Hur Åker Man Till Västerås?

Hur Åker Man Till Västerås
Tåg till Västerås Centralstation – Mälarbanan som går mellan Örebro -Västerås -Stockholm är en av Sveriges mest trafikerade järnvägssträckor och det är väldigt enkelt att använda tåget om du rör dig utmed Mälarbanan och ska till Västerås. Från Stockholm tar det till exempel cirka 55 minuter med tåget och många som bor i Västerås pendlar till Stockholm för att jobba.
Visa hela svaret

Vad kostar det att åka till Västerås?

Priser kommunbiljetter – Biljettpriser för resor inom Arboga, Kungsör, Köping, Norberg och Skinnskatteberg:

Enkelbiljett kommun 26 kr 24-timmarsbiljett kommun 52 kr 10-resorsbiljett kommun 210 kr 30-dagarsbiljett kommun 630 kr 365-dagarsbiljett kommun 5670 kr

Se bild över priserna längre ner på sidan, under rubriken Länsbiljetter. Biljettpriser för resor inom Västerås:

Enkelbiljett kommun 29 kr* 24-timmarsbiljett kommun 58 kr* 10-resorsbiljett kommun 250 kr* 30-dagarsbiljett kommun 630 kr* 365-dagarsbiljett kommun 5670 kr

* Ungdomar och seniorer har 25 procent rabatt på ordinarie pris vid köp av kommunbiljetter inom Västerås kommun. Gäller inte på 365-dagarsbiljett kommun. Bilden nedan visar priset på våra länsbiljetter, samt kommunbiljetter i Västerås kommun. * Ungdomar har 25 procent rabatt på ordinarie pris vid köp av kommunbiljett och 33 procent rabatt på länsbiljetter. Gäller inte på 365-dagarsbiljett kommun. Inom Västerås kommun har även seniorer 25 procent rabatt på kommunbiljetter.
Visa hela svaret

Hur kan man betala på bussen?

Relaterade Frågor: – Har ni pensionärsrabatter? Vi erbjuder rabatt för seniorer över 65 år. Rabatten är 25% mot ett enkelbiljettpris. För resor inom länet gäller seniorrabatten på enkelbiljett, tur- och retur, 10- och 20-resorskort. För resor över länsgräns, en så kallad Norrlandsresa, gäller seniorrabatten på enkelbiljetter och periodkort.

 1. Gäller LLT:s biljetter på Länstrafikens bussar? På linje 223 och 229 fungerar LLT:s biljetter och du åker med fri övergång till/från LLT.
 2. Dvs du blippar kortet/appen direkt, utan att lämna över till föraren.
 3. LLT:s produkter fungerar ej på Länstrafikens övriga linjer, förutom Reskassa som fungerar överallt.
You might be interested:  Vad Kostar En Kubikmeter Vatten I Stockholm?

Hur länge är min biljett/mitt busskort giltigt? Enkelbiljett: Förköpta enkelbiljetter är giltiga i sex månader från inköpsdatum. Är kortet inte använt inom sex månader förfaller resan. Rabattkort: Giltighetstiden för kortet är tolv månader efter första resan.

Första resan måste göras inom sex månader från inköpsdatum. Efter sex månader förfaller resorna om dessa inte är påbörjade. Periodkort: Perioden måste aktiveras inom sex månader från köpdatum, annars förfaller produkten. Gäller Interrail på Länstrafikens bussar? Ja, men enbart på sträckan Haparanda-Luleå.

Vilka priser gäller för barn, skolungdom, ungdom och senior? Barn 7-19 år reser på biljett för skolungdom och betalar halva priset av en vuxenbiljett. Från och med den dag du fyller 20 – 25 år betalar du biljettpris för ungdom och får 25 % rabatt. Detsamma gäller för seniorer 65+.

 • Två barn under sju år åker gratis tillsammans med betalande vuxen, skolungdom eller ungdom.
 • Om fler än två barn medföljer, betalas skolungdomsbiljett för dessa.
 • Detsamma gäller barn under sju år som åker ensam.
 • Vad innebär Reskassan? Reskassa innebär att du sätter in pengar på ditt busskort.
 • Dessa pengar använder du istället för kontanter för att köpa valfria biljetter på bussen.

Du kan använda Reskassan både för resor med Länstrafiken och med tätortstrafikföretag i Norrbotten. För resor över länsgräns kan du också använda Reskassan och då får du 15% rabatt på din enkelresa. Återbetalning av Reskassan medges endast när särskilda skäl föreligger och en administrativ avgift på 25% av kvarvarande värde tas ut.

 • Läs mer om Reskassan under Priser och biljetter i huvudmenyn.
 • An man betala med pengar på bussen? Vi har kontantfritt på alla bussar från 1 september 2016.
 • An man betala med kontokort på bussen? Fungerar på samtliga linjer.
 • Giltiga kontokort är: Visa, Mastercard, Maestro,Visa elektron, Eurocard.
 • För Maestro och Visa electron gäller endast onlineköp.
You might be interested:  Var Finns Insättningsautomater I Göteborg?

Dessutom kan du alltid betala med kort på våra busstationer när du köper biljetter och laddar busskortet med resor och/eller Reskassa. Kan jag köpa biljetten i förköp? Ja, du kan med fördel köpa din biljett i förväg i Länstrafikens app. Det går också bra att förköpa biljetter i Quickomaten eller på någon av länets busstationer.

Kan jag få tillbaka pengar på outnyttjade biljetter? Inlösen och återbetalning av outnyttjade biljetter görs endast om särskilda skäl föreligger. Belopp under 50 kr återbetalas inte. Om återbetalning medges görs alltid ett avdrag på 25% av kvarvarande värde på biljetten. Reskassan återbetalas i om särskilda skäl föreligger och om återbetalning medges görs alltid ett avdrag på 25% av kvarvarande värde på Reskassan.

Om återbetalning önskas kontakta oss: Länstrafiken i Norrbotten AB, Box 183, 956 23 Överkalix. Tel: 0926-756 80. Fler frågor och svar
Visa hela svaret

Hur länge tar det från Stockholm till Västerås?

Avståndet mellan Stockholm, Stockholm och Västerås, Stockholm är cirka 105.15 km, som vanligtvis tar 112 min att färdas.
Visa hela svaret

Hur långt är det till Västerås flygplats?

Köra bil eller åka taxi till flygplatsen – Det är smidigt och bekvämt att ta bilen när du ska ut och resa, men det är bra att ha koll på vilka möjligheter det finns för parkering och liknande på flygplatsen. Stockholm-Västerås flygplats ligger cirka 5 kilometer från Västerås och det tar ungefär en timme att köra från Stockholm, Örebro och Uppsala samt två timmar från bland annat Karlstad och Borlänge. På flygplatsen finns både en korttids- och en långtidsparkering och det kostar lite under 500 kronor att parkera i en vecka. Det finns också möjlighet att ta taxi både till och från flygplatsen och du kan även boka dem i förväg. Att åka taxi kostar lite mer än andra alternativ, men många föredrar detta alternativ då det är enkelt och bekvämt.
Visa hela svaret

Hur köper jag bussbiljett i Västerås?

I VL-appen: här kan du köpa enkelbiljetter. via Mina sidor på vl.se: här kan du köpa enkelbiljetter och ladda ditt resekort. hos vårt kundcenter på Resecentrum och våra ombud: här kan du köpa enkelbiljetter och ladda ditt resekort. Om du inte har ett resekort kan du köpa ett hos något av våra fullvärdiga ombud.
Visa hela svaret

You might be interested:  När Tar Man Studenten I Lund?

Hur betalar man på bussen i Västerås?

Res med betalkort Nu kan du blippa ditt betalkort ombord på bussen, för att köpa en enkelbiljett giltig inom den kommun du reser i. Här hittar du all information om hur det funkar att resa med betalkort.
Visa hela svaret

Vilken buss åker till Västerås?

Översikt: Buss från Stockholm till Västerås

Avstånd 91 km
Genomsnittligt biljettpris för buss 147 kr
Antal Buss 6 per dag
Direkt buss Ja, det finns 6 direkt bussar per dag
Bussbolag SL, SJ, Vy Bus4You eller Flixbus

Visa hela svaret

Vad är Västerås mest känd för?

Domkyrkan – Domkyrkan började byggas på 1200-talet och staden har alltid varit centrum för det andliga livet, för utbildning och köpenskap i Västmanland. Här finns intressanta byggnader från medeltid till våra dagar. Västerås är också en av Sveriges mest fornlämningsrika kommuner. Det viktigaste fornlämningsområdet är Badelundaåsen med Anundshög – landets största gravhög.
Visa hela svaret

Vad kostar det att köpa biljett på tåget?

Reser du däremot med Tåg i Bergslagen så är det möjligt att köpa biljett på tåget. Du betalar fullt vuxenpris oavsett resenärstyp och betalning sker med kontokort. Här hittar du samtliga priser ombord. Var kan jag köpa biljett till tåget?
Visa hela svaret

Vad kostar en tågresa?

SJ Tidtabell

SJ Tåg från Stockholm till Göteborg tid: 03:16 från 295,kr
SJ tåg från Göteborg till Malmö tid: 02:16 från 195,kr
SJ Tåg från Malmö till Stockholm tid: 04:41 från 475,kr
SJ Tåg från Umeå till Stockholm tid: 06:20 från 455,kr
SJ Tåg från Stockholm till Uppsala tid: 00:31 från 75,kr

Visa hela svaret

Hur mycket kostar de att åka tåg?

Tågpriserna varierar såklart lite på varifrån i Sverige du åker, men generellt kan sägas att du sällan behöver betala mer än 500 kronor för din tågbiljett till Göteborg.
Visa hela svaret