Vad Har Hänt I Motala Idag?

Vad Har Hänt I Motala Idag
Vid kl 23:30 inkom uppgifter till polisen gällande ett våldsbrott utomhus i Motala. Flera polispatruller åkte till platsen för brottet och påträffade där en skadad person. Polispersonal påbörjade vård av den skadade personen som sedan överlämnades till ambulanspersonal.
Visa hela svaret

Vad händer i Hageby?

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 95-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Tretton personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Lösspringande hund i Hageby bet flera människor 19:36 Polisen fick samtal om en lösspringande svart större hund i Hageby och att den hade bitit en kvinna i handen samt på baksidan av kroppen. Flera patruller åkte till plastsen och en patrull kom plötsligt i närkontakt med hunden som sprang emot dem. Då avlossade polisen varningsskott och hunden vek av och försvann.

Patrullerna fick efter det tillstånd att avliva hunden om det var möjligt ur säkerhetssynpunkt med tanke på allmänheten.20:05 På Hagebygatan möter en annan patrull hunden som rusar mot dem. Patrullen skjuter verkanseld men resultatet blev att hunden försvann.

Sökandet fortsatte och det visade sig att tre personer drabbats av kontakt med hunden och dessa förhördes på sjukhuset. Vid 22-tiden avslutades insatsen utan att hunden hittats. En förundersökning om vållande till kroppsskada är öppnad. Uppdatering 25/12 11:38 Den senaste troliga observationen av “den svarta hunden” polisen fått in rör sig runt Ensjön, söder om Hageby, vid 23-tiden igår kväll.

Den har inte såvitt polisen känner till varit synlig idag.13:55 13:55 Polisen har omhändertagit en hund i trakten av Ensjön söder om Norrköping. Den sätts i samband med gårdagens händelser i Hageby där flera personer kom till skada av hundbett. Hunden kommer nu att tas om hand av kunnig personal som kommer att göra en första bedömning om hurvida veterinärvård behövs eller inte.

 1. Enligt lagen om tillsyn av hundar och katter kommer länstyrelen prova om polismyndighetens beslut fortsatt ska gälla.
 2. Om länsstyrelsen beslutar att Polismyndighetens beslut om omhändertagande ska fortsätta att gälla, ska länsstyrelsen skyndsamt ta över ansvaret för verkställigheten av beslutet.
 3. Länsstyrelsen får, efter utredning, besluta att hunden ska säljas, skänkas bort eller, om hunden utgör en fara för människor eller djur eller om det annars finns särskilda skäl, avlivas.14:48 Beslut är taget om att hunden ska kontrolleras av veterinär.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Visa hela svaret

Vad letar helikoptern efter?

🚁 Helikopter – polishelikopter eller ambulanshelikopter nära dig? Senaste händelserna som nämner ordet helikopter, Har du hört en helikopter som cirklar ovanför ditt hus eller område eller som åkt förbi? Kanske kan du hitta anledningen till det bland polisens händelser.

På den här sidan listar vi de polisnotiser som innehåller helikopter i någon form. Hittar du inte rätt händelse här så testa, eller se om aktuellt helikopter finns med på som t.ex. eller, Den svenska polisen har nio helikoptrar och de finns i,,, och, Helikopter används för räddningsverksamhet eller när grova brott har begåtts, t.ex.

för att följa gärningsmännens flyktväg efter ett väpnat rån. De används också för att exempelvis undsätta nödställda fjällvandrare eller för att övervaka demonstrationer. onsdag 14 december 09:43 På E18 vid Frösvi-tunneln kolliderar en lastbil med tunnelväggen.

 • En ambulanshelikopter är på väg till platsen och trafiken kommer att ledas om under pågående räddningsarbete.
 • Uppdatering, kl 10:18
 • Räddningstjänsten arbetar just nu med att försöka få loss föraren till lastbilen som har klämts fast.
 • Trafiken leds om via gamla E18 (länsväg 515) mellan trafikplats 140 och 141.
 • Uppdatering, kl 10:27

Ytterligare en lastbil är inblandad i olyckan. Den lastbil som har kört in i tunnelväggen har fått sladd i halkan. Därefter har personbilen bromsat och blivit påkörd av ytterligare en lastbil bakifrån.

 1. Två personer i personbilen är förda med ambulans till sjukhus, men ska inte vara allvarligt skadade.
 2. Uppdatering, kl 10:43
 3. Räddningstjänsten bedömer att E18 kommer att vara avstängd i 2-3 timmar.
 4. Uppdatering, kl 11:09

Ambulanshelikopter n har lyft med föraren till lastbilen. Skadorna ska vara allvarliga, men i övrigt oklara. Uppdatering, kl 11:17 E18 beräknas vara avstängd cirka 12 timmar innan trafiken åter kan släppas på. Detta enligt en ny prognos. Uppdatering, kl 11:59 Ytterligare en trafikolycka (singelolycka) har inträffat på E18 mellan Enköping och Frösvi-tunneln.

Föraren, en man i 25-årsåldern, är förd med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart. onsdag 07 december 02:36 Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utveckad villabrand i Hacksta. En man i 80-årsåldern är ensam skriven på adressen och hittas skadad av räddningstjänsten. Mannen förs till sjukhus med helikopter men avlider på sjukhuset.Branden utreds av polisen som allmänfarlig vårdslöshet och brandorsaken är i nuläget okänd.

Anhöriga har underrättats om dödsfallet. måndag 05 december 17:23 En skadad person har hittats utomhus i ett bostadsområde av en förbipasserande. Personen har troliga stickskador och det är i nuläget oklart vad som har hänt.Brottsplatsen spärras av för att eventuella spår ska kunna säkras av polisens kriminaltekniker.

Hundpatrull används också i arbetet. Dörrknackning har påbörjats i närområdet för att samla vittnesuppgifter. En förundersökning om försök till dråp alternativt mord är inledd. Ingen är ännu frihetsberövad i ärendet. söndag 04 december 06:49 Kl 22.43 Göteborg, grov misshandel/tre gripna Polis kallas till en bostad vid Bräcke Östergårds väg.

You might be interested:  När Öppnar Brödernas I Motala?

Boende har hört hur det pågår någon typ av bråk i en lägenhet, möjligen någon som slåss. Flera polispatruller åker till platsen. På väg fram får polisen uppgifter om att en eller flera personer ska ha lämnat bostaden springande, möjligen även med bil. Polis anträffar en man som man konstaterar har skador, möjligen knivskador.

 • Han ligger på marken.
 • Ytterligare en man anträffas, han har en skada på en hand även den möjlig knivskada.
 • Ytterligare en man kan knytas till händelsen.
 • Ambulans tillkallas.
 • Förundersökning inleds med rubricering grov misshandel.
 • Ingen av de skadade har dock livshotande skador.
 • En husrannsakan genomförs i den lägenhet som bråket troligen inträffat.

Polisen gör vissa beslag kopplade till bråket. Bl a misstänkt narkotika. Den person som har möjliga knivskador avförs med hjälp av ambulans till Sahlgrenska sjukhuset för kontroll. Vad själva bråket handlar om är inte fastställt. När det gäller övriga inblandade så var de troligen inte i behov av vård.

 1. Alla tre som polisen anträffat gripas misstänkta för grov misshandel.00.38 Vara, grov misshandel Polisen får larm om en pågående misshandel vid Hotellgatan.
 2. En person ska ligga på marken skadad och minst en gärningsman ska ha lämnat platsen.
 3. Den skadade uppges ha blivit nerslagen, inga tillhyggen är kända.

Den skadade beskrivs vara allvarligt skadad, HLR pågår på platsen. Polis och ambulans åker mot platsen. När polisen kommer fram så har ambulansen redan omhändertagit den skadade och hans skadeläge beskrivs som allvarligt. Detta gör att man tillkallar ambulanshelikopter för vidare transport till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Under tiden har polisen gripit en misstänkt gärningsman som förs till polisen i Lidköping. Gärningsmannen är född -05. Den skadade är en man i 35-årsåldern. Polisen utesluter inte att det finns fler gärningsmän. Skadeläget för den skadade är allvarligt och han kommer inte att vara tillgänglig för polisen under söndagen.

Kl 00.57 Sotenäs, trafikolycka med misstanke o rattfylleri En personbil och en A-traktor kolliderar vid Hasselösundsvägen. Inga personskador. Polis tillkallas då man misstänker att föraren av personbilen är påverkad. Föräldrarna till föraren av A-traktorn anländer till platsen i avvaktan på att polis kommer fram.

Ambulans tillkallas även för kontroll av de båda förarna. När polisen anländer så blåser föraren av personbilen positivt och han medtogs för provtagning. Denna förare är även misstänkt för hot mot tjänsteman (ambulanspersonal). Hur olyckan gått till och vem som är vållande i övrigt är inte känt. Kl 00.58 Lysekil, grov misshandel Polis larmas till Drottninggatan via SOS.

En man uppges blivit skadad av en kniv via en förbipasserande person på platsen. Även ambulans larmas till platsen. den skadade uppges ha skador i bålen, oklart skadeläge. Det framkommer sedan att den skadade ska sitta utanför sen egen bostad, skadad. Han uppges ha flera skador från kniv.

 • Han säger själv att stått utanför bostaden och rökte när några personer passerar och utdelar dessa knivstick.
 • Den skadade anträffas på platsen och polisen söker av närområdet där man finner en kniv.
 • Den skadade avförs från platsen med ambulans.
 • Skadeläget oklart men mannen uppges ha förlorat en hel del blod.

Den skadade är strax under 60 år. Polisen inleder förundersökning med rubricering grov misshandel. Ingen gripen. lördag 03 december 15:02 Olyckan ska ha inträffat på E20 i höjd med Västergården. Vägen är avstängd i båda riktningar. Flera personer involverade, oklart skadeläge men en person uppges sitta fast i en av bilarna.

Räddningstjänst, ambulans och polis finns på plats. En ambulanshelikopter har tillkallats. Avstängningen av vägen förväntas att pågå under en längre tid. Minst en person har/ska avföras från platsen i ambulans. Polisen misstänker drograttfylleri på en förare, provtagning kommer att ske på sjukhus. Helikopter n har landat vid olycksplatsen.

Läkare finns på plats. En person har avförts till NÄL med hjälp av ambulanshelikopter, skadeläge okänt. Båda fordon kommer att beslagtas av polisen. Bägare beställs. Denna händelse uppdateras inte mer idag. tisdag 29 november 06:57 Polis larmade till platsen.

Inga uppgifter om skadeläget. Uppdatering 07:27 En person förd till sjukhus i ambulanshelikopter, Uppdatering 10:03 En man i 60-årsåldern har avlidit till följd av olyckan. Anhöriga är underrättade. En anmälan gällande vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död är upprättad. Bilen och cykeln är tagna i beslag.

Ingen är delgiven misstanke i nuläget. måndag 28 november 00:00 Polis försöker stoppa ett fordon på E4 i höjd med trafikplats 188, Takpannegatan. Fodonet kör istället i hög hastighet norrut på E4. Ett flertal patruller engageras i händelsen. Fordonet anträffas sedan övergivet vid Lena Kyrka i Vattholma och patruller på marken får biträde av polishelikopter,

Även hundpatrull sätts in i sökandet efter personerna i fordonet. Efter en stunds sökande hittar polis tre personer som kan kopplas till fordonet. De frihetsberövas och transporteras till polisstationen. Misstanke om en rad brott uppkommer. Intitala brottsrubriceringar är grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

måndag 28 november 10:30 Under söndagskvällen anmäldes en äldre kvinna saknad. Polisen har sökt kvinnan och hon är ännu inte påträffad. Polisen söker i Haparanda med omnejd. På plats finns polisiära resuser med bland annat hund och helikopter, Hemvärnet och fjällräddare kommer också att hjälpa till i sökandet.

 1. Vinnan är 79 år, 160 cm lång, har grå-svart hår och bär glasögon.
 2. Hon bär eventuellt en röd/vit stickad mössa, svart jacka och täckbyxor.
 3. Om man ser kvinnan, ring polisen på telefonnummer 112.
 4. Om man gjort några tidigare iakttagelser, ring 11414.
 5. Fredag 25 november 20:39 Kvinnan är i 65-årsåldern, 165 cm lång med mörkt axellångt hår och var vid försvinnandet klädd i mörkblåa jeans, lila munkjacka och troligtvis senapsgul vinterjacka.

Kvinnan kan uppfattas som förvirrad. Polisen söker i Karlshamn med omnejd med bland annat hundpatrull och polishelikopter, Har du sett kvinnan? Ring polisen på telefonnummer 114 14. Ser du kvinnan i detta nu – använd larmnumret 112. Uppdatering klockan 00.50: Kvinnan är anträffad, vid god vigör.

 • lördag 19 november 20:52
 • Ambulans, räddningstjänst och polis är på väg till olycksplatsen.
 • Uppdatering klockan 21:24 En person har anträffats skadad, han är förd med ambulanshelikopter till sjukhus.
 • Tre personbilar kommer att bärgas från olycksplatsen.
You might be interested:  Hur Varmt Är Det I Vattnet Uppsala?

lördag 19 november 04:07 De fyra misstänkta inbrottstjuvarna avbryts av en boende som är hemma och de springer från platsen. Den boende som avbrutit inbrottsförsöket har fått lindriga skador men behöver inte sjukhusvård. Polis har sökt i området under natten och bland annat polishelikopter har deltagit i sökandet efter inbrottstjuvarna.

 1. lördag 19 november 06:35
 2. Anmälan om trafikolycka samt vållande till kroppskada kommer att skrivas.

fredag 18 november 22:21 Polis har anträffat en skottskadad person. En ambulanshelikopter har lastat den skadade för att transportera honom till sjukhus.

 • Polis är på plats för att söka efter gärningspersonen och inhämta information från vittnen som kan hjälpa polisen i utredningsarbetet.
 • En förundersökning rubricerad försök till mord samt grovt vapenbrott har inletts.
 • Uppdatering den 19 november kl 07.20

Ingen person är ännu frihetsberövad i ärendet och skadeläget på brottoffret är oförändrat. Polisen har under natten hållt förhör med ett antal personer, genomfört dörrknackning och inventerat kameramaterial i området. Polishund har har också sökt i området och en teknisk undersökning av brottsplatsen har skett.

 • Onsdag 16 november 11:40 Två män kom in i butiken och plockade på sig varor.
 • När personalen konfronterade dem visade en av männen upp en pistol i byxlinningen.
 • Därefter lämnade de butiken och sprang från platsen.
 • Ingen skadad.
 • Polisen har sökt efter männen med bland annat helikopter men ingen har ännu gripits.

En anmälan om rån samt grovt vapenbrott har upprättats.16:20 Uppdatering Polisen har genom inre och yttre spaning identifierat en adress som var intressant för utredningen, vid en husrannsakan där har polis gripit två misstänkta gärningspersoner. De misstänks för grovt vapenbrott samt rån, de misstänks då vara de gärningsmän som begått rånet mot butiken.

tisdag 15 november 20:32 Innan de bilburna poliserna var på plats sökte polishelikopter n av området från luften. Helikopter personalen och den patrull som var på platsen såg inga personer runt båten och det fanns heller inga tecken på att någon försökt stjäla båten. måndag 14 november 12:05 En skadad person anträffas utomhus i Märsta vid ett flerbostadshus och polis, ambulans och räddningstjänst larmas till platsen.

Den skadade personen är inte talbar och förs till sjukhus med ambulanshelikopter, I nuläget är omständigheterna kring hur personen fått sina skador okända men det går inte att utesluta brott och polisen inleder en förundersökning om försök till mord.

En person grips. Uppdatering klockan 20:00 Den frihetsberövade personen har anhållits av åklagare. torsdag 10 november 10:20 En kvinna har sågat sig i benet i samband med arbete i Östra Eka. Kvinnan är inte allvarligt skadad men får medfölja ambulanshelikopter till sjukhus. En anmälan kommer att skrivas om arbetsplatsolycka.

torsdag 10 november 08:26 Vid byggarbete i södra Gustavsberg kläms en man fast under fallande rör och skadas. Mannen tar sig själv fram från rören, men hans skadeläge är svårbedömt och han förs till sjukhus med helikopter, Han går heller inte att höra av polis om olyckan.

Vilken anmälan som kommer att skrivas är ännu inte bestämt. torsdag 10 november 09:00 Polisen, räddningstjänst och ambulans övar under dagen i området kring Sveaplan tillsammans med Stockholms stad. I övningen ingår ett stort antal andra personer och ett flertal blåljusenheter, bland annat helikopter,

Övningsområdet är avgränsat och uppmärkt. Tillträdet till övningsområdet är reglerat av säkerhetsskäl. onsdag 09 november 10:25 Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till Träleberg där en panna i en bostad exploderat. En kvinna har fått glöd på sig och blivit brännskadad.11.24 Kvinnan, som är i 45-års åldern, är förd med ambulanshelikopter till sjukhus.
Visa hela svaret

Har det hänt något idag?

Polisen fick samtal om flera gärningspersoner misshandlade ett brottsoffret utomhus på Wollmar Yxkullsgatan. När polisen kom till platsen var inga gärningspersoner kvar. Brottsoffret fördes till sjukhus med ambulans. Poliserna som arbetar på plats har fått fram att det var tre gärningspersoner som misshandlade brottsoffret med ett tillhygge.

Polisen misstänker även att han kan ha blivit skadad av ett vasst föremål. Polisen har inlett förundersökning angående försök till mord. Uppdatering klockan 11:21 Polisen har spärrat av brottsplatsen så att teknikerna kan undersöka den. Uppdatering klockan 12:31 Polisens arbete fortsätter, en gärningsperson är gripen och kommer förhöras.

Uppdatering klockan 13:33 Undersökningen av brottsplatsen är avslutad och platsen är inte längre avspärrad. Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna.
Visa hela svaret

Vad har hänt i Gårdsten?

Man skjuten till döds i Göteborg – misstänkt mord – En man har skjutits till döds i Gårdsten i Göteborg. Ingen misstänkt har gripits. – Polisen skickas till platsen och anträffar honom medvetslös i bilen, säger Anna Göransson presstalesperson hos polisen i region Väst.
Visa hela svaret

Vad har hänt i Gottsunda?

Kommande evenemang Vi gillar att ha aktiviteter och evenemang -stora som små för alla åldrar. Vi vill att våra gäster skall få träffas, umgås och uppleva roliga saker, vara delaktiga och smaka på Gottsunda. Vi har matfestival, Hiphop festival, Sagolördagar, eftermiddagsjazz, konstutställningar, pimpa pumpa, träffa tomten och ibland så pysslar vi.Har ni en idé så kontakta oss gärna.
Visa hela svaret

Vad har hänt i Österåker idag?

20 december 10:03, Trafikolycka, Österåker Polis och ambulans kallas till Bammarbodavägen i Åsättra med anledning av en trafikolycka. En personbil har kört in i ett träd i höjd med Höhamra efter Fåfängen från länsväg 276. Det är oklart om någon person skadats.
Visa hela svaret

När larmet går?

Antalet uppgifter som brandmän ska hantera har ökat – från början vad det främst bränder de skulle släcka, men sedan har det tillkommit allt från trafikolyckor och hjärtstillestånd till drunkningslarm och utsläpp av farliga ämnen. Brandmän ska idag också bland annat samverka med polis och ambulanspersonal vid terrorattentat och skolskjutningar.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vilken Tid Startar Stockholm Marathon?

Vad händer i Ljura?

Norrköping: En misshandel inträffade i natt i stadsdelen Ljura. Vittnen kunde se hur en kvinna blev misshandlad utomhus. Kvinnan kördes till sjukhuset av en polispatrull för att få sina skador undersökta. Efter förhör med kvinnan har polisen skrivit en anmälan om misshandel och olaga hot.
Visa hela svaret

Vad är Skänninge känt för?

Stadsbild – Utmärkande byggnader i Skänninge är främst Vårfrukyrkan, Stadshotellet, Rådhuset från 1700-talet, samt miljön kring torget och ner i “Gamla Skänninge”. Stadskärnan är välbevarad, med den mesta av handeln samlad kring torget. Torget är vanligtvis parkeringsplats, men till Skänninge Marken varje år är den navet för marknadsaktiviteterna.
Visa hela svaret

Varför hovrar helikoptern?

En svensk polishelikopter. En helikopter är en luftfarkost som flyger med hjälp av en eller flera horisontella motordrivna rotorer, En rotor kan liknas vid två eller flera roterande vingar och det är denna konstruktion som ger helikoptern dess mest unika flygegenskap: hovring, det vill säga förmågan att stå stilla i luften.
Visa hela svaret

Vad är det för helikopter om den är röd?

När ambulanshelikoptern har röd nivå innebär det att helikoptern är avställd på grund av tekniska skäl eller väderförhållanden som innebär att man inte kan flyga.
Visa hela svaret

När blev det blåljus?

Det yttre utseendet – Volvo Amazon, 1970 års modell. De vanliga radiobilarna har en polisdekor på utsidan som talar om att det är en polisbil; den har sett olika ut genom tiderna. När den kommunala polisen förstatligades infördes en enhetlig svart-vit målning och två fasta röda ljus på taket kompletterade med ett sökarljus och ett roterande gult ljus.1970 genomfördes “blåljusreformen” vilket innebar att de röda och gula ljusen ersattes med två (ibland ett) roterande blåljus på cirka 1 100 fordon.

Sökarljuset behölls. Den svart-vita färgen gjorde att ordet fjällko i slutet av 1950-talet blev slang för polisbil. Ursprungligen var det tänkt att taken skulle vara vita, men norrlandslänen protesterade, eftersom bilarna då skulle vara svåra att se om det var höga snövallar längs vägarna. År 1984 övergick man till en blå/gulrandig remsa, som sattes på helt vita bilar.

Detta gjorde att det var lättare att sälja bilarna, när de ansågs vara för gamla. Remsan består av en plastfilm med en självhäftande sida som trycks fast på bilen och någorlunda lätt att avlägsna. Då började även blåljusen att monteras på en båge och inte längre på själva taket.

I samband med detta försvann sökarljuset.1989 infördes stora blå dekaler på fram- och bakskärmarna, eftersom den designen ansågs vara tydligare än den förra typen. Under 1990-talet bytte man också ut de enkla roterande blåljusen på takbågen mot en ljusramp med bland annat blixtljus som sitter på taket.

Den är oftast tillverkad av företaget Standby, även om andra märken såsom Federal signal och Whelen förekommer ibland. Den 9 maj 2005 beslöt Rikspolisstyrelsen att successivt införa nya märkningar på polisbilarna under följande höst. De nya märkningarna är högreflekterande, och gör att polisbilarna blir nästan självlysande i mörker, men bilarna ska även synas bättre i dagsljus.

Den nya märkningen sitter på vita fordon och är blå och gul, det så kallade Battenburgmönstret, Tullbilarna är i grunden mörkblå med gul och blå dekor. Fram-, sido- och bakskärmar är märkta med “Tull”. Det engelska ordet för tull, “customs” är även vanligt förekommande på grund av den internationella verksamheten vid gränser, hamnar och flygplatser.

\

Gemensamt för polisen och tullen är att de har respektive myndighets märke på sina bilar, och att varje bil har ett eget anropsnummer, som ska synas från alla håll. Exempelvis finns numret på taket för att helikoptrar ska kunna se det. Samma sak gäller f ö även andra utryckningsbilar, såsom ambulanser och brandförsvarets fordon,
Visa hela svaret

Varför flyger polishelikoptern?

Polismyndigheten Spaning efter brottslingar, räddningstjänstuppdrag och transporter. Det är de tre viktigaste användningsområdena för polisflyget. Vad Har Hänt I Motala Idag Polisens nio helikoptrar är stationerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Östersund och Boden, och kan därmed användas för uppdrag över hela Sverige. De flesta uppdragen rör räddningsverksamhet eller grova brott där polisen vill

Färdas snabbt Få överblick över stora områden Söka av områden som är svårtillgängliga från marken.

Det kan handla om allt från att följa gärningsmännens flyktväg efter ett väpnat rån, till att undsätta nödställda fjällvandrare. Andra vanliga användningsområden är övervakning vid demonstrationer och transport av polisiära resurser som måste komma på plats snabbt, till exempel bombtekniker eller nationella insatsstyrkan.
Visa hela svaret

Vad händer på e6 an?

För närvarande finns inga aktuella störningar.
Visa hela svaret

Vad betyder polisens blåljus?

Så gör du när ett utryckningsfordon närmar sig – När ett utryckningsfordon närmar sig med blåljus och/eller sirener påslagna är du skyldig att underlätta framkomligheten. Det kan innebära att du kör ut på vägrenen eller dikeskanten för att kunna släppa förbi utryckningsfordonet.

 1. I stadsmiljö och vid tät trafik är det bra om du försöker väja åt samma håll som andra bilister bakom eller framför dig gjort.
 2. Gör det om det är lämpligt och möjligt.
 3. Det underlättar framkomligheten för utryckningsfordonet.
 4. För att kunna släppa fram det utryckande fordonet är du skyldig att göra det med stor försiktighet så att ingen kommer till skada.

Film: Så gör du vid utryckning
Visa hela svaret

Vad händer i Västerås blåljus?

Brand i flerfamiljshus. En polispatrull beordras till Kungsfågelgatan i Västerås för att bistå räddningstjänsten med en misstänkt brand. Enligt räddningstjänsten ska det inte föreligga någon spridningsrisk. Polisen misstänker att branden är anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättas.
Visa hela svaret