När Är Det Mest Trafik I Göteborg?

När Är Det Mest Trafik I Göteborg
Påverkar trafiken i hela Göteborg – Den minskade kapaciteten i och kring Tingstadstunneln kommer att ge kraftiga effekter på hela Göteborgs trafiksystem. – Det kommer att bli köer och längre restider. Om man tittar på analyserna så blir köerna som värst klockan 7 till 9 och 15 till 17 på vardagar och klockan 11 till 14 på helger och därför bör man undvika dessa tider, säger Robin Holmér.
Visa hela svaret

Hur är det att köra bil i Göteborg?

‘Sväng höger’ och så är det bara en gröt av olika vägar och korsningar och man har två tiondelar på sig att fatta att man skulle ligga fyra filer till höger och här var det heldraget. När det gäller Göteborg så har jag en huvudregel. Kör till vissa ställen där trafiken i de flesta fallen inte är helt havererade.
Visa hela svaret

Vilken dag mest trafik?

Glad påsk till alla trafikanter Foto: Lo Birgersson/Trafikverket Publicerad: 13 april 2022 11:32 Påsktrafiken · Påsken är en av årets mest trafikerade helger – här är några tips till dig som ska ge dig ut på vägarna. Under påskhelgen är det mer trafik än vanligt ute på vägarna, då är det extra viktigt att planera sin resa i förväg.

 • Vill du slippa den mest intensiva trafiken så undvik att köra på skärtorsdagen och annandag påsk – då brukar det vara mycket trafik på de stora lederna och man får räkna med längre restider.
 • Välj gärna vägar med mitträcken och trafiksäkerhetskameror.
 • Hos Trafikverket hittar du kartor över vilka vägar som är mest trafikerade och var det finns mitträcken och kameror.

Länk hittar du under rubriken “Mer information”.
Visa hela svaret

När är det halt på vägarna?

Vid vilken temperatur börjar det bli risk för halka? Det finns risk för halka (orsakad av frost, snö, is eller kyla) redan vid +4 °C, Även fast termometern visar flera plusgrader kan vägbanans temperatur nämligen vara under 0 °C.
Visa hela svaret

Hur ser trafiken ut på E4?

För närvarande finns inga planerade störningar.
Visa hela svaret

You might be interested:  Var Ligger Östersund I Sverige?

Vad kostar det att ha bil i Göteborg?

Räkna på bilkostnaden per månad – Glöm inte då att räkna med:

Lån Drivmedel Försäkring Skatt Besiktning Däck Eventuell parkering Övriga kostnader

För en mer exakt kostnad för bilen kan du också inkludera värdeminskningen i månadskostnaden. När du vet ungefär vad din bil kommer att kosta kan du budgetera och påbörja din låneansökan för din nya bil. Lycka till! Vanliga frågor och svar – Månadskostnad för bil Vad kostar en bil i månaden? För att räkna ut vad en bil kostar i månaden ska du räkna på storlek på lånet, hur mycket du kör, vad försäkringen kostar och flera andra saker.

Läs mer här! Hur mycket kostar bensin varje månad? Det beror på hur mycket din bil drar samt hur mycket du kör. Men om du har en genomsnittsbil och kör 1000 mil om året kostar det ungefär 900 kronor i månaden med bensin. Hur mycket förlorar en bil i värde? Man brukar räkna med att en bil förlorar 15 procent i värde varje år.

Köper du en helt ny bil minskar den mer – så mycket som 25 procent första året. Vad kostar en bilförsäkring? Det beror på hur ny och dyr din bil är – samt hur stor försäkring du vill ha. En enkel trafikförsäkring kostar ofta bara ett par hundralappar i månaden, medan en helförsäkring lär kosta över 500 kronor varje månad.
Visa hela svaret

Hur många har körkort i Göteborg?

Både bland män och kvinnor så är andelen med körkort högst i åldern 60-64 år, för män ligger den på 87 procent och för kvinnor på 75 procent. Bland de yngsta i åldern 18-24 år är andelen med körkort i genomsnitt på 50 procent.
Visa hela svaret

När är Tingstadstunneln klar?

Tingstadstunneln är gammal och sliten och måste totalrenoveras. Vi jobbar med ett tunnelrör i taget och räknar med att bli klara i oktober 2023. Stor trafikpåverkan väntas.
Visa hela svaret

Hur många dör i trafiken 2022?

Omkomna i vägtrafik januari–oktober 2022 – Grafiken ovan visar antalet omkomna i vägtrafiken januari-oktober 2022.178 personer omkom totalt, varav 93 var skyddade trafikanter och 85 oskyddade. Diagram visar även antalet omkomna per månad 2018-2022 (för exakta siffror se tabeller nedan). Fotgängare som fallit omkull och skadat sig i trafikmiljön ingår inte i definitionen av vägtrafikolycka eftersom inget fordon varit inblandat.
Visa hela svaret

Vad kommer först i trafiken?

I denna ordning ska du prioritera anvisningar i trafiken : Polismans tecken. Trafiksignal. Vägmärke. Allmänna regler.
Visa hela svaret

You might be interested:  När Får Man Vaccin Uppsala?

När är det mest kö i Stockholm?

Bara 15 dagar i bilkö för stockholmarna Varje år sammanställer TomTom trafikläget i 390 städer fördelade över 48 olika länder och presenterar resultatet i rapporten TomTom Traffic Index. Årets rapport som återger trafiksituationen under 2016 har nyss släppts och i den kan vi läsa att trafiken i Stockholm har blivit något mindre stillastående än vad den var under 2015.

Enligt rapporten har stockholmarna i genomsnitt 30 minuters enkel resväg till arbetet och sitter fast i bilköer i genomsnitt 33 minuter per dag. Jämfört med året innan är det en minskning med två minuter. Sett över hela fjolåret satt stockholmarna fast i köer i 126 timmar under 2016 vilket motsvarar 15 arbetsdagar.

Det kan låta mycket, och är också mycket, men jämfört med 2015 är det ändå en ljusning då stockholmarna året innan befann sig i bilköer motsvarande 17 arbetsdagar. Värst är trafiksituationen i Stockholm mellan klockan 08.00 och 09.00 på morgnarna samt mellan klockan 16.00 och 17.00 på eftermiddagarna.

 • Trafiken är enligt statistiken värre på eftermiddagarna än på morgnarna och just onsdagseftermiddagar mellan klockan 16.00 och 17.00 är det som allra värst.
 • Av fjolårets alla dagar var onsdagen den 9 november den värsta trafikdagen i Stockholm,,
 • Stockholm vs övriga Europa Sett ur ett europeiskt perspektiv ligger Stockholm enligt TomToms statistik ganska bra till.

Den svenska huvudstaden ligger på placering 28 bland de 42 europeiska städer med värst trafiksituation. Det kan jämföras med året dessförinnan, 2015, då Stockholm låg på plats 18. Stockholm vs övriga Norden Stockholm var under 2014 och 2015 den stad i Norden som hade sämst trafiksituation med längst kötider.

I och med att situationen förbättrades under 2016 tappade Stockholm topplaceringen till Oslo som under samma år har fått se flytet i trafiken försämras. Stockholm vs övriga Sverige Stockholm är fortfarande “trafikvärstingen” bland svenska städer men det finns städer som närmar sig. Både Göteborg och Uppsala har under 2016 fått se försämrade trafiksituationer med 28 respektive 24 minuters genomsnittskö per dag.

Översatt till arbetsdagar satt göteborgarna i genomsnitt 13 arbetsdagar i kö under fjolåret medan bilister från Uppsala spenderade 11 arbetsdagar mer bakom ratten än vad de hade gjort om trafiken hade flutit på. I Malmö var trafiksituationen oförändrad under 2016 jämfört med 2015.

 • Malmöborna spenderar i genomsnitt 16 minuter i bilköer per dag.
 • Sett över helåret blev det drygt sju arbetsdagar som spenderades “i onödan” bakom ratten.
 • Vi vill med hjälp av vårt trafikindex visa myndigheter och resenärer att det går att bryta negativa trender.
 • Genom att få tillgång till och analysera trafikdata får vi rätt beslutsunderlag och kan på olika sätt påverka trafiken.
You might be interested:  Var Finns Biltullarna I Stockholm?

Antingen genom att privatpersoner som kan välja att resa några minuter tidigare eller senare för att undvika de värsta trafikstockningarna eller om beslutsfattarna i staden väljer att investera i nya kollektivtrafiksatsningar. Rapporten visar bland annat att den genomsnittliga bilpendlaren i Stockholm kan spara 33 minuter om de undviker att resa under den värsta rusningstrafiken, säger Andreas Bolonassos som TomToms Sverigechef.

 • 1. Oslo 30 % (25 %)
 • 2. Stockholm 28 % (29 %)
 • 3. Helsingfors 26 % (23 %)
 • 4. Uppsala 26 % (23 %)
 • 5. Åbo 25 % (23 %)
 • 6. Stavanger 24 % (24 %)
 • 7. Göteborg 23 % (20 %)
 • 8. Köpenhamn 23 % (21 %)
 • 9. Århus 16 % (19 %)
 • 10. Trondheim 19 % (16 %)
 • 11. Malmö 18 (16 %)
 • 12. Bergen 18 % (20 %)
 • 13. Odense 17 % (0 %)
 • 14. Tammerfors 16 % (13 %)
 • Topplista Europa

Rangordnat utifrån genomsnittlig trafikstockningsnivå. Procentsiffran motsvarar den extra tid en genomsnittlig förare spenderade på restid under 2016 i jämförelse med om resan hade skett en tid på dagen när trafiken flyter fritt.

 1. 1. Lodz, Polen 51 %
 2. 2. Bukarest, Rumänien 50 %
 3. 3. Moskva, Ryssland 44 %
 4. 4. Belfast, Nordirland 43 %
 5. 5. Dublin, Irland 43 %
 6. 6. Palermo, Italien 43 %
 7. 7. Sankt Petersburg, Ryssland 41 %
 8. 8. Edinburgh, Skottland 40 %
 9. 9. London, England 40 % (6)
 10. 10. Marseille, Frankrike 40 %
 11. Topplista världen

Rangordnat utifrån genomsnittlig trafikstockningsnivå. Procentsiffran motsvarar den extra tid en genomsnittlig förare spenderade på restid under 2016 i jämförelse med om resan hade skett en tid på dagen när trafiken flyter fritt.

 • 1. Mexiko City, Mexiko 66 %
 • 2. Bangkok, Thailand 61 %
 • 3. Jakarta, Indonesien 58 %
 • 4. Chongqing, Kina 52 %
 • 5. Lodz, Polen 51 %
 • 6. Bukarest, Rumänien 50 %
 • 7. Istanbul, Turkiet 49 %
 • 8. Chengdu, Kina 47 %
 • 9. Rio de Janeiro, Brasilien 47 %
 • 10. Tainan, Taiwan 46 %
 • För fullständig statistik för hela världen (390 olika städer) besök,

: Bara 15 dagar i bilkö för stockholmarna
Visa hela svaret

När byggdes Norrleden i Göteborg?

Först när Västerleden och Gnistängstunneln stod färdiga 1978 fanns en modern förbindelse som tog hand om trafiken mellan den växande bebyggelsen i sydväst och centrala staden samt mot Hisingen. Angeredsbron byggdes 1978, och 1982 tillkom Norrleden och Västerleden på Hisingen.
Visa hela svaret