När Öppnar Bauhaus I Umeå?

När Öppnar Bauhaus I Umeå
Vragen en antwoorden Een vraag stellen Alle vragen bekijken (3)

När öppnar Bauhaus Umeå?

öppnar nytt byggvaruhus i Umeå – Bauhaus fokuserar på Norrland och etablerar sitt tjugotredje varhus i Sverige i Umeå. Ett stort byggvaruhus på handelsområdet Sandbäcken med Rico Estate Development, RED, som byggherre och fastighetsägare. – Vi skräddarsyr lokaler åt aktörer som typiskt sätt bara finns på externhandelsplatser, till exempel Bauhaus, förklarar fastighetsutvecklaren RED:s vd Ronald Rico.

AV THOMAS ANDERSSON BYGGSTARTEN FÖR BAUHAUS nya byggvaruhus i Umeå med fastighetsutvecklaren RED som byggherre och fastighetsägare skedde våren 2021. – Vi är en fastighetsutvecklare inriktad på externhandel. Vi köper mark av kommuner eller fastighetsägare med intention att driva en utveckling som riktar sig mot handelsetableringar.

Vi har en palett där vi har jobbat med de flesta stora detaljhandelsaktörer som du hittar på den här typen av handelsområden, förklarar RED:s ägare och vd Ronald Rico. Tidpunkten liksom läget vid det framväxande området Sandbäcken bedömer hyresgästen Bauhaus som bästa tänkbara.

– Vi har länge velat expandera norröver i Sverige och är nu mycket glada att vi hittat en optimal handelsplats för Bauhaus kunder i Umeåområdet. Ungefär 150 personer kommer att anställas lokalt, vilket känns som ett bra besked att kunna ge i dessa oroliga tider, kommenterade Bauhaus marknadsdirektör Johan Saxne när planerna på det nya byggvaruhuset offentliggjordes.

Med “externhandelsplats” avses handelsetableringar utanför stadskärnan som rymmer en mer skrymmande typ av handel med parkeringsplatser och tydlig entré. En handel som inte får plats eller vill finnas i gallerier eller på gågator Bauhaus nya byggvaruhus på externhandelsområdet Sandbäcken i Umeå uppförs med stålstomme, bärdecksplåt, sandwichpaneler och en delvis glasad fasad.

Nu i veckan börjar vi ställa stålstommen. Planen är att det ska vara tätt hus vid årsskiftet, rapporterar totalentreprenören Fastecs projektchef Tony Fransson till Svensk Byggtidning i slutet av augusti 2021. Tony Fransson ser dock några utmaningar som måste övervinnas om byggprojektet ska fortskrida som planerat.

– Det är priser, materialtillgång och tiden. Det är så otroligt mycket kostnader kopplade till om du hamnar fel i byggskedet kontra vintern, snön och kylan. Den allra största utmaningen i sammanhanget är de på grund av pandemin försvårade leveranserna av material, tillägger projektchefen Tony Fransson.
Visa hela svaret

När flyttar Elgiganten Umeå?

Om projektet – RED har förvärvat drygt 47 000 kvm mark av Umeå Kommun på Sandbäckens handelsområde. Det nya handelsområdet och detaljplanen har drivits fram i samarbete med kommunen. Fastigheten ligger strategiskt placerad mot Ersbodavägen och har mycket bra tillgänglighet.

Exploateringen av handelsområdet omfattar cirka 17 000 kvm handelsyta och RED har kontrakterat BAUHAUS, Elgiganten och Rusta. För BAUHAUS innebär detta att de nu kommer att öppna sitt nordligaste varuhus med ett fullskaligt sortiment. Elgiganten och Rusta omlokaliserar sina befintliga butiker i Umeå till det nya handelsområdet.

Byggnationen pågår och beräknas vara klar i slutet av 2022. Fastigheten uppförs på totalentreprenad av Fastec Sverige AB och kommer att certifieras i enlighet med Miljöbyggnad Silver.
Visa hela svaret

Vilken tid öppnar Bauhaus?

Lediga tjänster i varuhuset – När Öppnar Bauhaus I Umeå För att BAUHAUS ska bli en säkrare plats att vistas och arbeta i så kommer vi från och med den 1 januari 2020 inte att köra truck efter kl.10:00 inne i varuhusen. Detta är för både våra kunders och personalens säkerhet. Vet du med dig att du behöver köpa en större kvantitet av en produkt, alternativt en artikel som möjligen kan vara upplyft på en högre höjd? Tveka inte på att kontakta oss (010-180 18 00) i förväg för att säkerställa att varorna finns tillgängliga vid ditt besök.
Visa hela svaret

När öppnade Bauhaus Länna?

Bauhaus (butikskedja) – Wikipedia Den här artikeln handlar om byggvarukedjan Bauhaus. För andra betydelser, se,

Den här artikeln behöver fler eller bättre för att kunna, (2018-03) Åtgärda genom att lägga till pålitliga källor (). Uppgifter utan källhänvisning kan och tas bort utan att det behöver diskuteras på,

Bauhaus ButikskedjaSäte ByggvarorAntal anställda34 500 (2018) HistoriaGrundat1960GrundareHeinz Georg BausÖvrigtSloganNär det måste bli braWebbplatsFotnoter Bauhaus är en tysk byggvarukedja som numera har butiker även utanför, bland annat finns 21 butiker i (sedan ).

Det första byggvaruhuset öppnade i i av Heinz Georg Baus. På Bauhaus finns bland annat olika sorters byggvaror, färg, verktyg, el- och belysning, blommor, växter, VVS- och trädgårdsartiklar. En vanlig Bauhaus-butik rymmer ett sortiment på mer än 150 000 varunummer. Bauhaus finns, förutom i Tyskland och Sverige, även i,,,,,,,,,,, och,

Totalt har Bauhaus cirka 260 varuhus. I Sverige finns butiker i,,,,,,,,,,,,,, och, I maj 2011 öppnade Bauhaus också sin där sortimentet finns till försäljning. I december 2018 meddelade Bauhaus att man köper upp Byggvaruhus. I och med detta togs butikerna i och över.
Visa hela svaret

Vilket land kommer Bauhaus?

Historia BAUHAUS introducerade konceptet “allt-under-ett-tak” i 1960, då det första byggvaruhuset öppnade i Mannheim i Tyskland. Innan dess var såväl gör-det-självare och professionella hantverkare tvungna att leta i flera olika fackbutiker efter ordentliga verktyg och bra material till hus och trädgård.

Nu kunde de hitta allt från borrmaskiner till växter och dessutom både VVS och färg under samma tak. BAUHAUS-konceptet var alltså helt unikt. BAUHAUS har existerat i mer än 60 år. Kedjan har sedan länge bevisat sin konkurrensförmåga med ett brett sortiment av kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser, kompetent rådgivning och bästa möjliga service.

Ett BAUHAUS varuhus har i dag ett varusortiment på mer än 150 000 produkter. Det finns ett brett och omfattande sortiment inom varuområden som belysning, el-artiklar, badrum, VVS, verktyg, järnvaror, färg, förvaringslösningar, kakel, golv, trä- och byggvaror.

 • I alla varuhus finns ett stort och välsorterat trädgårdscenter med ett gediget urval av trädgårdsartiklar samt inom- och utomhusväxter.
 • BAUHAUS vision är att erbjuda branschens absolut största sortiment och ge en effektiv kundservice.
 • Alla säljare har en yrkesmässig bakgrund inom de varuområden de arbetar, så kunderna får alltid ett kompetent och serviceinriktat bemötande.

Sist men inte minst erbjuder BAUHAUS låga konkurrenskraftiga priser och ger därför också prisgaranti på hela sortimentet. BAUHAUS öppnade första varuhuset i Sverige i 1997 och har efter det öppnat ytterligare 21 varuhus runt om i Sverige. I 2011 startade BAUHAUS upp e-handeln i Sverige för att kunna ge ännu bättre service genom ökad tillgänglighet till det stora sortiment som erbjuds, men även för att nå ut till alla som inte har nära till varuhusen.

 1. För att öka servicen ytterligare finns det sen 2015 en central kundtjänst som svarar på kundernas frågor via telefon, chatt och mail.
 2. För oss på BAUHAUS är hållbarhet en integrerad fråga i vår verksamhet och vill förena långsiktig lönsamhet med miljöhänsyn och socialt ansvarstagande, kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete.

: Historia
Visa hela svaret

Vem red i Umeå?

Red har en historik i Umeå sedan 2014 då bolaget låg bakom sportvaruhuset XXL:s etablering, ett spjutkast från Sandbäcken. Elgiganten kommer att lämna Strömpilen där butikskedjan funnits i över 20 år för att utveckla sitt koncept i större lokaler.
Visa hela svaret

Vad händer med Elgiganten?

Elgiganten sätter nytt försäljningsrekord under räkenskapsåret 2021/2022. Trots en ökad osäkerhet på marknaden ser vd:n, Niclas Eriksson, positivt på framtiden. ‘Vi räknar med fortsatt tillväxt, sedan kan vi såklart inte påverka allt omkring oss’, säger han.
Visa hela svaret

Vad hette Elgiganten tidigare?

Historia – Elkjøp Phone House grundades i Sverige 1984 av Gillis Ericson vars son Bob Erixon övertog verksamheten under åren 1986-87, då som GEAB, GEAB såldes under 2004 till Telia och ägdes sedan av The Phone House, Dixons Carphone efter att tidigare ägarna The Carphone Warehouse och nuvarande delägarna Dixons Retail slagits samman och bildat Dixons Carphone,
Visa hela svaret

Får man ta med hunden in på BAUHAUS?

Ja, husdjur är varmt välkomna in i varuhusen så länge de är kopplade.
Visa hela svaret

Vilket datum öppnar BAUHAUS i Växjö?

Nu öppnar Bauhaus i Växjö

Den åttonde juli öppnar Bauhaus sitt nya varuhus i Växjö, vid Norremark handelsplats. – Vi kommer att komplettera handelsplatsen i Norremark på ett bra sätt och är så glada att äntligen vara igång här i Växjö, säger Johan Saxne, marknadsdirektör för Bauhaus i en kommentar. Etableringen är något fördröjd, då bolaget till en början hade räknat med att öppna i slutet på, Bolaget nyanställer ungefär 150 nya medarbetare till varuhuset, som kommer att vara på 13 000 kvadratmeter.

: Nu öppnar Bauhaus i Växjö
Visa hela svaret

När öppnar BAUHAUS i Karlstad?

Bauhaus -etablering i Karlstad klarlagd för hösten 2023 – Market.
Visa hela svaret

Vad betyder ordet BAUHAUS?

“Endast perfekt harmoni i sina tekniska funktioner samt i sina proportioner kan resultera i skönhet.” – Walter Gropius När Öppnar Bauhaus I Umeå I början av 1920-talet etablerade Walter Gropius Bauhaus-rörelsen för att föra samman konst, hantverk och teknik med idén att skapandet av något funktionellt kan göras på samma sätt som när man skapar konst. Det gav hantverk och konst samma betydelse och ändrade sättet på vilket dess följare närmade sig design.

 1. Bauhaus betyder ordagrant “konstruera hus”; många lärde känna det som “skola för byggnation”.
 2. Skolan, som ursprungligen var baserad i Weimar, flyttade till Dessau år 1925, ett stenkast från vår tyska tillverkningsanläggning och kontor.
 3. Den ingår i UNESCO:s världsarv och är fortfarande en slående och inspirerande plats att besöka.

Bauhaus-rörelsen anses av många vara den mest inflytelserika modernistiska konstform från förra seklet. Bauhaus-lärare och elever letade efter nya idéer, ifrågasatte de traditionella reglerna, experimenterade med nya material och etablerade byggnadsinnovationer.

 • De var också pionjärer när det kom till användningen av syntetiska inredningsmaterial.
 • Det var under byggandet av Bauhaus i mitten av 1920-talet som Walter Gropius arrangerade att den första generationen av konstgjorda golv installerades där.
 • Vi är omgivna av vardagliga föremål som inspirerades eller skapades av Bauhaus-designers: Stolar med rörformiga metallramar, möbler på hjul och stapelbara bord för att bara nämna tre exempel.

Allt eftersom Bauhaus inflytande växte, utvecklades också Altro i samma takt. Vi hämtar inspiration från Bauhaus-filosofin och väver in delar av den i vår produktutveckling, forskning och innovation. Detta kan tydligast ses med Bauhaus-metoder att överbrygga klyftan mellan form och funktion.

 • Idag förstås detta mer allmänt som att skapa en produkt som är “ändamålsenlig”.
 • Vi har en lång historia av kvalitet som trotsar tiden och som skapas genom att förvandla kreativt tänkande till praktiska, verkliga lösningar, inklusive limfria stegsäkra golv och golv utformade för att inte användarna ska halka, med eller utan skor i både blöta och torra miljöer,

Vi uppfann stegsäkra golv redan på 1940-talet och vår allra första installation är fortfarande på plats i dag i Storbritannien och gör det jobb som den var designat för att göra även 70 år senare. Vi lanserade också världens första integrerade stegsäkra golv och hygieniska väggsystem med Altro Whiterock, vår marknadsledande hygieniska väggpanel.
Visa hela svaret

Vem äger BAUHAUS?

Köpare som ville riva byggvaruhuset och bygga bostäder fick kalla handen. I december slog bomben ned. Familjen Fredell säljer sitt anrika byggvaruhus, Den 1 februari togs Fredells över av Bauhaus. Nu avslöjar Victor Fredell i en intervju med Veckans Affärer att familjen sålde varuhuset i Sickla för halva priset än vad de hade kunnat få ut av en annan köpare.

Av nio kusiner är det bara Fabian Fredell som har varit aktiv i bolaget i sin position som vd. Uppdraget att sälja varuhuset gick till kusinen Victor Fredell som berättar att intresset var stort och att man ordnade drygt 20 nattvisningar för att inte störa ordinarie verksamhet och väcka onödig uppmärksamhet.

Snart hade han två färdiga kontrakt i handen, men ville inte skriva på någotdera. – Ingen av affärerna kändes riktigt rolig för rörelsen och därför valde vi att avstå. Att sälja på det viset hade känts som att smita ut bakvägen, säger Victor Fredell som gav kalla handen till en köpare som ville riva norra Europas största byggvaruhus för att i stället bygga bostäder på området.

 • I intervjun med Veckans Affärer poängterar Victor Fredell att byggvaruhuset inte sålts på grund av lönsamhetsproblemen 2017 då verksamheten gick med en förlust på ett par miljoner kronor.
 • Vi har aldrig varit en familj som driver företag för att berika oss.
 • Att valet till slut föll på Bauhaus är ingen slump.
You might be interested:  Hur Funkar Hemtest Corona Stockholm?

– Bauhaus ägare Bernd Baus är en otrolig företagsledare som var extremt insatt i affären och tyckte att det var roligt att få ta över det vår familj hade skapat. Så jag har enorm respekt för Bauhaus och är glad att en överväldigande majoritet av personalen har valt att stanna, säger Victor Fredell till Veckans Affärer.
Visa hela svaret

Hur många anställda har BAUHAUS?

BAUHAUS har idag ca 3000 anställda i Sverige och 22 varuhus från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter, bland annat genom vårt talangprogram för att främja en intern karriär såväl i Sverige som utomlands då vi idag finns i 19 länder.
Visa hela svaret

Finns Bauhaus i Polen?

Bor du i södra Sverige kan det faktiskt löna sig att köra egen bil med släpvagn och köpa byggmaterial i norra Europa. Förutsatt förstås att du vet vad du vill ha och vilka byggvaruhus du ska besöka. Men du kan också skicka efter en hel del material på nätet.

VVS-varor lämpar sig kanske bäst för näthandel; de är lätta att identifiera via modellbeteckningar. Det underlättar också valet i nätbutiken, för de webbplatser vi tittat på från Tyskland, Estland och Polen är varken på engelska eller svenska. Vi har jämfört priserna på ett duschset från tyska Hans Grohe: Raindance Air.

Företagets eget rekommenderade pris på den svenska webbplatsen är 18 055 kronor. Det lägsta pris vi hittade i en svensk nätbutik var 8 319 kronor. I Tyskland kan man hitta samma set till lägre priser. Armaturenversand (armaturenversand.de) säljer Raindance Air för 8 018 kronor inklusive leverans­ kostnader.

På tyska Megabad (megabad.com) blev det ännu billigare, 6 371 kronor med leveranskostnaderna inräknade. De stora pengarna finns att tjäna om du köper mycket, till exempel all inredning till ett kök eller badrum. Vet du vad du vill ha kan du spara mycket på att köpa både VVS-varor, kakel, trävaror, gipsskivor med mera.

Fast då är det förstås enklast att åka söderut och handla. Det finns flera byggvaruhus som har många butiker, till exempel Hornbach- och Bauhaus-kedjorna i Tyskland, Espak i Estland, Obi och Praktiker i Polen.
Visa hela svaret

När öppnade första Bauhaus i Sverige?

Svalt intresse i Sverige – Bauhaus hade även en viktig roll inom 1920-talets konst och arkitektur, och hjälpte till att bana väg för nya stilideal. I Sverige var dock intresset för skolan rätt svalt. I pressen var det vanligare att namn som le Corbusier lyftes fram som förebild för det moderna.

Vid den här tiden var Gregor Paulsson direktör för Svenska Slöjdföreningen, som i dag känns igen som Svensk Form. Föreningen har i uppdrag att främja svensk formgivning och stod bakom flera populära utställningar. En av dem var Hemutställningen 1917 i Liljevalchs konsthall i Stockholm, där man bland annat presenterade möbler och husgeråd till ett överkomligt pris som riktade sig till arbetarklassen.

Detta var en försmak av funktionalismen. Bauhaus sceniska verkstad leddes av Oskar Schlemmer. Han såg verksamheten som grundforskning runt teatrala koders strukturer och funktioner. Dräkter för Ballet Triadique 1926. © Apic/Getty Under 1910-talet hade Paulsson varit bosatt i Berlin och kom där i kontakt med några av dåtidens största modernistiska målare genom gruppen Der Sturm,

Den grundades av Herwarth Walden, som var gift med en avlägsen släkting till Paulsson, och i kretsen kring den hittade man bland andra konstnärerna Paul Klee och Wassily Kandinsky som senare kom att undervisa på Bauhaus. Men trots att Paulsson själv levt mitt bland tidens modernister och förmodligen träffat flera av dem som kom att bli mästare på Bauhaus, märktes inte det då han tillträdde som direktör för slöjdföreningen.

Bauhaus nämndes till exempel inte i Svenska Slöjdföreningens tidskrift förrän 1933, och då i samband med att skolan stängts av nazisterna.
Visa hela svaret

Finns Bauhaus i Finland?

Företaget har varuhus i 19 länder. ​I Finland äger Bauhaus & Co Ky fem varuhus och en webbutik, som startade i år.
Visa hela svaret

Vad gör man på Bauhaus?

Allmänna köpvillkor Villkoren för beställning via BAUHAUS.se måste godkännas för att en beställning ska kunna göras. Var därför noga med att läsa igenom villkoren innan du godkänner dem. Om BAUHAUS BAUHAUS tillhandahåller produkter och tjänster inom bygg, badrum, färg, trädgård, verkstad och belysning.

 • Vi har som mål att erbjuda våra kunder samtliga produkter och tjänster som behövs för renoveringsprojekt inom- & utomhus.
 • Vi har även ett stort sortiment av fritids- & träningsprodukter.
 • Priser Alla priser som anges är inklusive moms och andra skatter.
 • Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

Vid prisjusteringar på lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning. Falska beställningar Vid upptäckten av eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök så kommer ärendet att polisanmälas.

I dessa fall då vi misstänker bedrägligt beteende eller annan oegentlighet så kommer vi annullera ordern. Force Majeure BAUHAUS.se anser sig vara befriade från underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet som beskrivs nedan.

Detta gäller även om omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning.

 1. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.
 2. Ortbetalning Kortbetalning sker i samarbete med Adyen.
 3. Adyen garanterar att kundens kortuppgifter endast kan läsas av betal- och banksystemet – ingen annan! BAUHAUS lagrar ingen information som rör betaluppgifterna.

Vi följer distansköplagen och vid genomförande av kortbetalning reserveras köpesumman på ditt konto men debiteras först när varorna skickas. Vi accepterar VISA och Mastercard. Inga extra avgifter tillkommer vid betalning med kort. BAUHAUS-kortet Handla räntefritt och få bonus från första kronan! När du handlar på ditt BAUHAUS-kort får du bonus från första kronan och upp till 10% bonus.

Alla köp med ditt BAUHAUS-kort på BAUHAUS i Sverige är bonusgrundande. Ju mer du handlar – desto mer får du tillbaka. Bonusen beräknas per tolvmånadersperiod och utbetalas i form av en bonuscheck. Bonuschecken kan endast användas för köp hos BAUHAUS och kan inte lösas in mot kontanter. Fördelar med BAUHAUS-kortet: Bonus från första kronan och upp till 10% bonus.

Du kan välja att betala hela beloppet månaden efter ditt köp utan några som helst extra kostnader. Inga räntor eller inga avgifter. Du kan också välja upp till 24 mån räntefri betalning Du gör ditt val av betalningsalternativ hemma i lugn och ro månaden efter ditt köp Det kostar inget att skaffa eller ha ett kort.

Dessutom gäller det i nästan 15.000 butiker Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång Representativt räkneexempel för delbetalning 12 månader* Kredit¬belopp/Köp: 10 000:- Rörlig årsränta: 0% Adm.avg./mån: 39:- Uppläggningsavgift: 295:- Effektiv ränta: 13,76% Kreditkostnad: 763:- Ord. delbet./mån**: 873:- Totalt belopp att betala: 10 763:- *Exemplet baseras på ett köp den 15:e dagen I en kalendermånad och är beräknat 2018-10-31.

Exemplet förutsätter att räntan och avgifterna är oförändrade under hela kreditperioden. Andra sätt att utnyttja krediten kan leda till såväl en högre som lägre effektiv ränta. Den effektiva räntan är beräknad i enlighet med konsumentverkets riktlinjer.

 1. Avrundning tillämpas till närmsta högre krona.
 2. Månaden efter val av delbetalning tillkommer uppläggningsavgift till ordinarie delbetalningsbelopp.
 3. Uppläggningsavgiften är inkluderad I angiven Kreditkostnad och Totalt belopp att betala.
 4. Delbetalning Ränta Uppl.avg ***. Aviavg.
 5. Valuta 1 mån 0.00% 0,00 0,00 SEK 6 mån 0.00% 195,00 39,00 SEK 12 mån 0.00% 295,00 39,00 SEK 1/30 del 17.96% 0,00 39,00 SEK *** Uppläggningsavgiften debiteras för varje enskild ingående månads samlade köp som överstiger 1 500 kr.

I månadsbeloppen ingår amortering och ev. ränta. Eventuell administrations- och uppläggningsavgift tillkommer efter vald betalningsplan. Alla köp som görs under en kalendermånad debiteras månaden efter och då gör kunden sitt val av betalningsalternativ.

Det val kunden gör debiteras därefter med de kostnader som hör till det alternativet. Vid köp med BAUHAUS-kortet blir leveransadress densamma som folkbokförd adress, möjlighet ges att byta leveransadress om du legitimerar dig med BankID vid köptillfället. Handla nu – betala efter leverans! När du betalar via Resurs Bank faktura handlar du tryggt och enkelt.

Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor. Få alltid hem varan innan du betalar Betalningstid – 30-60 dagar * Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen Möjlighet till delbetalning Din faktura kommer till den mailadress som du angivet vid din beställning.

 • För din trygghet kan du välja att betala med faktura och betalar då efter att du fått varorna.
 • Du behöver inte betala förrän nästa månad, 30-60 dagar efter köpet.
 • Fakturaavgiften är för konsument 0kr.
 • Vi samarbetar med Resurs Bank som övertar din faktura från oss och gör en sedvanlig kreditbedömning av dig som köpare.

Du får besked snabbt online. Fakturan e-postas när varan skickas. Vid utebliven eller otillräcklig betalning enligt ovan tillkommer påminnelseavgift enligt lag, 60kr, och ränta för var tid utnyttjad kredit 22,2%. Kunden kan komma att erbjudas andra finansiella tjänster.

 1. Vid köp på BAUHAUS-faktura blir leveransadress densamma som folkbokförd adress, möjlighet ges att byta leveransadress om du legitimerar dig med BankID vid köptillfället.
 2. Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Resurs Bank på 042-382093.
 3. Du kan också skicka e-post till [email protected] Resurs Bank AB (publ), organisationsnummer 516401-0208 * Exempel: Kunden får sin faktura den 15 juli, det fakturerade beloppet ska betalas i sin helhet så att Resurs Bank tar emot pengarna senast den 31 augusti.

Delbetalning Om du vill dela upp din betalning så har vi även här bra erbjudanden i samarbete med Resurs Bank. Väljer du 24 månaders betalning är det helt räntefritt men du kan också välja en längre betalningsperiod med konkurrenskraftiga villkor. En kreditbedömning görs online och du får snabbt besked.

 • Din första avi kommer månaden efter köp och då väljer du betalningsalternativ.
 • Få alltid hem varan innan du betalar Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter Alla dina köp samlas på en avi Handla nu – betala i slutet av nästkommande månad En aviavgift om 39 kr, oavsett antalet köp Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång Delbetalning Ränta Uppl.avg.

Aviavg. Valuta Minimibelopp 3 mån 0.00% 95,00 39,00 SEK 1000,00 6 mån 0.00% 195,00 39,00 SEK 1000,00 12 mån 0.00% 295,00 39,00 SEK 1000,00 24 mån 0.00% 395,00 39,00 SEK 1000,00 Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas.

Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post. Vid köp på BAUHAUS-delbetalning blir leveransadress densamma som folkbokförd adress, möjlighet ges att byta leveransadress om du legitimerar dig med BankID vid köptillfället. Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Resurs Bank på 042-382093.

Du kan också skicka e-post till [email protected] Återbetalningar Återbetalning sker genom återinsättning på samma kort om beställningen är betald med kort. I annat fall återbetalas beloppet till av dig angivet bankkonto. Leverans Fraktpriset bestäms i första hand av vikten på produkterna i beställningen.

För att enklast se fraktpriset på beställningen lägger du önskat antal produkter i varukorgen och anger leveransadressens postnummer. Klicka sedan “Till kassan” för en översikt över produkterna samt fraktpris/fraktpriser. För information om leverans/leveranserna klicka på den röda informationssymbolen.

Leveranstid Leveranstiden för lagerförd vara är normalt 2–5 arbetsdagar beroende på var i landet du bor, avvikelse kan ske vid leverans till glesbygd med upp till 7 arbetsdagar från ordertillfälle. Till vissa postnummer kan vi erbjuda leveranser på lagerförd vara efter dina önskemål.

 • Du väljer då själv leveransdag och vilket av de angivna tidsintervall vi ska leverera inom.
 • Från 1 arbetsdag om beställningen läggs en vardag innan kl.11.00 upp till 14 arbetsdagar.
 • Om vi kan erbjuda denna typ av leverans till ditt postnummer framgår detta efter du angivit leveransadress under steg 3 i betalprocessen.

Till vissa postnummer kan i detta steg även tilläggstjänsten “tidsbestämd leverans” köpas till, där leveransen sker inom +/- 15 minuter från din valda tidpunkt. Leveranstiden för vårt beställningssortiment är 1–4 veckors, dessa beställningar skickas direkt från våra leverantörer till kund.

Avbeställa/ändring i beställning Vi arbetar för att hantera och leverera din beställning från vårt lager så snabbt som möjligt. Kontrollera därför noga att den information som uppges stämmer innan du godkänner och genomför beställningen. Ångrar du av någon anledning din beställning och vill avbryta den måste du kontakta BAUHAUS kundtjänst så snart som möjligt.

BAUHAUS arbetar med att skicka ut beställningar snarast möjligt, därför kan vi inte garantera att en beställning går att avbryta. Har beställningen redan lämnat vårt lager kan vi ta beställningen i retur, du som kund står då för kostnaderna för frakten samt returfrakten.

You might be interested:  Vad Händer I Eskilstuna Ikväll?

Vid genomförd beställning kan BAUHAUS inte göra några ändringar gällande antal produkter. Ändring av mottagare/ leveransadress i beställning Eventuella ändringar av leveransadress eller mottagare måste anges innan genomförd beställning. Förutsättningarna för att ändra leveransadress eller mottagare beror på vilket betalsätt du väljer.

Efter genomförd beställning kan BAUHAUS inte göra något byte av leveransadress eller mottagare. OBS! Vid betalning med Klarna Konto/Faktura kan du inte göra ändringar av leveransadress eller mottagare i kassan av säkerhetsskäl – dessa beställningar levereras till folkbokförd adress.

 • Leverans till varuhus Vi kan på delar av vårt lagerförda sortiment erbjuda leverans till vissa av våra varuhus.
 • Väljer du att hämta ut din beställning senare kommer din order att skickas ifrån vårt weblager.
 • Du väljer sedan dag samt varuhus där du önskar hämta ut beställningen.
 • När din beställning finns redo för avhämtning skickas ett sms till dig.

Ta med dig beställningsnummer eller smset och giltig legitimation till varuhuset för avhämtning av beställning. Om du inte själv kan hämta ut beställningen ges möjligheten att uppge en annan upphämtare i steg 2 i kassan. Leverans till ombud För paket upp till 20 kg, och som är max 150 cm långt samt har ett maximimått som är, maxlängd 150 cm + omkrets = 300 cm levererar vi till ett ombud, vilket är ett utlämningsställe i närheten av din angivna leveransadress.

Du kommer att bli aviserad via sms, i aviseringen framgår det till vilket ombud som din beställning har levererats till. Ta med dig sändningsnummer och giltig legitimation till ombudet när du ska hämta ut din beställning. Paketet ligger kvar hos ombudet i 14 dagar vid DHL och 7 dagar vid PostNord. BAUHAUS förbehåller sig rätten att ändra beställningar som vid packning är för stora för att levereras till ombud.

Dessa beställningar kommer då ändras till hemleverans och levereras till din angivna leveransadress. Hemleverans Produkter i BAUHAUS sortiment som inte kan levereras till ombud levereras till din angivna leveransadress. Hemleveransen levereras så nära som transportören kommer till din port eller tomtgräns, uppbärning/inbärning ingår ej.

 • Till vissa postnummer kan tilläggstjänsten ” Inbärning till ytterdörr” köpas.
 • Om vi kan erbjuda denna typ av tjänst till ditt postnummer framgår detta efter du angivit leveransadress under steg 3 i betalprocessen.
 • När leveransen sker ansvarar den angivna mottagaren på beställningen för att ta emot och kvittera beställningen.

Har inte den angivna mottagaren möjlighet att vara på plats när leveransen sker kan ett bud ta emot beställningen. Budet måste då legitimera sig med en giltig legitimationshandling samt uppvisa den angivna mottagarens giltiga legitimationshandling. Transportören ställer ej av beställningen utan kvittens och id-kontroll.

OBS! Platsen vart godset skall levereras måste vara tillräckligt hård så att det är möjligt för en pallvagn att köra på denna. I de fall transportör inte kan färdas på det vägunderlag som krävs för att komma fram till port eller tomtgräns eller inte har möjlighet att vända med nödvändigt transportmedel måste kunden själv ordna med vidare transport ifrån den plats dit transportören närmast kan lämna av beställningen.

Känner du dig osäker på framkomligheten till leveransadressen är du välkommen att kontakta vår kundtjänst innan beställning för mer information. Leveranser sker med externa transportörer och sker vardagar med bestämda tidsintervaller mellan klockan 08.00–17.00.

 • Ett tidsintervall är i de flesta fall 3-4 timmar.
 • Det vill säga att ett tidsintervall kan vara exempelvis 11.00 -14.00, 13.00–16.00 eller 08.00-17.00 beroende på transportörens leveransmöjligheter i aktuellt område.
 • Transportören aviserar mottagaren via sms eller telefonsamtal för bokning av utkörningsdag och det aktuella tidsintervallet mottagare måste finnas tillgänglig för kvittering av leverans.

Det är först i aviseringen ifrån transportören som mottagaren kommer bli informerad om det aktuella tidsintervallet för leveransen. Till vissa postnummer kan vi erbjuda hemleverans på lagerförd vara efter dina önskemål. Du väljer då själv leveransdag och vilket av de angivna tidsintervall vi ska leverera inom.

 • Inför leverans skickas ett påminnelse SMS ut dagen innan vald leveransdag.
 • Om vi kan erbjuda denna typ av leverans till ditt postnummer framgår detta efter du angivit leveransadress under steg 3 i betalprocessen.
 • Till dessa postnummer kan i detta steg även tilläggstjänsterna “tidsbestämd leverans”, “inbärning till ytterdörr” och “bortforsling av transportemballage” köpas.

BAUHAUS förbehåller sig rätten att ändra beställningar som efter lagd order uppdagas är för stora eller tunga för att kunna levereras som en vanlig hemleverans. Dessa beställningar kommer då ändras till en partisändning vilket kan komma att påverka leveranstiden.

Se villkor längre ned på sidan under “Hemleverans Parti” För att lägga en order med hemleverans, krävs ett giltigt svenskt telefonnummer. Avisering till utländska telefonnummer är ej möjligt. Inbärning av beställning/leverans ombesörjes ej av BAUHAUS eller fraktbolag. Till vissa postnummer kan tilläggstjänsten “inbärning till ytterdörr” köpas.

Om vi kan erbjuda denna typ av tilläggstjänst till ditt postnummer framgår detta efter du angivit leveransadress under steg 3 i betalprocessen. “Inbärning till ytterdörr” innebär att transportören förser din beställning/leverans till din ytterdörr. Detta avser ej inbärning till hänvisad plats längre in i lägenheten/huset,

 1. Bortforsling av emballage/lastpallar ombesörjes ej av BAUHAUS eller fraktbolag.
 2. Till vissa postnummer kan tilläggstjänsten “bortforsling av transportemballage” köpas.
 3. Om vi kan erbjuda denna typ av tilläggstjänst till ditt postnummer framgår detta efter du angivit leveransadress under steg 3 i betalprocessen.

“Bortforsling av transportemballage” innebär att transportören tar med sig det packemballage/lastpallar som din beställning skyddats/packats med för att klara av transporten hem till dig. Det avser ej produktemballage. Produkter som är för tunga eller för stora för vanlig leverans kommer istället att levereras med kranbil och speciella leveransvillkor gäller.

 • Leverans av dessa produkter är endast möjlig där kranbil kan komma fram och har möjlighet att lasta av produkten.
 • Ranbil används för att lyfta av produkten från lastbilen så nära kundens port eller grind som möjligt. OBS!,
 • I de fall transportör inte kan färdas på det vägunderlag som krävs för att komma fram till port eller tomtgräns eller inte har möjlighet att vända med nödvändigt transportmedel måste kunden själv ordna med vidare transport ifrån den plats dit transportören närmast har möjlighet att lasta av produkten.

Känner du dig osäker på framkomligheten till leveransadressen är du välkommen att kontakta vår kundtjänst innan beställning för mer information. Då denna typ av leverans kräver kranbil kan leveranstiden i vissa fall bli längre än 5 arbetsdagar beroende på tillgängligheten på kranbilar till vald leveransadress.

 • BAUHAUS har alltid rätt att avbryta en order där det inte är möjligt med leverans på grund av oframkomlig väg till vald leveransadress.
 • Produkter/beställningar som är för tunga eller för stora för vanlig leverans kommer att skickas som parti och speciella leveransvillkor gäller.
 • Förväntad leveranstid på Parti är normalt 5-9 arbetsdagar.

Leverans av dessa produkter/ beställningar är endast möjlig där lastbil kan komma fram och har möjlighet att lasta av. Leveranser sker med lastbil utrustad med bakgavellyft. Platsen vart godset skall levereras måste vara tillräckligt hård så att det är möjligt för chauffören att lasta av beställningen med en pallyft.

OBS! I de fall transportör inte kan färdas på det vägunderlag som krävs för att komma fram till port eller tomtgräns eller inte har möjlighet att vända med nödvändigt transportmedel måste kunden själv ordna med vidare transport ifrån den plats dit transportören närmast har möjlighet att lasta av produkten.

Känner du dig osäker på framkomligheten till leveransadressen är du välkommen att kontakta vår kundtjänst innan beställning för mer information. BAUHAUS har alltid rätt att avbryta en order där det inte är möjligt med leverans på grund av oframkomlig väg till vald leveransadress.

Leverans av beställningssortiment (Direkt ifrån leverantör) Leveranstiden för BAUHAUS beställningssortiment varierar beroende på produkt och leverantör. Den förväntade leveranstiden framkommer på respektive produkt. Om den förväntade leveranstiden blir ändrad meddelar BAUHAUS kunden detta via mail. Om du ej godkänner den nya leveranstiden har du som kund rätt att häva köpet,

Vilket leveranssätt (utlämningsställe/hemleverans) som kommer att bli aktuellt varierar beroende på produkt och leverantör. BAUHAUS har rätt att avbryta en order vart det inte finns möjlighet till leverans på grund av oframkomlig väg. Kvittens – mottagandet av beställning Utlämning av beställningen görs av transportören till beställningens angivna mottagare mot uppvisande av giltig legitimation.

Vid utlämning av beställningen till annan person än beställningens angivna mottagare måste denne person uppvisa både sin egen legitimation samt beställningens angivna mottagares legitimation. Detta gäller vid utlämning på beställningens angivna adress, vid avhämtning på transportörens terminal samt vid utlämning på servicepoint.

Vid leveransen är det viktigt att kontrollera att korrekt antal kollin levereras. Vid avvikelser, be chauffören anteckna detta innan mottagaren kvitterar beställningen. Antalet kollin på beställningen kan mottagare kontrollera på adresslappen eller fraktsedeln.

Vid avvikelser ska detta anmälas till BAUHAUS senast 5 dagar efter mottagandet av beställningen. BAUHAUS godkänner ej att transportören levererar beställningen utan kvittens och id-kontroll. Om annan överenskommelse mot förmodan skulle ingås mellan transportör och beställare frånskriver sig BAUHAUS allt ansvar avseende eventuella avvikelser och skador i beställningen.

Leverans till öar BAUHAUS har ej möjlighet att leverera till öar som saknar broförbindelse. Dessa beställningar levereras till närmsta kajplats med adress på fastlandet varifrån kund får ta emot leveransen och därefter själv ombesörja vidare transport till ön.

Gäller ej Gotland. Undantag kan förekomma avseende möjlighet för leverans till Gotland vid beställningar ur BAUHAUS beställningssortiment som skickas direkt från leverantör. Kan leverans ej ske till Gotland framgår detta i produktinformationen. Alla skador som kan uppstå under transporten hem till dig ansvarar BAUHAUS för.

Om du vid mottagandet mot förmodan skulle upptäcka att beställningen har synliga skador som emballageskada/ transportskada, ska du genast på plats anmäla detta till chauffören genom att notera skadan på fraktsedeln/handdatorn innan leveransen kvitteras.

Inom 5 dagar har du möjlighet att anmäla dold skada/transportskada, det vill säga skador/transportskador som inte varit möjliga att konstatera vid mottagandet av produkten. För att BAUHAUS ska kunna godkänna en transportskada måste anmälan göras så snart som möjligt och senast 5 dagar från mottagandet.

Anmälan görs lättast genom att skicka ett mail med: – ordernummer – vad som är skadat – bild på den skadade produkten/produkterna samt bild på emballaget till [email protected] – märk mailet med “Transportskada samt ordernummer”. Ett ärende kommer då att skapas hos oss som vi hanterar så snart som möjligt.

 1. Dold skada/transportskada anmälda efter 5 dagar från mottagandet godkänns ej.
 2. Du måste därför avemballera produkten direkt efter mottagandet och kontrollera dess skick.
 3. Vid eventuella transportskador skall emballaget sparas för eventuell retur eller utbyte av produkt.
 4. Om skada har uppstått så får du inte använda produkten.

Det är också viktigt att du sparar emballaget så att skadan ska kunna besiktigas vid handläggning av skadeärendet. Beroende på skadans omfattning byts produkten ut eller så skickas en reparatör hem till dig för att åtgärda felet. BAUHAUS friskriver sig alla ytterligare krav från kunden gällande ersättning till följd av transportskador eller skadade produkter.

Boka inte hantverkare förrän ni har mottagit beställningen, kontrollerat att rätt produkter har levererats och att inga skador har uppstått under transporten. Beställning BAUHAUS levererar och administrerar enbart beställningar inom Sverige. För att göra en beställning krävs ett giltigt svenskt mobilnummer.

Avisering till utländska telefonnummer är ej möjligt. Leveransförseningar Vid leveransförseningar informeras du, om möjligt, om det. Orsaker till leveransförseningar är till exempel när en leverantör/fraktbolag inte kan fullfölja sitt åtagande till oss.

Skulle en leveransförsening mot förmodan uppstå har kunden rätt att utan kostnad häva köpet. Vid de tillfällen där kunden betalt i förskott och vill häva köpet på grund av försenad leverans får kunden tillbaka pengarna senast 14 dagar efter upphävningen OBS! Detta gäller ej produkter som ej är lagerförda och som produceras efter kundens beställning.

Då måste förseningen vara av betydande art. Boka inte hantverkare förrän ni har mottagit beställningen, kontrollerat att rätt produkter har levererats och att inga skador har uppstått under transporten. BAUHAUS friskriver sig alla krav från kunden gällande ersättning till följd av leveransförseningar.

 • För företag gäller leveransvillkor DDU 022 “Fritt olossat angiven leveransadress”.
 • Delad beställning Vid beställningar av både lagerförda produkter och produkter ur beställningssortimentet kommer beställningen ske i flera leveranser.
 • Vid frågor om delad beställning var vänlig och kontakta vår kundtjänst.

Ej mottagen/uthämtad beställning Om du inte är anträffbar vid det avtalade leveranstillfället eller på annat sätt väljer att ej mottaga beställningen debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som levereras till utlämningsställe och som ej har hämtats ut.

 1. Detta gäller samtliga beställningar på BAUHAUS oavsett fri frakt eller andra kampanjer.
 2. Vid beställning av luftvärmepump Vid beställning av luftvärmepump krävs det att installationen genomförs av en certifierad installatör.
 3. Installationen bokas enkelt med BAUHAUS Montageservice.
 4. Alternativt om du som kund önskar anlita en annan certifierad installatör på egen hand.
You might be interested:  Vad Kostar Det Att Åka Buss I Örebro?

Vi kommer därför att, efter lagd beställning, kontakta dig via telefon för att skapa en offert på installationen av produkten med BAUHAUS Montageservice och att du som kund godkänner offerten innan denna produkt kan skickas från vårt lager. Väljer du att anlita en annan certifierad installatör kommer du att efter samtalet ifrån oss få en blankett via mejl som skall fyllas i och undertecknas för att sedan postas till oss och finnas oss tillhanda innan produkten skickas från vårt lager, detta för att säkerställa att du som kund och vi på BAUHAUS följer de gällande lagar och regler som gäller för försäljning/installation av luftvärmepumpar.

 • Om undertecknad blankett/offertgodkännande inte finns oss tillhanda inom 10 dagar efter lagd beställning förbehåller vi oss rätten att annullera din order.
 • EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING (EU) nr 517/2014, Artikel 11.5 : “Icke-hermetiskt sluten utrustning påfylld med fluorerade växthusgaser får endast säljas till slutanvändare om det kan bevisas att installationen ska utföras av ett företag som är certifierat i enlighet med artikel 10.” Ångerrätt och Garanti För privatpersoner tillämpar BAUHAUS.se distans- och hemförsäljningslagen samt konsumentköplagen.

Enligt distans- och hemförsäljningslagen har kunden alltid rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan, utan att behöva uppge någon speciell anledning. BAUHAUS.se har dock 60 dagars öppet köp på lagerförda produkter, precis som i alla våra varuhus.

Vid åberopande av ångerrätt och öppet köp står du som kund för kostnaden för frakten, returfrakten samt för returrisken. Returer Vid åberopande av ångerrätt gäller följande Meddela vår kundtjänst inom 14 dagar efter mottagande av beställningen vilken/vilka produkt/produkter som ska returneras, vilket enklast görs via mail eller via ditt konto under fliken “Retur/reklamation”.

Som kund har du rätt att undersöka produkten/produkterna innan beslut tas om eventuell retur. Undersökningen ska göras med varsamhet och ej mer omfattande än nödvändigt då produkten måste returneras i väsentligen oförändrat skick. Returnera produkten i originalförpackning och i ett likvärdigt yttre emballage som produkten levererades i, detta för att minimera risken för skador vid retur.

 • Produkten ska returneras komplett om ingen annan överenskommelse gjorts mellan kund och BAUHAUS.
 • Ngerrätten omfattas inte av växter, mattor som är tillskurna efter önskat mått och färg som är bruten till önskad kulör.
 • Returer som skickas mot efterkrav/postförskott löses ej ut.
 • BAUHAUS kan komma att debitera kunden eventuella extra kostnader som uppkommer vid ej kompletta returer, alternativt ej acceptera returen.

Kunden står alltid för de skador som kan uppstå under returtransporten. Spara alltid följesedeln tills returen är avklarad. Vid åberopande av öppet köp i 60 dagar gäller följande Meddela vår kundtjänst inom 60 dagar efter mottagande av beställningen vilken/vilka produkt/produkter som ska returneras, vilket enklast görs via mail eller via ditt konto under fliken “Retur/reklamation”.

 1. Retur inom 60 dagar är möjligt om produkten är i obruten förpackning och inte är en produkt ur BAUHAUS beställningssortiment, växt eller färg som är bruten till önskad kulör.
 2. Returnera produkten i originalförpackning och i ett likvärdigt yttre emballage som produkten levererades i, detta för att minimera risken för skador vid retur.

Produkten ska returneras komplett om ingen annan överenskommelse gjorts mellan kund och BAUHAUS. Är du osäker på vilka varor som inte omfattas av ångerrätt och öppet köp ber vi dig att kontakta vår kundtjänst. BAUHAUS kan komma att debitera kunden eventuella extra kostnader som uppkommer vid ej kompletta returer, alternativt ej acceptera returen.

Kunden står alltid för skador som kan uppstå under returtransporten. Spara alltid följesedeln tills returen är avklarad. Returer i varuhus Kunden har vid köp på BAUHAUS.se erhållit ett kvitto och med detta kvitto kan en retur genomföras i alla våra varuhus. Ångerrätt och öppet köp 14 dagar gäller endast privatpersoner.

Företag I de fall som näringsidkare handlar på BAUHAUS.se så tillämpas Köplagen. Vid större köp med andra villkor och betalningssätt kontakta BAUHAUS Företagsservice Garantier BAUHAUS tillämpar konsumentköplagen vid alla fall av reklamationer, vilket ger 1 års garanti och 3 års reklamationsrätt.

 1. Om du vill reklamera en produkt gör du det enklast genom att skicka ett mail med tydliga bilder på skadan samt ditt ordernummer till [email protected].
 2. Vid en godkänd reklamation kommer BAUHAUS att skicka en fraktsedel för returnering av produkten.
 3. Produktgarantin gäller endast ursprungliga produktionsfel, det vill säga inte fel som uppstår vid egen förändring av produktens funktion eller utseende.

Kvittot gäller som garantibevis. Vid synliga produktfel/skador ska reklamationen göras före montering av produkten. Reklamationer på monterade produkter med synliga produktfel/skador godkänns ej. Boka inte hantverkare förrän ni har kontrollerat att rätt produkter har levererats och att inga skador har uppstått under leveransen.

 • Vid åberopande av eventuella produktfel så behöver vi fotografier som tydligt styrker felet.
 • Detta är för att kunna hantera din reklamation på distans och snabbare ge dig den hjälp du behöver i ärendet.
 • Vid fel som täcks av garantin kommer produkten att skickas på reparation/service, alternativt byter vi ut produkten, och i vissa fall skickas en reparatör ut för besiktning och reparation.

I sådana fall står BAUHAUS för kostnader som kan uppkomma i samband med retur och leverans av ersättningsprodukt. Bensindrivna maskiner/produkter måste alltid tömmas på bränsle innan den skickas på reparation/service, detta måste du som kund göra. BAUHAUS kommer att följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer i en eventuell tvist.

 1. Samtliga reklamationer kan också göras i våra varuhus med kvitto.
 2. Lågprisgaranti Som en av Sveriges och Europas största varuhuskedjor för verkstad, hem och trädgård erbjuder vi alltid mycket låga priser – med garanti.
 3. Skulle du, mot förmodan, inom 30 dagar efter köpet hitta samma vara (samma varumärke och modell) till ett lägre pris någon annanstans, så får du köpa varan 12% BILLIGARE än hos konkurrenten.

Det kallar vi ett tryggt köp! Antingen sänker vi priset med motsvarande belopp eller så återbetalar vi mellanskillnaden om du redan köpt varan hos oss. Prisjämförelsen gäller inom 30 dagar från inköpsdatum mot uppvisande av kvitto eller kontrollerbara uppgifter om att varan finns att köpa till ett lägre pris, t.ex en annons.

Jämförelsen gäller mot nationella butiker inkluderat deras webshoppar. Garantin gäller även för prissänkta produkter i annonser, flygblad etc. dvs lägre priser än ordinarie priser. Vid lokala prissänkningar inom bolaget gäller alltid BAUHAUS lägsta pris. Var uppmärksam på att prisgarantin inte gäller varor som konkurrenter säljer som begränsat antal eller från renodlade webshoppar.

Prisgarantin gäller ej beställningsvaror och omfattar heller inte offerter. Tvist Tvister ska avgöras av svensk domstol enligt svensk lag. Integritetspolicy Din integritet är viktig för oss på BAUHAUS och vi vill att du ska känna dig trygg när du handlar hos oss.

Vi följer dataskyddslagstiftningen och den europeiska dataskyddslagstiftningen, GDPR. Du kan se för vilka ändamål vi samlar in och använder dina personuppgifter här, Cookiepolicy BAUHAUS.se använder kakor (cookies) för att hemsidan ska fungera smidigt. Kakor är små textfiler som lagras på din enhet och samlar in information.

Du har möjligheten att blockera flera av dessa textfiler. Vi har två indelningar av kakor, den ena är obligatoriska kakor och den andra är kakor för webbstatistik. Obligatoriska kakor är nödvändiga för webbplatsens tekniska funktionaliteter och för tillhandahålla de tjänster som besökaren behöver för att kunna navigera på sidan.

Denna kategori av kakor går inte att inaktivera. Besökaren kan ställa in sin webbläsare för att blockera eller varna för dessa kakor, men vissa delar av webbplatsen kommer inte att fungera lika bra vid inaktivering. Dessa kakor lagrar ingen personlig information. Kakor för webbstatistik går att inaktivera när du besöker BAUHAUS.se.

För att läsa mer om vår cookiepolicy kan du göra det här, Kontaktinformation BAUHAUS & Co. KB E-mail: [email protected] Telefon: 010 180 18 00
Visa hela svaret

Vad heter Bauhaus kundservice?

BAUHAUS kundtjänst

Telefon: 010-180 18 00
Epost: kundtjanst@ bauhaus.se
Öppettider: Måndag till fredag: 07:00 – 21:00 Lördag, 08:00 – 19:00 Söndag, 08:00 – 21:00

Visa hela svaret

Var Bauhaus 1919?

Bauhausskolan – Bauhaus grundläggande idéer var att sammanfoga konst, skulptur, arkitektur och design samt att därmed också minska klyftorna mellan finkultur och de lägre ansedda konsthantverkskunskaperna, Bauhaus har haft stort inflytande på modern konst och arkitektur samt kan ses som en föregångare till funktionalismen,
Visa hela svaret

När öppnade första Bauhaus?

“ALLT-UNDER-ETT-TAK” – BAUHAUS introducerade konceptet “allt-under-ett-tak” 1960, då det första byggvaruhuset öppnade i Mannheim i Tyskland. Innan dess var såväl gör-det-självare och professionella hantverkare tvungna att leta i flera olika specialbutiker efter ordentliga verktyg och bra material till hus och trädgård.
Visa hela svaret

När öppnar Bauhaus i Växjö 2022?

BAUHAUS öppnar nytt varuhus i Växjö 8 juli ons, jul 06, 2022 08:20 CET BAUHAUS fortsätter att satsa i Sverige och den 8 juli 2022 kommer byggvarujätten att öppna ett nytt varuhus vid Norremark handelsplats i Växjö. Byggvaruhuset i Växjö blir cirka 13 000 m2. Varuhuset kommer att erbjuda alla de senaste tjänsterna från Bauhaus såsom montageservice för privatpersoner och företagsservice för professionella hantverkare.

 1. Vi kommer att komplettera handelsplatsen i Norremark på ett bra sätt och är så glada att äntligen vara igång här i Växjö, kommenterar Bauhaus Marknadsdirektör Johan Saxne.
 2. Johan Saxne Marknadsdirektör 070 6403916 [email protected] BAUHAUS är en av Europas ledande byggvaruhuskedjor och har 270 varuhus i 19 länder.

BAUHAUS etablerades i Sverige 1997 och är idag marknadsledande inom byggvaruhandeln med sina 22 varuhus på den svenska marknaden. BAUHAUS har sitt huvudsäte i Mannheim, Tyskland, där företagets första byggvaruhus invigdes år 1960. : BAUHAUS öppnar nytt varuhus i Växjö 8 juli
Visa hela svaret

När blev Fredells Bauhaus?

Fredells historia tar sin början i Stockholm 1903 med en man, hans häst och några plankor. Nu har det familjeägda företaget, med två byggvaruhus i Nacka och Knivsta blivit uppköpta av den tyska koncernen Bauhaus. När Öppnar Bauhaus I Umeå Fredells låg tidigare placerat i närheten av vatten, för transporternas skull. Foto från Fredells Byggvaruhus AB Fredells historia börjar med en tonåring vid namn Fabian Fredell som under slutet av 1800-talet försörjde sig med ströjobb på olika brädgårdar runt om i staden.

 • R 1903 tog han saken i egna händer och startade en verksamhet som vagnslastförsäljare av trävaror med namnet “Fabian Fredell byggvaror”.
 • Som kompanjon fanns hästen Frej.
 • Blanchs Café tog kontinentens nöjen till Sverige Verksamheten var framgångsrik och efter några år kunde Fabian starta en egen brädgård vid Östra Stationsområdet.

Även denna satsning gick bra för den unge entreprenören som blev allt mer etablerad bland stadens snickare och byggmästare. Under 1920-och 30-talet köpte Fredells upp brädgårdar runt om i hela Stockholm. Foto från Fredells Byggvaruhus AB. Även under det första världskriget fortsatte Fredells att växa och 1926 flyttades verksamheten till Värtahamnen. Nu anslöt sig storkunder som AGA till Fredells och bland många stora projekt kan byggandet av Kungliga Tennishallen nämnas.

När Fabian Fredell blivit äldre tog sonen Stig över ledning för företaget han byggde större och köpte upp brädgårdar runt om i hela Stockholm. I och med 1960-talets miljonprogram gjorde att snickeri- och emballegebranschen boomade och Fredells var inte sena med att haka på, redan 1959 gjordes en satsning på köksinredning i allmogestil som finnas kvar i sortimentet än idag.

Det var under slutet på 1960-talet som idén om att starta ett eget byggvaruhus tog form. När Öppnar Bauhaus I Umeå Innan flytten till Sickla 2001 låg Fredells första varuhus i Södra Hammarbyhamnen. Foto Fredells Byggvaruhus AB.1971 öppnade det första av Fredells byggvaruhus i Hammarbyhamnen. Jan Fredell, som tog över ledning efter Stig, satsade nu på att utbilda personalen inom service och ge dem rätt kompetens inom bygg och snickeri.30 år senare flyttade företaget med varuhus till lokaler i Sickla där de huserar än idag.2007 tog en ny Fabian Fredell, barnbarnsbarn till den första över som VD, och hela koncernen ägs av totalt nio kusiner samt deras fäder.2012 öppnade ett till varuhus i Knivsta och nu har den tyska koncernen Bauhaus köpt upp Fredells, och 116 år av familjestyre är till ända.
Visa hela svaret

Hur länge har man öppet köp på Bauhaus?

Konsument – För privatpersoner tillämpar BAUHAUS.se Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har kunden alltid rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av leverans och utan att behöva uppge någon speciell anledning.
Visa hela svaret