När Får Jag Vaccinera Mig Kalmar?

När Får Jag Vaccinera Mig Kalmar
Påfyllnadsdos 5 eller 6 –

 1. En ytterligare påfyllnadsdos erbjuds till alla som är födda 1957 eller tidigare eller har hemtjänst/hemsjukvård eller bor på särskilt boende samt alla personer som är 18 år eller äldre och tillhör,
 2. Då vissa patientgrupp har tre doser i sitt grundskydd (immunsupprimerade patienter) kan det innebära att de får upp till så många som sex doser.
 3. Vid frågor går det bra att höra av sig till,

Innan du bokar tid för vaccination

 • Tänk på att du själv måste säkerställa att det har gått rätt intervall mellan dina doser innan du bokar en tid för vaccination. I ovan stycke kan du läsa mer om hur lång tid det ska ha passerat mellan de olika doserna.
 • Om du är minderårig krävs generellt ett samtycke som är påskrivet av din(a) vårdnadshavare. I undantagsfall kan en mognadsbedömning göras för att du ska få vaccinera dig utan samtycke. Blanketten finns även översatt till,,, och,
 • Bokningen kräver ingen inloggning, så du kan ta hjälp av någon annan för att boka.
 • Om du har skyddade personuppgifter ska du inte boka din tid online, ring i stället din hälsocentral. Från och med den 1 september kan få hjälp att boka en tid för vaccination.
 • Om du vid tidigare vaccination eller allergisk reaktion haft en så kraftig reaktion att du behövt akut sjukhusvård ska du inte boka en tid online. Istället uppmanas du att kontakta din hälsocentral för rådgivning och tidsbokning.
 • Om du äter Waran ska du också boka en tid för blodprov en vecka innan din vaccination. (PK ska vara under 3,0 för att vaccin ska kunna ges.)

Tiderna fylls på löpande. Ett tips är att titta efter en tid på närliggande mottagningar om du inte hittar en vaccinationstid på din mottagning. För att minska risken för smittspridning ska alla som vill vaccinera sig boka en tid för detta. Vid vaccinationstillfället, tänk på att:

 • Ha din legitimation med dig. Om du är personal, så ska du även ha tjänstelegitimation, anställningskontrakt eller motsvarande med dig som styrker din anställning.
 • Komma i nära anslutning till din tid för att minska trängsel och håll avstånd till andra i lokalen.
 • Ha kläder som gör överarmen lättillgänglig.
 • Ät och drick innan du kommer för din vaccination.
You might be interested:  Vem Är Mördaren I Trollhättan?

Här kan du se en film med ljud och text på svenska om hur du går tillväga för att boka en tid för vaccination mot covid-19. Caroline Richardsson, 1177 Vårdguidens webbredaktion, Region Kalmar län : Boka vaccination mot covid-19 i Kalmar län
Visa hela svaret

Hur bokar man tid för vaccin dos 3?

Behöver jag boka tid? Det varierar mellan regionerna om du behöver boka tid och hur du gör. Välj region högst upp på den här sidan för att se vad som gäller för dig. Här kan du läsa frågor och svar om att boka vaccination mot covid-19.
Visa hela svaret

När kan man ta dos 3 Kalmar län?

Start / Bokningen öppnar för påfyllnadsdos Pressmeddelande 2022-08-19 I dag öppnar bokningen för vissa grupper för ytterligare en påfyllnadsdos vaccin mot covid-19. Vaccinationsstarten sker 1 september. Region Kalmar län följer Folkhälsomyndighetens rekommendation om att personer med ökad risk för svår sjukdom i covid-19 ska erbjudas ytterligare en påfyllnadsdos vaccin nu i höst.

Vuxna födda 1957 eller tidigare. Personer i riskgrupp från 18 års ålder. Gäller alla som har ökad risk för allvarlig covid-19-sjukdom, så som gravida, personer med nedsatt immunförsvar, personer med hjärt- och lungsjukdom med flera grupper. Läs mer om vilka grupper som räknas som riskgrupp på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Påfyllnadsdosen ges tidigast fyra månader efter den senaste påfyllnadsdosen. Personer på särskilt boende eller som har hemsjukvård kommer att vaccineras genom kommunens försorg. Övriga kan precis som tidigare boka tid via 1177.se. Det behövs inte e-legitimation för att boka en tid så det finns möjlighet att ta hjälp av familj eller vänner för den som behöver det.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Många Invånare Har Uppsala 2021?

Hur långt mellan dos 2 och 3?

Intervallet mellan dos 2 och dos 3 för covid-19-vaccination ändrat Innehållet gäller Kalmar län För dig som är aktuell för att ta en påfyllnadsdos av covid-19-vaccin är det nu möjligt att boka en tid om 5 månader har gått sedan dos 2. Du som är 65 år eller äldre (född 1956 eller tidigare) rekommenderas sedan en tid tillbaka en påfyllnadsdos av covid-19-vaccin.
Visa hela svaret

Hur många i Kalmar?

För andra betydelser, se Kalmar (olika betydelser),

Kalmar
Tätort · Centralort · Residensstad
Kalmar domkyrka, Vattentornet i Berga, Kalmar Slott, Ölandsbron och Gamla vattentornet.
Land Sverige
Landskap Småland
Län Kalmar län
Kommun Kalmar kommun
Distrikt Kalmar domkyrkodistrikt, Kalmar Heliga korsets distrikt, Kalmar Sankta Birgitta distrikt, Kalmar Sankt Johannes distrikt, Kalmar Två systrars distrikt, Förlösa-Kläckeberga distrikt
Höjdläge 8 m ö.h.
Koordinater 56°39′51″N 16°21′56″Ö / 56.66417°N 16.36556°Ö
Area
– tätort 2 052 hektar (2020)
– kommun 1 250,98 km² (2019)
Folkmängd
– tätort 41 852 (2020)
– kommun 71 947 (2022)
Befolkningstäthet
– tätort 20 inv./ hektar
– kommun 58 inv./ km²
Grundad 1100
Tidszon CET ( UTC+1 )
– sommartid CEST ( UTC+2 )
Postort Kalmar
Postnummer 39X XX
Riktnummer 0480
Tätortskod T2280
Beb.områdeskod 0880TC105 (1960–)
Geonames 2702261
Ortens läge i Kalmar län
Wikimedia Commons : Kalmar
SCB:s bebyggelseområdesavgränsning Redigera Wikidata

Kalmar stads sigill på 1200-talet. Kalmar är en tätort vid Smålandskusten i sydöstra Sverige. Kalmar är centralort i Kalmar kommun, residensstad i Kalmar län samt tidigare stiftsstad i Kalmar stift (som 1915 uppgick i Växjö stift ). Kalmar fick en högskola 1977 och blev universitetsstad 2010.
Visa hela svaret

Vad ingår i Kalmar län?

Kalmar län
Län
Vapen för Kalmar län tolkat efter dess blasonering,
Land Sverige
Landskap Småland och Öland
Region Region Kalmar län
Läge 56°44′0″N 15°54′0″Ö / 56.73333°N 15.90000°Ö
Residensstad Kalmar
Area Rankad 9:e
– Totalt 11 171 km²
Folkmängd Rankad 16:e
– Totalt 247 905 (2022-09-30)
Befolkningstäthet
– Totalt 22,2 invånare/ km²
Inrättat 1634 /1680
Landshövding Cecilia Schelin Seidegård vik.
Länskod 08
Geonames 2702259
Länsbokstav H
Karta SCB geodata
Kalmar läns läge i Sverige.
You might be interested:  Var Ska Man Bo I Malmö?

Kalmar län är ett av Sveriges län, omfattande områden i östra Småland och hela Öland, Residensstad är Kalmar, Kalmar läns valkrets utgör en valkrets vid riksdagsval i Sverige, Länet gränsar i söder till Blekinge län, i väster till Kronobergs län och Jönköpings län samt i norr Östergötlands län,
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att testa sig för Corona?

Tänk på att äldre test för covid-19 eller test som du tar själv inte är giltiga. Test måste utföras av behörig hälso- och sjukvårdspersonal eller annan kvalificerad testpersonal. Personalen måste fysiskt utföra provet på dig. Testresultatet är bara giltigt i några få dagar – undersök hur länge ett negativt test är giltigt på just ditt resmål.
Visa hela svaret

Hur ofta kan man få Corona?

Kan man bli smittad flera gånger? – Om du har haft covid-19 har du ett visst skydd mot att få sjukdomen igen. Men skyddet minskar med tiden och är mindre effektivt mot nya varianter av viruset. Risken att bli allvarligt sjuk är dock mindre om du har haft infektionen tidigare.
Visa hela svaret

Hur lång tid mellan dos 4 och 5 Covid?

Vaccination av personer 30 år och yngre som fått en dos av Spikevax – Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer 30 år och yngre som har fått den första vaccindosen med Spikevax erbjuds andra dosen med Comirnaty eller Nuvaxovid. Rekommenderat intervall mellan doserna är 4–7 veckor.
Visa hela svaret

Hur avbokar man vaccination?

Välj den vaccinationscentral eller vårdcentral i listan nedan där du har din bokade tid. Tänk på att du måste ha din bokningskod till hands för att kunna avboka.
Visa hela svaret