sig kunna fylla med KFC som är ett av världens mest kända varumärken. Bakomliggande omvärldsfaktorer som stigande kycklingkonsumtion och en växande QSR-marknad ökar även de möjligheterna för att KFC som koncept kommer lyckas på den svenska marknaden.

ERBJUDANDE KFC erbjuder i huvudsak grillad och friterad kyckling med tillbehör som pommes frites, läsk och sallad. KFC har även en mängd olika sidoprodukter som delvis grundar sig i lokala anpassningar. Genom en bred meny kan KFC attrahera en stor kundkrets, då erbjudandet täcker många olika alternativ av kyckling.

KFC erbjuder även hälsosammare alternativ till den friterade kycklingen som till exempel en mängd olika varianter av sallader och kalorisnåla kycklingalternativ. KVALITET KFC jobbar efter det egenutvecklade kvalitetsystemet CHAMPS. CHAMPS står för Cleanliness, Hospitality, Accuracy, Maintenance, Product Quality och Speed of Service.

Kvalitetssystemet används på global basis för att utvärdera och utbilda personal samt mäta och belöna personalen efter hur väl personalen presterar jämfört mot kundnöjdhet. På så sätt blir restaurangerna mer effektiva samtidigt då man anpassar de operativa processerna. Inom CHAMPS ingår även uppföljning och utvärderingar hur väl restaurangerna sköts rent hygieniskt, hur snabbt maten levereras och hur väl personalen bemöter kunderna.

CSR KFC anser att den starkaste genomslagskraften för att skapa en bättre värld kommer från bolagets mångfald av medarbetare, leverantörskedja och inställning till att förändra. Inom ramen för KFC:s CSR-arbete ingår utbildning, mångfald och djurs välbefinnande.

Som en del av sitt CSR-program har KFC infört Colonel´s Scholars som syftar till att dela ut scholarships till drivna studenter som planerar att studera på universitetsnivå. KFC har även upprättat en “code of conduct” där det finns beskrivet alla de krav som ställs på KFC:s leverantörer för att de ska uppfylla KFC:s värderingar när det kommer till kvalité och etik.

Inom ramen för KFC:s CSR-arbete ingår även det kvalitetsarbete som avser djuruppfödning. KFC arbetar uteslutande med leverantörer som lovar att hålla en hög standard när det kommer till skötsel av djuruppfödning och leverantörerna inspekteras noggrant för att se till så de stämmer med KFC:s högt ställda krav.
Visa hela svaret

Är KFC i Danmark Halal?

Q&A Allmänhet Här nedan kan du se vanligt förekommande frågor om KFC. Berätta om KFCs internationella verksamheter. KFC är en del av Yum! Brands Inc., en börsnoterad restaurangkoncern. Bortsett från KFC äger Yum! varumärken som Pizza Hut och Taco Bell. Yum! är med ca 40 000 restauranger i över 130 länder världens ledande restaurangföretag.

 1. Licka för att komma till webbsidan för Yum!.
 2. När startades den första KFC-restaurangen? 1930 startades första restaurangen.
 3. Man kan säga att Colonel Sanders var en av pionjärerna som var med och “uppfann” konceptet fast-food.
 4. Den första restaurangen öppnades i Kentucky, USA, av kocken Harland Sanders, som senare blev hedersutnämnd till Colonel (överste) av Kentuckys guvernör på grund av sitt bidrag till Kentuckys matlagningskultur.

Jag minns att det fanns en KFC-restaurang i Stockholm (Stockholm, Hötorget) i början av 80-talet. Varför försvann den? Det stämmer. Den öppnade 1981 och låg på Sveavägen 76. Restaurangen stängdes ner eftersom de dåvarande ägarna inte levde upp till KFCs högt ställda krav.

 • Det var också en annan tid med andra förutsättningar, och kycklingkonsumtionen i Sverige har mer än dubblerats sedan dess.
 • Vi som nu lanserar KFC i Sverige under 2014 heter Nordic Service Partners Holding AB (noterade på NASDAQ, SmallCap) och har en långvarig tradition av att driva restaurangverksamhet i stor skala.

Vi kommer att bli föremål för återkommande kontroller för att säkerställa att vi uppfyller såväl KFCs som svenska myndigheters och EUs kvalitetskrav. Den här gången är KFC här för att stanna! När lanseras den första KFC-restaurangen i Sverige? Det kan vi inte avslöja än! Men skriv upp dig på vårt nyhetsbrev så får du reda på,

 1. När kommer en KFC-restaurang till min ort? Vi är självklart mycket intresserade av att öppna en KFC-restaurang i ditt närområde.
 2. Mer information om våra nya restauranger kommer under våren.
 3. Jag skulle vilja jobba på en av era KFC-restauranger i Sverige,
 4. Vi kommer att söka folk.
 5. Mer information kommer under våren! Jag skulle vilja ställa en fråga.

Var gör jag det? Du når oss Kan jag få receptet på KFC-kyckling? Det kan du tyvärr inte få! Våra kycklingmåltider är beredda enligt ett hemligt recept utvecklat av grundaren överste Sanders. Vi kan inte publicera receptet, men du kommer naturligtvis få möjlighet att smaka det på våra restauranger.

Jag har hört ett rykte om att KFC håller sitt hemliga kycklingrecept inlåst i ett valv. Stämmer det verkligen? Hemligheten med KFC oefterhärmliga smak är och förblir en hemlighet. Mycket kan sägas: Vårt speciella recept innehåller 11 örter och kryddor och utvecklades för över 60 år sedan. Det hemliga receptet och den exakta sammansättningen av dess ingredienser är kända av endast två personer och förvaras i ett kassavalv i USA.

Överdrivet? Kanske. Värt det? Absolut. Är maten verkligen “hemlagad” i KFC-restaurangerna? Det stämmer i huvudsak – all färsk kyckling förbereds, paneras och tillagas för hand i restaurangen. Jag vill vara medveten om vad jag äter. Var kan jag finna näringsvärden och allergi-information? När KFC lanseras i Sverige kommer det finnas fullständiga näringstabeller tillgängliga med komplett information om allergener.

 1. Tillsvidare kan ni hitta informationen på KFC:s brittiska,
 2. Observera att det kommer finnas vissa skillnader mellan den brittiska menyn och den som kommer att introduceras i Sverige.
 3. Ommer det finnas vegetariska produkter på menyn? Vi kommer undersöka möjligheten att lansera vegetariska produkter i Sverige.

Om vegetariska produkter efterfrågas av våra kunder ska vi självklart försöka ordna det. Kommer KFC erbjuda produkter som är halal? Nej, tyvärr, inte i ett inledande skede. Jag har hört att det finns vissa typer av friteringsolja som är ohälsosamma att använda.

Berätta om detta. Vi arbetar ständigt med att förbättra matkvaliteten utan att kompromissa med KFCs berömda smak. Sedan 2007 är alla KFC-produkter helt fria från transfetter. KFC erbjuder också gott om alternativ med grillad kyckling, såsom sallader, burgers och wraps. Kommer KFC erbjuda hemleverans? Nej.

Våra KFC-produkter kommer endast att kunna köpas på plats i våra restauranger. Detta för att garantera att maten är färsk när du får den. Berätta om kycklingen på KFC. Vi använder endast kycklingkött från naturligt uppfödda kycklingar. Vår kyckling serveras alltid som klubba, vinge eller filé.

Vi använder aldrig malda eller pressade former av kött i våra recept. Detta kommer du själv kunna kontrollera genom att inspektera den färdiga kycklingprodukten. Du kommer att se en riktig köttstruktur. I huvudsak alla våra kycklingrätter kommer att tillagas i restaurangen, vilket innebär att kycklingen marineras, paneras och friteras eller grillas på plats i restaurangen.

Tillsätts någonting till kycklingen som serveras? Endast våra marinader och kryddpaneringar. Inget annat. Varifrån köper ni er kyckling? Beskriv transportvägen för kycklingen – från kycklingfarmen till matbordet. Eftersom vi inte har lanserat vår första restaurang än har vi ännu inte bestämt vilka leverantörer vi kommer arbeta med.

You might be interested:  När Kan Jag Boka Dos 3 Stockholm?

Men vi kan lova att alla våra leverantörer kommer att leva upp till eller överträffa svensk och europeisk lagstiftning. NSP är just nu i färd med att undersöka de bästa möjliga leverantörerna för KFC i Sverige. Mer info om leveranskedjan är på väg. Hur vet ni var kycklingen kommer från och vilka transportvägar den har tagit? Vi har processer för att spåra vår kyckling från gård till restaurang som en del av vårt kvalitetssystem.

All vår kyckling kommer tilldelas en unik leverantörkod och batchnummer. Detta gör att vi kommer att kunna hålla reda på var kycklingen är ifrån. Allt för att säkerställa högsta matsäkerhet och kvalitet. Finns det någon risk för att annan typ av kött kan säljas hos KFC istället för kyckling? Nej, KFC använder endast hela kycklingbitar – helt benfria bröstfiléer, hela drumsticks, hela vingar, hela lår – i alla produkter.
Visa hela svaret

Har KFC vegansk?

Testerna som har genomförts i USA och Storbritannien har haft positiva utfall med köande kunder och slutsålda produkter. Efter en del rykten kan sajten Plant Based News bekräfta att året började med återkomsten av Quornburgaren i 900 restauranger över hela Storbritannien.

I USA samarbetade företaget med Beyond Meat. Mat och Klimat kontaktade KFC Sverige för att undersöka om företaget även planerade att lansera veganska produkter i Sverige och fick följande svar; Vi jobbar för fullt med att testa olika växtbaserade produkter och vårt mål är att lansera de första varianterna på KFC Sverige redan nu i april.

De kommer då finnas på alla våra restauranger i Sverige och inte bara som ett test, säger Jesper Hollstrand, Chief marketing officer på KFC Sverige. Kedjan som är betydligt mindre här i Sverige har ändå hunnit öppna 8 restauranger sedan 2015. Vilka produkter som ska lanseras under våren framgår inte av intervjun.
Visa hela svaret

Kan man betala kontant på KFC?

KFC | Lund Som en självklar service till våra kunder, tar vi emot kontanter som betalning för våra varor & tjänster. Vi och våra leverantörer lagrar och/eller får åtkomst till information på en enhet, exempelvis cookies, samt bearbetar personuppgifter, exempelvis unika identifierare och standardinformation som skickas av en enhet för personanpassade annonser och andra typer av innehåll, annons- och innehållsmätning samt målgruppsinsikter, samt för att utveckla och förbättra produkter.

 1. Med din tillåtelse kan vi och våra leverantörer använda exakta uppgifter om geografisk positionering och identifiering via skanning av enheten.
 2. Du kan klicka för att godkänna vår och våra leverantörers uppgiftsbehandling enligt beskrivningen ovan.
 3. Observera att viss behandling av dina personuppgifter kanske inte kräver ditt samtycke, men du har rätt att invända mot sådan uppgiftsbehandling.

Dina inställningar gäller endast den här webbplatsen. Du kan besöka vår integritetspolicy för mer information genom att klicka på länken i sidfoten. Manage consent : KFC | Lund
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i KFC?

Populära produkter

Portions storlek Kalorier
Hot Wings 1 portion 95
Crispy Burger 1 portion (100g) 285
Popcorn Chicken Large 1 serving 409
Majskolv 1 portion 139

Visa hela svaret

Vad finns det för dippsåser på KFC?

Våra dippsåser passar perfekt till både våra kycklingprodukter och våra Pommes Frites. Välj mellan smakerna Smokey BBQ, Garlic Mayo, Supercharger, Sweet Imperial, Creamy Curry, 2HOT4U och Frites sauce. LÄGG TILL I MENY

Smokey BBQ Frites Sauce Garlic Mayo Sweet Imperial Creamy Curry 2HOT4U Supercharger

DELA
Visa hela svaret

När kommer KFC till Uppsala?

När en öppning i Uppsala kan ske är än så länge oklart. – Vi hoppas kunna öppna under 2022, men vi måste först hitta ett läge, säger Martin Jallinder. KFC, grundat i USA på 1930-talet, serverar friterade kycklingrätter i olika former. Det är en av världens största snabbmatskedjor med restauranger i 150 länder.
Visa hela svaret

När öppnades KFC i Malmö?

Fredagen den 27 november klockan 11:00 öppnar Sveriges första KFC – restaurang i Lockarp vid foten av Öresundsbron. Det börsnoterade restaurangföretaget Nordic Service Partners Holding AB (publ), ligger bakom lanseringen som blir startskottet för KFC :s etablering i Sverige.
Visa hela svaret

När kom KFC till Göteborg?

KFC ingår i koncernen Yum! Brands, som också äger varumärken som Pizza Hut och Taco Bell. Den 13:e juni öppnar Göteborgs första KFC på Östra Larmgatan vid Harry Hjörnes plats. Restaurangen kommer att ha en 630 kvadratmeter stor yta med cirka 160 sittplatser och en uteservering.
Visa hela svaret

Vad heter KFC mannen?

Framgångsrik 40-åring – Harland Sanders fyller 40 år. Han köper ett motell och café i Corbin i Kentucky där han börjar servera sin kyckling med inspiration från den amerikanska södern. Fem år senare är han så framgångsrik att guvernören befordrar honom till “Kentucky Colonel” med anledning av hans framträdande position i samhället. Därefter kom han att bli känd som Colonel Sanders.
Visa hela svaret

Vad heter KFC gubben?

Harland D. Sanders
Född 9 september 1890 Henryville, USA
Död 16 december 1980 (90 år) Louisville, USA
Begravd Cave Hill Cemetery
Medborgarskap USA
Utbildad vid La Salle Extension University
Sysselsättning Kock, entreprenör, krögare, brand ambassador
Utmärkelser
Horatio Alger Award Kentucky colonel
Namnteckning
Webbplats kfc.com/
Redigera Wikidata

Harland David Sanders, mer känd som Colonel Sanders, född 9 september 1890 i Henryville, Indiana, död 16 december 1980 i Louisville, Kentucky, var en amerikansk entreprenör som grundade Kentucky Fried Chicken (KFC). Sanders far dog när Harland var fem år och, eftersom hans mor arbetade, fick han laga mat åt familjen.

Han hoppade av skolan efter sjunde klass. När hans mor gifte om sig rymde han hemifrån eftersom styvfadern slog honom. Vid 16 års ålder uppgav han falskt födelsedatum, tog värvning i armén och var stationerad på Kuba, Han hade en rad olika jobb. Vid 40 års ålder började han servera kycklingrätter och annan mat för kunder som stannade vid hans bensinstation i Corbin, Kentucky,

Eftersom han inte hade någon restaurang på platsen skedde serveringen i hans bostad i anslutning till bensinstationen. Efter hand som hans popularitet växte, flyttade han sin verksamhet till ett motell med restaurang med plats för 142 personer, där han arbetade som kock.

Där utvecklade han sitt hemliga recept.1935 fick han av Kentuckys guvernör hederstiteln Kentucky colonel, Efter byggandet av Interstate 75 minskade kundtrafiken till hans restaurang. Han bestämde sig då för att utöka Kentucky Fried Chicken till en franchise, Dave Thomas, grundare av hamburgerkedjan Wendy’s, hjälpte till att omorganisera en Kentucky Fried Chicken-restaurang som det inte gick bra för.

Han fick restaurangen att gå bättre bland annat genom att förenkla menyn. Sanders sålde Kentucky Fried Chicken 1964 för två miljoner dollar. Kontraktet gällde dock inte den kanadensiska verksamheten. Sanders flyttade till Ontario där han kunde fortsätta inkassera franchiseavgifter.

 • Sanders restaurang där han grundade Kentucky Fried Chicken.
 • Colonel Harland Sanders, bild från 1970-talet.

Visa hela svaret

När öppnade KFC i Eskilstuna?

KFC öppnar i februari i nya Skiftinge handelsområde i Eskilstuna. Planen var från början att de skulle öppna under hösten men försenade leveranser gör att öppningsdatumet skjuts fram.
Visa hela svaret

Vem kom på KFC?

Framgångsrik 40-åring – Harland Sanders fyller 40 år. Han köper ett motell och café i Corbin i Kentucky där han börjar servera sin kyckling med inspiration från den amerikanska södern. Fem år senare är han så framgångsrik att guvernören befordrar honom till “Kentucky Colonel” med anledning av hans framträdande position i samhället. Därefter kom han att bli känd som Colonel Sanders.
Visa hela svaret

När öppnade KFC i Eskilstuna?

KFC öppnar i februari i nya Skiftinge handelsområde i Eskilstuna. Planen var från början att de skulle öppna under hösten men försenade leveranser gör att öppningsdatumet skjuts fram.
Visa hela svaret

När öppnades KFC i Göteborg?

Brands, som också äger varumärken som Pizza Hut och Taco Bell. Den 13:e juni öppnar Göteborgs första KFC på Östra Larmgatan vid Harry Hjörnes plats. Restaurangen kommer att ha en 630 kvadratmeter stor yta med cirka 160 sittplatser och en uteservering.
Visa hela svaret

När öppnades KFC i Malmö?

Fredagen den 27 november klockan 11:00 öppnar Sveriges första KFC – restaurang i Lockarp vid foten av Öresundsbron. Det börsnoterade restaurangföretaget Nordic Service Partners Holding AB (publ), ligger bakom lanseringen som blir startskottet för KFC :s etablering i Sverige.
Visa hela svaret