Var Kan Man Ladda Jojo Kort Malmö?

Var Kan Man Ladda Jojo Kort Malmö
I biljettautomat – Skanetrafiken Biljettautomater finns på alla tågstationer i Skåne. Enklast köper du din biljett i biljettautomaten med Jojo-kort och bank-/kreditkort. I biljettautomaten kan du också ladda Jojo Period och Jojo Reskassa samt se saldot på
Visa hela svaret

Var kan man köpa Jojo kort?

Självklart kan du även köpa det hos våra kundcenter, serviceombud och ombud. Vill du hellre resa med mobilen kan du köpa sommarbiljetten i vår nya app!
Visa hela svaret

Finns det jojo kort?

Därför försvinner Jojo 2022-11-21 Kortet har spelat ut sin roll. Dock går det att resa med Jojo Period så länge kortet gäller eller till längst 29 februari. Nu försvinner Jojo-kortet. Kortet som har varit stommen i Skånetrafikens biljettsystem sedan 2009 har spelat ut sin roll då tekniken och kunders krav har sprungit ifrån det.

I tio år har skåningar, som vill resa med buss eller tåg, kunnat använda sina Jojo-kort att betala med. Systemet lanserades 2009 för att möta dåtidens krav på användarvänlighet och enkelhet. Men i och med de smarta telefonernas intåg och den allmänna digitaliseringen i samhället har kundernas behov och förväntningar förändrats.

Det ställs idag helt andra krav på flexibilitet i det vi erbjuder på marknaden. – Vi har hela tiden vetat att vi skulle behöva byta ut Jojo-kortet efter det att den upphandlade perioden löpt ut, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken. Runt 2012 började vi spåna om hur våra kunder kommer att vilja betala våra resor i framtiden.

Vi såg då att de smarta telefonerna skulle bli nyckeln för de allra flesta. Både för köp i handeln och för resande. Skånetrafiken studerade kollektivtrafiken i städer som London och Oslo, som båda låg långt fram i sin digitalisering, och började parallellt fundera över på vilket sätt som utfasningen av det gamla och infasningen av det nya biljettsystemet skulle ske, det vill säga det som vi nu genomför.

– Jojo-kortet och det gamla biljettsystemet var bra för sin tid när det kom, men det är i princip omöjligt att utveckla vidare eller göra nödvändiga förändringar i. Biljettautomaterna är så gamla att det till exempel inte längre tillverkas reservdelar till dem.

Vi stod i valet att upphandla ett nytt biljettsystem med alla dess delar eller att utveckla ett nytt i egen regi. Vi valde att utveckla stora delar själva för att få större kontroll och för att se till att vi bättre ska kunna göra anpassningar för att möta förändringar på marknaden. Nu kommer det bli så att i stället för att systemet utvecklas först igen om tio år, kommer det att kontinuerligt utvecklas i små steg framöver, säger Camilla Bunke.

Den nya appen lanserades 2017. Den har sedan starten byggt på det nya zonsystemet, som politikerna har beslutat om, medan Jojo-kortet är kopplat till det gamla zonsystemet. I och med att vi har två parallella biljettsystem med olika zonmodeller, rabatter och typer av biljetter så har resenärerna upplevt att priset för resan kan variera beroende på om biljettköpet skett mot det gamla eller nya biljettsystemet.

 1. Syftet med denna förändring är att göra det enklare och tydligare för resenärerna.
 2. Nu finns det bara tre typer av biljetter: enkelresa, 24-timmarsbiljett och 30-dagarsbiljett.
 3. Samma pris gäller oavsett var du köper biljetten och hur du betalar.
 4. Sen finns det naturligtvis möjligheter att köpa tillval så som första klass på tåget.

Skånetrafiken rekommenderar resenärerna att i första hand köpa sina biljetter med appen eller med betalkort. Det är snabbast och enklast. Appen har även fördelen att resenären får tillgång till information om olika avgångar och eventuella händelser som kan vara av intresse inför och under en resa.
Visa hela svaret

Kan man lösa in jojo kort?

Innestående värde på Jojo Reskassa återlöses inte. Värdet kan endast bytas till en värdekod med saldo att använda vid köp av biljetter i Skånetrafikens nya biljettsystem.
Visa hela svaret

Kan man ladda busskort på bussen?

På bussen kan du köpa enkelbiljett och ladda ditt reskort och betala med bankkort.
Visa hela svaret

Kan man fylla på busskort på Pressbyrån?

Hos oss kan du köpa tåg- och bussbiljetter över hela landet, oavsett vart du ska resa. Det är bara att komma in i någon av våra 317 butiker. Du kan såklart också köpa färdbevis när du ska resa lite kortare. Vi samarbetar bl.a. med Swebus, SJ och din lokaltrafik.
Visa hela svaret

När försvann Jojo kortet?

Skånetrafikens jojokort försvinner Den 14 december försvinner Skånetrafikens jojokort. När det nya betalsystemet införs kommer du att betala för din resa genom mobilappen eller bankkort istället. Om du behöver hjälp med att föra över pengar från ditt jojokort kan du vända dig till,

I samband med att det nya betalsystemet införs så går också avtalet ut mellan Vellinge kommun och Skånetrafiken som gett färdtjänstresenärer 30 procent rabatt på kollektivtrafikresor med Skånetrafiken. Från och med den 14 december betalar alltså färdtjänstresenärer fullpris vid resor med kollektivtrafiken.

Publicerad: 29 november, 2019 : Skånetrafikens jojokort försvinner
Visa hela svaret

You might be interested:  När Börjar Skolan 2021 Skellefteå?

Hur mycket kostar ett jojo kort?

Låna ut 30-dagarsbiljetten i appen –

 • Du måste vara inloggad på Mitt konto.
 • Du kan låna ut biljetten 15 gånger till totalt fem olika mobilnummer.
 • Du kan låna ut den en gång per dygn.
 • Den kortaste utlåningstiden är fyra timmar och den längsta resten av biljettens giltighetstid.
 • Gäller som Flex 10/30-dagarsbiljett men inkluderar också Metron i Köpenhamn. Du får upp till 50 procent rabatt jämfört med om du hade köpt biljetterna en och en. Flex 10/30-dagarsbiljetten köper du i vår app.
 • Öresund runt-biljetten passar dig som vill åka runt sundet under två dagar. Med biljetten kan du resa en gång över Öresundsbron samt en gång med färja mellan Helsingör och Helsingborg. Du bestämmer själv i vilken riktning. Öresund runt köper du på våra kundcenter.
  • Öresund runt kostar 299 kronor för vuxna och 149 kronor för barn (7-15 år).
  • Vuxna kan ta med sig två barn under 7 år utan extra kostnad.
  • Biljetten gäller två kalenderdagar i följd. Datum måste fyllas i innan resan påbörjas.

  Visa hela svaret

  Vad kostar jojo kort?

  Beställ kortet via vår hemsida, där du även kan läsa mer, eller besök våra kundcenter, serviceombud eller ombud. Jojo Sommar börjar säljas idag 23 maj och kostar 650 kronor.
  Visa hela svaret

  Vad betyder jojo på svenska?

  Jojo – Wikipedia För sångerskan med samma namn, se,

  Den här artikeln behöver fler eller bättre för att kunna, (2020-05) Åtgärda genom att lägga till pålitliga källor (). Uppgifter utan källhänvisning kan och tas bort utan att det behöver diskuteras på,

  Jojo Demonstration TypLandPeriod–MaterialVarierar Jojo från 1960-talet, sponsrad av, En jojo är en bestående av en trissa, sammansatt av två skivor, som sinsemellan är förenade med en axel. Kring axeln är ett tvinnat snöre fastsatt som utövaren håller i och jojon kan rullas upp och av detta snöre.

  När man kastar ut jojon får den en rotation som även får den att rulla in efter att den nått ändläget. Vanligtvis löper en ögla kring hela centrumaxeln så att jojon kan spinna, det vill säga rotera i ändläget utan att snöret rullar upp sig, men snöret kan också gå genom halva axeln så att spinn inte är möjligt.

  I moderna varianter kan centrumaxeln vara utformad som ett vilket kan ge möjlighet till spinntider uppemot 15 minuter. Snöret på en jojo slits medan det används och man kan behöva byta till ett nytt snöre för att erhålla bästa prestanda hos jojon och för att inte riskera att snöret går av.

  Många jojoar går att skruva isär så att man enkelt kan byta ut snöret. I annat fall kan man tvinna upp snöret och trä av det över jojons ena sida. I överförd bemärkelse, används uttrycket att “åka som en jojo” ofta om något som flera gånger åker ner och upp i något avseende. Exempelvis kan ett idrottslag som hela tiden växlar mellan en högre och en lägre division i sin sport, således kallas för ett “jojolag”.

  Ett annat exempel är en person som ofta och kraftigt går upp och ned i vikt och som man då brukar kalla för “jojobantare”.
  Visa hela svaret

  Hur mycket kostar en jojo?

  Nu kan du köpa årets Jojo Sommar Pressmeddelande – 26 Maj 2017 09:00 Nu kan alla skåningar köpa Jojo Sommar och kortet finns att köpa via skanetrafiken.se samt hos Skånetrafikens kundcenter, serviceombud och ombud. Nytt för i år är att det även finns en sommarbiljett att köpa i Skånetrafikens nya app.

  Med Jojo Sommar och sommarbiljetten i appen reser du hur mycket du vill mellan 15 juni och 15 augusti. Jojo Sommar och sommarbiljetten gäller för resor i Skåne och kostar i år 675 kronor. – Jojo Sommar är ett av våra mest populära erbjudanden och det är roligt att vi i år även ger möjligheten att köpa en sommarbiljett i appen.

  Vi hoppas att ännu fler ska resa med oss i sommar tack vare det berättar Anna Bothom, verksamhetsutvecklare på Skånetrafiken. Om du har ett Jojo Sommar eller en sommarbiljett i appen kan du ta med dig två barn/ungdomar/kompisar på resan utan att betala något extra.

  1. Villkoret är att ni reser tillsammans hela vägen och att högst en i sällskapet har fyllt 20 år.
  2. Som exempel kan tre personer som inte har fyllt 20 år resa tillsammans.
  3. Eller så kan en person som har fyllt 20 år ta med sig en eller två personer som inte har fyllt 20 år på ett Jojo Sommar-kort eller sommarbiljett.

  Jojo Sommar omfattas av förlustgarantin. Registreras kortet på skanetrafiken.se kan det spärras om man tappar bort det och då ersätts man med samma värde. Har kunden sin sommarbiljett i appen och telefonen tappas bort eller går sönder kontaktar hen kundtjänst för att få hjälp att föra över sin biljett till en ny mobiltelefon med samma mobilnummer.

  • I sommar fyller vi Skåne med värme genom att berätta om stora och små möten på jojosommar.se.
  • Tävlingen börjar 15 juni och man tävlar genom att genom att dela med sig av ett möte.
  • Tre tävlanden vinner ett Jojo-kort laddat med 6000 kronor.
  • Läs mer på jojosommar.se.
  • För ytterligare information, kontakta: Skånetrafikens presstjänst Tfn 0451-28 85 03 Skånetrafiken – det naturliga valet för dig som reser i Skåne Varje dag reser cirka 250 000 personer med någon av våra 14 000 dagliga turer med buss och tåg.
  You might be interested:  Hur Många Bor I Malmö 2015?

  Varje år görs fler än 152 miljoner resor med 111 Öresundståg, 67 Pågatåg, 3 Krösatåg, 600 regionbussar, 400 stadsbussar och 400 serviceresefordon. Skånetrafiken är en förvaltning inom Region Skåne och ansvarar för kollektivtrafiken i Skåne. All trafik körs av företag som upphandlats i konkurrens. : Nu kan du köpa årets Jojo Sommar
  Visa hela svaret

  Hur fyller man på ett busskort?

  Du vet väl om att du kan ladda ditt busskort via internet? – Länstrafiken – Regional länstrafik i Västerbotten Var Kan Man Ladda Jojo Kort Malmö Resenär med dator 21 september 2017 Med ett klick kan du ladda ditt busskort via internet. Allt du behöver göra är att skapa en användare och registrera in ditt busskortsnummer. För att skapa en användare går du in under Du kan ladda ditt busskort med rabattresor, periodkort och reskassa.
  Visa hela svaret

  Kan man köpa busskort på ICA?

  Butiker och Ombud – tidpunkten Här hittar du butiker som säljer Västtrafiks biljetter. Se öppettider och adress. Du kan köpa i våra egna Västtrafikbutiker eller hos ombud som Pressbyrån eller 7-Eleven. Här finns adresser till och information om alla våra Västtrafikbutiker. Ombud är en vanlig butik som säljer våra biljetter. Till exempel Pressbyrån, Ica eller 7- Eleven. Visa ombud genom att klicka på Visa på karta > Platser > Försäljningsställen. : Butiker och Ombud – tidpunkten
  Visa hela svaret

  Kan man köpa biljett på bussen?

  Buss. På samtliga bussar inom regionen, med undantag i Göteborg, Mölndal och Partille, kan du köpa biljett hos föraren. Du betalar med bankkort.
  Visa hela svaret

  Kan man lägga in sitt busskort på mobilen?

  Sätta in pengar på ett kollektivtrafikkort – För kollektivtrafiksystem som stöds kan du lägga till ett återanvändbart kollektivtrafikkort i Google Wallet. Du kan sätta in pengar på kollektivtrafikkortet och i vissa fall kan du även konfigurera aviseringar om lågt saldo och automatisk påfyllning.
  Visa hela svaret

  Hur åker man buss utan busskort?

  Så köper du biljett Det finns flera sätt att köpa biljetter när du ska resa med oss. Du kan köpa biljett i vår app, i våra biljettautomater, på vår hemsida, hos våra kundcenter och ombud samt med betalkort ombord på våra bussar.

   Appen är det enklaste sättet att resa med oss. I appen hittar du information om din resa, och här köper du biljett och betalar med Swish, betalkort eller månadsfaktura.
   Visa hela svaret

   Kan man använda bankkort som busskort?

   Så fungerar det – Blippa ditt betalkort genom att föra den till den gröna läsaren vid spärren på bussen, betalstolpen eller de olika plattformarna. Tjänsten fungerar för alla kontaktlösa Visa/Mastercard/American Express (och alla enheter/devicer som stödjer NFC), från alla kortutgivare i världen.

   1. Undantag är kort som enskilda banker valt att undanta.
   2. Bankkort Mastercard ung fungerar inte).
   3. Tänk på att blippa med samma betalkort eller digitala kort under hela resan.
   4. Annars blir du debiterad för två biljetter fast du bara gjort en resa.
   5. Ostnaden för biljetten dras från kortkontot tidigast dagen efter din resa.

   Mer information om att resa med betalkort hittar du på sl.se,
   Visa hela svaret

   Kan man betala för två på ett busskort?

   Man kan åka flera på samma kort, bara det finns tillräckligt med pengar och man åker tillsammans. Man måste registrera båda resorna samtidigt, man kan inte komma och betala en resande till i efterhand. Om ni ska åka flera på samma kort och kliver på en buss så kan du be busschauffören om hjälp.
   Visa hela svaret

   Hur fyller man på busskort VL?

   Via Mina sidor här på vl.se kan du köpa enkelbiljetter och ladda ditt resekort. Hos vårt kundcenter på Resecentrum och våra ombud kan du köpa enkelbiljetter och ladda ditt resekort. Om du inte har ett resekort kan du köpa ett hos något av våra fullvärdiga ombud. På sidan Våra ombud hittar du ditt närmaste ombud.
   Visa hela svaret

   Hur laddar jag mitt busskort?

   Du vet väl om att du kan ladda ditt busskort via internet? – Länstrafiken – Regional länstrafik i Västerbotten Var Kan Man Ladda Jojo Kort Malmö Resenär med dator 21 september 2017 Med ett klick kan du ladda ditt busskort via internet. Allt du behöver göra är att skapa en användare och registrera in ditt busskortsnummer. För att skapa en användare går du in under Du kan ladda ditt busskort med rabattresor, periodkort och reskassa.
   Visa hela svaret

   Hur laddar jag mitt seniorkort?

   Seniorkort Nej, än så länge kan du inte ha din seniorbiljett i appen Västtrafik To Go. Men vi har som målsättning att kunna erbjuda seniorbiljett i appen i framtiden. Nej, seniorbiljetten är personlig. Men om du har kontoladdning på ditt seniorkort får du låna ut kortet och låta personen som lånar det resa med kontoladdningen.

   • På Mitt konto för att spärra seniorkortet och beställa ett nytt.
   • Om du inte har ett konto kan du kontakta, så hjälper de dig.
   • Det kostar inget att få ett nytt kort.
   • Det är kommunerna som beslutar om de ska erbjuda sina invånare seniorbiljett.
   • Ontakta din kommun om du vill framföra önskemål om seniorbiljett.

   Du kan fylla på ditt seniorkort med pengar i butiker som säljer våra biljetter. Det kallas för kontoladdning. Med kontoladdningen betalar du för den del av resan som görs utanför zonen din seniorbiljett gäller i. Du kan även köpa en biljett i vår app Västtrafik To Go.

   Då köper du en enkelbiljett för den zon eller de zoner som inte täcks av den ursprungliga biljetten. Stiger du på fordonet före kl.06.00 respektive 15.00 får du fortsätta resan med samma fordon, men om du gör ett byte efter dessa klockslag måste du betala för den nya resan. Det kan du enkelt göra genom att ladda pengar (kontoladdning) på ditt seniorkort.

   Du behöver sedan bara visa seniorkortet mot kortläsaren när du reser. Läsaren känner av om seniorbiljetten gäller eller om den ska dra pengar från kontoladdningen. Nej, medföljandeerbjudandet (res 4 för 1) gäller inte längre vid resor med seniorbiljett.

   Seniorbiljett zon A gäller på Västtåg och Öresundståg.Seniorbiljett zon B gäller på Västtåg och Öresundståg.Seniorbiljett zon C gäller på Västtåg.

   Seniorbiljetten gäller inte på några andra tåg än de som nämns ovan (den gäller exempelvis inte på SJ Regional). Under 2023 planerar vi att införa nya omlottzoner. I Kungälvs tätort, Mölnlycke tätort och Ale södra (Bohus och Surte) kommer ett antal hållplatser att tillhöra både zon A och zon B., Konsekvenser för seniorerbjudandet:

   Du som har en seniorbiljett med giltighet i zon A kommer att kunna resa inom zon A som idag, men även till de hållplatser i Kungälvs tätort, Mölnlycke tätort och Ale södra som ligger i zon B som får dubbel zontillhörighet.Du som har en seniorbiljett med giltighet i zon B kommer liksom idag att kunna resa inom zon B. För dig blir det ingen förändring.Du som har en seniorbiljett med giltighet i zon C kommer liksom idag att kunna resa inom zon C. För dig blir det ingen förändring.

   Många kommuner erbjuder sina folk­bokförda seniorer fria kollektivtrafikresor med Västtrafiks seniorbiljett. Villkoren varierar från kommun till kommun. Seniorbiljetten skickas alltid till din folkbokföringsadress. Det är ditt ansvar att vid behov beställa eftersändning av din post.

   Seniorbiljetten är personlig och vid en biljettkontroll ska du kunna legitimera dig. Det går bra att ladda andra Västtrafikprodukter på seniorkortet (till exempel kontoladdning), och om den produkten inte är personlig kan du även låta någon annan resa med den. Eftersom seniorbiljetten är personlig ska den vara registrerad på innehavaren i Västtrafiks kundregister.

   Detta sker automatiskt i samband med kortutskicket. Om du själv avregistrerar seniorbiljetten eller registrerar den på någon annan så kommer biljetten att spärras. : Seniorkort
   Visa hela svaret

   Hur laddar man ner busskort?

   När ditt resekort är registrerat på Mina sidor kan du ladda resekortet direkt via nätet, när och var du vill. På Mina sidor kan du ladda ditt resekort med vilken produkt du vill och dessutom med en reskassa. Där kan du också se kortets saldo och din köphistorik.
   Visa hela svaret

   Vad kostar månadskort buss Malmö?

   Skånetrafikens nya biljetter – allt du behöver veta 1. Vad innebär det nya systemet? Grunden är att dagens zonstruktur (nära 200 stycken) ersätts av tre cirkelzoner: Lång (hela Skåne), medel (18 kilometers diameter) och kort (åtta kilometers diameter).

   Zonerna är personliga och bestäms av den enskilda resenären själv. I dag fastställs biljettpriserna utifrån antalet zoner som resenären korsar, vilket kan innebära stora skillnader beroende på var i Skåne resan genomförs. I framtiden ska biljettpriserna i högre utsträckning bygga på avståndet på resan.

   Dessutom minskas antalet biljettyper, också det till tre stycken: Enkel, dygn och 30 dagar. Samtliga biljetter ger fritt resande, oberoende av riktning, i den personliga zonen. Inom kort zon föreslås priset för en enkelbiljett vara 25 kronor. Inom mellanzonen föreslås taxan för en enkelbiljett till 50 kronor.

   För lång zon föreslås priset vara 100 kronor. För månadsbiljetterna föreslås priset till 500 kronor för kort zon i storstad (Malmö, Lund och Helsingborg), medan det i småstad ska kosta 400 kronor. För ett månadskort i mellanzonen blir kostnaden 830 kronor. För lång zon, det vill säga hela Skåne, blir månadskostnaden 1200 kronor.

   En stor skillnad är att biljettköpen framöver i första hand görs via resenärens mobiltelefon.2. Hur påverkar det priserna? Prisförändringarna påverkar i första hand enkelbiljetterna, som generellt sett blir dyrare. Ökade intäkter krävs för att Region Skånes budget ska balanseras under 2017.

   • Framför allt väntas det nya systemet få effekt i östra och norra Skåne där zonerna enligt dagens indelning är större.
   • Exempelvis kommer priset på en resa mellan Lönsboda och Osby att öka kraftigt, eftersom resan i stället prisbestäms utifrån avståndet mellan orterna.
   • Region Skåne föreslår dock att dessa delar av Skåne kompenseras genom att den korta zonen gäller för 18 kilometers diameter.

   På så sätt ska prisökningen begränsas en aning. Prisförändringen är lägre för periodkorten. Dessutom tillämpas flera raka rabatter i förslaget: Studenter får exempelvis 25 procents rabatt på samtliga biljetter. Pendlare som reser tillsammans kan också köpa den nya “Tillsammansbiljetten” som ger 25 procents rabatt.3.

   När börjar systemet att gälla? Region Skåne vill se att prismodellen införs så snart som möjligt, men senast i mars 2017.4. Men vänta – vad händer med Jojo-korten? Jojo-korten blir kvar åtminstone till december 2019. De två biljettsystemen kommer att användas parallellt under de kommande åren. Region Skånes förslag innebär dock att priserna för enkelbiljetter och periodkort även förändras på Jojo-kortens biljetter.

   Prisförändringarna ska träda i kraft den 11 december i år. För enkelbiljetterna stiger priserna med mellan tre och sju kronor, beroende på hur många zoner som korsas. För periodkorten ökar priserna med mellan en och 71 kronor, beroende på hur många zoner kortet gäller.
   Visa hela svaret