Var Kan Man Köpa Fyrverkerier I Stockholm?

Var Kan Man Köpa Fyrverkerier I Stockholm
Butiker

 • Billesholm: Sven Jönssons Cykel Billesholmsvägen 95.
 • Blackeberg: Film Blackeberg Holbergsgatan 51.
 • Boden: Godisarenan Pontonjärnvägen 2.
 • Bollnäs: Nisses fyrverkerier Kilbergsvägen 2.
 • Borlänge: Röda Ladan Herrgårdsgatan 12.
 • Enskede: Enskede Matolivs Nynäsvägen 324.
 • Eskilstuna: Mälardalens gross Emborgsgatan 3.
 • Frövi:

Meer items
Visa hela svaret

Vilka affärer säljer raketer?

Svea’s sortiment av fyrverkerier sträcker sig från raketbatterier till bombtårtor i skepnad av multibatterier men också mindre artiklar såsom våra populära airbombs. Inför varje säsong släpper vi ett fullproppat Sveablad med kampanjer och nyheter.
Visa hela svaret

Var säljs Man fyrverkerier?

Försäljning av fyrverkerier sker i utvalda varuhus och endast under perioden 27-31/12. Klicka på en vara nedan och välj ditt varuhus så ser du om just ditt varuhus säljer fyrverkerier. Läs mer om vår fyrverkeriförsäljning under Pressmeddelanden.
Visa hela svaret

Får man smälla raketer på sin tomt?

Fyrverkerier | Polismyndigheten Du kan behöva tillstånd från polisen för att få använda pyrotekniska varor så som till exempel fyrverkerier. Detta gäller både om de ska användas utomhus, inomhus eller i samband med ett evenemang. Du behöver söka tillstånd hos polisen om du vill avfyra fyrverkerier eller använda annan pyroteknik på en plats eller vid en tidpunkt där det finns risk för att människor, djur eller egendom skadas.

 1. Detta följer av 3 kap.7 § ordningslagen (1993:1617).
 2. Det kan till exempel vara på en plats och tid där många människor är i rörelse eller i närheten av hus eller andra byggnader.
 3. Att avfyra fyrverkerier på en allmän plats innebär i många fall risk för skada och olägenheter för andra.
 4. Tillstånd krävs även för användning av pyrotekniska varor vid allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar som hålls inomhus.
You might be interested:  När Slutar Grundskolan 2021 Göteborg?

Det finns tillfällen då undantag görs efter en prövning av polisen. Många kommuner har lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras. Det är därför viktigt att du kontrollerar med din kommun om vad som gäller där du vill vara. Observera att om du som arrangör planerar att anordna ett fyrverkeri för allmänheten kan detta under vissa omständigheter utgöra en offentlig tillställning, till exempel om du vill bjuda in publik till platsen där fyrverkerierna ska avfyras.
Visa hela svaret

Vad händer om man smäller smällare?

Straffet för användning av smällare är penningböter (3 kap.22§ andra stycket ordningslagen). Beloppet är ett engångsbelopp på mellan 200-4000 kr (25 kap.3§ brottsbalken).
Visa hela svaret

Vilka smällare är lagliga?

Smällare är förbjudna överallt i hela Sverige.
Visa hela svaret

Kan man beställa raketer?

Till vänster i menyn och nedan presenterar vi ett fulländat fyrverkerisortiment bestående av fyrverkeritårtor, bombbatterier, raket och fyrverkerisatser samt en massa andra kvalitetsfyrverkerier. I vårt sortiment finner Ni fyrverkerier för alla tillfällen, Nyårsafton, bröllop, födelsedagar, företagsevent.

Övriga högtider i världen som kan firas finner ni HÄR, Vi säljer fyrverkerier året runt. Vi har ett stort sortiment av fyrverkerier hemma på lager allt från konsumentpjäser du kan avbränna själv till stora professionella fyrverkerishower där vi tar hand om allt. Åldersgränsen för att köpa och hantera fyrverkerier är 18 år.

Vi säljer endast fyrverkerier över disk i butiken på lindhagensplan 45, 112 43 Stockholm. OBS! Vi skickar ej fyrverkerier. Välkommen!
Visa hela svaret

Vilka raketer får man köpa?

För att få köpa och använda fyrverkerier måste man ha fyllt 18 år. För vissa typer av fyrverkerier finns det dessutom särskilda regler. Ett sådant exempel är raketer med styrpinne där man både behöver tillstånd för hantering av explosiv vara, och en särskild utbildning för att få köpa och använda.
Visa hela svaret

You might be interested:  Varför Kallas Västerås För Gurkstaden?

Vilken tid är det olagligt att smälla raketer?

Frågor och svar om hantering av fyrverkeri och pyroteknik – Det krävs tillstånd från polisen att använda fyrverkerier och andra pyrotekniska varor inom tätbebyggt område eller om mycket folk är i närheten. Kontakta polisen på telefon, På Polisens webbplats finns mer, På Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbplats finns,

Svar: Det är tillåtet att avfyra fyrverkerier mellan klockan 23.00 på nyårsafton och klockan 00.30 på nyårsdagen. Övriga tider får du inte använda fyrverkerier eller andra pyrotekniska varor inom områden med (i princip tätbebyggt område) om du inte har, Svar: Nej, inte utan om du bor inom ett område med detaljplan. Den som inte följer de lokala ordningsföreskrifterna om fyrverkerier kan dömas till böter. Svar: Åldersgränsen för att köpa, inneha och använda fyrverkerier är 18 år. Svar: Vilken tid det ska vara tillåtet att avfyra fyrverkerier handlar om en avvägning mellan olika intressen. Många har upplevt att det varit tillåtet att avfyra fyrverkerier under för lång tid. En del önskar att användandet av fyrverkerier borde begränsas eller förbjudas helt. Kommunen har gjort bedömningen att fyrverkerier bör begränsas till tolvslaget på nyårsafton. Svar: Särskilda regler gäller för användande av fyrverkerier och annan pyroteknik vid vissa evenemang samt inomhus vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Vid tveksamhet bör du ta kontakt med Polismyndigheten för att bedöma om tillstånd behövs eller inte. Du når polisen på telefonnummer, Svar: Kontakta polisen på telefonnummer, Använd 112 vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö. Det är polisens ansvar att se till att ordningen upprätthålls. Svar: Kommunen har begränsat användandet av fyrverkerier i de lokala ordningsföreskrifterna. Kommunen har inte rätt att förbjuda försäljning eller användning av fyrverkerier. Kommunen får inte heller bestämma hur reglerna kring försäljning av de här varorna ska utformas. Det är frågor som bestäms i riksdagen. Däremot ska kommunen verka för att hanteringen av fyrverkerier sker på ett tillräckligt säkert sätt. Svar:

You might be interested:  Vad Gör Man På Nyår I Göteborg?

Från klockan 23.00 på nyårsafton till klockan 00.30 på nyårsdagen. Särskilda regler gäller för användande av fyrverkerier och annan pyroteknik vid idrottsevenemang, vissa andra evenemang och inomhus vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Vid tveksamhet bör du kontakta Polisen för att bedöma om tillstånd behövs eller inte. : Fyrverkerier
Visa hela svaret