Hur Många Timmar Från Stockholm Till Göteborg?

Hur Många Timmar Från Stockholm Till Göteborg
Hur många sjömil mellan Göteborg och Stockholm? – Det är väl ca 600 distansminuter Stockholm till Göteborg, Kör man i 15 knop så kommer man 720 distansminuter på två dygn om man kör dygnet runt. Nu finns det ju många olika saker som kan hända. Kör man i 10 timmar/dygn så borde sträckan klaras av på 5 dygn.
Visa hela svaret

Hur lång tid Stockholm till Göteborg?

Det kortaste avståndet mellan Stockholm och Göteborg är 529,55 km enligt reseplaneraren. Körtiden är ca 7h 5min.
Visa hela svaret

Hur många reser mellan Stockholm och Göteborg?

Flest väljer tåget – Tåget är det reseslag som flest väljer för sträckan Stockholm-Göteborg. Enligt myndigheten Trafikanalys görs det cirka 2 816 tågresor på sträckan varje dag. Samtidigt är det 1 038 som väljer flyget medan 82 personer tar bussen. Enligt Henrik Jakobsson är det inget av bolagen eller reseslagen som är konsekvent billigare än de andra.

Dessutom handlar inte allt om priset utan de olika bolagen fyller olika funktioner, berättar han. – Alla har sina styrkor och sin nisch. SJ har exempelvis många avgångar medan MTR har väldigt moderna tåg och är punktligast. För den som hellre landar i Bromma, snarare än på Arlanda, kan Flygbra vara det bästa flygalternativet.

Dessutom kan vissa bolag ha specifika rabatter för exempelvis ungdomar, säger han.
Visa hela svaret

Vilken stad ligger mellan Stockholm och Göteborg?

Den geogrfiska mittpunktent mellan Göteborg and Stockholm ligger på 207,62 km avstånd mellan de två punkterna, i riktning 99,13°. Ligger i Sweden, Örebro län (Sverige, Örebro län).
Visa hela svaret

Hur lång tid från Stockholm till Malmö?

Avstånd från Stockholm till Malmö Det kortaste avståndet mellan Stockholm och Malmö är 614,37 km enligt reseplaneraren. Körtiden är ca 7h 7min.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar tåget Göteborg Stockholm?

Tågstationer i Göteborg – Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Göteborg – Stockholm : Snabbinfo

Online betalning Ja
Distans 397 km
Direktanslutning Ja
Klimatsmart resande? Ja

Vad kostar det att ta med cykel på tåget? Du kan ta med din cykel på FlixTrain. Observera att cykeltransport är möjlig i mån av plats. Du bokar cykelbiljetten när du köper din tågbiljett. Läs mer här, Vad kostar det att åka tåg från Göteborg till Stockholm? Du hittar tågbiljetter från Göteborg till Stockholm från 229,00 kr och restiden är ca 3 timmar 20 minuter.

När är det billigast att boka tågbiljett? Du kan boka din tågbiljett för FlixTrain från så lite som 229,00 kr. Du köper din biljett enklast på FlixTrain.se eller i FlixBus-appen, Boka i tid för att få bästa priset. Hur långt är det mellan Göteborg och Stockholm? Det är 454km och tar 3 timmar 20 minuter att resa med tåg från Göteborg och Stockholm.

Hur långt är det från Göteborg till Stockholm? Det är 454km och tar 3 timmar 20 minuter att resa med tåg från Göteborg till Stockholm.
Visa hela svaret

Vad kostar tågbiljett Göteborg Stockholm?

På sträckan Göteborg – Stockholm erbjuder vi biljetter fr.195 kr i 2 klass och fr.295 kr i 1 klass. Pensionärer, studenter och barn får alltid rabatt och 24 timmar innan avgång släpper vi våra billiga Sista minuten-biljetter fr.
Visa hela svaret

Är Göteborg bättre än Stockholm?

Malmö: – Internationell atmosfär, segregerad, öppen, modern, stökig, otrygg/osäker. Medan Malmö inte är bäst på ett enda av de positiva påståendena i undersökningen, visar den bland annat att besökarna känner att ett göteborgsbesök överraskar positivt.
Visa hela svaret

Vad kostar x2000 Göteborg Stockholm?

Det bästa sättet att få ett billigt pris är att boka din biljett så långt i förväg som möjligt och att undvika att resa i rusningstrafik. En genomsnittlig biljett från Göteborg till Stockholm kostar omkring 798 kr om du köper den samma dag, men de billigaste biljetterna du kan hitta ligger på 318 kr.
Visa hela svaret

Är Göteborg bra?

Bra stad att bo i trots många brister » Vårt Göteborg Hur Många Timmar Från Stockholm Till Göteborg Göteborgarna har tyckt till. Göteborgarna rekommenderar gärna andra att flytta till Göteborg. Samtidigt finns ett missnöje bland annat när det gäller inflytande, bostadsbrist och trygghet. Det visar en medborgarenkät genomförd av SCB, Statistiska centralbyrån.2500 göteborgare har i höst haft möjlighet att svara på SCB:s medborgarenkät.

You might be interested:  Vad Kostar En Båtplats I Örebro?

Det är en undersökning där slumpmässigt utvalda personer i åldern 18–84 år får svara på en enkät om hur de upplever sin stad och kommunens service. I Göteborg tog 34 procent av de tillfrågade chansen att lämna sina synpunkter och därmed också bidra till att påverka kommunens verksamhet och service. – Undersökningen är viktig för oss.

Det är än så länge bara andra året vi är med, men den gör att vi kan jämföra oss med andra städer och hjälper oss att identifiera vilka områden vi behöver jobba vidare med och förbättra oss på, säger Christina Ceder, omvärldsanalytiker på förvaltningen för konsument- och medborgarservice.

Rekommenderar andra Medborgarenkäten är uppdelad i tre huvudgrupper, kommunen som plats att bo och leva på, kommunens verksamheter samt medborgarnas inflytande i kommunen. I den första delen finns frågor om hur man upplever sin stad och om man vill rekommendera andra att flytta hit – och det gör gärna göteborgaren.

Staden får bra betyg när det gäller utbildningsmöjligheter, kultur, fritid och kommersiellt utbud. Betydligt sämre är det när det gäller bostäder och trygghet. – Det är siffror som stämmer väl med andra storstäder, men inget vi kan slå oss till ro med.

Trygghet och bostäder är det som deltagarna anser som allra viktigast, och det är där ligger vi lågt. Enkäten visar också att betydligt fler kvinnor än män upplever otrygghet, säger Christina Ceder. När det gäller stadens service till sina medborgare ligger Göteborg ungefär på snittet för hela landet.

Här får man bra betyg bland annat för hur vatten- och avlopp sköts, kultur samt idrotts- och motionsanläggningar. Lågt betyg på skola och äldreomsorg Betydligt sämre är det när det gäller bemötande, tillgänglighet, förskola, skola och äldreomsorg. Göteborg får på en indexskala 44 poäng när det gäller äldreomsorgen, att jämföra med snittet för riket som är 52.

För förskolan får Göteborg 56, jämfört med 65 för hela riket. En intressant förändring från förra året är att Västlänken enligt den här enkäten inte verkar vara en lika viktig fråga längre. Nu sticker istället miljöfrågan ut som central. – Det här är spännande och i dagsläget vet vi inte vad det beror på utan något som kommer att titta vidare på, säger Christina Ceder.

Små möjligheter att påverka Precis som i förra årets undersökning får Göteborg låga värden och ligger under snittet när det gäller förtroendet för stadens politiker och tjänstemän och hur medborgarna ser på sina möjligheter att påverka verksamheterna.

 • Det här är vi också medvetna om och jobbar vidare med på många fronter.
 • Ett exempel är Göteborgsförslaget som startade i år och där alla invånare kan lämna förslag på en webbsida.
 • De som får fler än 200 röster behandlas av politisk nämnd.
 • Under året har vi fått in 600 förslag, varav 55 gått vidare till nämnd.

Men Göteborgsförslaget är så pass nytt att det nog inte har fått något genomslag i den här undersökningen, säger Christina Ceder. Nu går resultatet från medborgarenkäten ut till alla förvaltningar som ett av flera underlag för utveckling och förbättring av servicen.
Visa hela svaret

Vad finns i Göteborg som inte finns i Stockholm?

Gamla stan i Stockholm, Marcus Birro och en härlig miljö i Haga i Göteborg. Publicerad: 30 maj 2012, kl 13:51 Jag bodde trettio år i Göteborg och jag har bara bott i Stockholm sedan hösten 2011. Men Stockholm vinner ändå. Jag förblir göteborgare i själ och hjärta men bor i Sveriges vackra storstad.

Stockholm är en stad det är omöjligt att inte bli svårt förälskad i. Stockholm Sevärt: Slottet i Stockholm. Foto: Foto: Sven Lindwall Stockholm är oslagbart vackert. Här finns klassiska sevärdheter som Slottet, Skansen, Gröna Lund, Gamla stan och Djurgården. En promenad på Djurgården är bland det mäktigaste man kan vara med om i hela Norden.

Jag bor nära Långholmen och älskar att promenera eller springa där. En promenad längs Söder Mälarstrand gör dig matt av kärlek. Kungsholmen och Vasastan är fantastiska med sina gator och torg. Promenera över Västerbron. Nybrogatan är en av mina favoriter (trots att den ligger på Östermalm) och Mariatorget på Söder är så nära Italien man kan komma i Sverige.

 1. Humlegården en vårdag är också oslagbart.
 2. Stockholm är snällt mot alla dina sinnen.
 3. Jag blir aldrig stockholmare men jag är väldigt glad och tacksam över att få bo mitt i allt detta.
 4. Mat: Det kryllar av goda (svindyra) restauranger i Stockholm.
 5. Men här finns också massor av prisvärda alternativ.
 6. Vill man lyxa och har råd med det rekommenderas Grand Hotels Veranda, Riche, Tranan och Pontus.

Vapiano severar utmärkt italiensk mat (utan att vara italienare) och vill man dricka riktigt gott kaffe (och det vill man) rekommenderas Sosta på Sveavägen och fina Cafe dello sport vid Hornstull. Över hela staden kryllar det också av utmärkta sushirestauranger.

Bo: Makalösa hotell överallt. Från nya, storslagna Waterfront, till inrökta rum utan fönster på skabbiga hotell lite överallt. På Körsbärsvägen och Hotell Arcadia bor man i världsklass med varm och generös service. Sas Radisson Wiking på Vasagatan är lite nedgånget men ändå fantastiskt. Missa inte deras sköna relaxavd.

Hotell Reisen är också helt grymt skönt och på Grand Hotel kommer de in på kvällarna (om man är ute) och viker upp täcket och ställer fram tofflorna vid sängen. Godast frukost får man på Clarion hotell Sign. På Anglais trängs viktiga männi­skor från media och reklamvärlden och på hotell Nobis vid Norrmalmstorg får man med lite tur ett rum med utsikt över Berzelii Park och hela vägen bort mot Djurgården.

Det är dyrt att bo fint i Stockholm men försök om ni kan. Ett lyxigt hotell blir ett vackert minne och betyder mycket för helhetsintrycket. Vill man inte bo på dessa hotell kan man alltid glida in i någon lobby och dricka en kaffe eller kanske jobba lite. Nattliv: Riche. Foto: Foto: Mikael Sjöberg Min första känsla när jag en kväll för länge sedan rasade in på ett ställe vid Stureplan var “Vad litet det är här, en svamp i sten och några pubar”,

Sveriges nöjesghetto glittrar förföriskt men det är en sorts kollektiv förvrängd självbild. Å andra sidan är jag nykter alkoholist och går inte ut efter klockan 21 på kvällen. Och där har vi ett problem. Sverige är fortfarande ett suparland. Är man nykter känns det bara hemskt och pinsamt att vara ute efter ett visst klockslag.

Men är man ung, rik och kåt är säkert Stureplan landets kraftcentral. Det finns också något stillsammare pubar och krogar runtom i staden. Bad: Solviksbadet i Stockholm. Foto: Foto: Christian Örnberg Det är ju helt galet grymt att man kan bada mitt i staden, Långholmen och stranden mitt emot på Kungsholmen.

När jag visar det för mina italienska vänner tror det inte det är sant. Har man tid kan man ju också ta sig till skärgården för fina bad lite överallt. Shopping : Mellan Norrmalmstorg och Stureplan kan man göra av med en förmögenhet på shopping. Här ligger de fina butikerna tätt.

 • Särskilt rekommenderas NK, Rose&Born som har kostymer som man kan dö för, men också Boss, Filippa K och alla butiker i Sturegallerian.
 • När man inser att man inte har råd med allt detta kan man ta sig till några av galleriorna där man kan hitta fina kläder billigare.
 • I Stockholm finns också butiker som inte finns någon annanstans, som den katolska bokhandeln vid Kungsträdgården.
You might be interested:  När Är Prideparaden 2021 Stockholm?

Har man ett specialintresse finns butikerna här, det höjer betyget med en geting. Göteborg Sevärt: Alla vet var Avenyn ligger. Men Göteborg ligger inte där. Avenyn är amatörernas paradgata. Håll er hellre i Vasastan, i Haga, runt Järntoget. Irra in i Majorna en stund.

Har ni barn går det inte att undvika Liseberg, de gröna kaninernas paradis. Liseberg är egentligen fruktansvärt smaklöst. Och svindyrt. Men barnen älskar det och när barnen är glada är mamma och pappa glada. Göteborgs skärgård är fin. Röda Sten, konstnärsplatsen under Älvsborgsbron är sagolikt vackert, särskilt på sommaren.

Slottsskogen är också värd ett besök. Ta med matkorg och svalt kylt rosévin, eller ännu hellre, subtilt kolsyrat mineralvatten. Ta gärna en tur med Älvsnabben, båten som kryssar mellan Hisingen och fastlandet. Mat: Jag var ju fortfarande aktiv missbrukare när jag flyttade från Göteborg och frekventerade mest stadens krogar för flytande föda, men det finns en del pärlor.

 1. Mannerströms pärla Sjömagasinet serverar mat i världsklass.
 2. Andra krogar är Klassiska Kometen, författarhak med gedigen, rejäl och god husmanskost, Solrosen, klassisk vegetarisk restaurang, och indiska Govindas.
 3. Dessutom Cyrano på Prinsgatan där det nästan är italiensk klass på pizzorna.
 4. Bar Italia, nära Cyrano har goda, enkla maträtter och gudomligt kaffe.

Sist men inte minst La cucina italiana på Skånegatan. Det finns inga riktigt genuina italienska krogar i Göteborg. Använder man grädde i italiensk matlagning är det inte italiensk matlagning längre. Kinakrogarna håller rätt bra klass och runt Avenyn finns det något finare krogar som kanske lägger mer energi på att lägga upp maten snyggt på tallrikar, än att tillreda den.

Men detta är lite gubbgnäll, ni kan säkert hitta fina krogar som är värda mer än 3 getingar. Bo: Det finns massor av utmärkta hotell i Göteborg. Jag älskar den diskreta charmen på fina Elite Plaza Hotell på Hamngatan. Springsteen och andra världsstjärnor bor där när de är i Göteborg. Elite Park Avenue är också ett hotell i toppklass.

Nere vid stationen finns anrika och mäktiga Hotell Eggers där man känner sig som Strindberg i de gamla, vackra lokalerna. Trivsamt är också First Hotell vid Centralstationen och nya designhotellet First Avalon vid Kungsportsplatsen är av internationell toppklass.

En av de bästa grejerna med att inte bo i Göteborg längre är att komma tillbaka och bo på hotell i sin gamla hemstad. Nattliv: På nittiotalet var Göteborg landets partystad. Ingen annan stad, inte Stockholm heller, hade fler svartklubbar än Göteborg. På nätterna tändes en helt ny och annan värld upp överallt.

Det var en solidarisk plats där alla fick vara med. Inga dörrvakter som sorterade, ingen förbannad kö, inga slagsmål. Det fanns illegal sprit och säkert droger, men faktum är att det nästan alltid gick väldigt städat till. Till EM 92 stängde polisen ner de flesta av svartklubbarna och nu är det Avenyn som gäller för de festsugna.

 1. Det är ett fin festgata, men vill man ha något kaxigare, mörkare, rockigare barhäng får man ta sig till Majorna eller Linnéstaden.
 2. Avenyn är för det vackra folket, eller för dem som vill vara som det vackra folket.
 3. Bad: Göteborgs skärgård är fantastisk.
 4. Du löser en spårvagnsbiljett som tar dig till Saltholmen och med samma biljett kan du segla ut till de olika öarna.
You might be interested:  När Slutar Halloween På Gröna Lund?

Min favorit är Köpstadsö, men också Donsö och Hönö är väl värda ett besök. Vill man stanna i staden kan man cykla till Delsjön och bada. Det finns också utmärkta cykelbanor till Hovås där det finns sandstrand. Shopping: Min hustru hävdar med bestämdhet att det finns fler och bättre skoaffärer i Göteborg än i Stockholm så det stämmer säkert.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att åka tåg till Göteborg?

Vad kostar det att åka tåg till Göteborg? Tågpriserna varierar såklart lite på varifrån i Sverige du åker, men generellt kan sägas att du sällan behöver betala mer än 500 kronor för din tågbiljett till Göteborg.
Visa hela svaret

Hur lång tid från Stockholm till Oslo?

Det kortaste avståndet (fågelvägen) mellan Oslo och Stockholm är 416,74 km. Det kortaste avståndet mellan Oslo och Stockholm är 530,57 km enligt reseplaneraren. Körtiden är ca 7h 4min.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att åka tåg till Stockholm?

Vad kostar det att resa till Stockholm med tåg? – Priset på våra tågbiljetter varierar, det lägsta möjliga priset är 149 kronor. Det är efterfrågan som styr priserna. Om du har möjlighet att jämföra olika resdagar finns möjlighet att hitta bästa möjliga priser.
Visa hela svaret

När är det billigast att åka tåg?

Du hittar de billigaste biljetterna i samband med våra biljettsläpp, som vi har fyra gånger per år. Våra priser styrs av tillgång och efterfrågan. Så ju tidigare du köper dina resor, desto större är chansen att hitta billiga biljetter.
Visa hela svaret

Varför går inte tågen till Göteborg?

Göteborg-Mölnlycke – Den 17 augusti 2022 till 12 februari 2023 ställs tågen in mellan Göteborg och Mölnlycke på grund av Västlänkens arbeten i Almedal. Tågen vänder i Mölnlycke. Under den här perioden hänvisas resenärer till den ordinarie kollektivtrafiken – sök din resa i appen Västtrafik To Go.
Visa hela svaret

Hur åker man billigast till Stockholm?

Vilket det billigaste sättet att resa till Stockholm är varierar förstås beroende på varifrån du kommer. Buss är det billigaste alternativet om du åker från södra eller mellersta Sverige. Från Göteborg kör Nettbuss och Swebus till Stockholm flera gånger om dagen och från Malmö gör Flixbus och Swebus detsamma.
Visa hela svaret

Hur köper man tågbiljett till Göteborg?

Köpa biljett Du kan ha din biljett i appen Västtrafik To Go eller på ett Västtrafikkort. I appen köper du en ny biljett när den tidigare slutat gälla. Västtrafikkortet fyller du på igen när periodbiljetten är slut eller när pengarna är slut. I appen kan du köpa enkelbiljetter, periodbiljetter och dygnsbiljetter.
Visa hela svaret

Hur långt tid tar de att åka till Göteborg?

Åker du med SJ:s snabbtåg från Malmö är du framme i Göteborg på drygt två timmar. Med Öresundståg tar samma sträcka något längre tid : cirka tre timmar. Från Stockholm tar det drygt tre timmar att åka till Göteborg med snabbtåg. Regionaltågen från Stockholm till Göteborg tar cirka fyra timmar och 40 minuter.
Visa hela svaret

När åker Göteborg från Stockholm?

Under vardagar går lite drygt 30 turer per dygn. Den första avgår ca 06:00 därefter går flera tåg i timmen fram till sista turen som avgår runt 23:00. På helger går antalet turer ner till ca 20 per dygn. De första tågen avgår då ca 06:00 och de sista mellan 18:00-19:00.
Visa hela svaret

Hur lång är det till Malmö från Göteborg?

Det kortaste avståndet (fågelvägen) mellan Malmö och Göteborg är 498,16 km. Det kortaste avståndet mellan Malmö och Göteborg är 563,37 km enligt reseplaneraren. Körtiden är ca 6h 44min.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det till Göteborg från Malmö?

Den genomsnittliga restiden är 2 timmar 16 minuter och det finns ungefär 26 tåg per dag som kör mellan Malmö Central och Göteborg Central. Det första tåget avgår från Malmö Central vid 00:02 och det sista vid 23:02.
Visa hela svaret