Hur Lång Tid Tar Färjan Mellan Göteborg Och Fredrikshamn?

Fredrikshamn till Göteborg – på bara 3 timmar och 30 minuter! – Göteborg är Sveriges näst största stad och är Stena Lines hemstad. Från Göteborg kan du utforska resten av Skandinavien med Oslo bara 3,5 timmar bort och Stockholm bara lite mer än 5 timmar bort. Ta bilen och gör dig redo att utforska!
Visa hela svaret

Måste man boka färja Göteborg Fredrikshamn?

Så tycker våra kunder om Färjor från Göteborg till Fredrikshamn –

“Smidigt” Funkade fint! ‘ Stena Jutlandica ‘ travelled on Stena Jutlandica Lӓs mer Läs mindre “Danmarksresan 2022” Allt fungerade bra finns sittplatser om man letar helt ok mat trots allt bara 3,5 timmes resande så det går att hitta sittplatser så sammanfattningsvis alltid trevligt med en båttur ! ‘ Stena Jutlandica ‘ travelled on Stena Jutlandica Lӓs mer Läs mindre “Trevlig resa” Bra båt, trevlig personal, punktlighet. ‘ Stena Danica ‘ travelled on Stena Danica Lӓs mer Läs mindre “Resa fredagseftermiddag ” Punktlig och rent överallt. Åt inte mat men det såg fint ut i diskarna vid restaurangen. ‘ Stena Jutlandica ‘ travelled on Stena Jutlandica Lӓs mer Läs mindre

Göteborg Fredrikshamn-rutten går mellan Sverige och Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 49 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 15 minuter. Färjetrafiken på Göteborg Fredrikshamn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.
Visa hela svaret

Hur många timmar tar färjan Göteborg Kiel?

Kiel – en avslappnad hamnstad – Res med färja från Göteborg till Kiel och njut av Tysklands nordligaste stad där du kan utforska det populära shoppingområdet, besöka museerna och njuta av dess grönskande botaniska trädgårdar, för att inte glömma alla fantastiska restauranger och barer.

 1. Det finns så mycket att se och göra i Tyskland och Kiel är den perfekta utgångspunkten för en bilresa runtom i landet.
 2. Vi ser fram emot att välkomna dig ombord snart! Res direkt och bekvämt när du tar färjan mellan Sverige och Tyskland.
 3. Stena Germanica och Stena Scandinavica färjor seglar till Göteborg och.

Läs mer Läs mindre
Visa hela svaret

Vart går färjan till Fredrikshamn?

Färja från Göteborg till Fredrikshamn | Biljetter, tidtabell och rutt Färjan från Göteborg till Frederikshavn förbinder Sverige med Danmark. Rutten erbjuds upp till 7 gånger om dagen av rederiet Stena Line. Restiden är cirka 3 timmar och 15 minuter. Fredrikshamn färjeterminal ligger 89 km väster om Göteborg. Detta motsvarar ett avstånd på 48 sjömil.

Färjerutt: Göteborg – Fredrikshamn / Fredrikshamn – Göteborg
Resans längd: 3 h 15 min
Avgångar: 7 gånger dagligen
Rederier:

Här hittar du svar på vanliga frågor om färjan från Göteborg till Fredrikshamn.
Visa hela svaret

Vilken färja är gratis i Göteborg?

Färjan Älvsnabbare är gratis och går var 8:e minut mellan Stenpiren → Lindholmspiren, vardagar mellan kl 07.00-18.00. Resan tar endast 6 minuter. Färjan Älvsnabben går mellan Lilla Bommens Hamn → Stenpiren → Lindholmspiren → Slottsberget → Eriksbergs färjeläge.
Visa hela svaret

Hur snabbt går en färja?

M/S Superfast VIII Snabbfärja är en typ av färja som går fortare än vanliga färjor. De är oftast mindre. Vågorna efter dessa färjor, som kör i cirka 40 knop, är inte speciellt höga men mycket långa och med ett stort energiinnehåll. Denna sjöfarts -relaterade artikel saknar väsentlig information, Du kan hjälpa till genom att lägga till den,

Dölj Fartygstyper
Tankfartyg Råoljetanker · Gastankfartyg · Produkttankfartyg
Containerfartyg Oceangående containerfartyg · Feederfartyg
Ro-ro-fartyg Ro-ro-fartyg · Ro-pax-färja · Biltransportfartyg
Bulkfartyg Bulkfartyg · OBO-fartyg
Arbets- och specialfartyg Bogserbåt · Påskjutande bogserbåt · Isbrytare · Offshorefartyg
Färjor/Kryssningsfartyg Kryssningsfärja · Kryssningsfartyg · Katamaranfärja · Höghastighetsfärja
Örlogsfartyg Hangarfartyg · Slagskepp · Kryssare · Jagare · Fregatt · Korvett · Ubåt · m. fl
You might be interested:  Vad Står Landskrona Bois För?

Visa hela svaret

Kan man åka båt från Sverige till England?

Färja från Göteborg till Newcastle Få det bästa erbjudandet på färjeöverfarter mellan Sverige och England på Göteborg till Newcastle färjerutten med Direct Ferries och jämför andra alternative där det är möjligt.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar färjan Ystad Swinoujscie?

Ystad Swinoujscie -rutten går mellan Sverige och Polen och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Polferries trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per dag med en restid på runt 6 timmar 5 minuter när Unity Line servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 6 timmar 30 minuter.
Visa hela svaret

Måste man gå iland i Fredrikshamn?

OBLIGATORISK ID-HANDLING FÖR RESA MED STENA LINE – För att resa med Stena Line krävs giltigt pass med MRZ-kod. Detta gäller för alla resenärer och för resor till samtliga utav våra destinationer, även på våra dagsturer. Man behöver inte ha vaccinations bevis om man åker en dagstur till Fredrikshamn och inte tänker gå iland utan man stannar kvar på båten. Mer information på www.stenaline.se Länk till annan webbplats. _ Stena Line erbjuder säkra resor. Läs mer här. Länk till annan webbplats. Anmälan till distriktsexp. på tel.42 07 60.
Visa hela svaret

Vart kan man åka färja från Göteborg?

Stena Line har två terminaler i Göteborg, en för resenärer till Kiel i Tyskland och en terminal för resenärer som ska till Fredrikshamn i Danmark.
Visa hela svaret

Vad kan man göra i Göteborg utan pengar?

1. Museum för 60 kronor – Stadsmuseets utställning om Göteborgs födelse är bara en av flera spännande i Göteborg just nu och står tills vidare. Studenter och alla under 20 år går in gratis, entré för vuxen kostar 60 kronor och ett årskort kostar bara 120 kronor – och då gäller det dessutom för inträde till Röhsska museet och Göteborgs konstmuseum.
Visa hela svaret

Hur stor chans är det att en färja sjunker?

Liten risk att resa med färjor i Östersjön Publicerad: 20 december 2001 Uppdaterad: 8 mars 2011

 • Läs chattet med sjöfartschefen Ulf Svedberg
 • Tekniska problem i kombination med hårt väder är den vanligaste orsaken till förlisning på Östersjön.
 • Det säger Ulf Svedberg, chef för Stockholms sjöfartsområde på Sjöfartsverket.
 • – Men risken för grundstötning är liten, bara 0,000012 procent, säger han.
 • The Electronic Viking säger: Hur kontrolleras besättningens kunskaper om vad de skall göra vid en nödsituation?
 • U lf Svedberg säger: Fartygsinspektionen har uppdraget att göra kontroller av besättningens kompetens.
 • eliza säger: Varför avgår båten när det är känt att det skall bli dåligt väder?

U lf Svedberg säger: Befälhavaren avgör i varje enskilt tillfälle om det är lämpligt eller inte. Och då har befälhavaren i det här fallet gjort bedömningen att det går att lämna hamnen. nn säger: Vad tycker du Ulf, är det säkert att åka färja över Östersjön??? Skickar du dina barn.? U lf Svedberg säger: Jag åkte själv med färja för tre vekor sedan med små barn.

 • Det är väldigt säkert.
 • Bengtolle säger: Hur stormigt måste det vara för att färjorna inte ska gå??? U lf Svedberg säger: Det är befälhavarens ansvar att avgöra det.
 • Det finns inga fasta gränser.
 • Det bedöms från fall till fall av befälhavaren.
 • Sunniva säger: Hur stor är risken att något sånt här händer, rent procentmässigt? U lf Svedberg säger: Vi har haft en miljon passager i Stockholms skärgård de senaste 20 åren.

Under den tiden har vi haft tolv grundstötningar. Det är 0,000012 procents risk. kll säger: vid vilken sekundmetergräns ställer man in sjötrafiken? U lf Svedberg säger: Det finns ingen gräns. Den är flytande. Zorro säger: Har säkerheten verkligen förbättrats sedan Estonia? U lf Svedberg säger: Fartygen har fått bättre teknisk utrustning och övningarna intensifierats.

Det har kommit in fler vattentäta skott på bildäck. Daniella säger: Hej Ulf.Och god jul. Hur är det med räddningsbåtarna som finns på båten? Räcker platserna till ALLA ombord? U lf Svedberg säger: Svar ja. God jul. bo säger: Brukar inte rederierna ta in vikarier som befäl under jul och nyårshelger ibland med ringa erfarenheter av färjor.

U lf Svedberg säger: Nej. Rederierna har aldrig befäl med ringa erfarenhet på de här linjerna. Tinkerbell säger: Varför gick man på grund egentligen? Färjan har väl gått ut i lika hårt väder förut? U lf Svedberg säger: Ja, färjorna har gått ut i ännu hårdare väder.

 1. Varför det hände den här gången vet vi inte.
 2. Det är inte säkert att det var vindens fel, men det ligger nära tillhands att tro det.
 3. Daniella säger: Hur lång tid tar det att “tömma” en båt med folk.
 4. Vid nöd? U lf Svedberg säger: 30 minuter.
 5. Ulrika säger: Jag som sover djupt, vaknar jag av larmet som går när det hänt något? Kollar personalen om det är tomt i hytterna? U lf Svedberg säger: Ja, larmet är väldigt ljudligt och alla utrymmen kontrolleras vid en eventuell evakuering.
You might be interested:  Vad Tjänar En Taxichaufför I Göteborg?

BaraJag säger: Det vatten som trängt in i dubbelbotten, pumpar man inte bort det? U lf Svedberg säger: Förr eller senare pumpas vattnet ut. Om det är diesel i tankarna är det bättre att låta vattnet vara kvar tills man kommer till ett varv. Om det bara är vatten kan man pumpa ut det med en gång.

 1. Homer säger: Finns det några rederier som trafikerar från Sverige som man bör undvika?
 2. U lf Svedberg säger: Nej.
 3. Liselotte säger: Vad är den vanligaste orsaken till förlisning och vad kan man göra för att förhindra just det?

U lf Svedberg säger: Tekniska problem. Maskinhaverier. Men när det gäller förlisning är det hårt väder i kombination med maskinhaveri som är den vanligaste orsaken. Mike säger: Om man måste evakuera så måste det vara faligt att sitta i små livbåtar när det är så blåsigt och kallt? U lf Svedberg säger: Ja, det är aldrig bra att sitta i en liten båt i grov sjö.

 • Emelie säger: Hur ofta övar personalen inför nödsituationer?
 • U lf Svedberg säger: En gång i veckan.
 • Daniella säger: Var och hur tränar man personalen för det värsta?
 • U lf Svedberg säger: Ombord, i hamn, under resa, på speciella träningscenter (sjöräddningsskolor) och på brandbekämpningsutbildningar.
 • Zorro säger: Anser du att mängden stora färjor i vår trånga skärgård utgör en fara i sig?

U lf Svedberg säger: Nej. Vi har idag 45 fartyg per dygn in eller ut i Stockholms skärgård. Jämför det med hundratusen bilar på Essingeleden eller 1000 flygplan på Arlanda. Det finns gott om plats i farlederna.

 1. Bart säger: Hur långt avstånd var det från strand till strand där nattens färja gick på grund
 2. U lf Svedberg säger: Vet inte exakt, men runt 200 meter, enligt vad jag hört.
 3. Mike säger: Hur ser du på det som hänt måste man förbättra säkerheten på båten?

U lf Svedberg säger: Det går aldrig att försäkra sig mot olyckor. Man måste alltid kalkylera med att en olycka kan inträffa. Emelie säger: Borde det inte finnas en regel som säger att man inte bör gå ut om det blåser tex 25 sekundmeter? U lf Svedberg säger: Nej, det går inte att sätta en generell gräns.

 • Junior säger: Vad får resenärerna för hjälp om de behöver prata med nån efter en sån här upplevelse?
 • U lf Svedberg säger: Räddningstjänstens kriscentrum ska finnas till hands.
 • albin säger: När kommer passagerarna i hamn för min mamma är ombord?

U lf Svedberg säger: Det måste du fråga rederiet. Ring Viking lines informationsavdelning. Lisalusus säger: Hur höga vågor kan det bli i östersjön? U lf Svedberg säger: Sex, sju meter vid mycket, mycket dåligt väder. Värsta kända vågen var 18 meter, vid Almagrundet någon gång på 70-talet.

 • OLE säger: hur många livbåtar finns pmbord? U lf Svedberg säger: Vet inte antalet, men det ska finnas tillräckligt många för att rymma alla ombord.
 • GodJul säger: Hur är det med färjorna i våra vatten som är registrerade i länder där säkerheten inte är så hård? Är det säkert att resa med dem? U lf Svedberg säger: Det ska vara lika säkert på alla båtar.
You might be interested:  När Öppnar Netonnet I Sundsvall?

Det ska Fartygsinspektionen kontrollera och se till. M oderator säger: Tack för den här gången Ulf Svedberg och alla ni som chattat. : Liten risk att resa med färjor i Östersjön
Visa hela svaret

Hur lång tid tar båtresan?

Dagens trafikupplägg – Den upphandlade färjetrafiken går mellan Visby och Nynäshamn respektive Visby och Oskarshamn. Färjorna är höghastighetsfartyg med en restid på drygt tre timmar. Nynäshamn trafikeras med två tur- och returresor per dag, året runt.

Oskarshamn trafikeras med en tur- och returresa per dag, året runt. Under för-, sommar- och eftersäsong är antalet turer per dag betydligt fler. Av persontrafiken går cirka 25 procent på den södra linjen (Oskarshamn) och 75 procent på den norra (Nynäshamn). Godstransporterna är jämnt fördelade över båda linjerna.

Biljettpriserna varierar beroende på säsong, linje och avgångstid. Det finns ett takpris för gotlänningar och gods. Takpriset anpassas årligen utifrån inflations- och bränsleprisförändringar. Marknadsprissättning gäller för besökare. Utöver den upphandlade färjetrafiken trafikeras även Västervik ibland under sommarsäsongen.
Visa hela svaret

Vad kostar danmarksfärjan?

Pendla till Danmark via Öresundsbron med bil eller motorcykel – En enkel kontantbiljett kostar 665 SEK (2022) för en vanlig personbil i betalstation. Med ett så kallat Bropass (årsavgift 460 SEK) kostar resan över bron 248 SEK för en enkel resa. Med Bropass Pendlare får du ytterligare rabatt efter att du kört mer 16 enkelresor på en månad. Läs mer på Öresundsbrons webbplats
Visa hela svaret

Hur mycket kostar en Stena Line båt?

Ekonomi I helgen börjar nya Stena Hollandica, världens största färja, att segla mellan Holland och England. Hon är först ut i Stena Lines nya färjesatsning på totalt tio miljarder kronor. Uppdaterad för 1 årtionde sedan 08:13 – 12 maj, 2010 Fartyget, det första av två, kostar två miljarder kronor styck och är Stena Lines största fartygsinvestering någonsin.

Färjan kommer att ta upp till 1 200 passagerare. – Men det som gör det än mer speciellt är att den tar 5 500 längdmeter. Om man ställer lastbilar på rad, betyder det fem och en halv kilometer fordon, som vi kan lasta på båten, säger Gunnar Blomdahl, vd för Stena Line. – Den nya färjan innebär att vi kan erbjuda passagerarna mer komfort, samtidigt som vi blivit större på fraktsidan.

Nya Stena Hollandicas jungfrutur blir början på en lång rad omflyttningar av färjor. Gamla Stena Hollandica, går till varv och byggs om och fräschas upp och kommer till Göteborg i början på september. Stena Lines gamla Nordsjöfärjor döps om till Stena Germanica och Stena Scandinavica, och ersätter de nuvarande färjorna som ska börja gå på rutter till Polen.

 1. Det blir jättestora båtar mellan Göteborg och Kiel.
 2. De är dyrare, men mycket effektivare och miljövänligare.
 3. Det första fartyget kommer att vara på plats i Göteborg i början på augusti, och sedan kommer nästa båt ungefär tre månader senare.
 4. Så vi behåller namnen, men flyttar båtarna, säger Gunnar Blomdahl.

Totalt kommer Stena Line att investera 750 miljoner kronor i att fräscha upp de gamla fartygen. Hela investeringen med nya och gamla färjor, samt hamnanpassningar kommer att kosta 5,5 miljarder kronor. Under nästa år kommer rederiet att fortsätta investeringsprogrammet med ytterligare två beställda färjor i miljardklassen och en hamn, till en Hollandslinje. Din ekonomi i det nya ekonomiska läget Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget. Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på: GP Fokus | Din Ekonomi
Visa hela svaret

Får man gå i land i Fredrikshamn?

OBLIGATORISK ID-HANDLING FÖR RESA MED STENA LINE – För att resa med Stena Line krävs giltigt pass med MRZ-kod. Detta gäller för alla resenärer och för resor till samtliga utav våra destinationer, även på våra dagsturer. Man behöver inte ha vaccinations bevis om man åker en dagstur till Fredrikshamn och inte tänker gå iland utan man stannar kvar på båten. Mer information på www.stenaline.se Länk till annan webbplats. _ Stena Line erbjuder säkra resor. Läs mer här. Länk till annan webbplats. Anmälan till distriktsexp. på tel.42 07 60.
Visa hela svaret