När Öppnar Dollarstore I Skellefteå?

När Öppnar Dollarstore I Skellefteå
Vragen en antwoorden Een vraag stellen Alle vragen bekijken (4)

När ska DollarStore öppna i Skellefteå?

I veckan har det första spadtaget tagits för Dollarstore -butiken i Skellefteå. Den är planerad att öppna i februari 2021.
Visa hela svaret

Var ligger Sveriges största DollarStore?

Butiken är kedjans största hittills och kommer ligga på Fittjavägen 20 i Botkyrka. Dollarstore har 45 butiker i Sverige.
Visa hela svaret

När börjar DollarStore?

Fredag 23 oktober är det dags för invigning av DollarStores nya butik på Såggatan 1 i Sjöbo. Det blir den 43:a butiken i Sverige.
Visa hela svaret

Hur många DollarStore finns det i Sverige 2022?

Dollarstore – omsätter miljarder Lågpriskedjan Dollarstore grundades 1999 av Peter Ahlberg och har i dag omkring 118 varuhus i Sverige.
Visa hela svaret

Vart kommer Dollarstore?

Historia – Historien om DollarStore börjar i en liten skrubb hemma hos familjen Ahlberg i Sundsvall. Det var där som grundaren, Peter Ahlberg, hade sitt första kontor. Där ställde han frågan: “Varför tar handlarna så mycket betalt för sina varor?”, Det går ju att köpa kvalitet i Kina till riktigt bra priser – det handlar ju bara om rätt volym och god förhandling.

 • Sagt och gjort.
 • Peter besökte Kina för första gången 1995.
 • Han fick ett par besöksadresser från Kinesiska Ambassaden i Stockholm.
 • Det var ju inte direkt så att man kunde Googla sig fram på den tiden.
 • Den första containern som levererades till Sverige var en tjugofotare med skolstartsprylar.
 • Displayer med tejp, pennor, clips, sudd och anteckningsböcker.

Dessa sålde Peter till ICA och prismärkte alla produkter med 10 kronor. Han fortsatte att importera produkter och det resulterade snart i en egen butik. Den allra första DollarStorebutiken öppnade 1999 i Billsta, strax utanför Örnsköldsvik. Butiken var 400 kvadratmeter stor och den omedelbara framgången var ett faktum.

Idag är DollarStore Sveriges snabbast växande lågpriskedja med butiker från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. Butiksytan har vuxit en del och ligger nu mellan 3000-4200 kvadratmeter per butik. DollarStore har idag sitt hemmakontor i Kista i Stockholm. Varför heter det då DollarStore? Ja, varför inte.

Där hemma i skrubben i Sundsvall grubblade Peter länge och väl på ett passande namn. Förslag som “Lågprisskeppet” fanns på tapeten, men familjen Ahlberg tyckte att det lät lite väl töntigt. DollarStore var ett coolt namn som kunde förmedla känslan av ett stort företag som kan erbjuda sina kunder de bästa produkterna till de lägsta priserna.

 1. Så DollarStore fick det bli.
 2. En sak är säker.
 3. På DollarStore funderar man inte för länge – på DollarStore gör man.
 4. Jo, en sak till.
 5. Under företagets uppväxt ställdes frågan: “Varför ska det vara tråkigt att handla lågpris?”.
 6. Detta tog DollarStore till sig och det är något som företaget vill ändra på.
 7. Med det sagt så lades grunden till företagets filosofi.
You might be interested:  Vad Heter Ån I Uppsala?

Det återfinns i allt från jakten på superklipp till hur DollarStore ska kunna bygga de mest upplevelsefyllda butikerna i landet.
Visa hela svaret

Vad omsätter Dollarstore?

Dollarstore lyfte rejält under fjolåret – med 23 nya butiker i bagaget

 • Hit kommer Dollarstore – efter många års sökande efter rätt läge
 • Nettoomsättningen under 2019 blev 2 892 miljoner kronor jämfört med 2 362 miljoner för 2018.
 • Tillväxten beror delvis på att kedjan öppnade hela 23 butiker under året.

Samtidigt sjönk rörelseresultatet från 131,2 miljoner kronor till 106,5 miljoner. Rörelsemarginalen sjönk från sex till fyra procent.

 1. I dagsläget har kedjan 110 butiker och planerar att fortsätta expansionen.
 2. “Under 2020 kommer vi att sträva efter att öppna 20 butiker samt göra ett gediget arbete med nytt centrallager i Örebro mot 2021”, skriver bolaget i årsredovisningen.
 3. Bolaget uppger också att spridningen av coronaviruset har påverkat verksamheten negativt.

“Vi har noterat en minskad rörelse av kunder samtidigt som handel har blivit mer riktad mot basvaror med lägre lönsamhet. På jämförbara butiker bedömer vi en minskad omsättning på 10-15 procent under första halvåret 2020”, skriver kedjan i årsredovisningen.1 500 vill jobba i Dollarstores nya butik: “Jag tror att vi är populära” : Dollarstore lyfte rejält under fjolåret – med 23 nya butiker i bagaget
Visa hela svaret

Vad är billigast Rusta eller Dollarstore?

I januari 2021 blev det en överlägsen seger för Dollarstore. De 40 slumpvis utvalda produkterna var nästan 1 000 kronor billigare (4 569 kronor mot 5 504 kronor hos ÖoB) och budgetbutikernas hemsidor var jämförbart likvärdiga och enkla att manövrera.
Visa hela svaret

Är det billigt på Dollarstore?

Vi erbjuder ett bra sortiment till låga priser. Här hittar du allt du behöver för årets olika säsonger och högtider till ett billigt pris. Fynda bland prisvärda varor online – Vi säljer allt från halloweenkostymer och jultomtedräkter till påskpynt och mycket mer. Vi har inte alla produkter på vår hemsida. Så här skulle det kunna se ut på våra butiker.
Visa hela svaret

Är det billigare på Dollarstore?

The store will not work correctly in the case when cookies are disabled. Vi erbjuder allt du behöver till hushållet till ovanligt låga priser. Här hittar du ett riktigt bra utbud av billiga hushållsprodukter som underlättar när du ska laga mat, servera en trevlig middag eller kanske bjuda in till en mysig fika.

 1. Välj mellan effektiva köksmaskiner, prisvärda bestick i många olika modeller samt stekpannor och redskap som gör det både roligare och enklare att svänga ihop en enkel lunch eller en riktig festmåltid.
 2. Gemensamt för alla våra produkter är att de säljs extra billigt, och att vårt breda sortiment gör att du kan köpa allt du vill ha till köket på ett och samma ställe.

Vi har inte alla produkter på vår hemsida. Så här skulle det kunna se ut på våra butiker.
Visa hela svaret

Kan man betala med kontanter på DollarStore?

Dollarstore | Vi tar Kontanter Som en självklar service till våra kunder, tar vi emot kontanter som betalning för våra varor & tjänster. Vi och våra leverantörer lagrar och/eller får åtkomst till information på en enhet, exempelvis cookies, samt bearbetar personuppgifter, exempelvis unika identifierare och standardinformation som skickas av en enhet för personanpassade annonser och andra typer av innehåll, annons- och innehållsmätning samt målgruppsinsikter, samt för att utveckla och förbättra produkter.

You might be interested:  När Öppnar Sen Anmälan Lund?

Med din tillåtelse kan vi och våra leverantörer använda exakta uppgifter om geografisk positionering och identifiering via skanning av enheten. Du kan klicka för att godkänna vår och våra leverantörers uppgiftsbehandling enligt beskrivningen ovan. Observera att viss behandling av dina personuppgifter kanske inte kräver ditt samtycke, men du har rätt att invända mot sådan uppgiftsbehandling.

Dina inställningar gäller endast den här webbplatsen. Du kan besöka vår integritetspolicy för mer information genom att klicka på länken i sidfoten. Manage consent : Dollarstore | Vi tar Kontanter
Visa hela svaret

Hur många anställda har DollarStore?

Årets resultat

Nyckelfigurer 12/2017 12/2018
Årets resultat (SEK) 27,7 mn kr 69,4 mn kr
Soliditet (%) 27 % 29 %
Rörelseresultat (%) 3 % 6 %
Antal anställda 565 750

Visa hela svaret

Får man ha hund inne på DollarStore?

Det är butiksägaren som avgör om det är risk för att livsmedel smittas eller smutsas ner och de kan av just den anledningen neka någon att ta med sig hunden. Lagstödet hittar du i förordning (EG) nr 852/2004, kapitel IX, punkt 4 i bilaga II.
Visa hela svaret

Är Dollarstore svenskt?

Dollarstore, av företaget skrivet DOLLAR$TORE, är en svensk butikskedja med lågprisbutiker. Affärsidén baseras på att ha varupriser i jämna tiotal kronor.
Visa hela svaret

Hur är det att jobba på Dollarstore?

Recension utvald av Indeed Härliga kollegor och bra arbetstider, men ledningen på stället var total katastrof och tyvärr var det en upplevelse från nästan alla kollegor. Det som är skrämmande är hur ett företag kan anställa vissa individer för att styra och ställa, där dom anställda far illa.
Visa hela svaret

Vem är ägare till Dollarstore?

Första butiken öppnades precis innan millenniumskiftet i Örnsköldsvik. Tillväxten för Dollarstore har varit snabbt och nu vill bolaget nå in i storstäderna. “Drömetableringen vore på Drottninggatan”. Dollarstore växer, sista september har man 59 butiker, men planerar att öppna tre stycken den närmaste månaden.

 1. Under 2016 öppnades sex nya butiker, bland annat vid Kungens Kurva och inom ett år planerar man öppna i Enköping.
 2. Första målet är att nå 100 butiker, vilket vi bör göra 2019, sa Peter Ahlberg, VD och ägare till Dollarstore på FV:s seminariet Köpcentrum och butiker i förra veckan.
 3. Under 2016 omsatte bolaget närmare 1,4 miljarder kronor och prognosen för i år är omkring 1,8 miljarder, enligt Peter Ahlberg.

– Strategin har varit att växa utifrån och in. Först etablera oss på mindre orter för att närma oss storstäderna, sa Jennie Ahlberg, etableringsansvarig på Dollarstore. Bolaget arbetar med att hitta lämpliga platser ut i landet, där det finns tillräckligt med folk som passerar.
Visa hela svaret

Har Dollarstore barnarbete?

Dollarstore har raderat frågor från kunder på sin Instagram efter granskningen av lågprisjättars arbetsvillkor på fabriker i Kina. – Det var kunder som ställde frågor men alla kritiska kommentarer försvann. De raderade allt de inte gillade väldigt aktivt, säger Katarina Gyllenberg, en av de som kommenterat.

 1. Nu svarar Dollarstores grundare på kritiken.
 2. Granskningen av Jula, Rusta, ÖoB, Clas Ohlson, Biltema, Dollarstore och Gekås har fått kunder att reagera.
 3. I den lyfts interna rapporter som visar på barnarbete, tvångsarbetare, undermåliga löner och utbredda hälsoproblem på lågprisjättarnas fabriker i Kina.

För att få svar om villkoren har kunder vänt sig till företagens sociala medier. Men på Dollarstores Instagramkonto har det varit tyst. Flera personer har skickat skärmdumpar på frågor och kommentarer som senare raderats från kontot. Senast under onsdagskvällen kom det in frågor som på torsdagen har försvunnit: ” Känns märkligt att någon sitter och raderar våra frågor här “, skriver en person.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Långt Är Toughest Malmö?

Hur många leverantörer har Dollarstore?

Täckning i Sverige Med våra över 120 butiker är vi stolta över att täcka större delen av Sverige. Vi har butiker i många av stödområden vilket visar hur vi värnar om hela Sverige och att hela Sverige ska leva. Detta ger oss möjlighet att bidra med arbeten och tillväxt över hela Sverige.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar läsk på Dollarstore?

Stort sortiment av läsk. Coca Cola, Fanta eller Sprite 33 cl – 3 st för 30:- inkl pant!
Visa hela svaret

Har Dollarstore mat?

The store will not work correctly in the case when cookies are disabled. Här hittar du ett brett sortiment av kända såväl som mindre kända varumärken till ett lågt pris varje dag! Vi erbjuder ett utbud av ätbart som är unikt på marknaden, där inte bara varorna i vissa fall förvånar utan även priserna.

Vi har allt du behöver av snacks och godis för ett ultimat fredagsmys, eller en storslagen hemmafest eller barnkalas. Vi erbjuder många MIX ´N SAVE-produkter där du själv kan blanda varor som du vill efter tycke och smak! Inhandla kakor, nötter och dryck till utflykten, det är bara att välja och vraka bland riktiga superfynd! Vi har inte alla produkter på vår hemsida.

Så här skulle det kunna se ut på våra butiker.
Visa hela svaret

Har Dollarstore kläder?

The store will not work correctly in the case when cookies are disabled. Hos DollarStore hittar du ett brett sortiment av kläder för både stora och små. Vi täcker in hela årets behov med allt från badkläder till mössor och vantar. Missa inte heller vårt bassortiment som erbjuder mjuk kvalitet till marknadens bästa pris.
Visa hela svaret

När öppnar Dollarstore i Kalmar 2022?

Dollarstore öppnar i Hansa City, Kalmar – POE » Dollarstore öppnar i Hansa City, Kalmar När Öppnar Dollarstore I Skellefteå 2021-03-31 Dollarstore har valt Hansa City för en nyetablering i Kalmar. Beräknad öppning sker i början av 2022 med en big-box-lösning på 2 600 m² i anslutning till Modehuset, men med egen entré. Under hösten 2021 kommer projektet med förflyttning av butiker starta i Modehuset och förhandlingar pågår just nu med berörda butiker.
Visa hela svaret

Vart ska Dollarstore öppna i Jönköping?

Nu är det klart: Dollarstore kommer till Solåsen Handel. Dollarstore väljer Solåsen Handel till sin första etablering i Jönköping. Fastighetsägaren Genesta har skrivit ett 15-årigt hyreskontrakt med den populära lågpriskedjan. Butiken på drygt 4500 kvm blir en av Dollarstores största i landet.

Vi har letat efter den bästa platsen i Jönköping och äntligen hittat den. Vi är jätteglada för att etablera oss i Solåsen Handel. Läget och butiksmixen här passar oss perfekt, säger Fredrik Holmström, etableringschef på Dollarstore. I samma veva tar Genesta ytterligare ett steg i utvecklingen av Solåsen Handel.

Bland annat ska handelsområdet expandera när Media Markt och XXL flyttar in i nya ombyggda lokaler. Destination för hela familjen Solåsen Handel ligger längs E4:an och är en populär handelsplats i Jönköpingsområdet. Här blir Dollarstore granne med bland annat XXL, Media Markt, Stadium Outlet och Granngården.
Visa hela svaret

Var ska Dollarstore öppna i Umeå?

Torsdagen den 25 november öppnar din nya DollarStore i Umeå 🎉 Den sprillans nya butiken öppnar klockan 10:00 och stänger klockan 20:00. More DollarStore Umeå öppnar på Björnvägen 7 – varmt välkommen på öppningsfest!
Visa hela svaret