När Töms Brevlådan På Söndagar Göteborg?

När Töms Brevlådan På Söndagar Göteborg
Posten har för att spara pengar på senare år slutat med helgtömning så inga brevlådor töms lördag eller söndag. För att ett brev ska komma fram en måndag behöver det skickas senast fredag innan helgen men helst på torsdagen.
Visa hela svaret

Finns det brevlådor som töms på söndagar?

PostNord genomför förändringar av brevlådors tömningstider För att möta digitaliseringen fortsätter PostNord effektiviseringen av verksamheten. Från den första juli upphör vi med tömning av brevlådor på söndagar och samtidigt genomförs förändringar av brevlådors tömningstider.

  1. Vi står mitt i det stora paradigmskifte som stavas digitalisering.
  2. Det påverkar PostNord inte bara genom att paketvolymerna ökar utan också genom att den andra delen av vår verksamhet, brevaffären, minskar drastiskt.
  3. Förändringen har kommit smygande sedan millennieskiftet men nu går utvecklingen fortare än tidigare.

Under slutet av 2018 föll brevvolymerna med ungefär 13 procent per månad. – En vanlig dag har vi ingen fysisk post att dela ut till en tredjedel av alla hushåll och om bara två år beräknar vi att vi endast har något att lägga i varannan låda. Det gör att intäkterna minskar snabbt men kostnaderna för att upprätthålla infrastrukturen är desamma.

  1. De enda intäkter vi har från brev är de som kommer från portot.
  2. Tyvärr är det en ekvation som blir allt svårare att få ihop, säger Annemarie Gardshol, chef för PostNord Sverige.
  3. För att möta utvecklingen och anpassa brevservicen till allmänhetens förändrade beteende effektiviserar PostNord löpande verksamheten.

En stor del av detta arbete är inget som påverkar varken kunder eller mottagare. I takt med att brevmängden minskar ser vi att antalet brev som postas i våra brevlådor eller lämnas in på våra serviceställen har mer än halverats de senaste 10 åren. Samtidigt har vi lika många brevlådor och ombud som tidigare att hämta inlämnad post från varje vardag.

  1. Idag har PostNord nära 22 000 brevlådor över hela landet, med söndagstömning på cirka 2 400 platser.
  2. Det finns inget krav på söndagstömning i regelverket, men vi har gjort det som en extra service motiverad av den historiska mängden brev.
  3. Från den första juli upphör vi med tömning av brevlådor och sortering av post på söndagar.
You might be interested:  Vem Är Artist Begärs Häktad Misstänkt För Rån I Stockholm?

Det innebär att brev som postas i brevlådor under en helg, eller efter tömning på fredagen, kommer att hanteras tillsammans med de brev som postas på måndagen. Detta ligger i linje med hur det ser ut i övriga Norden; varken Norge, Finland eller Danmark har idag brevlådetömningar på helgerna.

Den första juli kommer vi även att förändra tömningstiderna på de gula brevlådorna. De stora flertalet av brevlådorna kommer inte att få någon förändring alls medan vi på andra områden flyttar tömningstiden med en eller två timmar. På orter med mindre än 3 000 invånare som idag har haft brevlådetömning på eftermiddagen ändrar vi nu så att brevlådorna töms tidigare på dagen.

– De förändringar vi nu gör av verksamheten är en anpassning till det faktum att alla vi som bor i Sverige inte längre skickar eller tar emot lika många brev som förut. Förändringarna av brevlådors tömningstider och att vi upphör med tömning av brevlådor på söndagar ger såväl en substantiell ekonomisk besparing som besparingar på miljön.
Visa hela svaret

När tömmer posten brevlådorna Göteborg?

I övrigt är de vanligaste tömningstiderna kl.9:00 och kl.13:00. Den tidigaste tömningen sker klockan 9:00.
Visa hela svaret

När töms brevlådan på helgen?

11 juni 2019 18:05 11 juni 2019 18:05 När Töms Brevlådan På Söndagar Göteborg Det skickas färre och färre brev i Sverige och för den som tänker skicka ett brev från vårt område bör vara uppmärksam på att brevlådorna får nya tömningstider from den 1 juli. Nu gäller det att vara tidigt ute om man vill att brevet i bästa fall ska hinna fram till nästa dag. När Töms Brevlådan På Söndagar Göteborg Brevlådorna töms tidigare Den första juli kommer PostNord att förändra tömningstiderna på de gula brevlådorna. I vårt område flyttar tömningstiden med en eller två timmar på många brevlådor. – På orter med mindre än 3 000 invånare som idag har haft brevlådetömning på eftermiddagen ändrar man nu så att brevlådorna töms tidigare på dagen.

Exempel på tömningstider i Stenungsund from 1 Juli Stora Höga, Hemköp 13.00 (tidigare 17.00) Stenungstorgs Centrum 16.00 (tidigare 17.00) Circle K, Tjörnbron 09:00 (Tidigare 14.00) PostNord Företagscenter, Hantverkaren – Oförändrat kl 17 Slutar med tömning på söndagar Från den första juli upphör PostNord även med tömning av brevlådor och sortering av post på söndagar.

Det innebär att brev som postas i brevlådor under en helg, eller efter tömning på fredagen, kommer att hanteras tillsammans med de brev som postas på måndagen. Idag har PostNord nära 22 000 brevlådor över hela landet, med söndagstömning på cirka 2 400 platser.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vilka Utbildningar Finns I Sundsvall?

Kan man få brev på söndagar?

Töms brevlådor på helgen eller söndagar? – Posten har tyvärr slutat att tömma brevlådor på helgen. Helgtömning på söndagar upphörde första juli 2019.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att skicka brev till Göteborg?

Leveranstider för avtalskunder – 1:a-klassbrev Första alternativt andra vardagen efter inlämning, se även leveranstider för 1:a-klass brevtjänster (pdf) Expressbrev Vardagen efter inlämningsdagen, utom i vissa geografiska riktningar, se leveranstider för Expressbrev (pdf) Rek Vardagen efter inlämningsdagen, utom i vissa geografiska riktningar, se leveranstider för 1:a-klass brevtjänster (pdf) Värde Vardagen efter inlämningsdagen, utom i vissa geografiska riktningar, se leveranstider för 1:a-klass brevtjänster (pdf) Ekonomibrev Inom fyra vardagar.
Visa hela svaret

Kan post komma fram samma dag?

Jetpak direct – Inte bara vår, utan marknadens snabbaste tjänst för leveranser dörr till dörr. Levereras samma dag inom några timmar.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar inrikes post?

Leveranstid för Brev – Leveranstiden är olika för olika länder. Inom Sverige är brevet normalt framme inom två vardagar. Europas huvudstäder når du inom 2–5 dagar. Se när ditt brev kan vara framme.
Visa hela svaret

Får man brev på helgen?

Nu levererar PostNord på lördagar till två miljoner hushåll I takt med att allt fler e-handlar utökar PostNord sina leveranser till att omfatta sex dagar i veckan. Omkring två miljoner hushåll kommer att kunna få sina paket levererade på lördagar från och med mitten av november. När Töms Brevlådan På Söndagar Göteborg Under 2020 ökade e-handeln med 40 procent och i den senaste E-barometern, presenterad under Retail Day den 21 september, är det tydligt att tillväxttakten inte kommer att avta. Under andra kvartalet 2021 ökade e-handeln med ytterligare 16 procent. – E-handelsföretagens lagerverksamheter har i allt högre utsträckning öppet under helgerna.

Det betyder att även vi på PostNord utökar våra tider. Konsumenterna förväntar sig hög flexibilitet och tillgång till sina köp. Dessa förväntningar vill vi självklart leva upp till, säger Peter Hesslin, chef för e-handel. PostNord kommer under hösten att införa en rad förändringar för att öka både kundnytta och kundnöjdhet genom att förenkla de interna processerna.

Fler dagar för hemleveranser är en av dessa förändringar. Tidigare år har PostNord utökat sin service under högsäsong, det vill säga perioden mellan Black Friday och jul, och nu när kunderna skickar allt fler paket blir den servicen PostNords nya standard.

Uppsala, Helsingborg, Lund, Trelleborg, Landskrona och utvalda områden i Stockholm, Göteborg och Malmö kommer i ett första steg att kunna få leveranser hem på lördagar. I ett nästa steg får boende i fler av Sveriges större städer samma service. – Vi har ett tydligt fokus med utvecklingen av våra tjänster, vi ska skapa bra och smidig service! Jag är stolt över att vi nu kan leverera på ännu fler tider till två miljoner hushåll, vilket i runda slängar innebär nära fyra miljoner människor, säger Peter Hesslin.

You might be interested:  Vad Kostar Månadskort I Malmö?

Hemleverans på lördagar införs den 13 november för tjänsten MyPack Home. Samtidigt utökar PostNord lördagsleveranserna till ombuden för tjänsten MyPack Collect. Även PostNords paketboxar i de ovan nämnda områdena får lördagsutkörning. Läs mer på postnord.se.
Visa hela svaret

Vilka dagar får man post i brevlådan?

Så här går det till – Med varannandagsutdelning får du brev, tidningar och reklam varannan vardag om det finns brev att dela ut till dig. Brevbärarna delar ut post varje dag, men går olika rundor beroende på vilken dag det är. Under en vanlig vecka kan brevutdelningen se ut så här:

Dag 1, 3 och 5 (måndag, onsdag och fredag) besöks område 1. Dag 2 och 4 (tisdag och torsdag) besöks istället område 2.

Nästföljande vecka byter område 1 och område 2 plats. När en röd dag infaller på en vardag förskjuts schemat, så de som skulle få post den röda dagen får sina försändelser vardagen därpå. När Töms Brevlådan På Söndagar Göteborg : Varannandagsutdelning – när kommer posten?
Visa hela svaret

Varför får man inte post på helger?

E-handelsföretagens nya öppettider ger högre krav från konsumenterna – Som en konsekvens av den ökade e-handeln har nu e-handelsföretagen i allt större utsträckning öppet på helger. De nya öppettiderna har lett till att konsumenterna fått högre krav på flexibla och tillgängliga leveranser.

Under högsäsongen tidigare år har PostNord utökat sin service, då kring perioden mellan Black Friday och jul. Eftersom kunder nu skickar fler och fler paket blir den utökade servicen en ny standard. Att utöka våra tillgängliga dagar för leverans ser vi som ett sätt att leva upp till kundernas nya förväntningar.

E-handelsföretagens lagerverksamheter har i allt högre utsträckning öppet under helgerna. Det betyder att även vi på PostNord utökar våra tider. Konsumenterna förväntar sig hög flexibilitet och tillgång till sina köp. Dessa förväntningar vill vi självklart leva upp till.
Visa hela svaret

Finns det någon brevlåda i Stockholm som töms på söndagar?

Helgtömning av brevlåda Posten har för att spara pengar på senare år slutat med helgtömning så inga brevlådor töms lördag eller söndag. För att ett brev ska komma fram en måndag behöver det skickas senast fredag innan helgen men helst på torsdagen.
Visa hela svaret