Var Ska Man Äta I Göteborg?

Var Ska Man Äta I Göteborg
Guide till de 10 bästa restaurangerna i Göteborg

 • SK Mat & Människor. Johannebergsgatan 24, Göteborg.
 • KOKA. Viktoriagatan 12, Göteborg.
 • Project. Södra Vägen 45, Göteborg.
 • Tavolo. Magasingatan 19, Göteborg.
 • vRÅ Drottningtorget 10, Göteborg.
 • Koizen. Nordenskiöldsgatan 24, Göteborg.

Visa hela svaret

Är det ok att gå på restaurang?

Publicerat 24 mars 2020 Nu vidtas flera åtgärder för att bromsa takten i spridningen av covid-19 i Sverige. Det handlar om krav på skärpt säkerhet i restaurangmiljöer. Dessutom uppmanar Folkhälsomyndigheten till försiktighet under vistelse i fjäll- och glesbygdsområden, där risken för överbelastning av hälso- och sjukvården behöver minskas.

 • Folkhälsomyndigheten föreskriver nu, med stöd av smittskyddsförordningen, att restauranger, barer och caféer i hela landet behöver vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19.
 • Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.

Besökare ska äta och dricka sittandes vid bord. Personal bär ut beställningarna. Om det är möjligt att låta gästerna beställa och hämta sin mat och dryck själva så är det tillåtet, så länge som det inte leder till trängsel eller köer. Hämtmat kan överlämnas som vanligt, så länge det går att göra utan trängsel mellan människor.

 • Den som ansvarar för verksamheten ansvarar för att ha rutiner för att göra risken för smittspridning så liten som möjligt.
 • Riskbedömningar ska göras regelbundet utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regionernas smittskyddsläkare.
 • Smittskyddsläkaren kan efter samråd med kommunen fatta beslut om att förbjuda de verksamheter som inte uppfyller kraven.

Folkhälsomyndigheten har också haft samråd med länsstyrelser och smittskyddsenheter i fjällregionerna, dit många personer nu reser för att åka skidor. Arrangörerna vid skidanläggningarna har redan vidtagit åtgärder för att minska risken för trängsel i liftköer och liknande, och vistelse utomhus innebär en mindre risk för smitta än vistelse inomhus.

 1. Därför kan skidanläggningar hålla öppet, men restauranger och afterski-verksamhet på orterna omfattas av de nya reglerna.
 2. Folkhälsomyndigheten har redan rekommenderat försiktighet inför resor till alla semesterorter.
 3. Var och en behöver tänka över om resan är nödvändig att genomföra.
 4. Vi har alla ett ansvar för att minska risken för smittspridning, för att skydda de sköra grupperna och för att avlasta hälso- och sjukvården.

Man ska komma ihåg att sjukvården i glesbygdsområden inte är dimensionerad för ett stort antal svårt sjuka människor, säger Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör.
Visa hela svaret

När öppnade tavolo Göteborg?

Tavolo | OKIDOKI Tavolo är GöteborGs nya italienska piazza i Artilleristallarna på Magasinsgatan. Som byggnadens namn skvallrar om så har den tidigare huserat militärens hästar och var en del av stadens försvarsanläggning centrerad kring Kungshöjd. Restaurangen som ligger på den gamla militära stallgården hämtar sin inspiration från den västerländska urkällan Italien vilket går att utläsa i menyer, interiöra tillägg och inte minst i det historiska byggnadskomplexets arkitektur från 1835. Var Ska Man Äta I Göteborg Var Ska Man Äta I Göteborg Var Ska Man Äta I Göteborg Sedan byggnaden uppfördes 1835 som regementets stall och ridhus har bland annat verkstäder och garage huserat i Artilleristallarna. Idag utgör de gula tegelbyggnaderna en naturlig port till de restaurangtäta kvarteren kring Magasinsgatan. Sedan byggnaden uppfördes 1835 som regementets stall och ridhus har bland annat verkstäder och garage huserat i Artilleristallarna.

Idag utgör de gula tegelbyggnaderna en naturlig port till de restaurangtäta kvarteren kring Magasinsgatan. Sedan byggnaden uppfördes 1835 som regementets stall och ridhus har bland annat verkstäder och garage huserat i Artilleristallarna. Idag utgör de gula tegelbyggnaderna en naturlig port till de restaurangtäta kvarteren kring Magasinsgatan.

Det karaktäristiska, välvda taket har målats i en djupblå kulör som likt en natthimmel breder ut sig över folkhavet på den italienska piazzan. Ett torg, inte olikt de som går att finna i Rom, Florens eller Venedig har formats med storskaliga statyer, dricksfontäner, stenlagda gränder, markistak, linspänd belysning och fullvuxna träd.

En majestätiskt trappa av marmor med välvda smidesräcken och terrakottafärgad puts binder samman piazzan med entresolplanets toaletter och tillhörande dricksfontän. Väggarna som omsluter restaurangmiljön har en bibehållen patina som vittnar om tidigare verksamheter. Armaturer formade som eldfat av koppar kröns av handskurna skulpturer föreställande akantusblad och pinjekottar och levande träd i terrakottakrukor flankerar torgets omisskännliga skulptur föreställande ett hästhuvud modell större.

Allting är specialritat och svensktillverkat förutom den vedeldade pizzaugnen från Neapel i Italien. Var Ska Man Äta I Göteborg Var Ska Man Äta I Göteborg Var Ska Man Äta I Göteborg Efter ett års renovering av den 1200 kvadratmeter stora lokalen öppnade restaurang Tavolo hösten 2020. Efter ett års renovering av den 1200 kvadratmeter stora lokalen öppnade restaurang Tavolo hösten 2020. Efter ett års renovering av den 1200 kvadratmeter stora lokalen öppnade restaurang Tavolo hösten 2020.

 1. Tillsammans med Götaplatsgruppen har vi tidigare skapat ett flertal levande destinationer, med matupplevelsen i centrum, som har blivit motorer för utvecklingen av närområdet.
 2. Götaplatsgruppen satsar mycket kapital och energi vid etablering för att skapa känslan av att restaurangen alltid har funnits och alltid kommer finnas kvar.
You might be interested:  Hur Många På Gröna Lund?

Ambitionen är att nå en kvalitetsnivå på allt från inredning, mat, ljudbild och service som gör att upplevelsen dröjer sig kvar och att man vill komma tillbaka – om och om igen. : Tavolo | OKIDOKI
Visa hela svaret

Vilken är läskigast på Liseberg?

Publicerad 20 augusti 2012 Ligger: Six Flags Magic Mountain, Kalifornien, USA Det här är en av världens mest galna berg- och dalbanor. Det som gör X2 speciell är att du inte bara åker i samma riktning som vagnen, ditt säte kan vrida dig 360 grader vilket gör att du aldrig vet åt vilket håll du är på väg.

Den här typen av åktur är så speciell att den kallas 4-dimensionell. Den största nerförsbacken är 66 meter hög och lodrät (88,8 grader), här åker du dessutom i 122 km/h. Ligger: Stratosphere Tower, Las Vegas, USA På åkturen Insanity spänns du fast och snurrar sedan runt i mer än 60 km/h. Om Insanity hade legat i en normal nöjespark så hade det varit en rätt trist åktur.

Det som gör Insanity i Las Vegas extremt läskig är att den ligger längst upp på tornet Stratosphere. När du åker runt så skickas du ut över kanten och har marken 276 meter under dig. Ligger: Liseberg, Göteborg Den bästa värstingåkturen i nöjesparken Liseberg är berg- och dalbanan Balder.

 1. Den har flera gånger utsetts till den bästa träbergbanan i världen.
 2. Turen är mer än en kilometer lång och går som mest i 90 km/h.
 3. Kturens mest skrämmande del är en backe som lutar nästan rakt ner, den lutar 70 grader.
 4. Ligger: Dreamworld, Gold Coast, Australien Det finns inte många nöjesparker som inte har en fritt-fall-åktur men den läskigaste finns på nöjesparken Dreamworld i Australien.

I Giant Drop faller du fritt i hela 115 meter vilket motsvarar ett höghus med 39 våningar. När man åker Giant Drop kommer man upp i 135 km/h och utsätts för 3,5 G-krafter. Ligger: Busch Gardens Williamsburg, Virginia, USA Berg- och dalbanan Alpengeist börjar med en chock för den som inte är beredd när golvet plötsligt försvinner, den här åkturen gör man hängande.

 • Alpengeist-turen är 1,1 km lång och man färdas som mest i 108 km/h.
 • Det finns flera skrämmande loopar och svängar, ett fritt fall på 52 meter och en annan utförsbacke där man är tyngdlös i någon sekund.
 • Ligger: Universal Studios, Hollywood (USA) och Singapore Det här är världens dyraste åktur, Transformers – The ride kostade 700 miljoner kronor att bygga.

Här åker vagnarna inte omkring lika vilt som i normala berg- och dalbanor utan det är de jättelika bildskärmarna med 3D-effekter som är läskiga eftersom de är så realistiska. För att skrämma dig ännu mer under åkturen så blåser man varmluft på dig när något 3D-exploderar och man blåser vatten när en vattenledning 3D-förstörs.

 • Ligger: PortAventura, Salou, Spanien Åkturen Furius Baco är en av världens, och Europa, snabbaste med hastigheter på 135 km/h som mest.
 • Du sitter inte i en normal vagn utan hänger i stället från en liten vinge och susar fram över vatten och andra besökare i nöjesparken.
 • Ligger: Disneyland Paris, Frankrike Den mest spännande åkturen på Disneyland är Space Mountain: Mission 2 där du skjuts ut ur en kanon i 75 km/h till 30 meters höjd.
You might be interested:  Vad Heter Ån I Uppsala?

Under den 1 000 meter långa turen åker du sedan omkring i en rymdmiljö med månen, planeter och ett svart hål. Ligger: Thorpe Park, Chertsey, Storbritannien I det natursköna Surrey i England ligger nöjesparken Thorpe Park. Här finns flera berg- och dalbanor men den mest extrema är Colossus som har världsrekord i loopar, här åker du upp-och-ner hela tio gånger.

På en sträcka ser banan till och med ut som en korkskruv och här åker man runt, runt runt. Ligger: Holiday Park, Haßloch, Tyskland Den långa berg- och dalbanan Expedition GeForce är 1,2 kilometer lång och med hastigheter på 120 km/h. Berg- och dalbanan är en av de högsta i Europa med sina 56 meter. Det är framför allt g-krafterna som är läskiga här.

Som mest utsätts du för 4,5 skrämmande g-krafter men de sju gånger under turen då du utsätts för 0 g och känner dig tyngdlös är nästan ännu läskigare. Ligger: SeaWorld Orlando, Florida, USA Nöjesparken SeaWorld har vatten och fiskar som tema och berg- och dalbanan Manta är designad med djävulsrockan som förebild.

Till och med när du står i kön kan du titta in i stora akvarier med fler än 300 olika arter av rockor. I Manta ligger du fastspänd på vagnen med både en sele och särskilda bojor för fötterna. Under åkturen passerar du bara någon meter över vattenytan i 90 km/h samtidigt som små fontäner sprutar upp vatten.

Ligger: Silver Dollar City, Branson, Missouri, USA På nöjesparken Silver Dollar City skulle en normal åktur inte passa in eftersom den har ett bondgårdstema. Därför är den svängande Giant Swing placerad i en jättelika ladugård. Du åker ut genom ladugårdsdörrarna i 60 km/h och svänger sedan tills du når 30 meters höjd.
Visa hela svaret

Får man vara full på Liseberg?

8. Evenemangsbiljetter – 8.1. Liseberg anordnar löpande evenemang i sina evenemangslokaler Rondo, Lisebergsteatern samt på Stora Scenen, Lilla Scenen/Polketten inne i Lisebergsparken (“Evenemang”). Detta kapitel 9 gäller endast vid köp av biljetter till sådana Evenemang (“Evenemangsbiljetter”).

 • Dessa villkor gäller oavsett om du köpt Evenemangsbiljetter via Webbplatsen, via ombud eller ett fysiskt köp.8.2.
 • Evenemangsbiljetter är personliga och är endast giltiga för de personer vars namn angivits vid köpet och som framgår av respektive Evenemangsbiljett.
 • Evenemangsbiljetter är därför endast giltiga i kombination med giltig legitimation.8.3.

Om Evenemanget ställs in på grund av sjukdom eller annan omständighet utanför Lisebergs kontroll ska Liseberg erbjuda dig nya Evenemangsbiljetter till ett annat datum. För det fall Liseberg inte kan erbjuda nya Evenemangsbiljetter, ska Liseberg återbetala hela det belopp du betalat till Liseberg för dina Evenemangsbiljetter.8.4.

 1. Evenemangsbiljetter får inte säljas vidare eller erbjudas i tävlingar, eller liknande utan skriftligt medgivande från Liseberg.
 2. Liseberg förbehåller sig rätten att beslagta och makulera Evenemangsbiljetter vid återförsäljning eller försök till återförsäljning.8.5.
 3. Du förbinder dig, i och med köpet av Evenemangsbiljett till Evenemang, att följa Lisebergs vid var tid gällande ordningsregler samt att följa Lisebergs personals anvisningar.

Du är medveten om att gästernas säkerhet alltid är Lisebergs högsta prioritet. Det är inte tillåtet att ta med alkoholhaltiga drycker till Evenemanget eller uppträda märkbart berusad.8.6. Om du, eller någon i ditt sällskap, bryter mot Lisebergs ordningsregler eller Lisebergs personals anvisningar har Liseberg rätt att omedelbart avvisa dig och ditt sällskap från Evenemanget.
Visa hela svaret

You might be interested:  Var Kan Man Slipa Skridskor Stockholm?

Kan man dricka öl på Liseberg?

Debatt Bland nöjesparkens gäster finns alla ålderskategorier representerade – och alla har olika önskemål. Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna. Bild: Bengt Kjellin Uppdaterad för 10 år sedan 06:00 – 25 jun, 2013 Precis som Linda Engström skriver har Liseberg en bred målgrupp.

Vi har barnfamiljerna, vi har ungdomarna och vi har pensionärerna. Men vi har också paren, konferensdeltagarna, arbetskollegorna på femkamp och konsertpubliken, till största delen bestående av unga vuxna. Att tillgodose alla grupperna är en del av vårt uppdrag – Liseberg är till för alla. Restaurangverksamheten har varit en del av Lisebergs utbud sedan starten 1923.

Lika länge har vi serverat alkohol i parken. Vi är väl medvetna om att det kan upplevas som en krock när sommarlovslediga barnfamiljer möter förfriskade femkampsgäng men vi anser samtidigt att vi, genom en väl kontrollerad alkoholservering, tar vårt ansvar i frågan.

Liseberg serverar ingen alkohol till personer under 20 år och vi utbildar vår personal i RUS, ansvarsfull alkoholservering, tillsammans med Göteborgs Stad. Liseberg har också vakter och parkvärdar som ansvarar för ordning och trivsel bland våra gäster. På alla Lisebergs restauranger serveras alkoholfria viner och drinkar och de på flesta restaurangerna serveras också alkoholfri öl.

Ser man till den totala försäljningen på Lisebergs restauranger utgör maten cirka 75 procent och drycken, det vill säga läsk, öl och vin, cirka 20 procent av försäljningen. Alkoholkonsumtionen på Liseberg totalt sett är alltså inte särskilt stor. Avslutningsvis är det värt att nämna att Jubileumsölen bara är en av flera jubileumsprodukter vi valt att ta fram.
Visa hela svaret

Hur länge har krogarna öppet i Göteborg?

Ölstugan – Kungsportsavenyn 32, Centrum/Avenyn Öppet till 03 varje dag Tullen är en riktig storfamilj, med syskon i de flesta av Göteborgs stadsdelar. Det största, och mest nattsuddiga, av dem alla är Wärdshuset Tullen på Avenyn. Varje dag i veckan är krogen öppen så länge som till 03.

Öppettider: Mån-sön till kl 03 olstugan.se

Visa hela svaret

Vad äter man på västkusten?

Var Ska Man Äta I Göteborg Tänk dig en skön sommardag när du ska ta en resa med bilen längs med svenska västkusten. Västkusten med sina pittoreska orter som bjuder på underbara rätter som fisk- och skaldjur. Om du kommer norrifrån stannar du kanske först till i Göteborg, och där blir du sugen på en räkmacka. Var Ska Man Äta I Göteborg När du kommer till Smögen kan du välja mellan många olika rätter som innehåller bland annat dagens fångst, och vad är godare än att njuta av nyfångad fisk? Du kan välja att äta en skaldjursbuffé, färska räkor eller något annat av havets läckerheter. Något annat som sätter västkusten på kartan när det gäller matväg är rökt fisk.

 1. Nere vid hamnarna finns rökerier där du kan köpa potatismos tillsammans med den rökta fisken.
 2. Även deras underbara smörgåstårtor med västkustsallad, massor med räkor och äkta majonnäs.
 3. Även stora krabbor, hummer och ostron finns det gott om att spisa på restaurangerna runt om på västkusten.
 4. Du kanske blir så förtjust i västkusten att du vill investera i en restaurang där.

Då kan du kolla med olika företagslån och jämföra deras ränta med varandra och se om du hittar något lån som passar dig. Att äga en liten restaurang och tillaga god mat från havet och färska primörer, grönsaker och potatis kanske varit din dröm länge.
Visa hela svaret