Påverkar trafiken i hela Göteborg Om man tittar på analyserna så blir köerna som värst klockan 7 till 9 och 15 till 17 på vardagar och klockan 11 till 14 på helger och därför bör man undvika dessa tider, säger Robin Holmér. Mer information om ändrade resvägar hittar du på Trafik Göteborg och Trafiken.nu.
Visa hela svaret
Contents
Vilken tid är det rusningstrafik?
Om du ska köra bil i Stockholm måste du tänka på trängselskatten, den förekommer på fastställda tider för bilar och andra fordon som åker in i och ut ur Stockholm. Du kan förvänta dig mer trafik och längre bilköer under tider där kostnaderna är högre.
Tid | Kostnad |
06:00–06:29 | 15 kr |
06:30–06:59 | 30 kr |
07:00–08:29 | 45 kr |
8:30–8:59 | 30 kr |
9:00–9:29 | 20 kr |
9:30–14:59 | 11 kr |
15:00–15:29 | 20 kr |
15:30–15:59 | 30 kr |
16:00–17:29 | 45 kr |
17:30–17:59 | 30 kr |
18:00–18:29 | 20 kr |
18:30-05:59 | 0 kr |
När är det kö i Göteborg?
Hisingen · Den 5-10 december råder begränsad framkomlighet för alla trafikslag i rondellen i korsningen Gustaf Dalénsgatan-Björlandavägen. Räkna med längre restid.
Visa hela svaret
Hur är vägarna i Göteborg idag?
Trafikläget. För närvarande finns inga aktuella störningar.
Visa hela svaret
Vilken tid på dygnet sker flest trafikolyckor?
På vardagseftermiddagen sker många olyckor, främst mellan klockan 16 och 17. Juni och augusti var de mest olycksdrabbade månaderna. Omkring 80% av olyckorna inträffade vid uppehållsväder.2 67% av olyckorna skedde på torr vägbana.
Visa hela svaret
När är det minst trafik på vägarna?
Hej! Uppkörning snart och andra gången jag försöker. Försök nr 1 var klockan 15 vilket var rusningstrafik. Självklart ska man kunna anpassa sig till situationer men stressen tog över. Jag kör upp i Södertälje. Nu undrar jag vilka tider ni kört upp och ifall det varit mycket trafik osv! Det bästa enligt mig skulle vara morgon/förmiddag. Det är efter rusning samt att man inte behöver gå och va nervös hela dagen. Min uppkörning var 9:00 och det var faktiskt en perfekt tid med knappt någon trafik. Efter hade jag ju hela dan på mig att göra annat.
- Är alltid ute och övningskör kl 10-11 på förmiddagen.
- Då är det som minst bilar ute, vad jag har märkt.
- Har därför bokat tid 10:15 om dryga två veckor.
- Har såklart kört under de flesta tider på dygnet, men om det är någon tidpunkt att föredra skulle jag säga förmiddag (9-11).
- Örde upp i Södertälje 14.45 för lite mer än en månad sen, alla vägar var tomma pga Corona skräck.
Men jag skulle rekommendera 9-10 tiden Jag hade min uppkörning i Uppsala 13.50 en bra tid att vara ute kände jag, det va inte så många bilar ute och folk jobbade/hade skola, men tänk på att vid 11-12 brukar folk ha lunch eller rast och kanske drar ut för att äta eller annat Jag hade min uppkörning kl 10:45.
- Det va en bra tid, lagomt med trafik och gående! Dock överraskades jag av ett gäng pensionärer som var ute och gick på ett led över vägen så min uppkörning blev typ 45 minuter men de va bara roligt Haha Ska köra upp i Sollentuna 17:10.
- Hoppas verkligen att det inte är så många ute för att det är mitt i sommaren.
Annars är jag körd
Visa hela svaret
Är tågen inställda?
Med vår app får du SJ trafikinfo direkt i mobilen Genom att söka på tågnummer eller station och datum kan du enkelt se om ditt tåg är i tid, om det är några inställda tåg eller tågförseningar och läsa om kommande banarbeten.
Visa hela svaret
Hur ser trafikläget ut?
Du kan välja på många olika saker i kartan: trafikläget (händelser och vägarbeten med stor påverkan på trafiken), alla vägarbeten, händelser med restriktioner på vägen, rastplatser, trafiksäkerhetskameror, trafikkameror, vägväder med väglagsbilder, väglagsinformation, vägfärjor och tjälskador.
Visa hela svaret
Vilka vägar är avstängda i Göteborg?
Ledningsarbeten på Masthamnsgatan, 5 december 2022 – 23 januari 2023. Masthamnsgatan, mellan Värmlandsgatan och Ö. Sänkverksgatan, kommer att vara stängd för fordonstrafik när ledningsarbeten genomförs. Ledningsarbeten påbörjas 5 december 2022 och pågår fram till 23 januari 2023.
Visa hela svaret
Hur stor är risken att dö i en flygolycka?
Risken att dö är överhängande – ändå ger vi oss ut En drabbad per miljon vaccinerade fick regeringar att stoppa Astra Zenecas vaccin. Men detta är en risk vi kan leva med, enligt gällande riktlinjer. Risken för att du ska dö under det närmaste året är mycket högre – en på tusen om du är mellan tjugo och fyrtio år och bor i Sverige. En person om året träffas av blixten och dör i Sverige per år. Bild: Kent Porter
- Risken för att du under det kommande året ska
- • träffas av blixten och dö är en på tio miljoner,
- • dö i en brand: en på 71 500,
- • omkomma i trafiken: en på 20 400,
- • dö i ett olycksfall hemma eller på fritiden: en på 4 550,
- • avlida av vad som helst om du är mellan tjugo och fyrtio: en på tusen,
- • eller dö om du är över sextio år: en på hundra.
Detta framgår av en som konsultföretaget Tyréns för några år sedan gjorde för Trafikverket. Och då talar vi bara om en bråkdel av de allvarliga risker vi ständigt måste leva med. Annons Risken för att drabbas av övergående smärta, svullnad, sveda eller feber efter vaccinering mot covid är mycket stor. Nyttan större än riskerna, slår EMA fast. Bild: Fredrik Sandberg/TT Risken för att drabbas av blodpropp i kombination med inre blödningar är betydligt mindre, antingen vi har vaccinerat oss eller ej. Kanske några enstaka på miljonen. Men den är så allvarlig att det tjugotal fall som noterats efter vaccinering med Astra Zenecas preparat fick många länder att pausa vaccineringen och EU:s läkemedelsmyndighet EMA att starta en utredning.
- I kommande vecka väntas besked om eventuellt samband.
- Allt tyder på att den gällande bedömningen från EMA står sig: Nyttan med vaccinet är fortfarande mycket större än riskerna.
- Tiotals hårt drabbade ska vägas mot att tiotals miljoner människor fått skydd mot att drabbas av svår covid, en sjukdom som orsakat nästan tre miljoner dödsfall hittills.
Men var går gränsen? Vilka risker kan vi acceptera även om de ökar sannolikheten för död eller svår skada? I Sverige har vi inga fastlagda kriterier för vilka risker som kan anses vara acceptabla, noterar Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap i sin,
- • Risker som för individen överskrider en på hundratusen per år är oacceptabla.
- • Om risken är mindre än en på tio miljoner behöver vi inte göra något åt den.
- • Risker som ligger däremellan ska vi gemensamt försöka minska även om vi kan leva med dem.
Många risker kan vi själva påverka. Risken för att omkomma i en flygolycka beror naturligtvis på hur mycket du flyger, men också på hur noga du är med att välja flygbolag. Flygolycka i Bangladesh. Bild: MUFTY MUNIR Som genomsnitt är sannolikheten för att sluta sitt liv i en flygolycka en på tjugo miljoner om du väljer ett säkerhetsmedvetet bolag. Med mindre nogräknade flygbolag är risken att omkomma en på två miljoner, konstaterar sajten,
En del människor avstår helt från att flyga på grund av denna risk. Troligen avstår betydligt färre från att spela golf eller fiska på grund av risken för att träffas av blixten – trots att den kan vara högre. Golfspelare och fritidsfiskare är riskgrupper när det gäller blixtnedslag som dödar i genomsnitt en person om året i Sverige, skriver MSB.
Nyttan av en golfrunda, ett fiskafänge eller rent av en flygresa överväger för de flesta människor risken. Nyttan av en vaccinering gör det inte lika självklart även om allvarliga risker räknas i miljondelar. Annons Vi är ju människor, inte vandrande räknemaskiner. Risken bör hellre fördelas på många små händelser än en enda stor katastrof, anser MSB. Bild: Sonny Thoresen Ett hälsosamt personligt leverne minskar riskerna, men utplånar dem inte. Ett välplanerat samhälle fungerar på samma sätt. Risker är något vi måste leva med, om än på vissa villkor.
MSB sammanfattar dessa i sin Handbok för riskanalys: • “Risken bör inte vara oproportionerligt stor i förhållande till nyttan av verksamheten.” Detta gäller givetvis allt från gruvbrytning till vaccinering. • “Risken bör vara skäligt fördelad i samhället i förhållande till nyttan.” Andersson ska inte tvingas ta hela risken medan Pettersson bara får fördelarna.
• “Risken bör hellre fördelas på många små händelser än en enda stor katastrof.” Vi har lättare att acceptera en rad enstaka incidenter utspridda över landet och året än en stor olycka. Under januari och februari 2021 dödades nitton människor i den svenska trafiken.
Visa hela svaret
Var inträffar de flesta trafikolyckor?
De flesta trafikolyckorna inträffar i städerna – de allvarligaste olyckorna inträffar på landsbygden Det finns tydliga regionala skillnader i trafikskadornas antal och svårighetsgrad. Det inträffar flest trafikskador i huvudstadsregionen och i andra stora städer.
Men de allvarligaste trafikolyckorna inträffar dock i glesbygden. Nio av tio dödsfall för bilister inträffar utanför tätorterna. Ersättningarna som från trafikförsäkringen betalas för personskadorna är i genomsnitt upp till fem gånger högre än ersättningarna för egendomsskadorna i trafiken. De regionala skillnaderna i skadestatistiken förklaras bland annat av trafikmängderna och hastigheterna.
Det finns mera bilar i städerna och det inträffar till exempel många plåtkrockar på parkeringsplatserna. När man ser på eurobeloppen för de ersättningar som betalas från trafikförsäkringen inträffar de allvarligaste trafikskadorna dock i regel utanför tätorterna.
På landsbygden är avstånden längre och bilarna används för längre landsvägskörningar. Hastigheterna är högre och kollisionerna som inträffar är ofta mera förödande och leder oftare till personskador. Enligt trafikskyddet inträffar nio av tio dödsfall för bilister och 70 procent av skadefallen utanför tätorterna.
Av dem som färdas i personbilar dör cirka 140 och skadas över 3 000 personer varje år. – Vanliga allvarliga trafikolyckor på landsbygden är kollisioner och avkörningar med hög hastighet. Olyckorna som leder till dödsfall och till allvarliga skador för bilister inträffar på huvudvägarna och på övriga landsvägar, där hastigheterna är högre, berättar LokalTapiolas chefspecialist inom trafiksäkerhet Markus Nieminen,
- En trafikolycka kan medföra upp till miljoner euro i ersättningar.
- Roppsskadorna till följd av olycksfallen som inträffar i trafiken ersätts från den lagstadgade trafikförsäkringen.
- Enligt Trafikförsäkringscentralens riskundersökning var den genomsnittliga ersättningen för personskador i trafiken 12 000 euro i de skador som inträffade under åren 2014-2018.
– Beloppet kan anses högt, eftersom i detta medelvärde ingår en stor mängd mindre skador som till exempel endast leder till ett kontrollbesök hos läkare. En lite allvarligare skada leder alltid minst till försäkringsersättningar på flera tiotusentals euro.
- De allvarligaste personskadorna leder lätt till ersättningar som uppgår till hundratusentals euro, berättar Nieminen.
- Till de största ersättningarna som betalas från trafikförsäkringen ansluter sig arbetsoförmåga till följd av kroppsskador och ersättningarna för dem, vilka betalas under flera årtionden.
– Den lagstadgade trafikförsäkringen har grundats för detta. En vanlig människa som rör sig på vägarna kan inte själv bära risken på hundratusentals euro för eventuella skador som inträffar i trafiken. Den finländska trafikförsäkringen skyddar även fordonsföraren och klassas därför högt även i internationella jämförelser, konstaterar Nieminen.
Visa hela svaret
När är det mest trafik på vägarna?
De flesta vägarbeten på de stora vägarna och gatorna i länet utförs på natten – det minskar köerna och ökar säkerheten för dem som arbetar på platsen.
Visa hela svaret
När är det minst trafik på vägarna?
Hej! Uppkörning snart och andra gången jag försöker. Försök nr 1 var klockan 15 vilket var rusningstrafik. Självklart ska man kunna anpassa sig till situationer men stressen tog över. Jag kör upp i Södertälje. Nu undrar jag vilka tider ni kört upp och ifall det varit mycket trafik osv! Det bästa enligt mig skulle vara morgon/förmiddag. Det är efter rusning samt att man inte behöver gå och va nervös hela dagen. Min uppkörning var 9:00 och det var faktiskt en perfekt tid med knappt någon trafik. Efter hade jag ju hela dan på mig att göra annat.
Är alltid ute och övningskör kl 10-11 på förmiddagen. Då är det som minst bilar ute, vad jag har märkt. Har därför bokat tid 10:15 om dryga två veckor. Har såklart kört under de flesta tider på dygnet, men om det är någon tidpunkt att föredra skulle jag säga förmiddag (9-11). Körde upp i Södertälje 14.45 för lite mer än en månad sen, alla vägar var tomma pga Corona skräck.
Men jag skulle rekommendera 9-10 tiden Jag hade min uppkörning i Uppsala 13.50 en bra tid att vara ute kände jag, det va inte så många bilar ute och folk jobbade/hade skola, men tänk på att vid 11-12 brukar folk ha lunch eller rast och kanske drar ut för att äta eller annat Jag hade min uppkörning kl 10:45.
Det va en bra tid, lagomt med trafik och gående! Dock överraskades jag av ett gäng pensionärer som var ute och gick på ett led över vägen så min uppkörning blev typ 45 minuter men de va bara roligt Haha Ska köra upp i Sollentuna 17:10. hoppas verkligen att det inte är så många ute för att det är mitt i sommaren.
Annars är jag körd
Visa hela svaret