Hur Många Ryms I Skellefteå Kraft Arena?

Hur Många Ryms I Skellefteå Kraft Arena
– A-hallen i Skellefteå Kraft Arena tar in 5 801 åskådare vid ishockeymatcher. De nära 4 200 sittplatserna består av bekväma, buntade stolar. Beroende på evenemangets art kan detta kompletteras med golv och stolar på isen. Golvytan är 60 x 30 meter. En standardmöblering med cirka 4 000 publikplatser har gjorts för shower och liknande evenemang.
Visa hela svaret

Hur mycket rymmer Skellefteå Kraft Arena?

Ny publikkapacitet i Skellefteå Kraft Arena Publicerad: 22 februari 2016 13:40 Förra veckan var det premiär för den nya sittplatssektionen E vänster, och den något förminskade ståplatssektionen. En förändring som medfört en minskad publikkapacitet i arenan. Utifrån förra veckans publiksiffra på 5 567 personer så har man kommit fram till att Skellefteå Kraft Arena numera kan ta emot en publik på 5 801 personer.
Visa hela svaret

Vem äger Skellefteå Kraft Arena?

Inte bara hemmaarena för Skellefteå AIK, utan också arenan som ger dig en upplevelse som gäst. Verksamheten har bred karaktär och fixar förstklassiga evenemang för både större och mindre publikmängder. I byggnaden finns förutom tre ishallar också curling, klättring med mera.
Visa hela svaret

Hur många rymmer Hägglunds Arena?

Historik – Bygget påbörjades den 14 september 2004, och arenan kunde öppnas den 26 augusti 2006 och ersatte då Kempehallen som Modos hemmaplan. Totalt är den 23 meter hög, cirka 7 000 kvadratmeter stor och byggdes av Skanska, Arenan har 7 115 platser vid sportevenemang och har kapacitet för 9 800 platser vid konserter och andra evenemang.

 1. Ishockeyspelaren Peter Forsberg och hans far Kent Forsberg var tidigare delägare i Swedbank Arena via det gemensamma bolaget Forspro,
 2. Från det inkomstbringande året 2006 ägs arenan till fullo av Modo Hockey.
 3. Den 17 februari 2007 fick Örnsköldsvik stå för den tredje deltävlingen av Melodifestivalen som hölls just i arenan.

Några andra kända musikartister som spelat i arenan inkluderar bland annat Alice Cooper, Thin Lizzy, Michael W. Smith, Tomas Ledin, Jerry Williams, Lars Winnerbäck och Kent, Arenan stod också som värd för den första deltävlingen under Melodifestivalen 2010,

 1. Även den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2014 och 2018 arrangerades i arenan.
 2. Även andra musikarrangemang har arrangerats i arenan, bland annat rockfestivalen Rock on the Docks,
 3. Ett flertal mindre kapacitetssänkningar gjordes under åren 2008-2015, bland annat utökades restaurangytan och senare byggdes även en VIP-bar på delar av ståplatsytan, vilket sänkte den ursprungliga maxkapaciteten för ishockey från 7 600 till som lägst 7 049 åskådare.
You might be interested:  När Får Man Skjuta Fyrverkerier Stockholm?

I oktober 2021 invigdes dock en ny, utvidgad ståplatssektion, vilket höjde kapaciteten igen till 7 115 åskådare.
Visa hela svaret

Hur många rymmer Saab Arena?

Saab Arena är ett stort upplevelsecenter, en arena där konserter, shower och mässor varvas med ishockey och andra idrottsevenemang. Saab Arena har kapacitet för upp till 11 500 personer och är hemmaarena Linköping Hockey Clubs elitseriematcher. Restaurangen på Saab Arena har även servering av dagens lunch alla vardagar. Kvällsbild på huvudentrén till Saab Arena i Linköping
Visa hela svaret

Vilken är den största hockey arenan i Sverige?

Lista

Nr Arena Ordinarie hemmalag
1 Globen Sveriges herrlandslag i ishockey
2 Malmö Arena Malmö Redhawks
3 Scandinavium Frölunda HC
4 Löfbergs Arena Färjestad BK

Visa hela svaret

Vilken är den största hockeyarenan i Sverige?

Globen är den största hockeyarenan i Sverige och har en maxkapacitet på 13,850 personer.
Visa hela svaret

Hur mycket sponsrar Skellefteå Kraft?

4,8 miljoner i grundavtal – Det kommunalt helägda elbolaget Skellefteå Krafts stöd till hockeyklubben är dock omfattande. Företaget leds av en styrelse som utsetts av kommunfullmäktige. Av de nio ledamöterna i styrelsen är åtta lokalpolitiker. Det lukrativa sponsoravtalet ger 4,8 miljoner i ett grundavtal.
Visa hela svaret

Hur många rymmer Löfbergs Arena?

Publikkapacitet – Ishockey: 8 250 Nedre etage har 1050 ståplatser samt 2283 sittplatser, samt 36 rullstolsplatser (2×18). På nedre etage finns också 36 företagsloger (420 platser). Vid stor efterfrågan kan varje loge utökas med två platser, totalt 76. På över etage finns 2987 sittplatser, 150 ståplatser för bortasupportrar samt 24 rullstolsplatser (2×12).

Med pressbryggan och diverse eventrum kan vi lägga till ytterligare 500 platser.På konsert kan arenan ta in upp emot 10 000 åskådare, beroende på scenens utformning och placering.

Visa hela svaret

Hur mycket folk rymmer Avicii Arena?

Kapacitet konsert – Vid konserter är kapaciteten 16 500+ beroende på scenens position och evenemangets produktion.
Visa hela svaret

Hur många rymmer Göransson Arena?

Göransson Arena
Göransson Arenas huvudentré
Placering Sandviken, Sverige
Typ Multiarena
Kapacitet Cirka 4 000 totalt ( bandy ) Cirka 10 000 totalt ( konserter )
Ägare Sandvikens Stadshus AB
Underhåll Göransson Arena AB
Byggkostnad Minst 210 miljoner kronor
Arkitekt Håkan Wikström
Planstorlek 65 x 105 meter
Underlag Betonggolv
Hemmalag Sandvikens AIK (bandy) Sandvikens AIK (fotboll) Sandvikens IK (ishockey)
Webbplats
Visa Större evenemang

/th> Datum Byggstart Maj 2007 Invigd 30 maj 2009

Göransson Arena är en arena i Sandviken i Gästrikland, Arenan invigdes den 30 maj 2009 och är en multiarena som används till allt från större sport- och nöjesevenemang till diverse kulturella ändamål, Byggnadsytan är cirka 13 000 m² och den har en publikkapacitet på 4 000 vid bandymatcher och ca 10 000 personer vid konserter.
Visa hela svaret

Hur mycket rymmer Coop Arena?

Om ishallarna – Luleå Hockey

 • Byggnadsår, 1970, ombyggd 2002 och 2008.
 • Huvudarena för idrott och arrangemang, publikkapacitet 6150.
 • Plats för ishockey, basket, konståkning, korpidrott, skolverksamhet, mässor, konserter och övriga arrangemang.
 • Har 9 st omklädningsrum + domarrum och allmänna toaletter.

Visa hela svaret

Hur mycket rymmer Malmö Arena?

KARTA – Publikrekordet är 24 148 åskådare och sattes i guldmatchen mot Mjällby AIF i november 2010. Idag ligger kapaciteten på omkring 22 500 åskådare för nationella tävlingar och 20 500 för UEFA-matcher. Hur Många Ryms I Skellefteå Kraft Arena Hur Många Ryms I Skellefteå Kraft Arena
Visa hela svaret

Hur stor är Coop Arena?

Coop Norrbotten Arena

Placering Luleå, Sverige
Typ Ishall, multiarena
Kapacitet 6 150 (14:e)
Större evenemang Ishockey, konsert
Datum

Visa hela svaret

Vem har störst Arena i SHL?

Rekordmånga besökare på SHL-arenorna i år

Lag Kapacitet
1 Frölunda 12 044
2 Malmö 12 600
3 Djurgården 8 094*
4 HV71 7 000

Visa hela svaret

Vilken är den största arenan i världen?

1. Salt Lake Stadium (Kolkata, Indien) – Salt Lake Stadium ligger i Kolkata i Indien och har en kapacitet på 120 000 åskådare. Och denna imponerande siffra gör den alltså till världens största fotbollsarena. Byggandet av Salt Lake Stadium började redan 1984 och arenan öppnade sina dörrar i januari 2002.
Visa hela svaret

Hur mycket rymmer Husqvarna Garden?

Här hittar du information om Husqvarna Garden, en anläggningen som ägs av HV71 och där det finns fyra ishallar för ishockey. “Ispalatset” som det kallades de första åren, invigdes redan 1958, och har sedan 1971 varit HV71:s hemmarink.1998 köpte HV71 Rosenlundshallen av Jönköpings kommun och rev den för att bygga nytt. Länk till annan webbplats. Allmänhetens åkning
Visa hela svaret

Vilka är de bästa och sämsta arenorna i SHL?

Vida Arena. Foto: SUVAD MRKONJIC Dick Axelsson, som har spelat över 400 matcher i Sveriges högsta serie, har listat de bästa och sämsta arenorna i SHL, enligt hans mening. I en artikel på Aftonbladet har han rankat sina fem favorithallar i Sverige. På förstaplats? Vida Arena! Såhär motiverar han placeringen: “Arenornas Rolls-Royce! Absolut den finaste och mest harmoniska i SHL.

Loger och restauranger är betyg fem av fem och helheten magisk. Världsklass på duschar och omklädningsrum. Grattis, Växjö!”. Efter Vida Arena följer Löfbergs Arena (Färjestad), Malmö Arena (Malmö), Behrn Arena (Örebro), Saab Arena (Linköping). Ytterligare en småländsk arena får ta plats på Dick Axelssons ranking.

Det rör sig om Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn, som intar en tredjeplats på listan över de värsta SHL-hallarna. Listorna som publicerades på Aftonbladet 3 januari 2022 skrevs innan Dick Axelsson återupptog spelarkarriären och skrev på för Djurgården. Strax innan årsskiftet 21/22 blev det klart att Dick Axelsson återvänder till Djurgården. Foto: OLA WESTERBERG
Visa hela svaret

Vilken SHL Arena är bäst?

Listan med de bästa arenorna i SHL toppas av Vida Arena i Växjö.
Visa hela svaret

Vilken är världens största hockeyarena?

Skrämmande bilder: Här rasar arenataket Publicerad: 1 februari 2020 Uppdaterad: 1 februari 2020

 • Här rasar taket under rivningsarbetet inför bygget av världens största hockeyarena.
 • Ett filmklipp visar en man som ser ut att misslyckas med att fly till en skyddsbur.
 • Senare hittades en 29-åring död i ruinerna.

Filmklippet från nyhetssajten är så upprörande att Sportbladet väljer att inte visa hela sekvensen. En man med skärbrännare arbetar med rivningen av SKK Peterburgskiy – arenan i St Petersburg som hette Sports & Concert Complex Lenin vid invigningen 1980 – när konstruktionen brister. Ruinerna av gamla SKK Peterburgskiy. Foto: Dmitri Lovetsky / TT NYHETSBYRÅN Foto: Dmitri Lovetsky / TT NYHETSBYRÅN År 2023 går VM i St Petersburg. Lagom till mästerskapet är det tänkt att staden ska stoltsera med världens största hockeyarena, en position som kanadensiska Bell Centre i Montreal i nuläget innehar med sina drygt 21 000 åskådarplatser.

 1. Nya SKK Peterburgskiy är tänkt att kunna ta någonstans mellan 21 500 och 23 000 personer.
 2. – Rekonstruktionen kommer bli ett genombrott för ishockeyn, har klubbens vice ordförande sagt och lagt till:
 3. – Vanligen nämns arenor i Chicago, Detroit och New York som goda exempel, men St Petersburg kommer också snart bli ett sådant exempel.

Ritning av den nya arenan som ska byggas. Foto: Sergei Fedoseyev / ska.ru Foto: Sergei Fedoseyev / ska.ru Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial. : Skrämmande bilder: Här rasar arenataket
Visa hela svaret

Hur stor är en arena?

Stadion ( grekiska ) eller stadium ( latin ) är ett antikt längdmått av grekiskt ursprung. Det användes bland annat vid konstruktionen av antika kapplöpningsarenor med samma namn och har även kommit att bli ett begrepp för idrottsarenor i många moderna språk.

Ordet användes även som begrepp för själva kapplöpningen. Stadionmåttet var ursprungligen 192,27 meter, medan den romerska motsvarigheten stadium var 10 meter kortare. Antika stadionanläggningar hade i regel rakor av 180–192 meters längd, sammanbundna av kortsidor med mycket snäva kurvor. Utformningen på arenan liknade den hos antika rännarbanor av Circus Maximus -typ.

Moderna motsvarigheter har förkortat långsidorna och förlängt kurvorna till cirka 100 meter vardera.
Visa hela svaret