När Öppnar Arket I Stockholm?

När Öppnar Arket I Stockholm
Vragen en antwoorden Een vraag stellen Alle vragen bekijken (4)

När öppnade arket?

Livsstilsvarumärket öppnar en ny butik på Götgatan 36 på Södermalm i Stockholm. Butiken invigs 2023 och är kedjans tredje svenska butik efter etableringar på Drottninggatan i Stockholm och i Göteborg. Arket lanserades 2017 och beskrivs som “e tt modernt livsstilsvarumärke skapat för att förenkla goda val och inspirera till en vackrare vardag.” Designfilosofin är rotad i nordisk modernism med kollektioner som ska vara prisvärda och hållbara.
Visa hela svaret

Vad är arket för affär?

Nu slår Arket upp dörrarna till sin första butik – här är allt du behöver veta När Öppnar Arket I Stockholm Publicerad: 01 jun 2018, kl 09:08 H&M:s nysatsning Arket var planerat att öppna under våren på Biblioteksgatan i Stockholm, men dessa planer förstördes i samband med branden i slutet av förra året. Nu är det bekräftat att Arket kommer att öppna sommaren 2018 – vi vet vart! Arket öppnar sin första butik i Sverige den 1 juni 2018, vilken kommer att ligga på Drottninggatan 53 i centrala Stockholm.

 • Butiken blir den nionde öppningen sedan varumärket lanserades på Regent Street i London.
 • Arkets butiker finns bland annat i Bryssel, Köpenhamn och München.
 • Arket är ett varumärke inom H&M-gruppen med enkla och tidlösa plagg för herr, dam och barn samt med sortiment till hemmet.
 • Förutom de egna kollektionerna kommer det också att finnas produkter från andra varumärken.

Arket kommer även att erbjuda ett vegetariskt cafe i samma byggnad. Tanken är att skapa en marknadsplats som erbjuder mer än bara kläder. LÄS OCKSÅ: – Tanken var egentligen att det här skulle bli vår andra Stockholmsbutik. Vi hade otrolig tur som kunde göra om planerna så snabbt efter branden på Biblioteksgatan i november, och ser verkligen fram emot att nu äntligen kunna presentera Arket här i vår egen hemstad, säger Lars Axelsson, managing director på Arket.
Visa hela svaret

Finns arket i Göteborg?

Arket I en K-märkt trevåningsbyggnad på Östra Hamngatan bjuder Arket på en shoppingupplevelse utöver det vanliga. Egna kollektioner blandas med noggrant utvalda varumärken och ett vegetariskt kafé. När Öppnar Arket I Stockholm : Arket
Visa hela svaret

Är Arket second hand?

Arket startade sitt unika modearkiv med grundtanken att erbjuda kvalitetsplagg till bra priser. På Tradera kan man handla ännu mer prisvärda Arket barnkläder, t-shirts, klänningar, jeans och skor på second hand.
Visa hela svaret

Vem äger Arket?

Bolagsledning H&M-gruppen har en multi-brand matrisorganisation med väl definierade varumärken; H&M, H&M HOME, COS, & Other Stories, Monki, Weekday, ARKET och Afound. Varje varumärke har en ansvarig chef samt lokala försäljningsorganisationer. Centralt finns ett antal koncernfunktioner som stöttar varje varumärke, detta för att utnyttja fördelarna inom dessa gemensamma områden så att varje varumärke och land arbetar ändamålsenligt efter centrala policies och riktlinjer.

You might be interested:  Får Barn Vara På Dagis När Förälder Är Ledig Stockholm?

Verkställande direktör, som utses av styrelsen, ansvarar för den löpande förvaltningen av H&M-gruppen och tillsätter personerna i ledningsgruppen, som består av 15 personer inklusive vd. Ledningsgruppen består av fem kvinnor och tio män och utgörs av vd, finanschef, ansvarig för varumärket H&M, ansvarig för portfolio brands (där COS, & Other Stories, Monki, Weekday och ARKET ingår), ansvarig för business ventures (där Afound ingår), ansvarig för business tech samt CTO som rapporterar till den rollen, samt chefer för följande koncernfunktioner: growth, strategy & transformation, human resources, hållbarhet, supply chain, kommunikation, the laboratory samt group strategy counsel.

Ansvariga för de övriga koncernfunktionerna tillsätts av finanschefen. : Bolagsledning
Visa hela svaret

Är Arket bra kvalitet?

Lynchspaningen – Så är H&M:s nya varumärke Arket Våren 2017 fick vi för första gången höra om ett av H&M-gruppens senaste koncept – nämligen Arket. Med fokus på kvalitet, tidlös design, fler externa varumärken och även café i butikerna, skulle Arket komplettera H&M:s andra butikssatsningar.

 1. Men sedan release och några hypade artiklar i Vogue har det varit ganska tyst från Arket.
 2. Så hur går det egentligen? Världens första Arket-butik ligger på bästa adress i London, shoppingmeckat Regent Street.
 3. Intill en H&M-butik och en Weekday-butik måste Arket verkligen känna sig som hemma på adressen.

Så läget för flaggskeppsbutiken kunde knappast bli bättre – men hur är känslan i butiken då? Första intrycket av butiken är stramt och exklusivt. Det är väldigt rent och snyggt. Vid första anblick undrar jag nästan om allt i butiken är ett enda stort skyltfönster och om jag faktiskt får röra något. När Öppnar Arket I Stockholm Ordning och reda. Arket – som på svenska refererar till just pappersark – ska upplevas därefter. Rent, enkelt, beständigt och minimalistiskt. Här levererar man verkligen sitt löfte. Kvaliteten på plaggen är hög, och den här slit-och-släng-känslan som präglat mycket av klädhandeln existerar inte alls hos Arket.

 1. Priserna är dock därefter och de flesta plaggen ligger mellan 1000-2000 kronor vad jag kan se.
 2. Plaggen är mycket rena och sparsmakade.
 3. Det finns inte ett plagg med tryck på i hela butiken.
 4. Jordnära och klassiska färger så som khaki-grön, kornblå, beige, gräddvit dominerar hela butiken.
 5. Skyltningen är väldigt färgkoordinerad också, där tröjor i merinoull ligger staplade i mängder av olika färgnyanser.

Detta känns lite ovanligt och kul ändå – även om det stramar upp känslan av butiken ytterligare. På herr är skyltningen snarare lik Dressman än H&M – fast med en lyxigare och renare känsla. På dam? En striktare kopia av COS. När Öppnar Arket I Stockholm Ombytta roller. Som utlovat ligger herravdelningen på entréplan. Modernism, klassiska linjer, lagerkänsla. Prydligt. Ordning och reda. Det här är alltså ingen lekfull butik över huvud taget – och så är nog inte tanken heller. Det är otroligt prydligt skyltat – ett rent himmelrike för alla OCD-fantaster.

 • På något sätt gillar jag det, samtidigt som det känns lite som att spela Jenga (ni vet det där spelet som består av ett torn med träklossar).
 • Man är nästan rädd för att röra något och att allt ska rasa och man sabbar stämningen.
 • Poängen här är att en för bra ordning inte inbjuder till att vända, känna på eller prova plaggen.
You might be interested:  Vilken Vecka Är Påsklov 2022 Stockholm?

Det är snyggt skyltat – men det är i slutändan en butik och inte ett museum. Hela Arket känns lite som en grupp människor från en semi post-apokalyptisk framtid där vi lever helt känslolöst och funktionsfokuserat – åkt en tidsmaskin tillbaka till 50-talet och sedan startat en klädbutik.

Det är futuristiskt och klassiskt på samma gång. Cafédelen – det som skulle göra Arket unikt från konkurrenterna och erbjuda en helt ny shoppingsupplevelse – är dessvärre väldigt sorglig. En liten disk ingömd i hörnet av butiken. Tre små bord och i det stora hela en atmosfär som lockar mer till take away än att sitta kvar och umgås.

Och om någon nu handlat i caféet så har de tagit en take away, för inte en enda stol är upptagen. Här är jag mycket mer imponerad av It’s Pleat – som är caféet ovanför H&M-butiken på Drottninggatan. Tänket där är mycket mer välplanerat. Tidsenlig och trevlig miljö, bra utbud, väldigt bra priser (i sann H&M-anda) och även på andra våningen, vilket gör att du måste gå igenom butiken före du hamnar i café-delen. När Öppnar Arket I Stockholm Caféet – en sorglig upplevelse. När vi först fick läsa om Arket var cafésatsningen en stor del av hypen. Här var något som äntligen skulle få kunderna att fortsätta lockas till butikerna. Och jag förstår ärligt talat inte hur H&M tänker här. Det här är flaggskeppsbutiken för hela nya varumärket.

Här blir det otroligt viktigt att sätta ett beständigt intryck hos kunden – oavsett om lönsamheten får sig en törn i det korta perspektivet så är varumärket på sikt så otroligt mycket viktigare än så. Jag tycker man är kortsiktig och slarvar bort lite av det som var unikt med Arket vid releasen. Vi kunde tidigare också läsa att Arket skulle arbeta med en hel del andra externa varumärken.

Lite av en svaghet tycker jag personligen då styrkan hos H&M alltid har varit att man ägt alla sina varumärken (med det sagt har jag även avstått Zalando och andra framgångsrika e-handlare som är beroende av andras varumärken). När det kommer till själva kläderna på Arket lyckas jag dock bara hitta ett par Converse som är externt. När Öppnar Arket I Stockholm Centrerat på herravdelningen finns en avgränsning med köksredskap, tvålar, vasar, handdukar och en del leksaker. Mitt i butiken finns en liten del med inredning och redskap för hemmet. I sin minimalistiska anda handlar det snarare om saker som har en tydlig funktion och inte bara är fina att se på.

Det känns i och för sig i enlighet med varumärket. Här finns lite köksredskap, tvålar och andra produkter – här hittar jag också en del svenska externa varumärken så som produkter från Iitala (förresten noterat på Helsingforsbörsen via Fiskars) och Skultuna. Kul att de plockat in lite svenska varumärken, men tyvärr försvinner de i den lilla inredningsdelen som är placerad mitt i herravdelningen i butiken.

Just den här delen ger mig faktiskt lite Åhléns-vibbar om jag ska vara ärlig. Och det är inte “Nu jäklar kan Åhlens hälsa hem för här finns marknadsandelar att plocka”-vibbar. Det finns också en hylla med lite leksaker och grejer för barn. Och som jag nämnde tidigare är butiken inte direkt lekfull så här tycker jag ändå inriktningen mot konsumenten blir lite otydlig. När Öppnar Arket I Stockholm Och i högra hörnet kan vi skåda världens minst lekfulla leksakshylla. Något jag tycker H&M gör nu är att starta lite för många olika varumärken. Det är viktigt att varje varumärke har sin nisch och således sitt existensberättigande också. Här tycker jag ändå att H&M, Weekday, COS, Monki är väldigt bra.

Arket blir här nästan en ännu stramare variant av COS, delvis korsat med Åhléns och ett stelt café. Inte treenigheten tyvärr. Sammantaget är jag inte jätteimponerad av Arket och jag tycker ärligt att man borde lagt mer krut på en klockren butiksupplevelse, främst caféet som inte funkar alls nu. Varumärket känns lite symtomatiskt med mycket av det H&M gör just nu, det känns helt enkelt lite stressat.

Om Arket kommer att vara lyckosamt för H&M återstår att se – men jag tycker att man har startat lite i uppförsbacke. Vad är din upplevelse av Arket? När Öppnar Arket I Stockholm : Lynchspaningen – Så är H&M:s nya varumärke Arket
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Kostar En Kubikmeter Vatten I Stockholm?

Är Arket små eller stora i storleken?

Arket -storlek är stora, kan ju va bra att veta i framtiden. I alla fall om man är 162 cm över markytan. Ja, jag ville bara visa den för er!
Visa hela svaret