Vad Har Hänt I Uppsala Idag?

Vad Har Hänt I Uppsala Idag
Trafikolycka, personskada Ingen misstanke om brott vid olyckan i Vattholma. Rattfylleri Misstänkt påverkad förare stoppades i Storvreta. Trafikolycka, singel I Lagga på länsväg 1060 skedde en singelolycka. Rån Okänd gärningsperson hotade till sig tobak.
Visa hela svaret

Vad är det som smäller i Uppsala idag?

Singelolycka på E4. På E4 mellan trafikplats 188 och 187 i höjd med Uppsala inträffar en singelolycka sedan en personbil kört in i mitträcket. Ingen person skadades i samband med olyckan, däremot påverkar den trafiken i södergående riktning då bilen som har kolliderat står i vänster körfält och är i behov av bärgare.
Visa hela svaret

Vad är det som låter över Uppsala?

Pojke knivhuggen utomhus Vid 18-tiden på måndagskvällen blev en pojke misshandlad med kniv i Uppsala. Pojken har förts med ambulans till sjukhus.
Visa hela svaret

När brann Torvladan i Uppsala?

Plåtslagaren Sven Carlsson körde förbi torvladan på morgonen då den stora branden bröt ut. Foto: SVT Publicerad 18 december 2018 Sven Carlsson var på väg till jobbet när han fick se att torvladan brann. – Det small riktigt ordentligt och kom plåtbitar lite här och där, berättar han.

  • För 30 år sedan satsade Uppsala kommun 100 miljoner på torvladan.
  • Nu skulle man bli fri från oljan och satsa på svensk torv.
  • Men lagerbyggnaden brann ner efter bara en och en halv säsong.
  • En brand som höll på i veckor och lämnade en stickande röklukt över hela stan.
  • I klippet ovan kan du höra den tidigare plåtslagaren Sven Carlsson berätta om den där novemberdagen 1990, när hans väg till jobbet lämnade ett bestående minne.
You might be interested:  Vad Heter Kulturhuset I Umeå?

I dag står torven för 35 procent av den värme som produceras i fjärrvärmeverket. Men till hösten 2021 kommer den att vara borta helt. Då blir de fossila utsläppen från värmeverket ett minne blott. SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant.
Visa hela svaret

Vad är det för larm som låter?

Så låter utomhuslarmen vid kris, krigsfara och krig Foto: Thomas Henrikson/MSB. Så här kan en tuta som ljuder vid Viktigt meddelande till allmänheten se ut. Signal 30 sekunder – uppehåll 15 sekunder, upprepas under 5 minuter. Beredskapslarm används om regeringen vill meddela att det råder omedelbar krigsfara, eller att landet är i krig.
Visa hela svaret

När går larmet idag?

Test av VMA – Signalerna Viktigt Meddelande och Faran över prövas klockan 15.00 första helgfria måndag i mars, juni, september och december. Vid prov ges även information i radion. Testet genomförs ej via SMS.
Visa hela svaret

Har Uppsala brunnit?

De flesta svenska städer har brunnit många gånger. Stadsbranden i Uppsala 1702, när 75% av staden lades i aska, var en nationell katastrof. Vi går eldens väg och hör om orsaker, omfattning, följder och återuppbyggnad. Var det verkligen ingen som omkom? Hur gick det med Domkyrkan? Hur klarade sig den överlevande befolkningen tiden efter denna förödelse? Man begärde hjälp från kungahuset men fick man någon? Svaren på dessa frågor och mycket mera får ni om ni går med på denna vandring!

Branden startade vid Gamla torget Vad Har Hänt I Uppsala Idag Östra sidan brinner
Teckning av Gunnar Brusewitz Vad Har Hänt I Uppsala Idag Domkyrkan brinner

Visa hela svaret

You might be interested:  Var Ska Man Bo I Lund?

Vilken restaurang brann i Uppsala?

I april 2019 blev glasskiosken totalförstörd av en brand men byggdes upp igen. I maj 2019 utbröt återigen en eldsvåda vid kiosken men den kunde släckas tidigt och följden blev främst rökskador. Ett uppmärksammat brandattentat är eldsvådan på Restaurang Lingon på Svartbäcksgatan i Uppsala 2011.
Visa hela svaret

Hur startade branden i Uppsala?

Orsak – Branden började i närheten av nuvarande Gamla torget, på östra sidan av Fyrisån, Större delen av Uppsala låg på åns västra sida, men det hade rått torka en längre tid, och branden kunde därför lätt spridas snabbt i den hårda vinden via träbroarna över Fyrisån.
Visa hela svaret

När brann Centralbadet i Uppsala?

Centralbadet – Centralbadet är en gammal institution, med stans bästa utsikt att njuta av från bassängen. Centralbadet byggdes 1912 som ett exklusivt badhus med många badmöjligheter: romerskt bad, kar- och bassängbad etc. När huset moderniserades 1944 tillkom den stora simbassängen.
Visa hela svaret