Hur Bokar Man Till Gröna Lund?

Hur Bokar Man Till Gröna Lund
Så här bokar du ditt besök:

Välj hur många barn- och vuxenbiljetter du vill köpa Välj även biljetter för barn 0–2 år – de går in gratis men behöver ändå förboka Välj i kalendern vilken dag du vill besöka oss Välj om du vill besöka oss på förmiddagen (9.30-15) eller eftermiddagen (16-22) Boka 2 åktider med nyheten Jetpass och ta expresskön till några av våra populäraste attraktioner!

Priser:

Ticket to Ride 0-2 år – gratis Ticket to Ride 3-9 år – från 265 kr Ticket to Ride 10 och år uppåt – från 325 kr

*Priset för Ticket to Ride varierar beroende på när man väljer att besöka oss under säsongen. Se aktuella priser när du klickar dig vidare för att köpa biljetter. Villkor: Ticket to Ride är en datumstyrd biljett och gäller endast vald dag. Fri om- och avbokning gäller fram till 48 timmar innan besöket. Läs köpvillkoren i sin helhet här.
Visa hela svaret

Hur köper mån biljetter till Gröna Lund konserter?

Kan jag köpa biljetter i förväg till en konsert? Skriv ut – Ändrad den: Tors, 13 Okt, 2022 at 4:06 E.M. Eftersom Gröna Lund inte bara är en konsertarena utan också ett tivoli kan du inte köpa enskilda konsertbiljetter. Vi rekommenderar därför att du köper Grönan Live-passet som ger fri entré till över 50 konsert- och danskvällar.
Visa hela svaret

Måste mån förboka till Gröna Lund?

Fri entré och fria åk till en helt ny, magisk vinterupplevelse. Måste förbokas innan besöket.
Visa hela svaret

Får mån gå före i kön på Gröna Lund om mån har ADHD?

Har du adhd kan du ta med ditt läkarintyg till tex Gröna Lund och få lite extra hjälp på vägen. Man får då stämpel på handen tex som ger dig turen att slippa köa samt sitta kvar i attraktionen ett visst antal
Visa hela svaret

Får mån ta med sig mat till Gröna Lund?

Kan jag äta medtagen mat i parken? Skriv ut – Ändrad den: Tors, 13 Okt, 2022 at 4:15 E.M. Det är både enkelt och smidigt att ta med sig egen mat in på Grönan. Tar ni med er matsäck så finns det flera riktigt trevliga platser där ni kan slå er ned och njuta av maten i lugn och ro.
Visa hela svaret

Får mån gå före i kön på Gröna Lund om mån har autism?

Hannas viktiga tips inför sommaren – till föräldrar till barn med autism Publicerad: 9 juni 2019 Uppdaterad: 13 juni 2019 För barn med autism och andra neuropsykiatriska funktionsvariationer kan besök på nöjesparker som Kolmården och Gröna Lund vara förödande på grund av allt köande. Nu sprids Hanna Naviers råd som kan lösa problemet för många familjer.

You might be interested:  När Börjar Universitet Hösten 2021 Umeå?

Att få möjlighet att faktiskt kunna gå på Kolmården eller Gröna Lund och slippa köa betyder jättemycket för många, att man får delta på lika villkor som andra någon gång, säger hon. I ett inlägg på sin Facebooksida ger Hanna Navier viktiga tips inför sommaren till föräldrar som har barn med autism eller annan neuropsykiatrisk funktionsvariation.

Vissa av dessa barn har nämligen svårt att stå i kö, vilket kan avskräcka familjer från att besöka ställen som Gröna Lund och, – Att hamna i en kö kan skapa paniksituationer på plats och att barnet kraschar, det kan ge konsekvenser i många dagar efter.

Det många kanske inte vet, menar Hanna i sitt inlägg, är att flera nöjesfält erbjuder så kallade tillgänglighetsband som gör att barnen slipper stå i kö. Hon som själv är mamma till Lou, 6 och Nour, 4, som båda har autism, nyttjade bandet vid ett besök på Kolmården. – Jag började nästan gråta när vi fick det där bandet, för att det var så himla känslomässigt att få göra en grej och att det funkade.

Det blev dock ett antal jobbiga moment under den dagen, men det var inte köerna som gjorde det. På bilden hälsar Hannas dotter Nour på Bamse innan alla andra barn. Foto: Privat Hannas barn har båda svårt för köer, så hon vet hur det är att undvika vissa aktiviteter för att man vill undvika jobbiga situationer. – För oss kan det bli rena situationer där barnet får panik.

 • Det är jättesvårt att vara i exempelvis lekparken med mina barn, för att det är köer till lekredskapen.
 • Så det finns mycket jag väljer bort på daglig basis som vi inte gör, säger hon och fortsätter: – En av mina barn får verkligen panik och kan få meltdowns när det är jobbiga kösituationer.
 • Vi var på Kolmården en gång innan vi fick diagnosen och det gick inte.

Då åkte vi en karusell, men då fick en förälder köa istället, sen blev det blev inget mer åk. Hanna är mamma till två barn som har autism och hon vet vilken utmaning det kan vara att besöka nöjesparker.1 av 4 Foto: Privat
Visa hela svaret

Hur långt innan måste mån boka Gröna Lund?

Så här bokar du ditt besök:

Välj hur många barn- och vuxenbiljetter du vill köpa Välj även biljetter för barn 0–2 år – de går in gratis men behöver ändå förboka Välj i kalendern vilken dag du vill besöka oss Välj om du vill besöka oss på förmiddagen (9.30-15) eller eftermiddagen (16-22) Boka 2 åktider med nyheten Jetpass och ta expresskön till några av våra populäraste attraktioner!

You might be interested:  När Kommer Posten Till Mig Umeå?

Priser:

Ticket to Ride 0-2 år – gratis Ticket to Ride 3-9 år – från 265 kr Ticket to Ride 10 och år uppåt – från 325 kr

*Priset för Ticket to Ride varierar beroende på när man väljer att besöka oss under säsongen. Se aktuella priser när du klickar dig vidare för att köpa biljetter. Villkor: Ticket to Ride är en datumstyrd biljett och gäller endast vald dag. Fri om- och avbokning gäller fram till 48 timmar innan besöket. Läs köpvillkoren i sin helhet här.
Visa hela svaret

Måste mån förboka Gröna Lund 2022?

Ändrad den: Fre, 14 Okt, 2022 at 1:10 E.M. Om du ska besöka oss en ordinarie dag så behöver du boka en Ticket To Ride som inkluderar såväl entré som fria åk i våra attraktioner. Det går tyvärr inte att lösa enbart en entrébiljett. Vi har sedan förra året slopat åkbandet och istället har alla gäster i parken tillgång till våra attraktioner.

 1. Vi har därutöver begränsat antal gäster som kan vara i parken samtidigt, därmed kan vi erbjuda en bättre gästupplevelse för såväl er som vill åka attraktioner som er som bara vill strosa runt i våra härliga miljöer.
 2. Om du istället vill se en konsert eller besöka en danskväll så rekommenderar vi Grönan Live-passet som ger fri entré till över 50 konserter och danskvällar för endast 395 kr.

Förboka din Ticket to Ride här Köp ditt Grönan Live-pass här
Visa hela svaret

Hur får mån biljetter?

6 tips när du köper biljetter till konsert, festival eller match Hur Bokar Man Till Gröna Lund Kan du få pengarna tillbaka för en konsertbiljett? Hur undviker du att bli lurad på andrahandsmarknaden? Här är sex saker att tänka på. Om du köper biljett direkt från förstahandssäljaren, till exemepel arrangören eller Ticketmaster så riskerar du inte att bli lurad. Om du har rätt att få pengarna tillbaka? Jo, om evenemanget ställs in – men inte om du fått förhinder eller ångrat dig.
Visa hela svaret

Kan man boka Gröna Lund samma dag?

Kan jag av- eller omboka min biljett? Ändrad den: Tors, 13 Okt, 2022 at 4:21 E.M. Ja, via ditt Mina sidor-konto har du möjlighet att hantera dina biljetter.Här kan du, i mån av plats, boka om dina biljetter till en annan dag. Du kan endast boka om till en annan dag med samma pris, och samma del av dagen.

Logga in på Mina Sidor Välj “Hantera Bokning” Välj “Ändra Besöksdag”

Avbokning steg för steg:

Logga in på Mina Sidor Välj “Hantera Bokning” Välj “Avboka biljetter”

Fri om- och avbokning gäller fram till 2 dagar innan ankomst., Hjälpte det här svaret? Ja Nej Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback. : Kan jag av- eller omboka min biljett?
Visa hela svaret

Får man gå före i kön på Liseberg om man har ADHD?

Liseberg och intresseorganisationer överens om ny lösning för köföreträde för personer med särskilda behov Under onsdagen den 27 april genomförde Liseberg och ett 15-tal intresseorganisationer ett dialogmöte runt frågan om körföreträde till attraktioner för personer med särskilda behov.

 • En ny lösning presenterades, som planeras att implementeras senare i sommar, och består av att parken inför ett nytt köföreträdesband, som komplement till ledsagarband.
 • Publicerad: 28 april 2022, 16:48 Under onsdagen den 27 april genomförde Liseberg och ett 15-tal intresseorganisationer ett dialogmöte runt frågan om körföreträde till attraktioner för personer med särskilda behov.
You might be interested:  Vad Finns Att Göra I Trollhättan?

Det förslag på lösning som Liseberg presenterade under mötet mottogs väl. Lösningen, som planeras att implementeras senare i sommar, består av att parken inför ett nytt köföreträdesband, som komplement till ledsagarbandet, för personer har behov av ett Lisebergsbesök med kortast möjliga kö.

 • Nu återstår några praktiska frågor innan modellen kan sjösättas.
 • Under tiden gäller de gamla rutinerna i nöjesparken.
 • Liseberg har genom många år erbjudit ledsagare till gäster med funktionsnedsättning fri entré och åkpass utan kostnad (ledsagarband).
 • I samband med årets premiär förtydligade Liseberg att ett ledsagarband inte ger förtur till parkens attraktioner, utan att gästerna istället fick använda sig av parkens digitala köer.

Detta väckte starka reaktioner, varför Liseberg bjöd ett 15-tal intresseorganisationer till dialogmötet på Liseberg, där frågan om köföreträde till attraktioner för personer med särskilda behov diskuterades. De organisationer som deltog representerade framför allt de gästgrupper som har osynliga funktionshinder.

Man skiljer på behovet av ledsagare och behovet av köföreträde till attraktioner. Det införs ett nytt “köföreträdesband” för personer som i tillägg till, eller istället för, ledsagare kan intyga att man har ett sådant behov. Bedömningen av behov av ledsagare och/eller köföreträde flyttas från besöksdagen till bokningsprocessen (eller innan första besöket för de gäster som har Guldpass).

– Vi är tacksamma för den konstruktiva dialogen vi har haft med intresseorganisationerna och vi är övertygade om att vi med den nya lösningen dels säkrar att vi verkligen når de gäster som har särskilda behov, och dels löser upp några av de hanteringsmässiga problem vi har haft med de tidigare rutiner, säger Lisebergs vd Andreas Andersen,

Nu återstår några praktiska frågor innan den nya modellen kan sjösättas. De kommer Liseberg arbeta igenom i fortsatt samråd med intresseorganisationerna. Fram till dess att ny modell finns på plats och kommuniceras på liseberg.se – troligtvis senare i sommar – så kommer det att fungera som tidigare år vid attraktionerna för den som har behov av ledsagare.

För mer information kontakta: Julia Vasilis, kommunikationschef Liseberg, 0705-32 84 07. : Liseberg och intresseorganisationer överens om ny lösning för köföreträde för personer med särskilda behov
Visa hela svaret

Är det gratis för pensionärer på Gröna Lund?

Har pensionärer fri entré? Skriv ut – Ändrad den: Fre, 14 Okt, 2022 at 1:11 E.M. Nej, i år har pensionärer inte fri entré. Däremot har personer fyllda 65 år eller äldre, möjlighet att köpa en entrébiljett till ett rabatterat pris, endast 95 kr, oavsett dag.
Visa hela svaret