Hur Mycket Kostar Det Att Åka Tunnelbana I Stockholm?

Hur Mycket Kostar Det Att Åka Tunnelbana I Stockholm
Enkelresa utan ett SL Access kort (kort för reskassa) kostar 44 kr/person. Biljetten är giltig i 75 minuter. Enkelbiljetter kan köpas på alla tunnelbanestationer och på de flesta pendeltågsstationer. Biljett kan inte köpas ombord på buss eller spårvagn.
Visa hela svaret

Vad kostar det att åka tunnelbana Stockholm?

Enkelbiljett köpt med reskassa inklusive kontaktlöst kostar 38 kronor för vuxna och 25 kronor för pensionär, ungdom och student. Engångskort och biljett köpt hos konduktör kostar 51 kronor för vuxna och 34 kronor för pensionär, ungdom och student.
Visa hela svaret

Hur köper jag biljett till tunnelbanan i Stockholm?

Biljetter – Man kan köpa biljetter till tunnelbanan på en rad olika ställen, bland annat direkt på tunnelbanestationerna, vid en betjänad lucka eller i biljettautomater, på SL Center, på Pressbyråer runt om i Stockholm, samt i en del andra kiosker, som inte hör till Pressbyrån, och i vissa livsmedelsbutiker.

 • Dessutom kan man köpa biljetter via nätet om man föredrar det hos SL – SL.se – tidtabeller och biljetter,
 • Sedan några år tillbaka kan man även använda sms biljetter för att åka tunnelbana.
 • Det finns vidare flera olika biljettyper att välja mellan, beroende på hur ofta man åker tunnelbana och så vidare.

Den som reser med t-banan varje dag bör exempelvis inte använda samma biljetter som turister som endast befinner sig i Stockholm tillfälligt, och så vidare. Ett stort tack till våra sponsorer som har hjälp till med informationen på denna sida! Om du behöver låna pengar online så tipsar vi om denna sida om du har möjlighet, annars får vi önska dig lycklig resa med tunnelbanan.
Visa hela svaret

Kan man betala med kort på tunnelbanan?

Så fungerar det – Blippa ditt betalkort genom att föra den till den gröna läsaren vid spärren på bussen, betalstolpen eller de olika plattformarna. Tjänsten fungerar för alla kontaktlösa Visa/Mastercard/American Express (och alla enheter/devicer som stödjer NFC), från alla kortutgivare i världen.

Undantag är kort som enskilda banker valt att undanta. (Bankkort Mastercard ung fungerar inte). Tänk på att blippa med samma betalkort eller digitala kort under hela resan. Annars blir du debiterad för två biljetter fast du bara gjort en resa. Kostnaden för biljetten dras från kortkontot tidigast dagen efter din resa.

Mer information om att resa med betalkort hittar du på sl.se,
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att åka kollektivt i Stockholm?

Turistinformation för dig som ska resa till Stockholm Stockholm kan delas upp i 14 öar, och har nästan 2 miljoner invånare. Stan består av innerstaden och sträcker sig sedan utåt i förorterna. Innerstaden består av det centrala affärsdistriktet Norrmalm, det välbärgade Östermalm (som också huserar stora turistattraktioner som till exempel Vasamuseet och Skansen), Gamla Stan, trendiga Södermalm och de västra öarna Kungsholmen, Lilla Essingen och Stora Essingen.

De västra förorterna är många och inkluderar bland annat Vällingby, Solvalla och Kista, och bland de norra förorterna finns Solna, Sundbyberg, Hagastaden, Danderyd, Täby och Runriket. I den södra delen av Storstockholm hittar du Globen, Skogskyrkogården (som finns med på UNESCOs världsarvslista), Liljeholmen och Södertörn.

Det är inte klarlagt exakt när Stockholm grundades, men staden första gången staden omnämns ärår 1252 och grundades av Birger Jarl. Sedan 1500-talet har Stockholm varit ett viktigt handelscentrum och 1634 blev det Sveriges huvudstad. För mer information och kartor rekommenderar vi att du vänder dig till turistinformationerna i centrala Stockholm. Hur Mycket Kostar Det Att Åka Tunnelbana I Stockholm Spårvagnen mellan Stockholm city och Djurgården – Foto: © A. Aleksandravicius/Shutterstock.com Det är relativt enkelt att resa med kollektivtrafik inom Stockholm stad. Biljetterna är giltiga på bussar, tunnelbanan, pendeltåg, spårvagnar och vissa färjor.

Du kan köpa biljetter på bland annat Pressbyrån eller i SL:s biljettautomater. Du kan också köpa biljetter med SL:s app. Observera att du kan inte köpa biljetter ombord på bussarna. Alla hållplatser har tyvärr inte biljettmaskiner, så det smidigaste om du är i Stockholm i mer än tre dagar är att köpa ett SL Access-kort från Pressbyrån och ladda det med biljetter.

Om du är osäker hur du ska åka kan du planera din resa på, En enkelbiljett kostar från 31 kr, men du kan ladda vilken summa du vill mellan 100-1000 kr på ditt SL Access-kort. Om du reser ofta kan du köpa ett veckokort för 325 kr. Om du är student eller pensionär kan du köpa biljett till nedsatt pris hos SL-center på vissa stationer.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Är Skatt På Pension I Stockholm?

Hur betalar jag i tunnelbanan?

Kategorier: Reseinformation Publiceringsdatum: 14 januari 2022 Buss, tunnelbana, pendeltåg, spårvagn och färjetrafik. I Stockholm kommer du långt med kollektivtrafiken. Bolaget Storstockholms Lokaltrafik, SL, ansvarar för stadens kollektivtrafik. I den ingår tunnelbanan, bussar, pendeltåg, spårvagnar i City och i omgivningarna (tvärbanan, Roslagsbanan, Nockebybanan och Saltsjöbanan) samt vissa färjelinjer i Stockholms län.

 • Biljetterna köps på SL-center, tunnelbanespärrar, Pressbyrån, biljettautomater, via SL:s app eller via SMS.
 • Du kan även betala direkt vid tunnelbanespärren eller när du stiger ombord en buss med ett bankomatkort.
 • En engångsbiljett kostar 51 kronor (38 kronor om du fyller på ett SL istället) och gäller i 75 minuter.

Det går också bra att köpa ett 1-, 3- eller 30-dagarskort. Dessa ger dig fria resor över hela staden under giltighetstiden. Läs mer om biljettpriser och planera din resa på SL:s hemsida, Stockholmarna är måna om sin vackra miljö. Det har lett till att många av innerstadsbussarna går på miljövänliga bränslen som till exempel etanol.
Visa hela svaret

Vad kostar SL biljett 2022?

SL inför pristak på enkelbiljetter Storstockholms lokaltrafik, SL, inför “capping” – pristak på enkelbiljetter. Det innebär att resenärers enkelbiljetter automatiskt övergår till en periodbiljett när ett visst antal resor har uppnåtts. Målet är att även de som reser oregelbundet ska välja kollektivtrafiken.

Trafiknämndens beslut innebär att SL, med start under nästa år, sätter ett pristak för enkelbiljetter under en viss period. Först ut är dygnsbiljetter, men planen är att på sikt införa systemet även på månadsbasis. Systemet kommer inledningsvis att vara aktuellt för resenärer som köper enkelbiljett med betalkort i spärren.

Hur pristaket ska fungera för köp av biljett i SL-appen och spärrkiosker ska Trafikförvaltningen undersöka under hösten, meddelar den blågröna koalitionen i region Stockholm i ett, I dag kostar en enkelbiljett för vuxna 39 kronor. En dygnsbiljett kostar 165 kronor, vilket innebär att man behöver göra mer än fyra resor för att en dygnsbiljett ska löna sig.
Visa hela svaret

Kan man betala med Swish på SL?

Snart kan du betala SL-biljetter med Swish En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-27 21:13 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/snart-kan-du-betala-med-swish-for-sl-biljetter/ Uppdaterad 2018-01-26 Publicerad 2018-01-26 De nya läsarna på spärrarna som kommer att installeras under 2018. Foto: Henrik Berglund Från och med den första februari kommer man att kunna betala sina SL-biljetter med Swish – i alla fall om man reser med enkelbiljett. Dessutom kommer man att kunna blippa med telefonen för att ta sig in genom vanliga tunnelbanespärrar.

You might be interested:  Vilken Stadsdel Tillhör Gatan Malmö?

DN.se Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se e-DN Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna) DN.Prio Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

Genom att klicka på “Godkänn köp” godkänner jag och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News, Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter. : Snart kan du betala SL-biljetter med Swish
Visa hela svaret

Hur mycket kostar SL med bankkort?

Är det dyrare att blippa med bankkortet? Nej, det är samma pris som om du köper den via SL :s app, reskassan eller i en biljettautomat.
Visa hela svaret

Hur länge får man åka på en SL biljett?

Det gäller till exempel periodbiljetter och enkelbiljetter på SL Access-kortet. Du aktiverar biljetten när du håller den mot SL :s kortläsare första gången. En enkelbiljett är giltig i SL :s kortläsare i 75 minuter från och med dess starttid.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att Blippa med bankkort?

En betalningsmottagare (exempelvis en butik) får inte ta ut en särskild avgift för att du betalar med kort.
Visa hela svaret

Vad ingår i Stockholmskortet?

Det här kan du vänta dig – Stockholmskortet låter dig få ut det mesta av ditt besök i Sveriges huvudstad; en livlig, kosmopolitisk stad full av attraktioner. Välj ett 48-, 72- eller 120-timmars kort, giltigt från den tid och det datum som stämplats vid dess första användning.

Kortet är giltigt en gång per attraktion och ger dig rätt till obegränsad resa med tunnelbana, buss, spårvagn och pendeltåg. STOCKHOLM-KORT ERBJUDANDEN: • Obegränsad användning av kollektivtrafik i Stockholm, inklusive tunnelbana, bussar, spårvagnar, pendeltåg och båtar (inte färjan till Djurgården) • Gratis entré till 80 museer och sevärdheter • En kartmapp tillgänglig på svenska och engelska – med information om museer och kartor över staden • Rabatterade biljetter för båtturer till Drottningholm Palace • Rabatterade biljetter till Cosmonova IMAX-teatern • Rabatterade biljetter till Open Top dubbeldäckare • Gratis cykeltur med Stockholm Adventures och Bike Sweden • Gratis båttur med Royal Canal Tour (3 april – 18 december) ELLER den historiska kanalturen (6 juni 16 augusti) • Rabatterade biljetter till sightseeingbussen i Stockholm Panorama KOSTNADSFRI båtrundtur: I Stockholmskortet ingår kostnadsfri sightseeing på vissa avgångar på båtrundturerna Djurgården runt ELLER Kungsholmen runt.

På Djurgården runt får du åka genom de grönaste delarna av Stockholm. Den avgår från Strömkajen eller Nybrokajen i centrala Stockholm och går ut genom Djurgårdskanalen. (Tillgängligt från 3 april till 18 december) Kungsholmen runt går runt Stockholms största ö, Kungsholmen, och du får veta mer om Stockholm från dåtid till nutid.

Den här rundturen avgår från Stadshuskajen bredvid Stadshuset. (Tillgängligt från 6 juni till 16 augusti) Kostnadsfria resor med kollektivtrafik: Obegränsade kostnadsfria resor med Storstockholms Lokaltrafik (SL) på tunnelbana, bussar, spårvagnar och pendeltåg. Om du vill resa till och från platser i Storstockholm kan du ta pendeltåg från Stockholms centralstation.

Det bästa resesättet anges alltid i presentationen av sevärdheterna. Transport till flygplatsen ingår inte. KOSTNADSFRITT inträde till följande museer

MillesgårdenAquaria VattenmuseumArkitektur- och designcentrumArmémuseumBergianska trädgårdenBiologiska museetBonniers KonsthallFjärilshusetCasino CosmopolCarl Eldhs Ateljémuseum Kina slott (endast på sommaren)Stadshuset (endast guidade turer)Stockholms stadsmuseumDansmuseetDrottningholms slottDrottningholms Slottsteater (endast på sommaren)Etnografiska museetFilmstadens KulturFotografiska – Fotografiska museetFärgfabrikenGripsholms slott (endast på sommaren)Nöjesparken Gröna Lund (endast på sommaren)Guidade rundturer på Kungliga Operan (endast på sommaren)Gustav III:s antikmuseum (endast på sommaren)Gustav III:s paviljong (endast på sommaren)Gustavsbergs porslinsmuseumHallwylska museetSpritmuseum och Absolut Art CollectionRiddarhusetThe Jewish MuseumK.A. Almgren SidenväveriKaknästornetLeksaksmuseetLiljevalchs KonsthallMarabouparkenÖstasiatiska museetStockholms medeltidsmuseumMedelhavsmuseetModerna MuseetHistoriska museetMuseum Tre KronorMusik- och teatermuseetSjöhistoriska museetRiksidrottsmuseetNationalmuseumNaturhistoriska riksmuseetSven-Harrys konstmuseum NobelmuseetNordiska museetObservatoriemuseetPolismuseetPostmuseumLivrustkammarenKungliga myntkabinettetHovstalletKungliga slottetRiddarholmskyrkan (endast på sommaren)Rosendals slott (endast på sommaren)Rosersbergs slott (endast på sommaren)Skansen friluftsmuseumSkansen-AkvarietSkattkammarenSkoklosters slott (endast på sommaren)SkyView – högst upp på GlobenSolvallaSpårvägsmuseetStorkyrkanStockholms konserthus – guidade rundturer (endast på sommaren)StrindbergsmuseetTekniska museetThielska gallerietTom Tits ExperimentLeksaksmuseetTullgarns slott (endast på sommaren)Ulriksdals slott (endast på sommaren)Prins Eugens WaldemarsuddeVasamuseetVaxholms Fästnings MuseumSkogskyrkogården (guidad rundtur endast på sommaren)

You might be interested:  Vilket Datum Stänger Gröna Lund 2021?

Visa hela svaret

Kan man åka två på samma SL kort?

Att resa flera på samma kort. Man kan åka flera på samma kort, bara det finns tillräckligt med pengar och man åker tillsammans. Man måste registrera båda resorna samtidigt, man kan inte komma och betala en resande till i efterhand.
Visa hela svaret

Vad kostar en biljett?

365-dagarsbiljett lågtrafik

Pris vuxen Rabatterad biljett
Liten zon/stadszon 5643 3950,10
Mellanzon 6992 4894,40
Stor zon 8579 6005,30
Län 10384 7268,80

Visa hela svaret

Vad kostar det att åka tunnelbana i Paris?

Enkelbiljetten kallas för T+ Ticket. Priset är 1,80 euro. Köper du tio enkelbiljetter på en gång kostar det 14,10 euro. T+ Ticket är giltig på metro, buss, nattbuss, tram och RER (i innerstaden).
Visa hela svaret

Vad kostar en resa med SL för pensionär?

Här kan du få pensionärsrabatt på dina resor – SJ: Du får 10 procents rabatt på resor och möjlighet att utnyttja sista-minuten-priser. Du räknas som pensionär om du har ett intyg som visar att du tar ut pension från Pensionsmyndigheten. Det räcker med att du tar ut en fjärdedel av premiepensionen.

Det kan du göra från 62 års ålder. SL, Stockholm: För ett månadskort betalar du 650 kronor (fullt pris 970 kronor) och för en enkel resa 26 kronor (fullt pris 39 kronor). Samma villkor som för SJ. Västtrafik: Det finns olika typer av seniorbiljetter om du är folkbokförd i någon av kommunerna i Västra Götaland.

Åldersgränserna varierar, från 65 år och uppåt. Men information på vasttrafik.se Skånetrafik: I flera skånska kommuner kan kommuninvånare över en viss ålder åka gratis. Ibland är det 70 år som är åldersgräns, ibland 75 år. Mer information på skanetrafiken.se Blekinge: 25 procent på biljetter hos länstrafiken från 65 år.

 • Halland: Folkbokförda i Varberg, Falkenberg och Halmstad kan få ett Seniorkort från 75 års ålder som berättigar till fria resor vissa tider på dagen.
 • Almar: Rabatt hos länstrafiken om du fyllt 65 år och åker vissa tider på dagen.
 • Ronoberg: Kostnadsfri biljett hos länstrafiken kan beställas om du har fyllt 80 år.

Jönköping: Seniorrabatt från 70 år. Värmland: Seniorrabatt hos Värmlandstrafiken och Karlstadbuss från 65 år. Västmanland: Seniorrabatt i kollektivtrafiken enbart i Västerås kommun, då från 65 år Dalarna: Från 65 års ålder går det att köpa ett årskort för seniorer på Dalatrafiken för 3 960 kronor, om det ska omfatta även Gävleborg kostar det 5 023 kronor.

 1. Gävleborg: X-trafik har olika typer av årskort för seniorer som även kan gälla i andra län och på SJ.
 2. Särskilt årskort finns för boende i Gävle kommun.
 3. Jämtland/Härjedalen: Seniorrabatt på årskort på länstrafiken från 65 år.
 4. Västernorrland: Seniorrabatter hos länstrafiken du fyllt 65 år.
 5. Västerbotten: 25 procents rabatt hos länstrafiken från 65 år.

Norrbotten: Normalt 25 procents rabatt hos länstrafiken från 65 år.
Visa hela svaret