När Öppnar City Gross I Eskilstuna?

När Öppnar City Gross I Eskilstuna
Vragen en antwoorden Een vraag stellen Alle vragen bekijken (9)

Var finns City Gross i Sverige?

– Vi finns i Borås, Kungälv och Trollhättan men är självklart väldigt intresserade av Göteborg och övriga Västkusten, säger Anders Wennerberg. Stockholmsmarknaden ser något bättre ut för City Gross – med två butiker i Huddinge, en i Sollentuna, en i Stockholm (Bromma) och en på Värmdö.
Visa hela svaret

Var kommer City Gross ifrån?

Året är 1922. Hjalmar Branting är statsminister, Greta Garbo debuterar på vita duken och Mikael Bergendahl grundar det som ska komma att bli BergendahlsGruppen. Då en agentur för margarinbolaget Svea, som småningom utökar sitt erbjudande med ost, mjöl, kaffe, konserver, konfektyrer och kryddor.

Ungefär 20 år senare kommer sonen Sixten sina första kliv in företaget och de ändrar då namn till det mycket passande Bergendahls & Son. När Sixten tio år senare tar över företaget börjar utvecklingen från special till fullsortimentsgrossist Sixten driver Bergendahls & Son i flera år och under hans ledning kommer Bergendahls att utöka sitt sortiment med bland annat färskvaror; så småningom kommer man även driva både parti- och detaljhandeln.

Det är under 80-talet som våra nuvarande ägare tar över. Sixtens enda barn Elisabeth och hennes man Spiros bestämmer sig för att säga upp sig från sina jobb för att gå in helhjärtat i företaget. Paret tar med sig ett nytt sätt att tänka och en djärvhet som kommer forma oss till det vi är idag.

 • Det historiska ögonblicket sker år 1993.
 • Då öppnar City Gross Hyllinge.
 • Det är startskottet för hela konceptet.
 • Efter det kommer butiker formas in i det nya konceptet och snart har City Gross växt sig till den stora koncern den ser ut nu.
 • Med våra ägare i spetsen har vi alltid tagit modiga beslut, som har visat sig vara bra för oss.

Vi vill utmana på marknaden och det har visat sig i många projekt. Till exempel var vi de första i Sverige som erbjöd hemkörning, med Mat och Mera. Och detta redan på 90-talet!
Visa hela svaret

Vad är City Gross Prio?

Som Priokund är du vår högsta prio Varje gång du registrerar ditt köp som Priokund på citygross.se eller i butik så är du ett steg närmare personliga erbjudanden, exempelvis en rabattkupong på 10% på ett helt köp. Dessutom får du schyssta priopriser, unika partnererbjudanden och inbjudningar till Priodagar.
Visa hela svaret

Är City Gross billigt?

Är du en av de som spontanhandlar och inte riktigt fastnat för storhandlingen? Du kanske till och med försöker vara lojal mot din gamla närbutik och vill inte byta. Det går ju såklart jättebra – om du inte bryr dig om kostnader. Genom att välja rätt butik kan du spara tusentals kronor om året.

 • Här listar vi de 5 billigaste matvarukedjorna just nu! – De flesta butiker vill se billigast ut och väljer därför ut några artiklar som de är billigast på för att sedan marknadsföra dem.
 • Då tror man automatiskt att resten av sortimentet också är billigt, men det stämmer inte alltid.
 • Det kan vara svårt att jämföra priserna, då de stora kedjorna har relativt lokal prissättning och varierande sortiment.

I PROs årliga prisundersökning, som kanske är den mest kända i landet, jämförs endast ca 37 artiklar. Vi på Matpriskollen har tagit det ett par steg längre och har undersökt minst 2500 artiklar för att kunna lista de 5 billigaste matvarukedjorna just nu.

 1. Den stora prisundersökningen gjordes på uppdrag av Allas och deras artikel kan du hitta här,1.
 2. Willys och Lidl.
 3. Willys har förvisso Sveriges billigaste matkasse och kedjan har samma prissättning i alla butiker över hela landet.
 4. Men på delad etta-plats finns också tyska Lidl.
 5. Edjan har ett klart mindre sortiment än övriga butiker och cirka 80 procent av sortimentet är eget märke som bara säljs på Lidl.

Prisnivån på 107 direkt jämförbara artiklar är samma eller strax under Willys.2. ICA Maxi. Noll till sex procent dyrare än Willys. ICA handlare sätter egna priser för att maximera vinsten. Det finns ett fåtal butiker i västra Sverige som matchar Willys priser men annars är de dyrare.3.

Stora Coop. Lokal prissättning och är sex till elva procent dyrare än Willys. Stora Coop har ett bra medlemsprogram med bonus på inköpen.4. City Gross. Central prissättning cirka tio procent dyrare än Willys. City Gross lämnar ofta tio procent på hela inköpet till medlemmar. Vi på Matpriskollen har räknat på minst 2570 direkt jämförbara artiklar mellan Willys och respektive kedja vecka 28, 2022.

Lidl 107 direkt jämförbara artiklar. Aktuella kampanjpriser har exkluderats från prisjämförelsen som endast baseras på kedjornas ordinariepriser. Matpriskollen är en gratisapp som hjälper konsumenter att välja billigast mat. Du kan på ett smidigt sätt hitta alla matbutikers veckoerbjudanden på t.ex.
Visa hela svaret

När är det 10 på City Gross?

Alla våra Prio (kund kortskunder) har 10 % rabatt laddat på sin profil när de kommer till kassan nu till helgen torsd-söndag 15-18/8. Är du inte medlem, så kan du bli det direkt i kassan och då få 10 % på ditt köp samma dag! Välkommen till City Gross!
Visa hela svaret

Vem äger Bergendahls?

Axfood har idag slutfört förvärvet av dels partihandelsverksamheten Bergendahls Food, dels den minoritetspost i City Gross som är en del av ett strategiskt partnerskap. Förvärvet skapar skalfördelar och synergier, och gagnar även partihandelskunder och Sveriges konsumenter genom ökad effektivitet samt sortiments- och logistikförbättringar. När Öppnar City Gross I Eskilstuna Axfood har idag slutfört förvärvet av dels partihandelsverksamheten Bergendahls Food, dels den minoritetspost i City Gross som är en del av ett strategiskt partnerskap. Förvärvet skapar skalfördelar och synergier, och gagnar även partihandelskunder och Sveriges konsumenter genom ökad effektivitet samt sortiments- och logistikförbättringar.

 • Idag skriver vi dagligvaruhistoria, säger Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow,
 • Bergendahls Food blir idag en del av Dagab och vi inleder nu också vårt partnerskap med City Gross.
 • Med ökade volymer stärker vi våra positioner på marknaden och jag ser mycket fram emot vårt samarbete.
 • Den 31 maj 2021 tillkännagav Axfood att ett avtal ingåtts med Bergendahl & Son AB om att förvärva 100 procent av Bergendahl Food AB.

Därutöver skulle Axfood, som en del i ett strategiskt partnerskap, förvärva en minoritetsandel motsvarande 9,9 procent av aktierna i City Gross Sverige AB (“City Gross”) med option om en ägarandel upp till motsvarande 30 procent. Förvärvet har idag slutförts genom att Axfood tillträtt och blivit ägare till de avtalade aktierna.

Betalning har skett kontant genom en kombination av befintlig kassa- och kreditfaciliteter. För att över tid bibehålla en stark finansiell position avser Axfood som tidigare kommunicerats att genomföra en nyemission om 1,5 miljarder kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Axfoods årsstämma den 23 mars 2022 kommer att föreslås bemyndiga styrelsen att besluta om emissionen för genomförande under 2022.

Ytterligare information om transaktionen framgår av Axfoods pressmeddelanden från den 31 maj 2021 och den 16 september 2021. Kategorier: Axfood När Öppnar City Gross I Eskilstuna När Öppnar City Gross I Eskilstuna Axfood ska vara ledande inom prisvärd, bra och hållbar mat. I vår bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och vårt supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik.

 1. I Axfoodfamiljen ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem.
 2. Tillsammans har koncernen drygt 12 000 medarbetare och en omsättning om cirka 66 miljarder kronor.
 3. Axfoods aktie är sedan år 1997 noterad på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB.
You might be interested:  När Öppnar Mr Cake I Göteborg?

Läs mer på www.axfood.se.
Visa hela svaret

Kan man panta på City Gross?

PANTA dina burkar och petflaskor smidigare än någonsin! Vi har äntligen installerat marknadens häftigaste returautomat! att mata in dem en och en, så bra!! Välkomna in och testa själva!
Visa hela svaret

Vem har köpt City Gross?

Konkurrensverket har idag godkänt Axfoods förvärv av dels partihandelsverksamheten Bergendahls Food och dels den minoritetspost i City Gross som är en del av ett strategiskt partnerskap. Förvärvet skapar skalfördelar och synergier, och genom ökad effektivitet, sortiments- och logistikförbättringar gagnar affären även partihandelskunder och Sveriges konsumenter. När Öppnar City Gross I Eskilstuna Konkurrensverket har idag godkänt Axfoods förvärv av dels partihandelsverksamheten Bergendahls Food och dels den minoritetspost i City Gross som är en del av ett strategiskt partnerskap. Förvärvet skapar skalfördelar och synergier, och genom ökad effektivitet, sortiments- och logistikförbättringar gagnar affären även partihandelskunder och Sveriges konsumenter.

Det här är ett glädjande besked som innebär att vi inom kort kan påbörja integrationen av våra verksamheter, säger Axfoods vd och koncernchef Klas Balkow, Affären lägger grunden för fortsatt tillväxt, och genom ökade volymer, förbättrad köpkraft och effektivare lösningar kan vi stärka erbjudandet, vilket gagnar såväl alla involverade parter som Sveriges konsumenter.

Dessutom leder affären till att City Gross genom partnerskapet får ännu bättre möjligheter att utmana och stärka sin position inom stormarknadssegmentet. Den 31 maj 2021 tillkännagav Axfood att ett avtal ingåtts med Bergendahl & Son AB (“Bergendahls”) om att förvärva 100 procent av Bergendahl Food AB (“Bergendahls Partihandel”).

Därutöver förvärvar Axfood, som en del i ett strategiskt partnerskap, en minoritetsandel motsvarande 9,9 procent av aktierna i City Gross Sverige AB (“City Gross”) med option om en ägarandel upp till motsvarande 30 procent. Den initiala köpeskillingen uppgår till 1,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri bas och vid fullt köpoptionsutnyttjande uppgår den totala köpeskillingen till 2,5 miljarder kronor, varav 1,5 miljarder kronor avser Bergendahls Partihandel.

Transaktionen förväntas skapa synergier om cirka 200 miljoner kronor årligen som förväntas realiseras successivt under perioden fram till och med 2025. Exkluderat integrations- och transaktionskostnader förväntas förvärvet bidra positivt till Axfoods resultat per aktie från och med 2022.

 1. Transaktionens genomförande var villkorad av godkännande från Konkurrensverket, som idag har meddelat att prövningen avslutats och att affären godkänns.
 2. Beslutet är fattat sedan Axfood gjort vissa frivilliga åtaganden i förhållande till kunder inom partihandeln vad avser förlängning av avtal med befintliga villkor och i förhållande till vissa nya aktörer som ska ha rätt att teckna leveransavtal med Axfood.

Transaktionen kommer att slutföras den 1 oktober i år. Integrationen mellan Bergendahls Partihandel och Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab inleds när transaktionen är genomförd. City Gross kommer fortsatt att vara en fristående kedja men kommer att integreras med Axfoods IT-system och stöttas av den nya samordnade inköps- och logistikverksamheten i Dagab genom ett 15-årigt leverans- och samarbetsavtal som är en del av partnerskapet.

 • I Axfoods finansiella rapportering kommer Bergendahls Partihandel att ingå i segmentet Dagab.
 • Minoritetsandelen i City Gross kommer att redovisas enligt kapitalandelsmetoden i segmentet Willys, där även Willys Hemma och Eurocash redovisas.
 • Som tidigare kommunicerats finansieras förvärvet på kort sikt genom en kombination av befintlig kassa- och kreditfaciliteter.

För att över tid bibehålla en stark finansiell position avser Axfood genomföra en nyemission om 1,5 miljarder kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Axfoods styrelse har beslutat att anpassa tidpunkten för emissionen till Axfoods kapitalstruktur och kapitalbehov, bland annat avseende investeringar i automation i logistikkedjan.

Istället för att genomföra emissionen under fjärde kvartalet 2021 vilket tidigare kommunicerats kommer Axfoods årsstämma den 23 mars 2022 att föreslås bemyndiga styrelsen att besluta om emission för genomförande under 2022. Axfoods största aktieägare, Axel Johnson AB, som representerar 50,1 procent av aktierna, har åtagit sig att rösta för styrelsens förslag och att teckna sin pro rata-andel i företrädesemissionen.

Som tidigare kommunicerats förväntas integrations- och transaktionskostnader relaterade till förvärvet uppgå till cirka 200 Mkr under perioden 2021-2023. För andra kvartalet 2021 rapporterades förvärvskostnader om 54 Mkr. Förvärvs- och integrationskostnader i tredje kvartalet 2021 beräknas uppgå till cirka 20 Mkr och i fjärde kvartalet 2021 till cirka 20 Mkr. När Öppnar City Gross I Eskilstuna När Öppnar City Gross I Eskilstuna Axfood ska vara ledande inom prisvärd, bra och hållbar mat. I vår bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och vårt supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik.

I Axfoodfamiljen ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem. Tillsammans har koncernen drygt 12 000 medarbetare och en omsättning om cirka 66 miljarder kronor. Axfoods aktie är sedan år 1997 noterad på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB.

Läs mer på www.axfood.se.
Visa hela svaret

Vad kostar det att handla online på City Gross?

Leveranspriser och avgifter – Leveranspriser Hämta i butik: 0 kr Hemleverans av Matkassar: 49 kr Plockavgift Vi har samma schyssta priser online som i butik. Vid beställning och upphämtning av matvaror och recept tillkommer en plockavgift från 49 kr oavsett storlek på din beställning.

 • Vid beställning av enbart matkasse eller matkasse tillsammans med matvaror i samma order tillkommer ingen plockavgift.
 • Är du matkasseprenumerant får du alltid fri plockavgift vid köp av matvaror.
 • Viktvaru- och emballagereservation För att du endast ska betala för det som faktiskt levereras görs en tillfällig viktvaru- och emballagereservation på 10% av ordervärdet.

När dina varor sen har packats och levererats släpps reservationen, så du betalar naturligtvis bara för det du får levererat.
Visa hela svaret

Är City Gross franchise?

Fri Köpenskap kunde i går eftermiddag berätta att City Gross blir lite mer City. Kedjans koncept har fram tills nu främst handlat om stora butiker i externa handelsområden.
Visa hela svaret

När fyller City Gross år?

Bergendahls firar 100 år – stor fest i samtliga City Gross-butiker Pressmeddelande – 20 Maj 2022 09:11 Måndagen den 16 maj gick startskottet för firandet av Bergendahls som fyller 100 år i år.1922 grundade Mikael Bergendahl en agentur för margarin i Hässleholm och la grunden till det som idag är Bergendahls.

Som en del i firandet bjuder City Gross in till 100-årskalas i samtliga butiker! Under PRIO-dagarna torsdag till söndag bjuds kunder på tårtkalas, tävlingar arrangeras och det blir godisregn för barnen. Butikerna är dessutom fyllda med riktigt bra erbjudande, för att alla ska kunna fira tillsammans med familjen Bergendahl och City Gross.

Under början av veckan har ägarfamiljen tillsammans med City Gross ledning åkt på en turné längs västkusten för att hälsa på i olika City Gross-butiker och delta i firandet, med vd Anders Wennerberg som reseledare. – Vi har haft en riktigt härlig resa med stopp i bland annat Höganäs, Halmstad, Ytterby och Borås.

Vi har umgåtts med våra medarbetare och firat dessa 100 år tillsammans. Vi på City Gross förvaltar det ärv som Mikael Bergendahl en gång la grunden till genom vårt gedigna hantverk och intresse för riktigt schysst mat. Men också genom att alltid sätta kunden i fokus – en värdering som alltid varit närvarande i både Bergendahls och City Gross historia, säger Anders Wennerberg.

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. : Bergendahls firar 100 år – stor fest i samtliga City Gross-butiker
Visa hela svaret

You might be interested:  Eleonor Artist Norrköping Vem Bor Här?

Har City Gross pensionärsrabatt?

Givetvis är du välkommen att handla hos oss den dag i veckan som passar dig, men just på tisdagar får du lite extra bra pris. Gäller alla seniorer som fyllt 62 år!
Visa hela svaret

Vad tjänar man på citygross?

Evy fyller hyllorna på Citygross När Öppnar City Gross I Eskilstuna Evy Eriksson fyller på med kontorsmaterial från lagret. Men hon kan också stycka en oxe och garnera en tårta – efter 40 år i butik finns det gott om erfarenhet.  Foto: Pontus Lundahl Bild: Pontus Lundahl Evy Eriksson förflyttar sig med raska steg på stormarknaden Citygross i handelsområdet Kungens Kurva i södra Stockholm.

Butiken är 10 000 kvadratmeter plus lagret, omsättningen 470 miljoner per år. Stort och mycket av allt. Det blir lätt tiotusen steg – på en halv arbetsdag. – Jag får myror i rumpan av att sitta still. Jag har haft hand om löneadministration på deltid men trivs inte med att bara sitta på kontor. I dag är Evys domäner armatur, mattor, badrum, kontor, hemtextil och krukor.

– Jag har jobbat med allting i butik – jag kan stycka en oxe och garnera en tårta, har varit kassachef, t f butikschef och avdelningschef. Det enda jag inte sålt är möbler och bilar. Mellan 2 500 och 3 500 kunder passerar genom butiken varje dag. Allra flest före jul och före påsk.

Den här förmiddagen i början av veckan är det lugnt. Överallt ser man personal som fyller på hyllorna. – Vi plockar fram i början på veckan och kunderna raserar det vi byggt upp under slutet av veckan, ler Evy. – En stormarknad innebär att kunden ska klara sig själv i stor utsträckning. Det är skillnad mot när jag började i butik för 40 år sedan.

Då hjälpte vi till mycket mer. Då var öppettiderna kortare, ordning och reda var viktigt, varje vara var prismärkt. – I dag är det inte så noga. Inte bland kunderna heller, de kan ta en vara, ångra sig och sen ställa den någon annanstans. Mycket av vår tid går åt till att städa och plocka tillbaka varor på deras rätta ställe.

Evy, som har truckkörkort, flyttar om och fyller på från sidolagret så att flödet av varor går smidigt. Den stora trucken som når ända upp till taket är ett bra hjälpmedel. – Lyfta måste du förstås, men med trucken behöver jag inte böja ryggen. Nu ska sommarens säsongstorg byggas upp, då är hela avdelningen involverad.

Hopprep och kulor ska fram. Och grillarna och de andra picknicktillbehören. – Fast nu för tiden grillar folk året runt. Det är något som hänt de tre senaste åren. Klicka på tidslinjen för att förstora. Om Evy Eriksson 57 år, medarbetare i butik på Citygross i södra Stockholm. Har jobbat 40 år i butik, 12 år inom koncernen Bergendahls. Klubbordförande och sitter i Bergendahls centrala fackliga grupp. Utbildning: Kontor- och distribution på gymnasiet.

 • Aspirantutbildning – “fullföljde inte för jag blev gravid”, ledarskapsutbildning, pluggat ekonomi på Komvux på kvällarna.
 • Vägen hit: Sommarjobbade på Domus i Södertälje som 16-åring, fick fast jobb direkt efter gymnasiet.
 • Du bara gick in och fick ett jobb.” Bäst med jobbet: Vet inte hur dagen börjar och inte hur den slutar.

Ena dagen är inte lik den andra. Fackligt problem: “Det är ett stort problem på många ställen att kunskapen är dålig hos dem som gör scheman. De följer inte avtalen.”

Förmåner: 5 procent i personal­rabatt, 25 procent på Glitter och 20 procent på Granit. Om medarbetare i butik Antal: Inom detaljhandeln jobbar 150 000 medarbetare i butik.

Lön: Medellön cirka 23 000 kronor. Minimilön vid 19 år 19 244. Utbildning: Handels och administrationsprogrammet och/eller arbetsplatsutbildning. Framtidsutsikter: Goda. Inte minst inom livsmedelshandeln. Behovet av duktig butikspersonal kommer att bestå under överskådlig tid. Källa: Handels : Evy fyller hyllorna på Citygross
Visa hela svaret

Hur scannar man på citygross?

Identifiera dig genom att scanna QR-koden i appen när du besöker våra butiker. Se dina kommande leveranser och inte minst inspireras av våra recept och tips.
Visa hela svaret

Vilken mataffär är billigast 2022?

Just nu är det City Gross som erbjuder den billigaste färdiga matkassen. Den går passande nog under namnet Billiga kassen och kostar 299kr med prova-på-priset som du kan ta del utav via oss på Matspar.
Visa hela svaret

Vad är billigast Lidl eller Willys?

Fem billigaste matvarukedjorna just nu enligt Matpriskollen – 1. Willys och Lidl. Willys har förvisso Sveriges billigaste matkasse, och det stämmer, och kedjan har samma prissättning i alla butiker över hela landet. Men på delad etta-plats finns också tyska Lidl.

Edjan har ett klart mindre sortiment än övriga butiker och cirka 80 procent av sortimentet är egna märken som bara säljs på Lidl. Prisnivån på 107 direkt jämförbara artiklar är samma eller strax under Willys.2. ICA Maxi. Noll till sex procent dyrare än Willys. ICA handlare sätter sina egna priser för att maximera vinsten.

Det finns några butiker i västra Sverige som matchar Willys priser, men övriga är dyrare.3. Stora Coop. Lokal prissättning sex till elva procent dyrare än Willys. Har ett bra medlemsprogram med bonus på inköpen.4. City Gross. Central prissättning cirka tio procent dyrare än Willys.
Visa hela svaret

Vilken är Sveriges dyraste Ica?

Här ligger landets billigaste – och dyraste – mataffärer 13 februari 2019 Beroende på var i landet du bor kan du få betala betydligt mer för mat på bordet. PRO:s årliga sammanställning visar var den biligaste matkassen finns. PRO:s årliga sammanställning visar på stora skillnader för matpriser. FOTO: PRO/Anneli Nygårds Sedan 1991 har Pensionärernas riksförbund – PRO – gjort anonyma prisundersökningar av landets mataffärer. Utan förvarning har 900 PRO-medlemmar handlat och rapporterat in priser från 700 matbutiker runt om i landet och på nätet.

Listan innehöll 34 stycken för pensionärer vanliga matvaror, till exempel röd mjölk, fryst kycklinglever, spaghetti och skivade rödbetor på burk.Sammanställningen som presenterades nyligen visar att det skiljer 285 kronor mellan den billigaste butikens kasse, den hos Hypermat i Charlottenberg i Värmland, och den dyraste butikens kasse hos ICA Supermarket City i Uppsala. Läs också: Undersökningen visar även att endast 4 procent av butikerna klarar PRO:s krav för en pensionärsvänlig butik. “Vi har bland annat undersökt möjligheterna att betala kontant, om butiken har pensionärsrabatt någon dag i veckan, samt tillgång till kundtoalett”, säger Christina Tallberg, ordförande för Pensionärernas Riksorganisation, PRO, i ett pressutskick.För första gången undersökte PRO även nätbutikers priser och fann att det är i snitt tolv procent dyrare att handla på nätet än i en vanlig butik.

Hypermat Charlottenberg, 673 krMaxi ICA Stormarknad Falköping, 680 krMaxi ICA Stormarknad Flygstaden, 683 krICA Kvantum Filipstad, 685 krICA Nära Torgboden Falsterbo, 686 krMaxi ICA Stormarknad Kristinehamn, 697 krMaxi ICA Stormarknad Kalmar, 698 krICA Kvantum Hjertbergs, 700 krMaxi ICA Stormarknad Östersund, 702 krNETTO Norrköping Ljura, 703 kr

ICA Supermarket City Uppsala, 957 krMatöppet Frösäng Oxelösund, 943 krCoop Nära Malmön, 917 krHANDLAR’N Nattavaara, 906 krCoop Nära Almunge, 898 krTempo Vattholma, 894 krICA Supermarket Gnesta, 894 krICA Supermarket Funäsdalen, 885 krICA Nära Bjurholm, 883 krTEMPO Stora Skedvi, 882 kr

Källa: Missa inte Lands nyhetsbrev
Visa hela svaret

Vad betyder prio kund?

PRIO är ett verktyg som hjälper dig att hitta och byta ut farliga ämnen i dina varor eller kemiska produkter. Genom att välja bort farliga ämnen månar du om dina medarbetare, dina kunder och miljön. Det gör också att dina produkter kan återvinnas och användas på nytt vilket främjar en giftfri cirkulär ekonomi.
Visa hela svaret

Hur mycket omsätter City Gross?

City Gross ägare Bergendahls firar 100 år i år. Då visar kedjan rekordsiffror i nya bokslutet. “Fantastiskt roligt”, säger vd Anders Wennerberg. Dagligvarunytt kan i dag berätta att City Gross förbättrade nettoomsättningen med knappt 4,5 procent räkenskapsåret som slutade 31 augusti 2021 och därmed flyttade bolaget fram positionen ytterligare.

Svensk Dagligvaruhandels kartläggning visar att branschen växte med 3,4 procent samma period. – Vi är självklart jätteglada och stolta över att kunna leverera historiskt starka siffror och extra mycket nu när (ägaren) Bergendahl & Son fyller 100 år, säger Anders Wennerberg till Dagligvarunytt om nu klara bokslutet.

LÄS OCKSÅ: City Gross vd i stor intervju – om förlusten, vändningen och lyftet: “Hittat tillbaka till våra rötter” Två år med coronapandemi i Sverige påverkade butikerna i dagligvaruhandeln positivt och negativt och inte minst storlek och affärsläge var avgörande för framgång eller bakslag.

 1. City Gross blev alltså en vinnare.
 2. Hushållen sökte sig i ökad utsträckning till större och luftigare butiker.
 3. Många upptäckte oss den här perioden och det har drivit försäljningen.
 4. Vi får se hur mycket engångseffekt som det har varit.
 5. LÄS OCKSÅ: City Gross-chefens hyllning till hela branschen: “Borde få mer uppskattning” Färskvaror har varit City Gross signum sedan första stormarknaden öppnade i Hyllinge i Åstorps kommun i Skåne 1993 och just det segmentet förklarar en betydande del av tillväxten 2020/21.
You might be interested:  När Släpps Tider För Vaccinering Stockholm?

– Jag tycker att vi har väldigt kunnig och stolt personal som kan mycket om sortimentet och dessutom är duktiga på kundbemötandet. Vi lyfter inte bara fram vara och pris i vår kommunikation utan fokuserar mycket på medarbetarna eftersom vi är stolta över dem, säger Anders Wennerberg. City Gross växte föregående räkenskapsår från 40 till 42 stormarknader när kedjan gjorde comeback i Häggvik i Sollentuna norr om Stockholm – och även återkom till Malmö med en mycket lyckad etablering i heta stadsdelen Hyllie. På bilden syns butikschef Kent Nilsson, vd Anders Wennerberg och regionchef Petra Erps.

City Gross rörelseresultat förbättrades från 108 miljoner kronor till 165 miljoner kronor. Rörelsemarginalen kom därmed upp i 1,7 procent jämfört med 1,1 procent året innan. – Det handlar om att vi till stor del har fått ordning på vår bas. Vi har satt rutiner och har ordning och reda. Vi har fått “tråkiga” saker att fungera – och det var nödvändigt.

Med detta på plats kan vi blicka framåt och jobba mer offensivt. Vi ser utrymme att utveckla olika avdelningar ytterligare och i första hand färskvarorna. Du har tidigare indikerat att City Gross haft “utmaningar” med en del stormarknader. Går alla 42 bra? – Stora basen går bra men det finns fortfarande mer att göra i någon butik, säger Anders Wennerberg.
Visa hela svaret

När öppnade City Gross Borås?

Om vår butik Vi är en engagerad butik som slog upp portarna 2011.
Visa hela svaret

Varför finns inte City Gross i Göteborg?

City Gross vill öppna mellan 15 och 20 nya stormarknader. Jakten på nya lägen i Sverige är inledd. “Jag ser en stor potential att expandera”, säger etableringschefen Peter Ekström. Dagligvarunytt har de senaste åren berättat att City Gross har sett över nätverket och stängt en handfull olönsamma stormarknader.

 1. Nu går kedjan alltså på offensiven igen.
 2. Jag har styrelsens och vd:s mandat att accelerera och det känns väldigt inspirerande, säger Peter Ekström när han avslöjar planerna på City Gross i Västerås.
 3. Läs mer: Bildspecial: Här tar City Gross plats i “getingboet” norr om Stockholm City Gross finns på 41 platser i främst södra Sverige men har ambitionen att öka beståndet med så mycket som närmare 50 procent.

Det skulle innebära uppåt 20 nya stormarknader med en säljyta på mellan 3 000 och 5 000 kvadratmeter – och e-handel. – Det är en högst rimlig målsättning. Etablerarna på City Gross för just nu diskussioner med “ett antal” fastighetsägare i landet. Intresset för att försöka knyta till sig City Gross har i ökat takt med årets säljframgångar.

 • Vi och hyresvärdar känner att vi har ett starkt erbjudande och kan tillföra marknaden något unikt, säger Peter Ekström.
 • Läs mer: Ny stark siffra för City Gross – lagom till julhandeln: “Vi är så klart nöjda” City Gross har ett flertal vita butiksfläckar i Sverige och finns exempelvis inte i Sveriges näst största stad.

Den som bor i Göteborg och vill handla på City Gross tvingas att åka till Ytterby i grannkommunen Kungälv. – Det är synd om göteborgarna men vi har starka förhoppningar om att få till något eller några attraktiva lägen i Göteborg. Samtidigt tittar City Gross på andra kranskommuner till Göteborg som Kungsbacka, Mölndal och Partille.

Penetrationen är större i huvudstadsområdet – med fem stormarknader i Stockholm (Bromma), Huddinge, Sollentuna och på Värmdö. – Utvecklingen är väldigt bra men vi vill öka närvaron ytterligare i Stockholmsregionen, säger Peter Ekström. City Gross renässans efter de tidigare stängningarna inleddes med öppningen av en andra enhet i Linköping i november 2019.

Läs mer: Starkt oktober för City Gross – ökade försäljningen med tio procent Andra regionala orter med större befolkningsunderlag och kundflöden är också intressanta för uppstickaren. – Vi har två stormarknader även i Uppsala och Helsingborg och Västerås är en annan ort där det finns potential för oss.
Visa hela svaret

Vad händer med City Gross Bromma?

Sagax har beslutat att bebygga bolagets fastighet Stockholm Gjutmästaren 8, belägen i Ulvsunda industriområde i Bromma, med cirka 19.000 kvadratmeter uthyrningsbar area bestående av lager- och verksamhetslokaler med tillhörande kontor och garage. Investeringen beräknas till cirka 400 miljoner konor och förutsätter att erforderliga bygglov erhålls.

Fastigheten ligger mellan den gamla Prippsfastigheten (som numera rymmer bland annat Citygross och Bauhaus) och tvärbanan Byggnationen förväntas påbörjas under det tredje kvartalet 2018 och pågå i cirka 2,5 år. Lokalerna, som är fullt uthyrda, beräknas vara färdigställda under det fjärde kvartalet 2020.

Investeringen kommer att bidra till Sagax förvaltningsresultat och kassaflöde från och med verksamhetsåret 2021. Sagax förvärvade den aktuella fastigheten våren 2004, läs mer här, Sagax flyttar delar av de verksamheter som finns i grannfastigheten Valsverket 10 till de nya lokalerna.

 • Valsverket 10 avyttrades nyligen till Stockholm stad.
 • Merparten av de övriga fastigheterna mellan tvärbanan och Bällstaviken ingår i planarbetet att skapa 900–1.200 bostäder i området (se karta nedan).
 • De storskaliga äldre industribyggnaderna på Gjutmästaren 6 (Pripps) avses bevaras.
 • Industribyggnaden på Gjutmästaren 6 planeras att utvecklas till ett centrum för kultur och idrott, under förutsättningen att funktionerna kan säkerställas, kompletterat bl.a.

med kontor, service och bostäder där så är möjligt. Sagax fastighet Gjutmästaren 8 bedöms dock ligga i ett bullerutsatt läge och att det där bör vara lätt industri, enligt Stockholm stad. Den handel som försvinner inom området kommer delvis att ersättas av de satsningar som sker vid Bromma Blocks där CBRE GIP planera för en kraftig utbyggnation och där även Ica Fastigheter planerar för en stor nyproduktion av både handelslokaler och hotell. Den röda linjen markerar det område där Stockholms stad bland annat planerar för bostadsutveckling. Gul ring markerar Sagax fastighet. Artboard 1 Skriv upp dig på våra mejllistor för att inte missa något: sammanställningar över senaste veckan, nya tjänster på FV Jobb och seminarieinformation – samtliga tjänster är Gratis,
Visa hela svaret

När kommer City Gross till Karlstad?

Så snabbt som möjligt. Redan i februari 2021 berättade Peter Ekström om Citygross intresse för Karlstad. – Vi vill jättegärna till Karlstad och öppna en butik där så fort som möjligt. – Egentligen är det otroligt att vi inte redan finns i en så stor stad, men vi har haft svårt att hitta ett bra läge, sade Peter Ekström
Visa hela svaret

Vilka butiker ingår i Bergendahls?

Bergendahls driver parti- och detaljhandel inom dagligvaror genom Bergendahls Food och butikskedjan City Gross och Hyllinge Cash samt handlarägda butiker genom varumärkena Matöppet och Den Svenska Matrebellen. Genom Glitter och under varumärket Zanzlöza Smycken saluförs mode och accessoarer.
Visa hela svaret