Hyr lägenhet i Malmö i ett område som passar dig – Som i alla stora svenska städer idag är hyresmarknaden för lägenheter i Malmö överhettad och det kan vara mycket svårt att få tag på en mindre hyreslägenhet i Malmö. På varje ledig lägenhet går det hundratals sökanden, oavsett om den ligger i city eller i ett ytterområde.
- Många unga söker lägenheter runt trendiga Möllevångstorget, medan de som får barn ofta vill bosätta sig i en lägenhet i Slottstaden medan andra föredrar mer moderna lägenheter i Västra hamnen med direkt tillgång till havet.
- Det allra viktigaste för dig som söker lägenhet i Malmö, är att du måste vara snabb med att kontakta hyresvärden när en annons för en ledig lägenhet dyker upp.
På Bostadsportal kan du söka efter alla typer av hyreslägenheter i Malmö. Du kan anpassa dina sökkriterier för att hitta just den lägenheten som passar dig och dina önskemål. Antingen kan du söka direkt på ett specifikt område, eller använda kartan för en bredare sökning.
Visa hela svaret
Contents
Är det svårt att hitta lägenhet i Malmö?
Lättare än du tror att få en hyreslägenhet – HSB Malmö Det är inte så hopplöst som du tror att få ett hyreskontrakt. Det står faktiskt till och med lägenheter tomma idag i Malmö, klara för inflyttning. – Många känner inte till att HSB Malmö har ett fint hyresbestånd att erbjuda, säger Tom Wilkinson som är uthyrningsansvarig på HSB Sundsfastigheter.
– Just nu är det många som flyttar och vi har flera lägenheter som kommer att bli lediga. En del ska renoveras men flera går att hyra omgående, under förutsättning att man uppfyller grundkriterierna. Tom Wilkinson och kollegan Matilda Bergh, som är uthyrare, tror att människor under pandemin har upptäckt att de har fel boende.
Det i sin tur kan ha många orsaker, som att man bor trångt och vill bo i en annan miljö eller lite billigare. En annan orsak är den låga räntan som ger fler möjlighet att köpa en bostadsrätt. Det frigör lägenheter för uthyrning. Dessutom kan dagens utbud av lediga lägenheter bero på att nybyggnationen ökat vilket gör det enklare att få en bostad som är byggd på 2000-talet eller senare.
- Områdena som HSB Malmö erbjuder är varierande och det ska finnas något för alla.
- Tom Wilkinson vill därför inte tipsa om boenden som är bättre än andra.
- Behoven är så olika.
- Det som passar den ena är något som den andra inte alls kan tänka sig, säger han och ger tipset att det bästa man kan göra är att titta in på HSB Malmös hemsida under fliken hyreslägenheter.
HSB Malmö har nära 2 300 hyreslägenheter i Malmö, Vellinge, Trelleborg och Svedala. Allt från sekelskiftesdrömmar i Rörsjöstaden till ett unikt och modernt boende i Turning Torso. Beståndet utökas kontinuerligt genom nyproduktion och förvärv. – Det kan ta 1-2 år att få det första erbjudandet från oss om man har specifika önskemål.
Men många får en hyreslägenhet tidigare än så. Det är viktigt att inte mura in sig för mycket i allt för många önskemål kring hur bostaden ska se ut eller var den ska ligga om man behöver en lägenhet omgående. Vill man ha “det rätta boendet” så kan det ta längre tid. – Men generellt går det snabbare att få en lägenhet hos oss än hos många andra.
Hos oss får man dessutom tacka nej hur många gånger som helst utan att för den skull åka ur kön. Vi anser inte att det är något problem. Det viktigaste är att det blir rätt lägenhet i slutänden. Men Tom Wilkinson vill komma med ytterligare ett värdefullt tips till den som söker bostad i Malmö och påminner om att den som bosparar i HSB får chans till förtur till hyreslägenheterna och kommer i fråga före de som söker men som inte bosparar.
- Den som bosparar har även chans till förtur när det gäller nybyggda bostadsrätter.
- Det räcker med ett poäng för att gå före alla dem som inte bosparar.
- Det här är en god idé om man siktar in sig på ett speciellt område och är beredd att vänta lite på sitt nya hem, säger Tom Wilkinson och förtydligar att det går att få en hyreslägenhet hos HSB Malmö även om man inte bosparar.
– Men kanske kan man spara åtminstone en hundralapp i månaden, och på så sätt komma i fråga för en lägenhet före många andra. Man löser allt på HSB Malmös hemsida. Det är superenkelt. Enkla tips på hur man snabbt får en lägenhet:
Skippa dina alltför specifika krav på område och detaljer. Öka dina chanser genom att bli bosparare., Testa att söka en lägenhet direkt. Utan att bospara.
HSBs bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank. Dina pengar på HSB Bosparkonto och HSB Fasträntekonto skyddas enligt den danska insättningsgarantin som kallas Garantifonden. Den ger skydd för ett belopp motsvarande högst 100 000 euro per insättare.
Du har äganderätt till fondandelar i HSB Depå. Fondandelarna hålls därför åtskilda från bankens egna värdepapper och därmed har du rätt att få ut dem vid bankens eventuella konkurs. Skulle det mot förmodan vara så att en kunds värdepapper har blandats med bankens egna, träder det danska investerarskyddet in, där kunden kan få ersättning med upp till 20 000 euro.
Utbetalning av ersättning görs av Riksgäldskontoret. : Lättare än du tror att få en hyreslägenhet – HSB Malmö
Visa hela svaret
Kan inte hitta lägenhet?
3. Gå igenom privata hyresvärdar – Det går oftast snabbare att få tag på en lägenhet genom en privat hyresvärd. Det brukar vara mindre krångel gällande regler om kötid och liknande. Vissa lottar ut sina lägenheter och andra hyr ut till första bästa hyresgäst de kan hitta. Så se till att få tag på en lista över hyresvärdar i kommunen du vill bo och börja ringa dem.
Visa hela svaret
Hur lång kötid hyresrätt Malmö?
Om Boplats Syd Boplats Syd förmedlar 40 bostäder varje arbetsdag. Under 2021 har Boplats Syd förmedlat 10 051 lägenheter i 21 skånska kommuner och för första gången har vi förmedlat en lägenhet utanför länet, Ronneby i Blekinge. Det här betyder att vi varje arbetsdag har kunnat ge 40 personer beskedet att de fått en lägenhet genom Boplats Syd.
- I många fall handlar det om personer som får sin allra första egna bostad och kan inleda en viktig fas av sitt liv.
- Antalet medverkande hyresvärdar var 54 vilket är ungefär lika många som för rekordåret 2020 vilket kan tolkas som att vi har etablerat en bra relation med de nytillkomna hyresvärdarna.
- Flest lägenheter, 7 550, har förmedlats i Malmö.
Det innebär en ökning med 12 % jämfört med 2020. Den förhållandevis största ökningen i de kommuner som vi även föregående år förmedlade lägenheter i finns i Svedala. Där har antalet förmedlade lägenheter ökat med 81,8 % till 160 st.
Antalet personer som står i bostadskö hos Boplats Syd har under 2021 ökat med 7%, från 111 763 personer till 121 482 personer.Medelkötiden för bostadssökande som tilldelades lägenheter under 2021 var 972 dagar, vilket är något kortare än 2020.Hälften av lägenheterna tilldelades de med en kötid på under 2 år och nästan var tredje bostad förmedlades till personer med kötid under 1 år.
Medelkötiden för nyproduktion sjönk markant under året, från 752 dagar till 572 dagar, en minskning med 24%. Längst är kötiden för seniorboende och kortast för studentbostäder och trygghetsboende. : Om Boplats Syd
Visa hela svaret
Finns det en bostadsbrist i Malmö?
Brist på bostäder med låga hyresnivåer är den största anledningen till att en del av Malmös invånare är hemlösa. Malmö stad gör insatser för att motverka hemlöshet på olika nivåer och i olika verksamheter. Oavsett tillgång på bostäder har en kommun ansvar för den som vistas inom kommungränsen.
Visa hela svaret
Måste man ha jobb för att få lägenhet?
B. Inkomst – Sökande, och eventuell partner, ska ha sådan inkomst av eget arbete, CSN-lån/bidrag för studier, pension, aktivitetsersättning, underhållsstöd/underhållsbidrag, sjukersättning, föräldrapenning, A-kassa eller försörjningsstöd från Kungälvs kommun, som är tillräcklig för att kunna betala hyra.
Visa hela svaret
Vilken inkomst krävs för hyresrätt?
• Vägen till en lägenhet • Sök bostad • Kundanmälan • Mina sidor • Glömt lösenord • Uthyrningspolicy • Inkomstkrav
För att få hyra en lägenhet av oss är det viktigt att vi ser att du klarar av hyran på lägenheten du sökt. Vi beräknar din ekonomi genom att begära in skriftliga inkomstuppgifter av dig som står först på tur till lägenheten. Förbered gärna genom att ladda upp dina intyg i god tid på Mina Sidor, så att de finns tillgängliga när vi behöver underlagen (giltighetstiden för uppladdade intyg är 6 månader).
- Alla handlingar vill vi ha uppladdade i PDF-format.
- Reditupplysning Vi beställer en kreditupplysning för att kontrollera att du inte har några betalningsanmärkningar eller skulder.
- Din ekonomi är viktig Det är viktigt att vi kan se att du klarar av hyran för lägenheten du söker.
- Om vi inte kan godkänna dig enligt våra kriterier nedan måste vi förmedla lägenheten till nästa person i turordningen.
Betalningsanmärkningar godkänns ej. Har du skuldsanering skall denna vara skött under minst ett år. Vilken inkomst behöver du? Ditt hushåll ska ha en stadigvarande inkomst som står i förhållande till hyran på lägenheten. Det är viktigt att din inkomst räcker både till hyran samt familjens försörjning.
Till hushållet räknar vi dig som står i kön. Har du en medsökande (som stadigvarande avser att bo tillsammans med dig i lägenheten) räknas även dennes inkomst med. Om du bor med någon ytterligare, till exempel barn, syskon eller vän, kan du inte räkna med deras inkomst som en del av hushållet. Du ska styrka hushållets inkomst under minst sex månader framåt räknat från inflyttningsdagen/hyreskontraktsstart.
Hushållets bruttoinkomst ska vara minst tre månadshyror, se exempel: Lägenheten du vill hyra kostar 5 000 kr/månad.5 000 x 3 = 15 000 kr. Ditt hushåll behöver ha en stadigvarande inkomst om minst 15 000 kr/månad före skatt (bruttoinkomst). Om du redan är hyresgäst hos oss och söker ny lägenhet via vår internkö måste du ha betalat dina tidigare hyror i tid samt inte varit föremål för störningsanmärkningar.
En förhandsbesiktning skall även utföras innan godkännande för att se att vårdplikten av lägenheten skötts. Hur styrker du din inkomst? De vanligaste typerna av inkomst som vi godkänner är: Inkomst från arbete Inkomst från arbete styrker du genom att ladda upp ett anställningsavtal. Det ska tydligt framgå arbetsgivarens namn, organisationsnummer, anställningsform, anställningsdatum, inkomst, arbetsställe och anställningens omfattning (exempelvis heltid).
Vid provanställning, timanställning, visstidsanställning eller liknande anställning ska arbetsgivaren även lämna en uppskattning om den framtida anställningen i ett arbetsgivarintyg. Ladda upp lönespecifikationer för de tre senaste månaderna. Föräldrapenning Föräldrapenning styrker du genom att lämna in utbetalningsplan från Försäkringskassan med uppgift om antalet kvarstående SGI-dagar.
- Inkomst från eget aktiebolag Inkomst från eget aktiebolag styrker du genom att ladda upp en kopia av registreringsbevis tillsammans med intyg från revisor på beräknad inkomst för en tid om sex månader framåt räknat från inflyttningsdagen.
- Intyget ska vara utfärdat för detta tillfälle.
- Företaget ska ha varit verksamt i minst ett år.
Om revisorskravet för aktiebolag inte uppfylls ska motsvarande intyg utfärdas av redovisningsbyrå. Inkomst från enskild firma Inkomst från enskild firma styrker du genom att ladda upp en kopia av registreringsbevis, bokslut och handling på taxerad inkomst från föregående år.
Företaget ska ha varit verksamt i minst ett år. A-kassa A-kassa styrker du genom att ladda upp ett intyg från a-kassan som styrker medlemskap. Intyget ska vara utfärdat för detta tillfälle, ha uppgift om inträdesdatum och kvarstående dagar. Minst 132 dagar (motsvarar sex månader) ska finnas kvar räknat från inflyttningsdagen/hyreskontraktsstart.
Studiebidrag och studielån från CSN Studiebidrag och studielån styrker du genom att ladda upp ett antagningsbesked från skolan tillsammans med kopia av CSN:s utbetalningsplan för kommande period. Bostadsbidrag Bostadsbidrag styrker du genom att ladda upp kopior på beslut tillsammans med aktuellt utbetalningsbesked från Försäkringskassan.
Bostadstillägg Bostadstillägg styrker du genom att ladda upp kopior på beslut tillsammans med aktuellt utbetalningsbesked från Pensionsmyndigheten. Barnbidrag Barnbidrag styrker du genom att ladda upp en kopia på aktuellt utbetalningsbesked från Försäkringskassan. Underhållsstöd Underhållsstöd styrker du genom att ladda upp kopior på beslut tillsammans med aktuellt utbetalningsbesked från Försäkringskassan.
Sjukersättning eller aktivitetsersättning Sjukersättning eller aktivitetsersättning styrker du genom att ladda upp en kopia på beslut tillsammans med aktuellt utbetalningsbesked från Försäkringskassan. Ålderspension Ålderspension styrker du genom att ladda upp en kopia på aktuellt utbetalningsbesked från Pensionsmyndigheten.
Visa hela svaret
Vem vill bo i hyresrätt?
Här är 7 saker med hyresrätt värda att påminna sig om! – 1. Du behöver inte “komma från pengar” Hyresrätt är ett boende för alla. Grundtanken med hyreslägenheter är att alla ska ha råd att bo och även om hyrorna stuckit i väg i främst storstäderna så behöver du (eller dina föräldrar) inte ha en kappsäck full med pengar som kontantinsats och förutsättning för att få lånelöfte för att få tag i boende.2.
- Värden har ansvaret för att byta ut trasiga saker Om du bor i bostadsrätt och kylen, frysen eller spisen går sönder är det bara att bege sig till butiken och se till att du har fem, tio tusen på dig.
- Om du däremot bor i hyresrätt är det bara att lyfta på luren och be värden lösa problemet – så är problemet ur världen (ordlek intended).3.
Bostadsbubbl-what sa du? Bostadsbubblan är “de andras” problem. Nu när amorteringskrav införs och det skrivs spaltmeter om risker, krascher och sprickande bubblor kan du med hyresrätt luta dig tillbaka och göra något annat istället. Låt bubblan spricka, vi med hyresrätt följer utvecklingen på håll.
- Skämt åsido så är det ju faktiskt så att du slipper gå runt och känna oro över att sitta där med stora skulder och en lägenhet vars värde är i fritt fall.
- Och det är ju skönt.4.
- Du behöver inte ta dyra lån Dels är det inte helt lätt att få lån för att köpa sin första lägenhet och dels finns alltid en latent oro för att räntan ska förändras och kostnaderna plötsligt skjuta i höjden.
Har man ett lån på ett par, tre miljoner krävs inte många procentpunkter för att de fasta kostnaderna blir högre än man klarar av att betala. Så sent som under fredagen varnade vice riksbankschef Henry Ohlsson för att räntorna snart kan ligga 3-4 gånger högre än dagens nivå.
Med hyresrätt däremot är det i värsta fall så att hyran ökar med högst ett par procent om året.5. Du är snäll mot de som bor i bostadsrätt Du som bor i hyresrätt tycker att det är rätt härligt att bo hyresrätt (se punkter ovan) men är för den sakens skulle inte sämre än att vi samtidigt hjälper våra vänner med bostadsrätt.
Ju fler hyresrätter som byggs desto mindre upptrissad blir bostadsbubblan.6. Ökar möjligheten till rörlighet Om du ska byta stad p.g.a. exempelvis jobb eller studier är det betydligt lättare om du bor i hyreslägenhet – och om det finns hyresrätter att tillgå.
- Att behöva köpa och sälja lägenhet efter tillfällig bostadsort är ett betydligt större projekt och kan sätta käppar i hjulet för dig att göra det du egentligen vill göra.
- Nu är det ju brist på alla typer av bostäder, men hindren för oss som bor i hyreslägenheter att byta ort är mindre än om man bor i bostadsrätt.7.
Fastighetsskötaren vet vad den gör – och gör det Med handen på hjärtat, hur bra är du på att fixa ett kärvande lås, härleda elfel eller laga tvättmaskinen? Att ansvaret för problemet ligger på samma person som har kunskapen om hur man löser problemet är en otroligt bra och smidig kombo! Det finns med andra ord massor av fördelar med att bo i hyresrätt och det känns ännu lite bättre när man tar sig en titt på de här graferna från Statistiska Centralbyrån. Inspo från Hyresrättsföreningens förbundsordförande, Marie Linder.
Visa hela svaret
Kan man få lägenhet om man har skulder?
Du får inte ha någon skuld till KBAB eller annan hyresvärd. Du får inte heller ha någon oreglerad skuld eller betalningsanmärkning från de senaste 12 månaderna.
Visa hela svaret
Vilka hyresvärdar accepterar skulder?
Så gör du för att hyra lägenhet med betalningsanmärkning – Trots att man har en betalningsanmärkning eller skuld hos kronofogden kan det finnas chanser för dig att hitta hyresvärdar som är villiga att hyra ut sin bostad till dig. Detta kan dock variera beroende på vilken hyresbostad du söker, vem hyresvärden är, vilket kontrakt det rör sig om, samt hur din eller dina skulder ser ut.
Oftast är det lättare att hitta andrahandskontrakt hos hyresvärdar som kan tänka sig att hyra ut till dig. Förstahandskontrakt innebär att du måste gå via stora fastighetsägare, uthyrningsföretag eller kommunala bostadsbolag, och de är ofta väldigt mycket striktare än privatpersoner. Dessa brukar också ha en egen policy om betalningsanmärkningar.
För att få reda på vad en viss hyresvärd eller ett visst bostadsbolag säger om skulder till kronofogden är det bäst att kontakt dem direkt och fråga. Hyresrätter som ägs av samma hyresvärd har ofta samma riktlinjer, och då är de onödigt att ens ansöka hos dem om de inte accepterar det.
Visa hela svaret
Får man lov att duscha efter 22?
Duscha och bada är skönt. För grannarnas skull, undvik detta mellan klockan 22.00 – 06.00. Brus i vattenrören kan vara ganska störande.
Visa hela svaret
När ska de vara tyst i lägenheter?
Informera grannar – Om du ska ha en fest med många gäster är det klokt att i god tid meddela det för grannarna. Man brukar säga att det finns en oskriven lag som säger att det ska vara tyst mellan klockan 22.00 och 07.00. Det är viktigt att komma ihåg att man för den skull inte ska behöva smyga på tå för att man bor i ett flerfamiljshus eller för att grannen arbetar nattskift. Använd sunt förnuft.
Visa hela svaret
Hur många bor i hyresrätt i Malmö?
Hyresrätt vanligaste upplåtelseformen i flerbostadshus
Kommun | Andel hyresrätter | Andel bostadsrätter |
---|---|---|
Jönköping | 65 | 35 |
Helsingborg | 64 | 36 |
Göteborg | 63 | 37 |
Malmö | 52 | 48 |
Är det verkligen bostadsbrist?
Regeringen måste sluta se byggande som enda lösningen på bostadsbristen Dagens bostadspolitik med subventioner till ökat byggande är enkelriktat och bidrar inte till att stötta de som står utanför bostadsmarknaden. Andreas Bergström, tf vd för den gröna och liberala tankesmedjan Fores, efterlyser en mer nyanserad debatt om behovet och menar att politiken måste bredda antalet reformer för att ta vara på det befintliga beståndet.
- Boverket publicerar återkommande rapporter om behovet av nya bostäder i Sverige.
- Behovet för de närmaste åren bedöms som betydligt högre än byggtakten.
- Det låter som att vi ofrånkomligen kommer få en ännu värre bostadsbrist framöver.
- Men det behöver inte alls vara så.
- Vi har redan mycket boyta per person i Sverige – bland de högsta i Europa.
Även om befolkningen växer med tio procent, så skulle vi fortfarande ha en yta per person i nivå med till exempel Finland. Det borde inte vara en katastrof. Frågan är vem som bor var. Under de senaste tjugo åren har andelen unga vuxna (20–27 år) som vill flytta hemifrån men bor kvar hemma hos sina föräldrar ökat kraftigt, från 15 till 24 procent.
- Det finns nyanlända som tränger ihop sig tjugo personer i en trea.
- Företag på tillväxtorter har svårt att rekrytera, eftersom de jobbsökande har svårt att hitta bostad på orten.
- På det sättet har vi förstås en bostadsbrist.
- Samtidigt finns det övernattningslägenheter som står tomma för det mesta, äldre par vars barn har flyttat hemifrån eller helt enkelt folk som haft tur vid bostadsbyten eller liknande och sitter på stora lägenheter.
Frågan är om bostadsbrist är rätt ord i den situationen. Marknadshyror och en rejäl fastighetsskatt skulle minska problemen snabbt. (Ett alternativ till fastighetsskatt är att minska eller avskaffa räntebidragen, även om det inte har en lika bra fördelningsprofil.) Lägre skatt vid försäljning skulle också hjälpa till.
Med höjda boendekostnader i attraktiva lägen skulle folk göra sig av med övernattningslägenheter, flytta till mindre bostad så fort barnen flyttar hemifrån och så vidare. Den som vill bo kvar i sitt hem, trots att det blir dyrare, kan kanske hyra ut en del av sin lägenhet eller sitt hus. Marknadshyror skulle gynna dem som har sämst bostadssituation idag.
Äldre lägenheter i mindre attraktiva lägen skulle inte få högre hyror, däremot skulle de bli tillgängliga utan köer. När det blir svårt att fylla lägenheterna skulle hyresvärdarna sänka sina krav på inkomster och skuldfrihet. De som idag bor tjugo personer i en trea gör det inte för att deras pengar inte räcker till något bättre – de betalar ofta mycket per person – utan för att de inte kommer in på den reguljära marknaden, på grund av köer och höga krav.
- En snabbt reformerad fastighetsskatt och hyressättning skulle ha en orimlig baksida.
- Det är värt mycket att veta att villkoren för att ha kvar ens eget hem inte ändras över en natt.
- En förändring skulle behöva vissa övergångsregler.
- Men det stora bekymret just nu är att regeringen har låst sig vid Boverkets beskrivning av bostadsbehovet, att vi behöver fler bostäder i takt med befolkningstillväxten.
Det skulle bli mycket dyrt att bygga så mycket som Boverket säger. De byggsubventioner som har funnits och ska återkomma nästa år har inte haft någon dramatisk effekt. Ett nytt miljonprogram skulle bli mycket dyrt, och det finns anledning att tro att det skulle bli svårt att bygga mycket på kort tid på platser där folk verkligen vill bo.
- Motståndet mot nybyggen är ofta stort, så vi riskerar att återigen få bostadsområden som hamnar ute i en skog eller på en åker, avskurna från arbetsplatser och allt det som gör städer attraktiva.
- Nybyggen har också klimateffekter, även om det händer mycket med en mer effektiv betongbransch och trähusbyggen.
Det är inte realistiskt att lösa hela bostadsproblemet med ett bättre utnyttjande av det befintliga beståndet. Det finns gamla bostäder som bör rivas och lämna plats för nytt. Befolkningen växer på vissa orter samtidigt som den krymper på andra. Men vi måste förstå att “behovet” av nya lägenheter är någonstans i ett spann mellan noll och 700 000 de kommande åren, beroende på vilken politik som bedrivs.
- Därför borde vi inte använda begreppet “behov” i det här sammanhanget.
- I Januariavtalet finns ett par punkter om hyressättning i nyproduktion och för befintliga lägenheter som väcker ett visst hopp.
- Bostadsmarknaden nämns i punkten om en bred skattereform.
- Men i grunden verkar inte politikerna ha förstått hur mycket bostäder som egentligen finns i Sverige, och det är definitivt inte känt i den bredare politiska debatten.
Det är dags att uppmärksamma hur mycket bostäder vi har, och anpassa debatten och besluten till det. : Regeringen måste sluta se byggande som enda lösningen på bostadsbristen
Visa hela svaret
Är det svårt att få studentbostad i Malmö?
Så hittar du som student en bostad i Malmö – De allra flesta studentbostäder i Malmö förmedlas via Boplats Syd, Malmös kommunala bostadsförmedling. När du är registrerad hos Boplats Syd kan du anmäla dig på en ledig bostad. Ett tips är att ställa dig i kö redan innan du har blivit antagen för att ha längre kötid när det är dags att flytta.
Registrera dig och ställ dig i bostadskö hos Boplats Syd Se vilka studentbostadshus som finns och anmäl intresse hos de mindre bostadsföretagen Bevaka vad som finns ledigt och uppdatera din sökning ofta Leta lägenheter på andrahandsmarknaden Följ upp dina intresseanmälningar med telefonsamtal/personligt brev
Hur många uteliggare finns i Malmö?
Hemlöshet – Den 1 oktober 2022 var 876 vuxna personer i Malmö hemlösa. Det är en minskning med 239 personer från samma tid förra året. Antalet barn i hemlösa hushåll har minskat från 355 till 253. Strukturell hemlöshet är den största orsaken till hemlöshet i Malmö, det vill säga en person som saknar egen bostad på grund av ekonomiska förutsättningar att skaffa bostad (364 personer).
Visa hela svaret
Hur många bor i hyresrätt i Malmö?
Hyresrätt vanligaste upplåtelseformen i flerbostadshus
Kommun | Andel hyresrätter | Andel bostadsrätter |
---|---|---|
Jönköping | 65 | 35 |
Helsingborg | 64 | 36 |
Göteborg | 63 | 37 |
Malmö | 52 | 48 |