När Öppnar Hm Home Örebro?

När Öppnar Hm Home Örebro
H&M Home går igenom en stor expansionsfas i Sverige just nu och öppnar på flera nya ställen. Nu slår kedjan upp portarna till en ny butik i Örebro. H&M Home har öppnat flera nya butiker i Sverige under det senaste året. Nu har kedjan bestämt sig för att expandera ytterligare och slår upp portarna till en butik i Örebro. H&M Home öppnar fler butiker i Sverige. I Marieberg galleria får H&M en större butik än tidigare med konceptet H&M Home. – Marieberg är ett starkt köpcentrum och vi är nöjda med försäljningen där. Det känns jättekul att få göra ett fullkoncept i Marieberg med H&M Home och ungdomskonceptet Divided, säger Daniel Ervér, H&M Sveriges landschef, till Na.se,
Visa hela svaret

När öppnar HM Home?

H&M byter lokal och öppnar H&M Home i Frölunda H&M utökar och öppnar H&M Home på Frölunda Torg, i Göteborg, under sensommaren 2022. Butiken flyttar in i nya större lokaler på 2.300 kvadratmeter. Fastigheten ägs av Skandia Fastigheter. Nu står det klart att H&M utökar och öppnar H&M HOME och därtill adderar konceptet Divided till butiken på Frölunda Torg.

 1. Hyresvärden Skandia Fastigheter har länge haft en dialog med H&M om att hitta större lokaler för att de fullt ut ska kunna visa upp hela sitt sortiment och erbjuda kunderna i lokalområdet den bästa möjliga shoppingupplevelsen.
 2. Detta blir verklighet i slutet av sommaren 2022 då den nya butiken planerar att öppna.

– H&M har visat en stark önskan under många år om att byta till större lokaler för att kunna erbjuda konceptet Home och det känns fantastiskt att äntligen få chansen att tillgodose detta behov. Att våra besökare kan shoppa i en större butik där vi dessutom erbjuder H&M Home känns såklart extra roligt.

Den utökade butiken kommer att driva fler besök till Frölunda Torg och ytterligare stärka köpcentrumets attraktionskraft, säger Bo Jansson, Fastighetschef på Skandia Fastigheter. Den nya butikens stora och ljusa lokaler ligger belägna på övre plan i den del av köpcentrumet som nyinvigdes 2009 med KappAhl, Gina Tricot och New Yorker som närmsta grannar.

Butiksytan utökas med 1.100 kvadratmeter jämfört med dagens butik och kommer att vara fördelad på två plan med en intern rulltrappa. Skriv upp dig på våra mejllistor för att inte missa något: sammanställningar över senaste veckan, nya tjänster på FV Jobb och seminarieinformation – samtliga tjänster är Gratis,
Visa hela svaret

När öppnar HM i Umeå?

Öppettider

Måndag – Fredag 10:00 – 20:00
Lördag – Söndag 10:00 – 18:00

Visa hela svaret

När öppnar HM Malmö?

ÖPPETTIDER

Måndag 10–20
Torsdag 10–20
Fredag 10–20
Lördag 10–18
Söndag 10–18

Visa hela svaret

När stänger HM i Skövde?

H&M stänger sin butik i gallerian Commerce i centrala Skövde 31 augusti. Det rapporterar Skaraborgs Allehanda. ‘Som ett led i företaget kontinuerliga arbete med att säkerställa att man har rätt butiksutbud innebär det ibland att vi behöver stänga butiker.
Visa hela svaret

Varför stänger hm?

Så många butiker ska H&M stänga H&M-gruppen siktar nu på att stänga cirka 165 butiker netto under räkenskapsåret 2021/2022 som sträcker sig till och med november. Tidigare besked var att cirka 178 butiker netto skulle stängas under året.

Det framgår av rapporten för det tredje kvartalet.Under det föregående räkenskapsåret 2020/2021 stängde H&M-gruppen netto 217 butiker.Under 2021/2022 planeras antalet stängningar uppgå till cirka 254 butiker (tidigare 272) och antalet nyöppningar väntas bli cirka 89 stycken (tidigare 94).Under resterande del av räkenskapsåret väntas H&M lanseras i Ecuador och Kosovo, vilket bolaget meddelat tidigare.”Bolaget accelererar expansionen i region Nord- och Sydamerika, med fokus på Latinamerika”, heter det i delårsrapporten.H&M-gruppens nedstängning av butiksverksamheten i Ryssland fortsätter och kommer att vara helt klar i “en nära framtid”.Det sade H&M-gruppens vd Helena Helmersson på torsdagens telefonkonferens.Till dags datum har drygt 30 av 172 butiker i Ryssland stängts permanent.”Vi försöker att sälja en majoritet av lagret (i Ryssland)”, sade vd:n.

H&M meddelade i mitten av juli att bolaget påbörjar en avveckling av sin verksamhet i Ryssland, givet “nuvarande utmaningar” att bedriva verksamheten och en oförutsägbar framtid. Som en del i avvecklingsprocessen öppnade H&M-gruppen tillfälligt sina fysiska butiker för att sälja det återstående varulagret i Ryssland.
Visa hela svaret

När öppnar HM i Nacka Forum?

Imorgon öppnar H&M Home i Nacka Forum tor, mar 21, 2019 15:20 CET Nacka Forum fortsätter att stärka sitt breda butiksutbud med ny öppning av H&M Home butik på fredag 22/03. Den nyrenoverade H&M butiken har fått en större yta på totalt 2700 kvm och erbjuder dam, herr, Divided, Kids, Beauty och Home sortiment.

 • – Under 2018 öppnade vi 8 nya butiker och restauranger och vi tycker det är mycket kul att kunna fortsätta att stärka centrumets utveckling och utbud efter våra besökares behov och efterfrågan med flera nya koncept under 2019, säger Sofia Rundström, Centrumchef i Nacka Forum.
 • Den nya öppningen kommer att firas i centrum med erbjudanden och aktiviteter under dagen för besökare att ta del av. Läs mer på
 • För mer information, vänligen kontakta: Sofia Rundström, Centrumchef Nacka Forum, Unibail-Rodamco-Westfield
 • +46 (0)73 662 35 17,
 1. Amelie Argenti, Communication Manager Nordics, Unibail-Rodamco-Westfield+46 (0)76 525 56 06,
 2. Nacka Forum

Nacka Forum är det största köpcentrumet i området öster om Stockholms innerstad och rymmer 125 butiker, restauranger och caféer i fyra plan. Här finner du bland annat mode, inredning, teknik, restauranger och caféer. På 54 000 m2 ryms även matbutiker, systembolaget, apotek, bibliotek samt banker, sjukvård, kontor och mäklare.
Visa hela svaret

Varför är HM i Katrineholm stängt?

H&M stänger sin butik i Kvarnengallerian i Katrineholm tillfälligt – för att komma tillbaka starkare. ‘Vi vill erbjuda våra kunder den bästa möjliga shoppingupplevelsen och ha dem i centrum i allt vi gör’, säger presskontakt Laura Mendez Blanco.
Visa hela svaret

När ska HM stängas?

H&M siktar på att stänga cirka 165 butiker netto under räkenskapsåret 2021/2022 (exklusive Ryssland, Belarus och Ukraina). Tidigare besked var att 178 butiker netto skulle stängas. Alltså 7 procent förre än vad som tidigare rapporterats. Det framgår av modejättens rapport för det tredje kvartalet.

 • H&M föll tungt på sur börs.
 • Bolaget redovisade en betydligt lägre vinst än väntat, 902 miljoner kronor under förra kvartalet.
 • Lädbolaget föll tillbaka 5,9 procent och stängde på under 100 kronor.
 • Räkenskapsåret sträcker sig till och med november.
 • Under det föregående räkenskapsåret 2020/2021 stängde H&M-gruppen netto 217 butiker.

Under 2021/2022 planeras antalet stängningar uppgå till cirka 254 butiker (tidigare 272) och antalet nyöppningar väntas bli cirka 89 stycken (tidigare 94). Det framgår inte i vilka länder som bolaget stänger merparten av butikerna. Under de första nio månaderna av räkenskapsåret har H&M-gruppen stängt 137 butiker netto, varav H&M står för 120, COS för 11 och Monki 9.

 1. H&M Home ökade med totalt fyra enheter.
 2. Per den 31 augusti 2022 ingick 4.664 (4.856) butiker i H&M-gruppen.
 3. H&M finns i 77 länder.
 4. Under 2022 lanseras H&M på sex nya marknader.
 5. Ambodja öppnade via franchise i mars.
 6. Nordmakedonien öppnade i augusti och även via franchise i Costa Rica.
 7. De resterande nya H&M-marknaderna under 2022 blir Ecuador, Kosovo samt via franchise i Guatemala.

Till dagens datum har drygt 30 av 172 butiker i Ryssland stängts permanent. Som en del i avvecklingsprocessen beslutades att öppna fysiska butiker tillfälligt under en begränsad period för att avyttra kvarvarande varulager i Ryssland. Även verksamheten i Belarus kommer att avvecklas.
Visa hela svaret

Har HM stängt i Ryssland?

H&M stänger ryska flaggskeppsbutiken Publicerad 25 nov kl 8.36 Uppdaterad 25 nov kl 9.24 Butiken ligger på Tverskajagatan och ansluter till de 114 av totalt 146 butiker som H&M redan stängt i Ryssland. H&M avvecklar sina butiker i spåren av Rysslands invasion av Ukraina.
Visa hela svaret

När kom HM till Sverige?

1947 öppnade Erling Persson butiken Hennes i Västerås. I dag har H&M -gruppen flera tydligt definierade varumärken som tillsammans gör mode och design tillgängligt för människor världen över. H&M köper 2008 modeföretaget FaBric Scandinavien AB med varumärkena Cheap Monday, Monki och Weekday. H&M Home lanseras 2009.
Visa hela svaret

Vart stänger hm?

H&M i Mörby i Danderyd (Skandia fastigheter) H&M i Kiruna (LKAB) H&M i Ersboda i Umeå (Trophi) Afound I Malmö (Vasakronan)
Visa hela svaret

När stänger HM i Sundsvall?

Öppet idag 10:00 ‑ 20:00 Öppet idag 10:00 ‑ 20:00 Öppet idag 10:00 ‑ 20:00 Se alla våra öppettider

Circuit

Circuit – home of circular choices Circuit partners Loppis Swop

Butiker Presentkort Service

Informationsdisk Upphittat och borttappat Gratis parkering Gratis Wifi Budbee Instabox Lekytor Rullstolar och shoppingvagnar Toaletter Kontantcenter & uttagsautomat

Foodpark

Foodpark Veckans lunch

Lämna Feedback Om oss

Birsta City Hållbarhet Hitta hit Ta bussen Hyr lokal Hyr eventyta/Pop Up Hyr konferensrum Köp digital reklamplats Kontakt IKEA

Mer

Circuit

Circuit – home of circular choices Circuit partners Loppis Swop

Butiker Presentkort Service

Informationsdisk Upphittat och borttappat Gratis parkering Gratis Wifi Budbee Instabox Lekytor Rullstolar och shoppingvagnar Toaletter Kontantcenter & uttagsautomat

Foodpark

Foodpark Veckans lunch

Lämna Feedback Om oss

Birsta City Hållbarhet Hitta hit Ta bussen Hyr lokal Hyr eventyta/Pop Up Hyr konferensrum Köp digital reklamplats Kontakt IKEA

Måndag – Fredag 10:00 – 20:00 Lördag – Söndag 10:00 – 18:00 Alla öppettider med helgdagar

Circuit Butiker Presentkort Service Foodpark Lämna Feedback Om oss Mer

You might be interested:  Vad Kostar Månadskort I Malmö?

Stäng Circuit

Circuit – home of circular choices Circuit partners Loppis Swop

Butiker Presentkort Service

Informationsdisk Upphittat och borttappat Gratis parkering Gratis Wifi Budbee Instabox Lekytor Rullstolar och shoppingvagnar Toaletter Kontantcenter & uttagsautomat

Foodpark

Foodpark Veckans lunch

Lämna Feedback Om oss

Birsta City Hållbarhet Hitta hit Ta bussen Hyr lokal Hyr eventyta/Pop Up Hyr konferensrum Köp digital reklamplats Kontakt IKEA

H&M erbjuder mode och kvalitet till bästa pris och vänder sig till alla modeintresserade med sitt breda sortiment. Bland de olika koncepten dam, barn, herr och ungdom hittar du allt från uppdaterade klassiker och basplagg till kläder som speglar de allra senaste internationella trenderna. Därtill finns underkläder, sportkläder, accessoarer och kosmetik.
Visa hela svaret

Hur många dagars öppet köp hm?

ALLMÄNNA VILLKOR – 1. Allmänt Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden (hädanefter kallad “du”) hos H & M Hennes & Mauritz Sverige AB (org.nr 556151-2376), hädanefter kallat “H&M”, “oss” eller “vi”, på H&M:s webbplatser, appar eller via telefon (gemensamt kallade “hm.com”).

Genom att använda hm.com och/eller göra en beställning, godkänner du att följa villkoren som anges i detta dokument (“Villkoren”). Försäkra dig om att du har läst igenom och förstått Villkoren innan du gör din beställning. Beställningar kan endast göras av personer över 18 år, som inte står under förmyndarskap eller agerar i egenskap av företag och som har en leveransadress i Sverige.

Beställningar med presentkort kan göras av personer från 16 år. Att produkter eller tjänster tillhandahålls på hm.com vid en viss given tidpunkt, innebär eller är inte en garanti för att dessa produkter eller tjänster alltid är tillgängliga. Vi förbehåller oss rätten att när som helst sluta sälja en produkt.

 1. Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor efter behov, utan att meddela dig på förhand.
 2. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den version som finns tillgänglig på hm.com vid den tidpunkt då du gör din beställning.
 3. H&M vill tillhandahålla bästa möjliga onlineupplevelse.
 4. För att möjliggöra detta måste vi säkerställa att våra tjänster går som ett urverk.

Du förstår och godkänner att inte (i) publicera, överföra, distribuera på nytt, ladda upp eller främja någon kommunikation eller innehåll som skulle kunna skada eller ha en negativ effekt på vårt företag, vår verksamhet, våra produkter eller tjänster; (ii) agera på ett sätt eller använda en enhet som begränsar, hindrar, stör eller helt stoppar någon annan användare från att använda eller ha glädje av webbplatsen hm.com, eller som påverkar webbplatsens säkerhet eller (iii) använda någon enhet eller försöka använda någon sökmotor, programvara, verktyg, agent, skript eller annan enhet eller mekanism (inklusive, och utan begränsningar, spindlar, botprogram, krypare, avatarer eller intelligenta agenter) för att navigera eller söka på webbplatsen eller kopiera innehåll från webbplatsen.

 • När det gäller användare som bryter mot denna klausul eller någon annan klausul i dessa villkor förbehåller vi oss rätten att omedelbart neka dem tillgång till webbplatsen och stänga ner deras konton.2.
 • Priser och avgifter De priser som anges på hm.com är inklusive lagstadgad mervärdesskatt, och exklusive fraktkostnaden.

Fraktkostnaden för varje beställning kan variera beroende på storleken eller vikten på de beställda artiklarna. Kostnaden för olika leveranssätt anges tydligt under beställningsprocessen i kassan. Vår standardfraktkostnad är 39,30 SEK, men för vissa skrymmande produkter är standardfraktkostnaden 249 SEK.

 • Om vi inte kan leverera alla varor i din beställning samtidigt, utan måste dela upp den på flera leveranser, debiterar vi inga ytterligare fraktkostnader för efterföljande standardleveranser.
 • Om du köper skrymmande produkter från olika externa märken kan du komma att debiteras en fraktkostnad på 249 SEK per försändelse.

Samtliga fraktkostnader visas i kassan. Priserna kan variera mellan butik, katalog och online.3. Beställning/upprättande av avtal Du kan göra dina beställningar via hm.com eller via telefon. Besök gärna våra kundservicesidor för mer information. När du har lagt din beställning, mejlar vi dig en orderbekräftelse, under förutsättning att du har försett oss med din e-postadress.

 • Om vi av någon anledning inte kan skicka din beställning, kommer vi att informera dig om detta snarast möjligt.
 • Om vi redan har mottagit betalning för en sådan beställning, kommer vi att återbetala det aktuella beloppet med hjälp av samma betalningssätt som du använde då du gjorde din beställning, i den mån detta är möjligt.

Om återbetalningen av något skäl måste ske på ett annat sätt, kommer en H&M-medarbetare att kontakta dig för att se till att återbetalningen kan utföras. Varje beställning måste uppgå till minst totalt 1 SEK (efter avdrag för rabatter).4. Leverans H&M iakttar största noggrannhet vid mottagande och hantering av beställningar och strävar efter att leverera din beställning i enlighet med det leveransalternativ som du har valt, till en bostadsadress eller utlämningsställe i Sverige.

På grund av transportbegränsningar kan vi inte leverera vissa kosmetiska produkter till Gotland och vissa utlämningsställen. Läs mer på hm.com/restricted-items, H&M strävar efter att skicka beställningar snarast möjligt och i den ordning de kommer in till oss. Vårt mål är att leverera inom 2–4 arbetsdagar efter att vi har fått och bekräftat din beställning, såvida inget annat har avtalats.

Även om vi strävar efter att leverera inom meddelade tidsramar, kan leveransen på grund av oväntade händelser ta längre tid. Om leveranstiden mot förmodan skulle överskrida 30 dagar har du rätt att häva ditt köp. Innan du gör din beställning får du information om förväntat leveransdatum.

 1. När du har gjort din beställning skickar vi även ett e-postmeddelande till dig med information om förväntat leveransdatum, under förutsättning att du har försett oss med din e-postadress.
 2. Du hittar vår fullständiga frakt- och leveranspolicy här,
 3. Om du inte får din beställning på förväntat leveransdatum – vänligen kontakta Kundservice,5.

Ångerrätt Du kan häva ditt köp eller returnera din beställning från själva beställningsdagen och fram till 30 dagar efter mottagandet av de beställda artiklarna. Om du har debiterats för beställningen får du en återbetalning som inkluderar H&M:s standardfraktkostnad och exkluderar returkostnaden på SEK 36,90, om sådan returkostnad har varit aktuell.

 • Om du väljer att behålla vissa av artiklarna och endast delvis häver din beställning, återbetalas inte fraktkostnaden.
 • Du kan hitta den fullständiga returpolicyn här,
 • Du kan även kontakta Kundservice här vid eventuella frågor om returer och återbetalningar.
 • Om du vill ångra ditt köp eller returnera din beställning, ber vi dig att meddela oss detta skriftligen, helst genom att använda det förtryckta returformuläret som medföljde i ditt paket.

Kontakta kundservice, Alternativt kan du fylla i och skicka in konsumentverkets standardformulär. Oavsett vilket av ovannämnda sätt du använder, måste det skriftliga meddelandet vara oss tillhanda inom den 30-dagarsperiod som anges i avsnitt 5.1 ovan.

Du har därefter ytterligare 14 dagar på dig att returnerna varorna i enlighet med avsnitt 6 (Returer) nedan. Vi kommer att göra en återbetalning, företrädesvis med samma betalningssätt som du använde vid beställningstillfället (eller, om betalning ännu inte har erlagts för de aktuella varorna, se till att returen återspeglas i saldot på ditt konto), snarast möjligt, dock senast inom 14 dagar efter det att vi har fått ditt meddelande om ånger av köpet under förutsättning att vi har fått tillbaka varorna eller bevis på att du har skickat tillbaka varorna.

Ett annat betalningssätt kan komma att användas för återbetalningen, under förutsättning att du godkänner en sådan ändring. Detta kommer under inga omständigheter att medföra några extrakostnader för dig. Om du har mottagit en felaktig vara ska du omgående meddela H&M om detta och returnera varan i enlighet med avsnitt 6 (Returer) nedan.

 1. För varor som vi bedömer vara felaktiga gör H&M en fullständig återbetalning.
 2. Bestämmelserna häri begränsar inte gällande lagstadgade rättigheter.6.
 3. Returer H&M garanterar en fullständig återbetalning av returvaror i enlighet med avsnitt 5 (Ångerrätt), under förutsättning att alla varor returneras i samma skick som de var i vid leveransen till dig.

Detta innebär att varorna inte får ha skadats, nedsmutsats, tvättats, ändrats eller burits (annat än för att prova varan) och att lappar och etiketter är intakta. Alla våra försändelser innehåller ett förtryckt returformulär som du kan använda om du önskar returnera en eller flera varor.

Du hittar mer detaljerad information om vår returprocess på följesedeln och i vår retur- och återbetalningspolicy här, Lämna de varor du önskar returnera på ett utlämningsställe i Sverige. Du är alltid välkommen att returnera varor inom 30 dagar till valfri H&M- eller H&M Homebutik i Sverige. Alla returer till butik är gratis.

För att returnera ditt onlineköp i butik tar du bara med dig följesedeln tillsammans med varan/varorna som du vill returerna till butiken. Återbetalningen kommer att ske med samma betalningssätt som du använde vid köpet. Du kan även använda din återbetalning för byten eller nya köp direkt i butiken, men endast om du betalade med kreditkort, presentkort eller en kombination av dessa båda betalsätt.

 • Leveransavgiften återbetalas när en hel beställning returneras.
 • Observera att bearbetningen av transaktionen kan ta upp till 14 dagar.
 • Vänligen observera att om våra butiker av någon anledning inte kan få tillgång till din onlinebeställning, kan återbetalningen för returen inte göras med samma betalningssätt som användes vid köpet om du använde något av följande betalningssätt: betala nästa månad eller konto.

I detta fall har du två alternativ; du kan antingen välja att returnera varan till H&M online eller lämna tillbaka den i butik. Om du väljer att lämna tillbaka varan i butik och har betalat den med något av ovannämnda betalningssätt sker återbetalningen i form av ett tillgodokort.

 1. Observera att felaktiga beställningar (till exempel fel eller saknade artiklar) eller presentkot köpta online inte kan returneras till, eller kan hanteras av, våra butiker och att H&M Home-varor endast kan returneras i butiker som säljer H&M Home.
 2. Observera också att kosmetik, smycken, badkläder, nederdelar på underkläder, möbler och lampor inte kan returneras i våra butiker utan måste returneras via post.

I våra H&M HOME-butiker är du välkommen att returnera alla HOME-produkter du har köpt online, med undantag av speglar, hyllor, bord, stolar, lampor och mattor över två meter. Om du har köpt en produkt från en extern part eller externt brand till oss, samt därigenom fått den skickad till dig, så måste denna produkt returneras i enlighet med de instruktioner som medföljde ditt paket.

 • Det är inte möjligt att returnera dessa produkter i en H&M eller H&M HOME butik.7.
 • Betalningssätt Du kan betala för dina varor på de olika sätt som presenteras nedan.
 • Betalning före eller vid leverans Kortköp Du kan ange dina betalningsuppgifter då du gör beställningen genom att använda ett giltigt betalkort (American Express, VISA, Maestro eller Mastercard).
You might be interested:  Vad Kostar Det Att Åka Helsingborg Helsingör?

Aktuellt belopp reserveras direkt på ditt kort, men kommer inte att debiteras förrän varorna skickas. H&M förbehåller sig rätten att kontrollera betalkortets giltighet, att utrymme för debitering av beställningens värde finns och att köparens adressuppgifter stämmer.

Vi kan neka köp till följd av dessa kontroller. PayPal Vid betalning via PayPal förbehåller sig H&M rätten att kontrollera PayPal-kontots giltighet, att saldot på kontot täcker köpesumman och verifiera köparens fakturaadress. Det aktuella beloppet reserveras direkt på ditt PayPal-konto men debiteras inte förrän varorna skickas från lagret.

H&M förbehåller sig rätten att neka alla köp. Betala direkt Tjänsten “Betala direkt” tillhandahålls av Klarna. Du betalar säkert med banköverföring eller betalningen dras från ditt bankkonto. Vid banköverföring anger du dina bankuppgifter i det säkra betalfönstret från Klarna, H&M kan inte komma åt din data eller ditt bankkonto.

För mer information eller frågor hänvisar vi till klarna.com eller Klarnas kundtjänst, H&M Presentkort Du kan välja att betala hela eller delar av din order med H&M presentkort och värdecheckar. Läs mer om H&M Presentkort och hur det kan kombineras med andra betalsätt här, Betalning efter leverans Betala senare Våra Betala senare-tjänster tillhandahålls av Klarna.

Så snart din beställning har skickats får du information från Klarna om hur och när du ska betala. För mer information eller frågor hänvisar vi till klarna.com eller Klarnas kundtjänst, Övrigt Du får ditt kvitto i leveransbekräftelsen som skickas via e-post.

Du är skyldig att ange en korrekt e-postadress och att informera H&M om din e-postadress ändras.8. Vårt ansvar H&M tar ansvar för eventuella personskador eller dödsfall som orsakas genom vårdslöshet från vår, våra medarbetares eller agenters sida. Vi utesluter inte vårt ansvar för felaktig information som vi medvetet lämnat vid ingående av avtal, vare sig sådan information ges av våra medarbetare eller andra representanter för H&M.

Om vi bryter mot dessa Villkor förutsätter skadeståndsskyldighet att förlusterna är en rimligen förutsebar konsekvens därav. H&M ansvarar inte för indirekta förluster som uppstår till följd av den huvudsakliga förlusten eller skadan, till exempel utebliven vinst eller förlorade affärsmöjligheter, eller för underlåtelse att leverera varorna eller uppfylla några av våra andra åtaganden enligt dessa Villkor där denna underlåtelse beror på omständigheter som ligger utanför vår kontroll, vilket inkluderar men inte begränsar sig till, eldsvåda, översvämning, storm, upplopp eller likande oroligheter, krig, kärnkraftsolycka och terrorism.

Vår maximala ansvarsskyldighet gentemot dig för eventuella förluster eller skador som uppstår i samband med din beställning på hm.com är begränsade till det totala beloppet för din beställning. Om du har problem med en produkt som du har köpt från H&M online och inte har kunnat lösa tvisten med H&M, kan du skicka ditt klagomål till EU:s plattform för tvistlösning på nätet (ODR-plattformen).

ODR-plattformen erbjuder konsumenter och näringsidkare inom EU möjlighet att utanför domstol försöka lösa tvister om klagomål på varor som köpts online. Portalen är utformad som en användarvänlig och interaktiv webbplats som är kostnadsfri och tillgänglig på alla officiella EU-språk.

Genom att använda ODR-plattformen kan konsumenten och näringsidkaren hitta ett organ för tvistlösning och sedan gå igenom processen för att hitta en lösning på konsumentens klagomål. ODR-plattformen hittar du här: http://ec.europa.eu/odr,9. Färger och mått Vi strävar efter att på ett så korrekt sätt som möjligt visa våra produkters egenskaper, inklusive komposition och färger.

Färgen du ser på hm.com är dock beroende av din datorskärm, och vi kan inte garantera att din dator visuellt kan återge färger korrekt. Måtten på ett plagg som anges på hm.com är endast ungefärliga värden som ger dig en bättre uppfattning om modellen eller passformen på det specifika plagget och ingen definitiv garanti på de verkliga måtten på det plagg du får.

 • Måtten på ett plagg kan variera beroende på vilket material som används vid tillverkningen av plagget.10.
 • Garanti Om de varor du har köpt är defekta, tillämpar H&M gällande konsumentlagstiftning.
 • Om du inte är nöjd med dina varor på grund av uppenbara material- eller fabrikationsfel, inklusive skador som har uppkommit under transport – informera oss snarast om detta genom att använda det förtryckta returformuläret och returnera varan till oss.11.

Överlåtelse H&M förbehåller sig rätten att till tredje part överlåta eller pantsätta betalningsfordringar inklusive avbetalningar som har uppstått i samband med leveransen av varan.12. Klausulers giltighet Om en eller flera bestämmelser i detta avtal är ogiltiga eller döms ut som verkningslösa av någon domstol eller tillsynsmyndighet, skall detta inte påverka återstående avtalsbestämmelsernas giltighet.13.

 1. Innehavare av rättigheter Alla immateriella rättigheter, som varumärken och upphovsrätt, på hm.com, tillhör H&M Hennes & Mauritz AB och dess dotterbolag eller licensgivare.
 2. All användning av hm.com eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av sådant innehåll i dess helhet eller delar därav, annat än för ditt eget personliga, icke-kommersiella bruk, är förbjudet utan tillåtelse av H&M.14.

Bolagsinformation H & M Hennes & Mauritz Sverige AB är registrerat med säte i Stockholm. Registrerat kontor: Mäster Samuelsgatan 46 A, 106 38 Stockholm Org.nr: 556151-2376 Momsregistreringsnummer: SE556151237601 Kontakta Kundservice 29/11/2022
Visa hela svaret

Hur länge har man öppet köp hm?

Returpolicy & -sätt | Återbetalning & byte | H&M SE Du är alltid välkommen att returnera produkter inom 30 dagar, till valfri H&M-butik i Sverige. För att göra en retur i butik behöver du visa upp originalkvittot eller följesedeln, produkterna ska vara i samma skick som vid köptillfället samt ha etiketterna kvar.

Alla varor kan inte returneras i butik, se undantag nedan. Som H&M-medlem har du tillgång till digitala kvitton för dina köp i våra butiker via ditt medlemskonto (“Mitt Konto”) på hm.com och i H&M-appen. Returnera butiksköp Återbetalningen sker till samma betalsätt som användes vid köpet. Har du betalat med kort, görs återbetalningen endast till samma kort som vid köptillfället.

Om det ursprungliga kortet inte kan uppvisas vid retur görs återbetalningen till ett tillgodokort. Retur med presentkort återbetalas till ett tillgodokort. Produkter betalade med kontanter kan endast returneras i butiker med kontanter alternativt kan returbeloppet sättas in på ett tillgodokort.

Om kvitto på godkänd retur saknas kan du byta till en ny produkt för samma aktuella försäljningspris. Vid reklamation, ta med produkten och originalkvittot till en H&M butik. Returnera online köp i butik Återbetalningen sker till samma betalsätt som användes vid online köpet. Om du vill byta till annan produkt direkt i butiken behöver du betala för den nya produkten om du har använt H&M x Klarna eller Pay Pal vid köptillfället, du blir då återbetalad för den gamla produkten.

Om du har betalat ditt online köp med kort och vill byta till en dyrare produkt betalar du endast för mellanskillnaden. Om du köpt en vara till rabatterat pris och önskar byta till annan storlek behåller du rabatten under tiden öppet köp gäller. Saknas följesedeln vid en godkänd retur kan du byta till en ny produkt för samma aktuella försäljningspris.

Munskydd kan inte bytas eller returneras i butik eller tillbaks online av hygienska skäl. Av hygien- och säkerhetsskäl kan vi endast acceptera returer av skönhetsprodukter om produkten är oöppnad. ​Kan inte returnera i butik – köpt i butik​ Observera att du inte kan returnera eller byta oplomberade nederdelar på underkläder, kosmetika, munskydd, smycken eller presentkort. ​Kan inte returnera i butik – köpt online​ Produkter från våra partners varumärken och produkter från designer- och specialkollektioner köpta online kan inte returneras i butik.Felaktiga leveranser, kosmetik, smycken och oplomberade nederdelar på underkläder kan inte returneras i våra butiker utan måste returneras till online.Speglar, möbler, lampor och mattor över två meter kan inte lämnas tillbaka till butik utan måste returneras till online.

: Returpolicy & -sätt | Återbetalning & byte | H&M SE
Visa hela svaret

Vilken HM Home är störst?

H&M Home utökar. På torsdag (1 sept) öppnar de upp sin största butik hittills: 370 kvadrat mitt i centrala Stockholm. Den nya butiken är en pop up store som kommer att erbjuda hela inredningskonceptet H&M Home. Butiken öppnar på Drottninggatan 50 i Stockholm och blir H&M:s största (370 kvadratmeter) home-avdelning i Sverige.
Visa hela svaret

Vad är H&M en förkortning för?

H&M :s historia börjar när Erling Persson öppnar den första damklädesbutiken, Hennes, i Västerås. Den första butiken utanför Sverige öppnas i Norge. År 1968 ändras namnet till Hennes & Mauritz när Erling Persson köper jaktbutiken Mauritz Widforss och ett parti herrkläder ingår i köpet.
Visa hela svaret

Är det dåligt att köpa från HM?

Varför tycker Fair Action att H&M har ett ansvar för sömmerskorna? – Enligt FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter har H&M ett ansvar för att se till att det är rimliga arbetsvillkor i deras leverantörsfabriker. H&M är världens största inköpare av kläder från Bangladesh, och påverkar hundratusentals textilarbetares liv.
Visa hela svaret

Hur många HM butiker finns det i Sverige 2022?

H&M ser över personal i ALLA butiker H&M ser över organisation och bemanning i alla 121 H&M-butiker i Sverige. Exakt hur många butiksanställda som berörs av organisationsförändringarna är i dag osäkert. Men det rör sig om runt 400 anställda i 69 butiker som har varslats om uppsägning.
Visa hela svaret

Hur många H&M finns det i världen?

H&M-gruppens försäljningsutveckling för tredje kvartalet 15 September, 2021 Nettoomsättningen ökade med 14 procent i lokala valutor i det tredje kvartalet 2021, dvs under perioden 1 juni 2021 till 31 augusti 2021, jämfört med motsvarande period 2020.

 • Omräknat till SEK ökade nettoomsättningen med 9 procent till MSEK 55 585* (50 870).
 • H&M-gruppens starka återhämtning fortsätter med ökad fullprisförsäljning och god kostnadskontroll.
 • Försäljnings-utvecklingen har fortsatt påverkats av den pågående pandemin med stora skillnader mellan marknaderna.
 • Nedstängningar och restriktioner har fortsatt att dämpa utvecklingen i framförallt Asien.
You might be interested:  Hur Mycket Kostar Förskola Stockholm?

I takt med att restriktioner lättats upp har butiksförsäljningen tagit fart på många marknader samtidigt som onlineförsäljningen fortsatt att öka. Exklusive Asien och Oceanien var försäljningen i lokala valutor tillbaka på samma nivå som innan pandemin.

 • I början av det tredje kvartalet var cirka 180 butiker tillfälligt stängda.
 • De öppna butikerna har haft restriktioner gällande bland annat öppettider, antal kunder och butiksytor.
 • Vid kvartalets utgång hade de flesta marknaderna i H&M-gruppen fortfarande kundtrafiksbegränsande restriktioner och cirka 100 butiker var tillfälligt stängda.

* Beloppet är preliminärt och kan komma att avvika något från niomånadersrapporten, 1 december 2020 – 31 augusti 2021, som publiceras den 30 september 2021. Kommunikation i samband med niomånadersrapporten Niomånadersrapporten, 1 december 2020 – 31 augusti 2021, publiceras kl.08.00 CEST den 30 september 2021, följt av en telefonkonferens kl.09.00 CEST för finansmarknad och media där vd Helena Helmersson, finanschef Adam Karlsson och IR-chef Nils Vinge medverkar.

 • Telefonkonferensen hålls på engelska.
 • För inloggningsuppgifter till telefonkonferensen vänligen registrera er på hmgroup.com eller via länken: http://emea.directeventreg.com/registration/6370107.
 • För bokning av intervjuer med vd Helena Helmersson, finanschef Adam Karlsson och IR-chef Nils Vinge i samband med niomånadersrapporten den 30 september 2021, vänligen kontakta: Kristina Stenvinkel, telefon: 08-796 39 08, [email protected].

Helena Helmersson, vd

Kontakt:
Nils Vinge, IR-chef 08-796 52 50 [email protected]
H&M Group Media Relations 08-796 53 00 [email protected]

För mer information från H&M-gruppen samt pressbilder besök hmgroup.com/media.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som H & M Hennes & Mauritz AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 15 september 2021 kl.08.00 (CEST). Detta pressmeddelande, liksom ytterligare information om H&M-gruppen, finns tillgänglig på hmgroup.com.

table>

H & M Hennes & Mauritz AB (publ) grundades i Sverige 1947 och är noterat på Nasdaq Stockholm. H&M:s affärsidé är att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris på ett hållbart sätt. I koncernen ingår förutom H&M, varumärkena COS, Monki, Weekday, & Other Stories, H&M HOME, ARKET samt Afound. I dagsläget har H&M-gruppen 53 onlinemarknader och cirka 4 850 butiker på 75 marknader, inklusive franchisemarknader.2020 uppgick nettoomsättningen till SEK 187 miljarder. Antalet anställda uppgår till cirka 153 000. Ytterligare information finns på hmgroup.com.

H&M-gruppens försäljningsutveckling för tredje kvartalet
Visa hela svaret

Hur många H&M finns det i Sverige?

H&M drar i bromsen – ser över antalet butiker H&M presenterar betydligt sämre försäljning än väntat – och nu ska bolaget se över antalet fysiska butiker. Kedjan har idag totalt 4.739 butiker i 69 länder. Fastighetsvärlden kan även berätta att bolaget numera satsar allt mer på att teckna omsättningsbaserade hyresavtal där det går – för att slippa jämn hög bashyra.

 • Omsättning (msek) och antalet butiker.
 • Tyskland 27.310 – 457 st
 • USA 21.005 – 511 st

Storbr.10.876 – 278 st

 1. Frankrike 10.337 – 236 st
 2. Kina 8.389 – 490 st
 3. Sverige 7.626 – 172 st
 4. Italien 6.771 –171 st
 5. Spanien 6.159 – 174 st

Nederl.5.549 – 144 st Norge 4.640 –126 st Källa: H&M, Q3 H&M är världen över känt som en stenhård hyresförhandlare i samband med att nya butiker öppnar. Men att finnas i de bästa lägena i så väl i city som i de ledande köpcentrumen har gjort att hyreskostnaden är enorm.

När allt mer av försäljningen sker via näthandel så så tvingas H&M se över sin strategi. H&M-koncernen har 2016, enligt senast redovisade helår, hyreskostnader på hela 22,3 miljarder kronor (20,6 miljarder under 2015), varav omsättningsbaserad hyra 3,9 miljarder (3,9 miljarder). Den absoluta merparten avser butikslokaler och en mindre andel avser kontorslokaler i till exempel Stockholms city och Marievik/Liljeholmen.

H&M redovisar nu ett svagt fjärde kvartal. Försäljningssiffrorna hamnar långt ifrån prognoserna och bolaget har sjösatt ett åtgärdsprogram. Omsättningen exklusive moms minskade med 4 procent jämfört med motsvarande kvartal förra året. I lokala valutor var minskningen 2 procent.

 • Det har varit ett svagt kvartal för H&M-varumärkets fysiska butiker som påverkades negativt av en fortsatt utmanande marknad med minskad kundtrafik till följd av det skifte branschen genomgår, skriver VD Karl-Johan Persson i pressmeddelandet.
 • H&M:s försäljning online och försäljningen för övriga varumärken har varit fortsatt god, konstrar bolaget.

Men det finns problem. – För att ännu snabbare kunna möta kundernas förändrade beteende accelereras bolagets pågående förändringsarbete. Detta omfattar bland annat att de fysiska och digitala butikerna integreras alltmer och att optimeringen av H&M-varumärkets butiksportfölj intensifieras med fler butiksstängningar samt färre öppningar som resultat, avslutar Karl-Johan Persson pressmeddelandet om resultatet från det fjärde kvartalet.

Men bolaget gör mer än att endast se över antalet förhyrda butikslokaler. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden har H&M även en ny strategi som innebär att H&M numera i högre grad försöker teckna kontrakt utifrån omsättning och därmed vill få ner den fasta avgiften. Men där är inte överalt det går. I centrala Stockholm är till exempel vakansgraden så låg för butikslokaler och efterfrågan så hög att få hyresgäster kan ställa krav på fastighetsägarna.

Men strategin är förstås ett tecken på att bolaget är osäker inför hur försäljningsutvecklingen i butikerna blir framöver. H&M rankas generellt ofta som en favorithyresgäst bland fastighetsägare, inte minst i köpcentrum världen över. I Sverige kan H&M bedömas som nummer två på “favoritlistan” efter Systembolaget som anses vara än ännu större dragare av konsumenter.

 1. Clas Ohlson är ytterligare en “dragare”.
 2. Alla dessa drar nytta av sin attraktivitet i samband med hyresförhandlingar, även om H&M lyckas få rabatter i betydligt större omfattning i köpcentrum och i mindre städer än i bästa lägena i världens storstäder.
 3. I H&M-koncernen ingår förutom H&M, varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday, & Other Stories, H&M Home och Arket.

Tidigare har H&M under en längre tid haft som mål att öka antalet butiker med 10–15 procent per år. Men för ett år sedan omformulerades målet till ett försäljningsmål där H&M-koncernens försäljning i lokala valutor ska öka med 10–15 procent per år. I Sverige hade H&M enligt senaste helårsrapporten, 2016, 176 butiker, vilket var lika många som året dessförinnan.

 • Vid årets niomånadersrapport var motsvarande siffra 172.
 • Expansionen av nya butiker de senaste åren har främst skett i Kina, USA, Indien och Turkiet samt även i ett tiotal nya marknader.
 • I bolagets största marknad Tyskland, sett till omsättningen, öppnade bolaget under fjolåret endast 10 nya butiker.
 • Tyskland är dock numera, sett till antalet butiker, endast den tredje största efter att tidigare varit den största under decennier sedan landet gick om Sverige.

Numera finns det fler H&M-butiker i både USA och Kina. : H&M drar i bromsen – ser över antalet butiker
Visa hela svaret

Varför funkar inte H&Ms hemsida?

Hm.com fungerar bäst om du har JavaScript aktiverat, så aktivera det och njut av det allra senaste modet! Förnya, förändra och fräscha upp.
Visa hela svaret

Har HM tekniska problem?

Krisstämplade klädjätten har fått nya problem. – Finwire / Breakit Rubrikerna runt den svenska klädjätten har varit allt annat muntra den senaste tiden. Har det inte handlat om en sviktande e-handel så har det handlat om påstått rasistiska tröjor. I veckan har H&M haft flera personalmöten men inte mycket konkret har kommit ut från dem.

 1. Bolagets problem på nätet gjorde att man återlanserade kundklubben i slutet av januari men den flytten verkar inte ha gått strålande.
 2. I samband med nysatsningen flyttades hm.com och H&M Club till en ny teknisk plattform.
 3. Flytten har dock drabbats av teknikstrul och kunder har haft svårt att logga in och lägga beställningar.

“Förflyttningen har dessvärre medfört en del tekniska problem där vi har fått feedback från våra kunder att det finns svårigheter med att logga in på de nya klubbsidorna. Stora delar av problemet är nu löst och vi arbetar så snabbt vi kan för att åtgärda resterande buggar”, skriver H&M:s presskontakt Amanda Larsson i en kommentar.
Visa hela svaret

När ska HM stängas?

H&M siktar på att stänga cirka 165 butiker netto under räkenskapsåret 2021/2022 (exklusive Ryssland, Belarus och Ukraina). Tidigare besked var att 178 butiker netto skulle stängas. Alltså 7 procent förre än vad som tidigare rapporterats. Det framgår av modejättens rapport för det tredje kvartalet.

 1. H&M föll tungt på sur börs.
 2. Bolaget redovisade en betydligt lägre vinst än väntat, 902 miljoner kronor under förra kvartalet.
 3. Lädbolaget föll tillbaka 5,9 procent och stängde på under 100 kronor.
 4. Räkenskapsåret sträcker sig till och med november.
 5. Under det föregående räkenskapsåret 2020/2021 stängde H&M-gruppen netto 217 butiker.

Under 2021/2022 planeras antalet stängningar uppgå till cirka 254 butiker (tidigare 272) och antalet nyöppningar väntas bli cirka 89 stycken (tidigare 94). Det framgår inte i vilka länder som bolaget stänger merparten av butikerna. Under de första nio månaderna av räkenskapsåret har H&M-gruppen stängt 137 butiker netto, varav H&M står för 120, COS för 11 och Monki 9.

H&M Home ökade med totalt fyra enheter. Per den 31 augusti 2022 ingick 4.664 (4.856) butiker i H&M-gruppen. H&M finns i 77 länder. Under 2022 lanseras H&M på sex nya marknader. Kambodja öppnade via franchise i mars. Nordmakedonien öppnade i augusti och även via franchise i Costa Rica. De resterande nya H&M-marknaderna under 2022 blir Ecuador, Kosovo samt via franchise i Guatemala.

Till dagens datum har drygt 30 av 172 butiker i Ryssland stängts permanent. Som en del i avvecklingsprocessen beslutades att öppna fysiska butiker tillfälligt under en begränsad period för att avyttra kvarvarande varulager i Ryssland. Även verksamheten i Belarus kommer att avvecklas.
Visa hela svaret

Vad händer med H&M?

H&M :s åtgärdsprogram innebär att cirka 1.500 tjänster sägs upp. Att modejätten minskar personalstyrkan är dock inget nytt. De senaste åren har rörelsemarginalen försämrats kraftigt och det behövs effektiviseringar för att röra sig tillbaka mot tidigare lönsamhetsnivåer.
Visa hela svaret