När Öppnar Brödernas I Gävle?

När Öppnar Brödernas I Gävle
Vragen en antwoorden Een vraag stellen Stel als eerste een vraag

När öppnas Brödernas i Backaplan?

Brödernas öppnar 15 nya restauranger på kort tid NYHETER. Hamburgerkedjan Brödernas expanderar kraftigt – efter sommaren har 15 restauranger tillkommit i år. Och expansionsresan tar inte slut där. “Vi siktar på att ha 70 enheter i slutet av 2021”, säger Joakim Wiklander, vd för Brödernas.

Utöver de 30 restauranger som redan ingår i hamburgerkedjan Brödernas är det bekräftat att det tillkommer ytterligare 15 stycken innan sommarens slut. För drygt en vecka sedan öppnade de i Skövde och nu är det snart dags att slå upp dörrarna till den första skånska restaurangen i Jägersro-området i Malmö.

Hyresavtal tecknades nyligen för restauranglokaler både där och i värmländska Kristinehamn. Båda restaurangerna planeras öppna i sommar. – Vi kommer ha 45 restauranger innan sommarens slut och siktar på att ha 70 enheter i slutet av 2021, säger Joakim Wiklander, vd för Brödernas.

 • Hur kommer det sig att ni växer så mycket just nu? – Vi tror på vår produkt och vårt koncept.
 • Vi har även fått det bevisat under 2020 och det har gjort att vi valt att expandera.
 • Det är marknaden som styr och just nu styr den mot bra koncept med premiumhamburgare och pizza.
 • Hur resonerar ni kring att vi befinner oss mitt i en pandemi – har det påverkat era expansionsplaner på något sätt? – Vi byggde vårt koncept för att fungera i en lågkonjunktur.

Vi hade inte väntat oss en pandemi, men produkten/konceptet är precis så bra som vi hoppats på så vår expansionsplan har fortsatt som vi tänkt. Vi har en bred målgrupp och vi levererar det som folk vill ha i dagsläget. : Brödernas öppnar 15 nya restauranger på kort tid
Visa hela svaret

Hur mycket kostar en burgare på Brödernas?

När Öppnar Brödernas I Gävle Vi recenserade Brödernas första gången i april 2018 när de var relativt nyöppnade. Då såg vi stor potential, men tyckte att det föll på detaljerna. Nu har några år passerat, och kedjan har nu expanderat över hela Sverige och till och med Spanien, De har med andra ord haft gott om tid att vässa till konceptet, och vi har testat dem flera gånger på senare tid.

 1. Vid vårt senaste besök testade vi Farsan; en burgare med cheddarost, picklad rödlök, saltgurka och majonnäs.
 2. En enkel med 100 gram kött kostar 100 kronor, men vi valde en dubbel med 200 gram kött för 30 kronor extra.
 3. Burgarna vi serverades såg bra ut, med smashat kött, snygg rostyta på brödet och prydliga lager av toppings.

Köttet hade god smak och en viss stekyta, men den saknade den där knäckiga crusten som är pricken över i. Detta kan bero på att köttet är för finmalet, då detta gör konsistensen kompaktare och lite smuligare. Både saltgurkan och den picklade rödlöken hade skivats tunt, och bidrog båda med en försiktig sälta respektive sötma som vi uppskattade.
Visa hela svaret

Vem är ägare till Brödernas?

Brödernas grundades 2016 av bröderna Jonas och Joakim Wiklander. – Brödernas drivs med framgång i Stockholm och i många andra svenska städer. Brödernas expanderar i en rasande takt med visionen att bli känt även utanför den svenska gränsen. Vår ambition är att Brödernas ska associeras med riktigt goda hamburgare.

Restaurangbröderna Jonas och Joakim har drivit och ägt restauranger i över ett decennium. Verksamheter har drivits både i Stockholm, Visby, Örebro och i Lofsdalen. Brödernas succé och popularitet visar att Brödernas koncept är värt att satsa på, och därför påbörjade Jonas och Joakim sökandet efter rätt partners att tillsammans driva vidare kedjans expansion.

I januari 2019 blev det klart att bröderna tar in nya bröder! Entreprenörerna Monir Kalgoum samt välkände svenska NHL proffset Mika Zibanejad (New York Rangers) blev därmed en del av koncernen.
Visa hela svaret

Är det svenskt kött på Brödernas?

Använd svenskt kött utan massa antibiotika och garanterat får äta ute.
Visa hela svaret

Får man ha hund på Brödernas?

Välkommen in på Brödernas, ryktet säger att vi är bäst i stan. Men rykten är rykten, kom in och avgör själv! – vi finns där du är – Brödernas utmanar standarden på marknaden. En snabb lunch, en avgörande hockeymatch eller ett födelsedagsfirande i stort sällskap – oavsett tillfälle.

 1. Du hittar Brödernas i hela Sverige.
 2. Brödernas är det självklara valet när du blir sugen på en riktigt god hamburgare eller pizza.
 3. Oroa dig inte om vi inte finns i en stad nära dig idag, chansen är stor att vi finns där inom kort.
 4. Håll ögonen öppna på våra sociala medier för att hänga med i svängarna.
 5. Hela familjen är välkommen på Brödernas, så glöm inte din fyrbenta vän när du besöker oss.

Även hundar är välkomna på samtliga av våra restauranger. Det enda vi ber om är att de håller sig på golvet och beter sig. Kom in i värmen oavsett om du firar ett ögonblick eller lägger lite extra glädje på din dag.
Visa hela svaret

You might be interested:  Pass Helsingborg Hur Lång Tid?

Varför stängde McDonalds Backaplan?

Ekonomi McDonalds på Backaplan lägger ner sin verksamhet i slutet av månaden. Orsaken till stängningen är att en renovering av restaurangen inte anses vara lönsam. – Det är inte ansvarsfullt att göra den investeringen på Backaplan, säger Henrik Nerell, presschef på McDonalds Sverige.
Visa hela svaret

Kan man ta med mat från Brödernas?

Take away har aldrig varit smidigare – Med take away från Brödernas är det enkelt att avnjuta hämtmat av bästa kvalitet. Vi är säkra på att hamburgare och pizza passar alla tillfällen. Det är också därför vi vill göra det möjligt att avnjuta vår mat när det passar dig.
Visa hela svaret

Är Brödernas Halal?

Tomatsås, ost, halal salami, champinjoner, lök, oliver och paprika.
Visa hela svaret

Vilket kött använder Brödernas?

Vi på Brödernas har valt att jobba med European Chicken Commitment (ECC). Beslutet inkluderar 100 % av kycklingen som vi köper in på alla våra restauranger.
Visa hela svaret

Får man med pommes på Brödernas?

Östermalms mest prisvärda lunch – På Östermalm råder ingen brist på lunchrestauranger. Däremot är Brödernas förmodligen ett av de mer prisvärda alternativen. Måndag till fredag serverar vi våra utsökta hamburgare lunchtid – välj mellan nötkött och kyckling eller våra vegetariska och veganska alternativ.

Givetvis ingår även pommes och side sallad samt kaffe på maten. Är du inte sugen på burgare finns dessutom vår fräscha och mycket goda sallader. Har du aldrig upplevt Brödernas kvällstid måste du även besöka oss för en middag. Ta med dig vännerna för att tillsammans njuta av burgare, god dryck och trevligt sällskap.

Vi välkomnar både paret och det stora sällskapet.
Visa hela svaret

Hur mycket såldes Brödernas för?

Går in med runt en halv miljard – Det är riskkapitalbolaget Litorina som nu blir majoritetsägare i Brödernas. Litorina går både in med nytt kapital i en nyemission samtidigt som de köper en hel del aktier från de fyra nuvarande ägarna. Med tanke på att hela bolaget värderas till närmare 1 miljard kronor så innebär det att Litorina totalt investerar runt 500 miljoner kronor i köpet.

 • Vi ska gasa med hjälp av kapitalet med Litorina men vi får också ut en rejäl sudd privat.
 • Vi har jobbat stenhårt under flera år och det är en välkommen bonus såklart”, säger Joakim Wiklander.
 • Det var han och brorsan Jonas (idag marknadschef) som startade den första restaurangen i Stockholm 2017.
 • Tre år senare kom det andra brödraparet in i ägarskaran där Mika Zibanejad var den mest namnkunniga.

Till vardags spelar Mika Zibanejad NHL-ishockey i New York Rangers.
Visa hela svaret

Är Brödernas franchise?

Brödernas – Från lagfester till franchisejätte Det har knappast undgått någon att bröderna Joakim och Jonas Wiklander och NHL-stjärnan Mika Zibanejads restaurangkedja har vuxit så det knakar de senaste åren. I en tid då stora delar av restaurangsverige har gått på knäna har det poppat upp nya Brödernas restauranger överallt i landet.

Men hur gick det till när bröderna Wiklander gick från att arrangera lagfester till att driva en franchisejätte som värderas till nästan 1 miljard kronor? Med högkvalitativa hamburgare och pizzor, gjorda från grunden på bra råvaror, har Brödernas kommit att ta Sverige med storm och bli en av restaurangsveriges stora framgångssagor.

När de slog upp portarna till Brödernas Lidingö i början av oktober var det kedjans 50:e restaurang i Sverige (de har även två stycken i Marbella, Spanien) – blott tre år efter Brödernas grundades. Bröderna Joakim och Jonas Wiklander hade drivit restaurang tillsammans i nästan ett decennium när de tog över lokalen vid Liljeholmskajen som i februari 2018 kom att bli Brödernas första restaurang.

 • Succen var ett faktum redan från start, och när nästa brödrapar – NHL-stjärnan Mika Zibanejad och hans bror Monir Kalgoum – klev in som delägare ett år senare hade antalet restauranger redan vuxit till fyra stycken.
 • Allt började med att vi körde lagfester, vilket gjorde att vi kom in på studentfester.

Och då tänkte vi: varför ska vi sätta alla studentfester hos andra krögare om vi skulle kunna sätta dem hos oss själva? Joakim Wiklander, VD och grundare Brödernas Med ytterligare ett brödrapar med på resan fortsatte Brödernas att skörda framgångar under 2019.

 1. Antalet restauranger fortsatte att växa och arbetet med att ta fram ett franchisekoncept för att ta konceptet ut i landet initierades.
 2. Våren 2020 var det dags för att sätta planerna till verket och Brödernas vände sig till Froda för att få hjälp med finansiering för expansion och resten är historia.
 3. Trots en pandemi som i stort sett lamslagit hela restaurangbranschen har Brödernas stått stadigt och fortsatt att växa och restaurangerna är nu fler än 50 till antalet samtidigt som de fortsätter att ha högt uppsatta mål och blicka framåt.

Man har lärt sig så mycket under resans gång i och med att ingen ju är kock i grunden, eller ens bartender eller hovmästare. Utan vi har ju ‘learnt by doing’ och på så sätt har vi gjort i princip alla fel man kan göra. Men det är en styrka vi har nu att vi har fått lära oss den hårda vägen.

Var Brödernas står om ytterligare att år kan bara framtiden utvisa, men om företagets historia har lärt oss något är det att förverkligandet av drömmen att öppna en restaurang på Manhattan nog inte är allt för långt borta. Här kan ni läsa mer om

Visa hela svaret

Har Brödernas öl?

Pilsner – tysk stil – Tillverkad i Sverige, Jämtlands län, Härjedalens kommun Flaska 330 ml · 5 % Produktnummer: Nr 50102 87:58 kr/l Maltig smak med inslag av knäckebröd, ananas, örter och citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till rätter av ljust kött.
Visa hela svaret

Vad använder Babas för kött?

Välkommen till Babas Burgers Vi på Babas har valt att arbeta med European Chicken Commitment som en del av vårt arbete för bättre djurvälfärd. Beslutet inkluderar all kyckling vi köper in och samtliga kriterier kommer att vara uppfyllda till år 2026.
Visa hela svaret

You might be interested:  När Öppnar Butikerna På Drottninggatan I Stockholm?

Vart får MAX sitt kött ifrån?

Alltid svenskt kött – Vi har lagat burgare enligt vårt eget familjerecept sedan 1968. Hemligheten är ingen hemlighet: bara svenskt nötkött blandat med ägg, potatis och kryddor. Då blir det både saftigt och gott. Att endast använda nötkött, bacon och kyckling från Sverige är en självklarhet.

 1. MAX är en av de rikstäckande burgarkedjorna som bara serverar kött från kor, kycklingar och grisar som fötts upp i Sverige.
 2. Svenskt nötkött håller hög kvalitet, vi har världens mest omfattande djurskyddslag och lägst antibiotikaförbrukning i EU.
 3. Det har också visat sig att det ger 2,5 gånger mindre utsläpp av växthusgaser att producera ett kilo nötkött i Sverige jämfört med det globala genomsnittet.

Dessutom blir det godare burgare. Som inköpare av råvaror av animaliskt ursprung anser vi att god djurhållning är viktigt i vår strävan att göra världen lite godare. Vi tar hjälp av kunskapscentrum och branschorganisationer för att ständigt förbättra oss och vi utvecklar successivt policies för samtliga djurslag.
Visa hela svaret

Får hundar följa med in på Mcdonalds?

Conversation. Fåt man ta med sig hunden in när man beställer hos er? Man får ta med ledarhundar till våra restauranger.
Visa hela svaret

Får hundar följa med på Systembolaget?

Får man ta med sin hund in i centrum? – Endast ledarhundar får följa med in in centrum. Tyvärr får inte andra hundar det. Vi värnar om allergiker och hundrädda personer.
Visa hela svaret

Får man ha hund på Lidl?

Enligt hygienlagstiftningen får inte tamdjur vistas där livsmedel bereds, hanteras eller lagras.
Visa hela svaret

Vem äger McDonalds i Sverige?

Sverige – Den 27 oktober 1973 öppnades den första McDonald’s-restaurangen i Sverige av Paul Lederhausen, Den låg på Kungsgatan i Stockholm men stängde 2021. Idag har svenska McDonald’s 219 restauranger och företaget är helt svenskägt med huvudkontor i Skärholmen i Stockholm.
Visa hela svaret

Vem tar över McDonalds på Backaplan?

Brödernas tar över efter McDonalds hos Balder Under hösten 2021 la McDonalds ner sin restaurang i Balders fastighet vid Backaplan i Göteborg. Den hade då funnits där sedan i mitten av 80-talet. Nu står det klar att det är den offensiva konkurrenten Brödernas som tar över lokalen.

Det berättar lokaltidningen Hela Hisingen. Fastigheten som berörs heter Tingstadsvassen 4:3. Stora delar av Backaplan står inför en stadsdelsutveckling. De största utvecklarna är just Balder och Skandia Fastigheter. McDonalds har under de senaste åren lagt ner flera restauranger, läs mer bland annat, Skriv upp dig på våra mejllistor för att inte missa något: sammanställningar över senaste veckan, nya tjänster på FV Jobb och seminarieinformation – samtliga tjänster är Gratis,

: Brödernas tar över efter McDonalds hos Balder
Visa hela svaret

Hur många McDonalds har stängt i Sverige?

Restaurang | 11 oktober 2021 – När Öppnar Brödernas I Gävle Enligt McDonalds presschef Henrik Nerell är stängningarna en effekt av en uppdatering av samtliga svenska restauranger. FOTO: McDonalds NYHETER. I slutet av augusti stängde McDonalds på Kungsgatan 4 i Stockholm, vilket var kedjans första restaurang i Sverige.

De senaste fem åren har hamburgerkedjan stängt sammanlagt 23 restauranger i stadskärnor runtom i Sverige, varav åtta i Stockholm. Enligt McDonalds presschef Henrik Nerell är stängningarna en effekt av en omfattande uppdatering av samtliga svenska restauranger. – De senaste åren har vi investerat mycket pengar i att modernisera våra restauranger.

Vi har uppdaterat inredningen och beställnings- och tillagningssystemen, bland annat med digitala beställningsskärmar. En följd av det arbetet är att vi ser över våra lägen så att både vi och våra franchisetagare är säkra på att vi investerar i rätt lägen, med hänsyn till exempelvis hyresnivåer och framtida potential.

 1. Därför har vi stängt en del restauranger som vi inte tror kan bära de här investeringarna i framtiden.
 2. Samtidigt fortsätter kedjan att växa på andra håll.
 3. Planen är att öppna 40 nya restauranger i Sverige de kommande fem åren.
 4. I år har företaget invigt fyra nya restauranger och innan årsskiftet ska ytterligare två öppna, en i Sjöbo och en i Borlänge.

Gemensamt för årets nytillskott är att samtliga erbjuder drive thru och laddplatser. – Vi kommer att prioritera lägen som gästerna kan nå på olika sätt, men det betyder inte att vi kommer att sluta driva restauranger inne i städerna, säger Henrik Nerell.

 1. I Stockholm har vi fortfarande tio restauranger innanför tullarna.
 2. Dyker det upp bra lägen inne i städerna, med förutsättningar att växa, är vi absolut intresserade.
 3. McDonalds satsar också på kafékonceptet McCafé.
 4. I samband med att McDonalds i Alingsås byggdes om i våras utökades restaurangen med Sveriges första McCafé.

Sedan dess har ytterligare två kaféer öppnats, och de nya restaurangerna i Sjöbo och Borlänge kommer också att locka med finkaffe. – Svenskar gillar kaffe och fika. Vi ser möjlighet att erbjuda gästerna en bättre kaffeupplevelse och på så sätt attrahera ännu fler gäster, men det här är en testsatsning som kommer att utvärderas i början av nästa år.
Visa hela svaret

Vart öppnades första Brödernas?

Restaurangkedjan Brödernas har kunnat gasa trots kris Hamburger- och pizzakedjan Brödernas grundades 2017 av Joakim Wiklander och hans bror Jonas. Så fort den första restaurangen slog upp portarna i Stockholm märkte de båda bröderna, som då hade drivit restaurang tillsammans i åtta år, genast att något var annorlunda med Brödernas.

Det blev en jättesuccé från start. Fast det var sämre läge än andra restauranger vi hade så var kundnöjdheten högre och omsättningen sköt i höjden. Vi förstod väldigt snabbt att det här var någonting att bygga vidare på”, berättar Joakim Wiklander. Och det här “någonting” som de tagit vidare är konceptet att erbjuda “fast fine food” i restaurangmiljö, det vill säga vällagad snabbmat, men i restaurangmiljö.

“Vi serverar premiumhamburgare till en billig peng, så att alla kan gå ut och äta”, säger Joakim Wiklander och lägger till att målgruppen är allt ifrån barnfamiljer, till äldre par, kill- och tjejgäng. “Vi vill vara inkluderande, alla är välkomna och man kan komma i mjukisbyxor eller kostym.

Det är en möblerad restaurang, men det ska inte kännas för fint. Du ska kunna komma med barnen utan att tycka att det är jobbigt när de skriker efter iPaden.” Så fast ursprungsplanen var en restaurang, öppnade de ytterligare två 2019 – en till i Stockholm och en i Visby – och växlade upp ytterligare genom att ta in två nya partners, två andra bröder.

“Brödernas tog in två bröder”, skämtar Joakim Wiklander, och berättar att förutom brödraskapet har de även hockeyn gemensamt med sina partners, där en av ägarna är spelare i New York Rangers. Gemensamt började de en resa att expandera. “Inget är enkelt när man är liten och ny, men vi trodde på konceptet och det började precis gå bra när coronan kom”, berättar Joakim Wiklander.

 • 2019 hade de sex restauranger igång, och innan sommaren 2020 var de uppe i 15.
 • “Nu har vi 29 ställen, och siktar på 65 till 70 innan årets slut”, berättar Joakim Wiklander.
 • En stor del i framgången är deras koncept att vara en enklare restaurang, tror han.
You might be interested:  Vad Kostar Stockholm 3 Testet?

“Folk vill fortfarande gå på restaurang, men det kanske inte är finrestaurangen man främst har sug efter. Så vi har kunnat köra på, givetvis med en massa anpassningar. Vi har tappat lite i omsättning, men lönsamheten är kvar.” Anpassningarna de gjort är kortare öppettider, ett utvecklat take away-ben och året-runt-servering utomhus på de platser där det gått.

 • Handsprit, avskärmningar och mindre folk i restaurangen givetvis.
 • Vi har kontinuerligt varit ute och kollat alla restauranger.
 • Vi har försökt göra anpassningarna lite roliga.
 • Istället för ett kryss på ett bord, har vi satt en rosett kring bordet och skrivit att det är upptaget.” En annan viktig del i att de klarat sig bra är att de kunnat förhandla med sina fastighetsägare och fått lönsamma villkor.

De har också kunnat anställa skicklig personal som förlorat jobb på andra ställen. Idag har Brödernas omkring 600 anställda, och omsatte 125 miljoner kronor 2020. För 2021 siktar de på 500 miljoner kronor i omsättning.

 1. Hade de vetat att det skulle gå så här bra hade de anställt en vice vd tidigare, säger Joakim Wiklander, men tillägger att sånt ju inte går att veta i förväg.
 2. “Jag tror också att det är bra att ha pressen”, säger han, och lägger till att han är stolt över att de inte behövt permittera någon personal på restaurangerna.
 3. Joakim Wiklander menar att bröderna har idrotten att tacka för mycket i sitt ledarskap och hur de byggt sitt bolag.

“Vi är vana att spela i lag och kompromissa. Vi vet att laget är starkare än jaget och vi är vana att leverera under press”, säger han. Anna Larsson, företagsrådgivare på Swedbank, kommenterar Brödernas framgång. “Brödernas har haft en genomtänkt strategi från start och har trots rådande situation lyckats anpassa verksamheten och på så sätt kunna utöka sin affär och ta nya positioner.
Visa hela svaret

Var började Brödernas?

Brödernas – Vänern / / / / Brödernas Ät en riktigt god hamburgare på magnifika hamburgerkedjan Brödernas. Nu finns möjligheten att avnjuta en riktigt god burgare från Brödernas i Kristinehamn. Här finns massor av olika sorters hamburgare, tillbehör så som cheesy fries och varför inte ta en god milkshake till maten.

 1. Brödernas startade i Stockholm och visade på en succé och popularitet.
 2. Man insåg att Brödernas koncept är värt att satsa på.
 3. Då började grundarna och bröderna Jonas och Joakim att söka efter rätt partners för att driva vidare kedjans expansion.
 4. I januari 2019 fick man klart med två nya “bröder”.
 5. Det handlade om entreprenörerna Monir Kalgoum samt den välkände svenska NHL proffset Mika Zibanejad (New York Rangers).

: Brödernas – Vänern
Visa hela svaret

Vad såldes Brödernas för?

Joakim Wiklander är grundare av Brödernas – succérestaurangen som såldes för ca 1 miljard kronor till riskkapitalbolaget Litorina. Joakim har också varit en av personerna bakom We Are Padel – WAP. Joakim Wiklander, och hans bror Jonas Wiklander, grundade hamburgarrestaurangen Brödernas av en tillfällighet för några få år sedan och fick kort därefter med sig Sveriges bästa hockeyspelare Mika Zibanejad och hans bror Monir Kalgoum på tåget.

 1. Idag är kedjan värderad till en bit över 1 miljard kronor och finns snart på över 100 platser.
 2. Joakim, tillsammans med Formula 1- och IndyCar-stjärnan Marcus Ericsson, gjorde även en stor exit på We Are Padel förra året.
 3. Hör Joakim berätta hela historien om hur det började, marknadsstrategin bakom influencer-burgare, riskttagande, hur man skapar en plattform som funkar överallt, tillfälligheternas entreprenörskap, varför Jan Emanuel inte får göra “Månadens Burgare” och hur Monir Kalgoum, Mika Zibanejads bror/agent, förhandlar fram magiska kontrakt avtal.

Ett riktigt grymt avsnitt med serienentreprenören Joakim Wiklander från Brödernas! Och hörrni! Missa inte årets Poddfest 2022 där LOUNGEPODDEN är en av 25 inbjudna poddar som kör live på scen söndag den 15:e maj! Festivalen äger rum på Fotografiska i Stockholm.
Visa hela svaret

Vem tar över McDonalds på Backaplan?

Brödernas tar över efter McDonalds hos Balder Under hösten 2021 la McDonalds ner sin restaurang i Balders fastighet vid Backaplan i Göteborg. Den hade då funnits där sedan i mitten av 80-talet. Nu står det klar att det är den offensiva konkurrenten Brödernas som tar över lokalen.

 1. Det berättar lokaltidningen Hela Hisingen.
 2. Fastigheten som berörs heter Tingstadsvassen 4:3.
 3. Stora delar av Backaplan står inför en stadsdelsutveckling.
 4. De största utvecklarna är just Balder och Skandia Fastigheter.
 5. McDonalds har under de senaste åren lagt ner flera restauranger, läs mer bland annat,
 6. Skriv upp dig på våra mejllistor för att inte missa något: sammanställningar över senaste veckan, nya tjänster på FV Jobb och seminarieinformation – samtliga tjänster är Gratis,

: Brödernas tar över efter McDonalds hos Balder
Visa hela svaret