När Stänger Go Banana Jönköping?

När Stänger Go Banana Jönköping
Vragen en antwoorden Een vraag stellen Alle vragen bekijken (3)

Vem äger go Banana?

Ägare : Stefan Ragnarsson, Anders Enström och Stefan Lindqvist. Kedjans omsättning (alla butiker inräknade) 2020: 143 324 000 kronor.
Visa hela svaret

När öppnar go banana Huskvarna?

Mån-tors 10-22, Fre 10-23, Lör 11-23, Sön 12-21.
Visa hela svaret

Hur mycket godis säljer go bananas?

Go Banana – godiskedja på uppåtgående Många butiker i convenience-branschen hade tidigare stora ytor för hyr- och köpfilm. De som sett förändringen komma och planerat rätt, kan idag driva sina verksamheter vidare på oftast bra lägen. Som de butiker som idag heter Go Banana. En kedja och som planerar att växa.

 1. Den här berättelsen börjar 2004 när Anders Enström tog över en videobutik i centrala Jönköping för att 2007 gå med i Hemmakväll.
 2. Tillsammans med en kompanjon, Stefan Lindkvist, öppnade han ytterligare tre; i Huskvarna, Nässjö och Värnamo.
 3. Nästan över en natt förändrades sedan marknaden och de som jobbade med film gjorde klokt i att se om sitt hus.

– Vi hoppade av Hemmakväll och skapade ett eget koncept i Jönköping och Huskvarna, säger Anders och berättar att “Go Banana” skulle spegla att det var lite galet. Lite tivoli. – Rätt priser på kända produkter och stora exponeringar. Och så skulle det så klart se snyggt ut. Anders Enström och Stefan Ragnarsson. När vi träffar Anders i Jönköpingsbutiken är Stefan Ragnarsson med. Han har tidigare jobbat på både Bonver och Privab, men är numera glad innehavare av två Go Banana-butiker i Borås. I kedjan finns ytterligare tre butiker i Värmland med en och samma ägare. Man måste nästan se en sådan här butik för att förstå vidden av den. Jönköpingsbutiken är 400 kvadratmeter – de bör vara minst 300 – och det är oerhört välfyllt och säljande. Sortimentet är tydligt: Godis, dryck, snacks, tobak samt lite korv och kaffe.

 • Stora skyltfönster och bildskärmar med budskap.
 • Anders och Stefan poängterar att grundbulten i konceptet är leverantörer och förhandlingar.
 • Det här handlar om att kunna ha rätt priser på kända produkter och sälja volym.
 • Underna är prismedvetna och när man känner igen varumärken så kan man lätt göra jämförelser.80 procent av det vi säljer är vårt grundsortiment.

Utöver det kan vi ha tillfälliga kampanjer. När Stänger Go Banana Jönköping Sedan har vi då lösvikten. Själva hjärtat i butiken. Högsta kvalitet är viktigare än ett lågt pris då det direkt slår igenom på sortimentets kvalitet. Man omsätter allt godis i sektionen minst en gång i veckan. Helt rent och väl påfyllt är viktigast när det gäller lösgodis. Båda två tror på framtiden för den här typen av butiker och man är öppen för fler medlemmar i kedjan även om det inte är något självändamål. Att det funkar bevisas av konverteringen i Anders i butiker – från det att 60 procent av både yta och omsättning var film, till dagens mer lönsamma försäljning.

Samt av att Stefan Ragnarssons butiker i Borås går som tåget. – När den första öppnade i mars 2018 hade vi sådant tryck vid invigningen att vi fick stänga tillfälligt på grund av att vi inte fick in fler kunder i butiken. Dessutom tog lösgodiset slut vilket vi i och för sig löste genom expressleverans från Privab.

En specialitet i Anders butik som man jobbat upp under många år, är korgar. Mest till företag men även till privatpersoner. – Vi säljer över tusen sådana om året. Jönköpingsbutiken omsätter cirka 20 miljoner, den i Huskvarna, som är mindre till ytan, 11 miljoner. Godis står för 60 procent, dryck 15, tobak 15 och snacks 10. Som kedja vill Go Banana växa sakta men säkert, med rätt lägen och rätt personer. Vi lär säkert få anledning att följa utvecklingen och återkomma.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Många Nattklubbar Finns Det I Stockholm?

Vad betyder att gå bananas?

banana En ordbok för slang, sköna ord, uttryck och talesätt – som du säger dom!

table>

! banana finns inte i ordlistan. !
Andra förslag:
att slå sig lös, släppa loss, leva ut – “go bananas” på engelska. “Är det okej om jag tar en macka?” “Visst, gå bananers”. “Vi tog farsans kreditkort och gick bananers på NK”. den 25 februari 2012
Att man är helt galen, mer än bara galen bre. -pågud vad galen hon är bre-aa jag vet brush hon är crazy bananas-omfg det va så coolt med jb konserten girl -yaaaas bitch det va crazy bananas den 5 september 2017
En “bornana” är en blandning mellan en banan och en apelsin. Ordet kommer från Eminems låt Tone deaf. person 1: nej du kan inte få orange att rimma med bananaperson 2: bornana person 1: jävlar. den 2 maj 2022

/td>

banana
Visa hela svaret

Vad hette Go Banana innan?

Hoppas på fler storvinster – Butiken hette tidigare Direkten Nöje men ungefär vid årsskiftet bytte butiken namn till Go Banana med inriktning på godis och snacks. Utöver godsaker säljer Ken och hans kollegor även en hel del spel. – Triss är absolut det vi säljer mest av.

 • Ett par buntar i veckan skulle jag tro att det blir, säger han.
 • Att butiken nu förmedlat en TV-vinst kom som en överraskning för personalen på Go Banana och någon vinnare har inte varit inne för att ge sig tillkänna.
 • Nyheten togs givetvis emot med glada miner.
 • Det är förstås väldigt positivt för butiken.

Det blir en del prat bland kunderna och förhoppningsvis kan vi sälja fler storvinster framöver. Nu är det bara att hålla utkik på teven och hoppas på så hög vinst som möjligt, fortsätter Ken.
Visa hela svaret

Hur många butiker har Go Banana?

Ägare: Stefan Ragnarsson, Anders Enström och Stefan Lindqvist. Kedjans omsättning (alla butiker inräknade) 2020: 143 324 000 kronor. Antal butiker : Tolv.
Visa hela svaret

Är godis dyrt?

Godis billigare än annat – Priset på ägg gick lite upp och ned mellan 2011 och 2016, men har därefter stigit stabilt. – Ägg följer ett liknande säsongsmönster som sillen, men inte lika dramatiskt. Prisskillnaderna är mindre över året. Sedan 2016 ligger prisutvecklingen på ägg på cirka två procent per år, vilket är något högre än den allmänna prisutvecklingen i Sverige.

 1. Stabilast är priset på godis och choklad, där det varierar från år till år vad som är dyrast.
 2. Godis och choklad har blivit cirka en procent dyrare per år senaste tio åren, vilket är något lägre än den allmänna prisutvecklingen i Sverige.
 3. Godis och choklad har alltså blivit relativt billigare andra varor, om än marginellt.

Prisutveckling februari 2011–februari 2021

Produkt Utveckling i procent
Sillkonserver 39,2
Ägg 12,4
Choklad 10,1
Godis (konfektyr*) 10,0

I konfektyr ingår även tuggummi
Visa hela svaret

Hur mycket kostar 1 hg godis ungefär?

Det vanliga godiset kostar 5,90 kr/ hg och naturgodiset 11,90 kr/ hg.
Visa hela svaret

Måste man banan?

Go bananas – allt du behöver veta om bananer Bananer är en av de mest mångsidiga frukterna. Så det är ingen överraskning att det är en av våra medlemmars mest registrerade livsmedel. Du vet antagligen att bananer är hälsosamt, men har du någonsin undrat varför? Våra dietister och näringsexperter delar här med sig av fakta om bananer.

Näringsinnehåll per banan (105g) 100 kcal 0,1 g fett 0,03 g mättat fett 22,4 g kolhydrater 19 g socker 1,47 g fiber 1,2 g protein 346,4 mg kalium 28,4 mg magnesium 9,4 mg C-vitamin 0,326 mg vitamin B6 Är bananer bra för dig?

Bananer är ett hälsosamt val att lägga till dina vanor. De är fyllda med viktiga näringsämnen som kalium, magnesium, fiber, vitamin B6 och vitamin C. Det finns många hälsofördelar med att äta mer frukt och grönt, så bananer är en av de frukter som är bra för dig.

 1. Vilka är hälsofördelarna med att äta bananer? Att äta banan är positivt för din hälsa på många sätt.
 2. Men viktigt att komma ihåg är att inget enskilt livsmedel är någon mirakelprodukt, men banan är absolut ett bra val.
 3. Bananens näringssammansättning är bra och kan hjälpa till att bygga en hälsosam livsstil.
You might be interested:  När Får Man Sommarlov I Stockholm?

Är det okej att äta en banan varje dag? Det är helt okej! En banan om dagen kan inte hålla läkaren borta, men den kan hjälpa dig att tillgodose ditt dagliga intag av frukt och grönt. Vet du en till positiv grej med att äta en banan varje dag? Du ökar ditt intag av kalium, magnesium och C-vitamin, som är positivt för vår hälsa.

 1. Går du upp i vikt av bananer? Om du är orolig för viktökning är bananer osannolikt det som orsakar det.
 2. Med 100 kalorier och knappt något fett alls är det banan totalt sett ett bra val.
 3. En kost med mycket frukt och grönsaker är kopplat till ett lägre BMI och en minskad risk för kroniska sjukdomar.
 4. Dessutom är de ju lika goda som näringsrika, kan det blir bättre? Nej vi tror inte det.

Är bananer bra för din tarmflora? Bananer är en bra källa till fiber. Det innebär att banan kan vara bra för din tarmflora, eftersom fiber hjälper till att få magen att må bra. Du har troligtvis hört talas om probiotika (goda bakterier) när det pratas om tarmflora.

Bananer är packade med prebiotika vilket är en typ av fibrer som är fermenterbara vilket innebär att de hjälper bakterierna i tarmen att trivas, vilket är positivt för din hälsa. Innehåller bananer mycket socker? En banan innehåller ungefär 19 gram naturligt socker, vilket kan tyckas verka mycket, men man får inte glömma att den också är fylld med många vitaminer, mineraler och andra viktiga näringsämnen, såsom fiber.

Fibrer hjälper till att bromsa upptagningen och absorptionen av socker i blodomloppet, vilket främjar mättnad och ger en mer stabil frisättning av energi jämfört med koncentrerade sockerkällor, som juice eller andra sötade drycker. Vad är det bästa sättet att äta banan på? Det finns inget sätt som är bäst.
Visa hela svaret

Hur stavas frukten banan?

Historia och etymologi – Banan härstammar från sydöstra Asien och var känd i Europa redan under antiken, Den har senare införts till Afrika och framför allt till Centralamerika, där den är både en viktig matvara och en exportprodukt. Ordet banan kommer från spanskans och portugisiskans ord för banan, “banana”, som i sin tur troligen är lånat från ett språk i Kongo.
Visa hela svaret

Vad betyder en bana?

Synonymer till bana

Några timmar tidigare hade de bidragit till att det nu var en snitslad bana till stranden. Rapporterna från tävlingsledningen var lika mörka som molnen över tennisbanorna: de räknade inte med spel på någon annan bana än centercourten. Det var en tuff bana så jag hade som mål att ta mig till final. – Förr har jag ju bara sett dem köra i bana som kompisar. Han började på brottets bana redan som tonåring då han arbetade som fixare åt det kriminella gänget Los Tejas i hemstaden Nuevo Laredo. Och ljus av precis samma färg sänds ut när en elektron hoppar från en yttre bana till en inre.

Regeringen i Mali och två tuaregiska rebellrörelser har slutit ett avtal som ska bana väg för val. Egyptens högsta domstol har slagit fast att delar av den omarbetade vallag som ska bana väg för parlamentsval strider mot grundlagen. Därtill vill generaldirektör Mikael Odenberg bana väg för effekthöjningar i kärnkraftverken och bättre överföringskapacitet till Sydsverige. Andreas Falkenmark hävdar att det är viktigt att gå före; att bana väg.

Betydelse: Säges uteslutande om väg. Betydelse: Banad väg; äfven en för något särskilt ändamål utstakad, jemnad och inrättad plats. Synonymer:,,,,

You might be interested:  Vilket Län Ligger Sundsvall I?

Benjamin Hebreiskt namn som betyder lyckans son eller söderns son, Besläktade namn: Benny, Bennie, Benni, Ben : Synonymer till bana
Visa hela svaret

När kom den första bananen till Sverige?

En historisk favorit – 1909 importerades de första bananerna till Sverige och premiärlasten sägs ha varit svartfrusen och oätlig. Det tog ett par vändor innan man lyckades få till perfekta temperaturförhållanden, men snart var bananimporten i full gång.
Visa hela svaret

Hur kom banan till?

Exotiskt och eftersträvansvärt – När den brandgula apelsinen hade fått sitt kinesiskklingande namn några sekler tidigare var det för att det ingav en positiv känsla av något annorlunda, exotiskt och eftersträvansvärt. Andra vindar blåste vid 1900-talets mitt. Ananas-lika Dunmore Pineapple i Skottland uppfördes 1761. Byggnaden hyste ett växthus för bland annat odling av just ananas. © Shutterstock Namnet kiwi föddes genom en namntävling i Nya Zeeland, varifrån nästan all kiwi exporterades vid 1900-talets mitt.

 1. För att kunna lägga den amerikanska marknaden under sig måste kiwin tvättas fri från den kinesiska kommuniststämpeln.
 2. Fruktexportbolaget Turners and Growers önskade därför namnförslag som kunde passa en amerikansk målgrupp.
 3. Nya Zeeland var känt för en sak: kivifågeln.
 4. Det är en brunluddig, ganska rund fågel utan flygkapacitet.

Den liknar en stor kiwifrukt, fast med lång näbb och långa ben. Dessutom användes det skämtsamma ordet “kiwis” om personer från Nya Zeeland. Det var alltså ett bra namn på frukten – det utraderade allt som hade med Kina att göra och satte samtidigt önationen i centrum. Trädgårdsmästaren John Rose överräcker den första ananas som lär ha odlats i England till kung Karl II. Målning av Hendrick Danckerts (1625–80). © Royal Collection Den frukt som älskas mest av svenskarna är dock bananen. När den sjömansdrömmande Nisse i visan tänker sig framtiden, längtar han inte efter ananas eller kiwi, utan efter bananer.

 1. Länge var bananbåtarna som anlöpte Bananpiren i Göteborgs hamn ett begrepp som många svenskar kunde relatera till.
 2. Lastfartygen började komma 1909, samma år som AB Banan-Kompaniet grundades.
 3. Bananerna anlände inte i lådor utan på stockar.
 4. De skulle mognas fram i särskilda lokaler innan de kunde packas om och säljas.

Genom Banan-Kompaniet marknadsfördes bananer på ett sätt som ingen annan frukt i Sverige, något som förklarar varför de slog igenom så kraftigt. Kompaniet skaffade snabbt kontor i Stockholm och Malmö. Bananen kommer från sydöstra Asien, och var känd i Europa redan under antiken. Namnet togs troligen upp i spanskan och portugisiskan från ett västafrikanskt språk. © Pierre Joseph Redouté (1759–1840) Bananer packas på Banan-Kompaniet i Örebro 1958. © Knut Borg/Örebro läns museum Numera ligger huvudkontoret i Helsingborg, och företaget är en del av det multinationella Dole Food Company. Bananens historia påminner om de övriga exotiska frukternas. Den har sina äldsta rötter i sydöstra Asien, men den spreds därifrån redan under antiken.

På 1400-talet anlades portugisiska bananplantager på Kanarieöarna. Därifrån kom den på 1500-talet till Syd- och Centralamerika. Eftersom bananer är känsliga var de länge svåra att importera till Europa. De måste skördas omogna, och de tål inte kyla. Den första lasten som anlände till Göteborg 1909 var sönderfrusen, och endast ett fåtal bananer kunde räddas.

Transporterna har alltid varit fruktens värsta fiende, men i och med att dessa ständigt har förbättrats har kvaliteten i svenska butiker höjts. Utbudet har växt, och varje år finner nya former och smaker sin väg till affärernas diskar. Katarina Harrison Lindbergh är författare med historia som specialområde.
Visa hela svaret

Var kommer banan?

Bananer växer bäst i ‘bananbältet’ som är området runt ekvatorn. Indien är det land i världen som odlar flest bananer. De bananer som vi äter i Sverige kommer dock främst från Costa Rica och Dominikanska Republiken.
Visa hela svaret

När kom banana skids?

1955 lanserades Refreshers och Banana Skid i slutet av 80-talet. Under åren har Swizzels Matlow tagit fram massor av nya godissorter och klubbor som idag säljs i över 60 läder världen om.
Visa hela svaret