Vem Köpte Dyraste Lägenheten I Stockholm?

Vem Köpte Dyraste Lägenheten I Stockholm
Filip Tysander köpte Sveriges dyraste lägenhet för 104,5

 • Afv Analys.
 • Uppköpsguiden. Börsguide. Börsen idag.
 • E-tidningen.
 • Stiftelsen Affärsvärlden.

Visa hela svaret

Vem äger Stockholms dyraste lägenhet?

Filip Tysander köpte Sveriges dyraste lägenhet – Bostaden förmedlades av kändismäklaren Fredrik Eklunds bolag, Eklund Stockholm New York. Priset: 104,5 miljoner kronor. Ett pris som troligen gör detta till Sveriges dyraste lägenhet någonsin. Så här ser det ut i klockkungens våning Foto: Illustration: Helen Rasmusen Miljardvinsterna från klockorna beror på flera faktorer: Timing. Tysander lanserade sina klockor i rätt tid med sin speciella preppy-stil. Klockarmbandet i tyg som snabbt blev ett av klockornas kännetecken.
Visa hela svaret

Vem köpte lägenheten för 66 miljoner?

Den andra av Karlatornets två topplägenheter är nu såld – den första köpte Ola Serneke själv.365 kvadratmeter fördelat på tre våningar på 245 meters höjd är vad köparen får för köpesumman 66 miljoner kronor, uppger Serneke i ett pressmeddelande. Sex rum, eget spa med bastu och pool samt en takterrass på 71 kvadratmeter är andra kvaliteter i den nu sålda penthouse-lägenheten på toppnivån i Nordens högsta hus.

 • Därutöver bjuds utsikt i tre väderstreck.
 • Lägenheten sträcker sig över tre våningar på plan 71–73, har fönster från golv till tak och en takhöjd upp till 7,5 meter.
 • Bostaden är en äganderätt och under sommaren 2024 beräknas lägenheten vara klar för inflyttning.
 • Inte någon motsvarighet i hela Europa – Vi är glada över att ytterligare en bostad i Karlatornet är såld och givetvis är det extra roligt att det är den andra av de två topplägenheterna.

Vi ser att intresset för lägenheterna är stort generellt och en sådan här försäljning hoppas vi förstås kan bidra till ytterligare intresse, säger Ola Serneke, vd Serneke Invest och själv ägare till den andra topplägenheten, i en kommentar. Bild 1/3 Vid färdigställandet får Karlatornet 74 våningar.

 • Den här lägenheten sträcker sig från våning 71 till 73.
 • Öparen, som vill vara anonym, är brittisk medborgare med familjeband till Göteborg och yrkesmässiga kopplingar till en nordisk marknad.
 • Öparen ser Karlatornet och Göteborg som ett fantastiskt spännande boende och ett perfekt alternativ i den livssituation som hen befinner sig i.

Lägenheten är ett verkligt unikt boende, som inte har någon motsvarighet i hela Europa vill jag påstå, säger Niklas Berntzon, mäklare för den genomförda försäljningen på mäklarfirman ESNY. Niklas Berntzon, ESNY:s stjärnmäklare, genomförde försäljningen. Karlatornet får totalt 611 lägenheter. I dagsläget är 489 av dem sålda. Inflyttningen i Karlatornet inleds i augusti 2023 och beräknas vara helt genomförd cirka sex månader senare. Byggnationen av Karlatornet befinner sig i dag på våning 66 och har nått en höjd av 211 meter.
Visa hela svaret

Vilken är den dyraste lägenheten i Stockholm?

Den här drömmiga takvåningen är Stockholms dyraste lägenhet! Den här takvåningen på Östermalm har toppat listan som det mest klickade objektet på Hemnet i flera veckor i rad. Våningen, som påminner om en villa, har en helt galen prislapp på hela 60 miljoner kronor (!!). Ta en rundtur i den här lyxiga lägenheten i bildspelet nedan! Vem Köpte Dyraste Lägenheten I Stockholm Foto: Lagerlings Längst upp i en 1800-talsbyggnad på Linnégatan i Stockholm finner man en exklusiv Penthousevåning med två etage och hela sju rum. Våningen är omringad av stora fönster och terasser med fantastisk utsikt över Stockholm. En ren och skär dröm för ögat! För att inte tala om det marmorklädda badrummet, de enorma rummen och sist men inte minst – en drömmig walk in closet! Priset på 60 miljoner må vara högt, men den här villaliknande våningen hade vi inte tackat nej till! Källa: Vem Köpte Dyraste Lägenheten I Stockholm Vem Köpte Dyraste Lägenheten I Stockholm Vem Köpte Dyraste Lägenheten I Stockholm : Den här drömmiga takvåningen är Stockholms dyraste lägenhet!
Visa hela svaret

Vad kostar den dyraste lägenheten på Östermalm?

Dyraste lägenheten i Sverige gick för 65 miljoner

 • 8 januari, 2022

Vem Köpte Dyraste Lägenheten I Stockholm Östermalm i Stockholm har dominans över Sveriges dyraste lägenheter i fjol – den lägenhet som toppar listan gick för 65 miljoner. (Foto: TT)

 • Östermalm i Stockholm har dominans över Sveriges dyraste lägenheter i fjol – den lägenhet i Sverige som toppar listan gick för 65 miljoner.
 • Det är tidningen (obs, inloggning krävs – betalvägg) som sammanställt listan över de dyraste bostadsrätterna under 2021 och där den lägenhet som tar översta placeringen på 10-i-topplistan gick för 65 miljoner kronor.
 • Det är en lägenhet på 233 kvadratmeter, framgår det.

Den näst dyraste lägenheten i Sverige gick för 55 miljoner kronor och har Nybrogatan som adress. Boytan är 201 kvadratmeter.
Visa hela svaret

Vem äger villan för 350 miljoner?

Nya uppgifter om 350-miljonersvillan – Stockholms län Vem Köpte Dyraste Lägenheten I Stockholm Villa Söderås Ekonomi 27 maj 2021 En granskning av DI visar att ägaren till rekorddyra Villa Söderås, Johan Lundberg, skall betala 40 miljoner fram till 2023 om detta är skäl till försäljning låter vi vara osagt. Annons Villa Söderås på Lidingö är till försäljning för rekordsumman 350 miljoner kronor och marknadsförs med en film som kostat cirka en miljon kronor att producera.
Visa hela svaret

Vem äger villan för 150 miljoner?

Har du sett något liknande i Sverige tidigare? Vem är det som ligger bakom detta projekt? – – Jag har inte gjort det efter snart mina 20 år som mäklare. Denna bostad är helt unik, något liknande finns inte i Sverige. Denna typ av fastigheter finns mer i utomlands som LA.
Visa hela svaret

Hur många lägenheter får man äga i Sverige?

Att äga bostadsrätter hos olika bostadsrättsföreningar – Så länge pengarna finns är det som sagt fritt fram att äga hur många bostäder som helst. Det finns ingen lag som reglerar hur många bostadsrätter, hus, villor, tomter eller fastigheter en person får äga. Däremot förekommer det regleringar kring vem som får medlemskap i en bostadsrättsförening, och därmed får äga en särskild bostadsrätt.
Visa hela svaret

Vad kostar en lägenhet högst upp i Karlatornet?

Du har valt bort cookies – Det innebär att vissa delar av webbplatsen inte kommer att fungera helt perfekt, men vi tror att du ändå har ett härligt sernekesurfande framför dig.2018-03-29 Dryga 66 miljoner blev prislappen på den största lägenheten i sydväst högst upp i Karlatornet i Göteborg.

Bostaden på 370 kvadratmeter sträcker sig över fyra våningar. Här kan man njuta av utsikten från cirka 240 meters höjd i en bostad med två privata takterrasser, utomhuspool, internhiss, vinterträdgård och privat garage i garaget. Bostäderna som är belägna på Karlatornets fyra översta våningsplan upplåts med äganderätt.

Det blir som att äga en villa, uppe i luften. Istället för att betala en månadsavgift till en bostadsrättsförening ingår bostaden i en samfällighet, vilket innebär en betydligt lägre månadskostnad. – Det är kanske svårt att riktigt förstå för en utomstående, men det här är bostäder som knappt har sin motsvarighet i New York, Hong Kong eller Tokyo.

Det här är design på högsta nivå; fönster från golv till tak, egen pool på taket och privata takterrasser. Du svävar bokstavligt talat i himlen. Vare sig du köper en etta på 36 kvm eller en “sky-villa” på 370 kvm kommer du att tappa hakan varje gång du kommer hem. Att få vara mäklaren som får sälja ren lycka, det är verkligen en ära, säger Niklas Berntzon, fastighetsmäklare på Eklund Stockholm New York.

Ett koncept som lockar många Intresset för Karlatornet har varit stort redan från försäljningsstarten i juni 2016 och cirka 80 procent av lägenheterna är nu sålda. Karlatornet kommer med sina 245 meter och 73 våningar att bli Nordens högsta byggnad. I boendet ingår bland annat tillgång till service och faciliteter i det intilliggande hotellet, där Petter Stordalens koncern Nordic Choice i höstas tecknade hyresavtal på, något som verkar locka många.

– Tack vare den stora spridningen på storlekar och prisnivåer har människor i olika åldrar och med olika bakgrund kunnat hitta sitt drömboende i Karlatornet. Majoriteten av de som köpt bor i eller omkring Göteborg och gillar hela konceptet med Karlatornet och Karlastaden. Denna typ av boende saknas i Göteborg och det är tydligt att det finns en efterfrågan, säger Andreas Lindelöf, tf.

VD på Karlastaden Utveckling AB. Anmäl intresse för lägenhet i Karlatornet Karlastaden Utveckling AB som utvecklar den nya stadsdelen med bostäder och kommersiella fastigheter, ägs gemensamt av Serneke och NREP i ett joint venture. Karlastaden ska växa fram på gammal industrimark på Lindholmen i Göteborg med utsikt över Göteborgs hamninlopp.

 • Stadsdelen består av åtta kvarter på en yta om 31 000 kvadratmeter.
 • Tillsammans ska de utgöra en förtätad blandstad med omkring 2 000 lägenheter på cirka 200 000 kvadratmeter, både hyres- och bostadsrätter, samt kommersiell yta om cirka 70 000 kvadratmeter i form av bland annat hotell, restauranger, kontor och butiker.
You might be interested:  Hur Djup Är Malmö Kanal?

Mitt i tronar Karlatornet, som med sina 73 våningar och 245 meter blir Nordens högsta byggnad.
Visa hela svaret

Vem äger flest lägenheter?

1. HSB – Antal lgh: 26.000 Ansvarig: PERNILLA BONDE inte bara en betydande producent av bostadsrätter – genom bland andra Gambrinus, HSB Södermanland och HSB Malmö och Dalecarlia Fastighets är man störst även på hyresrätter.

/td>

Visa hela svaret

Vem äger världens dyraste hus?

Världens dyraste villa (på 1600 kvadratmeter!) är till salu på franska rivieran Villa Les Cèdres på franska halvön Saint-Jean Cap Ferrat var belgiska kung Leopold II:s semesterhus i början av 1900-talet. Nu är den pampiga fastigheten till salu – och beräknas att säljas som det dyraste hemmet i världen. Vem Köpte Dyraste Lägenheten I Stockholm Foto: Instagram/ Källa: & Villan, som byggdes 1830, ägs idag av spritföretaget Campari som tog över fastigheten när de köpte upp cognacproducenten Grand Marnier Group förra året. Nu finns den storslagna fastigheten till salu via för det hisnande utgångspriset 350 miljoner euro (drygt 3 miljarder kronor).

I priset ingår själva huvudbyggnaden på drygt 1 600 kvadratmeter (!) med bland annat 14 sovrum och ett bibliotek som rymmer över 3 000 böcker. Till ägorna hör även en imponerande trädgård på 14 hektar med över 14 000 olika växtarter. Om lyxvillan mitt på Cap Ferrat säljs till det angivna priset blir det den dyraste bostadsförsäljningen i historien, enligt,

från Villa Les Cèdres. : Världens dyraste villa (på 1600 kvadratmeter!) är till salu på franska rivieran
Visa hela svaret

Vad är det dyraste området i Stockholm?

Nyheter – Smakar det så kostar det, i alla fall för den som vill bo på någon av stadens populäraste adresser. Ny statistik som Fastighetsbyrån sammanställt med hjälp av siffror från Svensk Mäklarstatistik visar vilka adresser som är de dyraste i Sverige.

 • Villavägen i Danderyd är Sveriges dyraste adress med ett snittpris på hela 18 830 000 kr.
 • Stockholm har även de dyraste kvadratmeterpriserna i landet, med Strandvägens 171 932 kronor per kvadratmeter i topp.2022-04-27 Med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik har Fastighetsbyrån analyserat vilka adresser som är de dyraste i Sverige på riks- och länsnivå.

Siffrorna baseras på försäljningar av bostadsrätter och villor de senaste två åren, april 2020 till mars 2022. Gator med färre än fem försäljningar redovisas inte.
Visa hela svaret

Vad kostar det att bo i norra tornen?

Sagan om de två tornen – och Oscars rekordpriser Sagan om de två tornen i Hagastaden har varit omkastande. Den tidigare byggherren kastades ut och senare planer har överklagats. Nu står det första tornet klart – och det är Stockholms innerstads högsta byggnad.

 1. Den dyraste lägenheten högst upp har sålts för 66 miljoner kronor.
 2. Nu ska toppvåningen i nästa höghus säljas för 45 miljoner.
 3. Det bostadstorn som Oscar Properties nu färdigställt, som heter Innovationen, är 125 meter högt fördelat över 36 våningar.
 4. Det som ska byggas, som heter Helix, ska bli 110 meter högt över 32 våningar.

Se FV:s korta film om Norra Tornen, Det var den 17 juni 2013 som Oscar Properties vann markanvisningstävlingen i kamp mot förslag från Atrium Ljungberg och konstellationen Skanska-AFA-ByggVesta. I tidigare skede hade även Skandia Fastigheter och Bonnier-NCC varit med och arbetat med förslag men dragit sig ur.

 • Norrmänn kastades ut Det var då fyra år efter att Stockholms stad tecknat ett markanvisningsavtal med norska Oslo Naeringseiendom avseende två kommersiella byggrätter, då kallade Tors Torn.
 • Förhandlingarna avbröts två år senare eftersom staden inte ansåg att byggherren, som då fått in Peab som delägare, inte kunde redovisa en godtagbar ekonomisk kalkyl.

Duons plan var två tvillingtorn med en höjd om 140 meter. Projektet tappade därmed tid och tvingades till nystart. När Fastighetsvärlden pratade med dåvarande finansborgar Sten Nordin direkt efter att det offentliggjorts att Oscar Properties vunnit tävlingen var han nöjd med både utseende och ekonomi.

 • Staden kommer med detta förslag att göra en vinst på några hundra miljoner.
 • Med det gamla förlaget “Tors Torn” hade vi gjort en förlust på 400 miljoner kronor, sade Sten Nordin till Fastighetsvärlden.
 • Fördelaktigt bud från OP Många tyckte dock vid tidpunkten att staden tog en risk att utse en relativt oerfaren byggherre till projektet framför de erfarna när det i mångt och mycket fanns ett fokus på genomförandekraft för att de aktuella fastigheterna inte skulle riskera att stå oexploaterade när grannhusen hunnit byggas klara.

Allmänna handlingar som Fastighetsvärlden tagit del av visar dock att Oscar Properties bud var betydligt mer ekonomiskt fördelaktigt för staden är konkurrenternas. OP bjöd 340 miljoner kronor för byggrätten, vilket var fem gånger mer än budet från trion Skanska-AFA-ByggVesta vars förslag fick arkitektoniskt godkännande.

 1. Atrium Ljungbergs bud var 25 procent lägre, men ansågs vara “för anonymt för platsen”.
 2. Buden justerades efter omarbetningar.
 3. Det pris som OP skulle betala efter beslut i kommunfullmäktige sommaren 2014 landade på 305 miljoner.
 4. Men då fanns det politiker som ville att priset skulle höjas eftersom det blivit klart med en tunnelbanestation direkt i närheten.

I samband med att Oscar Properties vann tävlingen så sades att det högsta huset, Innovationen, skulle stå inflyttningsklart i juni 2017 och Helix i juni 2018. Överklaganden från bland annat länsstyrelsen kring detaljplanen och mest kritiskt har Luftfartsverket varit.

Det har försenat processen. Det har även inneburit att bolaget inte han sälja så många lägenheter i det andra höghuset innan marknaden hann vända nedåt och i det närmaste tvärdog. Rekordpris på 66 miljoner högst upp Första inflyttning i Innovationen ägde rum under sommaren 2018 och gällde då de lägre våningsplanen medan byggnation högre upp fortfarande fortgick.

Inflytt i Innovationen pågår till och med februari 2019. Av Innovationens 182 lägenheter har 179 sålts. Den översta lägenheten, Innovationen Penthouse, såldes i april 2018 för 66 miljoner kronor. Köparen fick då en bostad om 281 kvadratmeter, vilket ger ett kvadratmeterpris på 234.875 kronor.

 1. I en mer konkurrensutsatt marknad blir det allt viktigare att erbjuda bostäder som vågar sticka ut och Norra Tornen är helt unika i Stockholm.
 2. Denna försäljning visar att design och tidlöshet säljer och att det är något som våra kunder letar efter, sa VD Oscar Engelbert i samband med försäljningen.

Vem som köpt lägenheten är inte officiellt, men det är inte Engelbert själv. Lägenheten på 281 kvadratmeter har sju rum och kök fördelat på tre våningsplan. Bostaden har nio terrasser varav en är en privat takterrass med 360 graders utsikt över Stockholm.

 1. Lägenheten på våning fem som återstår att sälja kostar drygt 5,5 miljoner och är en tvåa om 57 kvadratmeter.
 2. Det ger 96.667 kr/kvm.
 3. Grannhuset högsta till salu för 45 miljoner Höghusprojektet Helix, som ska byggas bredvid, innehåller 138 bostäder, varav 85 har sålts.
 4. Den översta våningen i Helix innehåller fem rum och totalt 196 kvadratmeter fördelat över två våningar.

Lägenheten ligger på våning 33 och priset är satt till 45 miljoner kronor, motsvarande 229.592 kr/kvm. Månadsavgiften är 10.164 kronor. Det spektakulära penthouset har en privat takterrass om 94 kvadratmeter, sju terrasser utöver takterrassen. Master bedroom har två klädkammare, en suite med badrum samt utgång till två egna terrasser.

Vill man betala tio miljoner mindre finns fortfarande en lägenhet med sex rum och totalt 199 kvadratmeter till salu. Den bostaden finns på våning 30. Den billigaste kvarvarande fastigheten finns på våning 13 och avser 57 kvadratmeter fördelat över två rum. Priset är 5,9 miljoner, motsvarande 115.686 kr/kvm.

Preliminär inflytt i Helix är under fjärde kvartalet 2019 – och första kvartalet 2020. Norra Tornen består sammanlagt av 320 bostäder i fördelade mellan de två höga huskropparna. Atrium Ljungbergs förslag. Två höghus på 118 respektive 121 meter. Totalt 17.300 kvm bostäder, 20.000 kvm kontor och 3.000 kvm publika lokaler.

 1. Illustration: Nyréns Arkitektkontor.
 2. Onsortiets förslag.
 3. Bakom det tredje förslaget fanns Skanska, Byggvesta och AFA Fastigheter.
 4. De föreslagna byggnaderna var 141 respektive 136 meter höga.20.300 kvm skulle vara student- och forskarbostäder samt hotell och 16.700 kvm planerades för kontor.
 5. Illustration: Wingårdh – Sauerbruch Hutton –BAU Totalt 56 lägenheter återstår att sälja i de båda höghuskropparna.

Här en planlösning för en lägenhet med sex rum och kök om totalt 199 kvm. Norra Tornen. Vy från Torsgatan i början av november 2018. Det nya landmärket syns tydligt även från långt håll, bland annat E4:an norrut, Stora Essingen och Ursvik. Flera kvarter i Hagastaden är färdigställda, men många återstår, bland annat flera österut och även hela omvandlingen av Gamla Karolinskas området.
Visa hela svaret

Vart ligger Biancas nya lägenhet?

Hösten 2021 köpte Bianca Ingrosso vad hon beskriver som sin drömlägenhet på Östermalm i Stockholm. En 300 kvadratmeter stor fyra med stort ljusinsläpp, kakelugn, stuckatur och tre meter i takhöjd. I april avslöjade hon också på sin blogg att prislappen för köpet låg på över 40 miljoner kronor.
Visa hela svaret

Vilket är Sveriges dyraste hus?

SVERIGES DYRASTE HUS ÄR TILL SALU FÖR 350 MILJONER KRONOR – SE ALLA BILDERNA – Villa Söderås på Lidingö är det dyraste huset som någonsin gått ut på Hemnet. Kolla in de spektakulära bilderna – bara den James Bond-inspirerande säljfilmen ska ha kostat en (!) miljon kronor att spela in. Vem Köpte Dyraste Lägenheten I Stockholm Det vackra huset med en fantastisk havsutsikt går under namnet Villa Söderås och ligger i Elfvik, längst ut på Lidingö.
Visa hela svaret

Var är det dyrast att bo i Sverige?

Nyheter – Smakar det så kostar det, i alla fall för den som vill bo på någon av stadens populäraste adresser. Ny statistik som Fastighetsbyrån sammanställt med hjälp av siffror från Svensk Mäklarstatistik visar vilka adresser som är de dyraste i Sverige.
Visa hela svaret

Vilket är Sveriges finaste hus?

Exclusive Design Villa Östersund/Villa Victor – Sveriges Arkitekter

Korad till “Best Architecture Single Residence Sweden” 2013 International Property Award har den 24 september 2013 avhållt sin galakväll i London där vinnarna i den Europeiska tävlingen presenterades under högtidliga former.Ross arkitektur & design representerades av ägarna Pål & Deirdre Ross och fick i konkurrens med flera svenska medtävlare ta emot guldpriset för “Best Architecture Single Residence Sweden”!

Ross tävlade med Villa Östersund/Villa Victor som tidigare erhållit utmärkelsen som Sveriges Vackraste villa 2009. Villan representerar en av över 220 unika Rossprojekt som skapats sedan 1996. Juryn, som består av ca 70 välkända och respekterade professionella inom branschen, har sedan 1995 delat ut pris till ledande, innovativa företag inom arkitektur och fastighetsutveckling från hela världen.

Orad till Heimbygdas byggnadsvårdspris 2010 Kategori III – Nybyggnad anpassad till lokal byggnadstradition “Villa Victor”. Valet av årets pristagare i kategorin “Nybyggnad anpassad till lokal byggnadstradition” kan kanske tyckas kontroversiellt. Exteriören kännetecknas av flera stora runda former som sammanfogats och som i vissa lägen framstår som pretentiös, men både exteriör och interiör kännetecknas samtidigt av en enkelhet och en konsekvens i uttryck, materialval och ytskikt.

De runda formerna, parade med en effektiv planlösning, ger mycket vackra och fantasifulla rum som väl ansluter till den omgivande naturen och den hänförande utsikten. Konsekvens och enkelhet, men även stora hus i dominerande lägen, är egenskaper som också återfinns i vår lokala byggnadstradition, därför framstår “Villa Victor” som ett exempel på fantasifullt nyskapande som både bygger på tradition och omgivningens förutsättningar.

 • Familjen Victor var länge intresserad av att bygga sig ett hus i det högt belägna Berge på Frösön.
 • Sedan tidigare kände man till arkitekten Pål Ross och hans lite speciella hus med runda former och han anlitades därför att rita familjens nya villa.
 • Huset omfattar totalt omkring 350 m 2 fördelade i två plan i suterräng.

Det övre planet rymmer en stor öppen enhet med bland annat kök, matrum och vardagsrumsfunktioner, fyra sovrum och flera badrum. I nedre planet är huvudentré, gästrum, relaxavdelning, arbets- och hobby-lokaler, garage och teknikutrymmen. Utvändiga väggytor liksom invändiga väggar är putsade och målade med en vit fasadfärg.

Ytterväggarna är konstruerade av armerade väggblock, “Dorocell byggsystem” i expanderad polystyren som i mitten fyllts med betong. Alla bjälklag är av betong med golv av sten eller trä. Alla undertak är målade med samma färg och kulör som väggarna. Yttertaket är av svartmålad falsad plåt. Bottenvåningens fasad samt vissa våtrumsväggar är klädda med en tunn mur bestående av tusentals små bitar av Offerdals-skiffer som byggherren själv kluvit.

Hans Victor har byggt i egen regi, först i samarbete med en byggfirma som gjort stommen och därefter genom att anställa olika hantverkare. “Villa Victor” är ett resultat av samverkan mellan en mycket medveten byggherre, en skicklig arkitekt och kunniga hantverkare som förverkligat visionerna och skapat vackra rum med ytor och detaljer som tar tillvara utsikten över odlingslandskapet och fjällvärden, liksom den nära kontakten med skogsdungen bakom huset.

Den enhetliga ytbehandlingen på väggar och tak framhäver rummens former och speglar olika ljus och dagrar. Huset är visserligen både större och dyrare än normalvillan men det är inte storleken och kostnaden i sig som ger det goda resultatet. Samma princip och tillblivelseprocess kan också tillämpas på ett betydligt mindre hus.

Därför inspirerar “Villa Victor” till ett fantasifullare byggande som bidrar till att utveckla vår lokala byggnadstradition. Korad till Sveriges vackraste villa 2009! Nu är det avgjort! Villa Östersund, ritad av arkitekt Pål Ross, är vackrast i landet.

Det har juryn på Sveriges störtsta tidning Vi i Villa bestämt, tillsammans med läsarna. Vinnaren korades bland totalt 770 tävlande bidrag från hela Sverige. • Denna villa har ett alldeles eget nordiskt uttryck. Den runda formen, de eleganta materialen och det vackra läget gör också att detta tävlingsbidrag står ut alldeles extra, säger Christopher Holmerin, juryordförande och nordisk förlagschef för interaktiva medier på viivilla.se och Bonnier Publications AB.

Den vinnande villan är vackert belägen på Östersunds och Frösöns högst belägna villatomt och stod klar 2007. Villan ägs av familjen Victor. • Vad fantastiskt roligt! Även om man själv tycker att huset är vackert, så är det ju inte säkert att andra tycker likadant, säger Hans Victor.

 • Vi föll själva för den runda formen.
 • Ingenting i naturen är fyrkantigt, så varför måste ett hus vara det? Huset är cirka 350 kvadratmeter stort och byggt i två plan i suterräng.
 • Exteriören präglas av den runda formen och stora partier av skiffer.
 • Från huvudvåningen har man en 180 graders panoramautsikt, där man en klar dag kan se ända till Norge.

Arkitekt SAR/MSA Pål Ross har sedan 1996 förnyat livsmiljöer och har prisbelönats 2013 av International Property Award med guldpriset för Best Architecture Single Residence Sweden, 2010 med Byggnadsvårdspris för Bästa Nybyggnad samt 2009 för Sveriges Vackraste Villa.
Visa hela svaret

Vem köpte Sveriges dyraste villa?

Svanberg ensam ägare till fastigheten – Carl-Henric Svanbergs hustru Louise är utsedd till juridisk byggherre för projektet. Maken står dock som ensam köpare av fastigheten. Carl-Henric Svanbergs townhouse i Lärkstaden i Stockholm Foto: HELEN RASMUSEN Expressen har tidigare talat med Louise Svanberg om husköpet i samband med att nyheten om deras köp blev känt, Hon sa att “det är inte så mycket att prata om”. Men i ett mejl berättade Carl-Henric Svanbergs hustru att de har köpt ett äldre hus i Stockholm och att renoveringen av fastigheten kommer att ta flera år.

 1. Det är korrekt, vi har köpt ett äldre hus i Stockholm, som ska renoveras över de kommande åren.
 2. I övrigt har vi inga kommentarer, löd beskedet.
 3. LÄS OCKSÅ: Svanberg utskrattad Stadsmuseets experter har tittat på huset och gav vissa pekpinnar innan bygglovet beviljades.
 4. Bland annat blev det bakslag på en tänkt balkong.

I dag är huset inkapslat med plast och byggnadsställningar. Ombyggnaden pågår för fullt utan insyn. Några månader efter att rekordköpet blev känt kunde Dina Pengar avslöja nästa rekordköpare i Stockholm: Katarina Martinson, 36, dotter till miljardären Fredrik Lundberg. Grannarna. Carl-Henric Svanbergs blivande bostad för 120 miljoner kronor är inkapslat under byggtiden. Närmast syns Katarina Martinsons inköpta hus för 125 miljoner. Foto: Leif Brännström Husägaren Katarina Martinson, gift med advokatsonen Carl, slog i höstas till och köpte Allerhuset för 125 miljoner kronor och slog därmed Carl-Henric Svanberg om titeln “ägare till Sveriges dyraste hus”.
Visa hela svaret

Är Sveriges dyraste hus sålt?

Sveriges dyraste hus är sålt ⋆ Hemverket Före detta VD på Ericsson Carl-Henric Svanberg har slagit ett något oortodoxt rekord. Tillsammans med hustrun Louise har han nämligen köpt Sveriges dyraste hus, skriver Expressen. Prislappen slutade på blygsamma 120 miljoner kronor.

Allras VD Alexander Ernstberger tog det tidigare rekordet när han köpte sin villa på Lidingö i fjol. Det huset kostade bara 50 miljoner. Så vilken sorts hembostad ger 120 miljoner egentligen? Inte någon felfri sådan, verkar det som. Louise Svanberg bekräftade till Expressen att huset, som totalt omfattar sex våningar, är i stort renoveringsbehov.

Totalt kommer renoveringarna kosta 15 miljoner kronor och åtminstone ta några år. – Det är korrekt, vi har köpt ett äldre hus i Stockholm, som ska renoveras över de kommande åren. I övrigt har vi inga kommentarer, sa Louise Svanberg i ett mail till Expressen.
Visa hela svaret

Vad får man för hus för 4 miljoner?

Nyckelfärdigt hus under 3 miljoner – är det möjligt? – Skulle du vilja ha ett nytt hus, men att någon annan tog sig an ansvaret för byggprocessen? Ja, i så fall låter ju ett nyckelfärdigt hus verkligen som lösningen för dig. Men att bygga hus kräver så klart inte bara att man investerar tid – det är ju också ett projekt som kostar mycket pengar.

 • Priset på ett nyckelfärdigt hus ligger i genomsnitt på runt 28,000 kronor per kvadratmeter.
 • Detta är som sagt endast ett genomsnitt och det går att hitta massvis med projekt som avviker från den siffran.
 • I det övre prisskiktet återfinns projekt som kostar ända upp mot 45,000 kronor per kvadratmeter, medan de allra billigaste nyckelfärdiga husen kan komma ner i en prislapp kring 23,000 kronor per kvadratmeter.

Var just ditt projekt hamnar på den här skalan avgörs av en rad olika faktorer. Om man ska bygga ett nyckelfärdigt hus för mindre än 3 miljoner kronor så behöver man försöka spara på slantarna i varje led av projektet. Detta ställer en del krav och innebär en del begränsningar på det hus som man uppför:

Tomten behöver vara platt och utan besvärliga markförhållanden under ytan. Om man behöver spränga för att få grunden på plats kommer totalpriset öka avsevärt.Huset behöver vara av en “enkel” modell, med en enkel konstruktion som gör att man kan undvika arbete som är mer tidskrävande och komplicerat.Antalet kök och badrum är begränsat till ett av varje typ. Anledningen till detta är att de här typerna av rum vanligtvis är de dyraste rummen att realisera i ett hus.Både invändigt och utvändigt är de material och produkter som används av en billigare prisklass.Storleken på huset överstiger inte 130 kvadratmeter. Om man utgår från det lägsta snittpriset per kvadratmeter på 23,000 kronor ger det att huset får vara på maximalt 130 kvadratmeter för att hamna på ett totalpris under 3 miljoner.130 kvadratmeter är nära nog ett minimum för en normal, fristående villa.

Vill du ha offerter på arbetet? Få 3 offerter här,
Visa hela svaret

Vilket område är dyrast i Stockholm?

Och de dyraste adresserna i Sverige – Inte helt oväntat återfinns de dyraste gatorna i storstadsområdena, och den absoluta majoriteten i Stockholmsområdet. Villavägen i Danderyd utanför Stockholm är den gata i Sverige som har högst genomsnittspris på bostäder, hela 18 830 000 kr.

På andra plats kommer Majvägen i Bromma, 18 111 667 kr, följt av Drakskeppsvägen i Täby, 17 335 714 kr och Constantiavägen på Lidingö, 16 956 250 kr. – Det är slående att se de höga snittpriserna på topplistan, men även att det är så stor skillnad mellan de dyraste adresserna i olika län. I år utmanar Norra Villavägen i Bjärred och två adresser i Göteborg Stockholm-gatorna som tidigare varit ensamma på topplistan.

Det handlar överlag om prestigefulla adresser i attraktiva områden och exklusiva bostäder som sällan kommer ut på marknaden, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.
Visa hela svaret

Vad kostar det att bo i norra tornen?

Sagan om de två tornen – och Oscars rekordpriser Sagan om de två tornen i Hagastaden har varit omkastande. Den tidigare byggherren kastades ut och senare planer har överklagats. Nu står det första tornet klart – och det är Stockholms innerstads högsta byggnad.

Den dyraste lägenheten högst upp har sålts för 66 miljoner kronor. Nu ska toppvåningen i nästa höghus säljas för 45 miljoner. Det bostadstorn som Oscar Properties nu färdigställt, som heter Innovationen, är 125 meter högt fördelat över 36 våningar. Det som ska byggas, som heter Helix, ska bli 110 meter högt över 32 våningar.

Se FV:s korta film om Norra Tornen, Det var den 17 juni 2013 som Oscar Properties vann markanvisningstävlingen i kamp mot förslag från Atrium Ljungberg och konstellationen Skanska-AFA-ByggVesta. I tidigare skede hade även Skandia Fastigheter och Bonnier-NCC varit med och arbetat med förslag men dragit sig ur.

 1. Norrmänn kastades ut Det var då fyra år efter att Stockholms stad tecknat ett markanvisningsavtal med norska Oslo Naeringseiendom avseende två kommersiella byggrätter, då kallade Tors Torn.
 2. Förhandlingarna avbröts två år senare eftersom staden inte ansåg att byggherren, som då fått in Peab som delägare, inte kunde redovisa en godtagbar ekonomisk kalkyl.

Duons plan var två tvillingtorn med en höjd om 140 meter. Projektet tappade därmed tid och tvingades till nystart. När Fastighetsvärlden pratade med dåvarande finansborgar Sten Nordin direkt efter att det offentliggjorts att Oscar Properties vunnit tävlingen var han nöjd med både utseende och ekonomi.

– Staden kommer med detta förslag att göra en vinst på några hundra miljoner. Med det gamla förlaget “Tors Torn” hade vi gjort en förlust på 400 miljoner kronor, sade Sten Nordin till Fastighetsvärlden. Fördelaktigt bud från OP Många tyckte dock vid tidpunkten att staden tog en risk att utse en relativt oerfaren byggherre till projektet framför de erfarna när det i mångt och mycket fanns ett fokus på genomförandekraft för att de aktuella fastigheterna inte skulle riskera att stå oexploaterade när grannhusen hunnit byggas klara.

Allmänna handlingar som Fastighetsvärlden tagit del av visar dock att Oscar Properties bud var betydligt mer ekonomiskt fördelaktigt för staden är konkurrenternas. OP bjöd 340 miljoner kronor för byggrätten, vilket var fem gånger mer än budet från trion Skanska-AFA-ByggVesta vars förslag fick arkitektoniskt godkännande.

Atrium Ljungbergs bud var 25 procent lägre, men ansågs vara “för anonymt för platsen”. Buden justerades efter omarbetningar. Det pris som OP skulle betala efter beslut i kommunfullmäktige sommaren 2014 landade på 305 miljoner. Men då fanns det politiker som ville att priset skulle höjas eftersom det blivit klart med en tunnelbanestation direkt i närheten.

I samband med att Oscar Properties vann tävlingen så sades att det högsta huset, Innovationen, skulle stå inflyttningsklart i juni 2017 och Helix i juni 2018. Överklaganden från bland annat länsstyrelsen kring detaljplanen och mest kritiskt har Luftfartsverket varit.

Det har försenat processen. Det har även inneburit att bolaget inte han sälja så många lägenheter i det andra höghuset innan marknaden hann vända nedåt och i det närmaste tvärdog. Rekordpris på 66 miljoner högst upp Första inflyttning i Innovationen ägde rum under sommaren 2018 och gällde då de lägre våningsplanen medan byggnation högre upp fortfarande fortgick.

Inflytt i Innovationen pågår till och med februari 2019. Av Innovationens 182 lägenheter har 179 sålts. Den översta lägenheten, Innovationen Penthouse, såldes i april 2018 för 66 miljoner kronor. Köparen fick då en bostad om 281 kvadratmeter, vilket ger ett kvadratmeterpris på 234.875 kronor.

– I en mer konkurrensutsatt marknad blir det allt viktigare att erbjuda bostäder som vågar sticka ut och Norra Tornen är helt unika i Stockholm. Denna försäljning visar att design och tidlöshet säljer och att det är något som våra kunder letar efter, sa VD Oscar Engelbert i samband med försäljningen.

Vem som köpt lägenheten är inte officiellt, men det är inte Engelbert själv. Lägenheten på 281 kvadratmeter har sju rum och kök fördelat på tre våningsplan. Bostaden har nio terrasser varav en är en privat takterrass med 360 graders utsikt över Stockholm.

Lägenheten på våning fem som återstår att sälja kostar drygt 5,5 miljoner och är en tvåa om 57 kvadratmeter. Det ger 96.667 kr/kvm. Grannhuset högsta till salu för 45 miljoner Höghusprojektet Helix, som ska byggas bredvid, innehåller 138 bostäder, varav 85 har sålts. Den översta våningen i Helix innehåller fem rum och totalt 196 kvadratmeter fördelat över två våningar.

Lägenheten ligger på våning 33 och priset är satt till 45 miljoner kronor, motsvarande 229.592 kr/kvm. Månadsavgiften är 10.164 kronor. Det spektakulära penthouset har en privat takterrass om 94 kvadratmeter, sju terrasser utöver takterrassen. Master bedroom har två klädkammare, en suite med badrum samt utgång till två egna terrasser.

Vill man betala tio miljoner mindre finns fortfarande en lägenhet med sex rum och totalt 199 kvadratmeter till salu. Den bostaden finns på våning 30. Den billigaste kvarvarande fastigheten finns på våning 13 och avser 57 kvadratmeter fördelat över två rum. Priset är 5,9 miljoner, motsvarande 115.686 kr/kvm.

Preliminär inflytt i Helix är under fjärde kvartalet 2019 – och första kvartalet 2020. Norra Tornen består sammanlagt av 320 bostäder i fördelade mellan de två höga huskropparna. Atrium Ljungbergs förslag. Två höghus på 118 respektive 121 meter. Totalt 17.300 kvm bostäder, 20.000 kvm kontor och 3.000 kvm publika lokaler.

Illustration: Nyréns Arkitektkontor. Konsortiets förslag. Bakom det tredje förslaget fanns Skanska, Byggvesta och AFA Fastigheter. De föreslagna byggnaderna var 141 respektive 136 meter höga.20.300 kvm skulle vara student- och forskarbostäder samt hotell och 16.700 kvm planerades för kontor. Illustration: Wingårdh – Sauerbruch Hutton –BAU Totalt 56 lägenheter återstår att sälja i de båda höghuskropparna.

Här en planlösning för en lägenhet med sex rum och kök om totalt 199 kvm. Norra Tornen. Vy från Torsgatan i början av november 2018. Det nya landmärket syns tydligt även från långt håll, bland annat E4:an norrut, Stora Essingen och Ursvik. Flera kvarter i Hagastaden är färdigställda, men många återstår, bland annat flera österut och även hela omvandlingen av Gamla Karolinskas området.
Visa hela svaret

Vad är Sveriges dyraste lägenhet?

Sveriges kanske dyraste lägenhet såld – för 104,5 miljoner Publicerad: 14 december 2015 Uppdaterad: 17 december 2015 I dag såldes lägenheten i centrala Stockholm för över 100 miljoner kronor.1 av 7 104,5 miljoner. Eller 250 000 kronor per kvadratmeter. Så mycket gick Stockholms och Sveriges kanske dyraste lägenhet loss på. – Det här är en lägenhet utöver det vanliga, säger den ansvarige fastighetsmäklaren Niklas Berntzon.
Visa hela svaret

Hur ser Sveriges dyraste lägenhet ut?

1. Sveriges dyraste lägenhet ligger på Strandvägen i Stockholm – Våningen på Östermalm har utsikt över Nybroviken och Stockholms city. Foto: Johan Nilson, Lagerlings För 79 miljoner kronor kan du köpa en stor hörnvåning med ljust och fritt läge på Strandvägen, Östermalm.

Ja, eller drömma om att köpa. För den här har så klart inte vem som helst råd med. Men det är fantastiskt att drömma sig bort till sjurummaren på 297 kvadratmeter i huset byggt 1888, med utsikt över ståtliga Nybroviken. Våningen har nyligen totalrenoverats och har nu högsta tänkbara standard, samtidigt som originaldetaljerna från 1800-talet har bevarats.

Här finns fyra sovrum, tre toaletter och två badrum. Den som tycker att 79 miljoner är lite väl saftigt kan i alla fall trösta sig med den obefintliga månadsavgiften – den här föreningen har så bra ekonomi att månadsavgiften är 0 kronor.1 AV 5 Ett av husets sovrum.

 • Foto: Johan Nilson, Lagerlings 2 AV 5 Den nära 300 kvadratmeter stora lägenheten har flera sällskapsrum.
 • Foto: Johan Nilson, Lagerlings 3 AV 5 Matsalen har stora ytor.
 • Foto: Johan Nilson, Lagerlings 4 AV 5 Köket, liksom övriga lägenheten, är renoverad.
 • Foto: Johan Nilson, Lagerlings 5 AV 5 Utsikten från lägenheten.

Foto: Johan Nilson, Lagerlings
Visa hela svaret