Var I Göteborg Ska Man Bo?

Var I Göteborg Ska Man Bo
Flytta till områden i direkt anslutning till Centrum – Den som skall flytta till Göteborg och vill bo lite mer i utkanten av centrum, antingen för att slippa de absolut högsta priserna och väntetiderna eller för att undvika att bo mitt i nöjeskvarteren har flera områden att välja på.

T söder finns Johanneberg, Almedal och så småningom Krokslätt. Trevliga områden, närhet till centrum och enkla kollektiva kommunikationer till hela staden. Johanneberg består till stor del av äldre fashionabla villor som i många fall gjorts om till flerbostadshus medans Almedal och Krokslätt erbjuder i många fall erbjuder landshövdingehus.

Områden erbjuder inte mycket av restauranger och butiker i sig själva men det är mycket nära in till centrum. I öster finns Gårda som i mångt och mycket liknar ovan nämnda områden. Här finns också Örgryte som är Göteborgs mest centrala villaområde med närhet både till centrum och Delsjöområdet.

Norr ut finns området kring centralen/Stampen och Redbergsplatsen/Lunden. Västerut finns det flest områden och det är också i dessa som erbjuder ett visst eget utbud av restauranger och barer. Framförallt är Linne och Majorna mycket populära tillhåll. Majorna ligger också i direkt anslutning till vattnet.

Mellan dessa två områden finns Masthugget och Kungsladugård. Alla dessa områden är mycket populära och är väl det som närmast kan jämföras med Stockholms Södermalm. De ligger också granne med Göteborgs stora parkområde Slottskogen.
Visa hela svaret

Vilka områden är inte bra i Göteborg?

Utsatta områden – Polisens definition Utsatta områden finns i hela landet, totalt 61 stycken. I Göteborg har vi åtta stycken: Bergsjön, Biskopsgården, Hammarkullen, Hjällbo, Lövgärdet, Tynnered/Grevegården/Opaltorget, Gårdsten och Hisings Backa.
Visa hela svaret

Var bor de rika i Göteborg?

Här är Gbg:s dyraste stadsdelar – Västra Götalands län Var I Göteborg Ska Man Bo Foto: Wikipedia Bostäder 10 maj 2019 Även om bopriserna på många håll står stilla eller i vissa lägen sjunker marginellt är det dyrt att köpa bostad. Här kommer listan på var det är dyrast i Göteborg. Annons Under de senaste tio åren har priserna på bostäder skjutit i höjden över hela riket.

 • I Göteborg har den absolut största ökningen varit i Angered och Bergsjön där bopriset ökat med hissnande 269 procent.
 • Detta till trots ligger området långt ifrån topp fem-listan över dyraste områden i staden för där kostar en bostad kring 20 400 kronor per kvadratmeter.
 • Listan toppas, inte helt oväntat, av centrumområdet där en bostad kostar över 59 000 kronor per kvadratmeter.

Detta område följs, inte helt oväntat, av Majorna/Linné och Örgryte. Uppstickaren på listan är plats fem som innehas av området Askim-Frölunda-Högsbo där en bostad kostar kring 41 000 kronor per kvadratmeter. I nämnda område har priserna stigit med 125 procent under de senaste tio åren.
Visa hela svaret

Är Göteborg en bra stad att bo i?

Bra stad att bo i trots många brister » Vårt Göteborg Var I Göteborg Ska Man Bo Göteborgarna har tyckt till. Göteborgarna rekommenderar gärna andra att flytta till Göteborg. Samtidigt finns ett missnöje bland annat när det gäller inflytande, bostadsbrist och trygghet. Det visar en medborgarenkät genomförd av SCB, Statistiska centralbyrån.2500 göteborgare har i höst haft möjlighet att svara på SCB:s medborgarenkät.

Det är en undersökning där slumpmässigt utvalda personer i åldern 18–84 år får svara på en enkät om hur de upplever sin stad och kommunens service. I Göteborg tog 34 procent av de tillfrågade chansen att lämna sina synpunkter och därmed också bidra till att påverka kommunens verksamhet och service. – Undersökningen är viktig för oss.

Det är än så länge bara andra året vi är med, men den gör att vi kan jämföra oss med andra städer och hjälper oss att identifiera vilka områden vi behöver jobba vidare med och förbättra oss på, säger Christina Ceder, omvärldsanalytiker på förvaltningen för konsument- och medborgarservice.

Rekommenderar andra Medborgarenkäten är uppdelad i tre huvudgrupper, kommunen som plats att bo och leva på, kommunens verksamheter samt medborgarnas inflytande i kommunen. I den första delen finns frågor om hur man upplever sin stad och om man vill rekommendera andra att flytta hit – och det gör gärna göteborgaren.

Staden får bra betyg när det gäller utbildningsmöjligheter, kultur, fritid och kommersiellt utbud. Betydligt sämre är det när det gäller bostäder och trygghet. – Det är siffror som stämmer väl med andra storstäder, men inget vi kan slå oss till ro med.

 • Trygghet och bostäder är det som deltagarna anser som allra viktigast, och det är där ligger vi lågt.
 • Enkäten visar också att betydligt fler kvinnor än män upplever otrygghet, säger Christina Ceder.
 • När det gäller stadens service till sina medborgare ligger Göteborg ungefär på snittet för hela landet.

Här får man bra betyg bland annat för hur vatten- och avlopp sköts, kultur samt idrotts- och motionsanläggningar. Lågt betyg på skola och äldreomsorg Betydligt sämre är det när det gäller bemötande, tillgänglighet, förskola, skola och äldreomsorg. Göteborg får på en indexskala 44 poäng när det gäller äldreomsorgen, att jämföra med snittet för riket som är 52.

För förskolan får Göteborg 56, jämfört med 65 för hela riket. En intressant förändring från förra året är att Västlänken enligt den här enkäten inte verkar vara en lika viktig fråga längre. Nu sticker istället miljöfrågan ut som central. – Det här är spännande och i dagsläget vet vi inte vad det beror på utan något som kommer att titta vidare på, säger Christina Ceder.

Små möjligheter att påverka Precis som i förra årets undersökning får Göteborg låga värden och ligger under snittet när det gäller förtroendet för stadens politiker och tjänstemän och hur medborgarna ser på sina möjligheter att påverka verksamheterna.

You might be interested:  Vad Kostar Parkering I Helsingborg?

Det här är vi också medvetna om och jobbar vidare med på många fronter. Ett exempel är Göteborgsförslaget som startade i år och där alla invånare kan lämna förslag på en webbsida. De som får fler än 200 röster behandlas av politisk nämnd. Under året har vi fått in 600 förslag, varav 55 gått vidare till nämnd.

Men Göteborgsförslaget är så pass nytt att det nog inte har fått något genomslag i den här undersökningen, säger Christina Ceder. Nu går resultatet från medborgarenkäten ut till alla förvaltningar som ett av flera underlag för utveckling och förbättring av servicen.
Visa hela svaret

Är det dyrt att bo i Göteborg?

Det blir allt dyrare att bo i hyresrätt i Göteborg. En lägenhet på 70 kvadratmeter kostar nu i snitt nästan 7 000 kronor. Det är en ökning med drygt 200 kronor jämfört med förra året, eller med tre procent. Allmännyttans höjningar är dock inte lika stora – efter förhandlingarna mellan Framtidenkoncernen och Hyresgästföreningen i våras landade hyreshöjningarna på 2,4 procent.
Visa hela svaret

Varför ska man flytta till Göteborg?

Om du vill flytta till Göteborg

Flytta till Göteborg

Om du är på jakt efter en plats att etablera dig på så behöver du inte leta längre. Göteborgsregionen är en av Europas mest innovativa regioner med en spännande arbetsmarknad och en fantastisk natur runt hörnet. Var I Göteborg Ska Man Bo För att kunna tillgodose behoven hos nationell såväl som internationell talang som letar alternativ etableringsort har vi utvecklat “Move to Gothenburg”. Det är ett initiativ som syftar till att locka hit och på bästa sätt välkomna talang till vår region.

Här finns information genom hela kedjan, från din första tanke till att du är på plats. Här har vi samlat lite sammanfattad information, med länkar vidare, men om du redan nu vet vad du vill, gå direkt till Resan till en ny plats för jobb eller utbildning kräver mycket jobb, här underlättar vi det så mycket vi kan.

Här finns lite sammanfattad information om vad varje steg på resan innebär med länkar direkt vidare för mer information Var I Göteborg Ska Man Bo Första steget på din resa är att titta på fördelarna med vår region och vilka möjligheter du erbjuds här. Vilka är våra nyckelbranscher? Inom vilka branscher finns de främsta möjligheterna för nationell och internationell talang? Hur fungerar det att bo i Göteborg med sin familj? Hur startar man ett företag i Göteborg. Var I Göteborg Ska Man Bo Har du bestämt dig för att flytta till Göteborg? Grattis, bra val! Vill du då veta hur du gör, hur du hittar bostad, jobb eller hur du ansöker om arbetstillstånd, besök Move to Gothenburg sida, under fliken “Moving to” finns allt du behöver veta, följ länken nedan. Var I Göteborg Ska Man Bo Väl på plats i Göteborg finns det saker kvar att fixa. Registrering hos myndigheter. Kanske behövs en språkkurs och ett svenskt bankkonto. På sidan “Setting up” finns information om allt detta och dessutom massa tips, t ex om vilken säsong som är bäst att flytta hit. Var I Göteborg Ska Man Bo Välkommen, hoppas du kommer trivas hos oss! När livet i Göteborg börjar bli vardag då börjar det kanske bli dags att börja hitta ett socialt sammanhang, upptäcka vad staden och regionen och även resten av Sverige har att erbjuda. Eller, om olyckan är framme och du är i behov av svensk sjukvård. Välkommen till vår mötesplats för internationell talang! På Järntorget i centrala Göteborg finns en fysisk mötesplats för internationell talang. Här erbjuds mottagningsservice, kärriärsupport, rådgivning med mycket mera för alla som är inflyttade, vare sig det är för att studera eller arbeta. : Om du vill flytta till Göteborg
Visa hela svaret

Är Frölunda farligt?

Re: Till er i GBG: Bo i Frlunda!? – Originally posted by /J Jag och tjejen funderar p lgenhet i Frlunda, hur r det att bo dr? Lugnt? Just nu s bor vi en del hos hennes pappa i Grdsten, hur r Frlunda om man jmfr med Grdsten/Angered? Mycket kulturberikare osv i Frlunda? Bor i i Frlunda, utan strax utanfr Gteborg. Generellt kan man nog sga att det r ett lugnt omrde, dock tillhr Frlunda Torg frmst p helgntter ett strk som rknas in i polisens skallade “hot spots”, tillsammans med stllen som Kungsgatan osv. Dessa r allts stllen dr halten brott av typen misshandel/rn r verrepresenterade.

Det har vl mest att gra med antalet som ftt i sig fr mkt i helgens jakt p lycka och vackert lallar hemt – likt de tacksamma ml de utgr fr individen med tvivelaktigt syfte s blir det ju mycket rn och skit. Sdant r ju samhllet idag. Hursomhelst, jag vgar nog pst att ju lngre ifrn Frlunda Torg man kommer desto bttre.

Omrdena kring Ruddalen r lugna d det r mest seniorer och mer stadgat folk som bor dr, men jag kan tnka mig att det r ngot som skerligen syns p hyran ocks. Rally Frlunda r ganska stort, var i frlunda r det du har tnkt dig? Kan inte annat n hlla med MP, kom s lngt ifrn “skiten” (frlunda torg) som mjligt. Rally for life! Registered User r skerligen ingen strre fara att bostta sig i Frlunda, ven om jag inte tycker att omrdet kring Frlunda torg r s estetiskt tilltalande d bor jag nd i Angered=). Men personligen tycker jag inte att man ska lyssna fr mycket p vad folk “vet” om omrden. Scooby Dooby Doo Det varierar ganska mycket d det gller kvalitn p omrden inom Frlunda. Som redan skrivits s br man inte bo precis vid Frlunda Torg d det r en hel del skumma mnniskor dr och hnder mycket skit p kvllar, ntter och helger. En ganska bra tumregel r att inte flytta in i ett omrde som har hus som r hgre n tre vningar.

 1. Det tenderar ofta till att vara lite billigare omrden dr kvalitn p hus, omrde och grannar kan vara smre.
 2. Innan jag flyttade in hos tjejen bodde jag i Bergsjn och visst knns det bttre att bo i sydvst n i nordost men det r inte grddan av Gteborg om man sger s.
 3. Man kan sga att Vstra Frlunda (varjefall kring Torget med 1km radie runt) r Bergsjn Light s fr folk sjlv dra slutsatser utifrn det.
You might be interested:  Var Får Man Dricka Alkohol I Stockholm?

Vi lngtar tills den dag d vi flyttar frn lgenheten och istllet fr hus, grsmatta och postlda istllet fr lgenhet, balkong och brevinkast. Ett tips r att ka bort till omrdet du funderar p att flytta till. Du fr ganska snabbt en uppfattning om du vill bo dr eller inte. Racecommunity.org Tack fr alla svar! Vart ngonstans i Frlunda det blir vet jag inte n men det r lttast att f tag p en stor lgenhet till hyfsat pris dr just nu. Torget fr man akta sig fr d med andra ord, om man nu inte sjlv fr fr sig att rna ngon! Potent
Visa hela svaret

Vilket område är dyrast i Göteborg?

Länets dyraste adresser ligger i Göteborg – Olof Skötkonungsgatan i Göteborg har det högsta genomsnittspriset i länet, hela 16 625 000 kr. Det är även den sjunde dyraste adressen i hela Sverige. På andra plats kommer Lilletummens väg i Torslanda, 16 320 000 kr, följt av Brännemysten i Hovås, 12 185 714 kr och Brödragatan, 12 120 833 kr.

 • Av de tio gator med högst genomsnittspriser i länet ligger samtliga i Göteborg.
 • När det kommer till de dyraste kvadratmeterpriserna i länet ligger även här samtliga adresser som toppar listan i Göteborg.
 • Högst kvadratmeterpris har Spekebergsgatan med ett genomsnittspris på 89 867 kr/kvm.
 • Näst dyrast är Stora Gårda på 86 110 kr/kvm, följt av Wijkanderplatsen, 84 116 kr/kvm och Sten-Åke Cederhöks Gata, 80 428 kr/kvm.

På femteplats kommer Alfhemsgatan, 79 869 kr/kvm. – Olof Skötkonungsgatan ligger i Örgryte, en anrik stadsdel och historiskt sett en populär gata som inbringar högre köpeskillingar. Olof Skötkonungsgatan börjar vid Sankt Sigfrids plan och ringlar sig genom Örgryte upp till Skårsplatsen.
Visa hela svaret

Vem är rikast i Göteborg?

1. Stefan Persson, 74 år. Förmögenhet: 180 miljarder kronor. Sonen till H&M-grundaren Erling Persson har varit rikaste svensken sedan flera år tillbaka.
Visa hela svaret

Hur säkert är Göteborg?

Information om ordningsvakter i centrala Göteborg – Polismyndigheten godkände 29 juni 2020 Göteborgs Stads ansökan om att få ha ordningsvakter kring Brunnsparken, Gustaf Adolfs Torg, Kronhusområdet och Kanaltorget. Från och med augusti 2020 kommer fyra ordningsvakter att patrullera i områdena.

 • Syftet är att öka tryggheten.
 • Statistik visar att våldsbrott, skadegörelse, tillgrepps- och narkotikabrott är brottsformer som förekommer och undersökningar visar att den upplevda tryggheten i dessa områden är lägre än i övriga delar av den centrala staden.
 • Ordningsvakterna ska skapa trygghet genom att finnas på plats och även göra förebyggande insatser genom att anmäla skadegörelse, klotter och nedskräpning.

De ska även finnas till hands för allmänheten och kommer aktivt att kunna ingripa genom att avvisa och omhänderta personer som stör den allmänna ordningen, men de kommer inte att ersätta polisen. Ordningsvakterna har genomgått en fyra dagar lång utbildning i Göteborgs Stads regi för att kunna representera Göteborgs Stad i det trygghetsskapande arbetet, och de bär en bricka med texten Ordningsvakt samt Göteborgs Stad.
Visa hela svaret

Varför är göteborgare så trevliga?

Göteborgare gillar Göteborg Integration och immigrationsfrågor toppar dagordningen men är av betydligt lägre vikt i Göteborg, jämfört med i Sverige i stort. Däremot är frågor om kriminalitet, infrastruktur och bostäder mer centrala än i övriga riket. Under hösten och vintern 2016 genomförde SOM-institutet för första gången en undersökning bland boende i Göteborgs kommun.

Syftet med undersökningen är bland annat att löpande följa utvecklingen i staden och bland stadens invånare fram till 400-års jubileet 2021. Göteborgare från alla stadsdelar nöjda med att bo i staden På en övergripande nivå visar undersökningen att de boende i Göteborg är nöjda med sin stad. Utbudet av restauranger och serveringar samt kultur bedöms som särskilt tilltalande och hela 94 procent anser att Göteborg är en bra stad att bo i.

Däremot håller endast 52 procent med om att Göteborg skulle vara en trygg och säker stad. En stor majoritet av de svarande – 95 procent – är nöjda med sitt nuvarande boende i staden och 75 procent skulle rekommendera andra att flytta till Göteborg. Hälften av de svarande tycker dock att kostnaden för det egna boendet är för hög, och de allra flesta uppfattar att det råder bostadsbrist.

 1. Var i staden man bor verkar inte påverka hur nöjd man är med Göteborg.
 2. Däremot finns det stora skillnader mellan stadsdelarna i andra frågor, som exempelvis regelbunden nyhetskonsumtion, och tillit till människor i det egna boendeområdet, säger statsvetaren Maria Solevid, ansvarig för undersökningen.
You might be interested:  Hur Kan Man Hyra Lägenhet I Stockholm?

Lägre fokus på immigration men högre fokus på bostäder och brottslighet Göteborgsundersökningen visar att göteborgarna, likt svenskarna i stort, tycker att immigration och integration är den viktigaste samhällsfrågan idag. En tredjedel svarade någonting som har med detta att göra på en fritextfråga, men det är en betydligt lägre andel än i Sverige i stort.

 1. Istället är Lag och ordning, som inrymmer brottslighet, våld och polisverksamhet, särskilt högt på göteborgarnas dagordning och en fjärdedel av de svarande har angett något inom denna kategori.
 2. När vi jämför samhällsproblem i Göteborg med de som angetts i den nationella SOM-undersökningen från samma period ser vi stora skillnader på många områden.

Det är tydligt att kriminalitet, infrastruktur och bostäder är väldigt centrala frågor i Göteborg jämfört med i övriga Sverige. Det är troligt att detta är kopplat till händelser och situationer i staden och det ska bli spännande att se om och hur detta förändras över tid, säger Maria Solevid.

 • Sikter om lokala förslag Undersökningen innehåller även frågor om lokala förslag och satsningar.
 • På en generell nivå är göteborgarna negativa till att bygga bostäder på Heden, men positiva till att omfördela mer resurser från rika till fattiga stadsdelar i Göteborg.
 • De frågor där flest har en åsikt gäller Västlänken och trängselskatter, vilket befäster kategorin infrastrukturs höga ställning på göteborgarnas dagordning.

Västlänken har en tudelad opinion där 36 procent tycker att det var ett bra politiskt förslag och 43 procent tycker att det var dåligt. I frågan om trängselskatter i Göteborg ställer sig 32 procent positiva och 50 procent negativa. – Det är uppenbart att Västlänken och trängselskatter är två väldigt polariserade frågor där många har starka åsikter.

Vi ser även en tydlig korrelation mellan negativ inställning i dessa frågor och förtroende för politiker. Ju sämre du tycker om Västlänken, desto lägre förtroende har du för politiker i Göteborg, säger Maria Solevid. Så gick undersökningen till SOM-undersökningen i Göteborg gick hösten 2016 ut till 7 000 slumpmässigt utvalda personer i åldrarna 16-85 år boende i Göteborgs kommun.

Svaren samlades in mellan 23 september och 16 december 2016. Totalt 3463 personer svarade på undersökningen. Undersökningsresultaten sammanfattas i rapport 2017:31 SOM-undersökningen i Göteborg 2016 samt i fyra mindre tabellrapporter. : Göteborgare gillar Göteborg
Visa hela svaret

Vilken stad är bäst Göteborg eller Stockholm?

Svenska storstäderna – vilken stad är bäst? Karaktär “Hon är inte bara löjligt vacker, utan också en fashionista som kan sin design och är en mästare på musik. Som om inte det var nog är hon dessutom ren, grön och hövlig.” Så sammanfattas Stockholm i guideboken Lonely Planet.

 1. Om Stockholm var en människa skulle hen beskrivas som cool, vacker och världsvan.
 2. Sevärdheter Skansen, Stadshuset, Millesgården, Hallwylska palatset, Drottningholms slott, Vasamuseet, Moderna museet, Fotografiska det tar inte slut.
 3. Och sist, men inte minst, det hetaste i stadens museiliv – Abbamuseet på Djurgården som lockar folk från hela världen.

Aktiviteter Se stan från en kanot eller en cykelsadel. Att vara sportig i Stockholm känns alltid rätt. Vissa turister beger sig ut skärgården med ribbåt, men att slappa på Centralbadet är ärligt talat lika härligt. Eller åk till toppen av världens största sfäriska byggnad – Globen.130 meter över havet med fin utsikt över Stockholm.

Avkoppling Stan är en skön mix av en tredjedel stadsmiljö, en tredjedel vatten, och en tredjedel grönområden. Här är lätt att fly undan hetsen. Skogskyrkogården, där Greta Garbo är begravd, är en oas. Bergianska trädgården likaså. Dessutom finns ju hela skärgården – som bäst beskrivs som ett geografiskt underverk.

Hotell Från designhotell till enkla vandrarhem. Lydmar är ett av de bästa hotellen, enligt resemagasinet Condé Nast. Personligt inrett, mitt i centrum. Vandrarhemmet af Chapman på Skeppsholmen är ett av Sveriges mest populära. Boendet hamnar dock på minuskontot ekonomiskt.

 • Stockholm kallas ju “Nordens Venedig” Krogar/nattliv I dag är Sveriges huvudstad en matstad att räkna med.
 • Stockholmsnatten har exploderat av trendiga barer och restauranger.
 • Mathias Dahlgrens prisbelönta Matbaren är ett säkert kort.
 • Vid Stureplan finns Sveriges mest kända nattklubbar, som Spy Bar.
 • Och Debaser är kanske Sveriges viktigaste klubbscen.

Shopping Är det något stan är bra på så är det shopping. Utländska turister vallfärdar för att köpa Acnejeans och Josef Frankkuddar. Flera bra butiker i “gyllene triangeln” – Stureplan, Nybroplan och Norrmalmstorg. NK heter Stockholms lyxigaste varuhus, och i SoFo finns kul och mer alternativa butiker.
Visa hela svaret

Hur tar man sig fram i Göteborg?

Enkelbiljett – En enkelbiljett kostar från 35 kronor och du köper den lättast på något Västtrafiks försäljningsställen eller via Västtrafiks app To-Go. Om du vill köpa din biljett ombord gäller följande:

På spårvagnen kan du köpa din biljett ombord med kort från biljettautomaten.På stadsbussarna kan du inte köpa biljetter ombord. Du måste alltså förköpa din biljett.På skärgårdsbåtarna i södra skärgården (båtar från Saltholmen och Stenpiren) betalar du kontant till däcksman eller med kort.På älvbåtarna kan du betala till däcksman. Dock endast med kort, inte kontant.

Mer information om enkelbiljetter på vasttrafik.se.
Visa hela svaret

Hur tar man sig billigast till Göteborg?

Du reser billigt med bussar till Göteborg Buss är ett billigt sätt att resa på. I jämförelse med andra färdsätt kan du spara flera hundralappar om du väljer att resa med buss till Göteborg istället för med exempelvis flyg eller tåg.
Visa hela svaret