När Öppnar Eko I Uppsala?

När Öppnar Eko I Uppsala
Vragen en antwoorden Een vraag stellen Alle vragen bekijken (1)

När öppnade EKO i Uppsala?

Nu är byggstöket över och idag öppnar Eko Stormarknad. EKO Stormarknad erbjuder dig shoppingglädje av “kända varumärken till låga priser” för dig, ditt hem och din familj. Så här berättar EKO om sig själva “Vi är en del av stormarknadens om Välkomna Eko Stormarknad! Nu drar vi igång utvecklingsarbetet i Bolandcity, med start den 15:e januari 2021.

 1. Vi förbereder och bygger om för att till hösten (prel.1 november) öppna Uppsalas första Eko Stormarknad.
 2. Här kan du läsa mer om vad Eko Stormarknad erbjuder om Ursäkta röran! Just nu känns hösten långt borta, men förr än du anar får du äntligen dra på dig den varma tröjan, laga en mustig gryta och tända ljusen hemma.

Vi har laddat upp med det mesta du kan behöva inför hösten. Välkommen till oss! om Höst på gång! Välkommen tillbaka! Nu är det dags att hitta höstinspirationen. Hos oss kan du uppdatera garderoben, ladda för mysiga middagar, förnya sovrummet eller kanske uppdatera hemmakontoret.

 1. Välkommen in och botanisera runt bland höstens nyheter! om Höststart, skolstart, nystart Pga rådande omständigheter kring COVID-19 så tillåts enskilda butiker att minska ner sina öppettider något vid behov under perioden fram till sista april 2020.
 2. För uppdaterade öppettider per butik vänligen se respektive butiks hemsida.

Tack för om Avvikande öppettider pga COVID-19
Visa hela svaret

När öppnade EKO?

Allt startade 1964 i Fjälkinge när Bertil Håkansson ville sälja prylar och öppna landets första stormarknad. Bästa platsen var en gammal dansrotunda. Denna något ovanliga butik döptes till EKO-hallen och blev en föregångare I Sverige när det gäller att handla ekonomiskt.

 1. På 70-talet sålde Bertil Håkansson Ekohallen till familjeägda Bergendahlskoncernen.
 2. På 80-talet satsades det vidare och Sveriges då största stormarknad på hela 4000 kvadratmeter invigdes i byn Fjälkinge.
 3. En satsning som kostade 14 miljoner i nybyggnation och var en stor satsning för Bergendahlskoncernen på den tiden.

Ytterligare utbyggnationer gjordes och stormarknaden som affärsidé fick sitt genomslag på riktigt. Ytterligare stormarknader etablerades och snart bestod EKO-kedjan av tiotal butiker. Under 2000-talet gjordes flera konceptförändringar då omvärlden samt detaljhandeln förändrades och 2006 bildades EKO-gruppen Hässleholm AB för att tillåta EKO framåt med sitt unika koncept.

EKO valde att sakta men säkert förändra konceptet och vända sig än mer mot kvinnans köpintressen. Avdelningar med såväl salongsprodukter, blommor och heminredning fick utökad butiksyta. Framgången lät inte vänta på sig och 2015 fick den lila loggan se ljuset. Butiken i Fjälkinge blev sätet för ett nytt huvudkontor och butiken i Kalmar invigdes enligt det nya konceptet.

Därefter har kedjan haft en dynamisk tillväxt med Västerås (2017), Örebro (2019), Sundsvall (2019), Norrköping (2020), Skövde (2021), Uppsala (2021) och Linköping (2022). Expansionstakten är fortsatt proaktiv och vi tror fortfarande att det är fötter i butik som gör skillnad.
Visa hela svaret

Vem är ägare till EKO?

Om oss – Ledning Välkommen till oss på EKO Stormarknad! Vi vill erbjuda dig shoppingglädje av “kända varumärken till låga priser” för dig, ditt hem och din familj. Vi är en del av stormarknadens historia från 1960-talet och entreprenörssjälen har drivit oss dit vi är idag.

 • I över 55 år har vi varit en destination för smarta shoppare som vill handla ekonomiskt.
 • Vi har flera planerade nyetableringar där vi bryter ny mark med vår mångåriga erfarenhet av att erbjuda ett fantastiskt koncept.
 • På EKO Stormarknad erbjuder vi nyheter, kända produkter och massor av inspiration.
 • Vi är värda att besöka i årets olika säsonger – då bjuder vi dig på en upplevelse i våra butiker med tillhörande event för såväl barn som vuxna kunder.
You might be interested:  Flytta Till Göteborg Vilket Område?

Vi erbjuder dig ett stort utbud inriktat på blommor, leksaker, konfektyr, hud & kroppsvård samt årets alla säsonger med därtill hörande sortiment för hemmet och din fritid, såväl för ute- och innemiljöer. Vårt huvudkontor är placerat i Fjälkinge där allt startade och vi har idag 11 butiker runt om i Sverige, från Malmö i söder till Sundsvall i norr.
Visa hela svaret

Vilka grönsaker bör man välja att köpa ekologiskt?

Vad ska man köpa ekologiskt? – Varor som man bör köpa ekologiskt är bananer, kaffe, vindruvor, äpplen, nektariner, gurkor, mejeriprodukter, kött, potatis och kakao då dessa produkter innehåller störst mängd bekämpningsmedel om de inte är ekologiskt framtagna.
Visa hela svaret

Hur är det att jobba på eko?

Roligt och stimulerande arbete Varje arbetsdag började med att sortera och lägga tillbaka varor på dess rätta platser. Med bra service får man tillbaks nöjda kunder. Bra ledning när jag började arbeta där. Bra arbetskolleger.
Visa hela svaret

Hur många anställda Bergendahls Hässleholm?

Bergendahl & Son Aktiebolag
Org.nr 556342-7664
Typ Privat aktiebolag
Huvudkontor Hässleholm, Sverige
Nyckelpersoner Spyridon Mylonopoulos Styrelseordförande Lars Ljungälv Koncernchef VD
Bransch Konglomerat
Antal anställda 4 729 – 2020
Historia
Grundat 1922
Grundare Mikael Bergendahl
Ekonomi
Omsättning ▲ 14,347 miljarder SEK
Rörelseresultat ▲ 88,352 miljoner SEK
Vinst efter skatt ▲ 171,537 miljoner SEK
Tillgångar ▼ 3,067 miljarder SEK
Eget kapital ▲ 1,136 miljarder SEK
Övrigt
Webbplats Bergendahls.se
Fotnoter Statistik från 2020 års bokslut.

Bergendahls med moderbolaget Bergendahl & Son Aktiebolag är ett familjeägt (Mylonopoulos) handelshus med säte i Hässleholm i norra Skåne, Koncernen viktigaste del är affärsområdet inom livsmedel – Bergendahl Food, Dessutom finns ett affärsområde inom mode, Bergendahl Fashion, med Glitter som viktigaste varumärke, samt ett affärsområde med övrigt, Bergendahl Invest, med varumärkena Granit,

År 2009 övertog man även rättigheterna till varumärket Duka efter företaget Dukas konkurs. Tidigare hade man även möbelkedjan Bolagret, men den gick i konkurs 2012. Bergendahl Food stod för merparten av koncernens omsättning. Bolaget hade en omsättning på 9,4 miljarder kronor 2017. Företaget är majoritetsägare i butikskedjorna City Gross samt äger Eko Stormarknad,

Marknadsandelen av svensk dagligvaruhandel var 7 % 2015 Bergendahl Food var livsmedelsgrossist med leveranser till butikskedjorna City Gross, Matöppet och Matrebellerna, Företaget var också leverantör för Vi-butikerna till oktober 2009. Den 31 maj 2021 tillkännagavs att moderbolaget Bergendahl & Son säljer partihandelsverksamheten i dotterbolaget Bergendahl Food och 9,9% av City Gross till Axfood, som under fem har option på att köpa ytterligare 20,1%.
Visa hela svaret

Har Axfood köper Bergendahls?

Axfood har idag slutfört förvärvet av dels partihandelsverksamheten Bergendahls Food, dels den minoritetspost i City Gross som är en del av ett strategiskt partnerskap. Förvärvet skapar skalfördelar och synergier, och gagnar även partihandelskunder och Sveriges konsumenter genom ökad effektivitet samt sortiments- och logistikförbättringar. När Öppnar Eko I Uppsala Axfood har idag slutfört förvärvet av dels partihandelsverksamheten Bergendahls Food, dels den minoritetspost i City Gross som är en del av ett strategiskt partnerskap. Förvärvet skapar skalfördelar och synergier, och gagnar även partihandelskunder och Sveriges konsumenter genom ökad effektivitet samt sortiments- och logistikförbättringar.

 • Idag skriver vi dagligvaruhistoria, säger Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow,
 • Bergendahls Food blir idag en del av Dagab och vi inleder nu också vårt partnerskap med City Gross.
 • Med ökade volymer stärker vi våra positioner på marknaden och jag ser mycket fram emot vårt samarbete.
 • Den 31 maj 2021 tillkännagav Axfood att ett avtal ingåtts med Bergendahl & Son AB om att förvärva 100 procent av Bergendahl Food AB.
You might be interested:  Hur Många Gymnasieskolor Finns Det I Helsingborg?

Därutöver skulle Axfood, som en del i ett strategiskt partnerskap, förvärva en minoritetsandel motsvarande 9,9 procent av aktierna i City Gross Sverige AB (“City Gross”) med option om en ägarandel upp till motsvarande 30 procent. Förvärvet har idag slutförts genom att Axfood tillträtt och blivit ägare till de avtalade aktierna.

 • Betalning har skett kontant genom en kombination av befintlig kassa- och kreditfaciliteter.
 • För att över tid bibehålla en stark finansiell position avser Axfood som tidigare kommunicerats att genomföra en nyemission om 1,5 miljarder kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare.
 • Axfoods årsstämma den 23 mars 2022 kommer att föreslås bemyndiga styrelsen att besluta om emissionen för genomförande under 2022.

Ytterligare information om transaktionen framgår av Axfoods pressmeddelanden från den 31 maj 2021 och den 16 september 2021. Kategorier: Axfood När Öppnar Eko I Uppsala När Öppnar Eko I Uppsala Axfood ska vara ledande inom prisvärd, bra och hållbar mat. I vår bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och vårt supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik.

I Axfoodfamiljen ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem. Tillsammans har koncernen drygt 12 000 medarbetare och en omsättning om cirka 66 miljarder kronor. Axfoods aktie är sedan år 1997 noterad på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB.

Läs mer på www.axfood.se.
Visa hela svaret

Är lösgodis billigare?

På klassiskt plockgodis är skillnaderna inte lika stora. Vissa sorter är till och med billigare i påse. När vi kollar priserna är kilopriset för färdigpackade påsar med Bassetts winegums (83,95 kr), Fazer Tutti Frutti (77,50 kr) och Bubs Hallonskallar (62,63 kr) lägre än de 89 kronor per kilo lösgodiset kostar.
Visa hela svaret

Vad säljer butiken eko?

På EKO :- finner du ett stort utbud av julklappstips och julklappar för hela familjen. Besök våra unika avdelningar såsom LEGO, Disney, leksaksavdelning, salong, godis eller blomsteravdelning fyllda av nyheter, kända produkter och massor av inspiration. Se vårt sortiment!
Visa hela svaret

När öppnade eko i Borås?

Borås bil öppnar bilskadecenter i Viared Publicerat 2022-01-24 I mars 2022 öppnar Borås bil-gruppens nya satsning – Eko Bilcenter i Viared. Med det nya bolaget vill Borås Bil bli den ledande och mest kompletta bilskadehanteraren i Sverige. – Vi har utformat både lokaler och processer för att bli Sveriges mest moderna och kompletta bilskadecenter, med allt under samma tak.

Tidsvinsterna gör att vi drastiskt kan minska hanteringstiden av skadade bilar och därmed öka kapaciteten från i snitt 3 000 till 5 000 hanterade skador per år. Dessutom blir vi märkesneutrala, säger Robert Ynghagen, vd. I de 4 000 kvadratmeter stora lokalerna på Prognosvägen i Viared kommer reparation av lack-, -kaross, -interiör & bilglas att rymmas under samma tak, även vanlig service och bilvård får plats för att skapa ett komplett bilcenter.

– Eko står för enkelhet, kvalitet och omtanke. För oss är de värderingarna så viktiga att vi valde att inkludera dem i namnet. Det ger en signal om våra ambitioner och håller oss också ansvariga för att leverera det vi lovar. Som ett led i det kommer vi till exempel att lansera en mobilapp som ger våra kunder full koll på hela reparationsprocessen, säger Robert.

 • Robert Ynghagen kommer närmast från rollen som servicemarknadschef på Borås Bil, en roll han haft sedan 2013.
 • Med honom in i bolaget följer personalen från Borås Bil skadecenter och Tosseryds billackering, totalt 30 personer.
 • Mellan 40 och 50 personer kommer arbeta i det nya bolaget och satsningen innebär tio nyanställningar för att klara bemanningen.
You might be interested:  När Öppnar Jureskogs I Eskilstuna?

: Borås bil öppnar bilskadecenter i Viared
Visa hela svaret

Varför heter EKO EKO?

Lågpriskedjan Eko trycker på gasen Kända varumärken till låga priser. Så beskriver sig Bergendahls stormarknadskoncept Eko som namnet till trots inte har något med ekologiskt att göra.

 • – Första butiken öppnade 1964 i Fjälkinge och på den tiden betydde eko att det var ekonomiskt och inte ekologiskt, berättar vd:n Ted Berggren för Fri Köpenskap.
 • Kedjan har totalt fem butiker i Malmö, Fjälkinge, Borås, Kalmar och Västerås.
 • – Vi har slumrat ganska länge men nu tänker vi satsa och ägarfamiljen står bakom oss, konstaterar Ted Berggren.
 • Nästa onsdag den 20 februari öppnar kedjans sjätte butik totalt, i Örebro, och till hösten kommer konceptet till handelsplatsen Birsta City i Sundsvall.
 • – Vi håller hårt i stormarknadskonceptet runt 7 000 kvadratmeter och därför etablerar vi oss inte på orter med mindre än 80 000 invånare, konstaterar Ted Berggren.
 • Sortimentet är brett men kan delas in i ett antal huvudgrupper:
 • Säsongsvaror.
 • Hushållsprodukter.
 • Tvätt, rengöring och städ.
 • Blomster.
 • Leksaker.
 • Snacks och konfektyr (3,98 kronor hektot för lösviktsgodis).
 • Hår- och kroppsvårds.

Som Rusta och Ö&B? – En del av vårt sortiment är väldigt likt Rusta och en annan del väldigt likt Ö&B. Men jag skulle också vilja påstå att vi rymmer både Lekia, Hemmakväll, en blomsterhandel och en belysningsbutik under samma tak också. Vi är väldigt breda helt enkelt, konstaterar Ted Berggren.

 1. När Öppnar Eko I Uppsala
 2. Eko-butik i Hansa City i Kalmar.
 3. Köpcentrum och etablerade handelsplatser är huvudmålet eftersom kedjans målgrupp är hela familjer och kvinnor.
 4. – Fastighetsägarna gillar oss eftersom vi erbjuder en stor bredd, konstaterar Ted Berggren.

Och dagligvaruhandeln. Gillar de er ? – Jag tror att vi är en utmärkt granne om man har ett tydligt matvarufokus men desto hårdare konkurrent ifall man tydligt nischat sig mot specialvaror. Stockholm, Göteborg och Malmö nämns som intressanta städer men efter en lyckad etablering i Västerås har Ted Berggren fått blodad tand för mindre regionstäder.
Visa hela svaret

Hur kan ett EKO uppstå?

För andra betydelser, se Eko (olika betydelser), Eko är ett ljudfenomen som uppstår om ett ljud reflekteras och reflektionen hörs med så stor fördröjning att den uppfattas som ett separat ljud av lyssnaren. Normalt krävs en fördröjning på minst en tiondels sekund för att örat ska uppfatta fenomenet som ett eko, vilket innebär en reflekterande yta på minst 17–18 meters avstånd.

 • Ljudets hastighet i luft varierar med tryck och temperatur, men är ca.340 m/s vid 15 °C och normalt tryck vid havets yta).
 • Snabbare ekon än så kan också uppfattas om ljudet studsar upprepade gånger mellan två ytor på kortare avstånd, så kallat fladdereko, ett fenomen som oftast uppfattas som obehagligt.

Ett eko blir starkare om den reflekterande ytan är konkav, Fladdermöss använder sig av effekten när de jagar. Eko uppstår när ljud reflekteras mot en plan yta. I ett normalstort rum uppstår inget eko eftersom ljudet reflekteras och sprids i olika riktningar samt försvagas flera gånger mot ljudabsorberande ytor som möbler och vägg- och takmaterial.

 • I sådana fall talar man istället om rummets efterklang, och inget distinkt eko kan uppfattas.
 • Ekon kan uppstå naturligt, exempelvis vid en bergvägg eller framför en stor byggnad som fångar upp och återkastar ljudet.
 • Det kan också skapas på konstgjord väg, exempelvis genom elektronisk fördröjning och upprepning, en effekt som ibland används som ingrediens och stilelement inom rock- och popmusik,

Ekon kan användas för avståndsmätning, något som exempelvis används i ekolod, då ekolodet sänder ett ultraljud genom vattnet som träffar bottnen, reflekteras mot den och studsar upp till ytan igen. En liknande användning är radar, där radiovågor används istället för ljudvågor,
Visa hela svaret