Vad Har Hänt I Kalmar Idag?

Vad Har Hänt I Kalmar Idag
24 december 09:41, Misshandel, Kalmar Bråk mellan flera personer utomhus. Polis skickas till Kaggensgatan med anledning av bråk mellan flera personer utomhus. Efter vad som just nu är känt har tre personer involverats i bråket. En man har utsatts för våld, det är just nu okänt om han är i behov av vård på sjukhus.
Visa hela svaret

Vad har hänt på Öland?

14 december 17:05, Brand, Mörbylånga Brand i villa i Algutsrum. Polis och räddningstjänst är på väg till platsen. Enligt initiala uppgifter brinner det i en villa på Möllstorpsgatan. Det ska inte befinna sig några personer kvar i huset.
Visa hela svaret

Finns det någon sjö på Öland?

Hornsjön Hornsjön är Ölands största sjö med en yta av drygt 200 hektar och som djupast är den cirka fyra meter. Sjön ligger i Horns kungsgårds naturreservat och är en viktig vattentäkt för norra Öland. Ursprungligen var Hornsjön av havsvik men som snörts av genom landhöjning.
Visa hela svaret

Vilka dog på Ölandsbron?

Publicerad 10 jul 2022 kl 18.04 Två män har dött i en trafikolycka på Ölandsbron på söndagen. En personbil och en motorcykel har kolliderat i rikting mot Kalmar. Under kvällen har det varit långa köer på bron. Två personer har dött i en trafikolycka på Ölandsbron.

  • Det var en bil och en motorcykel som kolliderade i riktning mot Kalmar på söndagen, det skriver polisen på sin hemsida.
  • Övriga omständigheter kring olyckan är i nuläget okända.
  • De omkomna är två män, den ena i 80-årsåldern och den andra i 65-årsåldern.
  • Ollisionen ska ha skett i riktning mot Kalmar men det är oklart hur olyckan har gått till.

Den äldre mannen färdades ensam i bilen och den yngre åkte mc:n, säger polisens presstalesperson Patric Fors till TT. Trafiken stängdes efter olyckan av, men cirka en timme senare har bron åter öppnats i bägge riktningarna. Polisen kommer att utreda om det begåtts något brott i samband med olyckan.
Visa hela svaret

Finns det poliser på Öland?

Vi behöver ha fler poliser på Öland I veckan presenterade polisen nyheten att det kommer 17 nya poliser till länet. Det är bra. Bättre vore om flera av dem fick Öland som utgångspunkt för arbetet. Publicerad 6 oktober 2018 Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland. Idag skriver Ölandsbladet om att antalet poliser som utgår från Borgholm blivit färre och färre de senaste åren. Men det kan bli bättring. Lokalpolisområdeschefen i Kalmar, Peter Lagerström, kunde i veckan berätta att det från och med november kommer nio nya poliser till Kalmar och Öland.

Ytterligare nio poliser ansluter under de närmaste månaderna till lokalpolisområdet Västervik, där Oskarshamn, Högsby, Mönsterås och Hultsfred ingår. Till det kan läggas att 24 polisaspiranter att göra sin praktik inom polisområdet Kalmar och Kronoberg från november och fram till nästa sommar. Medborgarna ska märka skillnad, lovar Peter Lagerström.

Vi får hoppas att det också inbegriper ölänningarna. För även om man kan ha full förståelse för att polisen måste kommendera personal till Kalmar när det så krävs är det också viktigt att poliserna finns i hela länet. Polisen mitt i gatan står är kanske en nostalgisk tanke som inte passar in på en modern verksamhet, men det är viktigt att polisen finns på plats och lär känna sina områden.

Det gör det så mycket lättare för dem att exempelvis ha kontakt med ungdomar och snabbt få sig en bild av vad som egentligen händer. Det kan kanske inte förhindra brottslighet som exempelvis droganvändande, men det kan göra att man snabbare kan agera snabbt och via sitt kontaktnät veta var man ska lägga sina resurser.

Öland, en ö, ett landskap, kan inte fortsätta avlövas på polispersonal. Det är bara att hoppas att de polisiära nytillskott som nu aviseras verkligen kommer Öland till del. Efter sommarens kassaskåpskupper och höstens larm om knarkproblem i bland annat Mörbylånga är det än mer viktigt att vi har en fungerade polisverksamhet på ön.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Gör Man I Lund?

Vem sköts i Kalmar?

Kalmar Publicerad 22 maj 2022 kl 23.55, uppdaterad 23 maj kl 04.56 En ung man hittades ihjälskjuten vid en lågstadieskola i Kalmar sent under söndagskvällen. – Det är otäckt och skapar massa frågor, säger skolans rektor Anders Hagman. Enligt uppgifter till P4 Kalmar har den avlidna kopplingar till det så kallade Norrlidengänget.
Visa hela svaret

Hur är det att bo i Mönsterås?

Flytta till Mönsterås kommun | Flyttahit.nu Här i Mönsterås är du omgiven av hav, skogar och sjöar. Du som bor här får naturupplevelser kultur och historia i ett paket. Och dessutom finns här sedan många år tillbaka regionens bästa näringslivsklimat. Ordet livskvalitet sammanfattar på ett enkelt sätt hur många upplever sin vardag i Mönsterås kommun.

Här finns det mesta nära och det finns egentligen inga avstånd att tala om. Du kan bo nära havet med tillgång till vår skärgård eller i vacker kulturbygd med tillgång till skog och mark. Vi har bra kollektivtrafik mellan orterna i kommunen och mellan de större orterna i länet samt närhet till flygplatsen i Kalmar.

Det gör det lätt för dig att kombinera arbete och studier med ett bra boende och tid för familjen. : Flytta till Mönsterås kommun | Flyttahit.nu
Visa hela svaret

Vad har hänt i Boden i natt?

Fyra förare har fått böter på grund av hastighetsöverträdelser. Just nu pågår en av årets mest intensiva trafikhelger. Polisen vill därför ta tillfället i akt att påminna om några saker för att du ska undvika att drabbas av en olycka. Håll hastighetsbegränsningarna och anpassa hastigheten till rådande väglag.

Håll avståndet till framförvarande fordon. Och kör alltid nykter! Se också till att vara ute i god tid. Ska du köra långt, se till att ta många pauser. Stressa inte. Kör försiktigt! Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna.

Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vilken Kanal Sänder Luleå Färjestad?

Vad ser man från en polishelikopter?

Svensk polishelikopter av typ Bell 429, En tidigare svensk polishelikopter av typen Eurocopter EC 135, Äldre polishelikopter av modell Bell 206 utanför Polismuseet i Stockholm, En polishelikopter är en helikopter som används av polisen, Vanliga användningsområden är trafikövervakning, eftersökning, biljakter, allmän övervakning, undsättning av nödställda eller kravallpolisverksamhet, I större städer används polishelikoptrar också som transportmedel för Nationella insatsstyrkan,
Visa hela svaret

Kan man dricka vatten på Öland?

I artikeln. Vattenrelaterade problem på Öland Låga grundvattennivåer och undermåligt drycksvatten Så renar du ditt vatten på Öland Öland är ett kargt landskap. Platt, med många egna grunda brunnar som inte håller kvalitet. Att grundvattennivån är låg är också ett enormt problem för öborna.
Visa hela svaret

Hur många bor på Öland 2022?

Öland är en ö som ligger i Östersjön utanför Sveriges sydöstra kust. Öland är Sveriges minsta landskap. Mellan Öland och fastlandet finns ett ca 6 km brett sund, Kalmarsund. Landförbindelse finns via Ölandsbron som går mellan Färjestaden på Öland och Kalmar på fastlandet.

Fakta om Öland
Längd 137 km
Bredaste Bredd 16 km
Landareal 1344 kvkm
Högsta Höjd 57,4 meter över havet
Antal invånare Ca.24 600
Landskapsblomma Ölandssolvända
Landskapsdjur Näktergal
Landskapsfisk Skrubbskädda
Landskapsinsekt Rosenvingad Gräshoppa
Landskapssten Ortoceratitkalksten
Landskapssvamp Vårmusseron
Landskapsrätt Kroppkakor & Lufsa
Kommuner Borgholm & Mörbylånga
Ölandsbron 6072 meter lång. Invigdes september 1972

Ölandsbron Ölandssolvända Berggrundet på Öland består till skillnad från på fastlandet av kalksten, viket innebär att särskilt växtligheten skiljer sig från den som finns i övriga Sverige. Öland har mestadels ett öppet och platt landskap där öppna torra, hedar, s k alvar, finns över stora områden.

You might be interested:  Var Lämnar Man Deklarationen I Norrköping?

Det största alvaret, Stora alvaret, är världens största beteshävdade alvarmark. Det är 260 km² stort och upptar en stor del av södra Öland. En mängd naturtyper förekommer. Jordarna är mycket tunna och områden med ett helt bart kalkstensgolv finns på flera ställen. Stora delar av Stora alvaret är naturreservat.

Liknande alvar finns på Gotland och Ösel. Stora alvaret Sydvästra Öland domineras av stora åkrar. Mellersta Öland domineras av ädellövskog, den s k Mittlandsskogen, men åker och våtmarker finns uppblandat med lövskogen. Flera skogsområden är naturreservat. Albrunna lund Norra Öland är mestadels ett öppet landskap där den höga klintkusten drar till sig intresse, den s k Stenkusten, Längst i norr finns en större barrskog, Böda ekopark, på sandiga dyner. Vid Bödabukten på nordöstra Öland finns långa sandstränder som lockar många besökare. Bödabukten Östra Ölands kust domineras av öppna betesmarker med många stenmurar, den s k sjömarken, Sjömark På Öland bor det ca 26 000 personer. Större tätorter är Mörbylånga, Färjestaden, Borgholm och Löttorp. Tack vare det öppna landskapet har man i alla tider nyttjat vinden för att mala säd och foder. Öland är därför känt för sina väderkvarnar, Idag finns det kvar ca 300 st. Lerkaka kvarnar Näringslivet på Öland domineras av turism och lantbruk. En mycket besökt plats är Byrums raukar, Byrums raukar Öland är också känt för sina fornborgar, Gråborg Många besökare lockas till den svenske kungens sommarresidens, Sollidens slott, Sollidens slott Under våren kommer många besökare för att få ta del av Ölands rikedom på orkidéer, På Öland finns 35 arter och underarter av orkidéer. Andra sevärdheter hittar du här, Det finns många vandringsleder på Öland, t ex Mörbylångaleden,
Visa hela svaret