Hur Få Tag På Lägenhet I Göteborg?

Hur Få Tag På Lägenhet I Göteborg
Registrera dig hos Boplats Göteborg – Om du vill bo i Göteborg kan du registrera dig på Göteborgs Stads kommunala bostadsförmedling, boplats.se, och ställa dig i bostadskö. Du behöver inte bo i Göteborg för att registrera dig på boplats.se och ställa dig i bostadskö.
Visa hela svaret

Hur svårt är det att få lägenhet i Göteborg?

I Göteborg kan det vara ganska svårt att hitta bostad snabbt. Ta reda på vilka möjligheter som finns och sätt igång med bostadssökandet så snart du vet att du vill studera här.
Visa hela svaret

Hur får man tag på en hyreslägenhet?

Sök bostad hos privata hyresvärdar – Det går att ha tur och få en lägenhet via en privat hyresvärd. Privata hyresvärdar har ofta en egen webbsida där du kan ställa dig i bostadskö och göra intresseanmälningar. Ju snabbare du gör det desto bättre. Ofta samlar du en poäng per dag från det att du registrerade dig i bostadskön. Här har vi samlat en lång lista över hyresvärdar runt om i Sverige. iStock
Visa hela svaret

Är det lätt att få lägenhet i Göteborg?

Kommentarer –

Hej David, tack för din fråga! Alla hyresvärdar på boplats.se rangordnar de sökande efter hur många ködagar de har. Det är svårt att svara på hur lång tid det tar innan du får en lägenhet, eftersom det beror på vilken typ av lägenhet du söker och i vilket område.

vilken kommun/ vilket område lägenheten ligger ihur stor lägenheten ärhur hög hyran är.

Tipsen nedan kan vara till hjälp för dig som behöver en lägenhet snabbt. Om du kombinerar flera av tipsen ökar dina chanser ännu mer.

Sök nyproduktion, Nyproduktion har oftast en högre hyra och har därför inte lika många som söker dem. » Se vilka nyproducerade lägenheter som finns lediga just nu Sök korttidskontrakt. Korttidskontrakt innebär att du bor i lägenheten under en kortare period. Du behåller alltid dina ködagar om du får ett korttidskontrakt. Ett korttidskontrakt passar dig som inte har ett förstahandskontrakt sedan innan och som kan tänka dig att hyra under en kort period. » Se vilka korttidskontrakt som finns lediga just nu Sök små lägenheter. De flesta söker efter lite större lägenheter. Om du behöver en bostad snabbt kan det därför gå fortare om du söker mindre lägenheter, som till exempel en etta eller en mindre tvåa. » Se hur lång kötiden är per antal rum Sök lägenheter utanför Göteborg. Det är inte lika många som vill bo utanför Göteborg. Därför kan det gå fortare att söka lägenheter som ligger utanför Göteborg på boplats.se. » Se kötid för områden utanför Göteborg

Elin, Boplats Göteborg hej hurlänge till jag måste venta föratt få en lägenhet jag har ventar meran 5 år Hej Mhidin! Det är svårt att svara på frågan hur lång tid det kommer att ta för en enskild person att få lägenhet, men det finns ett par knep för att se hur du ligger till.

I annonsen för lägenheten ser du hur många som är före dig – alltså vilken plats du har av alla som har ansökt. Är det fler än 50 personer före dig är chansen liten att du blir bjuden på visning. På Mina sidor / Sökta bostäder under rubriken Historik kan du se alla lägenheter som du har sökt de senaste sex månaderna och hur många ködagar de som fick lägenheterna hade.Du kan även titta på hur lång kötid de som fått kontrakt den senaste tiden hade i genomsnitt. Klicka här för att se statistik över kötider.

Elin, Boplats Göteborg Hej! Har ni statistik för hur många 5-6 rok det finns i StorGöteborg? Hur lång kötid behövs för 5-6 rok? Var någonstanns krävs kortast kötid för stor lägenhet? Mvh Åsa Hej Åsa, tack för din fråga! Vi tog fram statistik på förfrågan av GP på temat storlek på lägenhet för drygt ett halvår sedan, som ger en ganska bra bild av läget. Här finns GP:s artikel om du vill läsa den. Här är den statistiken vi tog fram. Avser perioden 1 januari–7 augusti 2020. Antal lägenheter:

1 rum och kök: 8432 rum och kök: 1 5333 rum och kök: 8194 rum och kök: 1965 rum och kök: 156 rum och kök: 1

Längst kötid för den som tilldelats kontrakt:

1 rum och kök: 12,8 år2 rum och kök: 14,8 år3 rum och kök: 15 år4 rum och kök: 14,9 år5 rum och kök: 13 år6 rum och kök: 10,4 år

You might be interested:  Vad Gör Man På Nyår I Göteborg?

De områden som har längst genomsnittlig kötid är Majorna-Linné, Göteborgs Centrum och Örgryte-Härlanda. Kortast genomsnittlig kötid i Göteborgs kommun hittar vi i Angered, Östra Göteborg och på Hisingen. Om du tittar på andra kommuner, lite utanför Göteborg, brukar det vara kortare kötid även där.T.ex Uddevalla och Kungälv. Elin, Boplats Göteborg

Visa hela svaret

Kan inte bo i lägenhet?

Har jag rätt att få reducerad hyra under tiden min lägenhet renoveras och jag inte kan bo där?

 • Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga!
 • För att svara på din fråga kommer jag att gå in i samt,
 • Huvudregeln är att du ska få ersättning
 • Som huvudregel ska en hyresgäst ha rätt till ersättning när man som i ditt fall inte kan bo i lägenheten på grund av renovering().
 • Rätten till ersättning kan ha avtalats bort
 • Denna huvudregel är dispositiv och kan avtalas bort om du i ditt hyresavtal accepterat att betala normal hyra under renoveringsarbetet.
 • Kan under vissa omständigheter vara ett oskäligt avtalsvilkor

Fast ifall detta avtalsvillkor skulle bli orimligt, t.ex om du inte kan bo i lägenheten under en väldigt lång tid så kan avtalet åsidosättas för att det anses som oskäligt(). Det kräver då en rättsprocess och det är domstolen som i sådant fall ogiltigförklarar avtalet. Det är högt ställda krav för att det ska räknas som oskäligt.

 1. Om du anser att du har rätt till reducerad hyra och hyresvärden motsäger sig detta kan du vända dig till,
 2. Jag hoppas att du fick svar på din fråga!
 3. Vänligen,

: Har jag rätt att få reducerad hyra under tiden min lägenhet renoveras och jag inte kan bo där?
Visa hela svaret

Hur får man lägenhet utan kötid?

– I dagsläget står över 600 000 personer i Stockholms bostadskö och att hitta en bostad på öppna marknadsplatser som Blocket innebär en uppenbar risk. Här guidar vi dig som vill hitta en bostad tryggt, problemfritt – och snabbt. Joel, expert på andrahandsuthyrning hos Samtrygg, ger dessa tips till dig som söker bostad i Stockholm:

Bredda sökområdet, Har du råd och möjlighet är det naturligtvis skönt att bo centralt. Eftersom kollektivtrafiken dock (oftast) funkar alldeles utmärkt är det en bra idé att även söka bostad utanför innerstan. Många, inklusive jag själv, trivs till och med ännu bättre i ett lite lugnare område, utanför innerstadens höga tempo och ibland högljudda tillvaro. Hyr tillsammans för att ha råd med större. Genom att hyra tillsammans med kollegor, vänner eller studiekompisar får du mer boyta för pengarna. Ta det säkra före det osäkra, Tyvärr finns det oseriösa hyresvärdar som utnyttjar bostadsbristen och bostadssökandes ibland desperata situation. Se till att upprätta tydliga kontrakt och betala aldrig förskottshyra innan du sett bostaden. Genom att använda en marknadsplats för trygg bostadsuthyrning minimerar du riskerna., Sök bland lediga bostäder hos Samtrygg. Just nu har vi över 400 lediga bostäder, varav merparten ligger i Stockholm. Nya annonser publiceras varje dag. Alla hyror i annonserna är slutliga – inga extra kostnader tillkommer. Såväl hyresvärdar som hyresgäster verifieras för en så trygg och smidig process som möjligt. Skapa en kostnadsfri profil som bostadssökande på 30 sekunder, Fyll i vilken typ av bostad du letar efter och låt bostaden hitta dig. Genom att skriva en kort beskrivning av dig själv ökar du chanserna till ett snabbt andrahandskontrakt ytterligare!

Sedan starten 2013 har Samtrygg hjälpt tusentals hyresgäster och uthyrare till en trygg andrahandsuthyrning. Såväl hyresgäster som uthyrare tar del av Trygghetspaketet som bl.a. inkluderar en speciellt framtagen trygghetsförsäkring, trygga hyresavtal, upp till 12 månaders hyresgaranti och personlig service.
Visa hela svaret

Får inte tag på hyresvärden?

Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga. Regler om hyra finns i 12 kap jordabalken (detta kapitel brukas kallas “hyreslagen” i folkmun). Din hyresvärd har ett ansvar att hålla bostaden i brukbart skick ( 12 kap 9 § jordabalken ). Din hyresvärd ska svara på felanmälningar och åtgärda problem av det slag du beskriver så snart det är möjligt.

Du ska inte behöva vänta flera veckor på detta. Vad du kan göra om du inte får respons från hyresvärden är att vända dig till hyresnämnden. De kan enligt 12 kap 16 § 2 st jordabalken utfärda ett så kallat åtgärdsföreläggande. Det innebär att din hyresvärd åläggs att åtgärda felet inom en viss tid. Föreläggandet från hyresnämnden kan förenas med vite, dvs en avgift hyresvärden måste betala om åläggandet inte följs.

Enligt 12 kap 11 § jordabalken kan du dessutom ha rätt till nedsättning av hyran för den tid lägenheten varit i bristfälligt skick samt ersättning för eventuell skada. Detta förutsätter att du inte själv varit ansvarig för bristens uppkomst. Enligt samma paragraf har du även möjlighet att själv åtgärda felet på hyresvärdens bekostnad, återigen under förutsättning att du själv inte orsakat skadan och att hyresvärden underlåtit att avhjälpa felet så snart som möjligt efter tillsägelse.
Visa hela svaret

Hur får man förhandsvisning?

Vad är ett förhandsbud? –

Förhandsbud = Att lägga ett bud på förhand, innan man varit på visning på bostaden. Säljs bostaden på ett förhandsbud står det oftast ” Borttagen innan visning ” i annonsen på Hemnet.

You might be interested:  Hur Mycket Kostar En D-Ponny I Månaden Stockholm?

Som spekulant ringer man till mäklaren som ansvarar för försäljningen och säger att man vill lägga ett förhandsbud. Man levererar sitt bud och säger följande: – Jag bjuder X kronor för bostaden och det budet gäller under förutsättning att jag får titta på bostaden innan den ordinarie visningen.

Om bostaden stämmer överens med mina förväntningar så vill jag att vi skriver ett kontrakt på bostaden med säljaren så fort som möjligt innan ordinarie visningar. Om bostaden INTE stämmer överens med dina förväntningar så har du alltid rätt att tacka nej efter visningen. Var dock försiktig med att lägga för många förhandsbud eftersom du kan bränna dina broar hos mäklarna och anses som oseriös om du lägger förhandsbud och sedan inte fullföljer affären.

Man kan också välja att köpa bostaden utan att ha tittat på den men det rekommenderas endast om du besitter en mycket god kunskap om prisbilden i området samt kunskap om att köpa bostad generellt. Förhandsbudet behöver oftast vara över det angivna utgångspriset för att säljaren skall vara beredd att avstå från en eventuell budgivning efter den ordinarie visningen.
Visa hela svaret

Är dibz pålitligt?

Mycket bra och smidig tjänst! – Mycket bra tjänst! Man slipper ångesten av att komma ihåg att logga in på en massa olika bostadsköer med olika lösenord. Dock kan det bli lite knepigt att fixa så att dibz även uppdaterar bostadsköerna man är med sedan innan.

 1. Det behöver nog finnas ett lättare sätt att lösa det på för ibland funkar det inte med enbart “byta lösenord”.för vissa bostadsköer har inte användarnamn utan personnummer.
 2. Fixa så att det går att lägga in personnummer och inte enbart användarnamn så blir det 5/5 stjärnor! 🙂 Datum för upplevelse: 18 januari 2022 Svar från dibz 28 feb.2022 Hej Melina, Tack för din review och super att du gillar tjänsten! 🥳 Vi ska absolut göra det lättare att flytta över en kö till dibz, vi är nya och har mycket att fixa men med hjälp av dina och andras tips så kan vi göra tjänsten ännu bättre.

Tack för det! Du kan alltid nå oss på [email protected] om det finns någonting vi kan hjälpa till med. Allt gott, Richard på dibz
Visa hela svaret

Hur ställer man sig i bostadskö i Göteborg?

Registrera dig hos Boplats Göteborg – Om du vill bo i Göteborg kan du registrera dig på Göteborgs Stads kommunala bostadsförmedling, boplats.se, och ställa dig i bostadskö. Du behöver inte bo i Göteborg för att registrera dig på boplats.se och ställa dig i bostadskö.
Visa hela svaret

Kan man se vem som står på lägenheten?

Kan man kolla upp vem som äger en lägenhet? Hej och tack för att du vänder dig till oss med din fråga. Nedan kommer en generell redogörelse följt av ett svar på din fråga. Möjlighet att ta reda på vem som äger en lägenhet Som utomstående part finns det ingen möjlighet att se vem som äger en bostadsrätt.

 1. En medlem i en bostadsrättsförening kan däremot begära att få ta del av bostadsrättsföreningens medlemsregister.
 2. Ort om laglott och arvslott Om en person som har barn avlider ärver barnen sin förälder.
 3. Finns inget testamente skrivet kommer barnen att ärva sin arvslott, det vill säga lika stor del var.

Finns det två barn får således barnen hälften var. Om ett testamente är skrivet kan den avlidne ha justerat så att ett barn får mer än ett annat. Däremot kan föräldern inte göra ett barn arvlöst. Alla barn har rätt till sin laglott. Denna är hälften av arvslotten.

 1. Det innebär att om det finns två barn till en avliden utgör laglotten en fjärdedel av kvarlåtenskapen.
 2. Din situation Du beskriver i din fråga att din sambos mamma äger en bostadsrätt, men att hon sedan en tid bor på ett äldreboende.
 3. Vidare anger du att din sambos bror agerar som om att det är han som äger lägenheten, samt att din sambo utrycker en oro över att bli lurad på lägenheten av sin bror.

Som ovan angivet kan inte din sambo utan sin mors inblandning begära ut medlemsregistret från bostadsrättsföreningen. Det finns inte heller någon möjlighet att kolla upp vem som äger lägenheten. Däremot har din sambo ett rättsligt skydd till arv genom sin laglott.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att bo i Göteborg?

Det blir allt dyrare att bo i hyresrätt i Göteborg. En lägenhet på 70 kvadratmeter kostar nu i snitt nästan 7 000 kronor. Det är en ökning med drygt 200 kronor jämfört med förra året, eller med tre procent. Allmännyttans höjningar är dock inte lika stora – efter förhandlingarna mellan Framtidenkoncernen och Hyresgästföreningen i våras landade hyreshöjningarna på 2,4 procent.
Visa hela svaret

Vart ska man köpa lägenhet i Göteborg?

Här får du mest bostad för pengarna i Göteborg Göteborg. Foto: Mostphotos I de allra flesta storstäder är det som dyrast att köpa bostad inne i centrum. Letar man nytt boende i Göteborg kan det vara klokt att leta sig utanför innerstaden, där de billigaste bostäderna kostar en knapp tredjedel jämfört med de i centrum, skriver Göteborgs-Posten.

 • För att få kontantinsatsen att räcka så långt som möjligt i Göteborg gäller det att leta bostäder utanför stadskärnan.
 • I Göteborg är området Kungshöjd i dyrast.
 • Där kostade en kvadratmeter i snitt 63 900 kronor år 2018, enligt bostadssajten Booli.
 • Ungshöjd ligger Inom Vallgraven i centrala Göteborg.
 • Vill man komma billigare undan kan man bege sig till nordöst till Gunnared där priset per kvadratmeter gått ned något sedan 2017.
You might be interested:  I Vilket Län Ligger Kalmar?

Nu kostar en kvadratmeter i en bostadsrätt i snitt 19 300 kronor 2018, meddelar Booli. I Gunnared hittar man bland annat Rannegården och Stora Mölnesjön. Mest för pengarna får man i Bergsjön i Östra Göteborg, där priset för en bostadsrätt är 18 500 kronor per kvadratmeter, skriver Göteborgs-Posten.

Tycker man att det är viktigt att bo nära naturen kan Lärjedalen vara lockande. Där planeras naturreservatet Lärjeåns dalgång med naturstigar och ett rikt växt- och djurliv. Här kostar en kvadratmeter mindre än hälften jämfört med de dyraste adresserna inne i centrum.26 600 kronor kostade en kvadratmeter i snitt förra året.

Taggar: : Här får du mest bostad för pengarna i Göteborg
Visa hela svaret

Hur många HSB poäng behövs Göteborg?

För varje hundralapp du sparar får du en bosparpoäng. Du väljer själv hur mycket du vill spara och när, men du kan som mest samla fem poäng per månad. Dina poäng ger dig möjlighet att få förtur till bostäder över hela landet.
Visa hela svaret

Har ingenstans att bo?

Ring 112 om du är i akut fara. Ring växeln i din kommun och be att få bli kopplad till socialtjänsten, om du inte har någonstans att bo.
Visa hela svaret

Kan kommunen hjälpa till med lägenhet?

Socialtjänstens ansvar – Kommunens socialtjänst har det yttersta ansvaret för att för att enskilda får det stöd och den hjälp som de behöver. Till socialnämndens uppgifter hör att genom uppsökande verksamhet och på annat sätt främja förutsättningarna för goda levnadsförhållanden.
Visa hela svaret

När kan socialen hjälpa med lägenhet?

Vem kan få hjälp med bostad först? – Bostad först vänder sig till dig som varit hemlös länge och befinner dig till exempel på härbärge, jourboende eller sover utomhus eller i offentliga lokaler. Du kan ha missbruk och/eller psykisk ohälsa.
Visa hela svaret

Var är det bäst att bo i Göteborg?

Flytta till områden i direkt anslutning till Centrum – Den som skall flytta till Göteborg och vill bo lite mer i utkanten av centrum, antingen för att slippa de absolut högsta priserna och väntetiderna eller för att undvika att bo mitt i nöjeskvarteren har flera områden att välja på.

 • T söder finns Johanneberg, Almedal och så småningom Krokslätt.
 • Trevliga områden, närhet till centrum och enkla kollektiva kommunikationer till hela staden.
 • Johanneberg består till stor del av äldre fashionabla villor som i många fall gjorts om till flerbostadshus medans Almedal och Krokslätt erbjuder i många fall erbjuder landshövdingehus.

Områden erbjuder inte mycket av restauranger och butiker i sig själva men det är mycket nära in till centrum. I öster finns Gårda som i mångt och mycket liknar ovan nämnda områden. Här finns också Örgryte som är Göteborgs mest centrala villaområde med närhet både till centrum och Delsjöområdet.

Norr ut finns området kring centralen/Stampen och Redbergsplatsen/Lunden. Västerut finns det flest områden och det är också i dessa som erbjuder ett visst eget utbud av restauranger och barer. Framförallt är Linne och Majorna mycket populära tillhåll. Majorna ligger också i direkt anslutning till vattnet.

Mellan dessa två områden finns Masthugget och Kungsladugård. Alla dessa områden är mycket populära och är väl det som närmast kan jämföras med Stockholms Södermalm. De ligger också granne med Göteborgs stora parkområde Slottskogen.
Visa hela svaret

Vart ska man köpa lägenhet i Göteborg?

Här får du mest bostad för pengarna i Göteborg Göteborg. Foto: Mostphotos I de allra flesta storstäder är det som dyrast att köpa bostad inne i centrum. Letar man nytt boende i Göteborg kan det vara klokt att leta sig utanför innerstaden, där de billigaste bostäderna kostar en knapp tredjedel jämfört med de i centrum, skriver Göteborgs-Posten.

För att få kontantinsatsen att räcka så långt som möjligt i Göteborg gäller det att leta bostäder utanför stadskärnan. I Göteborg är området Kungshöjd i dyrast. Där kostade en kvadratmeter i snitt 63 900 kronor år 2018, enligt bostadssajten Booli. Kungshöjd ligger Inom Vallgraven i centrala Göteborg. Vill man komma billigare undan kan man bege sig till nordöst till Gunnared där priset per kvadratmeter gått ned något sedan 2017.

Nu kostar en kvadratmeter i en bostadsrätt i snitt 19 300 kronor 2018, meddelar Booli. I Gunnared hittar man bland annat Rannegården och Stora Mölnesjön. Mest för pengarna får man i Bergsjön i Östra Göteborg, där priset för en bostadsrätt är 18 500 kronor per kvadratmeter, skriver Göteborgs-Posten.

Tycker man att det är viktigt att bo nära naturen kan Lärjedalen vara lockande. Där planeras naturreservatet Lärjeåns dalgång med naturstigar och ett rikt växt- och djurliv. Här kostar en kvadratmeter mindre än hälften jämfört med de dyraste adresserna inne i centrum.26 600 kronor kostade en kvadratmeter i snitt förra året.

Taggar: : Här får du mest bostad för pengarna i Göteborg
Visa hela svaret