Hur Är Det Att Bo I Helsingborg?

Hur Är Det Att Bo I Helsingborg
Att bo i Helsingborg är att bo i en bit av Sverige med känd historia från vikingatiden. I Helsingborgs kommun bor det nästan 150 000 personer. Helsingborg stad ligger strategiskt placerad vid Öresunds smalaste del och är idag Skånes näst största stad med sina runt 114 000 invånare.
Visa hela svaret

Hur är det att bo i Ödåkra?

Ödåkra | Familjen helsingborg Som Ödåkrabor har du tillgång till goda boendemiljöer, rekreationsområden och ett brett utbud av både offentlig och kommersiell service. Tack vare läget vid järnvägen har Ödåkraborna mycket bra kommunikationer både söderut mot Helsingborg och Malmö och norrut mot Ängelholm.

 1. Ödåkra är en grön villaort nio kilometer utanför Helsingborg och har sedan sekelskiftet med grundandet av spritfabriken och anläggandet av järnvägen haft en snabb utveckling.
 2. Gränsande till orten och med fem minuters cykelavstånd ligger såväl större naturområden som Väla centrum, ett av Sveriges största köpcenter.

Det finns flera skolor som erbjuder en bra utbildning från förskola till nionde klass. Ödåkra får en stor del av sin identitet från ett antal mindre delområden, vilka också kan ses som landmärken. Bland dessa finns Ödåkragården, Gamla/Centrala Ödåkra, Spritfabriken, Toftavallen, och Väla köpcentrum som även kommit att bli en symbol för en del av Helsingborg.
Visa hela svaret

Hur är det att bo i Råå?

Bo vid havet på Råå | Jenni Nyström Fastighetsförmedling Här promenerar du längs de charmiga kullerstensgatorna och låter tankarna föra dig till förra sekelskiftet då Råå var Sveriges största fiskeläge. Råå har lyckats behålla sin pittoreska karaktär och har idag ca 3500 invånare.

Det är en levande by med företag, butiker, restauranger och föreningar. Den långa sandstranden, campingen och kallbadet lockar både Rååbor och turister året om. Råå ligger strax söder om Helsingborg och utgör en rofylld liten pärla intill mynningen av Råån, precis vid Öresund. Hamnen är fortfarande en central plats och är mycket aktiv under sommarmånaderna när småbåtarna samsas med turbåtarna till ön Ven.

Bebyggelsen kring hamnen består främst av gamla kaptenshus och fiskarstugor som är väl bevarade.

På bostadsmarknaden har Råå fått tillskott av moderna bostadsrätter på senare år vilket gett möjlighet för fler att bekvämt bo kvar på Råå även på äldre dagar. Det lugna läget och ett bra utbud av skolor och förskolor i närområdet har gjort Råå attraktivt för barnfamiljer. Jenni Nyström Fastighetsförmedlingen är områdets ledande mäklarfirma.

Visa hela svaret

Hur är det att bo i Ättekulla?

Bra att veta om bostadsrätt – Bostadsrättsboende är populärt, inte minst för att du äger din bostad och på så vis har god chans att bevara eller till och med öka värdet på investeringen. Att bo i bostadsrätt innebär att du äger fastigheten tillsammans med dina grannar och att du har rätten att bo i en viss lägenhet.

Skillnaden mellan att äga en bostadsrätt och en villa är att i bostadsrättsföreningen delar du ansvar och kostnader för fastigheten och gemensamma ytor med grannarna. Du har stora möjligheter att göra förändringar i din lägenhet efter personliga önskemål och du har rätt att vara med och påverka bostadsrättsföreningen i många viktiga frågor.

Vill du veta mer, gå in på HSB Nordvästra Skånes hemsida och läs mer under “Bra att veta”
Visa hela svaret

You might be interested:  Var Köper Man Bra Kött I Stockholm?

Är det bra att bo i Helsingborg?

Att bo i Helsingborg är att bo i en bit av Sverige med känd historia från vikingatiden. I Helsingborgs kommun bor det nästan 150 000 personer. Helsingborg stad ligger strategiskt placerad vid Öresunds smalaste del och är idag Skånes näst största stad med sina runt 114 000 invånare.
Visa hela svaret

Hur vill du bo?

1. Är ni två som ska bo tillsammans kan ni skriva ner fem saker vardera som ni tycker är viktiga. Gå igenom dem och se hur ni tänker kring boende och vad ni värderar. Gör en gemensam lista – det underlättar!
Visa hela svaret

Hur är det att bo i Ramlösa?

Bostäder till salu i Ramlösa, Helsingborg Ramlösa är känt för sin vackra, grönskande miljö men de allra flesta förknippar nog namnet med mineralvattnet som kommer härifrån. Den flera hundra år gamla hälsobrunnen och omgivningarna är väl bevarade och påminner om dess långa historia som kurort.

Ramlösa är ett lugnt, barnvänligt och tryggt område att bo i. Det ligger inte i centrala Helsingborg, men är tillräckligt centralt för att vara på gångavstånd och med goda kommunala förbindelser. Orten består till största del av villor och radhus. Ramlösa Brunnspark är en dalgång mitt i stadsdelen med öppna gröna ytor, porlande bäckar och lövträdskog.

Campus Helsingborg Digitalt öppet hus LIVE 17 Mars 2021

Parken är skyddad som byggnadsminne och uppdelad i två delar – en med fritt växande skog och en kulturparksdel där villorna ligger. Här ligger även Ramlösa Hälsobrunn. Rykten om att järnkällan i Ramlösa skulle ha botande effekter förekom redan i slutet av 1600-talet, när Karl XII:s soldater ska ha druckit av vattnet för att samla kraft under skånska kriget.

I slutet av 1800-talet upptäcktes av en slump ytterligare en källa med alkaliskt vatten. Vattnet visade sig vara rikt på mineraler och salter. Kolsyra tillsattes och vi fick Ramlösa mineralvatten, som dricks än idag. I dag sker all produktion i Ättekulla. Vattenpaviljongen byggdes 1919–1921 och här firas bland annat Brunnsdagen varje sommar, liksom många andra lokala evenemang.

Ramlösa växer så det knakar. I Östra Ramlösa planeras en egen stadsdel med flera bostäder av blandad karaktär, förskola, skola, sporthall, centrum och ett flertal grönområden. Här bor man med naturen som granne. Ramlösagården är ett nytt område som består av ett flertal danskt arkitektritade radhus, omgivna av vatten och grönområden.

You might be interested:  När Sopas Gatorna Stockholm 2017?

Elineberg är en stadsdel med flera grönområden, som är uppdelad i två delar av Ramlösavägen. Gamla Elineberg kallas området i norr, som främst består av flerbostadshus från 1950-talet. En del av villorna vetter mot Jordbodalen, som är ett naturområde med ett rikt djurliv, dramatiska branter och vattenfall.

Köpa, eller bostad i Ramlösa? Välkommen att kontakta, Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst som hjälper dig att hitta ditt drömboende. : Bostäder till salu i Ramlösa, Helsingborg
Visa hela svaret

Hur är det att bo i Edsvalla?

Runt Edsvalla finns det både öppna åkrar och täta skogar. Samhället är till stor del byggt uppe på en ås och flera av de drygt 1 000 personer som bor här har en vidsträckt utsikt. Här finns en kommunal förskola med fyra avdelningar. Eleverna från förskoleklassen till årskurs nio går i skola i grannorten Vålberg.
Visa hela svaret

Hur är det att bo i Rydebäck?

Rydebäck är ett lugnt bostadsområde som ligger omhuldat av grönområden, hav och strand i Helsingborgs omedelbara närhet. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är Rydebäck ett av Sveriges och även Europas största villaområden. Rydebäck erbjuder utmärkta förutsättningar för barnfamiljer.
Visa hela svaret

Varför ska man bo i Skåne?

Hur Är Det Att Bo I Helsingborg Temaartikel Mångfald och nära till allt, i stan som på landet Urbana städer med möjligheter, små mysiga byar, gårdar med självhushåll, havsnära kvarter – det tysta eller det sprudlande. Skånes mångfald och möjligheter lockar alla sorters människor att leva, bo, studera och jobba i regionen.

 • Ett välkommet landskap, nära till allt.
 • Den som tagit sig runt i Skåne slås ofta av dess mångsidighet.
 • Från kuperade landskap och naturreservat som bjuder in till vacker vandring och otroliga vyer vid östkustens böljande backar, till nordvästra Skånes branta stup.
 • De lummiga skogarna i mittskåne till milsvida åkrar i söder.

Skåne omges av havet i tre väderstreck med möjlighet att bo nära eller att enkelt ta sig till havet var du än är. Dessutom finns här flera städer som var och en bjuder på sin egen karaktär. Pulserande och levande. Den första studentettan i en myllrande stad, det familjenära radhuset eller gården i lantlig idyll.

 • Här finns ett stort utbud av olika bostadsmiljöer och med ett utbrett kommunikationssystem finns möjligheten att bosätta sig där man trivs och vill vakna upp, samtidigt som man alltid har nära till en stad och dess utbud av både arbete, utbildning och handel.
 • Skåne möter med öppna armar och på ett enkelt sätt tar du dig från urbant innerstadsliv där influenserna från Europa ger dig mat från världens hörn och musik- och kulturliv till lugnet på landet och byar runtomkring.

Det är aldrig långt till en stad. Och det är aldrig långt till naturen.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Ställer Man Sig I Bostadskö Örebro?

Är Helsingborg en farlig stad?

Så samverkar staden och polisen – Sedan 2018 har Helsingborgs stad och lokalpolisområde Helsingborg en samverkans-överenskommelse som gäller fram till 2022. Samverkansöverenskommelsens övergripande mål är:

Att Helsingborg är och uppfattas som en trygg och attraktiv stad för boende, näringsliv och besökare. Att den etablerade organiserade brottsligheten minskar och att nyetablering förhindras. Att all narkotikahantering aktivt bekämpas.

Samarbetet mellan staden och polisen fortsätter under 2022 med särskilt fokus på välfärds- och bidragsbrott, det vill säga den typ av brottslighet där företag eller individer missbrukar de offentliga ersättningssystemen för att få pengar de inte har rätt till. Läs mer om samverkansöverenskommelsen och stadens brottsförebyggande arbete.
Visa hela svaret

Hur är det att bo i Ramlösa?

Bostäder till salu i Ramlösa, Helsingborg Ramlösa är känt för sin vackra, grönskande miljö men de allra flesta förknippar nog namnet med mineralvattnet som kommer härifrån. Den flera hundra år gamla hälsobrunnen och omgivningarna är väl bevarade och påminner om dess långa historia som kurort.

 1. Ramlösa är ett lugnt, barnvänligt och tryggt område att bo i.
 2. Det ligger inte i centrala Helsingborg, men är tillräckligt centralt för att vara på gångavstånd och med goda kommunala förbindelser.
 3. Orten består till största del av villor och radhus.
 4. Ramlösa Brunnspark är en dalgång mitt i stadsdelen med öppna gröna ytor, porlande bäckar och lövträdskog.

Parken är skyddad som byggnadsminne och uppdelad i två delar – en med fritt växande skog och en kulturparksdel där villorna ligger. Här ligger även Ramlösa Hälsobrunn. Rykten om att järnkällan i Ramlösa skulle ha botande effekter förekom redan i slutet av 1600-talet, när Karl XII:s soldater ska ha druckit av vattnet för att samla kraft under skånska kriget.

 • I slutet av 1800-talet upptäcktes av en slump ytterligare en källa med alkaliskt vatten.
 • Vattnet visade sig vara rikt på mineraler och salter.
 • Olsyra tillsattes och vi fick Ramlösa mineralvatten, som dricks än idag.
 • I dag sker all produktion i Ättekulla.
 • Vattenpaviljongen byggdes 1919–1921 och här firas bland annat Brunnsdagen varje sommar, liksom många andra lokala evenemang.

Ramlösa växer så det knakar. I Östra Ramlösa planeras en egen stadsdel med flera bostäder av blandad karaktär, förskola, skola, sporthall, centrum och ett flertal grönområden. Här bor man med naturen som granne. Ramlösagården är ett nytt område som består av ett flertal danskt arkitektritade radhus, omgivna av vatten och grönområden.

 • Elineberg är en stadsdel med flera grönområden, som är uppdelad i två delar av Ramlösavägen.
 • Gamla Elineberg kallas området i norr, som främst består av flerbostadshus från 1950-talet.
 • En del av villorna vetter mot Jordbodalen, som är ett naturområde med ett rikt djurliv, dramatiska branter och vattenfall.

Köpa, eller bostad i Ramlösa? Välkommen att kontakta, Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst som hjälper dig att hitta ditt drömboende. : Bostäder till salu i Ramlösa, Helsingborg
Visa hela svaret