Vilka Partier Styr I Göteborg?

Vilka Partier Styr I Göteborg
Vilka partier styr i Göteborgs kommun? De styran- de i Göteborgs Stad består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemo- kraterna. De fyra partierna har 24 av kommunfullmäktiges 81 mandat.
Visa hela svaret

Vem styr Göteborg stad?

Kommunstyrelsen mandatperioden 2019-2022 Demokraterna, 3 kommunalråd (varav 1 ersättare) Kristdemokraterna, 1 kommunalråd (ersättare) Liberalerna, 1 kommunalråd.
Visa hela svaret

Vilket parti är störst i Göteborg?

Resultat

Parti Röster
Antal %
Socialdemokraterna 72 514 20,47 %
Demokraterna 60 013 16,95 %
Moderata samlingspartiet 51 449 14,53 %

Visa hela svaret

Vem är kommunalråd i Göteborg?

Född 31 augusti 1945 Gamlestads församling, Göteborg Död 23 oktober 2014 (69 år) Kortedala församling, Göteborg Politiskt parti Socialdemokraterna Yrke Kommunalråd, metallarbetare

Bengt Göran Lennart Johansson, född 31 augusti 1945 i Gamlestads församling i Göteborg, död 23 oktober 2014 i Kortedala församling, var en svensk socialdemokratisk kommunpolitiker och metallarbetare, Han var kommunstyrelsens ordförande i Göteborg åren 1988–1991 och 1994–2009, och kallades ofta Göteborgs starke man,
Visa hela svaret

Vilka partier är med i kommunstyrelsen i Mölndal?

Partier och mandat Under mandatperioden 2022-2026 styrs Mölndals stad av en koalition vid namn Samverkan för Mölndal. I koalitionen ingår Moderaterna och Socialdemokraterna som tillsammans har 31 av fullmäktiges 61 mandat. Efter 2022 års valresultat ser mandatfördelningen ut så här i Mölndals stad: Hjälpte den här informationen dig? Din synpunkt hjälper oss att göra webbplatsen bättre, för alla.
Visa hela svaret

Vem styr i Region Västra Götaland?

Politik – Västra Götalandsregionen är en region vars högsta beslutande organ är regionfullmäktige, Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige väljs i allmänna politiska val. Regionstyrelsen väljs av regionfullmäktige, och har det verkställande politiska ansvaret och bereder ärenden som behandlas i regionfullmäktige.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Är Norrköping Känt För?

Vilket parti styr Sverige 2022?

11 september 2022

Ledare Magdalena Andersson Ulf Kristersson
Parti Socialdemokraterna Moderaterna
Allians Regeringen Andersson Högeroppositionen
Ledare sedan 4 november 2021 1 oktober 2017
Ledarens valkrets Stockholms län Södermanlands län

Visa hela svaret

Hur styrs Mölndal?

Mölndals stad styrs av folkvalda representanter, kommunpolitiker, som i allmänna val vart fjärde år får förtroendet att företräda kommuninvånarnas intressen. Förenklat kan man säga att kommunen har en politisk nivå där de folkvalda fattar beslut i alla större frågor, till exempel budget och verksamhetsmål.
Visa hela svaret

Vilken region har bäst vård?

Publicerad 6 dec 2013 kl 10.14 VARBERG. Halland har den bästa sjukvården i landet – för tredje året i rad. Region Halland är etta bland landstingen när det gäller medicinsk kvalitet, tillgänglighet och patientnöjdhet. – Det är väldigt roligt för alla oss som jobbar med vård och hälsa, säger Hallands moderate sjukvårdsbas Mats Eriksson.
Visa hela svaret

Vilka partier styr Tranemo kommun?

Under söndagskvällen stod det klart att Tranemos tidigare styrande partier nått en överenskommelse och fortsätter att styra som politisk majoritet i kommunen. – Vi kände direkt att vi ville uppta förhandlingarna om att fortsätta styra ihop, säger Eva-Karin Haglund (S). Robin Kaas (V), Erene Bertilsson (KD), Caroline Bergmann (MP), Tony Hansen (S) och Ana Alvarez Björk (L). Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och Liberalerna har makten fyra år till i Tranemo kommun. Det meddelade partierna sent under söndagskvällen.

  1. Vårt samarbete har fungerat väl de senaste två åren.
  2. När vi fick klart för oss att vi utgjorde en majoritet kände vi direkt att vi ville uppta förhandlingarna om att fortsätta styra ihop, säger Eva-Karin Haglund (S), ordförande för Socialdemokraterna och kommunstyrelsens andre vice ordförande i Tranemo.
You might be interested:  Hur Är Det Att Plugga På Umeå Universitet?

De fem partierna samlar 19 av kommunfullmäktiges 37 mandat och har därmed en majoritet. “Vi liberaler kan inte vara hoppjerkor utan vi måste vara konsekventa.” Enligt Eva-Karin Haglund vill man nu fortsätta det arbete man påbörjat där det kommer fokusera på bland annat en förbättring av skolresultaten och att bygga ut äldreomsorgen inför kommande år.

  1. Att de är många partier som ingår majoriteten ser hon inte som ett problem för det gemensamma styret.
  2. Man kan ju tycka att vi är en brokig skara som kommer från både höger och vänster i partilinjen, men när det kommer till kommunpolitik måste vi kunna ha ett bra samtalsklimat ändå.
  3. Det är något jag tycker har fungerat väl under våra tidigare år ihop, säger Eva-Karin Haglund.

Även Ana Alvarez Björk (L), gruppledare för Liberalerna i Tranemo, konstaterar att samarbetet vid makten de senaste två åren har fungerat bra. – Vi liberaler kan inte vara hoppjerkor utan vi måste vara konsekventa. Trots att vi tycker olika i partierna känner vi att vi måste enas för kommunens bästa.
Visa hela svaret

Vad vill demokraterna i Göteborg?

Demokraterna (D eller DEM) är ett politiskt parti bildat i Göteborg. Partiledare och kommunalråd är Martin Wannholt. Partiet motsätter sig bygget av Västlänken. Andra hjärtefrågor för partiet är bekämpandet av korruption, kriminalitet och segregation.
Visa hela svaret

Vilka partier styr i Borås kommun?

Styre. Sedan 2018 styrs kommunen av en Mitt-S-samverkan bestående av socialdemokraterna, miljöpartiet, centerpartiet och liberalerna.
Visa hela svaret

Vem styr sjukvården i Göteborg?

Ägare – H älso- och sjukvårdsstyrelsen har ett särskilt ansvar för övergripande frågor där besluten tas i regionstyrelsen och regionfullmäktige. Det yttersta ansvaret för hälso- och sjukvården har regionfullmäktiges 149 folkvalda ledamöter. Fullmäktige beslutar bland annat om mål, inriktning, prioriteringar, den ekonomiska fördelningen och regionskatten.
Visa hela svaret

Vem ansvarar för sjukvården i Göteborg?

Sjukvård är i första hand Västra Götalandsregionens ansvar. Här får du information om vart du kan vända dig om du har frågor om vård och sjukdom, eller om du vill hitta sjukhus, vårdcentral eller annan mottagning i Göteborg.
Visa hela svaret

You might be interested:  När Börjar Skolan 2021 Skellefteå?

Vem äger Västfastigheter?

Förvaltning och kontakt – Västfastigheter Sedan 2019 är det Västfastigheter som förvaltar resecentrum i Västra Götalandsregionen. Det innebär att det finns nya rutiner för felanmälan och nya kontaktpersoner. Frågor om kollektivtrafik hänvisas till Västtrafik.

Sedan övertagandet har Västfastigheter och Västtrafik arbetat fram en ny rutin för felanmälan. Frågor om fastigheter och avtal hanteras av Frågor om kollektivtrafik hänvisas äv till,

Visa hela svaret

Vad heter stadsdelen belägen i centrala Göteborg?

Stadsområde 2 Centrum – Stadsområde Centrum omfattar primärområdena Annedal, Bagaregården, Björkekärr, Guldheden, Haga, Heden, Härlanda, Inom Vallgraven, Johanneberg, Kallebäck, Krokslätt, Kungsladugård, Kålltorp, Kärralund, Landala, Lorensberg, Lunden, Majorna, Masthugget, Olivedal, Olskroken, Redbergslid, Sanna, Skår, Stampen, Stigberget, Torpa, Vasastaden, Änggården och Överås,

Nyckeltal för stadsdelsnämndsområde 2 Centrum år 2021

Centrum Hela Göteborg
Folkmängd 191 408 587 549
Befolkningsförändring 2020–2021 +838 +4 493
Andel födda i utlandet 18,7 % 28,3 %
Andel utrikes födda eller med två utrikes födda föräldrar 23,7 % 38,1 %
Medelinkomst 350 200 kr 332 400 kr
Arbetslöshet 4,1 % 6,6 %
Antal ersatta dagar från F-kassan per person (16-64 år) 17,4 19,5
Andel med eftergymnasial utbildning (minst 3 år) 48,1 % 37,9 %
Andel bostäder byggda 1941–1950 36,7 %
Andel bostäder i allmännyttan 22,5 % 25,9 %
Antal färdigställda bostäder 2021 1 404
Andel bostäder i småhus 4,6 % 18,3 %

Visa hela svaret

Vilket socialkontor tillhör Jag Göteborg?

Page 2 – Socialförvaltningen Sydväst är en hopslagning av stadsdelarna Västra Göteborg och Askim-Frölunda-Högsbo. När du söker på vilken gata som tillhör en viss stadsdel och får träff på Västra Göteborg eller Askim-Frölunda-Högsbo betyder det att adressen numera tillhör socialförvaltningen Sydväst. : Vilken socialförvaltning tillhör gatan?
Visa hela svaret

Vad tillhör Örgryte?

Örgryte (stadsdelsnämndsområde)

Örgryte
Stadsdelsnämndsområde
Land Sverige
Kommun Göteborgs kommun
Stad (tätort) Göteborg

Visa hela svaret

Vilken stadsdel tillhör Majorna?

Majorna

Majorna, nr 20–23
Stadsdel
Stad (tätort) Göteborg
Stadsområde Centrum
Koordinater 57°41′45.53″N 11°55′12.9″Ö

Visa hela svaret