Hur Många Personer Brukar Det Vara På Gröna Lund?

Hur Många Personer Brukar Det Vara På Gröna Lund
Dua Lipa fick nöjesparken att stänga entréerna – Vid världsstjärnan Dua Lipas konsert den 28 juni var nöjesparken tvungna att stänga entréerna, vilket innebär att alla som ville se konserten inte kom in. Maxgränsen för antalet besökare ligger på mellan 10 000 och 15 000. Dua Lipa i Stockholms skärgård i samband med sin konsert på Gröna Lund. Foto: B4859 / AVALON / STELLA PICTURES/B4859 / AVALON AVALON Fans har campat inför stjärnans spelning på Tele2 arena
Visa hela svaret

Hur många får plats i Gröna Lund konsert?

Som Stockholms största, och enda nöjespark, är Gröna Lund ett säkert kort. Över en miljon människor flockas till Grön Lund varje år för adrenalinfyllda attraktioner, utmanande tävlingar, otroliga konserter och den härliga stämning. Grönan hittar du på Kungliga Djurgården, på andra sidan Friluftsmuseet Skansen, Gröna Lund på Djurgården, tagen från Södermalm Gröna Lund öppnade dörrarna på 1888, så i år markerar 130 år i drift. På den tiden fanns det flera andra nöjesparker som konkurrerade om gästerna. Men då var gästerna ett helt annat segment, nämligen arbetare som tog dit för att slappna av i en kul miljö.

 1. Man kallade det för Stockholms enda “folktivoli”.
 2. Det fanns enstaka attraktioner som karuseller men gott om dansbanor, serveringar och artister (och en och annan strippklubb).
 3. Stockholm såg helt annorlunda ut då och var mycket mindre, men i stor tillväxt.
 4. Gröna Lund utvecklades och fokus började mer ligga på nöjesattraktioner, musik och helt nya uppfinningar.

Deras ambition har alltid varit att våga satsa på nya saker, och att vara först med det. De lyssnar på vad publiken vill ha men är inte rädda för att utveckla egna saker och de följer stadigt utvecklingen i staden och utomlands. Nöjesparkerna i Stockholm var inget hot, det var de Europa som var konkurrenterna. Gamla entrén till Gröna Lund | © gronalund.se Under 60-talet började de med en av nutidens mest populära events på Grönan, nämligen konserter. Scenen blev omåttligt populär och artister som Louis Armstrong och Ray Charles spelade där. Sen dess har det fortsatt att varje år locka både världskända artister och stora publikhav. Bob Marley håller publikrekord från 1980 på Gröna Lund stora scenen | © gronalund.se Det finns mycket spännande att upptäcka på Gröna Lund – ung som gammal, höjdrädd som adrenalinjunkie. Det finns 31 fartfyllda attraktioner att välja bland där det finns något för alla åldrar, är du tävlingsinriktad finns det mängder av spel, lotterier och hjul där man kan vinna 1 meter lång chokladkaka, stora gosedjur, leksaker, etc. Njut av god mat och läskande drycker från bryggan | © gronalund.se
Visa hela svaret

Får man gå före i kön på Liseberg om man har ADHD?

Liseberg och intresseorganisationer överens om ny lösning för köföreträde för personer med särskilda behov Under onsdagen den 27 april genomförde Liseberg och ett 15-tal intresseorganisationer ett dialogmöte runt frågan om körföreträde till attraktioner för personer med särskilda behov.

 1. En ny lösning presenterades, som planeras att implementeras senare i sommar, och består av att parken inför ett nytt köföreträdesband, som komplement till ledsagarband.
 2. Publicerad: 28 april 2022, 16:48 Under onsdagen den 27 april genomförde Liseberg och ett 15-tal intresseorganisationer ett dialogmöte runt frågan om körföreträde till attraktioner för personer med särskilda behov.

Det förslag på lösning som Liseberg presenterade under mötet mottogs väl. Lösningen, som planeras att implementeras senare i sommar, består av att parken inför ett nytt köföreträdesband, som komplement till ledsagarbandet, för personer har behov av ett Lisebergsbesök med kortast möjliga kö.

 1. Nu återstår några praktiska frågor innan modellen kan sjösättas.
 2. Under tiden gäller de gamla rutinerna i nöjesparken.
 3. Liseberg har genom många år erbjudit ledsagare till gäster med funktionsnedsättning fri entré och åkpass utan kostnad (ledsagarband).
 4. I samband med årets premiär förtydligade Liseberg att ett ledsagarband inte ger förtur till parkens attraktioner, utan att gästerna istället fick använda sig av parkens digitala köer.

Detta väckte starka reaktioner, varför Liseberg bjöd ett 15-tal intresseorganisationer till dialogmötet på Liseberg, där frågan om köföreträde till attraktioner för personer med särskilda behov diskuterades. De organisationer som deltog representerade framför allt de gästgrupper som har osynliga funktionshinder.

You might be interested:  Hur Många På Gröna Lund?

Man skiljer på behovet av ledsagare och behovet av köföreträde till attraktioner. Det införs ett nytt “köföreträdesband” för personer som i tillägg till, eller istället för, ledsagare kan intyga att man har ett sådant behov. Bedömningen av behov av ledsagare och/eller köföreträde flyttas från besöksdagen till bokningsprocessen (eller innan första besöket för de gäster som har Guldpass).

– Vi är tacksamma för den konstruktiva dialogen vi har haft med intresseorganisationerna och vi är övertygade om att vi med den nya lösningen dels säkrar att vi verkligen når de gäster som har särskilda behov, och dels löser upp några av de hanteringsmässiga problem vi har haft med de tidigare rutiner, säger Lisebergs vd Andreas Andersen,

 • Nu återstår några praktiska frågor innan den nya modellen kan sjösättas.
 • De kommer Liseberg arbeta igenom i fortsatt samråd med intresseorganisationerna.
 • Fram till dess att ny modell finns på plats och kommuniceras på liseberg.se – troligtvis senare i sommar – så kommer det att fungera som tidigare år vid attraktionerna för den som har behov av ledsagare.

För mer information kontakta: Julia Vasilis, kommunikationschef Liseberg, 0705-32 84 07. : Liseberg och intresseorganisationer överens om ny lösning för köföreträde för personer med särskilda behov
Visa hela svaret

Vad händer om mån kommer sent till Gröna Lund?

1.0 ATT HANDLA I GRÖNA LUNDS WEBBSHOP Dessa allmänna villkor (“Villkoren”) gäller endast när du som konsument genomför ett köp via www.gronalund.com och därtill hörande sidor. Ditt köp innebär att avtal ingås mellan dig och Gröna Lunds Tivoli AB med organisationsnummer 556014-0823.

 • För att kunna göra ett köp via Webbplatsen måste du acceptera Villkoren.
 • Genom att acceptera Villkoren förbinder du dig att följa Villkoren i sin helhet.
 • Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och du väljer själv om dina uppgifter registreras i vårt kundregister.
 • För att göra ett köp på Webbplatsen måste du ha fyllt 18 år.

Gröna Lund accepterar inte kreditköp av personer under 18 år. Gröna Lund förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra ditt köp (vid exempelvis felaktiga personuppgifter eller betalningsanmärkningar). Gröna Lund har rätt att neka beställningar av fysiska produkter om leveransadressen är utanför Sverige eller är felaktig.

 1. Gröna Lund reserverar sig för eventuella skrivfel på Webbplatsen.
 2. Alla priser anges inklusive moms.
 3. Inga köp från länder utanför Europa beviljas.1.1 Betalningsinformation Vi accepterar betalning via kort, banköverföring, faktura 14 dagar (0 kr i avgift), Klarna Direkt, delbetalning via Klarna.
 4. För mer information, kontakta Klarna,

Du kan också betala med Parks & Resorts presentkort.1.2 Personuppgifter Personuppgifter som du lämnat till oss i samband med köp kommer att användas av oss på Gröna Lund för att vi ska kunna behålla vår relation med dig som kund. Det betyder att vi inte lämnar ut dina personuppgifter eller e-postadress till tredje part, såvida inte särskilda skäl föreligger, t.ex.

Att polis, åklagare eller liknande begär uppgifter. Vill du göra någon ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret gör du det lättast genom att kontakta oss via formuläret du hittar längst ner i vår integritetspolicy, www.parksandresorts.com/integritetspolicy, För frågor om databehandling av betalningsleverantör ( https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/privacy “Kontakta).1.3 Integritetspolicy Parks and Resorts, där Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland ingår, behandlar dina personuppgifter enligt gällande personuppgiftslagstiftning.

För mer information om GDPR och hur Parks and Resorts arbetar med integritetsskydd så kan du besöka oss på www.parksandresorts.com/integritetspolicy.,2.0 BILJETTER, SÄSONGSKORT & PRESENTKORT 2.1 Leveransvillkor “Mina sidor”

Dina entrébiljetter och värdebevis levereras inom några minuter till dig via mail, sms samt digitalt till “Mina sidor”. Avgift: 0 kr. Hemleverans av säsongskort och presentkort Skickas normalt inom 7 arbetsdagar. För garanterad leverans innan julafton – beställ senast 16 december kl.12:00. Fraktavgift: 29 kr. Hemleverans sker endast inom Sverige. Please note that we only ship products to Sweden.

2.2 Mina sidor I samband med att du köper produkter online i vår webbshopp skapas automatiskt ett konto på Mina sidor på gronalund.com. För att logga in på kontot och få åtkomst till dina produkter går du till gronalund.com/mina-sidor och loggar in med det telefonnummer eller den mejladress du angav vid köp.2.3 Ångerrätt Ticket to Ride och Wonder Ticket: Early Bird-biljetter till Winter Wonderland (Wonder Ticket) kan inte ombokas eller avbokas.

Vid köp av Ticket to Ride eller ordinarie Wonder Ticket gäller fri om- och avbokning fram till 2 dagar innan din besöksdag. Du kan också boka av din biljett mot en avbokningsavgift fram till och med kl.09.00 samma dag. Vill du göra en avbokning mindre än 2 dagar innan din besöksdag så tillkommer en avbokningsavgift på 295 kr per order.

Du behöver såklart inte avboka hela din order utan kan avboka delar av den, om exempelvis en person i gruppen får förhinder. Mindre än 2 dygn innan ditt besök kan du endast göra avbokningar, inte ombokningar. Du måste avboka ditt besök innan kl 9.00 den dagen du ska besöka oss.

You might be interested:  Var Ska Man Bo I Umeå?

Vid avbokning efter kl 9.00 så debiteras hela ordersumman och ingen återbetalning är då möjlig. Om du vill göra ett återköp av din Ticket to Ride eller Wonder Ticket så ska du meddela oss detta med ett klart och tydligt meddelande om att du vill frånträda avtalet. Om du önskar göra ett återköp kontakta Nöjesbokningen,

Halloween: När du köper biljetter till Halloween så har du fri om- och avbokning fram till 2 dagar innan din besöksdag. Du kan också boka av din biljett mot en avbokningsavgift fram till och med kl.09.00 samma dag. Vill du göra en avbokning mindre än 2 daga innan ditt besök så tillkommer en avbokningsavgift på 295 kr per order.

 • Du behöver såklart inte avboka hela din order utan kan avboka delar av den, om exempelvis en person i gruppen får förhinder.
 • Mindre än 48 timmar innan ditt besök kan du endast göra avbokningar, inte ombokningar.
 • Du måste avboka ditt besök innan kl 9.00 den dagen du ska besöka oss.
 • Vid avbokning efter kl 9.00 så debiteras hela ordersumman och ingen återbetalning är då möjlig.

Om du vill göra ett återköp av din biljett så ska du meddela oss detta med ett klart och tydligt meddelande om att du vill frånträda avtalet. Om du önskar göra ett återköp kontakta Nöjesbokningen, Night Rider: Distansavtalslagen regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter, och när du köper biljetter till Night Rider har du därför inte möjlighet att göra återköp på dina biljetter.

Vid köp av biljetter för Night Rider kan du även köpa tillägg till din upplevelse såsom pre-party eller middag. Dessa tillägg utgör en del av ditt biljettköp och omfattas av samma regler. Övriga produkter: Har du köpt andra produkter hos oss, som inte är datumstyrda, så som Femkampshäfte, spelband, House of Nightmares-biljett, presentkort mfl så har du rätt att ångra dig inom 14 dagar efter det att du genomfört köpet.

Därefter återköps inga produkter. Du som köpare står för eventuell returfraktkostnad av fysiska produkter. Om du vill göra ett återköp på en produkt som inte är datumstyrd så ska du meddela oss detta med ett klart och tydligt meddelande om att du vill frånträda avtalet.

 • Meddelandet ska skickas till oss senast 14 dagar efter det att avtalet ingicks.
 • Om du önskar göra ett återköp kontakta Nöjesbokningen,
 • Terköp kan inte göras på plats i parken.
 • Ngerrätt gäller ej för produkter som köps i parkens kassor.2.4 Giltighet Grönan Live-kortet ger fri entré till alla konserter och danskvällar hela sommarsäsongen 2022.

Grönan Live-kortet gäller för en inpassering per konsert- eller danskväll i mån av plats. Observera att kortet inte är giltigt de dagar då det inte är konsert- eller danskväll. Grönan Live-kortet gäller för inpassering från kl.16.30 de dagar vi har för- och eftermiddagspass och från öppningsstart de dagar vi har öppet hela dagen.

Grönan Live-kortet garanterar inte plats till en specifik konsert – först till kvarn gäller. Tidigare köpta Gröna Kortet för 2020 omvandlas till Grönan Live-kort och är giltiga för konserterna 2022. Med Grönan Live-kortet ingår inga åk i parken. Kortet är personligt och måste registreras för att kunna användas.

Guldkortet ger fri entré hela sommarsäsongen 2022. Guldkortet ger även obegränsat antal åk i Gröna Lunds alla öppna åkattraktioner med reservation för attraktionernas säkerhetsregler, tillgänglighet och varierande utbud under året. Kortet är personligt och måste registreras för att kunna användas.

 1. Ett besök med Guldkotet måste förbokas.
 2. Presentkort gäller 2 år från inköpsdatum.3.0 ÖVRIGA PRODUKTER 3.1 Leverans Skickas normalt inom 2-7 arbetsdagar.
 3. Fraktavgift: 29 kr.
 4. Hemleverans sker endast inom Sverige.
 5. Please note that we only ship products to Sweden.
 6. Vi samarbetar med Postnord, för information om ditt närmaste utlämningsställe besök www.postnord.se,
You might be interested:  Vad Har Hänt I Vallentuna?

Om du upptäcker en skada på paketet innan du öppnar det ska anmälan göras till det utlämningsställe där du hämtade ditt paket.3.2 Ångerrätt Du har rätt att ångra ditt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att du tagit emot varorna. Varan ska vara i oskadat skick och i originalförpackning.

 • Du som köpare står för returkostnaden.3.3 Återbetalning vid retur Vid betalning genom Klarna All återbetalning och kreditering av fakturor sker via Klarna inom 5 bankdagar från att din retur registrerats hos oss.
 • Du får en bekräftelse på att din retur är mottagen och behandlad till den epostadress som du angett i samband med din order.

Har du frågor angående din faktura eller återbetalning, kontakta Klarnas kundservice på telefon 08 – 120 120 10 eller via klarna.com/se/kundservice, Vid betalning genom Presentkort Återbetalningen sker till det presentkort du betalat med inom 5 dagar från att din retur registrerades hos oss.3.4 Reklamation Vi vill att alla du ska bli nöjd med ditt köp.

 1. Skulle du få en trasig vara så kontakta oss och beskriv detaljerat vad felet är.
 2. Ontakta oss via e-post så hjälper vi dig.
 3. Vi betalar returfrakten vid en ev.
 4. Retur av vara. pga.
 5. Reklamation.
 6. Vid en eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.3.5 Ej uthämtade paket Paket ligger hos ombud i regel 2 veckor, ej uthämtade paket debiteras med 300 kr på faktura.

Ej uthämtade paket räknas inte som hävning av ditt köp. Du måste enligt svensk lag alltid meddela oss vid nyttjande av ångerrätt, reklamation, byte eller retur av din beställning.3.6 Övrig information Vi reserverar oss för slutförsäljning samt felaktig information angående lagerhållning.4.

 1. BINDANDE AVTAL 4.1 Ett bindande avtal om köp är ingånget först när Gröna Lund skickar dig en orderbekräftelse per e-post.
 2. Spara denna orderbekräftelse för eventuella kontakter med Gröna Lund avseende ditt köp.5.
 3. BEFRIELSEGRUNDER 5.1 Varken Gröna Lund eller du ansvarar för brister i fullgörandet av avtalet, om detta beror på en befrielsegrund som meddelas till motparten utan dröjsmål.

En befrielsegrund är en allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, strömavbrott, ändrad myndighetsbestämmelse, terroristattack, tekniska problem eller liknande omständighet som avsevärt försvårar partens fullgörande av avtalet och som parten inte rimligen kunde förutse eller övervinna.
Visa hela svaret

Får mån åka med Grönan live?

Med Grönan Live-passet har du fri entré till alla danskvällar under hela sommarsäsongen 2023. Välkommen till en oförglömlig konsertsommar på Gröna Lund! Grönan Live-passet ger dig:

Entré från 16.30 varje konsert under hela sommaren Tillgång till alla konserter på Stora och Lilla Scen Tillgång till alla danskvällar

Obs! Grönan Live passet är personligt – genom att fylla i dina uppgifter här nedanför registreras kortet i samband med köpet och är redo att användas. Det går bara att beställa ett Grönan Live-pass åt gången. Om du vill beställa Grönan Live-pass för ytterligare personer behöver du göra flera köp.

Grönan Live-passet gäller för en inpassering per konsert- eller danskväll i mån av plats. Observera att passet inte är giltigt de dagar då det inte är konsert- eller danskväll. Grönan Live-passet gäller för inpassering från kl.16.30 de dagar vi har för- och eftermiddagspass och från öppningsstart de dagar vi har öppet hela dagen. Entré gäller i mån av plats under konsert- eller danskvällar sommarsäsongen 2022. Grönan Live-passet garanterar inte plats till en specifik konsert – först till kvarn gäller. Tidigare köpta Gröna Kortet för 2020 omvandlas till Grönan Live-pass och är giltiga för konserterna 2022. Med Grönan Live-pass ingår inga åk i parken.

Telefonnummer (Obligatorisk) Födelsedatum (Obligatorisk) Ansiktsbild för identifiering (Obligatorisk) OBS! Krävs en tydlig ansiktsbild så att vi kan identifiera dig vid entrén
Visa hela svaret